"Raamatullinen sade".

Hirmumyrsky ja sade on kohdellut Amerikkaa pahasti. Mikään Vedenpaisumukseen verrattava tapahtuma ei tämä ole sillä sehän oli pelkkä legenda.

E i ihmiskuntaa ole voitu koskaan hävittää vedenpaisumusella, eikä voida nytkään.

Vettä on kyllä paljon, mutta koko ihmis- ja eläinkunnan hukuttaminen ei onnistu.

On kuin amerikkalaiset saisivat maksaa saastuttamisestaan. Ilmastosopimuksesta luopuminen ja hiilen lisäkäyttö ovat väärää toimintaa. Ilman toimenpiteitä kasvaa hiilidioksidipitoisuus edelleen ja ilmasto muuttuu "tappavaksi".

Harmi, että makeaa vettä ei saatu käyttöön vaikkapa arabimaissa, joissa veden puute on ylisuuri. Vesi tuli sateena ja helpommin kuin vesijohdolla. Lienen kertonut ajatuksistani kuinka järvimäinen pilvi n. 100-prosenttinen kosteudeltaan, purjehtii taivaalla ja törmää kylmään ilmarintamaan. Koko pilvi tiivistyy vedksi ja järvi rojahtaa ihmisten niskaan, toki pisaroina kun vesi ei voi pudota kuin tippoina.

4

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaipa tuo raamatullinen vedenpaisumus on ollut paikallinen Välimeren maita koskeva katastrofi. Toisaalta ihmiskunnan varhaisemman kulttuurin asutus lienee ollut tuota aluetta.

      Onhan todettu Välimeren altaan olleen kuivillaan välillä ja Afrikan mannerlaatan törmätessä Euroopan laattaan murtui Gibraltari päästäen Atlannin vedet syöksymään altaaseen.

      Wikipedian mukaan veden nousu saattoi olla oli 10 m vuorokaudessa, joten kyllä se kaiken elollisen tuhoaa.
      Välimerellinen ilmastokin sataa pitkiä aikoja talvikausina, siinä onkin ainesta legendaan jo tulevillekin sukupolville.

      Melkoinen katastrofihan tuo Texasia koetteleva vesimääräkin on. Muinoin ennen vene ja auto kautta, olisi kuolonuhrien määrää suuri, nyt sentään pelastuspartiot kuljettavat turvaan ihmisparkoja. Kauhea ajatuskin niistä menetyksistä, joita moinen hirmumyrsky aiheuttaa!

      Siellähän tuo Donald Trump huuteli megafoonilla lippalakki päässään, missä luki USA, että täällä tullaan apuun!

      Kaikki apu onkin nyt tarpeen! Eihän nuo veden pilaamat asunnotkaan enää tuosta entisikseen tule. Saapa nähdä mitä ilmastomuutokset vielä aiheuttaakaan, niin ennen muinoin raamatulliseen historiaan, kuin tulevaisuuteenkaan ihmiskunnassa!

    • Ramoona_

      Vedenpaisumusmyytit ovat hyvin yleisiä eri kansojen mytologioissa ympäri maailman. Oikeastaan myös Kalevalan maailman synty sopii vedenpaisumuksen jälkeiseen tilanteeseen. Ilmatar ajelehtii vuosisatoja aalloilla , sotka munii hänen polvelleen ja munien sirpaleista syntyy taivaat ja maat. Vielä aikansa ajelehdittuaan Ilmatar käden heilautuksella luo yksityiskohtia, saaret, niemet, lohiapajat jne.

      Minulle raamatullisesta sateesta tulee mieleen erittäin runollinen ja äännemaalauksellisesti kaunis psalmi :
      "Autuaat ne ihmiset, joilla on voimansa sinussa, joilla on mielessänsä pyhät matkat ! Kun he käyvät Kyynellaakson kautta, he muuttavat sen lähteitten maaksi ja syyssade peittää sen siunauksilla."
      Psalmi tarkoittaa siunausta kärsimysten jälkeen, mutta onhan ihania kuvauksia myös siitä, miten sade konkreettisesti saa erämään kukkaan.

      Tämä Texasin rankkasade on tietenkin ihan eri asia. Ihmeen vähillä ihmisuhreilla ilmeisesti selvitään, pelastusoperaatiot ovat mittavat ja tilanteeseen on varauduttu. Aineelliset vahingot ja inhimilliset tragediat kaiken menettämisen takia ovat valtavat. Trump tyylinsä mukaan hehkutti viranomaisten tehokkuutta, ihasteli paikalle tulleiden kannattajiensa määrää ja vakuutti amerikkalaista tarmoa ja yhteishenkeä. Suomen lehdistön mukaan uhreille ei puheessa huomiota liiennyt. Myös rouva Trumpin kenkävalinta ihmetytti, hänellä oli huiman korkeakorkoiset juhlakengät ja tsemppilippis hänelläkin. Jospa hän ajatteli koroillaan olevansa paremmin turvassa veden nousun varalta. Koiratkin kiipesivät koppiensa katolle turvaan.

      Olen tulvatilanteen nähnyt Kanarialla, kun yhtäkkiset valtavat sateet syöksyivät maahan, ja turistirannan täysin laatoitettu lomakylä ei pystynyt vettä imemään. Siellä on syvät uomat kaivettu tulvavesille, mutta yli vuorokauden ajan ei ulos ollut menemistä. Maan pinnasta on aikamoinen osa päällystettyjä moottoriteitä , pikkutietkin pinnoitettuja, kaupungit kivettyjä ja laatoitettuja, mihin vesi voisikaan imeytyä ?

    • Kyllä meillä on hyvä asumisalue maapallolla. Noilla leveysasteilla jossa on aina lämmintä on vastapainoksi kaikenlaista ikävää. Itäisellä pallonpuoliskolla trooppiset pyörremyrskyt ovat sykloneja ja taituuneja, läntisellä pallonpuoliskolla hurrigaaneja. Hirveitä tuhoja ja tulvia aiheuttavat noilla väkirikkailla alueilla. Kun lisänä on vielä tulivuoria ja maanjäristyksiä niin kyllä mieluummin täällä elelen ja kestän syyspimeät ja talvipakkaset. Vuodenaikojen vaihtelut tuovat elämäänkin vaihtelua.
      Kun ihmiset korjaavat nuo luonnon aiheuttamat tuhot, niin koskaan eivät tiedä kuinka pian tuhot uusiutuvat, aika toivotonta.

      • po. taifuuneja


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      11
      1785
    2. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      180
      1690
    3. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1531
    4. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      119
      1512
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      116
      1214
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      296
      1056
    7. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      102
      982
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      224
      975
    9. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      93
      943
    10. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      153
      927
    Aihe