Tipoa kehuttu

UusiTipo

Paljon on uutta Tipoa kehuttu autolehtien testeissä. Erityisesti tiloja ( tavaratila päihittää Golfin, Astran ja monet muut), moottorin pirteyttä/alavääntöä (120 T -Jet), erittäin hyvää ääritilannekäytöstä, jousituksen kantavuutta ja mukavuuttakin isoimmissa heitoissa, alhaista melutasoa, perusmallin hintaa.. Lisäksi upean näköinen auto mielestäni. Melko hyvin käynyt kauppa muualla maailmassa, luulisi täälläkin kysyntää riittävän.

10

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruosteallergikko

      Aikeissa vaihtaa Megane Tipoon. Mietityttää vaan ruostuuko Tipot kuinka?

      • hghghfghgfh

        Lähinnä vaikuttaa budjetti välimallilta toledon ja rapidin haasteeseen ja hiukan jo ikääkin mikä näkyy kojelaudan monitoimi näytöstäkin.


      • Tiponpointit

        Luepas TM koeajo muutama nro taaksepäin. Paljonkin kehuttu. Esimerkiksi melutaso, db-lukemat pienemmät kuin monessa paljon kalliimmassa. Uudessa Tuulilasissa myös koeajo, mm. ääritilannekäytös erinomainen. Toki moitittavaakin löytyy, mutta kokonaisuus positiivisen myönteinen.


    • GrandePuntoClub

      Ei ainakaan mun ex Grande 4 vuodessa kun meni vaihtoon, ollut yhtään ruosteessa ja nykyinen Bravo viisivuotias myös ruosteeton. Tosin molemmista suojasin alustan itse kun autoilla oli ikää kolme vuotta. Bilteman edullisella spraymassalla massasin. Edellisellä päivänä huuhtelin alustasta liat pois. Annoin kuivua ja massasin alustan. Hyvin pysyi massa. Helpohko homma, eikä maksanut paljoa. Kerran vuodessa olen myös vahannut autoni.

    • ei_paha_mätimään

      Tuskin on pahimmasta päästä ruostumaan. Siis tyyliin Ritmo (pahin ikinä näkemäni tässä lajissa), toki silloin joskus tyylilajin osasi myös japsit, Astra jne. Läpireikiä helmakoteloihin ym. jo 7-10 vuotiaassa autossa.

      Minulla oli taannoin Stilo, jossa maalipinta huonossa kunnossa. Eihän siinä ollut kuin 2 v/40 tkm mittarissa, kun auton ostin, mutta ex omistaja ei ollut vaivautunut laittamaan roiskeläppiä eteen ja kivisuihku oli syönyt kaiken pintamaalin takalokarien etuosasta. Jostain syystä autossa ei edes ollut läpinäkyvää teippiä tällä kohtaa (monessakin merkissa harrastettu ratkaisu). Kiveniskemiäkin oli siellä & täällä ja maalipinta ihan naarmuinen. Vaan eipä auto noista huolimatta lähtenyt kukkimaan niiden 3 vuoden aikana, jotka se minulla oli. Vrt. nuo ruostuvammat kukki samanikäisinä jo iloisesti, vaikkei maalipinta olisi ihmeemmin osumaa saanut.

      Kannattaa myös katsella tilannetta liikenteessä. Joka puolelta ruostetta tursuavia Fordeja yms. on tullut nähtyä, mutten muita nähneeni edes ruosteenraiskaamaa Brava/Bravoa (siis sitä edellistä mallia) - tosin nämähän alkavat jo olla kadonneet. Mätiä Stilojakaan en muista nähneeni ja nämähän ovat n. 15 vuoden ikäistä kalustoa nyt.

      Tipossa on muuten miinuksena hieman wanhanaikainen moottori, T-Jet. Käyttöominaisuudet kylläkin varsin kivat ja vähän tiuhaa tulppien vaihtoa (muistaakseni ovat myös aika kalliit tulpat, ainakin "marmorilta hankittuna") lukuun ottamatta halpa ylläpitää, mutta kulutus on nykymittapuulla korkeahko, etenkin jos vähänkin polkee. Eikä tarjolla ole tehokkaampia versoita eikä automaattia pellin alle. Siis bensakoneen pariksi.

      Moinen on typerää, koska T-Jetistäkin on ollut 150 hv aiemmin tarjolla ja samaan tilaan sopisi myös 140-170 hv MultiAir kaksoiskytkinvaihteisto. Hitusen taloudellisempi lie, mutta myös kalliimpi ylläpidettävä (öljyt ym.).

    • 120hvriittänee

      Tuskin tarvitsee tehokkaampaa konetta. Tuota 120 hv Tjet konetta nimenomaan kehuttu numeroarvojaan pirteämmän tuntuiseksi ja erittäin mukavasti vääntäväksi. Juttelin hiljattain kaupan p-paikalla uuden Tipon omistajan kanssa ja kovasti kehui autoaan. Todella pirteä ja erittäin hyvä ajaa. Olikohan aikaisempi auto ollut hänellä isompi Toyota ja sanoikohan myös joskus olleen Audin.

      • turhaa_nysväystä

        Se nyt vaan on silläviisiin, että turbokoneen kanssa lisätehon saa lähes ilmaiseksi ts. rauhallisen ajon kulutuslukemat eivät kasva lähellekään samassa suhteessa kuin vaparilla (esim. vaihdettaessa 1,6 l kone 2,4 l koneeseen). Joten, miksi ei?


    • Tipoautomatic

      Onkohan pirteä/vääntävä 1.6 e-torq? Sellaisen saa Tipoon automaattilaatikon kera. Onko jakopää ketjulla?

    • taif

      Tuntuu vain siltä, että maahantuoja on heittänyt pyyhkeen kehään. Alkuvuoteen asti ajoin Fiatilla alkaen vuodesta -89, mutta kun sitten tuli vaihdon aika, vaihdoin merkkiä. Tuntui siltä, ettei Fiatin myynti ole kenenkään hallussa.

    • Vikaonostajissa

      Kyllä se Fiatin myynti on hallussa. Mainoksiakin on näkynyt, myyntiverkosto kasvaa koko ajan. Uusia Fiatin myyjäliikkeitä avataan eri paikkakunnille, mm. Mikkelissä on jälleen Fiatin myynti. Jos kauppa ei ala käymään, vika on ostajissa. Jos autonvaihto on ajankohtainen, ei muuta kuin Fiat liikkeeseen, mars mars!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe