Skaala haettu konkurssiin

konkrussi

Skaalasta on tänään jätetty konkurssihakemus Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudelle.

65

7266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kontkussi

      Jaa. 🙂

    • Mahtavata

      \o/

    • pellejä

      Mikä ihmeen teollisuuden ala tuo puusepänteollisuuden ala oikein on. Yli kymmenen vuotta on toistuvasti kuultu vain ikäviä asioita ikkunoiden valmistuksesta ja yritysten konkursseista.

    • eijäädäkaipaamaan

      Varmaan niin paljon reklamaatioita rästissä, että tässä vaiheessa syytä kääntää kuppi nurin.
      Siihen päättyy sitten omankin ulko-oveni "takuukorjaukset". Saas kattoo, millä nimellä tämäkin verstas jatkaa toimintaa, kun ensin ostetaan konkkapesältä tilat ja koneet puoli-ilmaiseksi ja velat nollaantuu.
      Jokohan sitten olisi niin paljon kannattavuutta, että raskii laittaa isoon ulko-oveen tupla yläsaranat? Toinen vinkki: Kun käyttää vähemmän aikaa asiakkaalle valehteluun, niin jää enemmän aikaa itse työn tekemiseen.

      • eijäädäkaipaamaan

        Reklamoidessa Skaala halusi tietää, että mikä on oven valmistusnumero. Löytyy kuulemma saranapuolelta. Paskat mitään löytynyt. Jollei olis sattumalta ollut tallessa rautakaupan ostolaskua, niin millä olisin todistanut Skaalan tuotteeksi? En millään. Varmaan jostain Virosta tai Pietarista tai mistä lie valkovenäjältä tänne trokattu ja myyty täällä helvetin kovalla hinnalla: Ovi ja vasikka maksoi yhteensä pari tonnia! Kolme sataa olis ollut realistinen hinta. Mut iteppähän ostin. Että hintaa kyllä osattiin pyytää. Ja Pohjalaista laatua toimitettiin. Tällä kertaa ei tullu priimaa: Laatua se on paskakin laatu. Tervemenoa vaan. Ikinä en osta vaikkei maailmassa olis kuin yksi toimittaja ja se olis skaala tai mikätahansa, jossa takapiruna samat sinksarit.


      • Anonyymi
        eijäädäkaipaamaan kirjoitti:

        Reklamoidessa Skaala halusi tietää, että mikä on oven valmistusnumero. Löytyy kuulemma saranapuolelta. Paskat mitään löytynyt. Jollei olis sattumalta ollut tallessa rautakaupan ostolaskua, niin millä olisin todistanut Skaalan tuotteeksi? En millään. Varmaan jostain Virosta tai Pietarista tai mistä lie valkovenäjältä tänne trokattu ja myyty täällä helvetin kovalla hinnalla: Ovi ja vasikka maksoi yhteensä pari tonnia! Kolme sataa olis ollut realistinen hinta. Mut iteppähän ostin. Että hintaa kyllä osattiin pyytää. Ja Pohjalaista laatua toimitettiin. Tällä kertaa ei tullu priimaa: Laatua se on paskakin laatu. Tervemenoa vaan. Ikinä en osta vaikkei maailmassa olis kuin yksi toimittaja ja se olis skaala tai mikätahansa, jossa takapiruna samat sinksarit.

        Meillä kerrostalossa uusittu ikkunat. Piti olla tiiviit. Kova veto käy. Minulla tietokone ikkunan edessä. Kun hetken oon siinä,alkaa aivastelu. Särkee jalkoja ym vaivoja. Ulommainen lasi jäätyy alapuolelta. Eikö se ole merkki että vetoa on.
        Olen puhunut asiasta jollekin asukkaalla. Ei ymmärtänyt koko asiaa. On jo muutamia vuosia sitten laitettu, ei takuu enää vastaa.
        Liikuntakyvytön tässä tulee. Kovan hinnan ottivat.


    • pellejä

      Siinäpä se, yksi kymmenistä heikkouksista ja puutteista joita löytyy ikkuna ja ovi valmistajien tuotteista.
      Koska ikkuna ja ovi valmistajat alkavat valmistamaan pohjolan oloihin soveltuvia tuotteita? On se hieman ihmeellistä että kaikki valmistavat heikkolaatuisia tuotteita, eikä yksikään vaivaudu valmistamaan kunnolla kestäviä, virheettömiä ja laadukkaita tuotteita.
      Ihmettelen miksi ikkunateollisuuden toilailuihin ja temppuiluihin ei vihdoinkin tartu tomerasti valtiovalta ja alan asiantuntijat.
      Tässäkin tapauksessa lienee se tosiasia että toiminta vain jatkuu eri nimellä ja takuiden saajat eli ostajat jäävät nuolemaan näppejään.

    • jaagobxxx

      teitä on huijattu , eliitti sopinut tämän näytelmän aikoja sitten nyt tapahtuvaksi , vaikka rakennettaisiin pilviin asti työläiset ei tienaa mitään ja aina lopuksi velat tulee veronmaksajille monesta purosta , samaa pelleilyä talotehtaiden kanssa , vedätys on päivän sana , vain hölmö uskoo puheita ja lupauksia , jossain päin on uusi hieno tehdas joka aikansa sylkee tavaraa kunnes kaikki vanhenee kannattamattomaksi.

    • aasix

      peruskansalainen etsii aina tapahtumalle syytä vaikka tapahtumat ovat seurauksien viimeinen niitti , joiden järki löytyy miettimällä kuka tapahtumasta hyötyy , täysin hölmönkin tapahtuman takaa löytyy muutema hyötyjä. ja jokaisen tapahtuman siivoaa veronmaksajat ry.

    • ansax

      skaalaan on tullut punkki joka imee siitä veret vain keho jää maksajille jäystettäviksi, lahden autonkorin konkurssikin on hyvä opintomatka finanssimaailman saloihin, mistä kate tulee, tai anttilan tarina viimeiseen kivijalkaan, kaikki pitää aloittaa vuodesta 1969 ja sitra/ sponsor ( suomen pankki ) talouden periaate , siellähän se kerrotaan miten valitaan paras monista jolle ajetaan kaikki pelurit yhteen koriin , lopuksi kannattaa selvittää vastaava keissi ( partek) koottiin kaikki yhteen ja "annettiin" koneelle uhrilammas. hieno tarina pitää sisällään saalistusta ja saaliin repimistä aivan kuin luontodokumentissa.
      periaatteessa veronmaksaja maksaa firmansa jossa on töissä ( veronmaksajan sponsoroimat tuet ) , makselee tilan jossa toimitaan ( eläkeyhtiön "sijoitus / veronmaksajan )ostaa tekemiään tuotteita ylihintaan ( katteet / verot ), makselee kaikesta tuloistaan 1/3 veroja , lopuksi makselee veromaksuja omistuksistaan kunnes jäljellä on vain käyttöpäivänsä käynyt hyödyke josta pitää vielä perillistenkin ottaa velkaa että saa omaksi ja firman konkurssit ja sotketut alueet pitää laittaa kuntoon. onpa ollut valtava kehitysaskel luolasta ulos tultua , sieltähän mentiin nuotion ääreen kavereiden kanssa laulamaan. kunnes finanssinero kuiskas korvaan että ( haluukx tienata )
      vois melkeen ajatella että veronmaksajan ( valtio ) on 2 jakoinen pallo , toinen puoli on eliitin johon valuu hyöty ja toinen puoli ( veronmaksajan ) sinne valuu paska , ( velat ja vastuut siivouksesta )
      vanha virsi että ei se sinulta pois ole jos kaveri saa katteetonta korvausta, kyllä se sinun rahasi arvo muuttuu vastaavasti pienemmäksi kun alkaa katteeton raha tehdä ostoja ( hinnat nousee )
      tälläiset konkurssit huomaa usein siitä että tilat ovat vanhentuneet ja ne on myyty hiljan jollekin ( tollolle rahanpolttoosastolle ) , henkilöstö on elähtänyttä, , firman omistajat vievät ( tulevaisuuden "näkymänsä / visionsa ) pörssiin myyntiin , ja valtion / julkisen tahon toimijat jatkavat toiminnan rahoittamista ( kerryttäen velkasaataviaan ) jotka sitten puskista "yllättäin" vaaditaan maksuun hetkellä ( zero), asiat ei tapahdu äkisti vaan hallitun hitaasti.
      pelkistäen vuosikymmenet alkaa pelolla ja käteisellä , loppuosa mennään villisti velalla ilman pelkoa, - 30 luku, -40 luku._50 luku, -60 luku,-70 luku, -80 luku, -90 luku, 2000 luku, 2010 luku, 2020 luku. vain hölmö ei tätä ymmärrä.

    • exkalibur

      Yksi historian kuplista puhkesi. Jos sadan miljoonan liikevaihtoa tekevä firma olisi terveellä pohjalla, niin ei se yhdestä tappiollisesta vuodesta olisi menos konkkaan. Täs on jotain muuta pitempiaikaista takana. Pian varmaan tutkitaan, mistä ja miten on maksettu jokerisponssi jne. Mutta ovat kyllä räikeästi käyttäneet alohankkijoita ja tavarantoimittajia toimintansa maksumiehinä. Nyt tulee koko kansalle tietoon firman politiikka. Kukaan tai mikään muu ei ole ollut mitään! Toivottavasti firman satatonnia tienaavat toimihenkilöt ovat nyt tyytyväisiä omiin keksintöihinsä! Onko tämän puhalluksen takana puhallusikkuna? Oliko se sjusi, haluaako skaala eroon y-tunnuksesta, sitten niistä ei vastaa enää kukaan!

    • tietotieto

      Turhaa parranpärinää Skaalasta.

      Rahoitushanat, kun sulkee vakuutusyhtiö niin jokainen Suomen firmoista menee konkkaan. Skaala pantiin kuntoon ja konekanta uusittiin. Tilauskanta oli hyvä mutta rahoitus katkaistiin ja nyt koneet myydään etuisasti toiselle yhtiölle.

      Velat jäävät lähinnä Kauhavan kaupungille ja palkkasaatavat valtiolle. Kauhavalla on heikko virkamieskunta ja neuvottelutaito niin lopputulos on katastrofi.

      Nyt on monta tyhjää hallia joihin saa korkeintaan kirpputoreja tai pakolaiskeskuksia, väki vähenee ja sieltä veroja maksavasta päästä. Kiinteistöjen arvo romahtanut ja alamäki jatkuu kiihtyvällä tahdilla.

      Ainut pelastus on kuntaliitos tai ammattitaitoinen johtotroikka mutta sellaisen saaminen on lähes utopistinen unelma. Taantuva alue ei innosta moisia henkilöitä sudenvi..n loukkoon.

    • konkkaeisaamunrahoja

      Tarkoittaako tämä sitä että mun ei tartte maksaa tuota ikkunalaskua ollenkaa? Aika äsken asennettu, ja lasku on vain 12700 euroa, ei kait ne pikkurahoja rupee kinuamaan.

      • Jytky89

        Voit maksaa mulle.. mulla olis 5000€ sieltä firmasta palkkasaatavia..


      • Samisimo

        Mulle toka 5 donatelloa,niin oltais sujut.


      • pertti232
        Jytky89 kirjoitti:

        Voit maksaa mulle.. mulla olis 5000€ sieltä firmasta palkkasaatavia..

        Eikö tuo ole jo 3 kuukauden palkka Skaalalla.


    • suåmalainen

      Onko kellään tullut mieleen syyttää ruåtsalaisia? Minullapa on. Päättivät 15 vuotta sitten vallata myös Suomen ikkunamarkkinat. Ja ovat sen tehneet. Piikki on jo täynnä - kilpailuviranomainen ei enää salli ostaa lisää brändejä. Siispä kasvetaan orgaanisesti, voitetaan pieniä ja isoja diilejä tarkoin valitun strategian mukaan EP:llä, Tiivillä tai Pihlalla, samalla ostaen ison ostajan eduin n. 25:lle tehtaalle raaka-aineet ja materiaalit. "Syytän" siis ruåtsalasia. Toimialan osaaminen on siellä Inwidon verran edellä.

    • uuttavastaavat

      Ainakin laatu oli Skaalalla hyvää. Tässä mökissä 13 kpl Skaalan ikkunoita ja olleet 21 vuotta ja vieläkin kuin uudet!

      • Fokus_ja_Vakiointi

        Ennen oli ennen. Tuoteuudistuket eivät ole tehneet nyky ikkunoista kovinkaan hyviä. Lisäksi viikkotavotteiden (kappalemäärän) täyttyminen on ollut tärkeämpää kuin että valmiit tuotteet olisivat kauniin näköisiä katsella.


    • eiuutta

      Konkurssi. Vain taitamaton johto ja virheellisesti valmistetut tuotteet vievät markkinajohtajan muistojen joukkoon. Mainosten lupaukset ja kerrostaloihin toimitetuissa ikkunoissa oli useita merkittäviä eroavaisuuksia. Pientalojen omistajille kelpaa melkein mitä vain, kunhan on pikkusievät maalipinnat. Silti kaikki ikkunoiden ja niiden ilmanvaihtolaitteiden haltijat jäävät nuolemaan näppejään takuiden kanssa.
      Ei muuta kuin uusi yrittäjä ja uusi nimi kehiin, tietämättömiä ja taitamattomia ostajia riittää pilvin pimein. Miksi ikkunoiden valmistajat ja etenkin ikkunoiden ostajat eivät ota opiksi mitään.

    • ans_kattoo_ny

      No nythän on vain Ruåtsin myyntiyhtiö menossa konkkaan, kun yhtiö itse sen haki.
      Nämä 3 Suomen yhtiötä ovat hakeneet yrityssaneerausta käräjäoikeudelta. Syksy näyttää, pääsevätkö yhtiöt saneerattaviksi. Riippuu paljon siitä, mitä rahoittajat asiaan lausuvat ja pystyykö yhtiö laatimaan uskottavan saneerausohjelman. Joka tapauksessa melkoinen joukko pieniä alihankkijoita kärsii tilanteesta suhteellisesti eniten.

    • helavyö

      Kyllä on "pässejä" kirjoituskoneen ääressä. Mitä hyötyä on mollata Skaalaa ??? . Takuulla SUOMEN PARHAAT TUOTTEET ainakin ikkunapuolella . Edelläkävijä ENERGIA ja ILMANVAIHTO ja LÄMPÖLASI ikkunoissa. REHELLINEN POHJALAINEN YRITTÄJÄ . Virhe oli liian suuri investointi lasikarkaisimon rakentamisessa, mutta se haukkuu hintansa nopeasti takaisin kun vaan tehdas saadaan pyörimään. Toinen liian iso menoerä on mainos ja sponsorointikulut. Urheiluseuroja tarvitsee tukea , mutta ei liikaa. Kyllä suurin syy lienee liian suureksi paisuminen ja kaikki kilpailijat ei sitä hyväksy. Tuntuu että rahoittajat vetäytyy ja vaatii velkojaan " JONKUN" käskystä. Näin kävi KEIHÄSMATKOILLE , VESISEPOLLE ja monelle muulle hyvin menestyneelle yritykselle. Ilmeisesti toimiva uudistettu tehdas halutaan ajaa nurin jonkun ulkopuolisen toimesta. Tiedän tehtaan taustat 50 vuoden takaa (puusepänliike Hautanen) ja se on toiminut aina laadukkaasti ja rehellisesti. TOIVON SYDÄMESTÄNI ja kaikkien siellä työssä käyvien puolesta että toiminta jatkuu pian normaalisti-terveesti ja saatte kaikki palkkanne , samoin myös aliurakoitsijat saisivat palkkarästinsä .Ei siinä firmassa ole koskaan ollut mitään <"sadantonnin " toimihenkilöitä , mutta e on elättänyt monta sataa perhettä ja alihankkijaa. On näistä velkasaneerauksista saatu hyviäkin kokemuksia ja firmat on saatu jaloilleen. TSEMPPIÄ MARKKU JA HANNU. Kyllä tämä tästä selkiää parhain päin. Tehdään vaikka kansalaiskeräys toimivalle tehtaalle .

      • Yksinkertaista

        Jos tuotteet ja toiminta sen ympärillä on parasta mitä saa, (tai edes sinnepäin) niin yksikään niin toimiva yritys ei mene konkurssiin


      • akkunaikkuna

        Kun nyt juuri noista kapitaaleilla kirjoitetuista melko paljon tiedän niin voin kertoa että edelläkävijästä ei ollut tietoakaan. Maksettuja testejä, heikkolaatuista lasielementtiä, toimimaton ilmanvaihtojärjestelmä ja muutama muu keplottelu. Laatu ei todellakaan ollut skaalan valtti ja asioiden jälkihoito melko erikoista...

        Ydin ongelma kaiken keskellä oli järjettömät investoinnit jotka lopulta aiheuttivat rahoittajien vetäytymisen.

        Ikävä asia nykyinen tilanne toki mutta asiaa läheltä seuranneet ovat tätä pelänneet jo melko kauan.


      • Arsk

        Skaala ilmanvaihto ikkunat toimi ensimmäiseen pakkaseen sitten jäätyivät sisältä. Takuusta ei tietoakaan kukaan ei vastaa puheluihin kuin valehteleva keskusneiti. Käräjille


    • rahaavain

      Lähipiiri puolustelee kavereitaan. Eihän itse syyllinen ole koskaan syyllinen, vaan aina joku muu. Myös puolustusasianajajan mielestä. Kerro yksi vuosi, ettei ikkunatehtaiden edustajista, ikkunoiden laadusta tai muista sekoiluista olisi surkeita tietoja maamme lehtien osikoissa.
      Eipä aikaakaan kun yksi suuri ja mahtava ikkunatehdas meni konkurssiin ja ostajat jäivät nuolemaan näppejään turhien takuiden kanssa.
      Tällä kertaa oli vuorossa Skaala ja sen "takuita" saanneet ikkunanostajat.
      Mikä takuita antava ikkunanvalmistaja on seuraana vuorossa?

    • Itsekin_rakentanut

      No niin, jätetään ne uhoamiset ja huutamiset sikseen vaikka tunteet olisivatkin pinnassa. Toi liian iso investointi ja sen aiheuttama likviditeetti-/vakuusongelma kuulostaa aika järkeenkäyvältä syyltä joka voi johtaa jopa konkurssiin, ei olisi ensi kerta. Mutta jonkun urheiluseuran tukeminen tuskin aiheuttaa konkkaa. Tai jos aiheuttaa niin sitten firman on täytynyt olla todella huonossa hapessa TAI vaihtoehtoisesti tuki on ollut aivan älyttömällä tasolla.

      Aika omituinen tuo vihjaus että rahoittajat ajaisivat firman tahallaan konkurssiin, yleensä rahoittajalle tulee näissä konkursseissa takkiin joten aika vaikea keksiä mitään logiikkaa. Näin siis ellei sitten lähde foliohattulinjalle mutta ei kai sellaiselle kukaan lähde. Vai onko sulla helavyö jotain tarkempaa tietoa tästä?

      On se tietysti surku homma omistajille, työntekijöillä, alihankkijoille ja rahoittajille jos Skaala ei selviä. Aika näyttää kuinka käy.

      • Peiliin_on_syytä_katsoa

        Liian iso investointi = johto itse on mokannut
        Liian iso markkinointikulu = johto itse on mokannut
        Liian iso velkamäärä = johto itse on mokannut


      • skiila

        Investoinnista likviditeetti ei kokonaisuudessaan johdu. Ostovelat on 19 miljoonaa, joten jotain muuta on ollut pielessä.


    • Tavarantoimittaja

      Voin ihan kokemuksesta kertoa, että Hautaset ovat viimeiset vuodet valehdelleet ja kusettaneet ihan päin naamaa tavarantoimittajia niin kahden kesken kuin julkisuudessakin (toukokuussa ilmoitettiin että rahoitus kunnossa, jotta joku uskaltaisi toimittaa). Yrittivät vielä kiristää ison tavraerän, jolloin luottotappiot olisivat olleet vielä isommat - nytkin tuli turskaa niin, että hyvä jos firma pysyy pystyssä. Hautaset eivät ansaise jatkoa - epärehelliset huijarit! Joku muu toivottavasti jatkaa.

      • kokemusta_on_kertynyt

        Myy ennakkomaksulla, korota hieman hintaa. Saat saneerausvelkaa sitä kautta takaisin (edes hiukan)


      • Wiiskertaaviis

        Samaa mieltä Tavarantoimittajan kanssa.


    • Kyllähänsekyrsii

      Rakennuslehden (1.9.2017 ) mukaan Skaalan omistajatahot ovat erittäin pahoillaan alihankkijoille aiheutuvasta mielipahasta - voimia vaan alihankintaketjun saamisten kotiuttamiseen ...

      • Kylkkälänpoika

        Yrityssaneeraushakemuksesta käy saman lehden mukaan ilmi, että on ollut syytä olla pahoillaan jo tosi kauan. Varsin varmasti tuotannon viiveet poistuvat tänä vuonna, koska markkinat ovat pahanpäiväisesti säikähtäneet ja tilaukset menevät muihin alan yrityksiin. Hiukan vaikuttaa siltä, että yrityssaneeraukseen pääsy olekaan läpihuutojuttu. Mitä mahtavat päävelkojat lausua. Varmaankin velkojaluettelon puolen tusinaa suurinta saamamiestä edustaa yli 50 % veloista. Käräjäoikeus tuskin määrää Skaalan esittämää saneerausmiestä, vaan velkojien ehdottama henkilö alkaa pomottaa Skaalan toimaria. Niin, jos saneeraus yleensä edes alkaa.

        https://www.rakennuslehti.fi/2017/09/yrityssaneeraukseen-hakevan-skaalan-alamaki-on-aiheuttanut-miljoonien-kustannukset/


    • olkaatarkkoja

      Ensin keplotellaan vuoisikaupalle heikkolaatuisilla ja ylimainostetuilla halpatuotteilla. Samanaikaisestii keploteltiin tavaroiden hankkijoiden ja aliurakoitsijoiden rahoilla.
      Ikkunoiden ja ovien ostajille luvattiin virheettömiä laatutuotteita ja kuitenkin toimitettiin vain tavallisia halpatuotteita.
      Nytten alkaa keplottelut eri oikeusasteissa ja tuomaripeli on voimissaan.
      Taas kerran puusepänteollisuuden pelinappuloina ovat olleet kaikki mahdolliset osapuolet ja etenkin ikkunoiden ostajat.
      Katsotaan nytten mikä ikkunpoiden valmistajista tekee seuraavaksi konkurssin.
      Uudistalot ovat pahassa välikädessä koska jostakin ne halvimmat ikkunat on vain ostettava, vaaratekijöistä piittaamatta.
      Mutta huihai tulevat asuntojen ostajat ne murheet saavat niskaansa.
      Ikkunoiden vaihtajien kannattaa olla tarkkana mistä tai keneltä niitä uusia ikkunoita hankitaan.
      Ikkunoiden laaduissa ei ole mitään merkittäviä eroja, koska valmistus-sapluunat ovat kaikilla valmistajilla melkein samanlaisia. Vain esitteiden lupauksissa ja myyntimiesten sanoissa ne luulotiedot ovat hieman toistaan poikkeavia.

      • kxxk

        Koita hörhö listata ikkunoista ne virhetekijät, kun olen asentanut niitä vuosia niin empä ole huomannut eroavaisuuksia.

        Pääs sisäiset erot ovat merkittävät, juos tiivisteitä moittii niin saahan niihin vaihtaa vaikka kultaiset.

        Ikkunat asennetaan taloon niin kunnon räystäiden puute aiheuttaa kosteuskuorman mutta muuten ei nykytaloissa tarvitse availla ja sulkea ikkunoita kuin kerran pari pesukertaa vuodessa.
        tuon rasituksen kestää jokainen ikkuna.


      • ikkunamestari
        kxxk kirjoitti:

        Koita hörhö listata ikkunoista ne virhetekijät, kun olen asentanut niitä vuosia niin empä ole huomannut eroavaisuuksia.

        Pääs sisäiset erot ovat merkittävät, juos tiivisteitä moittii niin saahan niihin vaihtaa vaikka kultaiset.

        Ikkunat asennetaan taloon niin kunnon räystäiden puute aiheuttaa kosteuskuorman mutta muuten ei nykytaloissa tarvitse availla ja sulkea ikkunoita kuin kerran pari pesukertaa vuodessa.
        tuon rasituksen kestää jokainen ikkuna.

        Skaalan laadussa suurin ongelma on ollut maalausviat ja niihin liittyvät asiat. Tehtaalla todettiin pomojen suulla, ettei laatua saa katsoa liian läheltä. Ihan tietoisesti lähetettiin pikkuisen vaillinaista laatuakin. Tästä tietenkin on muutama vuosi, joten kaikkihan on Skaalalla voinut muuttua parina viime vuotena.


      • asiakkaanluottamus

        Miten paljon mahtaa olla meitä taloyhtiöiden osakkaita,jotka myös osaltamme roikumme löysässä hirressä Skaalan vuoksi. Melko isossa taloyhtiössämme tehtiin kilpailutuksen jälkeen useita satoja tuhansia maksava urakkasopimus kaikkien ikkunoiden ja ulko-ovien vaihtamisesta.Urakan aloitus viivästyi lähes kaksi kuukauttaa . Mitään tietoa viivästymisestä ei Skaalalta taloon tullut automaattisesti,vaan vasta hallituksen edustajien useiden kyselyjen jälkeen.Selitykset oli moninaisia. Asennustyö sujui aluksi normaalisti ,kunnes elokuun alussa alkoi tökkiä ja kohta asentajia ei enää näkynyt. Ikkunat ja muu materiaali seisoivat vesisateessa viikkoja. Jälleen monien kyselyjen jälkeen viiveellä saatiin tietoa vakavista maksuvaikeuksista ja lomautuksista. Julkisuudessa olikin sitten pian tietoa konkurssihakemuksista ja yrityssaneeraushakemuksesta Urakan piti sopimuksen mukaan olla valmis heinäkuun lopussa. Todellisuudessa nyt on valmista ehkä 1/3 eikä jatkosta ole tietoa. Skaalan edustajat tiedottavat taloyhtiölle yrityssaneerauksen olevan hyvin todennäköistä, päätöksen tulevan syyskuussa ja näinollen urakka viivästyisi vain muutamalla kuukaudella. Tuota eivät taida itsekään uskoa. Urakkaa varten nostettu yhtiölaina pitää tietenkin maksaa,vaikka suurin osa urakasta on tekemättä. Jos lopputuloksena on Skaalan konkurssi,koko prosessi kilpailutuksineen alkaa alusta ja Skaalan tuotetakuut jo asennetuille ikkunoille ovat vessapaperin arvoisia. Taloyhtiöissä asuu ja elää paljon vihaisia ihmisiä,jotka kokevat itsensä petetyksi.


    • olkaatarkkoja

      loock. Jos tuo on sinun hajatelmasi, niin se ei ainakaan kerro kovinkaan suurta tietämystä ikkunoiden valmistustavoista ja niiden laadusta. Ikkunoiden vaihtaminen ei tee sinusta laadun asiantuntijaa. Kuitenkin lienet hyväkin asiantuntija ikkunoiden vaativissa asennustöistä.

      • vuosikymmeniä_työmaalla

        Muutaman vuosikymmenen kokemuksella sanon, että pitkään asennustöissä olleilla ammattiasentajilla on paras näkemys tehtaiden laadusta. Havaintoja syntyy työmaalla jokaista ikkunaa käsitellessä.


    • skiila

      Hiljaiselta näyttää Skaalan tontilla-

      • krisse59

        Päivämäärästä päätellen 9.9.2017 10:31 tuo on lauantai ja silloin kuuluukin olla hiljaista Skaalan tontilla. Siellä tehdään 5 päiväistä viikkoa.


      • sivustaseuraaj
        krisse59 kirjoitti:

        Päivämäärästä päätellen 9.9.2017 10:31 tuo on lauantai ja silloin kuuluukin olla hiljaista Skaalan tontilla. Siellä tehdään 5 päiväistä viikkoa.

        Voi sen käsittään muutenkin. Ei ole paljoa Skaaalan tontilla materiaaleja tai valmiita tuotteita.


      • Avaasilmäskrisse
        krisse59 kirjoitti:

        Päivämäärästä päätellen 9.9.2017 10:31 tuo on lauantai ja silloin kuuluukin olla hiljaista Skaalan tontilla. Siellä tehdään 5 päiväistä viikkoa.

        Avaa silmäs krisse59. Ei siellä kuule mitään tehdä, ei arkena eikä pyhänä, valitan.


    • loppu_häämöttää_jo

      Miettikää nyt hiukkasen.... kuka uskaltaa tilata narikasta, jossa tavaraa haetaan "käteisrahalla", että saadaan tuotanto jollakin tavalla pyörimään... nyt on hyvä kassanpohjasta imaista pölyt

    • Ovivetää

      Todella huonolaatuiset nää skaalan ulko-ovet. Ei ihme että kolkkaan meni. Eka meni takuuseen, syy kiero. Ja niinpä näkyy olevan tää takuuvaihdettukki. Siis täyttä paskaa tää Suomalainen laatu.

    • Arska60

      Skaala-ikkunat jättää asiakkaansa pulaan. Ostin vuosi sitten motoroidun ilmanvaihtoikkunan hinnaltaan asennuksineen yli 2000€. Helmikuussa huollon merkkivalo alkoi palaa ja otin yhteyttä tehtaalle. Ikkuna on painovoimaisen ilmanvaihtotaloni ainoa ilmanvaihtolähde, joten luotin suosituksiin. Tähän päivään mennessä ei huoltomiestä ole näkynyt. Vetoavat alihankkijoista johtuvaan varaosapulaan. No ei kai se minun vikani ole. Enköhän minä ala olla jo tällä odotuksella oikeutettu hinnanalennukseen. Lupaavat asiakaspalvelussa ympäripyöreästi korjausajaksi kevät-kesä 2018. Onko tuo edes laillista ?

    • lg183

      Kai tiesit että ovat saneerauksessa jossa leikattiin velkojen lisäksi myös reklamaatiot.

    • Domkrunssi

      Veikkaan että tällainen uutinen luetaan kohta Domluxista. Ei hyvältä näytä siellä. Tuotanto seisoo kun ei saa materiaalia kuin ennakkomaksua vastaan. Ethän vaan ole tilannut mitn sieltä...?

      • ikkunaostaja

        Asentajillakin rahat jumissa Domluxilla!! Toimitukset venyy ja vanuu.


    • kaikkein.surkein.ala

      En ole missään tässä ketjussa mainitussa firmassa töissä enkä ole ollutkaan mutta eräässä muussa rakennuspuusepäntuotteen tehtaalla. Kovin kuulostaa tutulta monikin asia mikä on mainittu tässä ketjussa, firma vaihtanut nimeä lukemattomia kertoja vuosikymmenten aikana, koneet ikivanhoja paskoja, reklamaatioita, krooninen myöhä mitä on täysin toivotonta saada kiinni, itse kutsuisin sitä ylikuormaksi mutta johtajien mielestä kyseessä ei ole ylikuorma, yms.
      Milloinkahan tämäkin pulju menee konkkaan...

      taitaa olla koko puuala suomessa täysin laho...

      • ekonoomi

        Vanha konekanta liittyy usein siihen että yritetään pitää pääomakulu matalana koska ei haluta ottaa velkaa ja alan katteet ovat sen verran matalia että pelkällä tulorahoituksella on hankala laittaa konekantaa uusiksi. Ja vähän samasta asiasta on kyse kun firmassa on pysyvä aliresurssointi. Asian ainoa valoisa puoli voi olla siinä että tuo voi tarjota nykyisille työntekijöille mahdollisuuden lisätienesteihin ylityökorvausten muodossa mutta enpä ole varma maksetaanko likimainkaan kaikissa firmoissa ylitöistä lakien ja työehtosopimusten mukaisesti. Ja jos SY:n ruikuttajaporukka saa tahtonsa läpi, entistä harvemmassa firmassa maksetaan ylityökorvauksia. Isompia yrityksiä ja vientiteollisuutta edustava EK ei sentään vaadi yhtä älyttömiä kuin SY.


      • kitumiselle.loppu
        ekonoomi kirjoitti:

        Vanha konekanta liittyy usein siihen että yritetään pitää pääomakulu matalana koska ei haluta ottaa velkaa ja alan katteet ovat sen verran matalia että pelkällä tulorahoituksella on hankala laittaa konekantaa uusiksi. Ja vähän samasta asiasta on kyse kun firmassa on pysyvä aliresurssointi. Asian ainoa valoisa puoli voi olla siinä että tuo voi tarjota nykyisille työntekijöille mahdollisuuden lisätienesteihin ylityökorvausten muodossa mutta enpä ole varma maksetaanko likimainkaan kaikissa firmoissa ylitöistä lakien ja työehtosopimusten mukaisesti. Ja jos SY:n ruikuttajaporukka saa tahtonsa läpi, entistä harvemmassa firmassa maksetaan ylityökorvauksia. Isompia yrityksiä ja vientiteollisuutta edustava EK ei sentään vaadi yhtä älyttömiä kuin SY.

        Jos tämän alan hommat on menneet tällaiseksi sietämättömäksi kituuttamiseksi, eikö olisi parempi kaikille että lopetettaisiin täällä kituminen ja siirretään valmistus halvempien kustannusten maihin jossa olisi mahdollisuus toimia järkevästi, kannattavasti ja pystyy uusimaan koneita jolloin laatukin paranisi, aikataulut pitäisivät, yms.
        Ei niissä jatkuvissa ylitöissä ole mitään järkeä kun palkka jää silti niin alhaiseksi että ei ole työntekijän kannalta kannattavaa raataa niin paljon niin vähän rahan takia. Ei mitään mieltä tällaisessa työssä.


      • ekonoomi
        kitumiselle.loppu kirjoitti:

        Jos tämän alan hommat on menneet tällaiseksi sietämättömäksi kituuttamiseksi, eikö olisi parempi kaikille että lopetettaisiin täällä kituminen ja siirretään valmistus halvempien kustannusten maihin jossa olisi mahdollisuus toimia järkevästi, kannattavasti ja pystyy uusimaan koneita jolloin laatukin paranisi, aikataulut pitäisivät, yms.
        Ei niissä jatkuvissa ylitöissä ole mitään järkeä kun palkka jää silti niin alhaiseksi että ei ole työntekijän kannalta kannattavaa raataa niin paljon niin vähän rahan takia. Ei mitään mieltä tällaisessa työssä.

        Halvemman kustannustason maissa tuppaa sitten olemaan omat haasteet esim työn laadun kanssa ja työntekijöitä pitää ohjata ja valvoa aivan eri tavalla kuin Suomessa, alihankkijoista puhumattakaan. Myös rehellisyyskäsitykset tuppaavat eroamaan suomalaisesta, ei tarvitse mennä kuin Keski-Eurooppaan niin sieltäkin löytyy maita joissa varastellaan eikä asiaa edes hävetä.

        Siksi toisekseen, veikkaanpa että Skaalallakin on varmaan monta sellaista työntekijää joilla on asuntolainoja jäljellä ja kylmä rinki takamuksen ympärillä kun miettivät miten lyhentää lainoja jos firma keikahtaa alta pois. Heille ei varmaan ole kiva kuunnella noita lopettamiskehoituksia. Vaihtotasemielessäkin olisi parempi että nuo valmistuseurot pysyisivät kotimaassa.


      • lkdsjsdkjfsdkl
        ekonoomi kirjoitti:

        Halvemman kustannustason maissa tuppaa sitten olemaan omat haasteet esim työn laadun kanssa ja työntekijöitä pitää ohjata ja valvoa aivan eri tavalla kuin Suomessa, alihankkijoista puhumattakaan. Myös rehellisyyskäsitykset tuppaavat eroamaan suomalaisesta, ei tarvitse mennä kuin Keski-Eurooppaan niin sieltäkin löytyy maita joissa varastellaan eikä asiaa edes hävetä.

        Siksi toisekseen, veikkaanpa että Skaalallakin on varmaan monta sellaista työntekijää joilla on asuntolainoja jäljellä ja kylmä rinki takamuksen ympärillä kun miettivät miten lyhentää lainoja jos firma keikahtaa alta pois. Heille ei varmaan ole kiva kuunnella noita lopettamiskehoituksia. Vaihtotasemielessäkin olisi parempi että nuo valmistuseurot pysyisivät kotimaassa.

        Asuntovelallisille varsinkin olisi eduksi kun kituva yritys katoaisi ja tilalle tulisi kannattavampi yritys joka pystyisi maksamaan parempaa palkkaakin...


      • ekonoomi

        Teoriassa noin. Tuossa on vaan se ongelma että tilalle ei välttämättä tuile tuollaista kannattavampaa yritystä eikä etenkään heti ja samalle seudulle. Ja siinä välissä ehtii mennä asuntovelallisen asunto nk vasaran alle.


      • ei.hyväntekeväisyyttä
        ekonoomi kirjoitti:

        Teoriassa noin. Tuossa on vaan se ongelma että tilalle ei välttämättä tuile tuollaista kannattavampaa yritystä eikä etenkään heti ja samalle seudulle. Ja siinä välissä ehtii mennä asuntovelallisen asunto nk vasaran alle.

        Mutta yrityksethän eivät ole mitään hyväntekijöitä vaan varsinkin pörssiyhtiön ainoa tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen. Näin ainakin meikäläistä tylytettiin 1990- ja 2000-luvulla töitä hakiessa... mutta olen kyllä huomannut muutenkin elämässäni että muut pääsee helpommalla mutta meikäläisen kohdalla kaikki on äärimmäisen vaikeaa, pilkuntarkkaa ja vastahakoista...


    • Kakkia

      Jaa että silleen, mulkut kadonneet rahasalkkuineen Floridan lämpöön?

    • lg183

      Skaalalla näyttää olevan taas perinnässä tavaraa??? Eikö pesänhoitaja hoida hommiansa
      ja vihellä peliä poikki?

      • Jvgc

        Hei kilpailijat! Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Vahvat ne porskuttaa.


    • lg183

      Siitäkö se vahvuus tuli kun sai yli 90% veloista anteeksi? Sama polkumyynti kuulemma jatkuu no sen
      kyllä ymmärtää kun hinta on ainut argumentti.
      Kilpailijoista en niinkään olisi huolissani vaan tavarantoimittajista ja alihankkijoista jottei kävisi taas vanhanaikaisesti.

      • ekonoomi

        Jos mitään muuta ei tehdä kuin leikataan velat niin ongelma ei poistu mihinkään, se tulee uudestaan eteen. Yleensä konkurssi kun tuppaa olemaan enemmän ongelmien seuraus kuin syy. Jos kulutaso on kestämätön, rahoitus ei ole kunnossa, markkina ei vedä tai asioita ei jostain syystä saada hoidettua kunnolla niin vaikea kuvitella tilanteen korjaantuvan. Näitä yrityssaneerauksia koskeva väitöskirjakin päätyi samaan lopputulokseen hiljattain.


    • RannikonRisto

      Ja taitaapi olla Domus ikkunatkin haettu konkurssiin!!

      • Klingi

        Voihan se olla kaasalla vielä polkumyyntiä, kun on vanha hautasten aikainen hinnasto käytössä, mikä veti virman selvitystilaan. Seliteltiin vain investoinnella. Näin äkkiä ei vielä ehdi tehdä uutta hinnastoa. Mutta vuoteen 19 uusin eväin ja kuvioin. Asiakkaat maksavat laadusta.


      • Jw865

        Kauhavan yrittäjäntiellä taas pommi, reikälevy yrityssaneeraukseen. Kyllä kyllä eri ala mutta Skaalan naapuri. Tauti tarttuu, kuuskutosta pitkin alavudelle ja ruovedelle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe