Tupakointi jokaisen oma asia

Haluaisin ottaa kantaa tupakanpolton erinäisiin kieltämisiin joka puolella. Nykyään on rajattu alueita esim. taloyhtiöiden pihoissa, terasseilla, festarialueilla ym. Ymmärrän kyllä tupakoinnin haittavaikutukset ympärillä oleviin, sekä polttajaan itseensä, mutta eikö vanha sanonta, "kohtuus kaikessa" olisi paikallaan tässäkin asiassa. Turha on nipottavien naapureiden valittaa tupakoinnista, jos taloyhtiö ei ole kieltänyt tupakointia esim. parvekkeella tai terassilla olevista polttajista viereisessä pöydässä. Suomessa on muodostunut joka asiaan ihmeellinen kielto/kyttäyskulttuuri, etenkin huumeisiin ja tupakointiin, josta olisi enemmän kuin hyvä päästä eroon. Antakaa ihmisten olla ja tehdä omat valinnat elämässään, kyllä aikuisilla ihmisillä on tarvittava määrä järkeä ihan siellä omassa päässään. Keskittäjää valittajat aikanne vaikka roskien poimimiseen, tai hankkikaa ihmeessä jokin hyvä harrastus! Lopetetaan se kyttääminen ja keskitytään olennaisiin asioihin.
5
Ilmoita


Täysin samaa mieltä kanssasi, AP! Kokemusta myös noista kitisevistä naapureista, annetaan jokaisen elää tavallaan KIITOS
4
Ilmoita
Tämä nykyään kovasti puhuttu yhteisöllisyys tuntuu siltä, että ison joukon täytyy käyttäytyä kuten pieni joukko internatseja määrittelee. Kaikessa.

Tupakkavastustus on mennyt totaalisen hysteerisesti yli sanovat tupakoimattomat ystäväni.
4
Ilmoita
Huumeiden käyttö on jokaisen oma asia mutta jos se tuottaa häiriöitä toisille esim, naapureille niin silloin siihen on puututtava esim,häädettävä.Näissä naapureissa on se paha ongelma että eläävät yö aikaan ja häiriköivät ja poliisit soitetettava usein,huumeiden myyjät myös aikamoinen riesa näiden asukkaiden ovilla.Nämä harrastukset eivät sovi kerrostaloihin aina taattu häiriö tiloissa .Sitä olen aina ihmetellyt tupakoimattomana miksi te jäätte sisääntulojen eteen tupakoimaan kun te olette niin huomaavaista porukkaa omasta mielestänne ja bussikatoksiin???
2
Ilmoita
en puutu tupakointiin, niin kauan kun ulkona polttavan savut eivät tule keittiööni, eikä mihinkään asuntoni huoneeseen

SE HAJUA ON VASTENMIELINEN JA SE TARTTUU KIINNI JOKAPAIKKAAN
MYÖS PILVENSAVUT TARTTUU

Naapuri ja sen kaikki vieraat polttavat IHAN ULKO-OVEN VIERESSÄ JA
NIIDEN SAVUT TULEE SISÄLLE EIKÄ SIITÄ SAVUPILVESTÄ VOI MENNÄ LÄPI
NE ISTUU SIINÄ KOKO AJAN
JA SE ALKAA KLO 4:00 AIKAAN
JOS NE KÄY SISÄLLÄ (kylmän aikaan) ne ravaa röökillä noin 4 minuutin välein

Ne yskii - hyvin näyttävästi sellaista - oksennuksen sekaista tukehtumisyskää
sisällä, ulkona ja sen kakominen kuuluu seinien läpi.

pidä tervakehkosi ja tapasi
koskaan ei ole myöhäistä lopettaa

SE on oma asiasi - tasan niin kauan - kun pidät savusi omalla puolellasi
3
Ilmoita
Ap puhuu asiaa! "huonojanaapureita", taisit hieman poiketa aiheesta :D alkuperäisessä viestissä mainittiin vain sanalla huumeet, luulen että siitä ei ole nyt kysymys - vaan tupakoinnista. Ja "pidäseomanasi", kannattaa sulkea ikkunat ja vuorata ovet elmukelmulla ja vetäistä päähän vielä pussi, ei tule hajut mistään suunnasta! Taloyhtiössämme monet asukkaat narisevat samasta aiheesta, vaikka ei ole edes mahdollista, että savu siirtyy viereisiin asuntoihin. Itse en polta, mutta välillä tekisi mieli laittaa tupakka palamaan ihan naapureiden iloksi, olisipa heilläkin jotain kytättävää oman tylsän elämänsä piristämiseksi. herätkää ihmiset, ei ole teidän asia mitä toiset tekevät, kunhan se tapahtuu lain puitteissa.
2 VASTAUSTA:
Samaa sivuten. Valheellisia väitteitä.

Talossamme asukas väitti, että hänellä tulee poistoilmaventtiilin kautta tupakansavut sisään, kun ihmiset polttavat ulkona talon edessä.
Talossa ei poistoilman alkupää ole ulkona talon edessä vaan alimman kerroksen asuintilassa, joten väite on mahdoton.

Olen kohta 70 v asunut monissa kerrostaloissa eikä yhdessäkään ole tullut hajuja tai savuja muusta asunnosta sisään omaani.
Jos ei nyt puututa kansanterveyteen ja hoitokustannuksiin, on tarkeää, että jokainen saa asua asunnossaan niin puhtaassa ilmassa kuin mahdollista (ja myös ilman meluhäiriöitä).
Ulkoa tulevan ilman pilaajia ovat tuloilmaventtilien lähellä tupakoivien lisäksi ainakin grillaajat ja bensaa vuotavat pysäköidyt mopot.
Nykyään myös puulämmitys lisääntyy, ja siinä on monella tulensytyksen kanssa puuttelinen osaaminen miten tuli saadaan syttymään savuttamatta.
+Lisää kommentti
Aloittaja ei ole nyt ymmärtänyt. Tupakointi ei ole jokaisen oma asia eikä kyse ole nipottamisesta. Jos ihmisillä olisi tarvittava määrä järkeä ihan siellä omassa päässään, ei kukaan olisi tupakointia aloittanutkaan. Tupakoitsijat kyllä pitivät oikeutenaan savuttaa niitä syöpökääryleitä missä tahansa. Siksi siihen piti puuttua lainkeinoin kun se järki ei riittänyt. Omaan napaansa tuijottavat tupakoijat pitävät tätä nipotuksena.
4 VASTAUSTA:
Kyllä aloittaja on täysin ymmärtänyt, mistä puhuu. Sinä et. Todennäköisesti kuulut ryhmään, jonka elämäntehtävä on kytätä muita ja pitää itseään erinomaisena ihmisenä. Ei järjellä ole mitään tekemistä paheiden kanssa, mm. lihakin on vaarallista elimistölle (tutkimusten mukaan), silti useimmat sitä syövät. Älä kommentoi, jossei sinulla ole muuta kun lisää valittamista. Sinun kaltaiset ihmiset tekevät maailmasta kurjan paikan elää.
"Ei järjellä ole mitään tekemistä paheiden kanssa, mm. lihakin on vaarallista elimistölle (tutkimusten mukaan), silti useimmat sitä syövät."

No ei näytä olevan. Liha ei ole mikään pahe vaan ruokaa jota ihminen tarvitsee elääkseen. Jos ihminen lopettaa syömisen, kuolo korjaa.
Aloittaja on vahvasti väärässä.

Tupakointi ei ole jokaisen oma asia. Kustannukset kaatuvat muiden niskaan, väitti joku tupakkaveroa tuijottava mitä hyvänsä.

Tupakointi aiheuttaa ympäristöhaittoja (siivouskuluja, hajuhaittoja), eriarvoisuutta työpaikoilla, sosiaalisia ongelmia (mm. köyhyys, alaikäisten huollettavien ongelmat), esteettisiä haittoja (tupakka vanhentaa).

Toivottavasti olette pahoillanne kun kidutte kuolinvuoteellanne.
tluykty kirjoitti:
Aloittaja on vahvasti väärässä.

Tupakointi ei ole jokaisen oma asia. Kustannukset kaatuvat muiden niskaan, väitti joku tupakkaveroa tuijottava mitä hyvänsä.

Tupakointi aiheuttaa ympäristöhaittoja (siivouskuluja, hajuhaittoja), eriarvoisuutta työpaikoilla, sosiaalisia ongelmia (mm. köyhyys, alaikäisten huollettavien ongelmat), esteettisiä haittoja (tupakka vanhentaa).

Toivottavasti olette pahoillanne kun kidutte kuolinvuoteellanne.
Eriarvoisuutta työpaikoilla?
Miten? Siksi kun tupakoitsijat pitävät tupakkataukoja vai?
Ei ollus sellaista ongelmaa silloin kun tupakkaa sai polttaa työn lomassa.
+Lisää kommentti
Kerropa sitten, miksi ihmiset syövät sipsejä, karkkia, suklaata ym? Kyllä ne paheita ovat, ja ihminen pärjää hyvin ilman lihaa, liha mätänee ihmisen elimistössä, luepa tutkimuksia.
3 VASTAUSTA:
No niin, tulihan se sieltä!

Olet siis sitä mieltä, että jos ihminen syö sipsejä, karkkia, suklaata ja lihaa niin kaikki ovat oikeutettuja tupakoimaan. Vaikka kaikki olisivatkin haitallisia, miksi niiden pitäisi olla kytköksissä toisiinsa?

Aivan sama kuin jos asunnon vuokraa haluttaisiin nostaa Turussa niin omistusasunnon hintaa pitäisi nostaa Helsingissä. Tapahtuuko näin? Ymmärrä nyt sinäkin, että asiat eivät ole kytköksissä toisiinsa.
Kyllä nuo asiat ovat myös kytköksissä toisiinsa, karkki/suklaa/sipsit/kalja jne aiheuttavat sairauksia, mm. sokeritauti, verenpainetauti, ylipaino.. Kyllä mielestäni on parempi polttaa tupakkaa kohtuudella, kuin vetää sitä viinaa naamariin ja aiheuttaa TODELLISIA ongelmia, niin naapureille, sukulaisille kuin myös tuntemattomille kadulla/baareissa.
Et ymmärrä mitä tarkoittaa käsite "kaksi toisistaan riippumatonta asiaa".
Ihminen voi:
tupakoida ja käyttää karkkia/suklaata/sipsejä ja kaljaa
tupakoida ja olla käyttämättä karkkia/suklaata/sipsejä ja kaljaa
olla tupakoimatta ja käyttää karkkia/suklaata/sipsejä ja kaljaa
olla tupakoimatta ja olla käyttämättä karkkia/suklaata/sipsejä ja kaljaa

Tupakointi on huono asia. Noiden muiden aineiden käyttäminen on huono asia.
Näissä väitteissä verrataan ko. asiaa vaihtoehtoon että ollaan käyttämättä ko. asiaa.

Jos ihminen ei tupakoi, se ei tarkoita sitä että hänellä on muita paheita. On totta, että heikko ihminen sortuu useampaan paheeseen samanaikaisesti (yksi syy on geenit), mutta yhdenkin paheen poistaminen tekee elämästä terveellisempää.

Ymmärrätkö?
+Lisää kommentti
Kaikista kielloista huolimatta valta on edelleen terrorisoivalla vähemmistöllä eli tupakoitsijoilla. Kuulehan nyt päihteitä nauttiva älykääpiö. On allergisia ihmisiä ja sydänsairaita, jotka saat savullasi sairaalakuntoon. Kyse ei ole nipottamisesta. Tupakka pahentaa ja aiheuttaa kaikkia sairauksia.

Sama juttu on huumeiden puolustamisella. Nyt terrorisoidaan naapureita tupakalla, seuraavassa vaiheessa kannabiksella. Ei voi olla oikeus ja kohtuus, että naapuri pakottaa minut kulkemaan pöhnässä, kun on itse hankkinut kannabispsykoosin.

Päihteet eivät ole luonnollinen ja välttämätön elämän osa. Päin vastoin, ne osoittavat elämänhallinnnan puutetta. Tupakoinnin aloittaminen altistaa muillekin päihteille. Lapsia ja nuoria on siis syytä suojella tupakoinnilta.

Minun puolesta pössyttelijät voisi sulkea omiin kaupunkeihinsa, jossa saisiva mekastaa mielensä mukaan. Onko enemmistön pakko kärsiä todellisuuden tajulta häiriintyneen vähemmistön vuoksi?
3 VASTAUSTA:
Kolme ensimmäistä kappaletta ovat täyttä asiaa!

Kuinkahan suuri(pieni) osa kannabiksen käyttäjistä ei tupakoi? Jos tupakoi, on myös alttiimpi kokeilemaan kannabista. Yksi syy lisää vastustaa tupakointia.
Paljon tekstiä tyhjästä. Tsiikaa peiliin siellä se todellinen ongelma on.
tluykty kirjoitti:
Kolme ensimmäistä kappaletta ovat täyttä asiaa!

Kuinkahan suuri(pieni) osa kannabiksen käyttäjistä ei tupakoi? Jos tupakoi, on myös alttiimpi kokeilemaan kannabista. Yksi syy lisää vastustaa tupakointia.
Kuinka suuri pros.ihmisistä juo vettä,mehua ym, suuri riski alkaa juomaan viinaa.
+Lisää kommentti
Voi uunot, mitä tulette kommentoimaan tupakkakeskusteluun mielipiteitänne, jotka ovat aivan MIELIVALTAISIA ja VÄÄRIÄ! Teidät pitäisi sulkea omaan kaupunkiinsa, teillä se todellisuudentaju on hämärtynyt. Ei tupakoitsijat ole yhtään sen huonompia ihmisiä, kuin kukaan muukaan, eikä heidän polttamisensa aiheuta teille muille sairauksia. Onko pakko jäädä julkisilla paikoilla tupakoitsijan viereen ja köhiä kovaan ääneen "köh köh hyi hyi kyllä tämä yskä on sinun syytä kun kehtaat polttaa siinä." Idiootteja olette kaikki! Antakaa tosiaan jokaisen elää tavallaan, jos tupakoitsijat kuolevat tupakan takia, ehkä te kuolette siksi, että porkkana valittaessanne juuttui kurkkuun liian syvälle.
2
Ilmoita
Vain typerykset tupakoi ja täysidiootit puolustaa riippuvuuttaan.
7 VASTAUSTA:
Kerroppa mielipiteesi höyryttimistä?
Entä sähkötupakasta?
Sähkötupakka lähes kiellettiin tässä Suomi holhous yhteiskunnassa. Itse en ole tavallista tupakkaa poltellut vuosiin. Sähkötupakka on hajuton, tulee vaan höyryä joka ei haise, eikä sotke asuntoa. Ihmeellistä siinä on että laitteita ja nesteitä ei saa ostaa verkkokaupoista , edes kotimaisista. Tupakkalaissa pitäis sähkötupakan osalta palata reilun 40 vuoden päähän jolloin mitään ikärajoja ei ollut . Tupakkaa sai polttaa joka paikassa työpaikoilla , ainakin kahvihuoneessa, teattereiden auloissa. kahviloissa,baareissa, pitkän linjan busseissa, junissa
juytujg kirjoitti:
Sähkötupakka lähes kiellettiin tässä Suomi holhous yhteiskunnassa. Itse en ole tavallista tupakkaa poltellut vuosiin. Sähkötupakka on hajuton, tulee vaan höyryä joka ei haise, eikä sotke asuntoa. Ihmeellistä siinä on että laitteita ja nesteitä ei saa ostaa verkkokaupoista , edes kotimaisista. Tupakkalaissa pitäis sähkötupakan osalta palata reilun 40 vuoden päähän jolloin mitään ikärajoja ei ollut . Tupakkaa sai polttaa joka paikassa työpaikoilla , ainakin kahvihuoneessa, teattereiden auloissa. kahviloissa,baareissa, pitkän linjan busseissa, junissa
Jaa, et mukamas sähkötupakki ei haise ??? Haistapas lähempää, se lemuaa hirveelle ! Oksettaa moinen ! Kaikkien noiden roskien hintaa pitää nostaa kunnolla, eikä vaan parilla sentillä, pikemminkin yks aski (iso) hinta pitäisi olla 30-40 €. Ja pikku askit vedetään myynnistä kokonaan, samon nuuska ja muu roska. Täällä on enemmän sairauksia muutenkin ja ilman noita tarpeettomia roskia. LOPETA !!!!!!!!!!!
Sähkötupakkaa ei ole olemassa,mutta höyryimuke on ja se haisee just sille mitä siihen sisälle lataat. Makuja on Menthol,Vaniljaym,NIKOTIINIA ON PAKKO ITSE OSTAA JA LISÄTÄ.
hAJUAISTISIKATEISSA kirjoitti:
Sähkötupakkaa ei ole olemassa,mutta höyryimuke on ja se haisee just sille mitä siihen sisälle lataat. Makuja on Menthol,Vaniljaym,NIKOTIINIA ON PAKKO ITSE OSTAA JA LISÄTÄ.
Kyllä on olemassa sähkötupakka.
Suomessa myytäviä höyryttimiä tosin siihen ei tulisi sekoittaa.

Nikotiinia ei ole mikään pakko ostaa höyryttimeen mutta sähkötupakkaan on ostettava niitä tupakka tumppeja.
Höyrymiässs kirjoitti:
Kyllä on olemassa sähkötupakka.
Suomessa myytäviä höyryttimiä tosin siihen ei tulisi sekoittaa.

Nikotiinia ei ole mikään pakko ostaa höyryttimeen mutta sähkötupakkaan on ostettava niitä tupakka tumppeja.
Tupakka on KASVI,minulla ei ole ainuttakaan kasvia pattereilla käyvää rehua. Sähköhöyryä käytetään sairaaloissa lääkkeiden antamiseen,Diskoissa tuotettu höyry myös sähköllä ja jos näet jonkun kantavan laukkua HAPPIVIIKSET NENÄLLÄ SIINÄKIN ON PARISTOT. Mitään ostettavia tupakka tumppeja ei minulla ole ikinä ollut,Höyrystin on purettuna yhtälailla sähkölaite kuin taskulamppu,tarkoitus vaan eri. Siis metallia muovia elegtroniikkaa,pois heitettynä sähköromua.
Ottakaaselvää kirjoitti:
Tupakka on KASVI,minulla ei ole ainuttakaan kasvia pattereilla käyvää rehua. Sähköhöyryä käytetään sairaaloissa lääkkeiden antamiseen,Diskoissa tuotettu höyry myös sähköllä ja jos näet jonkun kantavan laukkua HAPPIVIIKSET NENÄLLÄ SIINÄKIN ON PARISTOT. Mitään ostettavia tupakka tumppeja ei minulla ole ikinä ollut,Höyrystin on purettuna yhtälailla sähkölaite kuin taskulamppu,tarkoitus vaan eri. Siis metallia muovia elegtroniikkaa,pois heitettynä sähköromua.
Niin on kasvi, sinulla ei varmaan olekaan sähkötupakkaa mutta ulkomailla on tupakkayhtiöiden sähkötupakka jossa ihan oikeaa tupakkaa höyrystetään, se ei ole suomessa yleinen höyrytin jota virheellisesti sähkötupakaksi jotkut tietämättömät kutsuu.

Ei kannattaisi selittää mitään näistä kun et mitään näistä tiedä, vuoden jo höyrytellessäni tiedän ehkä hieman modeista ja sekoitteluista ja tupakointiakin on tullut harrasteltua pitkään.
+Lisää kommentti
Joku ylempänä sanoi, että tupakasta on tuottoa vain tupakkavero. Siinä on monta muutakin asiaa.

Numeroita tupakoinnista:

1) Tupakoimattomien elämänsä aikana yhteiskunnalle aiheuttamat terveydenhoidon kokonaiskustannukset ovat pidemmän elämänsä vuoksi 25% eli neljänneksen suuremmat kuin tupakoivilla. ”Passiivisesti tupakoivat” kuuluvat ryhmään tupakoimattomat. Terveydenhoitokustannukset ovat kaikkien osalta lähes 20 miljardia vuodessa http://www.iltalehti.fi/terveys/200810068379693_tr.shtml

2) Tupakoivat mahdollistavat nykyiset eläkkeet jättämällä käyttämättä omansa kuollessaan nuorempana kuin tupakoimattomat vaikka ovat ansainneet eläkkeensä työuransa aikana.

Arvioin, että tupakoitsija elää keskimäärin 10 v lyhyemmän elämän ja samaan päätyi Australiassa hetki sitten tehty tutkimus. Keskimääräinen palkansaajan eläke on tällä hetkellä n. 1.600 eur/kk, joka kuolleen tupakoitsijan osalta jaetaan muiden eläkkeensaajien kesken.

Tupakoitsijoita arvioisin olevan n. 800.000 - miljoona henkilöä. Jos jokainen näistä lopettaa tupakoinnin ennen sairastumistaan, niin jokainen eletty eläkelisävuosi lisäisi eläkekuluja n. 15 - 17 miljardilla, joka täytyy kattaa joko pienentämällä kaikkien eläkkeitä tai lisäämällä eläkemaksuja, joita myös jokainen palkansaaja maksaa. Tupakoinnin lopettaneet saattavat elää jopa 10 vuotta pidempään.
Tällä hetkellä työeläkkeitä maksetaan n. 26 miljardia/vuosi.

3) Tupakkaveron tuotto valtiolle on vuosittain n. 780 miljoonaa euroa ( 811 milj. eur 2014, arvio 863 miljoonaa euroa 2015 ). Tupakanmyynnin loppuminen/lopettaminen tarkoittaa tuon verotuoton menetystä. Joka vuosi.

4) Tupakan kuljetukset ja myynti ylläpitää tuhansia työpaikkoja

5) Tupakan hinta sisältää tupakkaveron lisäksi täyden arvonlisäveron.

Tupakoiva henkilö on sekä yhteiskunnan että sitä kautta tupakoimattoman yksilön kannalta HIRVITTÄVÄN TUOTTAVA yksikkö jo eläessään – ja varsinkin kuoltuaan sopivan ikäisenä eläkkeelle jäädessään. Hiukan ironisesti sanoen pitäisi jokaista tupakanhajua ja tupakoivaa henkilöä syvään kumartaen kiittää.

Savuton Suomi on vihreiden poliittinen hyökkäys tupakkatehtaiden voittoja vastaan.

On syytä lopettaa tämä jauhaminen tupakointirajoituksista, -kielloista ja Savuttomasta Suomesta, koska se käy meille tupakoimattomille h*lv h*lv kalliiksi.
2 VASTAUSTA:
Ja mä taas haluisin et joku tupakkanatsi kertois mulle et mitkä ne 72 syöpää aiheuttavaa ainetta jotka mainitaan tossa mu röökiaskissa?!
Itte tossa ettiskelin, ni en löytäny ku 1 arttikelin jossa maksimissaan mainittiin pelkät vähän reilu 30. Ja nekin oli vähän niin ja näin, koska niis mainittiin monia sellasiakin aineita joita löytyy ihan kaikista elintarvikkeistakiin, eikä esmes. perunapussin kyljessäkään tartte lukea mitään siitä et sisältää karsinogeeneja!? Sit tos oli viel maininta jostai aldehydistä (tai joku sellai) jota tupakassa on, mut koko röökiaskillisessa on sitä vähemmän ku 1 jugurttipurkillisessa, et miks jugurttipurkista sit puuttuu varotustarra, ja pitäskö työpaikoilla jugurtin syöjät ajaa ulos syömään ne karsinogeeninsä, ettei passiivinen jugurtointi vielä tapa sivullisia?
Ja muo huvittais tietää sekin, ku luin noista aineista mitä yhestä kessusta oli mitattu, et miten tää mittaus on tapahtunu? Joku laite vai imi sen koko röökin filtteriin asti, ja siitä sit laskettiin et mitä aineita siinä oli? Meinaan vähän mettään meni sit sekin mittaus! Koska noinhan se tupakointi ihan oikeasti tapahtuu, eikö vaan? Kukaan tupakoija ei o vissii sit elämänsä aikana puhaltanu niitä savuja keuhkoistaan ULOSPÄIN ollenkaan eikä koskaan? Er mitäs jos mitattais se homma sillee, et järjestettäis uus mittaus jossa mitattais sen tupakoijan ulospuhaltaman savun sisältämät aineet kans, ja sit vähennettäis siitä ton alkuperäsen mittauksen antamat arvot, ni eikös vasta sit päästäs lähelle ihan oikeaa totuutta siitä et paljon niitä herkkuja jää tupakoijan elimistöön!
Valhetta joka sana !
Se on TOISINPÄIN !!!!
+Lisää kommentti
Tätä ketjua kun lukee, ei voi välttyä huomaamasta että osalla tupakoijista ei ole mitään ymmärrystä tupakoinnin epämiellyttävistä vaikutuksista lähiympäristössään. Parveketupakointi- ja muilla kielloilla ei yritetä millään tavalla puuttua kenenkään elämäntapoihin. Itsekullakin on täysi oikeus savustaa itseään aivan kuten tahtoo, kunhan savustaminen ei häiritse muiden asumista ja elämistä.

Tupakoitsijat eivät itse kykene haistamaan ympäristöönsä päästämää savua. Sitä vastoin kaikki muut, jotka eivät tupakoi, haistavat savun huomattavan helposti vielä pitkähkön matkankin päähän. Monille tupakoimattomille tupakansavu ja haju aiheuttaa muun muassa päänsärkyä, astmaa ja nenän limakalvojen ärsytystä. Ei ole todellakaan mukavaa mennä omalle lasitetulle parvekkeelleen, joka on kuin savustuskoppi, koska naapuri sattuu tupakoimaan omalla parvekkeellaan. Ei ole myöskään mukava mennä nukkumaan makuuhuoneeseen, jonka on ennen nukkumaan menoa tuulettanut, mutta joka naapurin tupakoinnin vuoksi tuoksuukin vahvasti tupakalle. Astmaisen ihmisen taikka kenenkään muunkaan ei ole mukavaa nousta portaita ja hengästyä tupakansavuisessa portaikossa, koska se aiheuttaa helposti hengenahdistusta.

Ennen kuin tupakointikielto saatiin aikoinaan ulotettua koskemaan kaikkia ravintoloita ja anniskelupaikkoja, esitettiin vapaan tupakoinnin puolesta argumenttina, että tupakoimattomat ihmiset voivat aina olla menemättä baareihin, jos savu kerran heitä niin paljon häiritsee. Nykyään kun kielto on ollut voimassa vuosikausia, ei kenellekään tule edes mieleen vaatia vapaata tupakointia baareihin. Aivan kuten sitä ei kukaan vaadi busseihin, juniin taikka elokuvateattereihin, joissa niissäkin tupakointi oli pitkään sallittu.

Olisi merkillistä logiikkaa, että nyt kun ihminen voi matkustaa julkisissa kulkuvälineissä, käydä elokuvissa, teattereissa, baareissa ja ravintoloissa ilman että hänen tarvitsee tupakkaa haistella, tulisi hänen haistella sitä vastentahtoisesti omassa kodissaan. Vaihtoehtona tupakoijat tarjoavat, että ihminen voi aina pitää ikkunansa suljettuna, olla menemättä parvekkeelle ja teipata kaikki ilmahormit umpeen.

Tupakointikieltojen tarkoituksena ei ole patistaa ketään terveellisimmille elämäntavoille. Niiden tarkoituksena on yksinkertaisesti mahdollistaa normaali asuminen ja elämä muillekin kuin tupakoitsijoille. Minusta tämä on aivan kohtuullista, koska tupakoitsijat ovat tässä maassa selkeä vähemmistö. Tupakointikiellot ovat olemassa kaikkien mukavuuden vuoksi. Jos tupakoitsijan mukavuus niistä kärsii, on kyseessä vähäisempi haitta kuin tupakoinnista ilman kieltoja.
9 VASTAUSTA:
Juu juu. Onhan se toki ikävää, jos on yliherkkä tupakansavulle.
Toisaalta: Moni ihminen on yliherkkä dödön tuoksuille ja muillekin parfyymeille, ja aiheuttaa heillle samankaltasia oireita kun sulle.
Entäs miks sit maassa ei o oltu kieltämässä hajusteita? Ei niitäkään olis mikään pakko käyttää, varsinkin jos ne aiheuttaa joillekin oireita, vai mitä?
Mut en o kyllä kuullukaan et kukaan olis ollu niitä kieltämässä!? Miksei?

Ja se jutun pointti?
No se oli se, että: Jos hajuallergiset kykenee elämään ja olemaan tässä maassa kaikenmaailman hajujen keskellä ihan normaalisti, niin miten ihmeessä tupakansavuallergiset sit ei pysty?!
Tupakka haisee sitä polttamattoman ihmisen nenässä lähinnä ulosteen ja liottimen yhdisteelle. Kyse ei ole minun yliherkkyydestäni vaan ylipäätään koko tupakansavun ja -hajun vastenmielisyydestä kaikille, jotka eivät tupakkaa polta. Kukaan ei nauti tupakansavusta, jos ei sitä juuri omasta tupakastaan sisäänsä ime.

On niin helppo ajatella, että menemällä parvekkeelle tupakoimaan, poistaa kaikki tupakoimiseen liittyvät haitat, kuten ilman tunkkaisuuden omassa asunnossaan ja seinien värjäytymisen. Samalla kuitenkin aiheuttaa samat haitat naapureiden asunnoissa.

Mikseivät tupakoitsijat sulkeudu asuntoihinsa ja teippaa kaikkia ilmareikiä umpeen? Nauttikoot savustaan siellä.
Vastaavasti vois kysyä, et miksei tupakoimattomat sulkeudu asuntoihinsa ja teipppaa kaikkia ilmareikiä umpeen? Nauttikaa sit raittiista ilmastanne siellä!
Varsinkin kun toi ulkoilma on täynnä kaikkea muutakin vaarallista: Autojen pakokaasuja, pienhiukkasia, typen oksideja, mitä lie ympäristömyrkkyjä, radonia yms.

Ja koska osaat nähtävästi niin hyvin tuntea enpatiaa kanssaihmisiäsi kohtaan, niin kerroppas kumman luulet olevan vaikeampaa: Sen, et sinun nenääsi kutittaa hieman kun siihen kantautuu uloseen ja liuottimen yhdistelmältä haisevaa tupakansavua, vai minun, joka joudun kärvistelemään tupakanhimossani joskus montakin tuntia kun en pääse polttamaan vaikkapa junassa! Olet sä koskaan ollu koukussa mihinkään koukuttavaan aineeseen, joten onks sul minkään näköstä käsitystä et millasta kidutusta se on, kun ei pysty ajattelemaan kuin sitä et millon vihdoin saa sen savukkeen et pääsee tästä helvetistä eroon!? Vai etkö sä vaan paskat välitä muista kuin itsestäsi?
Tupakointi pyritään lopettamaan kaikkialla hyvä niin.
Loppuu kirjoitti:
Tupakointi pyritään lopettamaan kaikkialla hyvä niin.
Lue tuolta mitä hyvää ja hyötyä siitä sinullekin seuraa

http://keskustelu.suomi24.fi/t/14975551/tupakointi-jokaisen-oma-asia#comment-90999871
RytmiKokkelit kirjoitti:
Vastaavasti vois kysyä, et miksei tupakoimattomat sulkeudu asuntoihinsa ja teipppaa kaikkia ilmareikiä umpeen? Nauttikaa sit raittiista ilmastanne siellä!
Varsinkin kun toi ulkoilma on täynnä kaikkea muutakin vaarallista: Autojen pakokaasuja, pienhiukkasia, typen oksideja, mitä lie ympäristömyrkkyjä, radonia yms.

Ja koska osaat nähtävästi niin hyvin tuntea enpatiaa kanssaihmisiäsi kohtaan, niin kerroppas kumman luulet olevan vaikeampaa: Sen, et sinun nenääsi kutittaa hieman kun siihen kantautuu uloseen ja liuottimen yhdistelmältä haisevaa tupakansavua, vai minun, joka joudun kärvistelemään tupakanhimossani joskus montakin tuntia kun en pääse polttamaan vaikkapa junassa! Olet sä koskaan ollu koukussa mihinkään koukuttavaan aineeseen, joten onks sul minkään näköstä käsitystä et millasta kidutusta se on, kun ei pysty ajattelemaan kuin sitä et millon vihdoin saa sen savukkeen et pääsee tästä helvetistä eroon!? Vai etkö sä vaan paskat välitä muista kuin itsestäsi?
Sinulla on riippuvuus. Suosittelen hoitoon menemistä.
Säälipisteitä et saa nikotiinin puutteen aiheuttamasta tärinästä.
Tupakointi on pilannut aivosi 3- vuotiaan uhmaikäisen tasolle.
Enkös mä itse sanonut että mulla on riippuvuus!?
Ja oonko mä säälipisteitä jossain vaatinut?
Sinähän niitä olet tässä kerjänny, ja mä vaan osotin (tai YRITIN osottaa) et sun (MINÄMINÄMINÄ!!) nenäs kirvely tupakansavun takia ei o mitään verrattuna meidän tupakanorjien tuskaan! Mutta koska sun empatiakykys vaikuttaa olevan psykopaatin tasoa, niin: Ei väkisin! :)
Ja toi viimenen lauseesi osotti taas pelkästään oman keskustelukykysi! ;)
Ihan ilmainen vinkki sinulle: Koska niin kipeästi kaipaat sitä nikotiinia, niin suosittelen joko syömään tupakat, tai tekemään tupakasta liuosta, jota sitten pumppaat sisääsi. Tavan saat valita itse.
Näin saat kaipaamasi nikotiinit, etkä ole aiheuttamassa muille astamakohtausta.
Kiitos!
RytmiKokkelit kirjoitti:
Vastaavasti vois kysyä, et miksei tupakoimattomat sulkeudu asuntoihinsa ja teipppaa kaikkia ilmareikiä umpeen? Nauttikaa sit raittiista ilmastanne siellä!
Varsinkin kun toi ulkoilma on täynnä kaikkea muutakin vaarallista: Autojen pakokaasuja, pienhiukkasia, typen oksideja, mitä lie ympäristömyrkkyjä, radonia yms.

Ja koska osaat nähtävästi niin hyvin tuntea enpatiaa kanssaihmisiäsi kohtaan, niin kerroppas kumman luulet olevan vaikeampaa: Sen, et sinun nenääsi kutittaa hieman kun siihen kantautuu uloseen ja liuottimen yhdistelmältä haisevaa tupakansavua, vai minun, joka joudun kärvistelemään tupakanhimossani joskus montakin tuntia kun en pääse polttamaan vaikkapa junassa! Olet sä koskaan ollu koukussa mihinkään koukuttavaan aineeseen, joten onks sul minkään näköstä käsitystä et millasta kidutusta se on, kun ei pysty ajattelemaan kuin sitä et millon vihdoin saa sen savukkeen et pääsee tästä helvetistä eroon!? Vai etkö sä vaan paskat välitä muista kuin itsestäsi?
Minulta loppui tupakat yöllä.
Piti kävellä umpihangessa 2 kilometriä.
Sitten liftasin 30 kilometriä lähimmälle yöasemalle.
Ja takas kotiin nukkumaan.
Pidin tseäni helvetin tyhmänä kun en ollut varannut tarpeeksi paljon tupakkaa.
Sitten keksin mikä se oikea tyhmyys oli.
Ja lopetin polttamisen.
+Lisää kommentti
Olen asunut kerrostaloissa lähes 70 vuotta. Talot on rakennettu viime vuosisadan alkupuolella ja siitä lähes uuteen. Esim. 50-luvulla ehkä 70-80% aikuisista miehistä tupakoivat, mutta elämäni aikana yhdessäkään asumassani talossa ei ole tullut asuntoon hormeista, ikkunoista, parvekkeen tai tuloaukkojen kautta tupakanhajua/savua.
Ihmettelen puheita sisääntulevista savuista ja ihmettelen minkälaisissa taloissa asutte.
Jos muusta asunnosta tulee hormin kautta tupakansavua tai ruoanhajua, niin vika on hormissa tai ilmanvaihdon säädöissä. Kuulemma jossain ilmanpaineen muutoksissa kulkeutuminen hormin kautta on mahdollista, mutta minä en ole tavannut sellaista.

Olen kysellyt tuttavat, sukulaiset ja työkaverit, mutta yksikään ei ole face-to-face sanonut asuntoonsa tulleen jostain tupakanhajua.
Rappukäytävässä ovat joskus havainneet, kun joku tupakoitsija on puhaltanut viimeiset savut ulos sisään tullessa ja tupakanhajuisia ihmisiä ovat tavanneet rapussa ja busseissa.

Kummastelen, kun joillakin asunto osaa ottaa ulkoa sisään kaikesta ympäröivästä ilmasta juuri sen tupakansavun.
5 VASTAUSTA:
Aikoinaan ihmiset polttivat asunnoissaan, heille ei tullut mieleenkään avata ikkunaa, että savu olisi huoneistosta hälvennyt. Nykyään ilmeisesti jopa tupakoitsijat haluavat asua savuttomissa sisätiloissa, joten he roikkuvat polttelemassa ikkunoista ja parvekkeilta, tekevät sitä tuuletusparvekkeilla ja porraskäytävien edustalla, joista kaikista savu kulkeutuu juuri naapureiden asuntoihin.

On erittäin suositeltavaa, että yritätte olla polttamatta omissa huoneistoissanne. Savujen puhaltaminen naapurin asuntoon ei kuitenkaan ole mikään ratkaisu.
rytmimunat kirjoitti:
Aikoinaan ihmiset polttivat asunnoissaan, heille ei tullut mieleenkään avata ikkunaa, että savu olisi huoneistosta hälvennyt. Nykyään ilmeisesti jopa tupakoitsijat haluavat asua savuttomissa sisätiloissa, joten he roikkuvat polttelemassa ikkunoista ja parvekkeilta, tekevät sitä tuuletusparvekkeilla ja porraskäytävien edustalla, joista kaikista savu kulkeutuu juuri naapureiden asuntoihin.

On erittäin suositeltavaa, että yritätte olla polttamatta omissa huoneistoissanne. Savujen puhaltaminen naapurin asuntoon ei kuitenkaan ole mikään ratkaisu.
Nykyisessä talossani alakerran parvekkeella poltetaan välillä useammankin vierailijan voimin eikä tänne ole tullut parvekkeelle tai sisään hajuja vaikka kuinka väittäisit vastaan.
Samoin alempana sivulla polttaa mies usein ikkunassa eikä siitäkään kulkeudu tänne mitään – harmin paikka.
Toki voi riippua parvekkeen rakenteesta mitä tapahtuu.

Tupakansavu kulkeutuu suoraviivaisesti ylöspäin. Se ei ole holtittomasti ympärilleen leviävä ja seisova kaasu kuten kait kuvittelet.

Sisällä polttaminen vähentynyt varmaan vuokranantajan tai asuinkumppanin toiveesta.

Savujen puhaltaminen naapurin asuntoon vaatisikin tehokkaan puhaltimen.
JiisusNoitaNimimerkkejä kirjoitti:
Nykyisessä talossani alakerran parvekkeella poltetaan välillä useammankin vierailijan voimin eikä tänne ole tullut parvekkeelle tai sisään hajuja vaikka kuinka väittäisit vastaan.
Samoin alempana sivulla polttaa mies usein ikkunassa eikä siitäkään kulkeudu tänne mitään – harmin paikka.
Toki voi riippua parvekkeen rakenteesta mitä tapahtuu.

Tupakansavu kulkeutuu suoraviivaisesti ylöspäin. Se ei ole holtittomasti ympärilleen leviävä ja seisova kaasu kuten kait kuvittelet.

Sisällä polttaminen vähentynyt varmaan vuokranantajan tai asuinkumppanin toiveesta.

Savujen puhaltaminen naapurin asuntoon vaatisikin tehokkaan puhaltimen.
Milloin olet meteorologiksi opiskellut? Oppisi ovat käyneet hiukan vanhoiksi.
Se tuuli, joka meihin eniten vaikuttaa, liikkuu nimenomaan vaakatasossa. Ei alhaalta ylös, tai ylhäältä alas.
Ja siksipä se tupakansavukin liikkuu myös sivusuuntaan.
NikotiiniNistit kirjoitti:
Milloin olet meteorologiksi opiskellut? Oppisi ovat käyneet hiukan vanhoiksi.
Se tuuli, joka meihin eniten vaikuttaa, liikkuu nimenomaan vaakatasossa. Ei alhaalta ylös, tai ylhäältä alas.
Ja siksipä se tupakansavukin liikkuu myös sivusuuntaan.
Ollessani meteorologien päivityskurssilla sääakatemiassa vast'ikään viitattiin aivan viimeaikaisiin tutkimuksiin, että _ulkotiloissa_ pienikin tuulenvire laimentaa ja hajottaa tupakansavun niin ettei sitä pysty millään nenällä tai muullakaan havaitsemaan kahden metrin päästä. On siis käytännössä arvoltaan 0 ( nolla ).

Tätä voi todentaa menemällä vaikka bussipysäkillä seisomaan samanpituisen tupakoitsijan lähelle tuolle etäisyydelle niin, että tuuli käy tupakoitsijasta itseä kohti. Ei voi havaita tupakansavua.

Tyynellä ilmalla ulkotilassa käy samoin.
***

Rajatussa tilassa so. samassa huoneessa on eri tilanne.

Ole hyvä
JiisusNoitaNimimerkkejä kirjoitti:
Ollessani meteorologien päivityskurssilla sääakatemiassa vast'ikään viitattiin aivan viimeaikaisiin tutkimuksiin, että _ulkotiloissa_ pienikin tuulenvire laimentaa ja hajottaa tupakansavun niin ettei sitä pysty millään nenällä tai muullakaan havaitsemaan kahden metrin päästä. On siis käytännössä arvoltaan 0 ( nolla ).

Tätä voi todentaa menemällä vaikka bussipysäkillä seisomaan samanpituisen tupakoitsijan lähelle tuolle etäisyydelle niin, että tuuli käy tupakoitsijasta itseä kohti. Ei voi havaita tupakansavua.

Tyynellä ilmalla ulkotilassa käy samoin.
***

Rajatussa tilassa so. samassa huoneessa on eri tilanne.

Ole hyvä
Hohhoijaa noita sinun juttujasi.
+Lisää kommentti
Se nyt vaan loppuu se röökin poltto ja sille ei minkään mahda. Tilalle tulee toivottavasti vähemmän syöpää aiheuttavia korvikkeita. Itse lopetin pari vuotta sitten ja ymmärrän vielä jotenkuten nortin vetäjiä. Vuosia kestää, mutta luonnollinen poistuma hoitaa ongelman.
1 VASTAUS:
Johan niitä on.
+Lisää kommentti
Kaksi rakkaan ihmisen tukehtumiskuolemaa vierestä katsoneena totean, että kuolevan kärsimys on sanoinkuvaamatonta.
Ilmoita
Mihin lopulta perustuu tupakoivan henkilön oikeus? Onhan se todella järjenvastaista, että minä minä minä minä minä tupakoiva saan oikeutetusti savuttaa ihmisten kodit? Linja-autoista aikoinaan poistettiin tupakointi oikeudet, samoin työpaikoilla työtä tehdessä!
Työpaikoilla on ollut vuosia käytäntö että tupakoiva saa pitää ylimääräisen työtauon, muut tehkööt työtä sen aikaa oli ensiaskel tupakka vapaaseen työpaikkaan joka nyt alkaa toimimaan!

Irtisanomisiakin on ilmennyt joidenkin tupakoinnin savun sumentaman itsekeskeisyyden syystä!
Tupakoiva kuvittelee olevansa se määräävä osapuoli, mutta työpaikkoja on mennyt ja tulee menemään pelkän tupakan syystä. Työnantaja voi kieltää laittomat tupakkatauot TES mukaisesti ja toistuvat rikkeet on lopputili iman valitusoikeutta ja irtisanomisaikaa!

Tupakoivan henkilön pitäisi aina siirtää sairaanhoidossa jonon perälle eli jonotuksessa ohi menevät aina savuttomat! Ehkä asiaan aikanaan tulee muutos kuten suunitteilla aikoinaan ollut! Tupakoinnista tehdään sopimus eli osto-oikeus ja velvoite! Velvoite on maksaa itse kaikki terveyspalvelut koska savun hengittäminen tehostetusti (tupakka) ei ole luontaista ihmisen kehon toimintaa!
Ilmoita
nikotinistit vois laitaa omalle alueelle elelemään,
Ilmoita
Nyt on pakko ottaa kantaa. Olen ikävä kyllä tupakoitsija, enkä ylpeile sillä. Mutta pyrin huomioimaan muut ihmiset tässä asiassa. Olen esimerkiksi sanonut naapureilleni, että mikäli parveketupakointini häiritsee heitä, voin mennä ulos tupruttelemaan. Ei kuulemma häiritse. Tietenkin katson, missä tupakoin ja pyrin siihen, ettei se aiheuta haittaa muille. Mutta toivoisin myös, että tupakoimattomat ihmiset ymmärtäisivät, ettei se lopettaminen käy tuosta vaan sormia napsauttamalla, vaikka haluaisikin lopettaa. Ja että oikeasti se turha nipotus ja valitus on jotain, mitä en käsitä minäkään. Jos tuolla kadulla joku tupakoi kulkiessaan, ei se savu sivullisia tapa eikä haju tartu. Itse en jätä tupakantumppeja mihinkään ulos enkä luontoon vaan vien roskiin, enkä myöskään tupakoi lasten nähden. uskon ja toivon, että tupakointi on jonain päivänä historiaa tässä maassa ja hyvä jos näin käy. Mutta ikävä kyllä vielä on meitä heikkoja, jotka emme ole pystyneet lopettamaan sauhuttelua. Joten jospa jokainen tupakoimaton miettisi, milloin on todella aihetta valittaa ja kitistä siitä savusta ja hajusta ja milloin se on vaan tekosyy purkaa omaa huonoa oloaan meihin nikotinisteihin. Elämä on lyhyt eikä sitä kannata tuhlata ihan turhaan narinaan. Asiasta toki saa sanoa,mutta aina kannattaisi yrittää edes keskustella asiallisesti ja rakentavasti ennenkuin osoitellaan sormella ja tuomitaan. Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille :)
1
Ilmoita
Aikuisilla ihmisillä ei tunnu olevan tarpeeksi järkeä. Ei ainakaan täkäläisillä nipottajilla. Jos haluaa olla itsetuhoinen, suosittelen itsemurhapommia tai vastaavaa. Saa siinä mukaansa ne haluamansa sivullisetkin.

Totuushan on, että tupakka on mukana altistamassa erilaisille syöville moninkertaistaen niiden ilmentymisen tupakoitsijoilla. Esimerkiksi virtsarakon syöpä on 4 kertainen tupakoimattomiin verraten.

Tupakointi lienee kunkin oma asia siitä lähtien, kun he eivät toiminnallaan altista kanssaihmisiään haittavaikutuksille... ja kustantavat keuhkoahtaumatautinsa ja syöpätautinsa omista varoistaan.
1 VASTAUS:
Tupakointi on barbaarinen tapa, johon sortuvia heikkoja henkilöitä tulee suojella vaikka väkisin. Vähän samaa kuin aikoinaan Kiinan hallitseminen ooppiumilla.
+Lisää kommentti
Joo tiedän että tupakointi häiritsee niitä jotka eivät polta.Mutta EN YMMÄRRÄ KUN ON ERILLINEN TUPAKOINTITILA NIIN MIKSI NÄÄ IHMISET TULEE SINNE eikö järki sano et tilat on tupakoiville Pitääkö niitten pilata se nautinto toisilta vetämällä luunsa sinne ja sitten valittamalla Turhaa ihmisten kiusaamista JOKA POLTTAA ANNETAAN POLTTAA JA TE JOTKA ETTE POLTA PYSYKÄÄ TUPAKOINTI TILOISTA POIS
Ilmoita
Moi
Tupakoitsijoiden vainoaminen on tosiaankin mennyt mielestäni överiksi.Itseänikin tupakansavu häiritsee ja ärsyttää mutta joitakin ärsyttäviä asioita on joskus täällä elämässä siedettävä.Kyseessä on vielä toistaiseksi käsitykseni mukaan laillisesta joskin vaarallisesta tuotteesta.Minua hämmästyttää tässä hommassa yksi juttu:tuotteen käytön rajoittaminen.Miksi ko.terveydelle vaarallista tuotetta saa myydä ikärajoituksella ns.joka kulman takaa.Miksi vain käyttäjiä rajoitellaan muttei myyjiä?.Tupakoitsijat tietänevät kyllä ko.tuotteen terveyshaitat.Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja keskitytään isompiin ja todellisiin ongelmiin.
2 VASTAUSTA:
Tupakointiin suhtaudutaan yhä aivan liian sallivasti. Se on yhä kansanterveydellinen ja -taloudellinen asia. Ainut hyvä puoli on pienemmät eläkekulut. Tavoittena tulee olla savuton Suomi kohtuullisella siirtymäajalla, vaikkapa kahdessa vuodessa. Ei pitäisi olla edes vaikeaa.
Työpaikoilla tupakointi pudottaa merkittävästi tuottavuutta.
Tavoitteenahan on savuton suomi jos et ole huomannut. Se kohtuullinen siirtymä-aika on ainakin 50vuotta joka on alkanut aikapäiviä sitten.
Työpaikoilla tupakointi ei pudottanut tuottavuutta ennen kuin työpaikoilla tupakointi kiellettiin.
Savutotahan Suomesta ei tule vaan siirrytään kannabista käyttävään PÖSSYSUOMEEN.
+Lisää kommentti
Työssäkäyvä tupakoitsija maksaa omat terveydenhoitonsa ja sen lisäksi monien-monien muidenkin hoidot.
Ilmoita
Ei tasan oo kenenkään oma asia !!!!! Sitä rajoitetaan LIIAN VÄHÄN !!!!! Se pitäisi kieltää kokonaan ulkona ja sisällä koko suomessa NYT !!! Suomi savuttomaksi !!! Paras ratkaisu kaikkien kannalta, sairaudet vähenee, ettekä te lemuläjät roskaa ettekä haise kuselle yms...ettekä te levitä sairauksia muille kansalaisille, jotka ei halua muita sairauksia, kuten esim. syöpää..........mut jos haluutte saastuttaa ilman ja pilata sekä ittenne että muiden terveyden ja aiheuttaa syöpää yms, nii siit sit vaa, mut te myös maksatte meidän muiden lääkärikulut ! Onhan teillä varaa, kun on kerta varaa ostaa tota roskaa. Fakta ! Lopettaminen kannattaa. Säästyy rahaa muuhun kivaan.
Ilmoita
Tasapuolisesti pitäisi kaiken paskan käyttöön puuttua.
Kumpi on pahempi esimerkki lapsille, talon nurkalla tupakkaa polttava ihminen vai kännissä kompuroiva ja mölisevä ihminen?
Alkohlipakkauksiin myös samanlaiset varoituskuvat sen aiheuttamista haitoista kuin mitä on tupakka-askeissakin jne.
Niin naurettavan säälittävää vain, kun yksi pahe on tehty maailman pahimmaksi asiaksi, mutta toiset ihan yhtä karmeita seurauksia aiheuttavat paheet ovat taas hyväksyttäviä ja asenteiden perusteella jopa suotaviakin ihmisten tehdä.
Meillä työpaikalla on kanssa ihme asenteet. Tupakasta kitistään kuin pienet kakarat, mutta juurikin esimerkiksi viinanjuonnista johtuvat laiminlyönnit töissä lakaistaan maton alle ja ollaan muutenkin enempi sillä asenteella, että se on terveen merkki kun viina maistuu ja haluaa olla juovuksissa.
Vituttaa vaan, kun työkaverit ovat myöhässä sen vuoksi, kun ovat edellisen päivän olleet juomassa ja muutenkin lopun aikaa ovat krapulaisia ja kitisevät huonoa oloansa ja sekaisuuttaan. Eivätkä todellakaan saa mitään aikaan työn tiimoilta.
Samaan aikaan tehdaspäällikkö huutaa ja hyppii näiden silmille, jotka työn ohessa käyvät max. 2 kertaa päivässä taukojen välillä hätäisesti tupakalla. Kun tupakoinnista on kuulemma haittaa työnteolle ja talon toiminnalle.
Nämä on vain tällaisen sivusta seuranneen ihmisen huomioita ja niistä syntyneitä mielipiteitä.
Eli lyhyesti sanoen asiat tärkeysjärjestykseen ja tasapuolisuutta asioiden käsittelyyn.
1
Ilmoita
TUPAKOINTIKIELTO ON SYY TYÖTTÖMYYTEEN.
1)Perustelu: Ellet käy työpaikan tupakkapaikalla, et tiedä työpaikan( työelämän) asioista mitään.
2)Perustelu: Ihminen tarvitsee luovia taukoja.
Itse lopetin tupakanpolton 5v sitten ( 30v käytön jälkeen) ja kas: olenkin ollut työttömänä.
Täytyy myös muistaa, että paheiden summa on vakio:
Tupakka, viina ja villit naiset.
Nyt on kaverina C2H5OH.
Ilmoita
Jos ihminen on lihava, juo viinaa, imppaa bensaa, piikittää huumeita yms. ihminen vahingoittaa siinä vain itseään. Minua ei kiinnosta mitä ihmiset itselleen tekevät. Tupakoitsijat taas polttelevat parvekkeilla, bussipysäkeillä, ruuhkaisilla kaduilla yms. Tupakoitsijat eivät pilaa vain omaa ilmaansa ja keuhkojaan, vaan myös kaikkien lähistöllä liikkuvien. Tätä tupakoitsijat eivät ymmärrä, joko tyhmyyttään, tai siksi, että totuus sattuisi liikaa. Kuka haluaisi tunnustaa itselleen "altistan joka päivä kanssaihmisiä, astmaatikkoja ja lapsia tupakansavulle vain siksi, että en pysty lopettamaan". Tupakointi pitää kieltää kaikilla yleisillä paikoilla, asunnoissa, asuinalueilla yms. missä on muita ihmisiä. Ei siksi, että haluttaisiin kytätä tai määrätä muiden tekemisiä, vaan jottei tupakoimattomien tarvitse altistua tupakansavulle. Tupakoitsijoille minulla on yksi hyvä vinkki. Katso syvälle peiliin, ja kysy itseltäsi, haluatko sinä tupakoida? Kun vastaus on ei, hae apua. Tupakasta voi päästä eroon.
Ilmoita
Olin viemässä metalli romua kaatopaikalle panin sikarin palamaan kun heittelin niitä romuja määrättyyn paikkaan niin akka juoksi kopista sanomaa mulle että meillä on savuton työpaikka täällä ei saa polttaa tupakkaa olin äimän käkenä hetken siten sanoi en ole täällä töissä painu helvetin kuuseen
Ilmoita
Aika harvoin kaupungilla näkee enään jonkun joka kävellessä polttaa tupakkaa mikä ennen oli aika tavallista. Se on hyvä asia. Samoin että suljetuissa tiloissa kuten matkustaessa ei tupakoida, joka oli ennen todella vaikea asia lentokoneessa ja bussissa kestää. Niille jotka polttaa on osotettava tietysti tupakointiin sopiva paikka josta savu myöskään ei menisi kenenkään asuntoon tai muuten olisi haitta, sillä me jotka iloitsemme tupakoinnin rajoituksesta olemme usein sitä paljon kärsineet. Itse perheestä jossa molemmat vanhemmat paljon polttivat ja tuttavat myös ja lapset siinä eläen kärsivät paljon, sairastaen paljon ja aikuisiässä astmaa. Meille tämä uusi aika on ihana. Älkää kantako siitä vihaa. Polttaa voi siellä missä ei muut oleskele kuten ennen me etsimme olla siellä missä ei poltettu, vuorot vaihtuu. Nyt nikotiinin voi saada muulla tavalla, jos on niin riippuvainen ettei voi olla ilman. Tiedän mitä riippuvuus on kun itse ole astmalääkkeen armoilla, siitä riippuvainen. Sisaruksissa polttavia ja on keuhko-ahtaumatautia, eli alkujaan lie olemme ollut yliherkkiä tupakalle. Kaikkea hyvää kaikille, terveyttä toivotellen.
Ilmoita
Tämä tupakoitsijoitten yhä yltyvä vainoaminen alkaa saada rasistisia piirteitä, tämähän kohdistuu vain yhteen ihmisryhmään- niihin jotka tupakoi! Ja vielä oikeusvaltiossa!
Ilmoita
Tupakka pitäisi kieltää kokonaan ja kaikkialla. Se on addiktoiva ja tappava myrkky kuten hölösuiden kuninkaan ja tupakkamanipulaattori Raimo Lintumiehen kohtalo osoittaa. Nuorena röökisyöpä vei tupakkateollisuuden mannekiinin. Sama tuskaisia kohtalo Mallu-miehellä.
Ilmoita
Suomessa ei asukas demokratia toimi, katkera asukas joka on ammattivalittaja, valittaa. Milloin haittaa tupakointi, milloin kalan tai muun ruuan haju, mausteet, hajuvedet jne...... valittajilla lista on loputon. Matti Vanhanen oli oikeassa todetessaan että lapset on parasta kasvattaa maaseudulla. Maalla on parasta asua omassa talossa kaukana katkerista ammattivalittajista, joita on n.1/1000 mutta sitäkin äänekkäimpiä.
Ilmoita
Parveketupakoijat ovat kerrostalojen terroristeja. Tupakoidahan voi, mutta ei pitäisi aiheuttaa savu- eikä hajuhaittaa naapureille. Ei ole todellakaan mukavaa herätä sikeästä unesta tukehtumistunteeseen tupakkahaitan leijaillessa naapurin parveketupakoisijan tupakasta, Naapureissa voi olla hengitystiesairauksia sairastavia ihmisiä ja tupakkaterroristi on se tappaja.
Ilmoita
itse ymmärrän ja koen huonoa omaa tuntoa tupakoinnista ja yritän huomioida kaikki ja minimoida häiriöt naapureille...on vaan siistein nautinto kun naiseni saa mut himoihin tyylikkäällä tupakoinnilla
Ilmoita
Poltin 25 vuotta tupakkaa n.askin päivässä.Liikuin paljon,kolesteroli oli alhainen,hengitys kulki hyvin,mitattiin ja lääkäri luuli että en ole koskaan polttanut,Kun joku asia otti päähän,kävin vetäisemässä tupakan.Voin hyvin.
Lopetin tupakoinnin,koska en viitsinyt ravata ulkona kolmannesta kerroksesta.
Nyt on kolesteroli kohonnut,sokeri arvo koholla,verenpaine koholla,ei voi ottaa "hermosavuja"
Ukkini poltti 80v,kuoli terveenä yli 90 vuotiaana.Joillekin vain tupakointi sopii.
Ilmoita
Niin kauan kun savu ei tule muiden ihmisten koteihin, työpaikoille yms. paikkoihin joissa oleskellaan pitempään, antakaa palaa.
Ilmoita
Nautintoaineet ovat tulleet osaksi kultuuria ja vaurauden merkeiksi. On varma mitä enemmän kieltoja sitä enemmän nuoria kiinostaa tupakat huumeet viinat .Kuitenkin valtiovalta saa verotuloja esim. viina, tupakka , Täyskiellot eivä johda mihinkään. Vain valistus auttaa
5 VASTAUSTA:
Miten niin varma? Ihmisen murhaaminen on kiellettyä, eikä se ala kiinnostamaan nuoria sen enempää kuin tavallisesti.

Verotulot on tyypillinen typeryksen peruste. Etkö ymmärrä, että valtio ottaa verotulot aina jostain. Jos tupakkaveron tuotot vähenevät, nostetaan bensan ja alkoholin veroja.

Täyskiellot johtaisivat aivan varmasti tupakoinnin loppumiseen. Mietipä jos tupakan kaikenlainen maahantuonti (kaupalliseen tarkoitukseen ja matkustajamaahantuonti) kiellettäisiin. Tupakkaa ei myytäisi enää missään julkisesti. Sen saatavuus olisi niin vähäistä, että salakuljetetun tupakan hinta pompsahtaisi pilviin. Nykypäivänä kiinnijäämisriski on suurempi kuin aikaisemmin (rajavalvonta, somekanavien seuranta jne.), joten salakuljetus muuttuisi vaativammaksi. Hetken päästä tupakointi olisi niin marginaalisen vähemmistön tapa, jolloin myös salakuljetus muuttuisi kannattamattomaksi.
gfvujyfvjujhvjgvjh kirjoitti:
Miten niin varma? Ihmisen murhaaminen on kiellettyä, eikä se ala kiinnostamaan nuoria sen enempää kuin tavallisesti.

Verotulot on tyypillinen typeryksen peruste. Etkö ymmärrä, että valtio ottaa verotulot aina jostain. Jos tupakkaveron tuotot vähenevät, nostetaan bensan ja alkoholin veroja.

Täyskiellot johtaisivat aivan varmasti tupakoinnin loppumiseen. Mietipä jos tupakan kaikenlainen maahantuonti (kaupalliseen tarkoitukseen ja matkustajamaahantuonti) kiellettäisiin. Tupakkaa ei myytäisi enää missään julkisesti. Sen saatavuus olisi niin vähäistä, että salakuljetetun tupakan hinta pompsahtaisi pilviin. Nykypäivänä kiinnijäämisriski on suurempi kuin aikaisemmin (rajavalvonta, somekanavien seuranta jne.), joten salakuljetus muuttuisi vaativammaksi. Hetken päästä tupakointi olisi niin marginaalisen vähemmistön tapa, jolloin myös salakuljetus muuttuisi kannattamattomaksi.
On kyse paljon muustakin kuin vain tupakkaverosta

1) Tupakoimattomien elämänsä aikana yhteiskunnalle aiheuttamat terveydenhoidon kokonaiskustannukset ovat pidemmän elämänsä vuoksi 25% eli neljänneksen suuremmat kuin tupakoivilla. ”Passiivisesti tupakoivat” kuuluvat ryhmään tupakoimattomat. Terveydenhoitokustannukset ovat kaikkien osalta lähes 20 miljardia vuodessa http://www.iltalehti.fi/terveys/200810068379693_tr.shtml

2) Tupakoivat mahdollistavat nykyiset eläkkeet jättämällä käyttämättä omansa kuollessaan nuorempana kuin tupakoimattomat vaikka ovat ansainneet eläkkeensä työuransa aikana.

Arvioin, että tupakoitsija elää keskimäärin 10 v lyhyemmän elämän ja samaan päätyi Australiassa hetki sitten tehty tutkimus. Keskimääräinen palkansaajan eläke on tällä hetkellä n. 1.600 eur/kk, joka kuolleen tupakoitsijan osalta jaetaan muiden eläkkeensaajien kesken.

Tupakoitsijoita arvioisin olevan n. 800.000 - miljoona henkilöä. Jos jokainen näistä lopettaa tupakoinnin ennen sairastumistaan, niin jokainen eletty eläkelisävuosi lisäisi eläkekuluja n. 15 - 17 miljardilla, joka täytyy kattaa joko pienentämällä kaikkien eläkkeitä tai lisäämällä eläkemaksuja, joita myös jokainen palkansaaja maksaa. Tupakoinnin lopettaneet saattavat elää jopa 10 vuotta pidempään.
Tällä hetkellä työeläkkeitä maksetaan n. 26 miljardia/vuosi.

3) Tupakkaveron tuotto valtiolle on vuosittain n. 780 miljoonaa euroa ( 811 milj. eur 2014, arvio 863 miljoonaa euroa 2015 ). Tupakanmyynnin loppuminen/lopettaminen tarkoittaa tuon verotuoton menetystä. Joka vuosi.

4) Tupakan kuljetukset ja myynti ylläpitää tuhansia työpaikkoja

5) Tupakan hinta sisältää tupakkaveron lisäksi täyden arvonlisäveron.

Tupakoiva henkilö on sekä yhteiskunnan että sitä kautta tupakoimattoman yksilön kannalta HIRVITTÄVÄN TUOTTAVA yksikkö jo eläessään – ja varsinkin kuoltuaan sopivan ikäisenä eläkkeelle jäädessään. Hiukan ironisesti sanoen pitäisi jokaista tupakanhajua ja tupakoivaa henkilöä syvään kumartaen kiittää.

Savuton Suomi on vihreiden poliittinen hyökkäys tupakkatehtaiden voittoja vastaan.

On syytä lopettaa tämä jauhaminen tupakointirajoituksista, -kielloista ja Savuttomasta Suomesta, koska se käy meille tupakoimattomille h*lv h*lv kalliiksi.
Jos olet varma tuosta, kannattaa sinun viedä tietosi Wikipediaan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tupakointi
Kustannuslaskija kirjoitti:
On kyse paljon muustakin kuin vain tupakkaverosta

1) Tupakoimattomien elämänsä aikana yhteiskunnalle aiheuttamat terveydenhoidon kokonaiskustannukset ovat pidemmän elämänsä vuoksi 25% eli neljänneksen suuremmat kuin tupakoivilla. ”Passiivisesti tupakoivat” kuuluvat ryhmään tupakoimattomat. Terveydenhoitokustannukset ovat kaikkien osalta lähes 20 miljardia vuodessa http://www.iltalehti.fi/terveys/200810068379693_tr.shtml

2) Tupakoivat mahdollistavat nykyiset eläkkeet jättämällä käyttämättä omansa kuollessaan nuorempana kuin tupakoimattomat vaikka ovat ansainneet eläkkeensä työuransa aikana.

Arvioin, että tupakoitsija elää keskimäärin 10 v lyhyemmän elämän ja samaan päätyi Australiassa hetki sitten tehty tutkimus. Keskimääräinen palkansaajan eläke on tällä hetkellä n. 1.600 eur/kk, joka kuolleen tupakoitsijan osalta jaetaan muiden eläkkeensaajien kesken.

Tupakoitsijoita arvioisin olevan n. 800.000 - miljoona henkilöä. Jos jokainen näistä lopettaa tupakoinnin ennen sairastumistaan, niin jokainen eletty eläkelisävuosi lisäisi eläkekuluja n. 15 - 17 miljardilla, joka täytyy kattaa joko pienentämällä kaikkien eläkkeitä tai lisäämällä eläkemaksuja, joita myös jokainen palkansaaja maksaa. Tupakoinnin lopettaneet saattavat elää jopa 10 vuotta pidempään.
Tällä hetkellä työeläkkeitä maksetaan n. 26 miljardia/vuosi.

3) Tupakkaveron tuotto valtiolle on vuosittain n. 780 miljoonaa euroa ( 811 milj. eur 2014, arvio 863 miljoonaa euroa 2015 ). Tupakanmyynnin loppuminen/lopettaminen tarkoittaa tuon verotuoton menetystä. Joka vuosi.

4) Tupakan kuljetukset ja myynti ylläpitää tuhansia työpaikkoja

5) Tupakan hinta sisältää tupakkaveron lisäksi täyden arvonlisäveron.

Tupakoiva henkilö on sekä yhteiskunnan että sitä kautta tupakoimattoman yksilön kannalta HIRVITTÄVÄN TUOTTAVA yksikkö jo eläessään – ja varsinkin kuoltuaan sopivan ikäisenä eläkkeelle jäädessään. Hiukan ironisesti sanoen pitäisi jokaista tupakanhajua ja tupakoivaa henkilöä syvään kumartaen kiittää.

Savuton Suomi on vihreiden poliittinen hyökkäys tupakkatehtaiden voittoja vastaan.

On syytä lopettaa tämä jauhaminen tupakointirajoituksista, -kielloista ja Savuttomasta Suomesta, koska se käy meille tupakoimattomille h*lv h*lv kalliiksi.
Paskapuhetta. Tupakointi ei lisää jalostusarvoa mihinkään. Se on vain osa tiettyä kiertokulkua, joka ei toimi minkään ikiliikkujan tapaan, eli sen pyörittämiseen menee koko ajan kustannuksia.

Tuo pohdiskelusi ei myöskään ota kantaa siihen, että tupakoiva henkilö on heikommin tuottava työntekijä. Tupakoiva henkilö aiheuttaa kustannuksia myös työikäisenä. Tupakoivan eläkeläisen hoito maksaa enemmän kuin tupakoimattoman. Tupakoivan paskasakin verotuotot ovat myös vähäisemmät, koska useimmiten he sijoittuvat tuottamattomimpaan ja pienipalkkaisimpaan väestönosaan.
poipoihpohpohph kirjoitti:
Paskapuhetta. Tupakointi ei lisää jalostusarvoa mihinkään. Se on vain osa tiettyä kiertokulkua, joka ei toimi minkään ikiliikkujan tapaan, eli sen pyörittämiseen menee koko ajan kustannuksia.

Tuo pohdiskelusi ei myöskään ota kantaa siihen, että tupakoiva henkilö on heikommin tuottava työntekijä. Tupakoiva henkilö aiheuttaa kustannuksia myös työikäisenä. Tupakoivan eläkeläisen hoito maksaa enemmän kuin tupakoimattoman. Tupakoivan paskasakin verotuotot ovat myös vähäisemmät, koska useimmiten he sijoittuvat tuottamattomimpaan ja pienipalkkaisimpaan väestönosaan.
Puheesi kertoo tajuttomuudesta ja väenväkisin vastaanänkkäämisestä, joten jätän sen omaan arvoonsa.

EOC
+Lisää kommentti
@kerro.muillekin 14.10.2017 21:05

”Jos olet varma tuosta”.

Se on pelkkiä simppeleitä lukuja.
Wikipediaan kirjoittaminen saattaisi aiheuttaa ajojahdin. Saattaahan tosin tämäkin kirjoitus.
---

THL markkinoi Savutonta Suomea kirkuvin kirjaimin ”Tupakoinnista 1,5 miljardin kulut!”, jossa on huomioitu jokainen kynä ja pyyhekumikin, mutta luvussa ei ole otettu huomioon latiakaan kirjoittamiani savuttomuuden haittoja, jonka se myöntääkin pikkutekstissä dokkarissa sivulla 16.
Innokkaimmin tätä ajaa THL:n proffa Heikki, joka on ollut vihreiden ehdokkaana.

https://www.thl.fi/fi/-/tupakoinnin-hintalappu-yhteiskunnalle-1-5-miljardia-euroa

http://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/126796/URN_ISBN_978-952-302-503-5.pdf?sequence=1

Tupakoinnista johtuvien työkyvyttömyyseläkkeiden ja sairauspoissaolojen osuus koko kuluista on 3-4% ts. mitätön eli 96-98% aiheutuu vallan muista syistä kuin tupakoinnista.
---

Tärkeää olisi valistaa ja tiedottaa _etenkin lapsille ja nuorille_, että yksittäiselle ihmiselle ITSELLEEN voi tupakoinnin aloittaminen olla terveyden ja eliniän kannalta haitallista/vaarallista, jotta eivät aloittasi tupakointia.
Tällöin tupakointi vähenisi tasaiseen tahtiin ja sitä myötä hyvinvointivaltion ylläpitämiseksi savuttomuudesta aiheutuvat kulutkin yksittäisen ihmisen veroissa ja maksuissa nousisivat ikäänkuin huomaamatta tasaiseen tahtiin.
Savuton Suomi aiheuttaa kulujen räjähdysmäisen kasvun hyvin lyhyessä ajassa.
Olen niin iäkäs eläkeläinen ettei tällä ole minuun mitään vaikutusta, mutta säälin teitä nuorempia.
---

Vitsiosuus:
Tiedottamisessa on kiellon kannalta osin ylionnistuttukin. Vauva.fi-sivulla nainen osoitti kysymyksellään kuvitelmansa, että ihminen kuolee samana iltana poltettuaan päivän mittaan ensimmäisen askinsa tupakkaa.
Ilmoita
MINÄ PÄÄSIN EROON TUPAKASTA SÄHKÖTUPAKALLA :)

JA NYKYÄÄN NIKOTIININESTEITÄ MYYDÄÄN VIELÄ SUOMESSA TODELLA MONISSA KAUPOISSA!

http://www.paulsaar.com/jalleenmyyjat ( Nikotiininesteitä ja sähkötupakoiden jälleenmyyjät )

Helsinki

Urho Kekkosenkatu 1A24, 00100 Helsinki - KAUPPA

Tukholmankatu 11, 00270 Helsinki - KIOSKI

Helsinginkatu 2, 00500 Helsinki - KIOSKI

Koulutanhua 8B, 00840 Helsinki - Laajasalo - KIOSKI

Kontulanmetroasema, 00940 Helsinki - Kontula metro - KIOSKI

Ostostie 4, 00940 Helsinki - Kontula - KIOSKI

Mustalahdentie 4, 00960 Helsinki - KIOSKI

Ounasvaarantie 9, 00970 Helsinki - Mellunmäki, metro - KIOSKI

Merituulentie 36, LT 08, 02200 Helsinki - Espoo Niittykumpu, metrokeskus - KIOSKI

Mäkitorpantie 1, 00620 Helsinki - KAUPPA
Tammisaari

Asema, 10600 Tammisaari - Tammisaaren asema - KIOSKI

Tsaari Asematie 1, 10600 Tammisaari - KIOSKI
Raisio

Raisiontori 5, 21200 Raisio - Raision Tori - KIOSKI
Riihimäki

Tehtaankatu 10, 11710 Riihimäki - KAUPPA
Kilpisjärvi

Käsivarrentie 14205, 99490 Kilpisjärvi - KAUPPA
Vantaa

Valimotie 9, 01510 Vantaa - KAUPPA

Ainontie 1, 01630 Vantaa - KAUPPA
Oulu

Nuottasaarentie 1, 90400 Oulu - KAUPPA
Kuopio

Kolmisopentie 1, 70780 Kuopio - KAUPPA

Päivärannantie 18, 70420 Kuopio - KAUPPA
Mikkeli

Graanintie 1, 50190 Mikkeli - KAUPPA
Imatra

Tietäjänkatu 2, 55120 Imatra - KAUPPA
Alavieska

Hankalantie 2, 85200 Alavieska - HUOLTOASEMA
Espoo

Merituulentie 36, LT 08, 02200 Espoo - Espoo Niittykumpu, Metrokeskus - KIOSKI

Niipperintie 3, 02920 Espoo - KAUPPA
Jyväskylä

Vasarakatu 29, 40320 Jyväskylä - KAUPPA
Kalajoki

Uunilanrntatie 2, 68100 Kalajoki - KAUPPA
Järvenpää

Helsingintie 41, 04410 Järvenpää - KAUPPA
Porvoo

Runeberginkatu 33, 06100 Porvoo - KAUPPA
Lohja

Ojamonharjuntie 61, 08200 Lohja - KAUPPA
Parainen

Rantatie 2, 21600 Parainen - KAUPPA
Ilmoita
Minäpäs tähän sanon... jos poltetaan niin poltetaan, jos ei polteta niin ei polteta, jos ihmiset nipottaa niin ne nipottaa, jos ei nipota niin ei nipota. En itse jaksa ottaa kantaa vaan vedän röökini kun fiilis ja nautin momentista. Et jöö... Voitte ajatella arrogantiks, mut kyllä sitä autoo pidetään tyhjäkäynnillä talon edustalla eikä siitä nipoteta tai harvemmin ja tän oon pannu merkil.
Ilmoita
Olen ketjun aloittajan kanssa ,osittain samaa mieltä .
Niin kauan on oma asia,kun tupakoinnista ei ole haittaa muille ihmisille,eikä tupakasta johtuvien sairauksien hoitoon käytetä veronmaksajien rahoja .
Ilmoita
Ei tupakoitsija osaa otta toisia ihmisiä huomioon läheskään tarpeeksi. Kaksi päällimmäistä perustelua.

Kaupungilla kadulla tupakanlöyhkä tuntuu olosuhteista riippuen kauaskin. Piereskelyä ihmisten joukossa pidetään sopimattomana, mutta sen häiriö on paljon paljon pienempi tupakan haistelemiseen verrattuna.

Toinen asia, jota tupakoitsijat eivät osaa ja josta eivät välitä, on ympäristön sotkeminen tumpeilla. Juuri luin, että tupakan filtterien mikromuovi saastuttaa luontoa enemmän kuin isompi muoviroska.
3 VASTAUSTA:
..jatkan, tuossa on yksi kirjoitus asiasta
https://www.kaleva.fi/juttutupa/tiede-ja-luonto/maailman-yleisin-muoviroska-on-tupakan-filtteri/7092012

kaipa siitä muutakin löytyy jos etsii
anonyymi_m5U kirjoitti:
..jatkan, tuossa on yksi kirjoitus asiasta
https://www.kaleva.fi/juttutupa/tiede-ja-luonto/maailman-yleisin-muoviroska-on-tupakan-filtteri/7092012

kaipa siitä muutakin löytyy jos etsii
Helposti löytyy.
https://www.datsuomi.fi/306-2/
tuossa yksi. Hyi h.., etten paremmin sano.
"Toinen asia, jota tupakoitsijat eivät osaa ja josta eivät välitä, on ympäristön sotkeminen tumpeilla. Juuri luin, että tupakan filtterien mikromuovi saastuttaa luontoa enemmän kuin isompi muoviroska."

Juuri näin!
On syytä täydentää pysäköinninvalvonnasta annettua lainsäädäntöä niin, että kunta voisi halutessaan lisätä valvojien tehtäviin roskaamisesta langetettavien virhemaksujen määräämisen. Sen oikea määrä olisi 100 € per roska. Ja roskahan on esimerkiksi tupakantumppi. Kunta voisi näillä virhemaksuilla rahoittaa valvojien kulut, kadut siistiytyisivät ja luontoa säästyisi.

Ei se tumppi voi olla niin raskas, etteikö sitä jaksa kantaa asialliseen roskankeräykseen, jos on erehtynyt sytyttämään tupakkansa ihmisten ilmoilla.
+Lisää kommentti
Jonkun tupakointi on todella kaikkien lähimmäisten asia myös. Ellei tupakkimies mene korpeen , hylättyyn mökkiin, asumaan tupakkinsa kanssa ja polttele filtteritumppinsa saunansa pesässä, heittelemättä niitä pihalleen. Ja kessuahan voi kasvatella kesällä mökin aurinkoisella seinustalla, ja nauttia onnestaan.

Kuten edellä on sanottu, ihmisten ilmoilla tupakointi tuottaa aina jotakin inhaa toisille. Vaikka tupakkimies muuta ajattelee, luulee tai puolustelee hakemalla asetta joistakin muista asiaan liittymättömistä aiheista.

Senku tupakoitte! Mutta tehkää se niin, ettei toisten tarvitse haistella, ja syökää tumppinne myös ,ellette nauti niitä persenuuskana, vaikka kyllä ne sittenkin pitäisi käsitellä ongelmajätteenä.
1
Ilmoita
Mikä johtopäätös pitäisi vetää siitä, että yksikään tupakkamies ei ole tullut kommentoimaan tätä mikromuoviasiaa. Onko se tumppi todella niin raskas, ettei sitä voi ottaa mukaan ja viedä vaikka polttoroskiin.

Olen tavannut vain yhden tupakoitsijan, jolla oli pieni peltirasia mukanaan. Hän käytti sitä ulkona kaupungilla tuhkakuppinaan ja vei roskansa mennessään.

Haloo!
1
Ilmoita
Ujoja ovat tupakoitsijat, kun pitäis asiasta sanoa :)
1
Ilmoita
samoin silloin näiden ihmisten pitäisi maksaa itse kaikki sairauskulut eikä laittaa niitä muiden maksettaviksi
1 VASTAUS:
Oletko samaa mieltä myös alkoholistien ja ylipainoisten kohdalla?
+Lisää kommentti
Tuosta mikromuoviasiasta vielä, että ne filtterit voitaisi ja pitäisi kieltää. Eihän niistä kuulemma mitään hyötyäkään ole.
1 VASTAUS:
Näinkö on. Että fuskua filtteriä pantu tupakkaan, eikä vaikutusta mitää. Ja että muovia niistä maastoon. Sanokaa nyt joku joka tietää, miten on.
+Lisää kommentti
Tupakoinnista johtuviin sairauksiin kuolee Suomessa 5000/vuosi.
2500 sairastuu keuhkosyöpään.Pieni prosentti elossa vielä 5 vuoden kuluttua.
Sairastuneista 90% polttaa tupakkaa.
300000 sairastaa keuhkoahtautumatautia johon suurin syy on tupakointi.

LOPETA TUPAKOINTI TAI TUPAKOINTI LOPETTAA SINUT....!!!
Ilmoita
Tupakan savu ja löyhkä, sekä ympäristöä myrkyttävät myrkyt pilaavat paitsi terveyden myös yleisen viihtyvyyden. Se on sen luokan asiaa, että mitään "kohtuutta" ei enää tunneta. Ei eletä enää kultaista 70-lukua. Nyt "kohtuus" olisi, että te käryttelijät hakeudutte pitämään imutteluhetkiänne sellaisille paikoille, joissa ei ole sivullisia. Meidän tupakoimattomien ei ole millään muotoa tarvetta suhtautua "kohtuudella" teikäläisten saastuttavaan elämäntapaan. Tupakointi ei ole jokaisen oma asia, silloin kun pakotatte muitakin hengittelemään myrkkyjänne. Moni suomalainen saa tänäkin vuonna keuhkosyöpädiagnoosin, joissa yhtenä tekijänä löytyy passiivista tupakointia. Haluatko sinä aiheuttaa sivulliselle mahdollisen kuolemantuomion?
Ilmoita
Kieltoja tarvitaan koska tupakoitsijat eivät pysty käyttäytymään järkevästi ja huomioimaan ympäristöään.

Omassa taloyhtiössäni tarvittaisiin täydellistä parveketupakoinnin kieltoa, mutta taloyhtiö ei halua hakea sitä koska operaatio on hidas ja monimutkainen. Onhan se tietenkin kiusallista kun ei voi oleskella omalla parvekkeellaan kun naapuri tupakoi omalla parvekkeellaan. Mutta se on jotenkin helppo välttä poistumalla omalta parvekkeelta, vaikka onkin ihan älytöntä että tupakoija häätää muut omilta parvekkeiltaan. Suurempi ongelma on omassa taloyhtiössäni se että kyseessä on kiinteistö jossa on asuntokohtaiset ilmanvaihtokoneet. Raitisilmanotto on melko lähellä parvekkeita ja tupakansavu imeytyy pakosta asuntoon sisälle (laitetta ei voi pysäyttää kokonaan, vain tehoa voi säätää).

Toinen tupakoitsijoiden inhottava tapa häiritsee. Bussipysäkillä tupakoidaan ja kun bussi saapuu, vetäistään viimeiset henkoset ja löyhkä puhalletaan sitten uloshengityksen mukana bussiin sisälle.
1
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Tupakointi jokaisen oma asia

Haluaisin ottaa kantaa tupakanpolton erinäisiin kieltämisiin joka puolella. Nykyään on rajattu alueita esim. taloyhtiöiden pihoissa, terasseilla, festarialueilla ym. Ymmärrän kyllä tupakoinnin haittavaikutukset ympärillä oleviin, sekä polttajaan itseensä, mutta eikö vanha sanonta, "kohtuus kaikessa" olisi paikallaan tässäkin asiassa. Turha on nipottavien naapureiden valittaa tupakoinnista, jos taloyhtiö ei ole kieltänyt tupakointia esim. parvekkeella tai terassilla olevista polttajista viereisessä pöydässä. Suomessa on muodostunut joka asiaan ihmeellinen kielto/kyttäyskulttuuri, etenkin huumeisiin ja tupakointiin, josta olisi enemmän kuin hyvä päästä eroon. Antakaa ihmisten olla ja tehdä omat valinnat elämässään, kyllä aikuisilla ihmisillä on tarvittava määrä järkeä ihan siellä omassa päässään. Keskittäjää valittajat aikanne vaikka roskien poimimiseen, tai hankkikaa ihmeessä jokin hyvä harrastus! Lopetetaan se kyttääminen ja keskitytään olennaisiin asioihin.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta