Päälleajo-oikeus?

123456787

Se vaan tulee yllättäen, kuin salama kirkkaalta taivaalta. Polkupöräilijä vasemmalta, kärkikolmion takaa, suojatietä tai pyörätienjatketta pitkin. Polkupyörilijä on ajoneuvo. Kuten ovat nosturiauto, turverekka, puutavararekka ja jopa henkilöauto.
Kellään ei ole pääeajo-oikeutta. Oikeudessa luullakseni kaikkia käsitellään ajoneuvoina. Se joka on jättänyt väistämisvelvollisuudensa huomioon ottamatta on syyllinen onnettomuuteen.
ONKO PYÖRÄILIJÖILLÄ ALLEAJO-OIKEUS?
Onko valtaosa pyöräilijöistä haistelleet lähtiessään kumiliimaa, tinneriä vai ovatko ne huumeissaan. ei ne voi olla selvinpäin liikenteessä.
Näillä onnettomilla ei ole mitään tajua, miten työntävät munamankelillaan röyhkeästi autojen eteen mistään väistämis-säännöstä piittaamatta.
Nämä ovat juurkin niitä, jotka talvet neulovat pipoja sekä ihania lapasia jossain taidekuntoutuksessa. Kesät viettävät lapaset kädessä, pipo päässä puistoissa narkkaamassa.
Mitään vastuuta ei oteta mistän. Koska syy on aina muiden, jotka eivät ymmärrä.

22

448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • polkuri

      Ja autoilija tulee kolmion takaa pyöräilijä eteen
      paska minähän en pysähdy kun kytkin kuluu.
      Tätä tapahtuu enemmän.

      • mullavainoikeuksia

        Ja minähän poljen vähintää viitäkympiä ja lippa silmillä..


    • Mieti_sitä

      ... Polkupyörilijä on ajoneuvo...

      Ei muuten ole. Pyöräilijä on henkilö. Pyörä on ajoneuvo.

      Kenenkään päälle ei saa ajaa, jos sen vain mitenkään pystyy välttämään. Liikennesäännöt ovat minimejä niille, joiden oma pää ei riittävästi ohjaa.

      • Pyöräilijätkuriin

        Päälleajo-oikeutta ei ole, mutta mitä tekee monet pyöräilijät? Ajavat jalankulkijan päälle jalkakäytävillä ellei heitä väistä ja minäpä en väistä! Entä yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä? Tänäänkin eräs pyöräilijä ajoi niin läheltä, että ohjaustanko osui käteeni. Hän oli sitä mieltä, että kun kuljen vasemmalla jalankulkijana niin minä väistän. Pyöräilijöiden olisi jo syytä lukea liikennesäännöt, sillä yli 20 vuotta on ollut voimassa, että jalankulkija saa kulkea niin vasemmalla kuin oikealla. Onhan se jo nähty vuosia, että suurin osa pyöräililjöistä on sitä mieltä, että muut väistäköön heitä eikä heidän muutenkaan tarvitse noudattaa liikennesääntöjä.


      • 9iuoyyft

        Periaatteessahan polkupyörä ei ole ajoneuvo, koska sillä ei ajeta. Pikemmin lihaskäyttöinen kulkuväline, jota voi ohjata.


      • Ajoneuvo
        9iuoyyft kirjoitti:

        Periaatteessahan polkupyörä ei ole ajoneuvo, koska sillä ei ajeta. Pikemmin lihaskäyttöinen kulkuväline, jota voi ohjata.

        Suomen lain mukaan polkupyörä on ajoneuvo. Sitä koskee pääosin samat liikennesäännöt kuin muitakin ajoneuvoja.


    • kylmä...totuus

      Päälleajo-oikeutta ei ole olemassa. Muista se.

      • tättärääpippijuu

        Eihän päälleajo-oikeutta olekaan, mutta tapauksessa, jossa pyöräilijä selvästi ajaa ilman oikeutta auton eteen ja vaikkapa kuolee, autoilijaa ei edes syytetä.


      • höpö..höpö
        tättärääpippijuu kirjoitti:

        Eihän päälleajo-oikeutta olekaan, mutta tapauksessa, jossa pyöräilijä selvästi ajaa ilman oikeutta auton eteen ja vaikkapa kuolee, autoilijaa ei edes syytetä.

        Varmasti tutkitaan joka näkövinkkelistä ja syytetään takuulla jos syytä on.


      • dippadaadappadii
        höpö..höpö kirjoitti:

        Varmasti tutkitaan joka näkövinkkelistä ja syytetään takuulla jos syytä on.

        Tuossahan sanottiin "pyöräilijä selvästi ajaa ilman oikeutta auton eteen ", onko vaikeaa ymmärtää kirjoitettua?


      • ymmärryslöytyy
        dippadaadappadii kirjoitti:

        Tuossahan sanottiin "pyöräilijä selvästi ajaa ilman oikeutta auton eteen ", onko vaikeaa ymmärtää kirjoitettua?

        Jonkun selvästi ei ole toisen selvästi. Siksi kaikki tapaukset tarkastellaan aina jollain tasolla.


    • Revisiitä

      Ajoneuvoissa on valot, jalankulkijat kulkee hitaasti, mutta pyöräilijä tulee hämärässä, sateessa, ilman valoja, harmaisiin puettuna, kovaa vauhtia.

    • who.cares

      Pyöräilijä ajakoon minun puolestani auton alle jos haluaa. Ovat sen verran tyhmää porukkaa, ettei pari perusliikennesääntöä mene niiden päähän. Ovat kai palelluttaneet talvella aivonsa.

    • Napsahtikohalleen

      Kun väistät polkupyöräilijää, muista aina. Väistät ehkäpä ojaan, autollasi. Ehkäpä ajat pysäköidyn auton perään.
      Onneksi olkoon, olet juuri välttänyt kolarin polkupyörän kanssa. Ojaan ajettuasi autosta on mennyt tukivartta, lokaria, rengasta, maski, jäähdytin, ilmastoinnin lauhdutin ja peltejä uusintakuntoon.
      Pysäköityyn autoon ajettuasi kaikki em. vauriot, lisäksi peräänajetun auton vauriot ovat sinun, ei kenenkään muun, syytä.
      Polkupyöräilijä ei jää paikalle tunnustamaan osallisuuttaan tapahtumaan vaan polkee ketjut natisten karkuun..
      Poliisit siihen tapahtumapaikalle tietysti rientää. Toteavat tapahtuneen, lievästi ihmettelevät kertomustasi. Jokuko muka tuli eteen ja väistit? Missä se on? Minkä näköinen? Mies vai nainen?
      Pilli suuhun ja puhallus. Ei näytä mitään. Oetaanpa huumetesti, ei siitäkään positiivisuutta. Kuljettaja on menetänyt ajoneuvonsa hallinnan ilman järkevää syytä, hyvissä olosuhteissa. auto täytyy hinata pois. Poliisit antavat väliaikaisen ajokiellon. Kortti pois.
      Tutkijat tutkii, syyttäjä syyttää. Saattaa tuloksena olla kohtuullinen ajokielto ja roimat sakot liikenteen vaarantamisesta.
      Mikäli ei ollut Kaskoa, omat vauriot jäävät iselle maksettavaksi. Bonuksetkin vielä tippuvat vaaraillisella kuljettajalla.
      Tämä laittaa miettimään noin etukäteen mitä milloinkin teen.

      • aikaa_optikolle

        "Onneksi olkoon, olet juuri välttänyt kolarin polkupyörän kanssa."

        Ei siellä mitään pyörää mennyt, polkupyörät eivät liiku itsekseen. Eipä ihme, että poliisitkin ihmettelivät kertomustasi. Luultavimmin väistit fasaania tai kävelijältä irti päässyttä koiraa.


    • vainoikeuksia

      Kusipä fillaristi aina oikeassa.. Viherpellet säätänyt sellaset lait..

    • PyöränVäistettävä

      Tänään tuli pyöräilevä nuori nainen kevyenliikenteenväylää pitkin risteykseen ja tuossa risteyksessä on kärkikolmio kevyenliikenteen käyttäjille eli polkupyöräilijän on väistettävä autoliikennettä ylittäessään tien ja keskellä tietä on liikenteen jakaja, jolle pyöräilijä voi pysähtyä, jollei ehdi toisen tien yli ennen autoja.
      Siitä vaan panoi pyörällään sivuilleen vilkaisemattakaan, ajattelin, että mahtaa nyt hidastaa ja pysähtyä liikenteen jakajalle odottamaan, kun olin jo 10 metrin päässä tuosta risteyksesta.
      Eikä aikomustakaan pysähtyä ja nosti vielä kätensä sivulle, kuten liikennepoliisi liikennettä ohjatesaan merkiksi pysähtyä.
      Alle olisi jäänyt, jollen olisi ennakoinut hidastamalla ja lopulta jarruttamalla.
      Ei kuitenkaan kenenkään päälle viitsi ajaa, koska vakavaa vahinkoa siitä vaan syntyy.
      Pyöräilijän olisi pitänyt taluttaa pyörää, niin silloin hän olisi saanut vapaasti kävellä risteyksen yli ja autojen on väistettävä, mutta tuossa tllanteessa on pyörällä ajavan väistettävä autoja.

      Mikä ihmeen kiire on, että pitää rikkoa tuolla lailla sääntöjä. Tuolla asenteella jää kyllä jossain vaiheessa auton alle, eikä tuo nainen mikään oikea pyöräilijä ole, koska ei käytä edes pyöräilykypärää.
      Pyöräilen aktiivisesti ympäri vuoden joten pyöräilykokemusta on kertynyt kymmenien vuosien saatossa.

      • vainmulkoikevat

        Tästä tullut pyöräilijöille jo tapa.. Osasyy autot,jotka pysähtynyt ja antanut tietä..


    • Ajoneuvo

      Suurin osa pyöräilijöistä käytttäytyy niin, että heitä ei heidän mukaan koske mitkään liikennesäännöt. Ajavat jalkakäytävillä (vain alle 12-vuotias saa ajaa ellei haittaa jalankulkijoille), ilman valoja pimeällä, yksisuuntaista katua väärään suuntaan, ylittävät tien suojatietä (mitä ei saa tehdä)pitkin eivätkä väistä autoja silloin, ajavat pyörätien jatketta tien yli eivätkä väistä autoja mikäli auto ei tule kolmion/stopin takaa tai ole kääntyvä, punaiset liikennevalot ei koske heitä jne.
      Itsekin pyöräilen ja noudatan liikennesääntöjä. Osaan myös väistämissäännöt ja väistän jopa suojatielle tulevaa tai olevaa jalankulkijaa.
      Poliisit eivät paljoa välitä pyöräilijöiden liikennekäyttäymisestä. Valvontaa ei ole oikeastaan yhtään. Eivätkä pyöräilijät saa edes sakkoja.

    • kunsattuuälämölä

      Tossa aamuhämärissä koululainen sotki hullun lailla pikkupyörällä ilman valoja suojatiet ja muut..Oletti autojen väistävän

      • erityisesti.varomaan

        Tieliikennelaista löytyy pykälä joka velvoittaa erityisesti varomaa lapsia liikenteessä. Sen siis viellä ymmärtää etteivät lapset vielä hallitse liikennesääntöjä eivätkä tunne tieliikennelakia täydellisesti, mutta se että aikuiset ihmiset toimivat samalla tavalla, ihmetyttää suuresti.


    • a063

      Jopa poliisitkin antaa tietä ja kolmion takaa ajava pyöräilijä saa sellaisen kuvan että muidenkin pitää näin tehdä. Miten kävisi jos väistäminen jätettäisiin sille jolle se kuuluu ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe