Mitä odotatte uudelta Dingo-musalta

jäähallikiertuerosvo

Minkälaisia odotuksia teillä on uuden musan suhteen?

19

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NahkatakkinenTuhkimo

      Eikös ne Dingon tai Neumannin - sinällään hyvät ja legendaariset - biisit ole tehty ja julkaistu pitkälti yli 30 vuotta sitten. Niitä varmasti suuri yleisö haluaa kuulla festareilla ja kun Neumannin taustalla on vielä se ns. oikea kokoonpano ja soitto on toiminut hyvin, niin miksi odottaa väkisin uutta tuotantoa.

    • jäähallikiertuerosvo

      Neumann ja muut ovat sanoneet, että haluavat nyt tehdä uutta musiikkia. Se motivoi heitä ja maali on uusissa biiseissä. Eivät halua olla kiertävä jukeboksi. Tämä käy ilmi oikeastaan kaikissa haastatteluissa, joten ei tässä kukaan väkisin odota mitään uutta tuotantoa. Festareillahan soitetaan nyt vain vanhaa tuotantoa tänä kesänä.

      Toivottavasti eivät lähde liikaa uusiutumaan ja ottamaan jotain nykypoppivaikutteita. Dingon soundit on iskostettu vuosikymmenten aikana tietynlaisiksi. Kun saadaan Autiotalosta tuttu synamatto, kerjäläisten valtakunta -levyn tymäkät soundit ja nimenomaan ekoilta levyiltä tuttuja elementtejä mukaan, niin muuta ei tarvita. Dingo on kuin AC/DC, ei sen kuulu muuttua.

    • dingofaniiiiii

      Hyviä biisejä, ovat itse sanoneet haastatteluissa että uuden tekeminen motivoi heitä. Myös toivoisin että soittaisivat esim. Pyhä klaani levyltä jotain keikoilla myös. Näkee sitten syksyllä millainen setti on syksyn keikoilla.

    • NJQPPd

      Sellaisia joissa on niitty ja omenapuu, ruskaa ja vähän haikeutta eikös juu. Ja kauniita melodioita ja hienoja oivalluksia, kuitenkin Dingomaiseen tapaan. Dingo kirjaa ja uutta levyä olisi kiva päästä pian katsastamaan. Dokumentti leffaa kin olisin toivonut, mutta se on ilmeisesti unohdettu.

    • Hämähäkkimies-85

      Vauhdikas biisi jossa Nipan ääni soi hyvin. Soitettu oikeilla soittimilla eikä mitään nykypopin kaltaista koneilla tuotettua roskaa.

    • pääveli

      Hölmöläisten laiva voisi olla perusteltua levyttää vielä Dingon levylle. Tuottajalla pitää olla silmää ja auktoriteettia karsia kaikki Facebookissa-tason kökköydet pois. Even voisi pyytää mukaan biisitalkoisiin ja laulamaankin biisin tai kaksi. Mieluummin tiukka 8 biisin levy, kuin 12 biisiä myötähäpeää.

    • Huomisen.Sataman

      ^Onpa ihan hyviä ehdotuksia.

      Kyllä minustakin juuri tässä tapauksessa uuden musiikin tekeminen kuulostaa aika hyvältä ajatukselta, ja voisi lähinnä tukea bändin otetta niiden vanhojen klassikoiden veivaamiseenkin. Vanhoihin biiseihinkin on kuitenkin pakko nykyhetkessä ja (ihmisten elämän-) -vaiheessa löytää vähän erilaista otetta kuin silloin manian päivinä... Uudet biisit rinnalla voivat edesauttaa tuota, ja samalla uuden luominen on tietty aina itsessään eri tavoin kiintoisaa.

      Odotan mystis-romanttista lyriikkaa (juuei todellakaan "Feisbuukkeja"... xD), paria yllättävän tuoretta pop-koukkua (eli hyvää biisiä), tyylikkään traditiotietoista soundimaailmaa (ei nykypötköä...), vahvaa synausvaa ja vaikka pariakin aavistusta progehtavuutta - sekä ylipäätään Dingon maaperästä nousevaa mutta samalla nykyisten esittäjien (ja yleisön) itsensä kuuloista musiikkia.

      Kädet on nähdäkseni aika vapaat, lähtökohdat ja kehittelymahdollisuudet sinänsä jopa herkullisen laajat. Hyvän ja erittäin tyylitajuisen, näkemyksellisen tuotannon tuo kuitenkin samalla selkeästi vaatisi... Vieläkö Pave on käytettävissä, vai kuka hoitais...??-)

    • uhgolenpuhunut

      Helkkarin viisaan miehen/naisen kommentointia edellä. On vaikea lisätä mitään järkevää. Ehkä Dingon kannattaa vain palata aivan sinne kahden ensimmäisen levyn tunnelmiin joka osa-alueella. Tehdä levy samalla tyylillä kuin silloin 80-luvulla. Iskeviä kertsejä, luulisi noilla lauluihin aiheita olevan. Voisivat jopa purkaa biiseihin kaikkea sitä mitä kokivat manian aikana ja sen loputtua.
      Olisihan se aika huikea suoritus jos Dingo vielä joskus nousisi levylistoilla edes kärjen tuntumaan.
      Kaikki munat nyt vain samaan koriin ja sitten katsoa että riittääkö se mihinkään.
      Maijanen ois kyllä vääpelinä kova, ei ainakaan mitään huonoa matskua päästäisi mies seulastaan. ja Maijanen on hyvä biisintekiä. Sieltä ehkä apuja??????

    • salminen__
    • PerttiittreP

      Eniten uudessa musassa pelottaa se, että Oma Waterloo on julkaistu 2013, eli tässä väliajalla ei ole Nipanderin kynästä ässämatskua syntynyt. Jos hyviä biisejä olisi taskussa ollut, olisi sinkku julkaistu viime kesän kokoelmaa ryydittämään. Noh, toivottavasti Mustaleski tai Skorpioninainen kuullaan syksyn konserteissa. Vai onko vanha kaarti niin ylpeää ettei näitä väli-Dingon sinänsä kelvollisia tuotoksia soiteta?

      • Waterjoo

        Mielestäni isompi ja akuutimpi ongelma kuin mikään "vanhan kaartin ylpeys" on esim. tuo, että Neumannin pitää leikkiä vanhoja biisejä esittäessään jotain ihmeen trubaduuritaiteilijaa asukitaroineen. Ei sovi yhtään tuohon settiin, vie vain mehuja koko bändin keikkavedosta. Ottaisi sen kitaran messiin sitten niihin uusiin biiseihin, jos on tarvis, ja keskittyisi klassikoissa laulamiseen ja sen kautta esiintymiseen, ei turhaan skeban kanssa pyörimiseen.

        Rakentavaa kritiikkiä, ei dissausta.


    • Hämähäkkimies-85

      Ei varmasti tulla kuulemaan Mustaa leskeä tai muitakaan v. 2005-13 biisejä. Aino kuullaan varmasti, luvattu on myös muitakin "harvinaisuuksia". Ihmetyttää se että konsertin järjestäjien mukaan ne kestää ilman väliaikaa n. 1 h 15 minuuttia, mutta Nipan mukaan saattaa tulla pitkiä konsertteja.

      • Dingofanii

        Porin keikkaa mainostettu satakunnan kansassa että pidennetty keikka.


      • Klubeille.tämä.heti

        Aino onkin hyvä soittaa, koska on *n parhaita Dingo-roketteja ikuna.

        Pistoolisankaria ei sentään taideta yrittää? Sehän myös olis, jos olis...


    • vallesmanni000

      Ainossa on hyvä säkeistö ja kertosäe onkin sitten pöllitty Policelta.

      • Sama.Klubipoliisi

        Jaa, mistä biisistä? Ns. "hyvin pöllitty", jos on. Joka tapauksessa loistobiisi kaikkineen. Kertosäkeen hokema on se kehittelyn vähiten hieno osa kyllä, jos siihen viittaat...


      • vallesmanni000
        Sama.Klubipoliisi kirjoitti:

        Jaa, mistä biisistä? Ns. "hyvin pöllitty", jos on. Joka tapauksessa loistobiisi kaikkineen. Kertosäkeen hokema on se kehittelyn vähiten hieno osa kyllä, jos siihen viittaat...

        Kertsi on pöllitty kappaleesta "So Lonely". Kas tästä suoraan kertsiin:
        https://youtu.be/fz0DFefft2E?t=52s

        Tämähän huomattiin jo heti vuonna 84. Kas kummaa, Nipa viittaa tähän itsekin vuonna 86.
        Linkki tuohon hetkeen:
        https://youtu.be/hrj-YynJwqs?t=22m36s


    • Lempi_Takapakkila

      Tuubaa ja nahkahousuja.

    • kirkarockstoo

      Hyvin tuotettua musiikkia odotamme. Paluuta vain sinne 80-luvulle. Ei kannata päivittää soundia kun se on jo kokeiltu Neumannin soololevyillä huonoin tuloksi. Dingon pitää kuulostaa Dingolle , Popedan Popedalle ja AC/DC:N AC/DClle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe