Me olemme uusi kirjailijalaji

Netissä kirjoittaminen on aivan uusi kirjallisuuden laji ja me kirjoittelijat täällä olemme uusi kirjailijoiden laji. Menee aika lailla tietokirjallisuuden puolelle.

Hienoa tämä on! Täydellinen sananvapaus. Ei tarvi olla yksin ajatuksineen, vaikka asuisi yliopistokaupunkien ja intellihentsian ulkopuolella yksin erämaassa.

Ihmiskunnan ajattelu kiihtyy valonnopeudella. Pian meillä on yhteinen kieli eikä mikään ole ihmisille mahdotonta. Koska käytämme tietoamme helposti pahaan, käy pian niinkuin Baabelin tornin aikaan, jolloin Jumala sekoitti ihmisten kielen. Nyt tulee seuraava maailmanloppu, jumalattomien tuhoutuminen, ellei ihmiskunta tee parannusta.

9

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taitaa olla aika hiljainen foorumi. Ehkä tämä avaus oitäisi laittaa muualle.

    • Gege12

      Tarkoitatko, että netti korvaa painetun romaanitaiteen?

      • Ei varmasti korvaa ainakaan romaanitaidetta. Kirjoittelu menee enemmän keskustelun, ajatustenvaihdon puolelle. Enemmänkin tietokirjallisuuden puoleen kuin romaanitaiteen puoleen.

        Eihän täällä taiteellisesti voi kirjoittaa kuin runoja ja hyvin lyhyitä novelleja.

        Mutta uusi kirjallisuuden laji. Uudenlaisia kirjailijoita. Nettiväittelijöitä. Ei sellaisia ennen ollut. Kirjallisuudessa uusi kirjallisuudkriitikkojen laji syntyy näissä foorumeissa.

        Ajatustenvaihtoa tiedemiesten kesken. Kirjailijoiden kesken jne.

        Omakustanteiden julkaisussa mahtava uusi tapa. Voi laittaa kirjansa kotisivuille. Tämän olen itse tehnyt omalla kohdallani. Mahtavaa! Sitä varmaan muutkin kirjailijat jo tekevät.

        Ei voi korvata romaanikirjallisuutta, mutta kustantajat! Uusi täysin vapaa kustantaja. Sehän on tapahtunut.


      • Olli.S kirjoitti:

        Ei varmasti korvaa ainakaan romaanitaidetta. Kirjoittelu menee enemmän keskustelun, ajatustenvaihdon puolelle. Enemmänkin tietokirjallisuuden puoleen kuin romaanitaiteen puoleen.

        Eihän täällä taiteellisesti voi kirjoittaa kuin runoja ja hyvin lyhyitä novelleja.

        Mutta uusi kirjallisuuden laji. Uudenlaisia kirjailijoita. Nettiväittelijöitä. Ei sellaisia ennen ollut. Kirjallisuudessa uusi kirjallisuudkriitikkojen laji syntyy näissä foorumeissa.

        Ajatustenvaihtoa tiedemiesten kesken. Kirjailijoiden kesken jne.

        Omakustanteiden julkaisussa mahtava uusi tapa. Voi laittaa kirjansa kotisivuille. Tämän olen itse tehnyt omalla kohdallani. Mahtavaa! Sitä varmaan muutkin kirjailijat jo tekevät.

        Ei voi korvata romaanikirjallisuutta, mutta kustantajat! Uusi täysin vapaa kustantaja. Sehän on tapahtunut.

        Taisin käsittää väärin. Foorumit on eri asia kuin netti, ja romaanitaide on eri asia kuin painettu sana.

        Tuskin nyt korvaa painettua romaanitaidetta, mutta tulee varteenotettava vaihtoehto painetulle sanalle. Kustantajat korvaa sellaisillekin jotka eivät kustantajaa helposti saa.

        Täällä voi muuten kustantaa todella monella tavalla niinkuin varmaan olette huomanneet.


    • Jokaisella ajalla on omat tuomiopäivän visionsa. Kun olin lapsi, visiona oli atomipommi, sen jälkeen tuli saastuminen ja nyt on tämä lämpeneminen (esim. Suomen kesä 2017, tosiasiat eivät tuomipäivän pasuunoita häiritse). Aikaisemmin on ollut mm. "keltainen vaara" joka on ennakoinut kiinalaisten invaasiota. Steinbeck kirjoitti, että I maailmansodan aikana huonoista säistä syytettiin Ranskassa lauottavia suuria tykkejä.

      "Ämmät on aina peljänny mailman ja äijät mettän loppumista." - Vanha viidakon sanonta

      Jottei menisi ihan kokonaan aiheen viereen olen sitä mieltä, että netti ja sen tekstit kaikkenaan vaatisivat kehittyneempää mediakriittisyyttä kuin nykyään on käytössä. Mediakriittisyys taas vaatii jonkintasoista yleissivistystä, jota vasten lukemaansa voi peilata. Onko netti ja sen kirjoitelmat siis hyvästä vai pahasta?

      • NikkeH

        Eräs dekkarikirjailija kirjoittaa varsin heikkotasoisia dekkareita. Kustantajankin mahdollinen editointi on aika puutteellista.
        Mutta kaverit kehuvat netissä! Dekkarikirjailija on muka kiilannut Suomen huippudekkaristien rinnalle, jopa ohi!
        Vaikuttaa säälittävältä, mutta varmasti on ihmisiä, jotka ottavat moisen mainonnan tosissaan.


    • TaliSaatio

      Fanfiction, interaktiiviset webzinet, interaktiiviset e-kirjat ja mahdollisuus vaikuttaa tarinan suuntaan ja/tai valita tai kirjoittaa oma loppunsa tarinalle, multi-kirjailijaromaanit ja kokonaiset kollektiiviset fiktiiviset maailmat, älypuhelimeen tilattavia "vanhanajan jatkokertomuksia", peli-kirjahybridit ja 3D-kirjat, reaaliaikainen e-käännöskirjallisuus...

      Tekniikan nopea kehitys mahdollistaa uusia sovelluksia, mutta en minä tässä maailmanloppua näe, vaan jatkumon hyppäykselle savumerkeistä ja kalliomaalauksista kirjoitettuun kieleen, kirjapainotekniikkaan, kirjekyyhkyihin, sähkösanomaan ja edelleen puhelimeen, sähköpostiin ja twitteeriin. Se perimmäinen syy miksi ihminen kaipaa vuorovaikutusta toisten ihmisten kanssa ja miksi kerromme tarinoita toisillemme ja itsellemme ei kai ole muuttunut miksikään.

    • Viis tosta maailmanlopusta oikeastaan, mutta tää on niin riemukasta tää foorumi. Selvästi on tullut monia uusia kirjallisuus persooniakin. Saa olla kirjailija ilman kahden kustannerun kirjan vaatimusta. Laittaa vaan kirjansa nettiin.

      Saa julkaistua ajatuksensa tiedemiehenä, vaikkei saisi niitä tiedejulkaisuihin. Täällä arvostellaan usein juuri evoluutioteoriaa ja alkupamausta, modernin tieteen kivijalkoja, vaikka näiden tieteiden tieteellisiin julkaisuihin ei arvostelevia artikkeleita pääse.

      Minä kannatan kyllä aika pitkälle evoteoriaa, mutta alkupamaus on absurdi. Eihän universumin kokonaisuudella, maailmankaikkeudella, kaikkeudella mitään alkua voi olla. Itsestäänselvä asia. Kuitenkin sen teorian esittämiseen ja tutkimukseen sen pohjalta käytetään miljardeja, ja hienot tiedemiehet ovat uhranneet koko elämänsä sen tutkimiselle.

      Täällä on sananvapaus ja vapaa ajatusten ja ideoiden kehittely. Aivan uusi tilanne.

      Paljon pahaa tehdään myls ja roskaa tulee ja vihan ja pahan kehittelyä ja levittämistä. Emme ole oikein kypsiä tähän. Lapsiporno ja vihapuheet piäisi jotenkin saada kilellettyä.

      Mutta tämä taiteellinen ajatus on uusi keksintö: me olemme uusi kirjailijoiden laji: nettivänkäälät tai mikä olisi hyvä nimi?

    • Nettivänkääjät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe