Ovipahvvvit

Pepppi5

Moro, miten ovipahveihin kannattaa asentaa kaiuttimet? Ilmeisesti monia eri tapoja? Mahdollisimman helpolla pääsis jos vanerin palan laittaa ja siihe kaiuttimet kii. Jos kaiutin puskee oveen niin kuinka tärkeää että ovipahvi on kunnolla kiinni pellissä? Ovipahvi hieman hajalla alhaalta :/ vuotais sieltä vähän. Eli ei oo kunnolla kiinni pellissä. Pitäisikö rälläkällä ovipahvien alareuna vittuun ja siihen sitten vaneri ? Ja vaneri rumasti mutta varmasti ruuveilla ovipeltii😂 tyhmiä kysymyksiä esittävä aloitteleva autohifisti

5

1841

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wagfethawehzstbeza

      Yhdellä sanalla sanottuna: taitavasti.

      On tärkeätä, että kaiuttimet ovat asennusalustassaan tukevasti kiinni niin, ettei mikään pääse rämisemään tai resonoimaan kartion mukana.

      Tärkeätä on myös, että asennusalusta on sillä tavoin suora, ettei kaiuttimen runko väänny tai siihen jää epämääräisiä jännitteitä.

      Tiiviys on myös tärkeätä, mutta pienet vuodot eivät ole mikään maailman loppu, sillä auton ovethan eivät muutenkaan ole täysin ilmatiiviitä.

      Keskiäänien ja diskantin toiston kannalta olisi eduksi myös se, että kaiuttimet ovat suunnatut kohti kuuntelupaikkaa.

      Suositeltavaa on tehdä kaiuttimille jokin asennuskaulus tai jopa pieni kotelo, joka sitten ruuvataan tukevasti haluttuun kohtaan ovessa.

      Lisäksi tietysti vaimennukset, johdotukset yms. asiat on hoidettava kuntoon.

    • Saispasoimaan

      Joo tuo oven vaimennus tehty. Kannattaako koteloida tollasia 6,5 midejä? Mites ne toimii parhaiten? Ois hyvä jos sais mahdollisimman laajan taajuus alueen.. riippuu varmaa kaiuttimestakin että kannattaako vai? Mitäs eroa on muuten keskiäänellä ja midbassolla? Keskiäänet vissii toistaa ylempiä, eikä vissii tartte olla niin tukevasti kiinni kuin midbasso? Ainakin katoin yhen videon missä joku teki ovipahveja ja koteloi keskiäänen muttei midejä. Midit kuitenkin ovessa järeästi

      • sdkfjöwepwoeföwkmk

        Kun midbasso asennetaan oveen, oven on tarkoitus toimia kotelona. Ovi tosin ei ole täysin tiivis kotelo, mutta jos asennus on muuten kunnollinen, se ei todennäköisesti ole ainakaaan kovin iso ongelma. Kokeile ensin oviasennusta ja rakenna sitten kotelot, jos tuntuu, ettei toisto miellytä.

        Midbasson ja keskiäänisen ero on siinä, että midbasson taajuusalueen yläraja on joitakin satoja hertsejä, kun keskiääninen voi toistaa muutamien tuhansienkin hertsien taajuuksia.

        Eri elementeille menevien taajuuskaistojen säädöillä on suuri merkitys toiston laadulle ja parhaat tulokset saavutetaan mittausten ja koekuunteluiden kautta, joten runsaasti ruuvaamista on tiedossa.


    • Jooooopajoo

      Siis ihan suljettua koteloa ajattelin, vanerista

      • Kaalep2

        Moi, mikään markkinoilla olevista mideistä ei ole speksattu suljettuun koteloon, vaan nimenomaan oviasennukseen. Jotkut saattaa toimia "vahingossa" jotenkuten kyllä.
        Pääasia että midi on kiinteästi ovessa, sisäpellissä tmv joka itsessään on jäykistetty, jotta se asennusalusta ei heilu, vieden ison osan midille osoitetusta vahvistintehosta hukkaan. Pelkästään itse ovipahviin ei kannata asentaa yhtään mitään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe