Mikä auto merkki on paras?

EsskoAndCockFactory

Moi!

Olen pohtinut tässä automatkaa ympäri maailman ja koitan tässä kartoittaa mikä automerkeistä olisi soveltuvin piilottaa isoja määriä jauhoja auton rakenteisiin?

Pullan tuoksuisella pitkällä matkalla auton pitäis olla osiltaaan hyvin kestävä ja laadukasta tuotantoa. Ajattelin BMW, Volvo, Nissan?

Mitä mieltä olette farmarista?

Kiitos ja terveisin,
Essko&CockFactory

7

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikoskaannissania

      Osoittaa täyttä tietämättömyyttä autoilusta, jos edes harkitsee Nissanin ostoa.

    • autollamaailmalla

      Omat kokemukset (ilman jauhoja) maailmalla matkaamisesta ovat parhaat vanhalla Volkswagen Pololla. Tekniikka vaan kuntoon ja pieniä parannuksia mm. pakoputkiston alle hitsailin kulmaraudasta sellaisen"jalaksen" estämään pakoputkiston vaurioitumisen pohjaiskuissa.
      Toinen vaihtoehto vanha diesel Mersu 124 korilla, tekniikka kuntoon ja menoksi.
      Jos oikein pahoihin paikkoihin meinaat mennä, suosittelen Land Rover maastoautoa ja sekin riittävän vanha.
      Maailmalla matkaamisessa kannattaa olla riittävän vanha auto, johon saa osia maailmalla. Liian uusi auto on vaarallinen tai aiheuttaa muuten ongelmia. Liian hyvän auton kanssa joutuu vain rahastettavaksi ja joissakin maissa jopa poliisit "sakottaa" valikoidusti. Poliiseja varten kannattaa olla matkalla kahden lompakon taktiikalla, toisessa varsinaiset rahat ja toisessa vain "sopivasti" rahaa.

      • autollamaailmalla

        ...jatka edelliseen. Farmariauto on tietty hyvä akuuttiin yöpymiseen maailmalla. Henkilöautollakin tosin selviää automatkalla.
        Kannattaa myös selvittää eri maiden vaatimukset auton suhteen, pyöräkiilat ja sammuttimet on syytä varata, varoituskolmiot ja varoitusliivit pitää olla. Joissakin maissa auto on myös vietävä pois maasta vaikka kilon paloina, eli se kannattaa ottaa myös huomioon, jos huonommalla autolla on matkalla.
        Joissakin maissa liikenteessä ulkomaalainen on aina syyllinen onnettomuuksiin; "Tätä ei olisi sattunut, ellet sinä olisi tullut maahani" periaatteella. Kannattaa myös muistaa, että on myös maita joiden leima passissa on sama, kuin uusit passin ja sitten vasta pääset toiseen maahan, esim. Israelista arabimaihin taikka Intiasta Pakistaniin tai päinvastoin.
        Lisäksi kaikki matkaan liittyvät asiapaperit kannattaa skannata sähköpostiin katoamisen varalta, tuttu juttu omatoimisille matkaajille, mutta aina kannattaa pitää mielessä. Sähköpostista helppo tulostaa maailmalla sitten tarvittaessa niitä.

        Ja sitten vielä yksi juttu, monilla automerkeillä on harrastajia eripuolilla maailmaa, kannattaa ottaa etukäteen selvää kohdemaiden harrastajista, että tarvittaessa saa apua. Itsellä on nurkissa Citroen 2CV, jolla on helppo liikkua myös maailmalla.


      • MersullaOdessaan

    • tojotojotjotojo

      Tojo on paras, haistakaa muut auton omistajat pitkät peet tai veet kummasta tykkääkään, homppelit yleensä peet..???

      • autollamaailmalla

        Mene sinä sitten sillä Tojollasi ulkomaille, jos pääset. Itselläni oli myös Toyota HJ60 monella ulkomaanmatkalla, kun huonoja teitä ajelin. Sillä pärjäsi aika hyvin, mutta omat ongelmat tuli silläkin.
        Japsien huonot puolet tulee esiin siinä, että varaosien suhteen on todella ongelmia, jos niitä tarvitaan maailmalla. Suomeen on tuotu vain tiettyjä malleja ja niidenkin varaosien kanssa mallit vaihtuu puolen vuoden välein. Eli automatkailussa on se idea, että mahdollisimman helposti pystyy korjaamaan autoa matkalla, jos sellaiseen on tarvetta. Ja sitä tarvetta kyllä tulee ennemmin tai myöhemmin. Japsiauton kanssa on ihan hukassa!
        Olen joskus yrittänyt etsiä tuiki yksinkertaista varaosaa jota ilman auto ei inahda mihinkään, niin siihen osan löytymiseen voi mennä todella paljon aikaa. Välttämättä kyseistä japsiauton mallia ei ole edes myyty ko. maassa. Olet sitten jumissa jossain hemmetin "vinku-intian" kylässä ja odotat. Tosin monessa paikkaa on mestareita, jotka osaavat soveltaa monenlaista.


    • Per-kel

      Oliskohan tuo 504 diesel Pösö avolava sopiva, siihen voi vaikka teltanvirittää :) Nyrkkipajatkin sen korjaa jos sattuu vahiko.-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5005
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe