Onko HARVIA-kiukaat hengenvaarallisia ?

HARVIA_huolestuttaa

Meillä on menossa jo kolmas Harvia-kiuas. Ensimmäinen Harvia kesti 8 vuotta, kunnes vastukset paloivat puhki. Sittemmin olen oppinut, että kiuaskivet täytyy tietyin välein latoa uudelleen, että vastusten ja kivien väliin jää riittävästi ilmatilaa.
Toinen Harvia Vega-kiuas kesti kaksi vuotta, kunnes termostaatti meni rikki niin, ettei se katkaissut lämmitystä ollenkaan. Onneksi menin saunaan ajoissa.
Soitettuani myyntiliikkeeseen, pyysivät he soittamaan huoltoliikkeeseen. Löydettyäni työlään etsinnän jälkeen ko. kiuasta huoltavan liikkeen, kertoi he että huolto toimii niin, että kiuas on irrotettava seinästä ja tuotava kymmenien kilometrien päähän huoltoon. Ties miten kauan se siellä olisi. Lisäksi täytyy olla ostokuitti tallessa. Arvaa vaan tuleeko niitä säilytettyä.
Oli joulun aluspäivät ja kävin ostamassa uuden samanlaisen, jotta vaihto olisi nopea, eikä uusia seinäkiinnikkeitä tarvitsisi alkaa viritellä. Nuohan ovat 3-vaihe vehkeitä, joten sähkömiestähän siinä tarvitsi käyttää ja maksaa asennuskulut.
Tämän toisen kiukaan ajastin hajosi jo vuosi ostopäivästä. Ajastin ei palauta loppuun asetetun ajan kuluttua eikä kiuas siis sammu, jos ei sitä itse väännä loppuun. Onneksi termostaatti toimii, muttei siihenkään uskalla enää luottaa vaan kiuas sammutetaan käsin joka kerta saunomisen jälkeen, jos sinne ei ole heti tulossa joku toinen saunomaan.
Mites teidän Harvia-kiukaat on kestäneet ? Tai minkä merkkiset ovat kestäneet ?

3

2435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sauna_majuri

      Miksi ihmeessä sulla on leivänpaahdin saunassa, kiuas lämmitetään puilla.

      • mikko_kipinä

        Mistä vetoa sinullakin on saunassa kiukaan tilalla se perinteinen kamina jossa on muutama kivi sisustuksellisena elementtinä?


      • puusaunaparas

        100kg aika vähän mutta arkisaunasta lienee käy kun pihalla on savusauna missä on 600kg kiviä? Vielä kun ymmärtäisin miten edelliset liittyi avauksen kirjoittajan esittämiin kysymyksiin? Itsetunto-ongelmia vai mikä se saa alentumaan keskustelussa meidän isi voittaa teidän isi tasolle? Mitä tarkoitan edellisellä on se, etten itse tunne savusaunan omistajia jotka käy irvailemassa muiden saunoille vaikka heillä olisi sähkösauna tms. Lähes sama kuin minä ilkkuisin ajatko sinä hevosella kun autotkin on keksitty jos sinun valitsemalle linjalle lähdetään.

        Avauskin taitaa olla provo koska päivänä minä se on kirjoitettu mediassa uutisoitiin harvian sähkökiukaista syyllistävästi traagisen tapauksen yhteydessä ja omasta mielestä lähes aiheetta. Perinteistäkin perinteisin tulipalo vieras esine kiukaassa eli sauna pyykkitupana. Noh, ainahan se pitää syyllinen löytää vaikka kuten tässäkin tapauksessa vika oli käyttäjässä ei kiukaassa.

        Asia jos sellaista oli on se, että niin ihmeelliseltä kuin se kuulostaakin olen käynyt sähkösaunassa jonka löylyt oli paljon paremmat kuin perinteisissä saunoissa mutta kiviä olikin ja p a l j o n. Lähempänä siis esim. esille nostettua savusaunaa ja sen löylyjä kuin perinteisten jatkuvalämmitteisten (peltilaatikot) vaikka lämmityksessä ei polteta edes tulitikkua.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      31
      1459
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe