Viljan jäähdytys

Aina sanotaan että vilja pitää kuivauksen jälkeen jäähdyttää kunnolla mutta missään ei sanota kuinka kylmäksi (siis lämpöasteina). Ainakaan lämpimänä päivänä ei kovin kylmäksi tule.
Ilmianna
Jaa

7 Vastausta


lavakuivurissa jäähdytän, semmosex käden lämmösex, että ei aitassa, ennää lämpiä.
Ilmianna
Jaa
Pari tuntia jäähdytän ja se on riittänyt. Kauraa kierrätän kuivurissa joskus enempi ilman lämpöä, että hehtolitrapainot nousee.
Ilmianna
Jaa
Antautuessani aikoja sitten kuivaamo teollisuuden piiriin paikallisen Mms:n kuivaajalla, muistan että kuivurien kelloihin oli rukattu 20minuuttia jäährytys aikaa. Siitä ei tullu mutinaa, kuivaus ajasta muuten kyllä, liika kauan kuivattu tai ei tarpeeksikaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
20min on ehdottomasti liian vähän jäähdytystä, jyvät jäävät lämpimiksi ja alkavat hikoilemaan siilossa > pilaantuu!!
Viljan lämpötila käytännössä ulkolämpötila jäähdytyksen jälkeen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kolhoosikuivuriin tuli ostettua Pehutecin mittarisysteemi ja siinä voi valita viljan lämpötilan, jossa jäähdytys lopetetaan. Mistään vain ei löydy tietoa monkako astetta on kunnolla jäähdytetty.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Riittänee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itse olen jäähdyttänyt vähän päälle tunnista puoleentoista tuntiin. Tyhjennyksen aikanakin voi jäähdyttää niin kauan kun kennot ovat peitossa. Maatilan Pellervo julkaisi joskus aikoja sitten viljankuivausoppaan, siinä ainakin on selitetty varastointilämpötilan ja varastointikosteuden vaikutus säilyvyysaikaan.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Viljan jäähdytys

Aina sanotaan että vilja pitää kuivauksen jälkeen jäähdyttää kunnolla mutta missään ei sanota kuinka kylmäksi (siis lämpöasteina). Ainakaan lämpimänä päivänä ei kovin kylmäksi tule.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta