Aihe

Transmiehen korkea hemoglobiini

hmmhmm

Hei, onko muilla transmiehillä hormonikorvaushoitojen takia tullut "erittäin" korkea hemoglobiini? Itselläni testo-alat ennen vain 9 ja hemogloniini tuolloin 167- myöhemmin nostettiin annostusta ja arvot 15 ja 181. Tällä hetkellä surullisen pieni annos tostrania käytössä, vain neljä painallusta (olen ollut yli 2v testoilla) ja silti hemot pyörii 175 paikkeilla, testoarvoista ei tietoa, kuulemma "rajojen sisäpuolella" (ei jostain syystä näy omakannassa...). En muista hemoglobiinitasojani pre t ajoilta, mutta ne eivät olleet tavallista korkeammat, ainakaan niistä ei mitään sanottu.
Jos teillä on korkeat hemoglobiinit/veren punasoluarvot niin miten olette saaneet lääkitykset kuosiin? Verenluovutuksessa olen käynyt mutta se ei kuulemma voi olla "hoitokeinona" ja tasot ovat palanneet samanlaisiksi parin kk jälkeen. Verenohennuslääkkeet eivät sovi testosteronihoitojen kanssa yhteen, vaaditaan todella tiukkaan seurattua tarkkailua muuuten. Alkaa tuntua epätoivoiselta tämä :/
Lääkäriaika on tulossa, mutta kaipaisin vertaistukea tämän ongelman kanssa.

10

281

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Transforever

   Joo noi hormonihoidot on tosi ongelmallisia. On tosi kummallista kun oma ruumis aivan kuin vastustaisi muutosta jota itse kuitenkin haluaa ja kokee aivan elintärkeäksi. Ei kai siinä muuta voi tehdä kuin ottaa vaan kova riski vaikka oman terveyden ja hengenmenon uhalla. Naisilla on kuitenkin oikeus omaan ruumiiseensa eikä muilla ole siinä nokan kopauttamista. Toivotan sulle päättäväisyyttä. Pidä vaan oma pääsi vaikka ruumis vastustaa. Sulla on kuitenkin täysi oikeus muokata omasta ruumiistasi sellainen kuin haluat sano muut mitä tahansa tai vaikka oma ruumis pistäisi hanttiin kuinka paljon. Kyllä se sitten helpottaa kun saavutat todellisen naiseutesi.

   • ghdcfgjrfghggf

    Oliko tämä viestisi jotain veetuilua!? Vai olitko vain aivan väärillä jäljillä kun kirjoitit seuraavat virkkeet: "Naisilla on kuitenkin oikeus omaan ruumiiseensa eikä muilla ole siinä nokan kopauttamista." ja "Kyllä se sitten helpottaa kun saavutat todellisen naiseutesi.". Eihän transmies etsi mitään naiseutta. :O


  • hemoglobiiniahdistus

   Hemoglobiinit nousi ylärajoille kahden hormonihoitovuoden jälkeen eli verikokeissa hemoglobiini oli sen 165-167. Viimeisen vuoden aikana olen onneksi saanut pidettyä ne samoissa lukemissa. Omalla kohdalla verenkuvassa näkyy nuorempana tupakointi, jonka olen onneksi lopettanut. Harmittaa silti että piti ylipäätään aloittaa.

   Itse olen alkanut harrastamaan lenkkeilyä elimistön hapenottokyvyn kohottamiseksi ja syömään pääosin kasvisruokaa. Eihän tilanne vielä mikään paha ole, mutta sydänongelmat kuitenkin kummittelee mielessä. Toivottavasti elintaparemontti alkaa näkymään seuraavan kerran verenkuvassa.

  • Transnainen

   Sinänsä tuohan on odotettavaakin että hemoglobiini arvot
   nousevat. Koska testosteroni lisää punasolujen määrää ja tuottoa
   kehossa.

   Meillä trans-mimmeillä taas (B-Hb) arvot laskevat ja niin kuulukin tapahtua.

   Siihen en osaa sanoa kyllä mitään, että miksi sinulla arvosi ovat rajojen
   yläpuolella. Onhan näissä varmaan otettava yksilölliset tekijät huomioon.

   Tarkoitan tällä siis sitä että normi ""määritellyt" rajat eivät välttämättä ole
   aina se mikä on jokaisella toteutuu vaan niissä voi olla varmaan yksilöllistäkin
   heittelyä suuntaan tai toiseen .

   Harrastatko paljon liikuntaa? Jos et niin ehkä sillä saisi laskettua arvoja niin kuin nimerkki (hemoglobiiniahdistus) totesi. Liikunta nyt ei ole ikinä pahasta jos vain siis pystyy siihen. Anyway, toivottavasti saat (pysyvää) apua tähän ongelmaan viimeistään lääkärikäynnin myötä.

  • yxmiäs

   Itselläni nousivat yli 180... tosin en ole huomannut tästä olevan mitään haittaa. Pidän tosin piikkivälin melko pitkänä, ehkä tämä auttaa? Lääkärit eivät ole ottaneet kantaa.

  • hmmhmm2

   Tässä ap, kiitos vastauksista!
   Pyrin harrastamaan liikuntaa mahdollisimman paljon, olen ihan hyvässä kunnossa, normaalipainoinen jne. En polta, mutta poltin kyllä aika pitkään (n. 6-7v) ennen kuin lopetin vähän yli vuosi sitten, voisikohan siitä johtua? Nesteytysvajetta olen myös epäillyt, koska veden juonti meinaa usein unohtua melkeinpä kokonaan, pelkän kahvin/poretabujen ja zero-limujen voimalla yleensä mennään eteenpäin, mutta tätä on jatkunut oikeastaan koko elämäni ajan, vedettömyyttä siis. Lapsena kaikki nesteytys koostui melkeinpä maidosta. Nykyään ruokailun yhteydessä kyllä juon vettä mutta muuten sitä tulee nautittua melko vähän ja olen yrittänyt lisätä sen juontia. Vanhaa tapaa on kyllä hankala muuttaa.
   ->yxmies; Jännä ettei lääkärit ole ottaneet kantaa. Minua he taas pelottelevat joka kerta veritulpista ja infarkteista, tuntuu että sekoaa kun kuumottelee niin kovin niitä (jo n. 165 hb kohdalla) Ja hoitokeinoksi vähentävät annostusta, siksi tämä surullinen 4 painallusta Tostrania atm, minulla on ollut siis esimerkiksi ennen ampulli sustanonia, myöhemmin puolikas ampulli, sitten takaisin geelaukseen. Ahdistaa kun "eivät hoida oikeaa ongelmaa", vaan vain vähentävät annostusta, joka taas aiheuttaa ahdistusta.

   • kjhvkhgfhjkmv

    Olen huomannut että noiden "zerojuomien" keinomakeutus toimii nesteenpoistolääkkeenä. Jos juon keinomakeutettuja juomia, joudun ravaamaan vessassa normaalia enemmän.


   • grmhp

    Kirjoitat eläväsi kahvin/poretabujen ja zero-limujen voimalla ja kärsiväsi nestevajeesta. Seurauksena on ollut lääkityksesi muuttaminen. Mitä sinä oikein haluat ?


   • hmmhmm3

    Ap taas, en sanonut että kärsin nestevajeesta, vaan epäilen sitä. Sen takia olenkin yrittänyt muuttaa elämäntapoja. Eikä sitä voi tietää, johtuuko korkea hb:ni mahdollisesta nestevajeesta, pohdiskelin sitä vain.


  • alussavasta

   Tämähän nyt oli mielenkiintoista luettavaa. Minulla ei ole edes hormonihoitoja päällä ja siis olen ihan naisen kropassa. Hemppa on 150 hujakoilla koska kuukautisia ei juuri ole, punasoluarvot on tapin ylikin, parta kasvaa jo kolmatta vuotta ja siis tämä ihan ilman testoja. Meneepä mielenkiintoiseksi sitten kun joku päivä aloittaa hoidot. Punttia nostan 6 kertaa viikossa ja siihen päälle satunnaisesti muuta liikuntaa. Fyysisesti siis olen hyvässä kunnossa muuten, mutta ainoa haitta on sydänongelmat joita on ollut lapsesta asti, mahtaako testot sitten tuoda ongelmia.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   11250
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   159
   2517
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   2027