Mikä auto merkki on paras?

EsskoAndCockFactory

Moi!

Olen pohtinut tässä automatkaa ympäri maailman ja koitan tässä kartoittaa mikä automerkeistä olisi soveltuvin piilottaa isoja määriä jauhoja auton rakenteisiin?

Pullan tuoksuisella pitkällä matkalla auton pitäis olla osiltaaan hyvin kestävä ja laadukasta tuotantoa. Ajattelin BMW, Volvo, Nissan?

Mitä mieltä olette farmarista?

Kiitos ja terveisin,
Essko&CockFactory

7

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikoskaannissania

      Osoittaa täyttä tietämättömyyttä autoilusta, jos edes harkitsee Nissanin ostoa.

    • autollamaailmalla

      Omat kokemukset (ilman jauhoja) maailmalla matkaamisesta ovat parhaat vanhalla Volkswagen Pololla. Tekniikka vaan kuntoon ja pieniä parannuksia mm. pakoputkiston alle hitsailin kulmaraudasta sellaisen"jalaksen" estämään pakoputkiston vaurioitumisen pohjaiskuissa.
      Toinen vaihtoehto vanha diesel Mersu 124 korilla, tekniikka kuntoon ja menoksi.
      Jos oikein pahoihin paikkoihin meinaat mennä, suosittelen Land Rover maastoautoa ja sekin riittävän vanha.
      Maailmalla matkaamisessa kannattaa olla riittävän vanha auto, johon saa osia maailmalla. Liian uusi auto on vaarallinen tai aiheuttaa muuten ongelmia. Liian hyvän auton kanssa joutuu vain rahastettavaksi ja joissakin maissa jopa poliisit "sakottaa" valikoidusti. Poliiseja varten kannattaa olla matkalla kahden lompakon taktiikalla, toisessa varsinaiset rahat ja toisessa vain "sopivasti" rahaa.

      • autollamaailmalla

        ...jatka edelliseen. Farmariauto on tietty hyvä akuuttiin yöpymiseen maailmalla. Henkilöautollakin tosin selviää automatkalla.
        Kannattaa myös selvittää eri maiden vaatimukset auton suhteen, pyöräkiilat ja sammuttimet on syytä varata, varoituskolmiot ja varoitusliivit pitää olla. Joissakin maissa auto on myös vietävä pois maasta vaikka kilon paloina, eli se kannattaa ottaa myös huomioon, jos huonommalla autolla on matkalla.
        Joissakin maissa liikenteessä ulkomaalainen on aina syyllinen onnettomuuksiin; "Tätä ei olisi sattunut, ellet sinä olisi tullut maahani" periaatteella. Kannattaa myös muistaa, että on myös maita joiden leima passissa on sama, kuin uusit passin ja sitten vasta pääset toiseen maahan, esim. Israelista arabimaihin taikka Intiasta Pakistaniin tai päinvastoin.
        Lisäksi kaikki matkaan liittyvät asiapaperit kannattaa skannata sähköpostiin katoamisen varalta, tuttu juttu omatoimisille matkaajille, mutta aina kannattaa pitää mielessä. Sähköpostista helppo tulostaa maailmalla sitten tarvittaessa niitä.

        Ja sitten vielä yksi juttu, monilla automerkeillä on harrastajia eripuolilla maailmaa, kannattaa ottaa etukäteen selvää kohdemaiden harrastajista, että tarvittaessa saa apua. Itsellä on nurkissa Citroen 2CV, jolla on helppo liikkua myös maailmalla.


      • MersullaOdessaan

    • tojotojotjotojo

      Tojo on paras, haistakaa muut auton omistajat pitkät peet tai veet kummasta tykkääkään, homppelit yleensä peet..???

      • autollamaailmalla

        Mene sinä sitten sillä Tojollasi ulkomaille, jos pääset. Itselläni oli myös Toyota HJ60 monella ulkomaanmatkalla, kun huonoja teitä ajelin. Sillä pärjäsi aika hyvin, mutta omat ongelmat tuli silläkin.
        Japsien huonot puolet tulee esiin siinä, että varaosien suhteen on todella ongelmia, jos niitä tarvitaan maailmalla. Suomeen on tuotu vain tiettyjä malleja ja niidenkin varaosien kanssa mallit vaihtuu puolen vuoden välein. Eli automatkailussa on se idea, että mahdollisimman helposti pystyy korjaamaan autoa matkalla, jos sellaiseen on tarvetta. Ja sitä tarvetta kyllä tulee ennemmin tai myöhemmin. Japsiauton kanssa on ihan hukassa!
        Olen joskus yrittänyt etsiä tuiki yksinkertaista varaosaa jota ilman auto ei inahda mihinkään, niin siihen osan löytymiseen voi mennä todella paljon aikaa. Välttämättä kyseistä japsiauton mallia ei ole edes myyty ko. maassa. Olet sitten jumissa jossain hemmetin "vinku-intian" kylässä ja odotat. Tosin monessa paikkaa on mestareita, jotka osaavat soveltaa monenlaista.


    • Per-kel

      Oliskohan tuo 504 diesel Pösö avolava sopiva, siihen voi vaikka teltanvirittää :) Nyrkkipajatkin sen korjaa jos sattuu vahiko.-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe