Lupa: Winchester 1873

Gona-mies

Isältä jäi perinnöksi Winchester 1873:

http://www.collectorsfirearms.com/winchester-model-1873/

Ase on tilapäisesti sukulaisella koska mulla ei ole mitään ase- tai metsästyslupia.

Haluaisin pyssyn takaisin olohuoneen seinälle. Tarkoitus ei ole ampua eläimiä eikä maalitaulua (eikä sitä ole noihin tarkoituksiin tehtykään), vain säilyttää seinällä.

Aseen voi hankkia seuraavia tarkoituksia varten:

http://www.poliisi.fi/luvat/hyvaksyttavat_kayttotarkoitukset

Miten saan sille luvan ja millä perusteella?

6

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsekkinpaininutsamaa

      minähän vuonna se on valmistettu? ennen 1890 ei tartte lupia.. malli ei ole valmistusvuosi.

    • kuolinpesänaseet

      Lainaus:

      "Ampuma-aselain mukaan henkilön, jonka hallussa kuolinpesän omaisuus on, tulee ottaa pesään kuuluvat ampuma-aseet, aseen osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset välittömästi haltuunsa luvanhaltijan kuoltua.

      Kuuden kuukauden kuluessa luvanhaltijan kuolemasta niihin tulee hankkia hallussapitolupa tai ne tulee luovuttaa niiden hankkimiseen oikeutetulle henkilölle tai poliisille."

      Eli olisit itsekin voinut säilyttää aseita.

      Et kertonut aseesta juuri mitään. Onko se alkuperäinen vai uustuotantoa. Tiedätkö onko ase toimintakuntoinen vain vanha deko. Oliko isälläsi aseeseen lupa.

      Model 1873 oli tuotannossa vuoteen 1919 ja sitä valmistettiin noin 720 000 kappaletta. Todennäköisesti ase on uustuotantoa ja se on luvitettu.

      Ampuma-asetta ei voi säilyttää seinällä. Jos haluat se seinäkoristeeksi, niin ainoa vaihtoehto on deaktivoida ase, jolloin se käytännössä tuhotaan. Jos ase on alkuperäistä tuotantoa, niin sen tuhoaminen on järjetöntä.
      Järkevä vaihtoehto on luvittaa ase esim. ampumaurheilu perusteella (et metsästä) ja hankkia seinälle replika. Ase täytyy säilyttää aselain edellyttämällä tavalla.

      Jos aseeseen ei löytynyt mitään lupia, niin " isäsi on voinut jo aikoinaan deaktivoida aseen ja se on ns. vanha deko, jonka patruunapesä on hitsattu umpeen ja iskupohja on tuhottu. Tällöin asetta voi säilyttää seinällä. Isäsi on voinut antaa tämän deaktivoidun aseen sinulle jo aikoinaan ennen nykyistä dekolakia. Olet säilyttänyt tätä vanhaa deaktivoitua asettasi isäsi luona, joten asetta ei tarvitse esittää poliisille ja deaktivoida nykysäännösten mukaan umpiklöntiksi."

    • Gona-mies

      Kiitos viestistä.

      Annoin sen tilapäisesti sukulaiselle, hankkimiseen oikeutetulle henkilölle, kunnes omat lupani ovat kunnossa. Jonka vuoksi nyt kirjoitan tälle palstalle. Eli en olisi voinut säilyttää aseita itse.

      Ase on alkuperäinen, tuotu 100 vuotta sitten Amerikoista, ja se on ampumakunnossa, ei deaktivoitu, ei replika. En tietenkään aikonut sitä laittaa "seinälle" vaan asianmukaisesti. Koska kyseessä on uniikkikappale, jota on säilytetty 6 sukupolvia samassa suvussa, minä tietenkin haluan jatkaa perinnettä.

      Sille oli isän lupa, mulla ei vielä ole mitään lupaa.

      Itse asiassa ajattelin juuri tuota ampumaurheilua, joka itse asiassa kiinnostaakin. Miten hankin luvan ampumaurheilua varten? Tarviiko ampumatarkoituksen aselupaan eritellä aseen malli eli pitääkö minun ilmoittaa juuri tuo ase ampumaurheilua varten vaan onko aselupa ns. yleinen lupa, jonka puitteissa on mahdollisuus ostaa ja hallita aseita, ml. tuo Winchester? Jos joudun ilmoittamaan että ammun Winchesterillä niin onko se uskottava? Ampumaurheiluun on tarjolla järkevämpiäkin aseita.

      Muuten, mitähän tarkoitusta varten isoisän isoisä toi tuon 100 vuotta sitten Suomeen? Metsästystä, punakapinaa varten? Jos metsästystä niin mitä tuolla todennäköisesti metsästettiin?

      • kuolinpesänaseet

        Aseen voi säilyttyy vaikka ei olisi mitään lupia, jos on ottanut kuolinpesän omaisuuden hallintaansa kuten laki sanoo.

        Suvussa kulkeva ase on hieno pala historiaa, mutta viranomainen ei juuri anna sille arvoa. Jos aseelle pystyy kertomaan kattavan historian ja selventämään miten se liittyy suvun tarinaan, niin on pieni mahdollisuus saada sille lupa muistoesineenä. Silloin sillä ei saa ampua. Näitä lupia kuitenkin myönnetään hyvin harvoin.

        Aseelle on todennäköisesti helpointa saada lupa ampuma-urheilu perusteella. Tutustu cowboy ammuntaan. Siihen ase soveltuu hyvin.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Cowboy_Action_Shooting

        Liity johonkin tätä ammuntaa harrastavaan seuraan, niin saat yviä neuvoja.


      • kuolinpesänaseet
        kuolinpesänaseet kirjoitti:

        Aseen voi säilyttyy vaikka ei olisi mitään lupia, jos on ottanut kuolinpesän omaisuuden hallintaansa kuten laki sanoo.

        Suvussa kulkeva ase on hieno pala historiaa, mutta viranomainen ei juuri anna sille arvoa. Jos aseelle pystyy kertomaan kattavan historian ja selventämään miten se liittyy suvun tarinaan, niin on pieni mahdollisuus saada sille lupa muistoesineenä. Silloin sillä ei saa ampua. Näitä lupia kuitenkin myönnetään hyvin harvoin.

        Aseelle on todennäköisesti helpointa saada lupa ampuma-urheilu perusteella. Tutustu cowboy ammuntaan. Siihen ase soveltuu hyvin.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Cowboy_Action_Shooting

        Liity johonkin tätä ammuntaa harrastavaan seuraan, niin saat yviä neuvoja.

        Aselupa haetaan kiväärille tt2 eli lippaalinen kertatuli. Voit hakea sen yleisesti märittelemättä tarkemmin, mutta hakisin sen tuolle kiväärille määritellen. Jolloin saat sen todennäköisemmin, koska se on perintöase. Määrittele ampumaurheilu ja lajiksi cowboy action, kerro missä harjoittelet /ampumarata ja seura mihin kuulut (liity seuraan). Käy myös lajin turvakurssi. Hanki asekaappi ja kerro säilyttäväsi asetta siellä vakituisessa asunnossasi. Patruunat säilytät lukitussa kaapissa aseesta erillään. Mitä enemmän dokumentteja harrastuksesta, seurasta, kursseista ym liität mukaan, sitä todennäköisemmin saat luvan.

        Kivääriin on melko helppo ensikertalaisen saada lupa, jos se soveltuu käyttötarkoitukseensa hyvin ja pystyy osoittamaan aloittavansa kyseisen lajin harrastuksen.


    • isi69

      Hiukan tässä ny haisee palaneen käryt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe