Kuka kasvattaa Goldendoodleja?

jalkalista

Kasvattajien/kennelien yhteystietoja kaivataan. Ja kertokaa heti jos joku paikka semmoinen mistä ei missään nimessä kannata Goldendoodlea hommata?

14

461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiipataapa1

      Eihän noita kukaan kasvata, korkeintaan tehtailee. Siinä on vissi ero.

    • Bisnesretviever

      Haluat siis tukea pentutehtailua? No, apula ja tori.fi ovat sitten sulle sopivia paikkoja. Älä ihmettele, jos saat nivelongelmaisen, silmäsairaan ja heikkohermoisen koiran "tutkituista" vanhemmista.

    • helluvaa

      Ei sekarotuisia kasvateta. Se on pentujen teettämistä.

    • jalkalista

      Kultaisennoutajan tyylinen sekarotuinen kumminkin olisi hakusessa, joten olisiko sittenkin järkevämpi hommata labbis-kultainennoutaja-mix? Semmoisia ainakin löytyy helposti. Ja miksi muuten nämä labbis-kultsu-mixit ovat niin suosittuja?

      • TehtailuaEiPidäTukea

        Ensinnäkin labbis-kultsu-mixit ovat labbiksen tyylisiä, eivät kultsun tyylisiä sekoituksia. Tämä siksi, että pidempää karvaa aiheuttava geeni on resessiivinen. Jos sekoituksessa ei ole käytetty puhdasrotuisia vaan jo vanhemmat ovat itsekin seropeja, niin sitten juttu menee turkinkin osalta kinkkisemmäksi, kuten koko pentu muutenkin. Kukaan ei välttämättä osaa sanoa, mitä siitä pennusta on aikuisena luvassa, ja silloin turkki on pienin ongelmasi.

        Toisekseen kiinnostaisi kovasti tietää, mikä ihmeen pakkomielle sinulla on tukea sekarotuisten "kasvatusta" ja siten hyvinkin todennäköisesti tehtailua? Yksikään tehtailija ei sinulle tule sanomaan, että joo, olen tehtailija, vaan jokainen valehtelee pennuista minkä kerkeää. Jos myyntipalstoja yhtään selailee, niin ihan samat myyjät myyvät vähän väliä "vahinkopentuja" ja ostajat epäilemättä uskovat, että kyseessä on tosiaan kertaluontoinen vahinko viitsimättä miettiä yhtään sitä, miten varmasti sekin oli vain nätiltä kuulostavaa myyntipuhetta. Vähän ajan päästä on samalla myyjällä taas "vahinkopentuja" myynnissä ja vielä erehdyttävästi niin samanlaisia kuin edelliselläkin kerralla, että on syytä epäillä saman emon olevan omistajalleen pentukoneena ja tiinehtyvän joka juoksusta. Se on emoille äärimmäisen raskasta eikä millään tavalla koiran elämää. Sellaista ei kenenkään pidä edes sinisilmäisyyttään mennä tukemaan. Pentutehtailusta on jo niin kauan ollut avointa puhetta, että jokainen on siitä kuullut, joten tietämättömyyttään ei kukaan pentutehtailua tue, vaan sinisilmäisyyttään ja välinpitämättömyyttään. Oma lukunsa ovat sitten nämä seropien "kasvattajat", jotka toki kertovatkin kasvattavansa useita pentueita, mutta niiden osalta tilanne voikin olla vielä epäilyttävämpi. Näistä seropien "kasvattajista" ja niiden kasvatukseen liittyvistä ongelmista voit lukea tältäkin palstalta mm. labradoodleja käsittelevistä keskusteluista.

        Mixit ovat suosittuja monestakin syystä. Ensinnäkin epämääräiseen kasvatukseen voi olla hyvinkin hankalaa hankkia kahta puhdasrotuista ja toisekseen kyse on ihmeellisestä muodista. Lisäksi sekarotuisilta ei kukaan tunnu vaativan terveystarkastuksia, joten lonkkakuvaamattomattomista yms. vanhemmista ostetaan kyllä seropipentuja, mutta puhdasrotuisten laita voisi olla toinen. Ja jos omalle kohdalle osuu pentu, jolla sitten on perinnöllisiä sairauksia kuten lonkkavikaa (noutajille tyypillistä!), niin juttu niellään varmemmin, mutta puhdasrotuisten koirien ostajat osaavat useammin penätä oikeuksiaan. Lisäksi seropeja tai muuten vaan paperittomia koiria voi pennuttaa niin paljon ja usein kuin sattuu huvittamaan niillä rahastaa, sillä kukaan ei lisäännytystahtia valvo. Syitä voisi luetella loputtomiin, mutta kai sinä vähän osaat vaivata omaakin järkikultaasi?

        Mikä siinä siis on, ettei puhdasrotuisista ole löytyäkseen oikeaa rotua juuri teille? Hyvää syytä et tähän tule keksimään, mutta kerro edes tekosyysi, niin katsotaan yhdessä, miksi ne ovat nimenomaan tekosyitä. Kiharaa karvaa löytyy mm. kiharakarvaisesta noutajasta, chesapeakelahdennoutajasta, villakoirista, lagotoista jne. Muotivillityksistä ei kannata villiintyä, sillä vaaleanpunaiset lasit tipahtavat kyllä päästä viimeistään sitten, kun tieto-taitoa ja ymmärrystä on kertynyt. Sitten ne samat lasit heitetään roskikseen asti, kun ensimmäiseen ongelmaan törmätään vain siksi, että menit ostamaan seropin, josta kasvattajan ei tarvitse ottaa mitään vastuuta sen jälkeen kun on sen myynyt.


      • rahapuhuu

        Lyön vetoa että raha ratkaisee tässä asiassa, puhtaat maksaa liikaa joten sitten halutaan tilalle halvemmalla sekoitus joka kuitenkin näyttää mahdollisimman paljon puhdasrotuiselta.


      • TehtailuaEiPidäTukea
        rahapuhuu kirjoitti:

        Lyön vetoa että raha ratkaisee tässä asiassa, puhtaat maksaa liikaa joten sitten halutaan tilalle halvemmalla sekoitus joka kuitenkin näyttää mahdollisimman paljon puhdasrotuiselta.

        Olen täysin samaa mieltä siinä mielessä, että yleensähän seropit maksavat rotukoiria vähemmän (kunnes sitten kohdalle osuu se seropi, joka tuli moninverroin kalliimmaksi esim. perinnöllisten sairauksien takia). Mutta näiden muotidesign "rotujen" kuten juuri goldendoodlejen, labradoodlejen, cockapoo yms. yms. seropien laita onkin toinen. Yleensähän ne tuppaavat maksamaan huomattavasti enemmän kuin yksikään rotukoira. Siihen ei kaiketi ole muuta syytä kuin se, että erikoisuus viehättää tomppeleita ja muotivillitykset ihan ylipäätäänkin ovat kalliita. Oli kyse sitten koirista, vaatteista tai mistä hyvänsä muotivillityksestä, niin kyllähän sillä onnistutaan hölmöjä rahastamaan.

        Kiinnostaisi muuten ihan älyttömästi tietää, miksi joillekin on tullut rodullisuudesta niin älytön pakkomielle, että on aivan pakko vääntää seropeille "rotunimityksiä" sen mukaan, mitä rotuja kyseisessä seropissa on? Aivan turhaa väittää, että esim. labradoodleista halutaan vielä rotu, jolloin nimeäminen on järkevää, sillä ei mitään rotuja ole koskaan nimetty sen mukaan, mitä rotuja sen kehittämiseen on käytetty (varsinkaan ennen kuin se on oikeasti rotu). Tämä kahden rodun nimen laittaminen yhteen on ominaista juuri näille muotiseropeille, joilla rahastetaan tomppeleita.


      • eiriitäymmärrys

        Totta, ihmiset maksaa älyttömästi design sekoituksista. Törmäsin äsken ns. pinnypoo pentuihin josta pyydetään melkein tonnia, eli tonni sekoituksesta jossa on villistä ja pinseriä.


    • kkvcvuj

      Miksei tämä "kultaisennoutajan tyylinen" koira voisi olla ihan ehta kultainennoutaja hyvämaineiselta kasvattajalta?! Ihan sekopäistä tuollainen päähänpinttymä, että koiran on oltava juuri tietyn lainen, vaikka itsekään ei tunnuta tietävän, millaista koiraa ollaan tarkalleen ottaen etsimässä. Ihan väkisin yritetään tukea pentutehtailua; kun yksistä seropeista kerrotaan täällä negatiivisia mielipiteitä, niin seuraavaksi ehdotetaan toista seropia tajuamatta, että mikään muu ei muuttunut kuin rodut seropissa.

    • Jalostelija

      Halvemmalla pääset kun ostat kultaisen noutajan ja villakoiran, ja teet niillä pentuja. Pääset myös huomattavasti paremmin valitsemaan sen sopivimman pennun, kun pentue on oma ja voit jättää kotiin yhden, jota olet saanut seurata koko sen elämän.
      Loput voi myydä halvalla tai kalliillakin, tästä sitten jää itselle vielä rahaa koirien ylläpitoon.

      • Nfnfhgjgdk

        https://www.pets4homes.co.uk/search/?type_id=3&breed_id=76&results=10&sort=pricehigh

        Ja tuolta näet amerikanbulldoggien joukossa mainostettujen amerikanbullyjen hintoja. Miten Tämä liittyi yhtään mihinkään? Muotirodut (tai muotimiksit) maksavat joka puolella järkyttävän paljon. Ainakaan Suomessa muotimiksien hinnat eivät todellakaan ole perusteltuja, sillä esim. vanhempien terveystulokset eivät ole virallisia, vaikka sellaisia olisikin esittää. Sikoja säkissä riistohintaan.


    • Kenneltiedotus

      Vetäkää hei tommonen savinaamio!

    • Suosielveteltääl

      Millä sitten rotukasvattajat perustelevat hintansa? Nykyään voidaan hyödyntää joukko tarkastuksia, astutuksessa tietylle urokselle, samoin kuin näyttelybusseja joilla saadaan kuluja alas. Rekisteröinti maksaa jäsenille n.40e ja kaveri ELL saadaan pentue tarkastettua plus sirutettua edukkaasti.

      Ruuatkin voi tilata kimpassa tai zooplussasta.
      Laskin, että per pentu jopa virallisella kasvattajalla maksaa sen max. 550e, sis. vanhempien tutkimukset (laajat),yleiset kulut,palkattoman vapaan.

      Tuohan kävisi verotettavasta työstä ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe