Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 08

Alfasabiens

Tuli tuossa viikko sitten lyöttäydyttyä hienon hienoon Alfa Romeoiden omistajien kerhoon :)
On tullut huomattua liikenteessä, kun koittanut lajitovereita massasta etsiskellä, niin vasta kaksi Alfistia tullut viikon aikana vastaan, noin ehkä 500km aikana. Kourallinen meitä näköjään täälä Suomen liikenteessä vain ajelee.

Kyseinen 2,4JTDm 159 Alfa Romeo 2008 (Sedan) on kyllä mielyttänyt ja ihastuttanut olemuksellaan, kauneudellaan ja ajettavuudellaan minut kyseisen merkin suosijaksi enemmän kuin mikään muu merkki. Varmasti tulen mielelläni kiinnittämään rahaa niinpaljon kuin tarve vain vaatii kyseisen auton ylläpitoon ja ulkonäköön.

Kertaakaan en aikaisemmin ole Alfaa omistanut, (Honda CRX 1,6 vm1988, 2011-2013) ( Volvo C30 1,6l d vm2010, 2014-2015 )(Ford Focus ST 2,5l vm2006, 2015-2017) . On pakko myöntää, että on saattanut olla jopa hieman epäluulojakin kyseistä merkkiä kohtaan. Olen Epäröinyt kuinka luotettava auto on, ja kuinka nopeasti ja pahasti alkaa suomen suolatiet syömään, yleisesti Alfojen herkkäksi luonnehdittua italian aurinkoon ja lämpöön totutettua masua.
Kyllä se jo aikalailla ruskelta masusta näytti kun öljynvaihdossa samalla tiirailin. Putkisto ainakin oli jo mukavaa vauhtia rapistumassa ajettu nyt tuolla Alfallani 146tkm.

Mutta on se vaan niin mukavan ajettava auto ja ulkonäöllään säväyttävä, sen jälkeen kun pääsi itse kokemaan ratin takana saamat ajokokemukset ja tunteet, että olisin valmis vaikka kaikki viat vain korjaamaan mitä eteen tulee, että saisin vain jatkaa Alfani ajamista <3

Haluaisin kuulla vähän kokeneimmilta Alfisteilta, että millaisen auton olen teidän mielestänne hankkinut, ja että tuleeko jotain asioita mieleen mitä olisi hyvä tietää valmiiksi näistä hienoista Italian maan saavutuksista, esim joitakin tyyppivikoja mitä voisi ennaltaehkäistä.

Olen jo semmoista itse ottanut selvää tästä mallista että..entiedä suomenkielistä nimeä, mutta "intake manifold" sinne seinämille kerääntyy ajanmittaan "EGR pakokaasun takaisinkierrätys järjestelmän takia nokea ja muuta hiilihiukkas roskaa, joten sitä saa ainakin puhdistella aina välillä. Jos ei sitten vie jollekkin virityspajalle ja suorita DPF:n ja koko EGR järjestelmän poiskytkentää ja vielä säädättää softan kohdilleen, en tiedä vielä mitä tekisi, mutta sitten pitäisi kyllä olla jo melkein tuttuja jossain päästömittaus pajalla, että saisi ajettua päästölapun läpi, niin ettei katsastusinssi mitään epäile että on jollakin vippaskonstilla ajatettu auto päästörajoihin lapulla. xDD

Nyt tuntuu siltä oikealta enään en vaihda!
-Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2008 Automaatti 200hv 400Nm 0-100Km/h=8,4s

5

836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alfailija

      Juu, minä pähkäilin samaa asiaa reilut kolme vuotta sitten ja hommasin sitten 159 JTDm Q4 SW vm 2010 ja sillä on tullut ajettua 95 tkm ja en ole ollenkaan pettynyt autoon, mittarissa on nyt reilut 170 tkm. Ei mitään ihmellisiä ongelmia, auto on todella lämmin ja toimiva talvella.
      Ainoa ei normaali huolto asia oli takaakselin stefan vuoto (140 tkm) , se oli suht iso juttu, kun no se veliveto, moottorin joutui nostamaan pois ja hintaa tuli reilut 1000 E kytkimen vaihto samalla.

      Käytän AD (HD) huoltokorjaamoa huolloissa ja öljyä vaihtelen noin 15 tkm välein, vaikka huoltoohjelmassa väli on 30 tkm. Hiukkaussuodatin pysyy hyvin auki kun välillä ajaa vähän reilummin motarilla, pelkässä kaupunkiajossa voi ilmetä ylimääräisiä polttoja ja tehojen häviämistä.

      Paljon huolettompia kilometrejä kuin edellisellä klonkswagenilla....

      Auto on edelleen yksi kaikkein kauneimmista markkinoilla, tyyli on siis ikuista.

      asiaa Autosta ja alfailusta yleensä löytyy http://www.alfabbs.fi/ ja Alfa kerhon sivut löytyvät http://www.carf.fi/.

    • Alfasabiens

      No se oli tietysti varmasti ikävä tapaus, kun kuitenkin lopulta pienemmästä viasta tulikin isoremontti. Mutta hieno kuulla että on muuten hyvin pelannut Alfasi. Jep on kyllä itselläkin ollut aina tapana hieman aikaistaa tuota öljynvaihtoa.

      Se pitää kylläkin varmasti vain niin tehdä että kaasutella, ja siten yrittää pidellä puhtaana hiukkassuodinta. Siinä harmaantuu vain hiukset kun saa miettiä aina katsastusta sitten saako läpi vai ei. Huomannut kyllä, että Alfassa löytyy sitä voimaa ja vääntöä tilanteisiin jos karavaanit vain tielle sattuu.

      Se on kyllä täysin totta. Alfa Romeo taitaa kyllä tyylikkyyden muodot, ja osaa aina säväyttää kun sellaisen näkee itse liikenteessä.

      Joo pitääpäs käydä katsomassa meininkiä kyseisiltä sivuilta. Kiitoksia vain paljon kommentista ja omien kokemuksien jakamisesta! :)

    • Alfisti156

      Laturin vaihto on ymmärtääkseni harvinaisen vittumainen homma tuohon. Ja General Motorsin umpipaska M32-vaihdelaatikko vetää surkeudessaan vertoja DSGlle. Eipä kai noissa muita suuria murheita ole.

      • Alfasabiens

        Juurikin laturin hihnasta on ruvennut kuulumaan nyt vinguntaa. Huomenna tarkistavat sen huollossa, sekä laatikon öljymäärän/laadun.


      • Alfasabiens

        Laturin hihna ja pyörä menee vaihtoon. Päivän työ= 500€ plus osat. xD Edellises huollos oli kyllä jakohihna vaihdettu mutta ei tuota laturinhihnaa, vaikka oisi kuulunut 120tkm huoltoon. Liekö ollut laiskuutta maksamisessa edelisellä omistajalla. :P


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe