kissanruoka bisnes

kiskisk

Järkyttävää miten paljon rahaa jotkut ovat valmiita maksamaan syöttääkseen kissojaan. Ostavat netistä kalliita merkkituotteita älyttömiin hintoihin ja kertovat julkisesti sosiaalisessa mediassa miten halvalla saivat?? Halvalla? Kyllä se niin on että bisnesmiehet keksii koko ajan uusia tuotteita ja vähentävät samalla niiden purkkien ja pussien tuoteannostusta, kukaan ei vain näy tajuavan sitä. Tottakait se on halpaa tai halvempaa jos pussin gramma tai kilomäärä on vähentynyt. Oletteko todella idiootteja kun uskotte markkinamiesten bisnes höpinöitä? Itse ostan laaturuokaa, mutta katson kyllä joka kerralla onko ko. tuote vajentunut ed. kerran ostosta ja jos on siirryn seuraavaan. En ole merkkiuskollinen enkä syötä kissoilleni markettien valmisruoka skeidaa, vaan ostan tuoretuotteita. Kissani eivät sairastele eivätkä saa muitakaan oireita vääränlaisesta ravinnosta. Ei kissa mikään kasvissyöjä ole viljasta puhumattakaan, että opetelkaa niiden pakkausten tuoteselosteet lukemaan, ettei tarvii sosiaalisessa mediassa julkisesti valitella, kun kissani taas sairastui, missähän vika. Eiköhän se suurin syyllinen löytyne sieltä peiliin katsomalla. Jokainen tietysti tekee kukkaronsa mukaan nk. parhaaksi katsoo, mutta ei se kissa itse niitä tuotteita osta, kyllä siinä välikätenä toimii palvelija eli kissan omistaja.

16

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varakaskimi

      Väitätkö ettei Kimi Räikkösellä ole varaa ostaa kissanruokaa. Typerä väite.

    • luonnonmukaista

      Broikkua,ja muitakin raakapakastetita saa kaupoista halvalla eläimille tarkoitettuja,ja ihmisille tarkoitetutkin käy.Niillä mennään,ja kyllä maistuu :)

      Kuivaraksut aiheuttaa virtsatieongelmia,kun kissat juo usein ihan liian vähän.Sitten ollaan ihmeissään, kun kissi pissii nurkkiin.KUvitellaan että kissa protestoi...hohhoijaa,miten typeriä ihmiset on.
      Monet sitten jopa jättää kissan ulos yksin heitteille,vaikka laki moisen kieltää.Sitten on kissa autoteillä,ja petojen ulottuvilla,luonnossa vaaroissa.Karmeita kohtaloita lemmikiksi otetuilla kissoilla,katoavat ja menehtyvät ennenaikaisesti, ja kaikki on omistajan uusavuttomuuden syytä ;/

      • joopasjootaas

        Virtsatieongelmat on tavallisia myös villeillä kissaeläimillä. Onko tosiaan kuivaraksujen syy, että tiikerille tulee virtsatieongelmia.


      • joopasjootaas
        joopasjootaas kirjoitti:

        Virtsatieongelmat on tavallisia myös villeillä kissaeläimillä. Onko tosiaan kuivaraksujen syy, että tiikerille tulee virtsatieongelmia.

        "Onko tosiaan kuivaraksujen syy, että tiikerille tulee virtsatieongelmia."

        On, sillä ihmiset syöttävät niille kuivaraksuja.


    • heleppoooo

      Olen ihan samaa mieltä valmisruuista, valtava bisnes, eikä lainkaan eläinystävällinen! Ihan tavallinen liha ja kala parasta. Jokainen (kai?) tekee itselleen ja perheelleen ruokaa, siitä samasta voi nipistää lihaa ja kalaa myös kissoille.Kaikista lihoista voi leikellä purkkeihin pieniä paloja ja pakastaa niitä valmiiksi, samoin kaloista. Possun sydän on halpaa ja maistuu kissoille, samoin jauhelihat. Ne voi antaa raakoina, niin jopa on helppoa! Laadukasta pussiruokaa silloin tällöin, koska niihin on lisätty (?) vitamiinejä. Jogurttia ja kermaa vähän herkuksi.

      • Anonyymi

        Saman ruoan tarjoaminen kissalle ei onnistu, jos sille on aikaisemmin syötetty kaupallista kissanruokaa. Me hankimme valmisruoilla syötetyn kissanpennun viime kesänä. Pakastimme sille valmiiksi hirvenlihaa pieniin pusseihin, mutta ruoka ei kelpaa. Minulla on suuri epäilys siitä, että syy on valmisruoissa. Jotain koukuttavaa niissä on koska mikään muu ei kelpaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saman ruoan tarjoaminen kissalle ei onnistu, jos sille on aikaisemmin syötetty kaupallista kissanruokaa. Me hankimme valmisruoilla syötetyn kissanpennun viime kesänä. Pakastimme sille valmiiksi hirvenlihaa pieniin pusseihin, mutta ruoka ei kelpaa. Minulla on suuri epäilys siitä, että syy on valmisruoissa. Jotain koukuttavaa niissä on koska mikään muu ei kelpaa.

        Hirvi, on maultaan vahvaa.Koirallakin kestää aikansa siihen tottua.Kokeile ensin muita lihoja, jotka ovat miedompia maultaan.


    • lapatossunen

      Ihmisruokabisnes on samalla tavalla bisnes kuin koiranruokabisneskin. Samalla tavalla valmisruoat uppoavat ihmisten suuhun kuin kissojenkin. Ja on naiivia kuvitella, että valmisruoalla ja valmisruoalla ei olisi mitään eroa.

    • kieroatouhua

      Pitääköhän paikkansa tuttavani väite, että valmisruokiin laitetaan jotain "himoainetta", että kissat tottuu niihin, eikä muu sitten enää kelpaakkaan?

      • hanatuinen

        Sokeri ja suola löytyy monesta. Suola ilmoitettu aineluetteloissa eri tavoilla. Ne molemmat ainakin koukuttaa. Ja on niitä muitakin. Sitten on ne ruoat, joissa koukuttavia aineita ei ole. Eli kannattaa lukea mitä ruoka sisältää.


    • KissoistaTietoa

      Kissa tulee sairaaksi, jos sille syöttää pelkkää lihaa. Kissa tarvitsee lihan lisäksi myös kuituja ja vitamiineja. Luonnossa kissat syövät jyrsijöitä, lintuja, hyönteisiä, heinää ja joskus kurkkuja. Porkkanasta kissat saavat runsaasti a- ja c-vitamiinia. Näiden lisäksi kissa tarvitsee myös kalkkia, kalssiumia ja d-vitamiinia terveen luuston ylläpitämiseen, luonnossa kissa saisi ne ne syödessään jyrsijät luineen päivineen mutta luiden syömiseen liittyy aina vakava tukehtumisriski. Kissat ovat pienpetoeläimiä, niille kuuluu lajille ominainen pienpetoeläinten ruokavalio. Villikissoja on tutkittu vähän, mutta joidenkin tiedetään syövän myös luonnossa kalaa ja marjoja. Huonona saaliskaudella, kissat tyytyvät myös vehnään jos pääsevät maaseudulla livahtamaan rehuvarastoon sillä jostain kissan on saatava ravintonsa silloinkin kun lintija ja jyrsijöitä ei ole saatavilla. Kissaeläinten lähimpiin sukulaisiin feliformioihin kuuluvat muumuassa karhut, hyeenat, sivettieläimet, näädät, mangustit ja falanukit.

      • Anonyymi

        Voisitko ystävällisesti perehtyä kissaeläinten ravitsemukseen. Se ei ole nyt sinulla hallussa, ja täällä levität väärää tietoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko ystävällisesti perehtyä kissaeläinten ravitsemukseen. Se ei ole nyt sinulla hallussa, ja täällä levität väärää tietoa.

        Niimpä, kissa ei viljaa syö nälkäänsä .
        Jonkun nälkään kuolleen vatsasta oli löydetty ruohoa...


    • Anonyymi

      Kissa on puhdas lihansyöjä, joten vehnä, kaura, ohra ym ei sovi- siitä ei ole mitään hötyä kissalle ravitsemuksellisesti. Mihin perustan väitteeni, että kissa on puhdas lihansyöjä? Tietoon kissan purentakaluista, ne toimivat vähän kuin sakset paloitellen lihan nieltäväksi. Kissan ruuansulatusentsyymit ovat tujua tavaraa- ne sulattavat sen paloina mahaan tulleen lihan, jänteet, jopa luita tehokkaasti, ja tästä tavarasta ei jää hukka-aineksia paljoakaan.
      Kissan lihassa on hyvä olla mukana rasvaa- esimerkiksi sika sopii hyvin kissan ruuaksi. Ketjun henkilö joka väittää kissan syövän maaseudulla rehuvarastoista vehnää, puhuu palturia. (ja huom vehnä ei ole rehuvilja!) Maaseudun ns navettakissoja ruokitaan jyrsijäkadon aikaan, ne ovat tiloilla tavallaan töissä, että tilanne pysyykin sellaisena että jyrsijäkanta on mahdollisimman pieni. Samalla ne karkottavat tehokkaasti lintuja. Montako kertaa varpusparvi haluaa rehuviljasäilöön, jos sen häätää sieltä kissa toistuvasti napaten ehkä jonkin yksilön aina?Totta kait sitä rahastusta on aina olemassa. Viisas kissanomistaja valitsee hyvää lihaa, ja lisäruoaksi kaikki hivenaineet, kivennäiset, vitamiinit ja tauriinit sun muut sisältävät raksut. Välillähän voi kisulle antaa vaihteluksi kanaa tms. Mutta onhan se kissakin hoidettava kuten kuuluu, eikä millään mössöllä, mikä ei auta kissaa ruokana ollenkaan!(ne halvat ns kissanruuat, missä on hyvin olematon määrä lihaa tai kalaa, loput ihan muuta joka sopii märehtijälle) Kissa ei ole märehtijä.

      • Anonyymi

        Navettakissaa ei pidä päästää lehmien rehuihin, saastuttavat ne ulosteillaan ja tartuttavat tokson lehmiin.
        Nykyään ei suosita kissoja navettohin, hygienia syistä.


    • Anonyymi

      Kyllä tiedossani on useampikin maaseutupaikka, missä kissat liikkuvatnimenomaan ns työtehtävissä tilan alueella. En ole väittänytkään, että hygieniamääräykset sallisivat kissat navettaan. Tätä ei kuitenkaan yksikään kissa tiedä.
      Onko tällä kissanravitsemuksen vehnätietäjällä antaa tähän ketjuun mitään realistista näyttöä siitä, että kissat todellisuudessa söisivät maatiloilla rehuviljaa, joka siis muka on vielä vehnää.
      Vehnää kasvattava viljelijä myy kyllä kuivatun venhnän teollisuuteen, josta siitä syntyy jauhoja joista tehdään mm. pullaa, pitsapohjia ym.
      Ns entisen kaavan mukaan lypsylehmä syö, säilörehua tätä nykyä esikuivattuna(ne kääremuovitetut valkoiset paalit mm tienvarsilla peltojen puolella) sitten se syö väkirehua, ja jopa melassia ja yleensä joko ohraa, kauraa tai kumpaakin, ja mahdollisesti kuivaa heinää. Kivennäisetkin.
      Mikään näistä ei ole kissanruokaa. Ehkä luuliharehujauho jota joskus oli markkinoilla, saattoi maistua navettakissoille. en tiedä käytetäänkö sitä enää, moni lopetti aikanaan sen hullunlehmätaudin pelossa tämän epäeettisen lisäravinnon antamisen lehmille.
      Kissa tarvitsee hieman kuituja. Tähän se voi syödä ruohoa, tai jotain muuta missä on kasvikuitua, esimerkiksi oma kisuni pitää paprikasta. Mutta ravinnoksi se ei sitä syö, vaan ruuansulatuksen takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe