Kauheimmat kokemukset Siivousalasta?

HuijauksenUhri

Pistäkää nimettömästi kauheimpia kokemuksianne, mitä olette kokeneet siivousalalla. Siis ei yritysten eikä ihmisten nimiä, vaan nimettömästi kaikki.

Itse olen kokenut monenlaista, mutta haluan tietää muidenkin kauhukokemuksia.

76

7708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MoMoney

      Liksapäivät.

      :p

    • surullinenmoppi

      Siivoustyöpaikoissa ei mitään moittimista. Itse työ ollut ihan mukavaa jokaisessa kohteessa missä olen ollut. Mutta se työpaikkojen henkinen ilmapiiri, siis ne työntekijät siellä työpaikoilla. Monella työpaikalla kiusaamista, vähättelyä, ilkeyksiä jne., tekevät työpäivästä vielä raskaamman kun joutuu tekeen raskasta työtä jatkuvan pelon vallassa.

      • Anonyymi

        Akkavalta on aina kettumainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Akkavalta on aina kettumainen

        Sairaalassa on paljon kiusaamista. Hoonosoomisten kanssa on hankala tehdä töitä kun eivät jymmärrä mitään ei saa sanoa ääneen heti huudetaan rasismia jo on tympeetä


    • Eimitäänhyvää

      No siis näitä perusjuttuja...

      Joissakin kohteissa ei makseta palkka kuin tietystä ajasta. Jos menee yli, niin sitten joutuu tekemään ylimenevän ajan ilmaiseksi. Omalla kohdalla ollut pahimillaan tunti ilmaista työtä, vaikka tehnyt ihan hirveällä vauhdilla. Monta kertaa alueet ollut niin isoja, että pakko jättää asioita tekemättä. Tai sitten tehnyt työt nopeasti mutta huonosti, koska ilmaisen työn tekeminen ei kiinnosta. Olen myös oppinut siivoamaan ns. laskelmoidusti, eli tiedän mistä asioista ei valiteta, jos jättää tekemättä/ tekee huonosti. Esim. usein lattoiden pesu yhdistelmäkoneella jättänyt tekemättä, koska siihen menee liikaa aikaa. Vetänyt äkkiä vaan isolla lankamopilla.

      Palkkoja on maksettu tahallaan väärin monella eri tavalla. Siis tunteja puuttuu palkkalaskelmasta, vaikka on ajallaan ilmoittanut ne asiallisesti ja oikein. Palkat on maksettu vanhentuneesta palkkataulukosta, jossa on pienemmät palkat. Lisät jätetään maksamatta. Hälyraha jätetään maksamatta... Siis kaikilla mahdollisilla eri tavoilla yritetty kusettaa ja siinä on onnistuttu. Yhdessä yrityksessä oli pahinta se, että vaikka huomautti väärin maksetuista palkoista ystävällisesti , niitä ei maksettu silti :(

      Työkavereiden huono työjälki ja työasenne. Toisinaan ollut sellaisia työkavereita, jotka ovat todella huonolla asenteella liikkeellä; työajalla näprätään kännykkää ja tauot venyy. Osa työntekijöistä ei yksinkertaisesti osaa siivota, vaan käyvät vaan sotkemassa työmailla. Monelle on neuvottu monta kertaa, miten tarkasti työmaat pitää siivota. Silti kerta toisensa jälkeen jätetään lattiakaivot putsaamatta ja kylpyhuoneiden laatat ovat pölyiset ja likaiset, peilit ovat lähmäisiä, lattiat imuroidaan vähän sieltä täältä ym. Välillä tuntuu, että ketään ei kiinnosta, kunhan palkka vaan maksetaan. Muulla ei ole väliä.

      Johtajien ja esimiesten ylimielinen asenne työntekijöitä kohtaan. Olen ollut töissä yrityksessä, jossa työntekijöiden arvostus on pyöreä nolla!

      • Anonyymi

        Pomot ihannoi nuoria lukiolaistyttöjä. Ovat niin nopeita, sukkela sanaisia ja kaiken tietäviä. Ei ole yhtään raskasta ja monet kohteet päivän aikana käydään huitasemassa. Tehokasta on. Vanhat ei ole mitään. Sanan helinää riittää. Kun otetaan vain laitoshuoltajan ammattitutkinnon suorittaneita hah. Hah. Tuli pienet tai suuret muutokset. Nyt työt erilailla. Kyllä ei ole tehokkaat tytöt koskenukkaan viemäreihin. Metrin pituiset limaset karva klöntit vaan nousee. yläputkiin, viiden sentin pölykerros. Seinät ja kaiteet sentin limakerros yäk jne jne. On se niin tehokasta. Kiva se on räpsy ripsiä ja poninhäntää heilutella. Olisivat saanu tulla korjaamaan jälkensä. Tai vaikka pomoset käyny ennenkun kohteet lähti muille . Palautteesta ei välitetä mitään.


    • ValinnatRatkaisee

      Ahneella on p#####inen loppu

    • siivoojaminäkin

      En nyt tiedä onko tämä "kauheeta" mutta vielä viime kesänä olin siivousfirmassa töissä jossa esimies "unohti" tilata tavaraa jotta siivooja saisi työnsä hoidettua. Jouduin itse ostamaan jätesäkkejä ja roskapusseja koska esimies ei saanut aikaiseksi tilata niitä ja ilman k.o. asioita on mahdottomuus tehdä töitä.
      Lähes joka tili oli väärin laskettu, kun sitten pyyti korjaamaan virheen, se korjauskin saattoi olla väärin eli edelleen puuttui palkkaa. Tuntui ikävältä olla aina tuosta palkasta sanomassa mutta eihän sitä siivoojan palkoilla kannata ilmaistakaan työtä tehdä.

      • Anonyymi

        Toi on se suurin ongelma tällä hetkellä. Pomo ei vaan saa aikaiseksi tilata tai tuoda niitä hemmetin jätesäkkejä ja pakko niitä on olla, joten viimeisillä rahoilla niitä joutuu sinne ostamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toi on se suurin ongelma tällä hetkellä. Pomo ei vaan saa aikaiseksi tilata tai tuoda niitä hemmetin jätesäkkejä ja pakko niitä on olla, joten viimeisillä rahoilla niitä joutuu sinne ostamaan.

        Älkää itse ostako! Jättäkää pussit vaan vaihtamatta tai sitten ollaan ilman. Eiköhän niitä ala kuulua kun asiakkaat valittaa. Siinä vaiheessa voi sanoa, että olet kyllä tilannut niitä..


    • Syntinensaatanakurja

      Eräs nimeltä mainitsematon iso firma,,irtisanoi laittomasti ja ilman pätevää perustelua minut,,ei auttanut liitto eivät voi puuttua koska iso firma kysymyksesä:D eräässä siivousfirmassa ylläpitosiivoojia kohdeltiin kuin alempaa pohjasakkaa; ei kunnollisia työvälineitä,,ei riittävästi siivousaineita,,tai jos sai niin nekin vääriä,,liian vähän moppeja/liinoja,,kerrostaloja siivotessa,,yksi sanko,,vettä siihen aine,,raahaus ylimpään kerrokseen,,vaihda vesi,,raahaa uudestaan,,ja sama homma taas,,aikaa ei juurikaan annettu,,palkka oli väärin joka kerta,,ei suostuttu maksamaa mitään vaikka huomautti asiasta,,vapaa aikana soiteltiin ja valitettiin joka helvetin kerta...

      Ainoa mitä mä myös oon huomannut jokaisessa siivousfirmassa niin et tieto ei kulje eteenpäin,,eikä työntekijöille ilmoiteta asioita,,

    • hehtaarin.mattoja

      MITOITUKSET. Minulla on monta koulutusta ja olen toiminut monella alalla. Kausittain siivoustyössäkin 80-luvulta saakka. 80-90-luvuilla kunnan siivouksessa oli vielä kohtuumitoitukset. Nykyäänkin hoivakodeissa ja sairaaloissa on. Mutta: kun asiakkaat kilpailuttavat palvelut, niin usein otetaan se, joka halvimmalla tekee. Ja siivooja siivoaa vielä suuremman alueen samassa ajassa. Tämä on tilanne siivousfirmoissa. Niihin kun erehdyt töihin, niin huomaatkin joutuneesi helvettiin. Siinä helvetissä on jatkuvasti tuli persiin alla ja olet kuin kokolattiamattoaavikolla, jossa taivaanrantaan asti ulottuva imuroitava matto ei koskaan lopu, vaikka kuinka siirryt eteenpäin. Pari vuotta sitten pikkusiivousfirmassa jouduin jatkuvasti jäämään omalla ajalla 1-1,5 t yli, jotta alue kesti edes jossakin kuosissa. Ja ottamaan joka toinen päivä paremmin ja toinen päivä huonommin kunkin alueen, kun joka päivä ei kunnolla ehtinyt. Nyt toisessa suuremmassa firmassa 8 t piti rivakkaan heilua, eikä edes ruoka-/kahvitaukoa ehtinyt pitämään. Sai jännätä, ehtiikö bussiin (iltatyö), vai joutuuko odottelemaan tunnin päästä lähtevää seuraavaa yöbussia. Ei taida diabeetikolle tuollainen sopia. Työnantajako sitten ottaa vastuun, jos verensokerit romahtavat? Itsellä tosin ei diabetesta ole, mutta taipumus alhaisiin verensokereihin. Ei ihme, että työntekijöiksi saadaan monesti vain maahanmuuttajia, jotka eivät uskalla valittaa mitoituksista. Heillä kun ei vaihtoehtoja oikein ole.

      • Anonyymi

        Jos ei taukoa,että saa ravintoa,niin ihmekään jos sokerit putoaa lopulta. Itsellä on tauko,vajaa puoli h,ja sitä on kehotettukin pitämään. Kamalaa on melu,suojainen ei pidä sitä kuin osittain poissa. Liksasta ja sen maksusta ei valittamista. Työvälineitä saan itse tilata,ja aineita,sekä ajatella itse mitä painotan,tarpeen mukaan. Kohteen ihmiset ovat kivoja,vähättelyä tai kiusaamista ei ole. Nyt jopa ovat ystävällisempi kuin ennen- johtuukohan siitä mikä tilanne on,että siivoojaa tarvitaan oikeasti.


    • TutultaKuulostaa

      Näitä on "kiva" lukea. Lisää kiitos!

    • iphbsvgpsihgp

      Aina on myös paikkoja, joissa siivoustyötä tekeviä ihmisiä kohdellaan alentavasti. Eräässä suurmarketissa viimein tokaisin, että meillä siivoojilla monilla on korkeampi koulutus, kuin marketin suurituloisella johtajalla. Monilla maahanmuuttajataustaisilla siivoojilla oli jo yksi yliopistotutkinto ja eräskin oli tekemässä tohtoriopintoja. Osa meistä suomalaisista opiskeli yliopistossa. No, meni ainakin luut kurkkuun marketin työntekijöiltä.

      • arvo09

        Tämä täysin totta,olen itsekkin hiljentänyt nämä alentavasti kohtelevat tyypit,tai nolannut lähinnä.Kun oli pakko näpäyttää että enemmän tienaan kuin hän"Toimistossa oleva aika pirullinen narisija rouva" Siivooja oli se hänen sylkykuppi,likainen,köyhä jne.

        Työskentelin myyntialalla siivouksen lisäksi,ja ansaitsin noin 5000 kk.Siivouksestakin ihan hyvin tienasin kun tein sitä aliurakointina :)


      • Anonyymi

        Typerää ammatin perusteella ihmisten arvostamista.En pidä korkeakoulutettujakaan sen enempää arvossa, kuin siivoojiakaan. Määrittelen ihmisarvon vain hänen käyttäytymisensä mukaan. En pokkuroi ammatteja ja titteleitä. Ei ne ihmisestä aina fiksua tee.


    • TyytyväinenSiivooja

      Olen onnekas, kun hyvässä firmassa ollut pitkään töissä ja omat kauhutarinat on aika kevyttä kamaa. Työnantaja on reilu, työkaverit kivoja, palkat aina oikein ja työvälineet kunnossa, eli niistä ei ole valittamista. No tässä pahimmat:

      - Porraskohteessa asukas oli vetänyt sekaisin viinaa ja rauhoittavia ja lähtenyt rappukäytävään vaeltamaan. Käytävillä useita oksennuksia, portaikossa verta kun oli kännissä loukannut, pillereitä lattialla. Ei olisi uskonut et yksi ihminen pystyy siihen. Toisaalta ei harmittanut, koska ylityön eritelisien ansiosta sain kolmen tunnin työstä 90 euroa palkkaa, aika harva pääsee sellaisille tuntipalkoille :D

      - Työläät vahanpoistokeikat, joissa tulee yllätyksiä vastaan (esim vahaa on niin paljon ettei yksi pesu riitä tekemään kunnon jälkeä), kesähelle ja rappukäytävässä trooppinen ilmasto, ja valmista on tultava saman päivän aikana eli siinä helvetissä hikoillaan vaikka 12 tuntia jos on pakko. Näitä ei ole ollut kovin usein mutta liian usein kuitenkin.

      - Edellä mainittu vahanpoistohelvetti, mutta mukana on vähintään yksi kesätyöntekijä tai kokematon uusi vakkari, joka ei osaa mitään ilman jatkuvaa opastusta, eikä pomo ole huomioinut tätä tunnituksissa. Pahimmassa tapauksessa työ sujuisi paremmin ilman kesätyöntekijää.

      - Edellä mainittu vahaushelvetti porraskohteessa jonkun asukkaan muutto juuri sinä päivänä. Hyvillä neuvottelu- ja suunnittelutaidoilla sekä pienellä joustolla puolin ja toisin niistä on kuitenkin selvitty ihan hyvin.

      - Kotisiivouksia, joissa asiakas paikalla ja on sovittu tietyt ajat asiakkaiden kanssa. Minuuttiaikataulu, jossa siirtymiä ei ole kunnolla huomioitu. Ja sitten tulee jotain yllätyksiä jo ekassa kohteessa, niin että koko päivän aikataulu kusee ja joka paikassa joutuu selittelemään asiakkaille.

      - Edellamainittu kuseva minuuttiaikataulu päivän viimeisessä siivouspaikassa asiakas oli sopinut tärkeän tapahtuman kotiinsa SAMALLE päivälle melkein heti siivouksen jälkeen, niin että siivous oli pakko saada valmiiksi tiettyyn sovittuun kellonaikaan mennessä.


      Tässäpä näitä. Nykyään mulla on pääasiassa pelkkiä omia porraskohteita ja erittäin joustavat työajat, joista saan päättää itse, kunhan sovitut työt tulee tehtyä. Rappusiivous on raskasta, mutta itsenäisen työn vapaus melko stressitöntä. Mitoitukset ovat tiukkoja, mutta eivät niin mahdottomia kuin monessa muussa firmassa. Tutuissa vakkarikohteissa tiedän, mistä hommista voi luistaa ja milloin (esim suunnittelen työt säätiedotusten mukaan) niin ettei asiakkaat huomaa, ja mitkä ovat tärkeitä töitä, jotka on tehtävä hyvin. Nykyään siivousalan mitoitukset ovat kilpailun vuoksi niin älyttömiä, että ellei siivooja osaa luovaa luistamista, ei jaksa tässä työssä.

      En ole unelma-ammatissani, mutta nautin silti tästä työstä. Parasta on, että voin tiukoista mitoituksista huolimatta tehdä työni niin, että voin olla ylpeä sen jäljestä. Asiakkaat ovat tyytyväisiä ja kohtelevat kunnioittavasti.

    • TyönantajaKusettaa

      Itseäni ei oikeasti haittaa mikään muu kuin se, että palkat maksetaan väärin tahallaan.

      Mulle voi kettuilla niin paljon kuin ikinä haluaa, saa teettää ylitöitä ja viikonlopputöitä ja vaikka kuinka likaisia töitä tahansa. Ihan sama , kunhan vaan maksetaan kaikki ilmoitetut tunnit ja se mikä on luvattu. Se, mitä työpäivän aikana tapahtuu on oikeastaan aivan sama, vaikka joutuisi sadassa eri kohteessa käymään, niin ihan sama. Töitähän sitä on tultu tekemään!

      Eräässä yrityksessä minulle maksettiin palkkoja vanhentuneesta palkkataulukosta. Väärin maksettuja palkkoja oli yhteensä yli 200 euroa! :( Lisäksi kaikkia ilmoittamiani tunteja ei maksettu. Pahinta oli se, että vaikka asiasta huomautti palkat maksettiin tahallaan väärin uudestaan tai sitten ei maksettu ollenkaan, vaikka kuinka pyysi.

      Jälkeenpäin myös huomasin, että iltalisiä ei ole maksettu, se oli toisaalta oma moka, koska en tiennyt, että ne pitää erikseen ilmoittaa. Mutta eipä työnantajakaan sitä ikinä maininnut tai neuvonut miten ne ilmoitetaan. Kaiken kruunasi se, että irtisanouduttua työnantaja vielä ns. "kiitti" minua hyvästä työstä jättämällä lomakorvaukset maksamatta. No, eipä tullut yllätyksenä sekään, sen yrityksen toimtatavat nyt on mitä on :(

      Muuten olen viihtynyt siivoustyössä. Kovaa työtähän tämä on. Mutta toisaalta jopa tykkään siitä, että pistetään koville ja työpäivän jälkeen oikeasti tuntuu siltä, että töitä on tehty.

      Nykyiseen työnantajaan olen supertyytyväinen. Kaikki palkat maksetaan aina oikein! Kyllä sitä vaan mielellään lähtee töihin/ylitöihin/viikonlopputöihin, kun työnantaja maksaa sen minkä on luvannut! :)

    • Siivoustyöonnähty

      Ihan kaikki. Oikeastaan asiakkaat on ainoo ihana asia ja se miten paljon jeesaa, kun menee esim jonku kotiin auttamaan. Kollegat ja pomot ollu tähän mennes ok, mut firman linjaukset ei. Palkka surkee. Aiemmas firmas oli hyvä palkka, mut muutin toiselle paikkakunnalle ja firma vaihtui niin kaikki meni alamäkeen. Ja älkää hyvät rakkaat ihmiset tehkö alihankintaa. Siinä tuutte kusetetuks pahasti. Nii ja vaikka oisitte kuinka ahkerii ni älkää sairastuko, kun voitte saada fudut. Ite en enää siivousalalle mene. Arvostan siivoojia, mut tuohon edelliseen firmaan jääneitä hyväuskosia rassukoita vaan säälin.

      Hyi helkatti miten julmaa. Liittoon oon kertonut tiedoksiannon kyseisestä pissitysfirmasta. Asiakkaatkin varmaan luulee, että työntekijät voi hyvin. Mua ennen just yks oli kauan saikulla ja sai potkut. Miksiköhän. Raskas työ ja paska palkka->stressi->sairastuminen. Mulle riitti 6 v. Oli hyvää aikaa edellisessä firmassa. Ihanaa. Ollaan pomon kanssa kavereita nykyään ja kollegoista osa tosi hyviä kavereita. Sinne ois melkein voinut jäädäkin. Tuohon sen jälkeiseen oksennuspaskaläjään en suosittele kenenkään menenvän. No se oli siinä mun siivousura! ;) oman alan töitä hakemaan
      Niitä rakastan!

      • Anonyymi

        Vastaan vanhaan. Kuulostaa melkein mun tarinalta, mut perustin oman firman ja kyllä helpotti. Tuuks työkaveriks? Toivottavasti sulla pyyhkii hyvin. Näitä kaikenlaisia hönttäntyy firmoja riittää. Alalla on kova kilpailu.


    • Enjaksatehdätöitä

      Työkaverit, jotka saikuttaa koko ajan :( Jonkun pitää sitten käydä tekemässä näitten saikkujen alueet. Kiva tehdä aamuvuoro joka alkaa 5.00 ja sen jälkeen vielä iltavuoro. Ja tätä on melekin joka viikko :( Sitten äkkiä kotia nukkumaan ja seuraavana päivänä sama uudestaan.

      • Cleanör

        Niimpä. Nää pro saikkuilijat ei ilmeisesti osaa ajatella (= niitä ei kiinnosta) että joku ne työt joutuu tekemään, omiensa lisäksi. Jotkut niistä vielä kehtaa nillittää miten huonosti on tuurattu tai miten tavarat on väärissä paikoissa siivouskomerossa. LOL


      • Paskaduunii

        Hei viisasteleva! Hapan naamas näkyy tänne asti. Harmittaako? Voit ehdottaa toista alaa näille pro saikuttelijoille? Sullakaan ei oo käsitystä et joku voi olla oikeesti sairas. LOL. Ite ainaki pyrin sellaselle alalle, jossa pysyy terveenä niin ei tartte pro saikutella. Ei mee kenenkään hienohelman toosaan hiekkaa. Kuten vaikka sun? Jos ei tuuraajia löydy se ei oo sairaan vika. Mee säki muihin töihin niin ei tartte tääl yötä myöten nillittää.


      • Cleanör

        Kyllä mä ymmärrän että ihmiset sairastuu oikeastikin. En nyt sellasista puhu ollenkaan. On myös olemassa sellasia jotka esim. hakee saikkua jos ei saa lomaa/vapaata sillon ku haluaa ja muunlaisia kikkailijoita.

        En ole vaihtamassa alaa.

        Mukavaa päivänjatkoa :)


      • Anonyymi
        Cleanör kirjoitti:

        Kyllä mä ymmärrän että ihmiset sairastuu oikeastikin. En nyt sellasista puhu ollenkaan. On myös olemassa sellasia jotka esim. hakee saikkua jos ei saa lomaa/vapaata sillon ku haluaa ja muunlaisia kikkailijoita.

        En ole vaihtamassa alaa.

        Mukavaa päivänjatkoa :)

        Vanha mut vastaan, ymmärrän itse et voi olla sairaana mut jotkut tuntuu olevan jatkuvasti sairaana, siis lähes joka viikko, olen itse joutunut monesti tuuraamaan ilta-aamu ja yli 12 h päiviä, sen päivän jälkeen ei jaksa kuin nukkua, oksettava olo ja erittäin kova migreeni koska huonosti nukuttu yö kaiken lisäksi takana, eikä taukoja ehdi ton 12 h aikana tekemään, sit nää sailuttajat valittaa jälkikäteen kun tavarat ei oo heidän mielestään siinä kohdin missä pitää olla ja työnantaja soittaa et mihin oot laittanut sen ja sen ja sen tavaran.. Ja olet jättänyt jonkin tilan siivoamatta/siivottu huonosti, et oo vienyt roskia yms

        Arvaa ketuttaako kun ensinäkään joutuu kylmiltään siihen tuurauskohteeseen ja toisekseen kamala migreeni ja oksetus olo valmiiksi kun joutunut nousemaan suoraan ilta vuorosta aamuvuoroon, eikä ehtinyt syömään mitään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanha mut vastaan, ymmärrän itse et voi olla sairaana mut jotkut tuntuu olevan jatkuvasti sairaana, siis lähes joka viikko, olen itse joutunut monesti tuuraamaan ilta-aamu ja yli 12 h päiviä, sen päivän jälkeen ei jaksa kuin nukkua, oksettava olo ja erittäin kova migreeni koska huonosti nukuttu yö kaiken lisäksi takana, eikä taukoja ehdi ton 12 h aikana tekemään, sit nää sailuttajat valittaa jälkikäteen kun tavarat ei oo heidän mielestään siinä kohdin missä pitää olla ja työnantaja soittaa et mihin oot laittanut sen ja sen ja sen tavaran.. Ja olet jättänyt jonkin tilan siivoamatta/siivottu huonosti, et oo vienyt roskia yms

        Arvaa ketuttaako kun ensinäkään joutuu kylmiltään siihen tuurauskohteeseen ja toisekseen kamala migreeni ja oksetus olo valmiiksi kun joutunut nousemaan suoraan ilta vuorosta aamuvuoroon, eikä ehtinyt syömään mitään

        Siivousalalle on vaikea löytää kunnon tekijöitä. Tosin nää mistä puhutte on varmaan jotain muuta kuin kotisiivousta. Ei meinaa niissä pysty olemaan illalla enää töissä. Harmittaa puolestanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siivousalalle on vaikea löytää kunnon tekijöitä. Tosin nää mistä puhutte on varmaan jotain muuta kuin kotisiivousta. Ei meinaa niissä pysty olemaan illalla enää töissä. Harmittaa puolestanne.

        Siivousalalla on nykyisin paljon hoonosoomisia eivät muuhun kelpaa


    • huihui2

      Kuura palvelut on urani kamalin kokemus.Kohtelu oli aivan kamalaa,jopa työnjohdon yllättävät raivokohtaus lähes pelottavaa.

    • Anonyymi

      Onko muilla kokemuksia tuon Kuura palvelut firman kanssa? Tuntuu aika hämärältä sen toiminta...

    • Anonyymi

      Nää jatkuvat saikuttelijat, ollaan "sairaana" koska selkä/perse tai mitä näitä onkaan on kipeenä ja päänsärky. Ihmeen helposti ne lääkärit kirjoitaaa saikkua. Ja tosiaan sit nää sarjasaikuttajat viitsii valittaa et tavarat väärässä paikassa:D

      • Anonyymi

        Toivottavasti sulle tulee hermokivut, persekipu ja migreeni niin ehkä sitten ymmärrät. Ja hei sano suoraan saikuttajalle. Mun mielestä kyllä vois hakea muita töitä jos noin työ sairastuttaa. Voi se persekipu tyyppi olla kipee oikeesti. Ei sitä kaikkea työkavereille kerrota.
        Toivottavasti joko sinä tai saikuttaja löydätte uuden työpaikan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti sulle tulee hermokivut, persekipu ja migreeni niin ehkä sitten ymmärrät. Ja hei sano suoraan saikuttajalle. Mun mielestä kyllä vois hakea muita töitä jos noin työ sairastuttaa. Voi se persekipu tyyppi olla kipee oikeesti. Ei sitä kaikkea työkavereille kerrota.
        Toivottavasti joko sinä tai saikuttaja löydätte uuden työpaikan.

        Sarja saikuttajat on ärsyttäviä,ei ole nuorilla motivaatiota tehdä töitä,jos on vähänkin kurkku kipeä---> viikon tai vähintään sen 3 päivää saikkua sama juttu jos päänsärky tms pientä kipua,ymmärrän toki itse jos jotain vakavampaa mutta muuten en tajua tuollaisia pikku asioita.

        Tuuraajat toinen kategoria,vaikka kuinka jättäisi ohjeistuksia ja alleviivaisi tiettyjä kohtia mitkä kaikista tärkeimpiä asioita muistaa,silti tehdään hommat niin päin persettä kuin olla ja voi! Siivouskärry ja keskus jätetään p""kaseen kuntoon, roskat viemättä,siivousaineet ja välineet hujan hajan miten sattuu, pahimmillaan sekoiteltu omia "coktail" seoksia! On jätetty tietty alue siivoamatta,valituksia tulee tuuraajien jäljiltä aika paljon ja sitten niitä jälkiä siivotaan seuraavat 2-3 päivää hirveällä kiireellä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sarja saikuttajat on ärsyttäviä,ei ole nuorilla motivaatiota tehdä töitä,jos on vähänkin kurkku kipeä---> viikon tai vähintään sen 3 päivää saikkua sama juttu jos päänsärky tms pientä kipua,ymmärrän toki itse jos jotain vakavampaa mutta muuten en tajua tuollaisia pikku asioita.

        Tuuraajat toinen kategoria,vaikka kuinka jättäisi ohjeistuksia ja alleviivaisi tiettyjä kohtia mitkä kaikista tärkeimpiä asioita muistaa,silti tehdään hommat niin päin persettä kuin olla ja voi! Siivouskärry ja keskus jätetään p""kaseen kuntoon, roskat viemättä,siivousaineet ja välineet hujan hajan miten sattuu, pahimmillaan sekoiteltu omia "coktail" seoksia! On jätetty tietty alue siivoamatta,valituksia tulee tuuraajien jäljiltä aika paljon ja sitten niitä jälkiä siivotaan seuraavat 2-3 päivää hirveällä kiireellä!

        Nykyään näin korona-aikaan helppo saada saikkua. Valitat vähän tukkoisuutta, niin pomo kavahtaa ja käskee jäämään kotiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sarja saikuttajat on ärsyttäviä,ei ole nuorilla motivaatiota tehdä töitä,jos on vähänkin kurkku kipeä---> viikon tai vähintään sen 3 päivää saikkua sama juttu jos päänsärky tms pientä kipua,ymmärrän toki itse jos jotain vakavampaa mutta muuten en tajua tuollaisia pikku asioita.

        Tuuraajat toinen kategoria,vaikka kuinka jättäisi ohjeistuksia ja alleviivaisi tiettyjä kohtia mitkä kaikista tärkeimpiä asioita muistaa,silti tehdään hommat niin päin persettä kuin olla ja voi! Siivouskärry ja keskus jätetään p""kaseen kuntoon, roskat viemättä,siivousaineet ja välineet hujan hajan miten sattuu, pahimmillaan sekoiteltu omia "coktail" seoksia! On jätetty tietty alue siivoamatta,valituksia tulee tuuraajien jäljiltä aika paljon ja sitten niitä jälkiä siivotaan seuraavat 2-3 päivää hirveällä kiireellä!

        Tämä on kyllä huomattu, etenkin nuoret tekijät eivät välitä yhtään, paitsi sitten kun seinällä on iso lappu, tai työ ohjeessa. Milloin mitäkin kiirettä valitetaan. Jos jonkun laitteet pitää ladata, ei mitään hajua onko ladattu, keksin lapun, jonka tuuraaja jättää päälle kyllä vai ei. Kummasti meni jakeluun .

        Ainut hyvä konsti, kun esimies ei välitä, eikä palaute mene eteenpäin.


    • Anonyymi

      Se eräs huonomaineinen paikallinen yritys keski-suomessa. Kyllä te tiedätte.

      • Anonyymi

        No ei tiietä. Eiköhän joka maakuntaan mahu ainaki yks huonomaineinen isompi lafka.


      • Anonyymi

        Tiedän


    • Anonyymi

      En suosittele siivousalaa kenellekkään

    • Anonyymi

      Laittaisin yhden kauniin kyllä mutta se on niin häviävän pieni että.

    • Anonyymi

      Eikö kellään ole kokemusta seksuaalisesta häirinnästä? Eikö koskaan läpsitty pyllylle?

      • Anonyymi

        Ei ole muutenkuin ukkojen nälviminen,olen ruma nainen.


    • Anonyymi

      Valitettavasti on. Eräs puoli tuttu pikku paikkakunnan juoppo ukko oli kait jo minua 7v katsonut pidemmän aikaa että tilaisuuden tullen kourii, ja siivosin kauppaa iltaisin, ja olin pesemässä tuulikaapin lavuaaria, kun eräänä iltana tarttui takamuksesta kiinni, ha en ehtinyt mitenkään reagoida. 😬. Menin marketketpäällikön puheille, mutta hänelle jopa alkoholisti asiakas oli tärkeä, joten ei halunnut antaa porttikieltoa, vaikka minun työturvallisuus oli koetuksella.

    • Anonyymi

      Myös Eräs toinen kohde oli hankala 20 sekuntia antoi hälyttimet erään Siivous kohteen hallin läpi poistua, ja kerran kaaduin pyykkikassin kanssa lattialle hämärässä en nähnyt putkea, jonka miehet oli jättäneet käytävälle. Turvallisuus havainto tuli tehtyä, ja sen jälkeen tiesi varoa kiireessä.

    • Anonyymi

      Työpari joka kolmantena päivänä lakkasi puhumasta. Siis ei vastannut edes tervehdykseen ja kysymyksiin. Asiakkaille puhui ja vitsaili normaalisti. Parina ekana päivänä kun keskusteltiin, selvisi että hän inhoaa esim kaikkia eläimiä. Suuttui kun en osallistunut haukkumiseen? Onneksi olin tuolla sijaisena vain viikon.

      • Anonyymi

        Selvästi mt ongelmainen.


    • Anonyymi

      Eräs pienempi paikallinen yritys. Mikään ei toiminut.

      Palkat väärin, iltalisiä ei maksettu. Koko ajan yritettiin huijata eri tavoilla. Yrityksen perustaja ihan sekopää. Välillä kehui ja nuoleskeli, mutta sitten kuitenkin iski ns. "puukon selkään", heti kun tuli mahdollisuus. Haukkui työntekijöitään ristiin rastiin. Lupasi työntekijöille asioita, mutta lupauksia ei pidetty. Valehteli koko ajan ja kaikista asioista. Käyttäytyi todella ylimielisesti, mutta asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kyllä mielisteli ja nuoleskeli.

      Itselläni ei ollut vielä tuolloin siivousalan kokemusta. Siltikään työtehtäviin ei perehdytetty kunnolla. Opin vasta seuraavassa yrityksessä mm. wc:n siivouksen pyyhkimisjärjestyksen. Tässä yrityksessä opastus oli vaan: vaalenapunaisella pyyhitään vessat ja sinisellä muut pinnat. Ja niitä vaaleanpunaisia liinoja ei tosiaan ollut kuin yksi ja vessojá saattoi olla 5.

      Pyykkihuolto ei toiminut. Kerrankin joduin tuuraamaán jotain ja oli ihan vieras alue ja siivosnurkkauksessa ei ollut kuin koppurainen lankamoppi. Sillä sitten pyyhittiin kaikki lattiat!

      Tuntui, että väliesimiehilläkään ei ollut mitään tietoa, miten siivousalan ammattilaiset hommat oikeasti hoitaa. Tuntuu, ettei ketään oikeasti kiinnostanut. Kaiken lisäksi jäi kuva, että pitivät tätä yritystä "vähän parempana yrityksenä".

      Vaihtuvuus oli suurta. Itse oli tuossa yrityksessä töissä jopa puoli vuotta! Työtodistuksen heitin roskiin. Hävettää, että olen ollut töissä tuossa yrityksessä. Jos joku kysyy, mitä olen tehnyt tuon puoli vuotta, olen ollut työttömänä.

      • Anonyymi

        Minulla samasta yrityksestä kokemukset,jos siis omnse yritys mitä epäilen ihan samat kokemukset,tosin ehdin ennen koeajam päättymistä irtisanoa itseni,yritti vielä keplotella että olisin muka tullut vasta tiettynä päivänä töihin eli olisin vielä 2 viikkoa:D no,en ollut,mutta olin 2 päivää koska ei tekijöitä ollut,mutta sen jälkeen itkin ilosta että pääsin koko firmasta pois!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla samasta yrityksestä kokemukset,jos siis omnse yritys mitä epäilen ihan samat kokemukset,tosin ehdin ennen koeajam päättymistä irtisanoa itseni,yritti vielä keplotella että olisin muka tullut vasta tiettynä päivänä töihin eli olisin vielä 2 viikkoa:D no,en ollut,mutta olin 2 päivää koska ei tekijöitä ollut,mutta sen jälkeen itkin ilosta että pääsin koko firmasta pois!

        Ja mulla se oli että eri kerrostaloja siivoilin, perehdytys tosi olematonta: palveluvastaava ramppas tupakalla vähän väliä ja oli koko ajan että joo joo on se hyvä,ei kertonut kaikkia alueita mitä piti siivota,paskaset välineet ja tosiaankaan ei liinoja ja moppeja tarpeeksi, vapaa aikana soitettiin ja valitettiin joka asiasta, sillä samalla paskamopilla piti siivota,sanottiin vaan että huuhtele sitä moppia! Kerran viikossa pyykit haettiin ja uusia tuotiin jos tuotiin ja jos tuotiin niin monesti liian vähän tuli, työnantaja ei välittänyt että olin vasta muuttanut enkä tuntenut vielä kaupunkia! Pyörällä kuljin, kyllä siinä monet itkut pääsi kun sattui ja väsytti,imuria piti raahata ympäri kaupunkia,ei ollut jokaisessa kerrostalo kohteessa imuria, sanottiin vaan et joo ne maksaa 500 euroa, ettei kyllä sä nyt kuljetat imuria!

        Siivousaineena kloritia,mitään muuta ainetta ei ollut kerrostalo kohteissa,asukkaat valitti mulle vaikka en ollut silloin töissä kun edellinen työntekijä oli,eli valittavat mulle turhaan edellisen työntekijän jäljistä,no jos hieman itseäni kehun niin laatu parani ja asukkaat oli tyytyväisiä.


    • Anonyymi

      Paikallinen siivousyritys Itä- Suomessa harjoittaa sairasta kiusaamista tj.n ja tsv.n tahoilta. Kytätään ja juorutaan. Solvataan työntekijät ulos. Työsuojeluvaltuutettu pahin ongelma firmassa. Kukaan ei kestä enää.

    • Anonyymi

      Heittely. Vuosikausia heitellyt paikasta toiseen, pääpaikka koulu. Sen työn lomassa käyt äkkiä huitasemassa toisia paikkoja kun joku pois. Väsynyt siihen. Mutta paras tulikin nyt. Joku sählinki johtajien päässä, virhe laiton tila. Ei ne kuseen joutunut vaan työntekijät pilkottiin liiketoiminnan siirtona kolmeen eri niin sanottuun työnantajaan. Samaa organisaatiota koko pulju. Ite sain lähtöpassit kerrostalo siivoukseen. Koulusiivousta tehty 15 v. Ihanassa paikassa ja hyvinvointi kuitenkin hyvä vaikka heittelyjäkin. Kyllä on niin mieltä ylentävää kävellen tehdä tätä. Ikää 56 v. 2 kk sairaslomalla kun mitään ilmoittamatta paukastiin että sinä siirryt.... Romahdus. Saikkua hyvin vähän koskaan ennen. Kyllä täällä kaikki kiroaa tätä hiton paikkakuntaa. Ei ole tämmöstä vielä nähty.

    • Anonyymi

      Ääni sol palvelut Oy:lle ihan liikaa töitä verrattuna työaikaan,todella kova tahti, lisäksi kamalaa kyttäämistä työajan seurannan kanssa ja kyttäämistä ruokataukojen kanssa,lisäksi kytätään pesuaineita yms aineita! Paskoja moppeja ja työvälineitä vaikka kuinka pyytäisi uusia,imurikaan ei toimi,on tänä vuonna kolmas imuri joka hajoaa! Sanotaan vaan että pitää huoltaa vaikka imuri on paska jo kun se tuotiin kohteeseen! kyttäystä ja valitusta jatkuvasti!

      • Anonyymi

        Samoin länsi Suomessa,mitä uudempi kohde niin sen paremmin huolehditaan,muut kohteet saa pärjätä miten haluaa.


    • Anonyymi

      Sollilla on juuri tuollaista itä-suomen alueella. Pikku kohteet unohdetaan, mutta isot kuten s-marketit josta rahaa irtoaa vähän panostetaan laadun takia.

    • Anonyymi

      Kuntapuolella paikassa x määräaikaisilla työntekijöillä pyöritetään kohteita ja työvuorolistat tehdään siten, että toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla olevat työntekijät voivat istua perseellään kun määräaikaiset tekevät työt.

    • Anonyymi

      Jotenkin karmeeta kun sairaalassa on hoonosoomisia siivoojia. Onko työnjälki hyvää kun ei osaa lukea työohjeita. Ilmankos pöpöt leviää. Kun ei osata lukea. Ei vaadita suomenkieltä

      • Anonyymi

        Hoonosoomiset parempia työntekijöinä kuulemma. Eivät aja omia asioitaan eivätkä välitä oikeuksistaan tai sitten eivät vaan ymmärrä….


    • Anonyymi

      Kerran siistii ei aina siistii 😂🤣😅 kiitti jo riitti.

    • Anonyymi

      Aina negatiivista palautetta vaikka parhaansa yrität ja et ikinä valita. Siitä pomot tykkäävät.

      • Anonyymi

        Joo on tullut huomattua, mikään ei kelpaa, ja robotti pitäisi olla.


    • Anonyymi

      Opettaja-henkilö pesi maskia samalla tiskiharjalla, jolla toiset pesee astioitaan. Ajattelin, että nyt on kaikki nähty. Yksi marketin siivooja pesi vessanpöntön reunoja allasharjalla! Opettaja-henkilö käy syömässä jostain syystä siivoojíen taukohuoneessa. Hän (nainen) jättää jälkeensä karmean sotkun, mitään jälkiään ei siivoa. Ruoantähteitä pöydät täynnä, tiskipöytä karmeassa kunnossa. Sama ihminen heittää taukohuoneen muoviroskikseen muita roskia, vaikka olen isosti kirjoittanut roskiksen kanteen "Muoviroskis, ei muita roskia"

    • Anonyymi

      Vanhuksen yksiön siivouksen hinta menee yli tonnin: kertasiivous kahden siivoojan voimalla, keskeytettiin, kun hinta oli noin 800 euroa, siivousfirma olisi vielä jatkanut niin, että kokonaishinta olisi noussut yli 1000 euron. Muistihäiriöisen ikäihmisen suostumus oli kuulemma saatu.

    • Anonyymi

      Tälleen burn outin kokeneena tuntuu että uutta alkaa pukkaamaan kiitos tämän siivoustyön ja jokapäiväisen stressaamisen, milloin palkka päin jotain tai tavaroita ei kuulu eikä näy. Koko ajan stressi päällä :/

    • Anonyymi

      Jyväskylässä 5 vuotta sitten olin eräässä paikallisessa yrityksessä. Kaikki mahdolliset työelämän ongelmat olivat oikein pesiytynyt sinne. Yrityksen johtaja narsisti/psykopaatti.

    • Anonyymi

      Työ”kaverit” mustamaalaa, koska eivät pidä minusta. Kyyläävät työni jälkeä ja juoksevat valittamaan pomolle. Mokomatkin rollikellot.

    • Anonyymi

      Miten pitää suhtautua työkaverin uhkaavaan käytökseen? Esimies levittelee käsiään. Saikku??

    • Anonyymi

      Kaikista pahinta on yläpäästä sekasin oleva työkaveri, tai asiakas, joka saatanan askelta vahtii ja kyylää. Tekipä miten hyvin työnsä, työkaveria ei huvita auttaa kun tietää että vasta palvelua on turha toivoa. Asiakkaiden kuullen jos joutuu tekemään kaksin, saa kyllä hävetä jos tuollainen Kahelin on työssä.

      Eräs kohde myymälä asiakas on saanut pienen virheen takia vahtia ja kyylätä joka päivä. Huomaa kyllä että ei täysillä mene akalla.

      • Anonyymi

        Työpari jolla vaikeaa ADHD, Asperger tms. Mitä ikinä sillä kahelilla kaikkia näitä onkaan niin Ai kamala. Tälläinen saa koteja siivota. Hävettää niiiiiin ,ettei jaksa myötätuntoa herua, vaikkei hän mitään itselleen voi.


    • Anonyymi

      Kauheimmat kokemukset siivoojana, onhan niitä.

      Olen työskennellyt nyt useamman vuoden ja mitta alkaa olla täysi.
      Pomot sotkee ja sekoilee, ohjaajat eivät vastaa puhelimiin tai kun kysyt jotain saat vastaukseksi vain katso työnkuvauksesta…
      Asiakkaat ovat yleensä ihan ok, joukossa erittäin mukaviakin paikkoja.
      Yhden ison asiakkuuden kanssa tuli yllättäin ongelmia pitkän asiakkuuden jälkeen, yhtäkkiä väitettiin että häiritsen heidät työtään tai siivoan väärässä rytmissä ja kaikkea kummaa. Vittuiltiin ja nälvittiin myös suoraan. Ei tietenkään kaikki siellä vaan osa työntekijöistä.
      Soittelivat pomolle jatkuvasti valittaen sekä pomo tietysti minulle. Pari viikkoa purin hammasta kunnes kerroin asiat pomolle ja kieltäydyin menemästä kys. kohteeseen. Onneksi tässä ei ollut ongelmaa ja sain uuden kohteen tilalle.

      Aika rankkaa oli kuitenkin kyseinen jakso kun aina piti pelätä mitä taas tulee kun menet työhösi.
      Onko muilla kokemusta tälläisestä?

      • Anonyymi

        Minulla oli kohde jossa kaikki oli muka hyvin. Oli erittäin tarkka ja vaativa paikkaa,valituksia ei tullut,sitten puolen vuoden jälkeen tuli pitkä lista työnantajalle mitä kaikkea olen tehnyt väärin:D mm olin muka vääntänyt tietokoneen näytöt nurinperin kun pölyjä pyyhkitty, viskellyt papereita, ei pyyhitty käsipaperitelineen alta yms...tuollaisia pieni weemäisiä juttuja joilla ei todellakaan mitään merkitystä siivouksen kannalta ja suurin osa noista oli täyttä valhetta. Mut siirrettiin kans sitten toiseen kohteeseen. Tutulta kuulostaa noi sekoilut,avainten kanssa yhtä "leikkimistä" eli annetaan ristiriitaista tietoa ja sitten saa puoli kaupunkia juoksennella viemään avaimet koska "nyt heti tarvitaan"!! Sekoilua, juoksemista ja joustamista muttei todellakaan työnantajan puolelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla oli kohde jossa kaikki oli muka hyvin. Oli erittäin tarkka ja vaativa paikkaa,valituksia ei tullut,sitten puolen vuoden jälkeen tuli pitkä lista työnantajalle mitä kaikkea olen tehnyt väärin:D mm olin muka vääntänyt tietokoneen näytöt nurinperin kun pölyjä pyyhkitty, viskellyt papereita, ei pyyhitty käsipaperitelineen alta yms...tuollaisia pieni weemäisiä juttuja joilla ei todellakaan mitään merkitystä siivouksen kannalta ja suurin osa noista oli täyttä valhetta. Mut siirrettiin kans sitten toiseen kohteeseen. Tutulta kuulostaa noi sekoilut,avainten kanssa yhtä "leikkimistä" eli annetaan ristiriitaista tietoa ja sitten saa puoli kaupunkia juoksennella viemään avaimet koska "nyt heti tarvitaan"!! Sekoilua, juoksemista ja joustamista muttei todellakaan työnantajan puolelta.

        Siis toi joustaminen mut loput asiat on sekoilu ja ristiriitaiset tiedot.


    • Anonyymi

      Mää siivoon koulua iltatyöksi. Suurin osa opettajista tosi mukavia, mutta joukossa muutama joita EI SAA TERVEHTIÄ! Yksikin nainen oikein vääntää naamansa rumaan asentoon, kun näkee minut käytävillä.

      • Anonyymi

        Siivosub aikoinaan ja Lea hommia s Marketta, ja siellä oli eräs myyjä joskus 100v siivonnut, ja joka hiton asiasta oli marisemassa..en välittänyt ja tein vain työni.
        Esimiehelle ja myymälä päällikkö sanoin mutta ei mitään kuria saanut, näitä v.. riittää tietää kaiken muka paremmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siivosub aikoinaan ja Lea hommia s Marketta, ja siellä oli eräs myyjä joskus 100v siivonnut, ja joka hiton asiasta oli marisemassa..en välittänyt ja tein vain työni.
        Esimiehelle ja myymälä päällikkö sanoin mutta ei mitään kuria saanut, näitä v.. riittää tietää kaiken muka paremmin.

        Siis iltaisin tein hommia


    • Anonyymi

      Yks joka vakavasti kiusas ja painosti ja haukkui mustamaalaten siivoojia… Se on edelleenkin kuulemma Solilla, tiiä saiko ees varoitusta! Ja kyse ohjaajasta Jyväskylä! Ongelmainen ihminen!

    • Anonyymi

      Savustus alalla yleistyi silminnähden vuosituhannen taitteessa. Käräjiä ja sumuisten vuorten gorilloita ei vaan näy.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe