Verkkovakoojat?

Onkohannäin

Tilasin Telialta "Yhteys Kotiin"-nettiliittymän ja SIM-kortin mukana tuli myös yhteyden muodostamiseen tarvittava laite, Huawei B525s. Nyt mietin hiukan tietoturvaa. Onko operaattorin toimittamissa purkeissa ohjelmistot, jotka toimittaisivat tietoja heille tai jollekin muulle taholle? Olisiko turvallisempaa hankkia laite puolueettomasta kaupasta? Onko tuota vastaavia parempia laitteita tarjolla? Mitä suosittelisitte?

11

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • swefffse

      Hanki tosiaan puolueeton laite. Ihan mikä tahansa.

      • asfasas

        En suosittele mitä tahansa, kaupoissakin on tiettyjä valmistajia ja halpis malleja, mistä Viestintävirastokin varoittelee vähän väliä.

        Kannattaa hankkia riittävän laadukas verkkopäätelaite, mihin on mahdollista asentaa myös kustomoitu käyttöliittymä (päivitetään usein, sellaisia ovat mm. DD-WRT ja AsusWRT-Merlin firmikset), nämä ovat tietoturvallisimpia vaihtoehtoja, jos käyttäjä on perehtynyt asiaan.

        Näistä Huihai laitteista ei ole kokemuksia. Mutta veikkaan, että Huawei B525s:n pystyy muuttamaan myös sillattuun tilaan, eli sen perään voi silloin asentaa Ethernet piuhalla toisen reitittimen, mihin tietoturva konffaukset voi myös tehdä.


    • smör.oss

      Kyllä operaattori tietää kaikki sinun toilailusi netissä ilman sinun nurkissasi olevia laitteita.

      • menenurkkaas

        Hahaha Tor-browser ja ei edes operaattori tiedä surffailuja. Windowsilla tosin ei kannata kun siinä on niitä microsoftin vakoiluohjelmia jo "uutena".


      • smör.oss
        menenurkkaas kirjoitti:

        Hahaha Tor-browser ja ei edes operaattori tiedä surffailuja. Windowsilla tosin ei kannata kun siinä on niitä microsoftin vakoiluohjelmia jo "uutena".

        Hahahaaa
        operaattori tietää ainakin sen että olet netissä meuhkaamassa koska ensimmäinen paikka mihin olet yhteydessä kuuluu operaattorille.
        Tietysti sinä siellä nurkassa voit piereksiä ihan vapaasti sillä haju ei tiettävästi leviä kuin naapuriin.


      • pyllistäotsaasi
        smör.oss kirjoitti:

        Hahahaaa
        operaattori tietää ainakin sen että olet netissä meuhkaamassa koska ensimmäinen paikka mihin olet yhteydessä kuuluu operaattorille.
        Tietysti sinä siellä nurkassa voit piereksiä ihan vapaasti sillä haju ei tiettävästi leviä kuin naapuriin.

        Tietää nytkin tasan tarkkaan minkä sivun aukaiset ja mihin kommentoit, mutta eipä tiedä kun torilla aukaiset, tulee vain "älämölöä".


    • Bersel

      Käytä palveluntarjoajan reititintä pelkkänä modeemina (vaihda reitittimen asetuksista) ja osta erillinen reititin, esimerkiksi Asus, Netgear, Fritzbox tai TeleWell. Luotettavin vaihtoehto lienee jonkin tietoturvafirman reititin, koska nämä päivittävät firmwarea aktiivisesti ja panostavat muutenkin tietoturvaan. Näitä on esimerkiksi Fsecuren Sense tai Bitdefenderin Box.

    • pelkokerroin

      jotkut elävät ainaisessa pelkotilassa. Se ei voi olla terveellistä

    • olen_paranoidi

      Muutaman päivän (24) vielä tarjouksessa Telia prepaidi 3,90. ovh 5,90. Saldoa kait sen 7 eu roskaa. Ni ja ainakin ärrältä löytyy.

    • 4588789667

      Jos on huolissaan mokkulan kautta urkituista tiedoista niin siihen on ratkaisu: Älä anna mokkulan lävitse kulkea mitään muuta kuin salattua liikennettä. Se onnistuu ottamalla koneesta VPN - yhteys johonkin VPN - palveluntarjoajaan.

      Itse en suosittelisi sitä, että oman kotiverkon ja internetin rajalla olevaa laitetta käytettäisiin mihinkään muuhun kuin pakettien siirtämiseen internetin ja kotiverkon välillä, ellei siihen saa dd-wrt tai vastaavaa ohjelmistoa. Verkkoon oma gigabitin routteri/wlan - tukiasema, jossa palomuuri käytössä. Mokkula/WNAP/ADSL/... - modeemi tuon routterin wlan - portissa.

      • Bersel

        Suunnittelin sellaista, että kunhan Senseen tulee VPN-ominaisuus päivityksenä, niin hankin sellaisen. Virustorjunta on sen jälkeen reitittimessä, eikä Windowsin/selaimen verkkokomponentteja tarvitse muuttaa, kuten palomuurit ja virustorjunnat yleensä tekevät.

        Reititin taas hoitaa virustorjunnan rasittamatta tietokoneen prosessoria ollenkaan, samoin muuttamatta mitään tietokoneessa softakomponenttia. Reititin hoitaisi myös salatun VPN-yhteyden ja toisin kuin kuluttajareitittimissä yleensä, tietoturvafirma todennäköisesti päivittää softaansa varsin aktiivisesti jos ongelmia ilmenee.

        Pitäisi vielä saada fseciltä webrtc:n hoitava adblocker Windowsille


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe