Espoon vanhat hometaloyhtiöt

enosta

Onko rantapolku 2 Haukilahdessa se Länsiväylän sädesieni home rivitaloyhtiö?

Mitä muita hometaloyhtiöitä on tullut julki Espoossa?

29

9254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Homeherkkä

      Tutkitusti vanhoissa, 1970- ja 1980-luvuilla rakennetuissa rivi- ja omakotitaloissa on niin paljon rakennusvirheitä, että pankit eivät enää myönnä niiden, tosin ei uudempienkaan, ostoon velkaa ilman perusteellista kuntotarkastusta, joka tarkoittaa rakenteiden avaamista.

      Aikoinaan Sitra ilmoitti Hesarissa, että Suomi on rakentamisen mallimaa. Yhä useampi kansalainen alkaa olla toista mieltä koskien myös ihkauusia puolimetrisillä lämpöeristeillä vuorattuja asuinrakennuksia, siis myös kerrostaloja.

      • XXXX007

        Luulen että on. Luin sen kirjan Homeäidin päiväkirja juuri ja tiedän että se kirjan asunto sijaitsee Haukilahdessa.


    • Home_sweet_home

      Tuossa yhtiössä on nytkin yksi asunto myynnissä. Kun katsoo myynti-ilmoituksesta selostusta yhtiössä tehdyistä korjauksista ja vertaa niitä kirjassa kirjoitettuihin tapahtumiin, niin kyllä hyvin samankaltaiselta yhtiöltä vaikuttaa.

    • Alastullee

      Hinta kuukaudessa. 595 000, 545 000 ja nyt 485 000

    • Homelius

      Kyllä on. Kannattaa harkita useaan otteeseen, ennen kuin laittaa lusikkansa tuohon soppaan. Senkin jälkeen, jos hinta tippuisi vielä vaikkapa 200 t€. Arvo on lopulta tontissa - mutta minkäs teet, kun isolla rahalla "korjatut" tönöt jäpittää siinä about ikuisesti.

    • Asuntohaussa

      Ei tuota Rantakujan asuntoa voi kukaan ostaa eikä mitöön muutakaan siitä yhtiöstä. Pelkästään tuon homeäidin kämpästö yhtiö pulittaa 800 000 joka kaukana asunnon arvosta. Muitakin asuntoja yhtiöstä tyhjillään odottaa kohtaloaan.
      Todella sääliksi käy osakkaita/asukkaita. Vastikkeet pilvissä eikä nekään riitä alkuunkaan. Näistä ei pääse eroon ehkä ikinä.

    • homeoireistakärsivä

      saton asunnot ainakin osa Tapiolassa täysin homeessa ja ulkoakin näkee keltaiset seinät. Uutta rakennetaan mutta vanhoista ei pidetä huolta

    • rantapolku

      Kyllä se kirja siltä rantapolku 2 yhtiöltä vaikuttaa. Kaikki täsmää ja jo talon ulkonäöstä voi arvata että ongelmia on. Taitaa kaikki 60-luvun riskirakenteet löytyä siitä talosta.

    • rantapolkuespoo

      Kyllä oli hyvä kirja. Kannattaa lukea ajatuksella jos meinaat ostaa asunnon rantapolku 2 yhtiöstä Espoosta. Kyllä on ihme yhtiö ja hallitus. Itse en asuntoa siitä yhtiöstä ostaisi. Valitettavasti Suomessa hallinnoi paljon täysin ammattitaidottomia hallituksia isoja taloyhtiöitä jaoissa todella mittavat remontit odottaa. Remontteja vain siirretään ja asunnot homehtuu pystyyn kun tasakatot vuotaa, perustuksiin nousee kosteus ja vesi tulee sisään seinistä ja ikkunoista sekä ilmanvaihto täysin puutteellinen. Parempi olisi ehkä purkaa koko yhtiö ja rakentaa uusi.

    • Vanhat_tippuu

      Hintapyyntö asunnolle nyt 300 000 Euroa. Hinnan kehitys: 595 000, 545 000 , 485 000 ja nyt 300 000.

      Tämä on aivan luonnollinen suunta vanhojen asuntojen hinnoille. Eihän ole mitään järkeä, että asuntojen hinnat kasvaisivat tai edes pysyivät samana, kun samaan aikaan niiden kunto rapistuu. Noin vuosi pari sitten asunnon ostajat järkiintyivät näiden hometarinoiden takia, mikä on hyvinkin järkevää. kun katsoo 60-, 70-, 80- ja jopa 90-lukujen asuntojen yhtiöiden korjauksia asunto-ilmoituksista, niin lähes järjestään niissä on tehty kosteusvauriokorjauksia. Vanhat asunnot ovat siitä vielä ongelmallisia, että rakennusratkaisut ovat nykytietämyksen mukaan täysin vääriä ja usein purkaminen olisi järkevin vaihtoehto, jos asunto sijaitsee arvoalueella.

    • rantapolkuasukas

      Missä rantapolku 5 asunto myynnissä kun en etuovesta löytänyt?

    • haukilahtihomerivitalo

      Löytykin oikotiestä ilmoitus.

    • rantapolkuhome
    • espoohome

      On kyllä kauhea tilanne asuntoyhtiön asukkaille:
      vastike 1043 e kuussa rahoitusvastike = 1787 e kuussa ja vielä ei ole edes aloitettu kiinteistön remonttia homekorjauksissa. Kuinka kauhea vastike siinä tulee kaikkien remonttien jälkeen.
      Monella varmaan enempi lainaa kuin asunnon arvo. Miten tähän on päästy = hallituksen vastuu ja miten yhtiön kanssa pitäis menetellä?
      Jos nyt myydään asuntoa 300000 e ja yhtään tarjousta ei ole tullut, niin mikä on asunnon oikea arvo. Vai pitääkö se lahjoittaa jollekkin että ottaa yhtiö ja rahoitusvastikkeen maksettavaksi.
      Harmittaa kyllä yhtiön osakkaiden puolesta. Kukaan tuskin osaa sanoa, mikä on paras ratkaisu.
      Itse olisin purkamisen kannalla ja uusi hieno yhtiö tilalle johon tuli myös uusia myytäviä asuntoja jos rakennusoikeus riittää. Toivottavasti näin päästäisiin neutraaliin ratkaisuun.

      • Uusi_taloko

        Juuri samaa mietin. Kaikille asukkaille erittäin raskas tilanne. Kukaan yhtiön asukkaista ei pysty käytännössä myymään asuntoa nyt millään järkevällä hinnalla.Tällaisia samanlaisia tapauksia on Espoon arvoalueet täynnä. Yhtiöt ovat vanhoja, ne on rakennettu nykytiedon mukaan väärin teknisin ratkaisun ja niitä ei ole juurikaan korjattu alkuperäisten asukkaiden toimesta.

        Ongelma tässä kyseisessä yhtiössä nimenomaan rakennustekninen tai oikeastaan arkkitehtisuunnittelu lähtöinen. Arkkitehti on tehnyt sinänsä hienon suunnitelman. On avarat tilat, valoisat huoneet ja suojaiset atriumpihat ja ulkokate tasakatteinen. Tämä kaikki toimisi hyvin esimerkiksi Espanjassa, muttei Suomessa ja varsinkaan merenrannan läheisyydessä, jossa kaikki rakenteet joutuvat kovan kosteuden, jään ja veden kanssa tekemisiin. Lisäksi kun 60-luvulla ei käytännössä tehty salaojia ja perustusrakentamisessa käytettiin usein ns. valesokkelia, on katastrofi valmis.

        Itse sanoisin jonkinlaisena asiantuntijana, että tuossa taloyhtiössä pitää tehdä hyvin laaja saneeraus. Tietenkin purkaminen voisi olla paras lähtökohta, mutta jos se ei tule kyseeseen, niin ainakin seuraavat toimenpiteet. Katon täydellinen uusinta samalla muuttaen se pulpettikattoiseksi, jossa katto viedään yli seinien, jotta estetään veden valuminen vapaasti julkisivuja pitkin. Kunnollisten räystäiden asentaminen joka paikkaan ja räystäsvesien johto uuteen koko yhtiön kattavaan salajohtoverkostoon. Julkisivujen korjaus ja mahdollinen seinäeristeiden vaihto, koska on todennäköistä, että ne ovat päässeet kastumaan. Alapohjien alle salaojitus ja maaperän vaihto, koska todennäköisesti salaojia ei ole ja maaperä ei ole oikeanlaista. Esimerkiksi kapillaari soraa ei tuohon aikaan käytetty. Tämä on tietenkin jälkeenpäin tehtynä hyvin kallis operaatio, mutta välttämätön, jos kosteusongelmista halutaan päästä eroon.

        Jokainen vähänkään rakentamisesta tietävä tajuaa, että tuollaiset korjaukset tulevat niin paljon, että nyt ajatellen tuo tarjouskaupassa oleva 300 000 hintakaan ei välttämättä tunnu niin kovin halvalta. Kun kuitenkin lopputuloksena on vanha talo, jota on korjattu. Jos yhtiössä ei olisi tehty putkiremonttia, niin osakkaiden olisi oikeasti kannattanut miettiä purkamista. Näköjään tuohon asuntoon kohdistuu 120 000 Euron lainaosuus. Jos uudet korjaukset maksavat saman verran, niin korjausvelkaa on yhteensä 240 000 Euroa. Purkamalla yhtiön ja käyttämällä tuon 240 000 uudisasuntoon esimerkiksi 160 000 Euroa uutta rahaa olisi jokaiselle rakennettu vastaavankokoiset uudet asunnot yhteensä 400 000 Eurolla. Sellaisen asunnon myyntihinta tuossa paikassa olisi arviolta 600 000 Euroa. Eli myytäessä osakas saisi itselle 200 000 Euroa. Nyt jos joku maksaa tuosta 300 000 Euroa ja osakkaat joutuvat vielä laittamaan lisää korjauksiin esimerkiksi 120 000 Euroa, niin yhtiön asunnoista pitää saada vähintään 440 000 Euroa (240 000 200 000), jotta saataisiin se sama 200 000 Euron raha, mikä oli purkuvaihtoehdossa (rakennuskulu 160 000 240 000 = 400 000 ja talon arvo myytäessä 600 000)

        Itse päätyisin myös purkamiseen ja samalla neuvottelisin kaupungin kanssa, josko kaupunki ymmärtäisi osakkaiden hankalan tilanteen ja nostaisi tuossa hieman rakennusoikeutta. Yksi vaihtoehto olisi tehdä vähän pienempiä asuntoja ja näin yhtiö voisi myydä muutaman asunnon kulujen pienentämiseksi.


    • Hämmästynyt2018

      Entä onko Koukkuniementie 16 myös samanlainen taloyhtiö, kosteusvahingot johtuvat rakennusvaiheen virheistä ja taloyhtiö ei ole valmis korjaamaan kaikkia vaurioita?

      • Jeddaliini

        En tiedä, mutta tässä yhtiössä on suunnittelijana sama arkkitehti kuin otsikon yhtiössä. Mielenkiintoista, että kun katsoo talosivulta yhtiön asuntojen myyntihintojen kehitystä, niin niissä ollaan tultuun lähivuosina rajusti alas. Jos kuuntelee pankkien tai vastaavien analyytikkoja tai lukee tilastokeskuksen tilastoja, voi tyhmemmille tulla sellainen kuva, että myös vanhojen arvoalueiden asuntojen hinnat olisivat olleet nousussa lähivuosina. Totuus on täysin päinvastainen. Arvoalueiden vanhojen isojen asuntojen hinnat ovat suorastaan romahtaneet. Tämä käy ilmi hyvin laittamastani linkistä. Niille ei yksinkertaisesti ole ostajia, kuin todella matalalla hinnalla. Sen ymmärtää hyvin. Nuorilla ei ole rahaa ostaa ja vanhemmat ihmiset haluavat juuri eroon vanhoista asunnoista, joissa jossain voi olla satojen tuhansien korjausvelka odottamassa.

        https://asunnot.oikotie.fi/talo/kuoretie-8-espoo/16106


    • rantapolkukaksi

      Kuinka joku on uskaltanut tarjota siitä homekirja asunnosta (rantapolku 2)
      312000 euroa. Tietääköhän mihin joutuu?

    • Korjata-vai-ei

      Näköjään yksi asunnoista on otettu 3 vuodeksi taloyhtiön hallintaan. Viitaa siihen, että yhtiövastike on jätetty maksamatta. Yhtiö on varautunut korjaamaan lisää 2,5 miljoonalla Eurolla. Tämä tekee huoneistoa kohti 166 000 Euroa. Myynti-ilmoituksen huoneistossa on jo 100 000 Euroa pääomalainaa. Eli tämä voi nousta yhtä huoneistoa kohti 366 000 Euroon. Jokainen voi itse tahoillaan päätetellä onko tässä järkeä vai ei. Jokatapauksessa katastrofi osakkaille.

    • Homeboy

      En ymmärrä, miten alan luotettavana toimijana esiintyvä Kiinteistömaailma kehtaa ottaa välitettäväkseen tämmöisen asunnon. Aloittavat härskillä hintapyynnöllä kokeillakseen, jos joku tietämätön lankeaisi ansaan. Nyt sitten yritetään myydä puoleen hintaan, joka sekin on purkukuntoisesta kova hinta ottaen huomioon, että vastikeet voi olla parin vuoden päästä mitä hyvänsä. Tulevien remonttikustannusten lisäksi maksukyvyttömien maksamatta jääneet vastikkeet kun tuppaavat lankeamaan muille osakkaille.

      Kertokaahan nyt Rantapolku 2:n osakkaat hinta tontille, jossa on rasitteena purkukuntoiset rivarit. Jo alkaa grynderit soittelemaan tasaiseen tahtiin. Tontin sijaintihan on mitä oivallisin.

    • homeessakokoarkkitehdin

      Kyllä näin on. Talo matalaksi ja uusi useampi kerroksinen tilalle. Saa vanhat asukkaat uuden asunnon ja lisää asuntoja yhtiölle myyntiin. KAIKKI VOITTAA eikös niin ?
      Yhtään sitä arkkitehdin virhesuunnittelemaa tasakattoa ei kannata enään tekohengittää.

    • Vihainenlukija

      Nyt sen myyjän nimi esiin, joka myi tämän paskan Makaroffien perheelle!

    • purkuun
    • Asunnonetsijä

      Rantapolku 2 B 9. Yhdyn tuohon ihmettelyyn kiinteistömaailman toiminnasta. Ilmoitus harhaanjohtava monin tavoin. Tarjoukset annettu mutta kauppa aina purkautuu.
      Tarkempi katselmus osoittaa asunnon remontoiduksi mutta unohtaa kertoa että yhtiön 14 muuta asuntoa odottaa remontteja.
      Toivottasti kukaan ei lankea tähän ansaan.

    • homeessakaikki
    • shfkjföuri
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ja taas kämppä tuosta yhtiöstä myynnissä…

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe