Lämmitin veneeseen

Ardic

Kumpi malli 10 metriseen purjeveneeseen ja miksi
- Planar 44D 4kW
- Planar 2D 2kw

Vanha Volvo Minimax vetelee viimeisiä, lähtee huonosti käyntiin.

23

703

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Logiikka_kunniaan

   Paljonko minimaxissa tehoa? Piisaako se? Jos joo, niin hanki vastaavan tehoinen tilalle, jos ei niin hanki tehokkaampi.

   Miten näistä asioista pystyy tekemään itselleen näin vaikean.

  • Arid

   Minimaxin teho ei ole tiedossa. On vuodelta 1975.

   • google_on_ystävä

   • Olihan tuo melkoinen kapistus, tuo ruåtsalaiskeksintö. Hiljainen ja tehokas mutta kovin epäluotettava. Ei jäänyt yhteen eikä kahteenkaan kertaan kun piti hampaat kalisten nousta yöllä huotohommiin ja avata poltin pentterin pöydällä DDD


   • 3kw
    sepe..teus kirjoitti:

    Olihan tuo melkoinen kapistus, tuo ruåtsalaiskeksintö. Hiljainen ja tehokas mutta kovin epäluotettava. Ei jäänyt yhteen eikä kahteenkaan kertaan kun piti hampaat kalisten nousta yöllä huotohommiin ja avata poltin pentterin pöydällä DDD

    Minin max. teho 3000W tai 0W.


  • vanhaneuvo

   Osta se isompi. Faija sanoi aina "paree piissamas ku puuttumas"

  • Ardic

   Kiitos neuvoista. Ajattelin itsekin tuota isompaa, enempi säätövaraa.
   Minimax toimi paremmin kun vaihdoin hehkulangan dieselauton hehkutulppaan.
   Kohta tulee torille myyntiin,

  • Joakim1

   10 m purjevene on kovin laaja määre lämmitettävän tilavuuden ja sen eristyksen kannalta. Hyvin eristettyyn pienitilavuuksiseen 10 m veneeseen 2 kW on riittävä, mutta ei isotilavuuksiseen huonommin eristettyyn.

   Eristykseen vaikuttavat ikkunoiden määrä ja koko, runkorakenne, sekä sisäverhoilut.

   Tietysti myös veneilytavat vaikuttavat. Aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä tehontarve on moninkertainen kesään verrattuna.

  • Idänrosvo

   Viisas hankkii Webaston, pa planarin.

  • fernutbaranka
   • ai.näin.päin

    Nyt on jo hyvin vahva syy epäillä fernubrenkkua kilpailijan edustajaksi. Ensin ollaan kateellisia Planarin saamasta huomiosta tällä palstalla. Sitten iloitaan, kun löydetään väärillä tarvikkeilla tehdyn asennuksen aiheuttama vaaratilanne. Iloitaan jopa siinä määrin, että tarinaa levitetään moneen paikkaan.

    Ja esiintymiset alkoivat juuri epäilystä, että Planar-kauppias aloittelisi näitä ketjuja ja vastailisi itselleen.


  • veneilijaa

   Eli asennus oli tehty huolimattomasti, ja ilmanottoletkuun oli sulanut reikä.

  • Finn90

   Mulla on vain 9 metrinen vanha purjevene, uskoisin siis että 2kw riittää lämmitykseen. Mutta onko mitään hyötyä valita Webastoa tai Eberiä halvan Planarin sijaan? Onko Planarin maksimi 1800w kun Eberi 2,2 kw?

   • PlanarVeneessä

    Hinta ja kannattavuus riippuu lompakon paksuudesta. Webaston ja Eberin etuja on pieni virrankulutus, hiljaisuus sekä selkeä käyttöpaneeli ja hyvät komponentit. Planar on hintansa arvoinen, mutta monet saavat myös länsimaisista tuotteista vastinetta rahalle.
    Jos haluat korvata vanhan lämmittimen, pääset todennäköisesti helpommalla hankkimalla kutakuinkin vastaavan.

    Jos luetaan muitakin arvosteluja kuin mitä myyjän sivuilla on, Planarissa tuntuu olevan heikko puhallin ja laite katkoo ylikuumenemisen takia jso putkissa on paljon mutkia.
    Käyttäjät ovat päätyneet säätämään tehoa sen sijaan , että käyttäisivät termostaattia. Hiukan siis enemmän käsityötä, mutta on jokaisen asia kannataako maksaa enemmän siitä, että voi olla huoletta.

    Planart on venäläinen ja halpa. Kun ostat sen, saat venäläisen halvan tuotteen.


   • Planarin puhallin on jopa hieman tehokkaampikin, kuin webastossa ja eberissä. Näkeehän tuon virran kulutuksestakin. Ei siinä suotta ole vakiona 100mm lähtöä. Eritoten 44d lämmitintä on asennettu aivan väärin ja aivan vääränlaisiin paikkoihin. Jos veneessä on ollut vaikka vanha wallas 1800 2x 60mm putkella, jonka lämpöteho on 1700w ja siihen kuristetaan soistumilla 44d, jonka lämpöteho on 4kw, voi olla ihan varma, että kyllä meinaan ylikuumenee. Jos noudattaisi esimerkiksi meidän sivuilla olevia asennusohjeita, ei välttämättä ongelmia olisi sen suhteen.

    Lämmittimiä on eksynyt paljon myyntiin kaiken maailman puoskareille ja trokareille, jotka on lähinnä aikaisemmin tuonut venäjältä halpaa vodkaa, tupakkia ja satunnaisesti huorissa saadun tippurin ja nyt hoksanneet uuden trokattavan. Niitä ei kiinnosta mitä ne myy ja kelle ja miten se asennetaan oikein paikoilleen, niin että se lämmitin toimii kunnolla. Olen nähnyt sellaisia virityksiä noiden asennuksissa, että oksat pois. Kaksi tulipaloa on aiheutettu omalla huolimattomuudella - ei lämmittimestä johtuvista syistä.

    Oikein asennettuna ihan toimiva peli ja kehittyy lujaa koko ajan. Kunhan tosiaan muistaa, että ostaessaan viiden sadan venäläisen lämmittimen, saa viiden sadan venäläisen lämmittimen.

    Aloittajalle muuten suosittelen katsomaan Safire 2600di tai 3200di lämmitintä 90mm päädyllä. Menee aika suoraan minimaxin tilalle


   • Finn90

    Tämä "kun ostaa halvan ja venäläisen, niin saa halvan ja venäläisen" on ihme hokema. Missä se halpuus näkyy? Ovatko komponentit huonompia? Tuleeko vähemmän lämpöä, onko odotettava käyttöikä lyhyempi jne.? Virrankulutus on kovempi, mutta puhaltaa enemmän? Onko asennus hankalampaa? Onko siis halpa ja venäläinen käyttöominaisuuksiltaan huonompi kuin keskihintainen saksalainen?

    Mikan jutut ovat kyllä ihan hauskoja. Pyydän jatkossa lämmitinkauppiaalta todistuksen sukupuolitautien testistä.


  • "Webaston ja Eberin etuja on pieni virrankulutus, hiljaisuus "

   Millä planeetalla näin on? Piti vielä puuttua sen verran, että kyseiset lämmittimen on kyllä kovimpia virtasyöppöjä ja äänitaso on myöskin kovimmasta päästä. Ainoastaan planar vie hieman enemmän sähköä, mutta on hiljaisempi kuin esim eberi.

   • Joakim1

    Tuo riippuu hyvin paljon käytetystä tehosta mallista. Varsinkin Eber D4 (ei plus eli 90 mm putkistolla) on erittäin pienikulutuksinen alhaisemmilla tehoilla. Vain Safire pääsee samaan edes suunnilleen saman teholuokan lämppäreistä. Eikä se äänekäskään ole noilla alemmilla tehoilla, mutta täydellä teholla on melko äänekäs. Tuo kuluttaa 7 W 900 W lämmitysteholla, 13 W 2 kW, 24 W 3 kW ja 40 W 4 kW.

    Kutakuinkin sama kulutus kuin Safire 3600:lla 2 kW saakkaa ja sen jälkeen enemmän. Wallas 40Dt vie kaikilla tehoilla selvästi enemmän kuin D4. Wallas 30Dt vie vähän enemmän minimiteholla ja saman 3 kW teholla, mikä on sen maksimi.

    N. 2 kW teholuokassa Webasto ja Eberi vievät huomattavan paljon sähköä suomalaisiin verrattuna. Tosin Eberi D2 pärjää hyvin vielä 850-1200 W teholla. Noissa on lämmitimen ja putkiston koko optimoitu pieneksi virrankulutuksen kustannuksella.


   • Tunari1
    Joakim1 kirjoitti:

    Tuo riippuu hyvin paljon käytetystä tehosta mallista. Varsinkin Eber D4 (ei plus eli 90 mm putkistolla) on erittäin pienikulutuksinen alhaisemmilla tehoilla. Vain Safire pääsee samaan edes suunnilleen saman teholuokan lämppäreistä. Eikä se äänekäskään ole noilla alemmilla tehoilla, mutta täydellä teholla on melko äänekäs. Tuo kuluttaa 7 W 900 W lämmitysteholla, 13 W 2 kW, 24 W 3 kW ja 40 W 4 kW.

    Kutakuinkin sama kulutus kuin Safire 3600:lla 2 kW saakkaa ja sen jälkeen enemmän. Wallas 40Dt vie kaikilla tehoilla selvästi enemmän kuin D4. Wallas 30Dt vie vähän enemmän minimiteholla ja saman 3 kW teholla, mikä on sen maksimi.

    N. 2 kW teholuokassa Webasto ja Eberi vievät huomattavan paljon sähköä suomalaisiin verrattuna. Tosin Eberi D2 pärjää hyvin vielä 850-1200 W teholla. Noissa on lämmitimen ja putkiston koko optimoitu pieneksi virrankulutuksen kustannuksella.

    Minusta lämmittimen valinnassa kannattaa panostaa laatuun ja asentaa laite huolellisesti. Jos venäläinen laatu on se mitä haluaa, on todellinen voittaja kun mieleisensä laitteen saa muita vaihtoehtoja huomattavasti edullisemmin. Minulla on kokemusta Safiresta veneessä ja Webastosta autossa. Webastossa on asennusta ja korjauksia ajatellen se hyvä puoli että lämmittimen saa OBD-adapterilla kiinni tietokoneeseen ja kivalla ilmaisella diagnostiikkaohjeolmalla voi löytää vian tai muuten vain katsella laitteen parametreja. Lisäksi ohjelmalla voi ajaa polttoaineputkiston täyteen ennen ensimmäistä käynnistystä, mikä tekee asennuksesta miellyttävämmän. Eri asia tietysti mikä painoarvo hyvällä diagnostiikalla on kun vikoja ei kuitenkaan ole odotettavissa ihan vähään aikaan jos uuden laitteen asentaa. Mutta tehosta; uskon 2 että 2 kW on täysin riittävä kesäkäytössä.


  • Jeanneau37

   Olen miettinyt vastaava, siis ~4kW vs ~2 kW yli kymmenen metrisessä veneessä. Aikaisempien vuosien kokemuksella toisesta veneessä tuli valittu pienempi "alitehoinen". Suurin osa ajasta ollaan kuitenkin liikkeellä suht lämpimällä säällä ja aikaisemmin ongelma lähinnä että tuli liian kuuma. Haluttiin lämmitin mitä voisi olla päällä ajallisesti paljon, mutta pienellä teholla.

   Oletin että on parempi että pieni lämmitin käy puoli tai täysteholla kun että iso lämmitin käy aina minimi tai puolteholla?

   Jos on liian kylmä niin voidaan laittaa joko etu tai takakajuutta kiinni, kun yleensä ollaan kahdestaan liikkeellä.
   Meillä on myös (ei vielä asennettu) moottorin viesikiertoon liitettävä lämmitin joka tarvittaessa auttaa nostamaan lämpötila haluttuun.

   Lisäksi 60mm putkien asennus meidän kohdalla helpompaa kun paksummat.

   Luultavasti ensimmäinen kunnon testi on ensi vuoden vappuna?

  • Sw271

   Tässäkin keskustelussa on ollut vinkkejä että "ota iso lämmitin, niin tarkenee purjehtia vielä joulukuussa". Videosta voi katsoa mitä Planarille tapahtuu kun sitä poltetaan jatkuvasti liian pienellä teholla. Parempi siis valita oikean kokoinen lämmitin, monille riittää 8-10 metriseen veneeseen se 2kw, koska harva oikeasti veneilee myöhään syksyllä tai aikaisin keväällä. Tästä lisää: https://youtu.be/6wrfEuQKBIM

  • isosattuuuu

   Olen käyttänyt jokaista lämppäriä aina sytytyksen jälkeen täysteholla noin tunnin ja hiljentänyt sitten normaaliteholle. Myös ennen sammuttamista olen monesti käyttänyt täysillä.
   Eiköhän tuo edesauta karstan palamista jonkinverran?

   • Joakim1

    Eikö kaikki termostaattiohjatut lämmittimet mene alussa täydelle teholle? Omassa veneessä lämmitin on 1-2 tuntia täydellä teholla ja alkaa sitten lähestyä säädettyä n. 20 asteen lämpötilaa ja tiputtaa pienemmälle teholle. Viikonloppuna käytti kahta alinta tehoa (900 W ja 2 kW, 4 kW maksimi) tuon jälkeen. Kesemmällä vain alinta ja saattaa sammua yön aikana. Ei ole ollut ongelmia, lämmitin vuodelta 2005.

    Onkohan saksalaisten palonhallinta parempi osatehoilla? Ei se mikään luonnonlaki ole, että nokea syntyy pienellä teholla vaan homma riippuu seossuhteesta ja palotapahtuman suunnittelusta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jopa 35-vuotiaiden naisten kuolemissa on nyt hälyttävä piikki

   Jopa 35-vuotiaiden naisten kuolemissa on nyt hälyttävä piikki – Erikoislääkäri antaa tarkat neuvot, mitä pitää muuttaa
   Maailman menoa
   142
   3964
  2. Minua hävettää että olin joskus kanssasi

   Tai suorastaan oksettaa 😅😅
   Ikävä
   73
   2378
  3. Terveet työttömät töihin vaikka väkisin

   Onhan se prkl, että toisten annetaan loisia työtä tekevien kustannuksella vaikka koko ikänsä, kun ei tahdota mennä töih
   Maailman menoa
   238
   1014
  4. Millainen yhteys sulla on kaivattuusi irl

   Oletteko tekemisissä? Jutteletteko? Tapailetteko? Vai oletteko vaan tuttuvia tai työkavereita, ehkä naapureita?
   Ikävä
   43
   820
  5. Ohhoh! Käärijä löysi luksuslomalta uuden "ystävän" - Some riehaantui: "On vähän humalassa..."

   Käärijän huumorintaju on kyllä aikamoinen. Ja Käärijä on jo ilmiö, sillä hänellä on tätä nykyä esim. Instagramissa yli 5
   Suomalaiset julkkikset
   3
   799
  6. Nainen, miten sinuun tehdään

   Vaikutus? Miten mies hurmaa sinut?
   Ikävä
   54
   743
  7. Nainen, milloin me tapaamme? Se on kiinni sinusta.....

   Ollut sinusta riippuvainen asia jo ihan alusta asti. No, ehkä tarvitset vielä pari vuotta lisää aikaa. Kunhan kiusaan j
   Ikävä
   63
   721
  8. Rehellisyys ja avoimuus

   Mitä mieltä olette nyt selville tulleista asiakirjoista mitä kaupungin virkamiehet ovat yrittäneet piilottaa? Tätäkö on
   Oulainen
   13
   663
  9. Palo-päällikkö

   Eläkkeelle miten nyt pärjää kun ei autoa käytössä. Muuten ei varmaa olo muoto muuttuu. Työn määrä ei varmaankaan vähene
   Haapavesi
   12
   649
  10. Pornoa, seksiä vai erotiikkaa? Fifty Shades Of Grey -leffa tv:stä

   Kohuleffa Fifty Shades Of Grey tulee taas tv:stä. Oletko nähnyt? Lue lisää ja katso lähetysajat: https://www.suomi24.fi
   Elokuvat
   12
   639
  Aihe