Panacod ja Tramal kokemuksia

IäkäsKivuistaKärsijä

Kärsin jatkuvista kovista selän alueen ja lonkkanivel kivuista joihin en käytä enää mitään lääkitystä koska eivät auta,buranat,panadol kokeiltu vuosia sitten. Joku aika sitten kiputilanne paheni ja päivystävä lääkäri kirjoitti Panacod reseptin. Ei auttanut kipuun. Enkä tuntenut mitään mielihyvää ja enkä halua käyttää lääkettä. En saanut nukuttua paremmin. Käytin 4pv Panacodia ja kävin sitten ns oma lääkärillä joka kirjoitti Tramal reseptin joka ei auttanut kipuun ja lääkkeestä tuli jotenkin sumuinen tylsä huono olo,ruokahalu huononi. Oli lämpöilyä,hikoilua,virtsaa erittyi runsaammin johtui siitä että sydän ym rasittui,nopea pulssi. Muutaman pv kuluttua lopetin Tramalin ja kävin samalla lääkärillä joka ehdotti Gabrion lääkettä. En alkanut käyttämään koska epäilen että tulee ongelmia haittojen takia. On jo ollut hyvä 1-2 kipukynnyslääke iltaisin käytössä ja ne yhdessä garbionin kanssa olisi huono asia. Kivut helpottivat toistaiseksi ja olo palautui ennallen paitsi että toimintakyky ja liikkuminen on rajoittunutta.
Tänään oli IS juttu Panacod lääkeriippuvaiseksi joutuneesta naisesta. Kauheata elämää. Itse en ole lääkeriippuvuuteen taipuvainen. En ole käytä edes alkoholia koska on sydänvaivoja ja verenpainelääkitys seurausta kiputilanteesta ja en tunne tarvetta päihtyä mistään.
Kiputilanne ja kärsimys oli niin vaikea koko ajan muutaman viikon ajan etten saanut nukutuksi yöllä ja päivällä eikä mikään asento ei ollut hyvä ja luulin em. lääkkeiden auttavan.
Ikävintä asiassa oli päivystävän lääkärin luulo ja merkintä, että olen jotenkin lääkeriippuvainen jonka reseptiä pitää seurata koska pyysin opiodi lääkitystä josta minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta ja tietoakin etsin vasta kun kiputilanne paheni.

10

1579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syönpanacodia

      Mikä ihmelääke se on, jolla kipusi helpotti?

      • Eihggouu

        Kivun sietokyky on joillakin parempi kuin toisilla. Tai on vain pakko sopeutua tilanteeseen koska muuta ei voi. Pitkäaikaisissa vioissa,vammoissa tulee vaikeampia aikoja jonka jälkeen tilanne palautuu tavanomaiseen kipuun.
        Täyttä kivuttomuuta ei saavuteta selkäranka ja nivelkivuissa jotka yleensä ovat kroonisia kipuja ei edes aloituksessa mainituilla huumaavilla lääkkeillä. Leikkaukset eivät auta kaikkeen.
        Vahvoja kipuääkkeitä, joita käytetään lyhytaikaisesti äkillisissä tapaturma tilanteissa ja leikkauspotilailla muissa sairauksissa,syöpäpotilaille niin niitä ei voi käyttää tälläisissä tukirangan alueen tapauksissa.


      • syönpanacodia
        Eihggouu kirjoitti:

        Kivun sietokyky on joillakin parempi kuin toisilla. Tai on vain pakko sopeutua tilanteeseen koska muuta ei voi. Pitkäaikaisissa vioissa,vammoissa tulee vaikeampia aikoja jonka jälkeen tilanne palautuu tavanomaiseen kipuun.
        Täyttä kivuttomuuta ei saavuteta selkäranka ja nivelkivuissa jotka yleensä ovat kroonisia kipuja ei edes aloituksessa mainituilla huumaavilla lääkkeillä. Leikkaukset eivät auta kaikkeen.
        Vahvoja kipuääkkeitä, joita käytetään lyhytaikaisesti äkillisissä tapaturma tilanteissa ja leikkauspotilailla muissa sairauksissa,syöpäpotilaille niin niitä ei voi käyttää tälläisissä tukirangan alueen tapauksissa.

        Kysyin mitä nämä "kipukynnyslääkkeet" hänellä ovat ja tämä garbion. Mielenterveyslääkkeitä on itselleni tyrkytetty kipukynnyksen nostoon, mutta niillä en päätäni ala sekoittamaan.


      • KivutAiheuttaaStressiä

        Kipukynnyslääkkeenä ja unilääkkeenä käytetään epilepsiaan kehitettyjen lääkkeiden kuten gapapentiini lisäksi esim. aminotriptyliiniä sisältävä lääkettä jota käytetään myös masennuksen hoidossa. Googlaamalla voi hakea tarkempaa tietoa. Aminotriplyliini ei ole kolmiolääke ja lääketiedossa sanotaan ettei vaikuta normaaliin mielialaan. Kipujen syyt erilaisia ja ihmiset ovat erilaisia joten joku saa apua lääkkestä joka ei sovi jollekin toiselle.


    • Pattisormi

      Nämä ihmiset jotka syövät panacodia kourakaupalla aiheuttavat harmia sellaisille ,jotka saavat avun ko.lääkkeestä pienellä annoksella tarvittaessa.
      Aaltoileva kipu, (siis ajoittain hankalampia aikoja ja välillä helpompaa) ja jäykkyys nivelissä vie voimat, ja itsellä ainakin panacod auttaa siten, että kun jäykkyydestä ja jomotuksesta/juilimisesta saa pitää taukoa, jaksaa tehdä kotitöitä, harrastaa jne.
      Siksi ärsyttää nämä samat naamat jotka käy telkkarissa ja lehdissä jeesustelemassa.

    • pattipolvinen

      Pattisormen kanssa samaa mieltä! Itsellä nivelrikkoa polvissa, olka-ja kyynerpäissä ja sormissa. Välillä kolotta, kovastikkin. Panacod auttaa. Lääkettä menee enkmmillään 10 kpl kuukaudessa. Kesällä yksi lääkäri ilmoitti ettei reseptiä enää uusita, kehotti harkitsemaan kipulaastaria! Onneksi kuuluin vielä silloin työterveyshuollon piiriin ja työterveyslääkärille ilmoitin että en halua kipulaastaria koska en tarvitse jatkuvaa kivun lievitystä. Hän kirjasi tietoihini että lääkitys pidetään entisellään ja hänen mielestään ei ole vaaraa että jäisin lääkkeeseen "koukkuun". Nyt kun olen jäänyt eläkkeelle niin lääkettä menee entistä vähemmän.

      • JärkiNäissäkin

        Joo, Panacod kyllä auttaa hyvin em kipuihin ja on ainakin omien kokemusten perusteella aika turvallinen haittavaikutuksien suhteen. Eli mulla ei ainakaan ole mennyt edes vatsa tukkoon siitä, vaikka sitä toitotetaan aina kun sitä joutuu hakemaan.
        Tuosta riippuvuuden aiheutumisesta taas en osaa sanoa, joku ehkä jää helpommin kuin toinen. Itse en ainakaan ole jäänyt koukkuun. Ihan sama kuin nuo muut vaikutukset, joku voi olla jo yhdestä Panacodista ihan titityy-kunnossa ja toinen ei mene ollenkaan sekaisin.
        Mut pointti tuossa(kin) lääkkeessä on se, että sitä ei syödä kuin karkkia. Eli otetaan silloin ,kun sitä todella tarvitsee ja just sen verran, että kipu hellittää siedettäväksi ja pystyy toimimaan kivun puitteissa normaalisti. Eikä tietenkään syö joka päivä kuukausikaupalla Panacodia. Kyllä sellaisella käytöllä varmasti riippuvuus syntyykin.
        Itse sain hiljattain vaihteeksi Tradolan Retard-lääkettä.
        Siinä kyllä on ollut aika kovatkin sivuoireet, järjetön hikoilu on ollut se kaikista pahin. Mut ei sekään nyt ole mitään muuta pahaa tehnyt ja kyllä se auttaa muuten ihan sen mitä tarvitsee. Aamulla otan yhden ja illalla toisen. Ja hyvinä päivinä korkeintaan aamulla tai illalla, jos tarvitsee.


    • Reumatismi64

      Nykyään moni lääkäri uskoo mielen voimaan kivun hallinnassa. Kuitenkin tässä pitäisi jaksaa opiskella ja käydä töissä. Yöt valvon reumakivuissa. Helsingissä onko tiedossa tahoa josta saat asialliseen kipulääke käyttöön reseptinTulehduskipulääke allerginen olen ja vain tramal ja panacod sopivat. Osaatteko suositella lääkäriä,tahoa joka voisi auttaa. somepostia voi laittaa ja neuvoa. Google apuna.

    • selkävammainen

      Panacod on tosiaan hyvä pahassa selkäsäryssä jos buranat ja muut eivät tehoa. Ei sekään kipua täysin vie eikä vaikutus kestä kovin kauan, mutta oman kokemukseni mukaan se on turvallinen hyvä peruslääke. Lisäksi syön tulehduskipulääkkeitä jotka eivät yksinään vie kipua, mutta pitäisi auttaa tulehdukseen. Tramalia väitetään vahvemmaksi mutta minusta se oli teholtaan heikompi.
      On tosiaan ikävää, että lääkärit suhtautuvat siihenkin niin epäilevästi. En usko että sivuvakutuksia tai riippuvuutta saa jos annos on 2-3 tablettia päivässä ja sekin vain taudin aktiivivaiheissa.

      • Panacodin_teho

        Taistelin aikoinaan myös lonkkakipujen kanssa ja kokeilin panacodia.
        Ongelma kyseisen lääkkeen kanssa on se että kaikilla se ei tehoa yksinkertaisesti sen takia ettei elimistö käsittele sitä oikein.

        Itselläni tramali auttoi mutta kun määrät nousivat 500 -600mg/vrk niin jouduttiin siirtymään laastareihin.
        Eihän nekään kipuja vieneet mutta pahimman taittoivat.
        Kipuihin auttoi sitten lopulta molempien lonkkien tekonivelleikkaus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      92
      1938
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      415
      1504
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      90
      1280
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1059
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      69
      996
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      966
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      953
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      939
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      244
      898
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe