Ulosteen väri?

Noloa kysellä tämmöstä, mutta mikä mahtaa olla normaali ulosteen väri? Mulla on nimittäin aika tummaa (tummanruskeaa, ei mustaa).
Ilmianna
Jaa

6 Vastausta


oliks tää joku provo!
kyllä se johtuu ihan siitä mitä suuhunsa olet työntänyt!
kyllä on jollakin huolenaiheet :-)
Ilmianna
Jaa
Uloste koostuu jätteistä, mitä elimistö ei pysty hyödyntämään, ruoan sulamattomista osista, bakteereista, limasta ja eritteistä. Ulosteen ruskea väri tulee sapen tuottamasta bilirubiinista. Se on keltainen väriaine, jota esiintyy veressä ja joka on hemoglobiinin hajoamistuote. Hemoglobiinia on punaisissa verisoluissa, jotka hajotessaan tuottavat bilirubiinia ulosteen sekaan. Monet ruuat värjäävät ulosteen, esim. mustikka, veriruuat. Toki ulosteesta voi nähdä sairauksia (haimapotilailla harmaa tai kellertävä uloste, verenvuotoa suolistossa-tumma uloste) Joissakin maissa WC- pytyt ovat sellaisia että ulosteet eivät putoa veteen vaan jokainen voi silmäillä onko kaikki OK ennen kuin vetää viemäriin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
siksi kun seuraava Jumala (Allah ) syntyy miehen perseestä, miehet kyykkypaskovat riuùlla ja tarkistavat aina syntyikö Jumala. Tämä on tosi.

Kyllä paskasta näkee paljon asioita, tumma paska tosiaan saattaa viitata verenvuotoon suolistossa, mm mahahaava, eikös paskan hajukin kerro jotain ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Entä satunnainen vihertävä uloste.
Pikkulapsollahan joskus on, mutta entä aikuisella?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ihminen on mitä se syö ja ennen kaikkiea minkä lainen fermentaattori siellä sisällä on. http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.asp?id=408&osa=1 . Puolet ulosteesta on bakteerimasaa http://www.valio.fi/files/4F3a3edlG/ATTACHMENT.attachment.0.path/LGG_Summatim_suomi.pdf Suolistobakteerit tuottavat mm. voihappoa, jonka on todettu olevan tärkeä suoliston seinämien hyvinvoinnille. Ja ennen kaikkea on tärkeää että tämä systeemi on ”ehjä”, esim runsas hiiva (runsaasti sokeria ruuassa) voi aiheuttaa vuotavan ohutsuolen jolloin oireet voivat olla masennus, päänsärky, ihottuma , reuman tyyppinen särky ym. ym. Vastaavat oireet on myös keliakiakis ja vilja-allergiassa.
Ilmianna
Jaa
Katsoin värikartastani (todellakin omistan kakkakartan) ja totesin että ihmislapsella voi kakkan väri vaihdella hyvinkin paljon, mutta ns. normaali, hyväntuoksuinen ja ennenkaikkea kimmoisa rakenne kuuluu olla tummanpuhuvaa ja helmiäistä. Tuoreena saattaa esiintyä myös kimalletta läjän päällä.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ulosteen väri?

Noloa kysellä tämmöstä, mutta mikä mahtaa olla normaali ulosteen väri? Mulla on nimittäin aika tummaa (tummanruskeaa, ei mustaa).

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta