Omavalmiste traileri silja lineilla

Ruotsinkuningas2

Olen ehkä ostamassa venettä ruotsista joka on omavalmiste trailerilla. Saako sitä tuoda ruotsin laivalla suomeen? Tarkistaako kukaan että se on rekisteröity, katsastettu ?

Traileri ei oo rekisterissä. Mutta se näyttää helvetin hienolta että ei oo mikään tee-se-iste-ja-säästin-traileri.

10

1233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaipa se Suomen pään Tulli on se eka riskipaikka

    • Jzjfjfjgkgkgg

      Mitäköhän lipun saa ostettua eiks pidä antaa trailerin rekkaria varatessa?

      • ei.pidä

        En minä ainakaan ole trailerin rekistereitä edes tiennyt, kun olen laivalippuja sinne tänne varaillut. Hyvä, jos olen aina edes siinä vaiheessa tiennyt, mikä traikku mukaan kilpailureissulle otetaan.


    • lzllzlzll

      Kyllä veneen saa tuoda ja ei laivayhtiöllä ole sanomista jos traileri ei ole rekisteröity. Eri asia miten ruotsin päässä poliisi ja rajaviranomaiset suhtautuvat ja Suomessa. Laivayhtiötä kiinnostaa yhdistelmän mitat ja paljonko polttoainetta veneen tankissa on. Veikaanpa että jos kyse isosta veneestä ja tankissa satoja litroja bensaa, laivalle ei pääse.

      • Puoliplaanari

        IMDG-sääntöjen mukaan saa olla enintään varttitankki joka ei myöskään saa olla yli 250 litraa. Sen lisäksi akussa ei saa näkyä merkkejä vuodosta. Finnlink Kapellskäristä Naantaliin ja Wasaline Holmsundista Vaasaan soveltavat IMDG-sääntöjä kevyempää itämeren sopimusta, siellä raja saattaa olla suurempi.


    • hilariushiiri2

      tankissa 100 litraa löpöö ja 5.60 pitkä vene

    • Puoliplaanari

      Ruotsissa jousittamattoman venetrailerin ei tarvitse olla rekisteröity, suurin sallittu nopeus 30km/h ja muitakin ehtoja on, esimerkiksi hitaan ajoneuvon kolmio ja pimeän aikaan kaksi punaista valoa ja heijastimet: https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/Lasta-dra/Battransport/ . Moottoritielle tai moottoriliikennetielle ei tietenkään ole lupa mennä niillä nopeuksilla ja se aiheuttaa jonkin verran haasteita reittivalinnalle.

      Varustamoita ei kiinnosta onko auton perässä oleva perävaunu rekisterissä. Jos autossakaan ei olisi kilpiä yksilöimistä varten se aiheuttaisi pienen ongelman joka on ainakin joskus ratkaistu tuulilasin sisäpuolelle laitettavalla lapulla. Lautoilla liikkuu jonkin verran rekisteröimättömiä ajoneuvoja ja työkoneita joissa ei ole edes siirtokilpiä, erityisesti uutta raskasta kalustoa. Lipun hintaan luonnollisesti vaikuttaa yhdistelmän pituuden lisäksi leveys ja korkeus. Näihin löytyy taulukot hinnastosta.

      Suomen päässä heti satamassa vastassa voi olla tulli, poliisi tai molemmat, joskus hyvin harvoin rajavartiolaitos, näitä kaikkia asia voi kiinnostaa siinä missä poliisia maantiellä. Satamasta riippuen seisovat joko aidatun isps-alueen sisällä tai ulkopuolella. Käsittääkseni sisäpuolella saa ajella ihan laillisesti ilman kilpiä, ainakin se on yleinen käytäntö.

      Yleensä ruotsin laivoja vastassa olevat viranomaiset ovat lähinnä puhallusta vailla. Jos silti huomaisivat kysellä jotain niin viranomaisten harkintakykyyn luottavana maallikkona kuvittelisin että eivät tee asiasta minkäänlaista ongelmaa edes välittömästi aitojen ulkopuolella ainakaan kun kerrot että tuot vaunun veneineen laivasta ulos kuorma-auton kyydissä tai traktorilla vetäen tapahtuvaa jatkokuljetusta varten.

    • kyl toi ruotsin sääntö 30 km/h on järkevä, Suomessa varmaan aivan mahdoton ajatellakaan

      • Puoliplaanari

        No on tai ei, melkoisen kaaoksen se kolmea kymppiä ajava saa havaintojeni perusteella aikaan pitkillä ohituskieltoalueilla. Monesti ajavat suurinta sallittua hitaamminkin kun eivät tohdi katsoa kuinka oma vene pomppii jousittamattomalla trailerilla.

        Jos puhutaan uudesta tehdasvalmisteisista kärrystä se henkilöauton perään rekisteröitävissä oleva yhtä luja jousitettu malli tuskin on edes ratkaisevasti kalliimpi. Suomessa sitä jousittamatonta ruotsin "30km/h" kärryä saa vetää vähintään 40km/h traktorin perässä, uskoisin että lujempaakin jos traktorin luokka on oikea.


      • Puoliplaanari

        Piti se vielä kirjoittaa että jos ruotsin 30km/h kärryä vetää suomessa traktorilla siihen pitäisi kuitenkin saada vähintään suuntavalot eli vilkut, mahdollisesti jarruvalotkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4009
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2606
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2214
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2175
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      49
      1879
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe