Määttä-Tervon jumppahalli?

Kuntouimari

Kaavoittaja Määttäkö Keuruulla ratkaisee, mihin Tervon jumppahallin saa rakentaa? Nyt taitaa hyväveli-järjestelmä kukoistaa pahemman kerran. Miettikääs hyvät ihmiset ja varsinkin luottamusmiehet, kuinka jokin yksityinen taho/osakeyhtiö saa rakentaa vielä kaupungin rahoittamana kaupungin tontille, johon kaikessa hilaisuudessa on tehty kaavamuutos, ko.liikuntabisneshallin. Bisneshalli sen vuoksi, että jollain taloudellisella tavalla hallin täytyy toimia, joko kaupungin tuella tai yrityspohjaisesti?
Kuinka paljon kaupunki joutuu veroeuroja laittamaan halliin liittyviin rakennelmiin, kun tällä hetkellä puhutaan jo yli 100.000 (satatuhatta) euron määristä? Kaupunkiko on se salaperäinen rahoittajakummisetä, josta lehdet ovat kirjoittaneet?
Uimahallin vakikäyttäjänä en voi kun ihmetellä, miten näinkin tärkeä asia pysäköintipaikkoineen, kulkuväylineen ja uimahalliliitäntöinen on hoidettu hyssyttelemällä.
Voisiko kaavoittaja Määttä myöntää minulle luvan rakentaa kaupungintaloa vastapäätä olevalle P-paikalle mitat täyttävän sählyhallin, koska poikani kavereineen harrastaa sählyä ja seuriksen halli on turhan ahdas.
Minulla ei ole Määttä-Tervon jumppahallia kohtaan mitään pahaa sanottavaa, jos rakennatte sen ilman kaupungin rahoitusta ja vaikka sitten Tele-talon tai jäähallin nurkille, jossa näyttää olevan tyhjiä tontteja.
Niin ja vielä yksi asia, kysyiköhän kukaan mielipidettä uimahallin tai urheilukentän käyttäjätahoilta ja onhan meillä kaupungissa tietääkseni urheilu/liikunta-tai vastaava lautakunta, jonka luulisi ottavan kantaa hallihankkeeseen?
Jatketaan keskustelua uimahallin saunanlauteilla!

46

1991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jäniskäännös

      Lasten urheilemiseen ja liikkumiseen satsaus kannatta aina. Ketjun aloitusteksti on tyypillistä keuruulaista vinkumista. Enemmän olisi yllättänyt, jos kukaan ei olisi piipittänyt asiasta. Halli tukee ja sillä hyvä.

      • rusakkopuskurissa

        mitä se tukee?


    • Rekinrutkale

      Lasten varjolla saa nähtävästi tehdä mitä kukin haluaa, ainakin "Jäniskäännöksen" mielestä. Kuitenkin jotkut pelisäännöt ja tasapuolisuus täytyy kunnallisessakin päätöksenteossa olla. Ei me uimahallin käyttäjät ole lasten liikuntaa vastaan, päin vastoin. Minusta "Kuntouimari" on aivan oikeassa.

    • kkoivu

      Samaa mieltä kuntouimarin kanssa. Kerrankin järkevää kirjoitusta.

    • Toinenkuntouimari

      Asiallinen ja hyvä perusteltu kirjoitus kuntouimarilta. Tämänpäiväinen Suur-Keuruu antaa jo täsmällistä tietoa hallihankkeesta. Tämä tieto olisi pitänyt antaa jo julki hallin suunnitteluvaiheessa, sillä halliin tulee Tervon kertoman mukaan kiinteät liikuntalaitteet, joten hallia eivät voi käyttää muut ja muuhun tarkoitukseen kuin voimisteluun, eli Tervon oma porukka. Myös minua ihmetyttää asian kaavoitus-ja virkamieskäsittely? Lasten liikunta on ehdottoman tärkeä asia ja jumppahalli on kannatettava asia. Halli vain on väärässä paikassa kokonaisuuden kannalta. Valtuuston olisi syytä palauttaa asia uudelleen käsittelyyn ja osoittaa paikka hallille vaikka Einari Vuorelantien varrelta, Teletaloa vastapäätä olevan entisen leikkikentän paikalle.

    • voipyhäymmärrys

      Edellinen kirjoitus haisee kuin Lapinsalmeen lirahtanut jätevesipumppaamon päästö...

    • Löylynlyöjä

      Kaupungin rahoilla? Kaupunki rahoittaa 1/10 hankkeesta niin jokainen urheiluseura tai yksityinen voi ihan vapaasti esittää samaa kaupungille. 9/10 rahoitus tiskiin vaan. Vastaanotto lienee myönteinen. "Salainen" kaavoitus on hyväksytty vuosi sitten kaikkine kuulemistilaisuuksineen. Etteikö ole kysytty? Jos ei itse mitään seuraa eikä tiedä niin ei pidä luulla että kaikki ovat yhtä pihalla. "emme me uimahallin käyttäjät ole lasten liikuntaa vastaan" no mitäs vastaan te olette? Laki on nimittäin yllättäen tasapuolinen kaikille. Lauteilla tavataan.

    • KummaksunKovin

      Onhan se tuollainen malliltaan oletettavasti laatikko aivan väärällä paikalla tuossa kaavaillulla paikalla. Pienen piirin puuhastelua kaikin puolin. Kai sen voisi rakentaa vaikka jäähallin kylkeen jolloin voisi olla säästöjä saatavilla molemminpuoleisiin tarpeisiin (pukuhuoneet, peseytymistilat jne.).

      Nyt siinä ollaan yhdellä iskulla pilaamassa liikennejärjestelyt, parkkipaikat, avoin maisema välillä Keuruuntie - Multiantie siitä urheilukentän yli sekä upea vanha puusto jota Keuruulla on jo valitettavan paljon kaadettu. Lisäksi on aikamoista että sinänsä tyylikkääseen uimahalliin kytketään ilmaisten suihkujen toivossa tuollainen patti kokonaisuutta pilaamaan. Ei näin poijjaat.

    • hyvähomma

      Uskoisin,että tuollasen "sählyhallin" tai vastaavan rakentamiselle urheilukentän ja uimahallin läheisyyteen tuskin on mitään estettä,jos sinulla on rahoitus kunnossa ja olet muuten kelpo kansalainen.Tuollanen voimistelu ym halli/tila on erittäin tervetullut lisä Keuruun ja lähiympäristön liikunta paikkoihin.Ei kannata heti alkaa kahedtimaan,mutta Suomalainenhan on ainoa kansa maailmassa,joka on valmis maksamaan satasen siitä,että naapuri ei saa viittäkymppiä ei Keuruu tee tuossa poikkeusta.

    • Prosählyhalli

      Huom. 12.54. Jos sählyhallin rakentamiseen riittää mainitsemasi ehdot ja sinulla on valtaa ja voimaa päättää kaavoituksesta, rakennus-yms. luvista, niin aloitellaan kaupungintalon parkkipaikan asfaltin kuorimisella syyskuun 2017 alussa. Velipojalla on kaivinkone, olen exä, minulle jäi vielä perämehtää, luottoa on osuuspankissa, olen syntyperäinen keuruulainen, kuulun kirkkoon ja tällähetkellä valtaa pitävään paikallispuolueeseen, en ole kommunisti, olen tolkun kelpo kansalainen ns. pitoihminen, joten kaikki pitäisi olla kunnossa ja kun vielä lisätään, että SuurKeuruun päätoimittaja Eija on hyvä tuttuni, niin avot. Kapungin virkamiehet saavat alkaa etsimään autoilleen uusia parkkipaikkoja.

      • samasamasa

        Missä rahat,että pystyt todistamaan,että tuo totetuu,että ei aleta turhaan asfalttia kuorimaan.Näytä rahat niin laitetaan homma pyörimään.Se ei ihan vielä riitä,että sun kaverilla on kaivinkone : ))


      • sasajatkaa

        Lisäksi tuo kaavamuutos vie hiukan enemmän aikaa,koska täytyy ottaa huomioon mahdolliset valittajat Eurooppa sepi,Ilari ym muut yhteiskunnan jarrut ja valtuustonkin pitäs keretä kokoontumaan,ei sitä sentään ihan omin päin,että aika taulu on sulla liian nopea,jopa niin nopea,että et näytä käsittävän edes mistä tuossa asiassa on kysymys.Kunhan olet vaan tuota mieltä,kun joku on sulle sanonut,että vastustaa pitää.Varmaan ensi vuonna jo pääsi rakentamaan,jos sulla oikeesti on rahaa?Pistän sp-osotteen,jos sua vielä oikeasti kiinnostaa.Minkään vihervasuri pellen kanssa en yhteistyöhön lähde,mutta urakoitsijakin löytyy varmasti,joka tuollasen pystyy tekemään kilpailukykyiseen hintaan,mutta taas on se raha,itse en sijottaisi tuollaseen,jos kuiteniin olet tosissasi niin mene vaikka heti maanantaina kaupungin talolle ja pistä asia vireille,täällä kirjotelemalla ja viistelemalla se asia ei etene mihinkään.


    • Edelleenprosähly

      Ootkos ite nähny Tervon rahat tai pankkitilin saldon? Ei ole tietoa heilläkään vielä koko rahoituksesta, mutta julkisuudessa rakennetaan jo kovasti. Painotan vielä sitä ja vaatimukseni on, että sählyhallimme tulee kaupungintalon P-paikalle, josta on helppo rakentaa tunneli uimahalliin. Jos suhdanteet kuitenkin heilahtaisivat siten, että pankrotti yllättäisi, luovutan sählyhallini Keuruun kaupungin omistukseen, syytinkirajoitteella. Kuka kaupungintalolla ottaa vastaan hallihankkeeni, Mars-mars toimisto vai Määttä-Tervo toimisto. Hv-veljiä muistellen!

    • exvaltuutettu

      Tänään kaupunginvaltuusto tekee päätöksen Tervon hallin rahoituksesta. On selvä, että halli kaatuu kaupungin omistukseen muutaman vuoden sisällä, sillä Keurusjumpalla ei toimintarahoitus riitä hallin ylläpitoon ja jo nyt on näkyvissä väsymystä henkilöstöstä. Jos valtuusto päättää rahoittaa hallia, ehdoksi on asetettava hallin paikan vaihto, pois uimahallin yhteydestä. Minulla on vahva käsitys, juteltuani asiasta valtuutettujen kanssa, että he eivät oikein tiedä, mistä he ovat päätöstä tekemässä?

    • Hallinpaikka

      Katsokaahan nyt sitä koulualuetta.
      Aivan mahdottoman ahtaasti rakennettu jo nyt. Tilannetta ei ainakaan paranna, jos vielä liikuntahallipatti rakennetaan uimahallin jatkeeksi.
      Kyllä Keuruulla vapaata tonttimaata riittää!Joku esittikin Einari Vuorelantietä.
      No hitto, miks ei!

      • junttiloidenpaika

        Missä Keuruulla niin ahdasta on vai pitäskö sun saada ajella koulun pihassa autolla,häpiä saatana,jos noin on!, Keuruulla ei niin ahdasta paikkaa ole,että ei jalan mahtuisi kulkemaan ja autolle löytäisi parkkipaikkaa tai aiheuttaa jotain ruuhkan tapaista,no liikenteen Keuruulaiset osaa jumittaa keskustassa ihan kiitettävissä määrin,kaikki on ryhmittyneenä ihan suoraan sanottuna ihan päin vittua,kun ovat kääntymässä vasemmalle,että kukaan ei pääse vahingossakaan ohittamaan oikealta,että liikenne keskustassa sujuisi vähän joutusammin ja kukaan ei anna kenellekään tietä.


    • proteesi

      Onpa ollut kiintoisaa seurata jumpparien ja uimarien kädenvääntöä halliasiassa ja minä kallistun "uimarien" puolelle. Jo siitäkin syystä, että asian virkamieskäsittely haisee. Joku painele nyt sisäpiirinappeja, muuten ei ole käsitettävissä yksityisen tahon (halliosakeyhtiön) napanuorakiinnitys kaupungin omistamaan uimahalliin. Jotenkin tulee mieleen Kivelänkoulun rakentamisasiat, joihin ko. Tervo sotkeentui omine halleineen. Joku sen ajan kuntapäättäjistä voisi valaista asiaa, vaikkapa Haapasen Olli. Ilkelätä tuntuu myös vetoaminen meihin vähempiosaisiin ja liikuntavammaisiin, niinkuin halli olisi sunniteltu ja rakennettaisiin vain meitä varten.

    • pelleilyä

      Pitäiskö vanhan valtion virkamiehen ottaa nyt aikalisä? Alkaa kierrokset käymään punaisella!

    • 1Halli

      Halli tulee mikä on hyvä asia, jumppa liikuttaa monia Keuruun nuoria esimerkillistä toimintaa.

    • mietinnänpaikka

      Halli tulkoon, mutta muualle, tuo ei ole sopiva paikka. Katsotaan miltä kantilta hyvänsä, alue on sen jälkeen pilalla. Ihme kun arkkitehditkään ei sitä huomaa, kun tavan tallaajakin sen näkee. Surullista katsella kun kaikki paikat ängetään täyteen. Koulun mäki on hirveä, liian ahtaasti rakennettu. Outoa rakentamista tämä on, päätökset tehty hiljaa kabineteissa. Järjen käyttö on sallittua ja kysykää sukkailta mielipidettä.

      • mietinnänpaikka

        Kysykää asukkailta, piti kirjoittaman.


      • HyvinOnMietitty

        Paikkanahan tuo on ko. toiminnalla mitä loistavin! Jumppaajat pääsee sen jälkeen vaikka harrastamaan vielä uimista! Ja toiselta kannalta katsottuna, kun lapset jumppaa voi aikuiset sillä aikaa käydä vaikka uimassa! Ja itse en harrasta kumpaakaan, joten ei ole "oma lehmä ojassa" tässä kohtaa!
        Ja koulunmäki näyttäisi muuten viihtyisältä, mutta se yksi pornonpunainen rakennus häiritsee maisemaa, muuten näyttäis olevan kohtuullisen väljää! Ainut mikä jäi huomioimatta, Kansalaisopiston ja muiden huonojalkaisten käyttäjien parkkipaikat olisi saanut kyllä rakentaa piha-alueelle!


    • Lämmityssiivous

      Onko tarkoitus, että jumppasalin kiinteistökulut, kuten lämmitys, sisällytetään uimahallin kuluihin?

    • noinsevaanon

      Vasemmisto vikisee saunalauteilla ja rahamiehet rakentaa ja ja kehittävät Keuruuta vai onko uimarit sitä mieltä,että tuollasta hallia ei pitäsi rakentaa ollekaan vai mikä vasemmiston joita tässä joku uimareiksikin kutsuun on pointtina,muistakaa ihmeessä se,että läheskään kaikki uimarit ei ole vasemmistolaisia eivätkä tuota hallia vastaan,ei edes suurin osa vaan pieni vähimmistö jola ei ole mitään muuta tekemistä,kun istua päivät pitkät saunassa ja parantaa maailmaa.

    • mamumartankomerossa

      ai että siellä uudessa hallissa on sitten kiva kansalaisopiston ym. marttojen kurottaa sormia varpaisiin,turbaani päisten siittiöiden purskahdellessa mummokalsareihin.

    • Painovihreä

      Pitäiskö näiden ahdasmielisten maailmanvihaajien opetella kirjoittamaan?

      • valenimimerkki

        heh,taisi osua ja upota,johonkin suvakki letunpaistajaan :D


      • eimullamuutanytte

        Saatko pilkkua nussiessasi orgasmin vai miksi puutut epäolennaiseen,oletko kuullut koskaan sellasesta,kun lukihäiriö,mutta saattaahan sitä kiiressäkin sattua virhepainalluksia vai onko niin,että sinulle ei koskaan ole sattunut virheitä?Nyt toivon tähän vastausta vai jäitkö syrjäytyneenä sohvan nurkkaan ihmettelemään,että taas sinulle tuli vain pahamieli,kun osallistuit tähän keskusteluun.Koita nyt kuitenkin pärjätä jotenkin tämänkin asian kanssa,nimittäin hullu ei huomaa ja viisas ei välitä näkyy toimivan sinunkin kohdallasi oikein hyvin.


      • Oikeinkirjoitus
        eimullamuutanytte kirjoitti:

        Saatko pilkkua nussiessasi orgasmin vai miksi puutut epäolennaiseen,oletko kuullut koskaan sellasesta,kun lukihäiriö,mutta saattaahan sitä kiiressäkin sattua virhepainalluksia vai onko niin,että sinulle ei koskaan ole sattunut virheitä?Nyt toivon tähän vastausta vai jäitkö syrjäytyneenä sohvan nurkkaan ihmettelemään,että taas sinulle tuli vain pahamieli,kun osallistuit tähän keskusteluun.Koita nyt kuitenkin pärjätä jotenkin tämänkin asian kanssa,nimittäin hullu ei huomaa ja viisas ei välitä näkyy toimivan sinunkin kohdallasi oikein hyvin.

        Välimerkin jälkeen tulee välilyönti.


    • Syvyyssukellus

      Valenimimerkille: viitaten edelliseen viestiin...

    • zuum

      Omat muksut käy jumpassa joten tiedän KIvelän koulun ahtauden yms.
      Ihmettelen itsekkin miksi se jumppahalli pitää tunkea valmiiksi ahtaaseen tilaan, ne parkkipaikat on nyt jo ihan täynnä. Tele-talon vieressä olis tilaa puhumattakaan Järvituulen pihasta josta kauppa kohta puretaan.

    • alkuperäisasukas

      Joo on todella surullista katsoa, kun taas aiotaan pilata jo valmiiksi saatu ympäristö uimahallin ympäriltä.
      Tilaa kun on vaikka kuinka paljon Einari Vuorelan tien puolella. Kannattaisko kysellä Järvituulen kiinteistöä, tilaa olisi vaikka kuinka suurelle joukolle. Kauhulla odotellen tulevaa alueen pilaamista.

    • Jälessäkaikesta

      Eiköhän se teletalon ympäristö ole kaavoitettu jo muuhun käyttöön ajat sitten. Tietääkseni siihen on kaavoitettu tenniskenttiä ja jäähallin tarpeita.

    • Nojavaaka

      Jollain on sytytys myöhässä; päätökset on tehty jo ja vielä haetaan uutta tonttia. Voi helevettiläinen...😂

    • ajanhermolla

      Voe, voe missä kamareissa niitä päätöksiä on tehty? Kaikesta voi valittaa jo tehdyistäkin päätöksistä. Ja maata ja tonttia on varmaan olemassa.

    • Kunhankyselen

      Suhmurointiin liittyvä kysymys? Aiheuttiko Tervon jumppahallin rakentamispäätös vahvistettuun asemakaavaan muutoksen? Jos aiheutti, niin kenen toimeksiannosta? Voisiko kaavoittaja Määttä tulla kaapista ulos ja valaista tätä kaavoitus-ja lupa-asiaa tarkemmin?

    • swimmari

      Jes, jes! Nyt poika alat lähestymään asiaa. Seuraava kysymys?

    • Päiväkävelijä

      Itku meinasi päästä, kun kävelin uimahallin parkkipaikan ohitse, niin oli lohduton näky kaadettavien puiden kaatomerkinnät . Laskin, että kaksi puuta säilyy, loput parikymmentä kaadetaan. Yhtään koivua ei säilytetä. Samantien voisi Aromaan koulunkin laittaa kaadettavien puukasaan. Kiitos vain Tervolle ja Määtälle egoilusta.

      • SiistiytyyPaikat

        Meinaatko, että tässä maassa ei puita riitä?
        Hyvähän se on, että ne ei ole myrskyllä vaarassa kaatua kenenkään päälle!
        Et taida muistaa miten vuosi sitten kävi koulunmäellä ja osuuspankin kulmalla? Siinä osuuspankin kulmalla olis voinut joku jäädä allekin samoin kuin noiden kaatuessa!
        Sinäkö olisit ottanut vastuun kun joku olisi noiden kaatuessa jäänyt alle????


    • Kvintta

      Olipas perustelut puiden kaadolle. Koulun mäellä kasvaa puita ja pienet koululapsoset leikkivät niiden puiden alla. Kaupungin- ja valtionvirastotalon ympäristössä kasvaa isoja-isoja mäntyjä. Kauheaa jos ne kaatuvat myrskyssä virkamiesten tai valtuutettujen päälle, niin kaupunki jää ilman ulkoista-ja sisäistä johtoa. Mitenkäs meille kansalaisille sitten käy?
      Ei muuta kuin turvallisuuden varmistamiseksi kaikki puut koulun mäeltä ja virastojen ympäriltä nurin. Näin turvataan Keuruun tulevaisuus jälkipolville.

    • kuntotalokäyttöön

      tervon ikonin rahoitus uutisista saa lukea lehdistä että se tulee yksityisiltä sekä yrityksiltä
      MIKSI ei missään mainita KEITÄ ne RAHOITTAJAT ON ja paljonko on kokonais saldo
      mainosarvoahan näillä rahoituksilla on yrityksille! mutta ketään ei mainita ?
      onko se näin että veronmaksajat tämänkin kustantaa kalliimman kautta
      vaikka tilat olisi jo valmiina edullisesti hankittavissa

    • Kaksivanhaa

      Voi helvatan helvata. Keskustalta aivan ponsi, että PYRITÄÄN säästämään alueen puita ja muut valtuustoryhmät nyökyttelivät ihastuksissaan tälle loistavalle esitykselle. Hävetkää valtuutetut, erityisesti keskusta ja vihreät. Luulisi edes teidän ajattelevan ympäristöön ja kulttuuriperintöön liittyviä arvoja. Määttä ja Tervo ovat nyt ilmeisen onnellisia aikaansaannokseensa!

    • Boucope

      Tervo on ter vo.

    • Lasta

      Keuruulla jyllää totuuden jälkeinen aika.

    • yhteenlasku

      Loppuiko se yksityinen raha alkuunsa, kun työmaa seisoo kesken perustusten teon?

      • veronmakselijoillenapsuu

        niin mikä yksityinen? ei mainintaa missään keitä he ovat`
        normi käytäntö "sponsoreilla" on että nimi näkyy mainos tarkoituksessa
        kummastuttaa? tai sitten rahoittajaksi on päätetty lasse eeva kalle.....


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2252
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1729
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe