Koh Lanta - Ao Nang yhdistelmämatka

talvimatka

Suunnittelemme yhdistelmämatkaa ja Ao Nangissa olemme olleet aiemminkin. Mietityttää Lanta siinä mielessä, että onkohan siellä epävakaisemmat säät todennnäköisemmin tammi-helmikuussa ja tarpeeksi tekmistä ts. onko kovin hiljainen paikka.. Ja myös kestääkö kauan näiden kahden välinen matka. Onko suosituksia hyvästä hotellista Lantalla ja olisi mahdollisimman keskeisellä paikalla..

3

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • santtu.1975A

      Tammi-Helmikuu on hyvää aikaa matkustaa Koh Lantalle säiden puolesta, mutta toisaalta matkailun osalta kyseessä on selkeät sesonkikuukaudet, jolloin turistimäärät ovat myöskin korkeimmillaan (ja esimerkiksi hotellit kalleimiillaan).

      Mutta sesongillakin Lanta on rauhallisen puoleinen paikka, missä ei esimerkiksi isompaa yöelämään yms. ole löydettävissä, mitä nyt eri rantabaareissa on eri iltoina tietyntyylisiä (hipahtavia/psykedeelisiä) rantabileitä.

      Kulkemisen kannalta skootterin vuokraus on suositeltavaa, kunhan vain skootterilla ajaminen on edes kohtuullisesti hallussa.

      Krabin kentältä minivan kuljetus Lantalle kestää 1-2h. riippuen hotellin sijainnista ja kuinka nopeasti pääsee saareen vievälle lautalle (aikoinaan Lantalle menoon vaadittiin kahden lautan käyttämistä, nykyään sillan valmistumisen jälkeen on vain yksi lauttamatka).

    • Marithai

      Lanta on minusta paljon kivempi viettää rantalomaa kuin Ao Nang, jos nimenomaan rantoja kaipaa. Ao Nangissahan ei ole kunnon rantaa ja niille pitää lähteä kauemmas veneellä. Lantallakaan ei toisaalta ole myöskään hirveästi tekemistä, eli rantaelämään pitkälti keskittyy oleminen. Mutta upeita auringonlaskuja luvassa, kun turistirannat avautuvat länteen!
      "Keskeisellä paikalla" oleva hotelli on tietysti lähellä Saladanin kylää, tai mikä se nyt onkaan. Joka tapauksessa ainoa taajamaksi katsottava paikka Lantalla.
      Jos shoppailu kiinnostaa, niin tarjonta ei ole kummoinen.
      Sekin kannattaa huomata, jos sillä on omaan olemiseen vaikutusta, että Lanta on ruotsalaisten suuressa suosiossa, jopa niin suuressa, että siellä muistaakseni on ruotsalainen koulu.

      • santtu.1975A

        Näinpä, jos nimenomaan rantakohdetta kaipaa, niin Lanta on siihen parempi kuin Ao Nang.
        Ao Nang oli jostain syystä (mitä en osaa eritellä) yksi niistä harvoista Thaimaan kohteista jotka jättivat itseni jotenkin "kylmäksi", ei tullut poislähteissä sellaista tunnetta että "tänne pitää tulla uudestaan". Lanta taasen jätti itsestään ihan "ok" vaikutelman, saatan/saatamme sinne joskus mennä uudestaankin.

        Saladanin "kylä" ja sen lähialueet on tosiaan se saaren "keskus", sitten turismi/majoitus levittäytyy aika tasaisena nauhana pitkin saaren läsipuolta. Tälle saaren länsipuolle osuu lähes kaikki Lantan hiekkarannat.
        Saaren itäpuoli (ja osa sisämaasta) on sitten enemmän taikka vähemmän paikallisen ihmisten asuinpaikkana, vain Lanta "old down":n paikkella on sitten taas jonkin verran hotelleja/majataloja yms.

        Itse majoituimme viime Toukokuussa lähellä saladania (suhteellinen käsite), Khlong Dao Beachilla olevassa Lanta Cha-da Resort hotellissa (lähteestä riippuen 4/5 tähden luokitus), joka ainakin Toukokuussa oli todella rauhallinen (olisiko majoituskapasiteetista ollut käytössä maksimissaan luokkaa 20%:a) jota voin ainakin hyvin suositella.
        Juuri senverran kuitenkin kaukana saladanista yms. että skootteri/auto tulisi kyllä vuokrata kulkupeliksi jos ei kokoaikaa halua hotellilla olla. Tosin hotellin lähettyvillä on kyllä yleensä saatavilla takseja / sivuvaunu moottoripyörä "takseja", että kyllä niilläkin voi tietysti liikkua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe