Naristin kanssa suhteessa

Kuten edellisessäkin jostainsyystä poistetussa (ei tällä palstalla vaan puhun toisesta. Kopioin tekstin myös tänne) keskustelussanikin puhuin millaista oli elää suhteessa narsistin kanssa jatkan keskustelua kuten Yhdysvallat ja Pohjois-Korea nokitteluaan ihan vaan siksi että hänen blogissa minusta puhutaan nimellä ja kirjoitetaan narsistille tyypillisesti vastapuolta syyttelevästi. Itse en tähän nimiä laita ja jos joku itsensä siitä tunnistaa on oma häpeänsä.
Tämä olkoon oma blogini toistaiseksi ja sen ihan aidonkin blogin tulen perustamaan johon kirjoitan aiheesta lisää totuudesta siinäkään tinkimättä. Linkitän sen sitten tänne.
Seuraavassa linkissä kuvastuu hyvin konkreettisesti elämä narsisti puolison kanssa. Lehdessä oli 25 esimerkkiä jotka kertovat mistä tunnistaa narsisti kumppanin. 24 vastasin kyllä ex kumppanini kohdalla ja yksi kysymys jäi vähän kyllä ja ei sektorille.
https://anna.fi/ihmiset-ja-suhteet/ihmissuhteet/narsisti-puolisona-25-merkkia-joista-tunnistat-narsistin-parisuhteessa/

Opin että monasti sanaa narsisti ihmiset käyttävät silloin kun joku ihminen vaan ketuttaa tai perus erotilanteissa yms. Ei. Narsisti sanana on kokenut inflaation. Kuka koskaan ikinä kohtaa narsistin huomaa että sanan tyhjänpäiväinen heittely loppuu kuin seinään. Narsisti ei ole vaan vittumainen hän on hallitseva, käskevä, empatiakyvytön, oman edun tavoittelija jolle oma minä itse menee aina kaiken edelle. Narsisti osaa olla hyvinkin hellä ja valloittava ja ihana silloin kun se sopii hänen tilanteeseen esim koukuttaa kumppani pikkusormensa ympärille. Narsistille jatkuva esillä olo ja muiden tuomitseminen on kuin hän olisi kaikki tietävä opettaja ja muut oppilaita. Hän diaknosoi mielellään muita piilottaakseen omat vikansa. Narsistillahan ei ole omasta mielestään mitään mielen ongelmaa. Tai jos on niin nekin selitetään kuten savolaiset että vastuu on kuulijalla. "Kun minä olen tällainen sinun pitää ymmärtää käytöstäni" Ei oman epäsopivan käytöksen siirtäminen toisen kontolle ole mikään selitys. Kuin vastuun poistaminen itseltään muiden kontolle.
Opin senkin että kaikki suhteet mitä minulla on olleet ovat olleet ns narsisti vapaita. Luulin ennen että oliko se tai hän narsisti. Ei ollut. Erimielisyys ei ole narsismia. Jatkuva hallinta ja ohjailu on. Koin joskus vastenmielistä parisuhdeväkivaltaa joka on ehdoton ei suhteideni jatkumiselle kuten kaikilla luulisi olevan. Ei tämäkään nainen ollut narsisti. Hän oli sairaanloisen mustasukkainen ja ripustautuva. Ei hän koennut tarvetta hallita. Olihan kummallakin omat menot sekä yhteiset ja kuitenkin sitä yhteistä ja hellyyttäkin kaikkia sopivassa suhteessa.

Sairauden myöntäminen on varmasti monelle narsistille hankalaa koska se tarkoittaisi omien virheidensä myöntämistä. Narsisti ei halua mitään negatiivista tai poikkeavaa palautetta itsestään. Hänessähän ei ole vikaa. Tulevaan blogiini otan vastaan niin puolesta kuin vastaan kommentteja kuten tähänkin. En ole täydellinen kuten ei kukaan ole. Itsessäni on paljon parannettavaa ja kehitettävää. Suhde narsistin kanssa opetti myös minusta paljon. Mitä voi sietää ja mitä ei suhteessa. Miten itse voisin käyttäytyä ristiriita tilanteissa yms. Sinällään narsismin kohdatessa oppiminen vastapuolen kanssa on hankalaa koska narsismin uhrin ainoa tie on suhteessa vain myöntely ja anteeksi pyytely. Tavallisessa suhteessa vastavuoroisuus taas tulee kyseeseen jossa kumpikin menee itseensä ja sana anteeksi on kummankin henkilön nuoruudessa oppima sana jonka käyttö ei pitäisi olla hävettävää tai merkki hävitystä riidasta. Ei. Anteeksi pyytävä ei ole hävinnyt vaan osoittaa reilulla tavalla selkärankaa ja on arvostettava ihminen myös kumppanina.
Seuraavassa tulevassa suhteessani kiinnitän erityistä huomiota tuohon. Tilastollisestikin kohtaaminen heti toisen narsistin kanssa on hyvin pieni todennäköisyys mutta jos joku on varma niin opin ja todella paljon tästä. Kaikkea ei tarvitse sietää vaan siksi että on suhde.
Ilmianna
Jaa

29 Vastausta


"Opin että monasti sanaa narsisti ihmiset käyttävät silloin kun joku ihminen vaan ketuttaa tai perus erotilanteissa yms. Ei. Narsisti sanana on kokenut inflaation. Kuka koskaan ikinä kohtaa narsistin huomaa että sanan tyhjänpäiväinen heittely loppuu kuin seinään."
Vaan miten voit erottaa koska on tosi kyseessä ja koska ei?
Ainakin tällaisella palstalla erottelu on mahdotonta. Koska on ihmisiä joiden kokemuksesta on vuosia, terapiat on käyty, narsismiin perehdytty ja asiaa pyöritelty palstoilla vuosia... Voipi olla kirjoittelussa sana narsisti onkin vain enää viileän etäinen nimike, jolle ei enää edes muista kunnon perusteluja. Kunnon perustelut kun ovat parhaiten elävänä mielessä silloin kun asia on akuutimpi...
Aika kuluu ja muistot haalenevat.
Itse muistan aikoinani bonganneeni todelliset narsistista kärsivät tietyn veren- ja hienhajun perusteella, jotka veri ja hiki huokuivat narsistin uhrin kirjoituksessa rivein välistä...
Mutta on selvää ja todella hyväkin, että veri ja hiki lakkaavat tuoksumasta kun aikaa on kulunut riittävästi.
Tietenkin minun on pakko todeta, että en tiedä mitä missäkin nuorisojengissä puhellaan. Kuka aikuinen ihminen puhuu narsisteista, jos ei mitään aihetta ole?
Toisaalta minun tuntemani nuoretkaan eivät puhu narsisteista keveästi heitellen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Narsisitin kanssa suhteessa... olen nyt ollut 9 vuotta. Aluksi en epäillyt mitään erityisempää, mutta jos ajattelen tätä hetkeä, jota nyt elän Hänen kanssaan, en voi välttyä "narsisti diaknoosilta". Hän vartioi jokaista askeltani, puhelinkeskusteluani, työtäni, ruokailuani, vedenkäyttöä..... ihan kaikkea. Olen tullut siihen tulokseen, että ketään ihmistä ei tarkkailla ja kontrolloida kuten minua. Jos en ole Hänelle mieliksi ja jousta joka tilanteessa, alan saada sanktioita. Esim. jos menen suhikuun, raanasta ei tulekkaan lämmintä vettä tai huoneeseen ei tulekkaan valoa tai kenkäni ovat kandonneet.
Hän on jo iso poika, täyttää ensi vuonna 60 vuotta, joten aikuiseksikin on ollut jo riittävästi aikaa varttua, mutta kuinka ollakkaan "penikkatautia" on ilmassa joka päivä. Olen aikaisemmin eronnut kuten hänkin, joten parisuhteesta ja avioliitostakin voisi olla elämänkokemusta, mutta ei, olen maailman huonoin vaimo! Kun kysyn häneltä, miksi hän on kanssani avioliitossa ja yleensä yhdessä, kun olen kaikista vaihtoehdoista huonoin.... niin sieltä tulee vastaus, että sinun kanssa on niin kiva olla. Kanmala paradoksi!
Toisinaan Hän kertoo avoimesti kuinka taitavia rakastajia hänellä on ollut ja niitä on ollut ihan tungokseen saakka (useampia kerralla), ja etten yllä heidän tasolleen missään tapauksessa. Niin tästä inspiroituneena olen ottanut puheeksi, että jospa Hän nyt ottaisi yhteyttä näihin taannoin tapaamiinsa taidokkaisiin naisiin, niin moni ongelma ratkeaisi ja kaikki olisivat tyytyväisiä :)..... mutta vastaus on, että hän ei sitten tiedä mitä minä teen.... oho...
Olen nyt kuitenkin ottanut oman elämäni etusijalle. Käyn lenkillä, tapaan ystäviä, syön sitä ruokaa mitä haluan ja hoidan itseäni... koska lähelläni ei ole ketään muuta, joka tarvitsee, niin kipeästi huolenpitoa kuin minä itse. Olen 55 vuotias ja minusta tuntuu hyvältä kirjoittaa tämä tälle palstalle.
Tämä huolenpitopäätös ei ole helppo, kuulen joka päivä "Mielensäpahoittajan" riitaa haastavat repliikit... mutta olen nyt päättänyt, että hän on tuollatapaa sairas ja se näyttää kuuluvan taudin kuvaan. Olen sanonut hänelle suoraan, että minun henkilökohtaiseen muutokseeni puuttuminen on hänen ongelmansa ja jos hänelle tästä koituu ongelmia, että pidän itsestäni huolta, niin hän voi hakeutua terapeutille ja "oksentaa" asenteensa sinne, minä en nyt enää paskapuhetta kuuntele....
Välimme on kyllä viilentyneet.... en taida kuulua enää hoviin.
Välillä tulee joitakin hellittely hetkiä, jolloin minulle tarjotaan jotain extraa... lounasta tai matkaa jonnekkin... en nyt enää juurikaan tartu syötteihin, olen sanonut, että lounas tai matka ei muuta mitään, et saa minua enää tuntemaan syyllisyyttä tai että olisin kiitollisuuden velassa.... en osaa sanoa kuinka kauan tässä jännittyneessä ilmapiirissä voi elää, mutta koen kuitenkin, että olen irtautumassa Hänen näkymättömästä henkisen väkivallan vankilasta. Esimerkit joita käytin alussa ovat vain osa "jäävuorenhuippua", mutta vartiointi, epäily ja mollaaminen on niin jokapäiväistä, että sitä ei enää jaksa paperille kirjoittaa. Hyväksikäyttö on luku sinäänsä, maksumiehenä olen ollut milloin missäkin. Tämä avioliitto on minulle ollut todella kallis. Ja ilmeisesti olen ollut sen vuoksi, niin kivaa seuraa, kun on sattunut olemaan varallisuutta, josta hänkin on päässyt osalliseksi. Sanktioidessaan hän on aiheuttanut minulle suuria taloudellisia vahinkoja... mm rikkonut antiikkihuonekalustoni, jonka arvo oli 24000 €, irroitti MB:stäni etu renkaan, niin että auto meni vaihtoon, kun rengas lähti kesken ajon irti.... mutta yhtäkaikki, tässä vähän esimakua siitä mitä "narsisti" tai mikä Hän nyt lieneekään, on valmis tekemään...
Kiitos kaikille, jotka olette kirjoittaneet tälle palstalle, on hienoa että tästä voidaan kirjoittaa ja keskustella....peukkuja kaikille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
H1128 kirjoitti:
Narsisitin kanssa suhteessa... olen nyt ollut 9 vuotta. Aluksi en epäillyt mitään erityisempää, mutta jos ajattelen tätä hetkeä, jota nyt elän Hänen kanssaan, en voi välttyä "narsisti diaknoosilta". Hän vartioi jokaista askeltani, puhelinkeskusteluani, työtäni, ruokailuani, vedenkäyttöä..... ihan kaikkea. Olen tullut siihen tulokseen, että ketään ihmistä ei tarkkailla ja kontrolloida kuten minua. Jos en ole Hänelle mieliksi ja jousta joka tilanteessa, alan saada sanktioita. Esim. jos menen suhikuun, raanasta ei tulekkaan lämmintä vettä tai huoneeseen ei tulekkaan valoa tai kenkäni ovat kandonneet.
Hän on jo iso poika, täyttää ensi vuonna 60 vuotta, joten aikuiseksikin on ollut jo riittävästi aikaa varttua, mutta kuinka ollakkaan "penikkatautia" on ilmassa joka päivä. Olen aikaisemmin eronnut kuten hänkin, joten parisuhteesta ja avioliitostakin voisi olla elämänkokemusta, mutta ei, olen maailman huonoin vaimo! Kun kysyn häneltä, miksi hän on kanssani avioliitossa ja yleensä yhdessä, kun olen kaikista vaihtoehdoista huonoin.... niin sieltä tulee vastaus, että sinun kanssa on niin kiva olla. Kanmala paradoksi!
Toisinaan Hän kertoo avoimesti kuinka taitavia rakastajia hänellä on ollut ja niitä on ollut ihan tungokseen saakka (useampia kerralla), ja etten yllä heidän tasolleen missään tapauksessa. Niin tästä inspiroituneena olen ottanut puheeksi, että jospa Hän nyt ottaisi yhteyttä näihin taannoin tapaamiinsa taidokkaisiin naisiin, niin moni ongelma ratkeaisi ja kaikki olisivat tyytyväisiä :)..... mutta vastaus on, että hän ei sitten tiedä mitä minä teen.... oho...
Olen nyt kuitenkin ottanut oman elämäni etusijalle. Käyn lenkillä, tapaan ystäviä, syön sitä ruokaa mitä haluan ja hoidan itseäni... koska lähelläni ei ole ketään muuta, joka tarvitsee, niin kipeästi huolenpitoa kuin minä itse. Olen 55 vuotias ja minusta tuntuu hyvältä kirjoittaa tämä tälle palstalle.
Tämä huolenpitopäätös ei ole helppo, kuulen joka päivä "Mielensäpahoittajan" riitaa haastavat repliikit... mutta olen nyt päättänyt, että hän on tuollatapaa sairas ja se näyttää kuuluvan taudin kuvaan. Olen sanonut hänelle suoraan, että minun henkilökohtaiseen muutokseeni puuttuminen on hänen ongelmansa ja jos hänelle tästä koituu ongelmia, että pidän itsestäni huolta, niin hän voi hakeutua terapeutille ja "oksentaa" asenteensa sinne, minä en nyt enää paskapuhetta kuuntele....
Välimme on kyllä viilentyneet.... en taida kuulua enää hoviin.
Välillä tulee joitakin hellittely hetkiä, jolloin minulle tarjotaan jotain extraa... lounasta tai matkaa jonnekkin... en nyt enää juurikaan tartu syötteihin, olen sanonut, että lounas tai matka ei muuta mitään, et saa minua enää tuntemaan syyllisyyttä tai että olisin kiitollisuuden velassa.... en osaa sanoa kuinka kauan tässä jännittyneessä ilmapiirissä voi elää, mutta koen kuitenkin, että olen irtautumassa Hänen näkymättömästä henkisen väkivallan vankilasta. Esimerkit joita käytin alussa ovat vain osa "jäävuorenhuippua", mutta vartiointi, epäily ja mollaaminen on niin jokapäiväistä, että sitä ei enää jaksa paperille kirjoittaa. Hyväksikäyttö on luku sinäänsä, maksumiehenä olen ollut milloin missäkin. Tämä avioliitto on minulle ollut todella kallis. Ja ilmeisesti olen ollut sen vuoksi, niin kivaa seuraa, kun on sattunut olemaan varallisuutta, josta hänkin on päässyt osalliseksi. Sanktioidessaan hän on aiheuttanut minulle suuria taloudellisia vahinkoja... mm rikkonut antiikkihuonekalustoni, jonka arvo oli 24000 €, irroitti MB:stäni etu renkaan, niin että auto meni vaihtoon, kun rengas lähti kesken ajon irti.... mutta yhtäkaikki, tässä vähän esimakua siitä mitä "narsisti" tai mikä Hän nyt lieneekään, on valmis tekemään...
Kiitos kaikille, jotka olette kirjoittaneet tälle palstalle, on hienoa että tästä voidaan kirjoittaa ja keskustella....peukkuja kaikille!
Eikös tuossa lopussa ollut ihan murhan yrityskin...
Voimia sinullekin irtaantumisprosessissasi. Ole varovainen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Se toinen osapuoli.

Tämä kyseinen kirjoittaja, mies ihminen kiusaa minua erilaisilla palstoilla. Tarkoituksena saada huomiotani. Olimme yhdessä kolme kuukautta.

Lukekaa Sinkut palstalla, mitä hän on tuonut ja hakekaa Palstan1Rumin1Mies, PRM nimimerkillänsä kirjoitetut kommentit. Pahimmat solvaukset hän kuitenkin kirjoittaa toisilla nimimerkeillä.

Hän kiusaa minua edelleen. Aika erosta on kaksi viikkoa. Olen estänyt kaikki yhteydenottojanavat ja ihminen yrittää nyt mahdollisimman isosti haukkua minua ja kerätä sääliä.

Ennen tätä "narsistin uhri" roolia hän veti yli 7 vuotta ruman miehen roolia Sinkku palstalla. Tyyppi hakee vain sääliä. Ja voivottelua. Ymmärrätte varmaan, että kolmen kuukauden suhteesta jossa ei asuttu yhdessä, ei nyt kukaan ketään voi niin kauheasti rikkoa. Mies pillastui koska asetin hänelle rajat. Käytännössä, en suostunut perustamaan perhettä mikäli metsästysharrastus vie kaiken miehen ajan ja en suostunut kuuntelemaan "vitun idiootti narsisti apina" haukkuja vaikka miehen mielestä se on normaalia. Sen vuoksi olen siis narsisti. Hallintaa käyttävä. Vaikkemme edes asuttu yhdessä, en ole pyytänyt mieheltä mitään!

Ja sulle E! Jatka elämää! Ei kaikki niin vakavaa ole! Jätit mut ja se on Ok! Siirry jo eteenpäin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Todella, PMR... ei raatsinut luopua nimmareistaan.
Hirvein palstaskenaario käynyt toteen. Kaksi palstakirjoittajaa alkaa seurustella ja eroa puidaan palstoilla. Huhhuh!
PMR lle sanoisin, että noin ei toimi Mies!

Sinulta Amor kysyisin, onko tuo totta?
" hänen blogissa minusta puhutaan nimellä ja kirjoitetaan narsistille tyypillisesti vastapuolta syyttelevästi."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Todella_ kirjoitti:
Todella, PMR... ei raatsinut luopua nimmareistaan.
Hirvein palstaskenaario käynyt toteen. Kaksi palstakirjoittajaa alkaa seurustella ja eroa puidaan palstoilla. Huhhuh!
PMR lle sanoisin, että noin ei toimi Mies!

Sinulta Amor kysyisin, onko tuo totta?
" hänen blogissa minusta puhutaan nimellä ja kirjoitetaan narsistille tyypillisesti vastapuolta syyttelevästi."
Www.yhdennaisenblogi.blogspot.fi

Voit lukea. Löydätkö mitään henkilöstä, nimensä , kuvansa yms.

Minä en jaksa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Aina kummallisempaa.
Luopukaa ihmeessä molemmat toistenne julkisesta mollaamisesta, kun se nyt kuitenkin on teidän itsenne tiedossa että teistä on kyse ja sen toisen kirjoittelut löydätte.

Min oon aina korostanut sitä, että missään nimessä, ei mitään nimiä. Asioita, ikää, lasten lukumäärää, asuinpaikkaa... sekä omaansa että sen toisen, muutettava sen verran että tunnistaminen on mahdotonta. Myös asiat sen verran abstraktisti että ei tunnista niidenkään perusteella.

Kaksi viikkoa on tupakanpolton lopettamisessa kaikkein vaikein vaihe.
Kumpi on fiksu ja luovuttaa nyt?
Tai siirtyy ainakin täysin tunnistamattomaan moodiin, niin että edes se entinen ei itseään siitä löydä. Muutenhan se on aivan ärsyttämistä.
Hyvät hyssykät sentään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Narsistille jatkuva esillä olo ja muiden tuomitseminen on kuin hän olisi kaikki tietävä opettaja ja muut oppilaita. " <<< Ovatko kaikki taiteilijat siis muka narsisteja? Eikö narsistin tunnista empatiakyvyttömyydestä enemmänkin?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ovat oikein ovelia. Osaavat näytellä myös empaattista. Osaavat rakastaakin vain nappia painamalla. Osaavat jopa mainostaa, kuinka heidät on jossakin testissä todettu empaattisiksi. Osaavat sumuttaa myös kaikenlaisissa testeissä eli vastaavat, mitä vastaukseksi halutaan. Osaavat koukuttaa halut ja himot hyrräämään, vaikka eivät todellisuudessa edes tiedä, mitä on rakkaus. Rakkauden ja rakastetuksi tulemisen kokemuksessa on se 0-3 v koettu puutos, joka ajaa narsistia läpi elämän, kun hän janoisena hakee rakkauttaan siinä onnistumatta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kirjoitukseeni vastasi tämä toinen osapuoli. Kyllä koska hän vahtii ja kontrolloi koko netti käyttäytymistäni. Etenkin kun jätin hänet hänen vainonsa on käynyt todella törkeäksi. Jättämistään hän ei siedä koska hän on aina kehunut suhteessa ollessammekin kuinka hän on jättänyt kaikki miehensä. Se on ollut eräänlainen meriitti ja välitön uhkakuva minulle luoden että jos en taivu kaikkiin hänen mielitekoihin on jättäminen aina se millä uhataan. Tämän suhteemme aikana hän jätti minut kuudesti tai itseasiassa seitsemän kertaa. Ei kukaan tällaista jatkuvaa uhkaa kestä. Syyt olivat aina sellaisia kun en suostunut hänen tahtoonsa niin "tämä oli tässä"

Kysyn millä henkisellä tasolla ihminen on ollessaan 38v ja hän jätettyäni on ottanut elämän tehtäväkseen vainota minua keskustelu palsoilla mustamaalaten ja puhuen pahaa minusta minkä ehtii sekä blogissaan kaikki mahdollinen huuto ja parjaus ja syyttely sekä täydellinen valehtelu minusta päällä. Hän valehtelee kaikille minusta mutta samalla huvittavinta on se että hän puhuu käänteisesti itsestään. Hänelle oman kilven kiillotus on kaiken aa ja oo. Hän on kuulemma jättänyt koska hänelle se olisi meriitti mutta nyt egon kolaus vaan oli liian kova kun tuli itse jätetyksi. Hän puhuu että on kaikki viesti muodot estänyt minuun mutta tilanne on toinen. Saan edelleen viikottain häneltä whatsap viestejä jossa hän kaipailee ja puhuu rakastavansa. Samalla valehdellen että on estänyt kaikki. Perustaessani nettideitti profiilin ja sen huomattuaan hänellä oli kiire perustaa oma ja lähestyä minua sitäkautta ikäänkuin kumppanin löytäminen olisi hänelle nyt eräänlainen kilpailutilanne että "kyllä minä löydän äkkiä ja on kova kysyntä" Asia on vaan niin että ei hän minua mustasukkaiseksi saa vaikka näin kuvitteleekin. Toivon että hän jonkun löytäisi piankin niin minun vainoamiseni loppuisi. Ikävintä on se että minun henkilökohtaisesti hänelle kertomani asiat ovat nyt aseena minua vastaan. Näin toimii narsisti luonne.

Vakavin syytös on se että hänen tietäessään metsästyksen olevan minulle tärkeä harrastus niin hän on sekä yksityisesti että netissä julkisesti esittänyt perättömiä ilmiantoja tehdäkseen yrittäen hyökätä minua vastaan epätoivoisemmin keinoin. Tämän asian takia olen joutunut käymään niin poliisin kuin lakimiehenkin juttusilla saamistani uhkauksista ja he onneksi ymmärtävät ja sanovat että tuo on eroissa hyvin yleinen toimintatapa jolla toinen jättäjä osapuoli pyritään yleensä alistamaan ja pyrkien maksimoimaan henkisen väkivallan.
Onneksi kaverini, sukulaiseni ja viimekädessä parisuhdeterapeutti (jonne nainen jätti tulematta kun emme kuulemma tarvi apua) saivat pääni kääntymään ja lähtemään koko helvetillisestä suhteesta. Vaikka hän vähänväliä viestittelee että sopisimme välimme eikä sodittaisi nostaa hän tasaisin välein minusta pilkkaavia avauksia keskustelupalstalle viimeksi treffiprofiilini häpäisten. Mutta kuten opin hänen kanssaan sanat ja teot eivät hänen valheissaan koskaan kulje käsikädessä.

Nyt lähden tapaamaan ihanaa rauhallista hieman nuorempaa koiranaista joka vielä lapsetonkin. Kun kyselin että ehtiikö hän kulkea vuoroin luonani niin tottakai koska vastavuoroisuus. Narsisti suhteessa kaikki vierailut olivat vain minun kontollani vaikka olin se työssäkäyvä osapuoli ajellen toiselle paikkakunnalle ja lähes unettomia öitä viettäen ajaen taas töihin liki sadan kilometrin päähän omalle kotipaikalleni. Ei kelvannut vaan jos olin toisenkin päivän kotonani alkoi "seurani ei enään kiinnosta joten jätän sut" Enään en koskaan suostu tällaiseen kontrolloivaan ja kiusaavaan kohteluun. Kohtelen muita kuten minua kohdellaan ja peilisoluillani kyllä minua arvostava nainen saa taatusti tuplamäärän rakkautta takaisin. Ja jos naisen tapa on seuraava "jos et halua lasta kanssani löydän kyllä sellaisen haluavan miehen" "jos et huomioi minua jatkuvasti löydän kyllä huomioivan miehen" jos et sitä ja jos et tätä oli aina uhkana joko muut miehet tai ero. Kun mittani tuli täysi pimahti tämä nainen totaalisesti. Jopa pelottavalla tavalla mitä näitä viestejä, haukkuja ja uhkailuja tulee kokoajan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
17 VASTAUSTA:
Nämä nyt vain ihan minun omia mielipiteitä, että ei sen kummempia...

" Etenkin kun jätin hänet hänen vainonsa on käynyt todella törkeäksi. "
Minusta puhe jättämisestä, kun on kyse aikusista ihmisistä, on aika lapsellista. Yleensä jos tosissaan lähdetään suhteeseen joka siitä huolimatta hajoaa, toinen kokee olevansa pakotetumpi tai vain valmiimpi lähtemään kuin toinen.. Tämä oikeasti voi sitä toista loukata, vaikka tämä loukkaantunut olisi itsekin valmis päättämään suhteen. Julkinen revittely on täysin epämoraalista.
"nyt egon kolaus vaan oli liian kova kun tuli itse jätetyksi. "
Sain sen käsityksen, että sinun oli pakko luopua suhteesta... Ja nyt revittelet jättäneesi. Jos olet menestyvä jättäjä ja kova jätkä, niin mikä sinulla on hätänä? Sen kun porskutat vaan edelleen menemään.
"Saan edelleen viikottain häneltä whatsap viestejä jossa hän kaipailee ja puhuu rakastavansa. "
Tärkeä tieto, mutta kenelle? Miksi kerrot tämän täällä palstalla? Ok, voisi olla ihan hyvä "purkaa auki", jos nyt kirjoittelisit niinkun kehoitin, eli tunnistamattomassa moodissa. Sensijaan kirjoitat tähän samaan ketjuun, koska tosiasiassa et tahdo esim. minun vastaustani, vaan hänen. Eli kirjoittelet hänelle edelleen.
"Perustaessani nettideitti profiilin ja sen huomattuaan hänellä oli kiire perustaa oma ja lähestyä minua sitäkautta "
Ei todellakaan hyvä, ei sinulle eikä sinun seuraavalle lähteä deittailemaan kun edellinen juttu ei ole mitenkään selvä, vaan setvimistä riittää. Oletko aina pitänyt noin kiirettä? Edellinen tapaus pitäisi olla selvitetty ennekuin lähtee uuteen, kaikkien takia. Tulee sekaannuksia muuten, vanhaa painolastia kertyy eikä uudelle suhteelle ole oikeasti tilaa. Uusi tulee sotketuksi kamppailuun. Mutta onko niin, että sen jo tiesitkin?
"Kun kyselin että ehtiikö hän kulkea vuoroin luonani niin tottakai koska vastavuoroisuus."
Ok. Menette varmaan naimisiin ja tulet heti onnelliseksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vielä mieleen että PRMn uudet naiset esiintyvät jo yleisellä avoimella nettikeskustelupalstalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nämä_nyt kirjoitti:
Nämä nyt vain ihan minun omia mielipiteitä, että ei sen kummempia...

" Etenkin kun jätin hänet hänen vainonsa on käynyt todella törkeäksi. "
Minusta puhe jättämisestä, kun on kyse aikusista ihmisistä, on aika lapsellista. Yleensä jos tosissaan lähdetään suhteeseen joka siitä huolimatta hajoaa, toinen kokee olevansa pakotetumpi tai vain valmiimpi lähtemään kuin toinen.. Tämä oikeasti voi sitä toista loukata, vaikka tämä loukkaantunut olisi itsekin valmis päättämään suhteen. Julkinen revittely on täysin epämoraalista.
"nyt egon kolaus vaan oli liian kova kun tuli itse jätetyksi. "
Sain sen käsityksen, että sinun oli pakko luopua suhteesta... Ja nyt revittelet jättäneesi. Jos olet menestyvä jättäjä ja kova jätkä, niin mikä sinulla on hätänä? Sen kun porskutat vaan edelleen menemään.
"Saan edelleen viikottain häneltä whatsap viestejä jossa hän kaipailee ja puhuu rakastavansa. "
Tärkeä tieto, mutta kenelle? Miksi kerrot tämän täällä palstalla? Ok, voisi olla ihan hyvä "purkaa auki", jos nyt kirjoittelisit niinkun kehoitin, eli tunnistamattomassa moodissa. Sensijaan kirjoitat tähän samaan ketjuun, koska tosiasiassa et tahdo esim. minun vastaustani, vaan hänen. Eli kirjoittelet hänelle edelleen.
"Perustaessani nettideitti profiilin ja sen huomattuaan hänellä oli kiire perustaa oma ja lähestyä minua sitäkautta "
Ei todellakaan hyvä, ei sinulle eikä sinun seuraavalle lähteä deittailemaan kun edellinen juttu ei ole mitenkään selvä, vaan setvimistä riittää. Oletko aina pitänyt noin kiirettä? Edellinen tapaus pitäisi olla selvitetty ennekuin lähtee uuteen, kaikkien takia. Tulee sekaannuksia muuten, vanhaa painolastia kertyy eikä uudelle suhteelle ole oikeasti tilaa. Uusi tulee sotketuksi kamppailuun. Mutta onko niin, että sen jo tiesitkin?
"Kun kyselin että ehtiikö hän kulkea vuoroin luonani niin tottakai koska vastavuoroisuus."
Ok. Menette varmaan naimisiin ja tulet heti onnelliseksi.
Vastaan nyt näihin vaikka jotenkin kuvittelen että ovat enemmän vastaan kun puolesta ajatuksiini. Sinällään en itse alkaisi kritisoimaan kenenkään kirjoittajan kokemaa narsismia koska ne kokemukset ovat hänen henkilökohtaisia ei niin mitä minä sanon mutta keskustelupalstahan tämä on.

"Minusta puhe jättämisestä, kun on kyse aikusista ihmisistä, on aika lapsellista. Yleensä jos tosissaan lähdetään suhteeseen joka siitä huolimatta hajoaa, toinen kokee olevansa pakotetumpi tai vain valmiimpi lähtemään kuin toinen.. Tämä oikeasti voi sitä toista loukata, vaikka tämä loukkaantunut olisi itsekin valmis päättämään suhteen. Julkinen revittely on täysin epämoraalista."
Niin onhan se lapsellista. Miksi tällä naisella oli jatkuvasti tarve pitää jättämis uhkaa päällä? Kaikki erimielisyydet tai pikemminkin jos minulla oli mielipide meni aina niin että "jätän sut jos et tee tai toimi näin" Hän jätti minut seitsemän kertaa. Miksi no siksi että minulla oli mielipide joka erosi hänen omistaan. Normi suhteessa niihin olisi haettu kompromisseja mutta hänen tie oli aina "tämä oli sitten tässä" Takaisin hän otti kun muutin arvomaailmani omani vastaiseksi. Tai luulin muuttavani.
Nainen itse on tehnyt keskustelupalstoilla ja blogissaan erosta julkista revittelyä johon olen vastannut. Hänen egolleen ei sovi jätetyksi tuleminen joten hänen ainoa tie on ollut minun täydellinen mustamaalaaminen eron jälkeen.

"Sain sen käsityksen, että sinun oli pakko luopua suhteesta... Ja nyt revittelet jättäneesi. Jos olet menestyvä jättäjä ja kova jätkä, niin mikä sinulla on hätänä? Sen kun porskutat vaan edelleen menemään."
En revittele. Puolustelen näkemyksiäni häntä vastaan. Minun toive hänelle oli erossa että älä tuo eroamme keskustelu palstalle missä tavattiin koska se ei kuulu muille ja en halua että sillä herkutellaan ja kiusataan. No tämän kuultuaan hänen oli pakko tuoda asia blogiinsa sekä keskustelupalstalle yms jonne jauhaa täyttä kuraa minusta puhuen käänteisesti kokoajan itsestään. Se nainen on täysin epätasapainossa ja sekaisin. Nyt hän julkaisee parasta aikaa omia alastonkuviaan keskustelupalstalla. No se on hänen asiansa mutta tää riehuminen, uhkailu, haukkuminen ja nyt alastonkuviensa jakelu kertoo jo aikapaljon ensinnä hänen huomionhakuisuudestaan ja todella sekaisin olevasta päästään tällähetkellä. Olen surullinen hänen puolestaan kuinka ilmeisen rankkaa tämä hänelle on mutta hänellä oli mahdollisuutensa jonka ryssi.

"Tärkeä tieto, mutta kenelle? Miksi kerrot tämän täällä palstalla? Ok, voisi olla ihan hyvä "purkaa auki", jos nyt kirjoittelisit niinkun kehoitin, eli tunnistamattomassa moodissa. Sensijaan kirjoitat tähän samaan ketjuun, koska tosiasiassa et tahdo esim. minun vastaustani, vaan hänen. Eli kirjoittelet hänelle edelleen."
Ei. Olet väärässä. Kaikille hän kertoo estäneensä kaikki viestiyhteydet mutta silti viestii minulle edelleen parin päivän välein puhelimellaan. Jos haluaisin hänen vastauksiaan niin olisin tämänkin aiheen kirjoittanut palstalle jossa hän pyörii. Hän itse jäljitti minut tänne kun sain siellä vinkkejä että on myös narsismi palsta jossa voisin puida asiaa niin että hän ei tulisi sotkemaan valheillaan sitä mitä aidsti olen kokenut. Kirjoitin kyllä aiheesta samaisen suhteet palstan toiselle osiolle jossa uskoin että hän pyörisi vähemmän jos ollenkaan ja vielä eri nimimerkillä kuten yleensä tunnistettavana olen ollut mutta hän tuntee tarinan eli tunnistaa itsensä tekstistä joten tännekin hän seurasi sitten minua. Ja kirjoittamistani en lopeta kirjoitti hän tänne tai ei. Miksi minun pitäisi lopettaa jos minulla on asiaa mitä haluan purkaa?

"Ei todellakaan hyvä, ei sinulle eikä sinun seuraavalle lähteä deittailemaan kun edellinen juttu ei ole mitenkään selvä, vaan setvimistä riittää. Oletko aina pitänyt noin kiirettä? Edellinen tapaus pitäisi olla selvitetty ennekuin lähtee uuteen, kaikkien takia. Tulee sekaannuksia muuten, vanhaa painolastia kertyy eikä uudelle suhteelle ole oikeasti tilaa. Uusi tulee sotketuksi kamppailuun. Mutta onko niin, että sen jo tiesitkin?
Ai miksi ei hyvä? Lähdin suhteesta koska nainen käytöksellään osoitti että ei rakastanut minua vaan oli kontrolloiva hallitseva narsisti. Ei mulle tuota tuskaa lähteä koska mua ei olla rakastettu. Silloin se oma rakkauden tunteenikin on kuollut eikä estä uutta suhdetta. Omalta osaltani suhde on käsitelty. Naisen mielestä ilmeisesti ei. Uusi ei tule sotkeentumaan milläänlailla edelliseen. Minulla ei ole mitään tarvetta puida hänelle yhtään suhdettamme. Ainoa asia minkä olen kertonut ja vastaan kyllä jos hän kyselee on se että arvomaailmamme ei sopineet toisillemme. Mulla ei ole mitään tarvetta exääni haukkua tai puida mennyttä hänelle. Se on ollutta ja mennyttä ja uusi lehti aukeaa.

"Ok. Menette varmaan naimisiin ja tulet heti onnelliseksi."
Toivottavasti. Nainen on lapseton lähes ikäiseni ja haaveilee perhe elämästä ja vakiintumisesta. Arvomaailmamme samat ja kiinnostuksen kohteet. Todella ihanan tuntuinen ihminen siis todella<3
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
PikaRakkaussuhdeMeillä kirjoitti:
Vastaan nyt näihin vaikka jotenkin kuvittelen että ovat enemmän vastaan kun puolesta ajatuksiini. Sinällään en itse alkaisi kritisoimaan kenenkään kirjoittajan kokemaa narsismia koska ne kokemukset ovat hänen henkilökohtaisia ei niin mitä minä sanon mutta keskustelupalstahan tämä on.

"Minusta puhe jättämisestä, kun on kyse aikusista ihmisistä, on aika lapsellista. Yleensä jos tosissaan lähdetään suhteeseen joka siitä huolimatta hajoaa, toinen kokee olevansa pakotetumpi tai vain valmiimpi lähtemään kuin toinen.. Tämä oikeasti voi sitä toista loukata, vaikka tämä loukkaantunut olisi itsekin valmis päättämään suhteen. Julkinen revittely on täysin epämoraalista."
Niin onhan se lapsellista. Miksi tällä naisella oli jatkuvasti tarve pitää jättämis uhkaa päällä? Kaikki erimielisyydet tai pikemminkin jos minulla oli mielipide meni aina niin että "jätän sut jos et tee tai toimi näin" Hän jätti minut seitsemän kertaa. Miksi no siksi että minulla oli mielipide joka erosi hänen omistaan. Normi suhteessa niihin olisi haettu kompromisseja mutta hänen tie oli aina "tämä oli sitten tässä" Takaisin hän otti kun muutin arvomaailmani omani vastaiseksi. Tai luulin muuttavani.
Nainen itse on tehnyt keskustelupalstoilla ja blogissaan erosta julkista revittelyä johon olen vastannut. Hänen egolleen ei sovi jätetyksi tuleminen joten hänen ainoa tie on ollut minun täydellinen mustamaalaaminen eron jälkeen.

"Sain sen käsityksen, että sinun oli pakko luopua suhteesta... Ja nyt revittelet jättäneesi. Jos olet menestyvä jättäjä ja kova jätkä, niin mikä sinulla on hätänä? Sen kun porskutat vaan edelleen menemään."
En revittele. Puolustelen näkemyksiäni häntä vastaan. Minun toive hänelle oli erossa että älä tuo eroamme keskustelu palstalle missä tavattiin koska se ei kuulu muille ja en halua että sillä herkutellaan ja kiusataan. No tämän kuultuaan hänen oli pakko tuoda asia blogiinsa sekä keskustelupalstalle yms jonne jauhaa täyttä kuraa minusta puhuen käänteisesti kokoajan itsestään. Se nainen on täysin epätasapainossa ja sekaisin. Nyt hän julkaisee parasta aikaa omia alastonkuviaan keskustelupalstalla. No se on hänen asiansa mutta tää riehuminen, uhkailu, haukkuminen ja nyt alastonkuviensa jakelu kertoo jo aikapaljon ensinnä hänen huomionhakuisuudestaan ja todella sekaisin olevasta päästään tällähetkellä. Olen surullinen hänen puolestaan kuinka ilmeisen rankkaa tämä hänelle on mutta hänellä oli mahdollisuutensa jonka ryssi.

"Tärkeä tieto, mutta kenelle? Miksi kerrot tämän täällä palstalla? Ok, voisi olla ihan hyvä "purkaa auki", jos nyt kirjoittelisit niinkun kehoitin, eli tunnistamattomassa moodissa. Sensijaan kirjoitat tähän samaan ketjuun, koska tosiasiassa et tahdo esim. minun vastaustani, vaan hänen. Eli kirjoittelet hänelle edelleen."
Ei. Olet väärässä. Kaikille hän kertoo estäneensä kaikki viestiyhteydet mutta silti viestii minulle edelleen parin päivän välein puhelimellaan. Jos haluaisin hänen vastauksiaan niin olisin tämänkin aiheen kirjoittanut palstalle jossa hän pyörii. Hän itse jäljitti minut tänne kun sain siellä vinkkejä että on myös narsismi palsta jossa voisin puida asiaa niin että hän ei tulisi sotkemaan valheillaan sitä mitä aidsti olen kokenut. Kirjoitin kyllä aiheesta samaisen suhteet palstan toiselle osiolle jossa uskoin että hän pyörisi vähemmän jos ollenkaan ja vielä eri nimimerkillä kuten yleensä tunnistettavana olen ollut mutta hän tuntee tarinan eli tunnistaa itsensä tekstistä joten tännekin hän seurasi sitten minua. Ja kirjoittamistani en lopeta kirjoitti hän tänne tai ei. Miksi minun pitäisi lopettaa jos minulla on asiaa mitä haluan purkaa?

"Ei todellakaan hyvä, ei sinulle eikä sinun seuraavalle lähteä deittailemaan kun edellinen juttu ei ole mitenkään selvä, vaan setvimistä riittää. Oletko aina pitänyt noin kiirettä? Edellinen tapaus pitäisi olla selvitetty ennekuin lähtee uuteen, kaikkien takia. Tulee sekaannuksia muuten, vanhaa painolastia kertyy eikä uudelle suhteelle ole oikeasti tilaa. Uusi tulee sotketuksi kamppailuun. Mutta onko niin, että sen jo tiesitkin?
Ai miksi ei hyvä? Lähdin suhteesta koska nainen käytöksellään osoitti että ei rakastanut minua vaan oli kontrolloiva hallitseva narsisti. Ei mulle tuota tuskaa lähteä koska mua ei olla rakastettu. Silloin se oma rakkauden tunteenikin on kuollut eikä estä uutta suhdetta. Omalta osaltani suhde on käsitelty. Naisen mielestä ilmeisesti ei. Uusi ei tule sotkeentumaan milläänlailla edelliseen. Minulla ei ole mitään tarvetta puida hänelle yhtään suhdettamme. Ainoa asia minkä olen kertonut ja vastaan kyllä jos hän kyselee on se että arvomaailmamme ei sopineet toisillemme. Mulla ei ole mitään tarvetta exääni haukkua tai puida mennyttä hänelle. Se on ollutta ja mennyttä ja uusi lehti aukeaa.

"Ok. Menette varmaan naimisiin ja tulet heti onnelliseksi."
Toivottavasti. Nainen on lapseton lähes ikäiseni ja haaveilee perhe elämästä ja vakiintumisesta. Arvomaailmamme samat ja kiinnostuksen kohteet. Todella ihanan tuntuinen ihminen siis todella<3
"Miksi no siksi että minulla oli mielipide joka erosi hänen omistaan. "
Tuokin riippuu vähän siitä mistä asioista on konkreettisesti kyse, mitä tuosta voi ajatella. Mitä ne "mielipiteet" ovat, mitä asioita koskevat... Vain mielikuvitus on ulkopuolisen lukijan rajana, mitä ne asiat voivat olla...
Kuten olen sanonut, kehoitan olemaan kirjoittamatta tunnistettavana enempää. On hyvä että asiat eivät ole tässä enempää avattuina, vaikka tuosta ei voikaan mitään johtopäätöstä vetää parhaalla tahdollakaan. Asia pysyy neutraalina.
" Hänen egolleen ei sovi jätetyksi tuleminen"
Kenen egolle sopii?
Ihan vaan tiedoksi mitenkään kantaa ottamatta, niin narsistin uhri varsinkin kokee hylätyksi tulemisen todella raakana tekona. Narsisti tekee sen niin raa´asti kuin ikinä vain voi, ihan tarkoituksella. Moni narsistin uhri miettii siinä itsemurhaa kun kokee itsensä täysin häväistyksi.
Teidän suhdeko on jollain tavoin julkinen kun eroa olette julkisesti alkaneet puimaan. Toisaalta, ne blogit sun muut tekevät ihan taviksista jonkinlaisia kybertodellisuudessa eläviä.

Ja ihan vain tiedoksi, että suhteessa ei aina ole jompikumpi narsisti, tai edes suhteen pahis. Usein kyllä suhdehyvis joutuu todellisten pahisten saartamaksi jopa. Tuosta kaikesta voi hyviskin ottaa opiksi ja näpäyttää takaisin. On pelottavaa, että virtuaalisesti tutustuneet innokkaat kirjoittajat päätyvät setvimään bittiavaruuteen asioitaan...
Itse olen päättänyt pysyä täysin anonyyminä netissä, enkä koskaan aloita suhdetta kirjoittelupalstalta---- noin niinkuin vihjeenä jatkossa, jos ei tahdo enempää samanlaista.

" Olen surullinen hänen puolestaan kuinka ilmeisen rankkaa tämä hänelle on mutta hänellä oli mahdollisuutensa jonka ryssi."
Tuohon ei voi ottaa kantaa siitä samasta syystä, mitä jo aiemmin kirjoitin. Mutta sehän ei ollutkaan tämän kirjoittelun tarkoitus, että tähän ulkopuolinen ottaisi kantaa. Mikä se "mahdollisuus" oli ja miksi hän sen ryssi... Ken tietää?
Selvennös: Minä "ryssin" "mahdollisuuteni" jatkaa seurustelua narsisti-psykopaattini kanssa, koska näkemyseroni sen suhteen, miten voi yleensä elää, oli niin täysin eri luokkaa, että jatko ei olisi hänen ehdoillaan ollut mitenkään mahdollinen. Minun oli pakko luopua hänestä ja hänen minusta (oman narsistinnäkmyksensä mukaan). Eli nämä ilmaukset eivät ulkopuolisille ilmennä mitään, vaan ne voivat tarkoittaa aivan mitä tahansa.

"mutta hän tuntee tarinan eli tunnistaa itsensä tekstistä joten tännekin hän seurasi sitten minua. Ja kirjoittamistani en lopeta kirjoitti hän tänne tai ei. Miksi minun pitäisi lopettaa jos minulla on asiaa mitä haluan purkaa?"
Tässä se ongelma, että et ole kirjoittanut tunnistamattomana tunnistamattomalla tavalla. Kirjoitat ikäänkuin proosaa ja tunnistettavaa tarinaa. Täällä moni kirjoittaa niin abstraktisti ja yleisellä tasolla, että kertomusta ei voi yhdistää todellisuuteen. Toisaalta kirjoittelua käydään niin yleisellä tasolla, että useinkin joku luulee olevansa kirjoittelun aiheena, vaikka ei ole.
Toisinaan sitten tulee näitä tällaisia, joihin tulee se toinen jatkamaan...

"Se nainen on täysin epätasapainossa ja sekaisin."
" riehuminen, uhkailu, haukkuminen ja nyt alastonkuviensa jakelu kertoo jo aikapaljon ensinnä hänen huomionhakuisuudestaan ja todella sekaisin olevasta päästään tällähetkellä. "
Tosiasiassa -ei kerro!
Narsistin uhri on usein se, joka vaikuttaa todella sekaiselta ja on todella raivostunut, kun narsisti taas esittelee raivoavaa uhriaan, että katsokaa nyt, siinä se on, tuollainen se on!
Mutta taaskaan, kukaan muu kuin te kaksi ei voi tietää, ainkaan missään palstalla näillä perusteilla mistä teidän kahden välillä on ollut kyse.

"Mulla ei ole mitään tarvetta exääni haukkua tai puida mennyttä hänelle. Se on ollutta ja mennyttä ja uusi lehti aukeaa."
Jos se on ollutta ja mennyttä... Että on käynyt noin kepeästi. Itse lukuisia kertoja saman kuulleena olisin sitä mieltä, että "ollutta ja mennyttä" on ainakin useimmiten vähän sama kuin "lakaistu maton alle". Nuo sanat nimeomaan ovat hyvin käytettyjä. Kahdessa viikossa ei kukaan ehdi edes vilaista peiliin, kun on kyse vaikkapa muutamankin kuukauden suhteesta. Mutta kukin tavallaan.

"Todella ihanan tuntuinen ihminen siis todella<3 "
Varmasti, ja se kuollut rakkautesi on siis herännyt täysin uuteen eloon nopeasti.

~Itse omalla kohdallani olen kokenut hyväksi antaa rakkaudentunteeni elpyä kolauksestaan normaaliksi ilman että kukaan sitä herättäisi henkiin. Vaan minulla olisi rakkaus valmiina, jonka sitten voisin jollekin antaa. Etänä tunteita jo järjestyksessä toiseen narsisti-psykopaatin jälkeen. Minulla paljon tekemistä, työtä ja harrastuksia. Koen että itsen löytäminen minuun kohdistuneen attentaatin jälkeen minulle tärkeintä.~
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tuokin_rii kirjoitti:
"Miksi no siksi että minulla oli mielipide joka erosi hänen omistaan. "
Tuokin riippuu vähän siitä mistä asioista on konkreettisesti kyse, mitä tuosta voi ajatella. Mitä ne "mielipiteet" ovat, mitä asioita koskevat... Vain mielikuvitus on ulkopuolisen lukijan rajana, mitä ne asiat voivat olla...
Kuten olen sanonut, kehoitan olemaan kirjoittamatta tunnistettavana enempää. On hyvä että asiat eivät ole tässä enempää avattuina, vaikka tuosta ei voikaan mitään johtopäätöstä vetää parhaalla tahdollakaan. Asia pysyy neutraalina.
" Hänen egolleen ei sovi jätetyksi tuleminen"
Kenen egolle sopii?
Ihan vaan tiedoksi mitenkään kantaa ottamatta, niin narsistin uhri varsinkin kokee hylätyksi tulemisen todella raakana tekona. Narsisti tekee sen niin raa´asti kuin ikinä vain voi, ihan tarkoituksella. Moni narsistin uhri miettii siinä itsemurhaa kun kokee itsensä täysin häväistyksi.
Teidän suhdeko on jollain tavoin julkinen kun eroa olette julkisesti alkaneet puimaan. Toisaalta, ne blogit sun muut tekevät ihan taviksista jonkinlaisia kybertodellisuudessa eläviä.

Ja ihan vain tiedoksi, että suhteessa ei aina ole jompikumpi narsisti, tai edes suhteen pahis. Usein kyllä suhdehyvis joutuu todellisten pahisten saartamaksi jopa. Tuosta kaikesta voi hyviskin ottaa opiksi ja näpäyttää takaisin. On pelottavaa, että virtuaalisesti tutustuneet innokkaat kirjoittajat päätyvät setvimään bittiavaruuteen asioitaan...
Itse olen päättänyt pysyä täysin anonyyminä netissä, enkä koskaan aloita suhdetta kirjoittelupalstalta---- noin niinkuin vihjeenä jatkossa, jos ei tahdo enempää samanlaista.

" Olen surullinen hänen puolestaan kuinka ilmeisen rankkaa tämä hänelle on mutta hänellä oli mahdollisuutensa jonka ryssi."
Tuohon ei voi ottaa kantaa siitä samasta syystä, mitä jo aiemmin kirjoitin. Mutta sehän ei ollutkaan tämän kirjoittelun tarkoitus, että tähän ulkopuolinen ottaisi kantaa. Mikä se "mahdollisuus" oli ja miksi hän sen ryssi... Ken tietää?
Selvennös: Minä "ryssin" "mahdollisuuteni" jatkaa seurustelua narsisti-psykopaattini kanssa, koska näkemyseroni sen suhteen, miten voi yleensä elää, oli niin täysin eri luokkaa, että jatko ei olisi hänen ehdoillaan ollut mitenkään mahdollinen. Minun oli pakko luopua hänestä ja hänen minusta (oman narsistinnäkmyksensä mukaan). Eli nämä ilmaukset eivät ulkopuolisille ilmennä mitään, vaan ne voivat tarkoittaa aivan mitä tahansa.

"mutta hän tuntee tarinan eli tunnistaa itsensä tekstistä joten tännekin hän seurasi sitten minua. Ja kirjoittamistani en lopeta kirjoitti hän tänne tai ei. Miksi minun pitäisi lopettaa jos minulla on asiaa mitä haluan purkaa?"
Tässä se ongelma, että et ole kirjoittanut tunnistamattomana tunnistamattomalla tavalla. Kirjoitat ikäänkuin proosaa ja tunnistettavaa tarinaa. Täällä moni kirjoittaa niin abstraktisti ja yleisellä tasolla, että kertomusta ei voi yhdistää todellisuuteen. Toisaalta kirjoittelua käydään niin yleisellä tasolla, että useinkin joku luulee olevansa kirjoittelun aiheena, vaikka ei ole.
Toisinaan sitten tulee näitä tällaisia, joihin tulee se toinen jatkamaan...

"Se nainen on täysin epätasapainossa ja sekaisin."
" riehuminen, uhkailu, haukkuminen ja nyt alastonkuviensa jakelu kertoo jo aikapaljon ensinnä hänen huomionhakuisuudestaan ja todella sekaisin olevasta päästään tällähetkellä. "
Tosiasiassa -ei kerro!
Narsistin uhri on usein se, joka vaikuttaa todella sekaiselta ja on todella raivostunut, kun narsisti taas esittelee raivoavaa uhriaan, että katsokaa nyt, siinä se on, tuollainen se on!
Mutta taaskaan, kukaan muu kuin te kaksi ei voi tietää, ainkaan missään palstalla näillä perusteilla mistä teidän kahden välillä on ollut kyse.

"Mulla ei ole mitään tarvetta exääni haukkua tai puida mennyttä hänelle. Se on ollutta ja mennyttä ja uusi lehti aukeaa."
Jos se on ollutta ja mennyttä... Että on käynyt noin kepeästi. Itse lukuisia kertoja saman kuulleena olisin sitä mieltä, että "ollutta ja mennyttä" on ainakin useimmiten vähän sama kuin "lakaistu maton alle". Nuo sanat nimeomaan ovat hyvin käytettyjä. Kahdessa viikossa ei kukaan ehdi edes vilaista peiliin, kun on kyse vaikkapa muutamankin kuukauden suhteesta. Mutta kukin tavallaan.

"Todella ihanan tuntuinen ihminen siis todella<3 "
Varmasti, ja se kuollut rakkautesi on siis herännyt täysin uuteen eloon nopeasti.

~Itse omalla kohdallani olen kokenut hyväksi antaa rakkaudentunteeni elpyä kolauksestaan normaaliksi ilman että kukaan sitä herättäisi henkiin. Vaan minulla olisi rakkaus valmiina, jonka sitten voisin jollekin antaa. Etänä tunteita jo järjestyksessä toiseen narsisti-psykopaatin jälkeen. Minulla paljon tekemistä, työtä ja harrastuksia. Koen että itsen löytäminen minuun kohdistuneen attentaatin jälkeen minulle tärkeintä.~
Sanotaanko näin että raapaisin vähän pintaa kun kerroin tänne asioita josta tietenkin jollain ihme kaavalla toteat että "et ole ollut narsistin kanssa tekemisissä" No sehän nyt on keskustelupalstalla helppo sanoa kenelle vaan ja aina se oma kokemus on parempi kuin muiden. Jos mä kertoisin tänne koko tarinan myös niiden syyt kun nainen jätti minut seitsemästi niin yksi Päätälon Iijoki sarjakaan ei riittäis merkkeinä asiaan. Vähän kertokoon sekin että parisuhde terapeutilla käydessäni jonne nainen jätti tulematta niin koko kaks tuntinen paasaaminen aiheesta vaan ei tuntunut riittävän kun juttua tuli ja tuli. Terapeutin kommentti puolentunnin jälkeen oli suora. Hän sanoi "minulla on kymmenien vuosien kokemus näistä aiheista ja koskaan en ole ole silti sanonut kenellekään näin suoraan mutta nyt on pakko sanoa. Olet tekemisissä täydellisen narsistin kanssa ja kehotukseni on että juokse ja lujaa suhteesta" Hän ihmetteli miten ylipäätään olin jaksanut sietää niitä kaikkia jättämisiä ja uhkailuja. Samaa sanoi kaverini ja sukulaisenikin. En tiedä miksi jaksoin. Kun oli niitä ihania hetkiä yhdessä niin kai sitten uskoin että kaikki se ikävä loppuu. Ja paskat vaan paheni. Kolme päivää kihloihin mennessämme hän jätti seitsemännen kerran. Sen jälkeen oma mittani oli täynnä ja lähdin parin päivän taistelun jälkeen lopullisesti. Tuli ilmeisen yllätyksenä hänelle et "ai se lähti. eihän sen näin pitäny mennä"
Minulla oli rakkaus. Hän tuhosi sen rakkauden tunteen täysin. Joten ei ole enään mitään sydämen vetoa häneen. On vain niitä ihania muistoja ikävien välissä joita sit pyrin muistelemaan et aika kultais tunteet häneen lievemmiksi kun nyt se on lähinnä ärsyyntynyttä ja lähes vihaa saamastani kohtelusta.
Se jos sinä et pystyisi heti rakastamaan tai antamaan rakkautta ei ole se ainoa oikea tie vai onko sinussakin narsismin vikaa että on vain sinä ja sinun oikea tapa edetä? Itse pystyin tapaamaan mielestäni sen oikean lähes samantien koska nimenomaan tunteet kuolivat joten minulla on siltäosin tyhjä takki ja uusi lehtinen auki antaa rakkautta tälle nykyiselle ihmiselle ja ottaa häneltä rakkautta vastaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
PikaRakkaussuhdeMeillä kirjoitti:
Sanotaanko näin että raapaisin vähän pintaa kun kerroin tänne asioita josta tietenkin jollain ihme kaavalla toteat että "et ole ollut narsistin kanssa tekemisissä" No sehän nyt on keskustelupalstalla helppo sanoa kenelle vaan ja aina se oma kokemus on parempi kuin muiden. Jos mä kertoisin tänne koko tarinan myös niiden syyt kun nainen jätti minut seitsemästi niin yksi Päätälon Iijoki sarjakaan ei riittäis merkkeinä asiaan. Vähän kertokoon sekin että parisuhde terapeutilla käydessäni jonne nainen jätti tulematta niin koko kaks tuntinen paasaaminen aiheesta vaan ei tuntunut riittävän kun juttua tuli ja tuli. Terapeutin kommentti puolentunnin jälkeen oli suora. Hän sanoi "minulla on kymmenien vuosien kokemus näistä aiheista ja koskaan en ole ole silti sanonut kenellekään näin suoraan mutta nyt on pakko sanoa. Olet tekemisissä täydellisen narsistin kanssa ja kehotukseni on että juokse ja lujaa suhteesta" Hän ihmetteli miten ylipäätään olin jaksanut sietää niitä kaikkia jättämisiä ja uhkailuja. Samaa sanoi kaverini ja sukulaisenikin. En tiedä miksi jaksoin. Kun oli niitä ihania hetkiä yhdessä niin kai sitten uskoin että kaikki se ikävä loppuu. Ja paskat vaan paheni. Kolme päivää kihloihin mennessämme hän jätti seitsemännen kerran. Sen jälkeen oma mittani oli täynnä ja lähdin parin päivän taistelun jälkeen lopullisesti. Tuli ilmeisen yllätyksenä hänelle et "ai se lähti. eihän sen näin pitäny mennä"
Minulla oli rakkaus. Hän tuhosi sen rakkauden tunteen täysin. Joten ei ole enään mitään sydämen vetoa häneen. On vain niitä ihania muistoja ikävien välissä joita sit pyrin muistelemaan et aika kultais tunteet häneen lievemmiksi kun nyt se on lähinnä ärsyyntynyttä ja lähes vihaa saamastani kohtelusta.
Se jos sinä et pystyisi heti rakastamaan tai antamaan rakkautta ei ole se ainoa oikea tie vai onko sinussakin narsismin vikaa että on vain sinä ja sinun oikea tapa edetä? Itse pystyin tapaamaan mielestäni sen oikean lähes samantien koska nimenomaan tunteet kuolivat joten minulla on siltäosin tyhjä takki ja uusi lehtinen auki antaa rakkautta tälle nykyiselle ihmiselle ja ottaa häneltä rakkautta vastaan.
" josta tietenkin jollain ihme kaavalla toteat että "et ole ollut narsistin kanssa tekemisissä" "
:D, eipä minulla mitään sellaista kaavaa taida olla.. Eli en pysty kertomasi perusteella sanomaan sitä enkä tätä oletko ollut narsistin kanssa tekemisissä. Eikä omassa kokemuksessani narsistin kainalossa ole mitään sellaista että sitä voisi edes hurjimmallakaan huumorintajulla kutsua "paremmaksi" kokemukseksi.
"Jos mä kertoisin tänne koko tarinan myös niiden syyt kun nainen jätti minut seitsemästi niin yksi Päätälon Iijoki sarjakaan ei riittäis merkkeinä asiaan."
Jos et olisi "esittäytynyt" niin että sinua on ollut noin helppo seurata, olisit voinut ainakin jotain vähän valaista enemmän. Toisaalta on hienoa että olet käynyt vaitiolovelvollisella terapeutilla puhumassa. Kas kun ne jotkut irralliset teot ovat juuri ne mistä narsistin tunnistaa. Narsistit toimivat niin irrationaalisen kauheilla ja julmilla tavoilla, että normi-ihmiset eivät niin tee... Narsistit eivät kykene tuntemaan empatiaa toista ihmistä kohtaan ja siksi heitä ei liikuta mitä se toinen tuntee ja kokee...
"On vain niitä ihania muistoja ikävien välissä joita sit pyrin muistelemaan et aika kultais tunteet häneen lievemmiksi kun nyt se on lähinnä ärsyyntynyttä ja lähes vihaa saamastani kohtelusta."
Olen sitä mieltä että sinä olet vielä vaiheessa ja sinulla ero-suruprosessi kesken. Mutta niinkuin sanoin, nämä nyt vain minun mielipiteitäni.

Olen näitä narsistitarinoita täällä palstalla lukenut vuosien ajan, niinkun moni muukin. Jotain sinun kohdehenkilössäsi on sellaista, joka ei ainakaan sinun kertomanasi kolahda kohdalleen... Yleensä narsistit ovat taitavia koukuttajia ja pystyvät pitämään saalistaan otteessa... Hän ei kyennyt narsisteille tyypilliseen tapaan iskemään sinuun narsistinkoukkua jossa sinä kiemurtaisit, etkä edes kaipaa häntä...
Narsistien uhreille on tyypillistä, että edes ajatus uudesta suhteesta ei kiinnosta vaikka olisi käynytkin niin, että uhri on pystynyt narsisti jättämään. Narsisteilla on tapana jäädä uhriensa mieleen tiukasti kiinni. Narsistit koukuttavat yleensä uhrinsa seksuaalisesti eikä ajatus suhteesta kiehdo.
http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Survive.html
"Narsisti on oman häiriintyneisyytensä lailla kaikkialle läpitunkeva. Narsistin uhrina oleminen on yhtä turmiollinen olotila kuin narsistina oleminen. Narsistin jättämiseksi vaaditaan valtavia mentaalisia ponnistuksia, ja fyysinen erottautuminen on niistä vain ensimmäinen (ja vähiten tärkeä) askel.

Narsisti voidaan hylätä - mutta narsisti on hidas hylkäämään uhrejaan. Hän on läsnä, joka hetki esiin astuen, tehden olemassaolon epärealistiseksi, kieroutuneeksi ja vääristyneeksi, ilman hengähdystaukoa, sisäisenä herpaantumattomana äänenä, joka ei anna hetkenkään rauhaa, ja josta puuttuu myötätunto ja empatia uhria kohtaan.

Narsisti on läsnä aaveen lailla kauan senkin jälkeen kun hän on kadonnut fyysisesti. Tämä on todellinen vaara, jonka narsistin uhrit joutuvat kohtaamaan: että he tulevat hänen kaltaisikseen, katkeriksi, itsekeskeisiksi, epäempaattisiksi. Tämä on narsistin viimeinen kumarrus estradilla, ikään kuin ylimääräinen kappale taputusten jälkeen."

~"Se jos sinä et pystyisi heti rakastamaan tai antamaan rakkautta ei ole se ainoa oikea tie"
Oikeasta tai väärästä en tässä yhteydessä tiedä, mutta uhreille tyypilliseen tapaan en kyennyt löytämään muista sitä mitä kuvittelin narsistissa nähneeni. Narsisti-psykopaattini kuopaisi sen verran syvältä rakkaudentunteitani, että niitä ei pitkään aikaan valitettavasti ollut antaa eteenpäin. Pidin myös viisaimpana tutustua itseeni ainakin jonkin verran uudestaan narsistin jälkeen. Lisäksi elämässäni oli muita hyvin voimakkaasti vaikuttavia tapahtumia samanaikaisesti. Narsisteillehan on tyypillistä iskeä kiinni kun joku uhriksi sopiva on vaikeassa elämäntilanteessa. En halunnut turvautua laastariin. Itseasiassa narsisti oli minun elämässäni laastarin roolissa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Itse en vain sitä tajunnut kuin vasta jälkeenpäin.~
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
PikaRakkaussuhdeMeillä kirjoitti:
Sanotaanko näin että raapaisin vähän pintaa kun kerroin tänne asioita josta tietenkin jollain ihme kaavalla toteat että "et ole ollut narsistin kanssa tekemisissä" No sehän nyt on keskustelupalstalla helppo sanoa kenelle vaan ja aina se oma kokemus on parempi kuin muiden. Jos mä kertoisin tänne koko tarinan myös niiden syyt kun nainen jätti minut seitsemästi niin yksi Päätälon Iijoki sarjakaan ei riittäis merkkeinä asiaan. Vähän kertokoon sekin että parisuhde terapeutilla käydessäni jonne nainen jätti tulematta niin koko kaks tuntinen paasaaminen aiheesta vaan ei tuntunut riittävän kun juttua tuli ja tuli. Terapeutin kommentti puolentunnin jälkeen oli suora. Hän sanoi "minulla on kymmenien vuosien kokemus näistä aiheista ja koskaan en ole ole silti sanonut kenellekään näin suoraan mutta nyt on pakko sanoa. Olet tekemisissä täydellisen narsistin kanssa ja kehotukseni on että juokse ja lujaa suhteesta" Hän ihmetteli miten ylipäätään olin jaksanut sietää niitä kaikkia jättämisiä ja uhkailuja. Samaa sanoi kaverini ja sukulaisenikin. En tiedä miksi jaksoin. Kun oli niitä ihania hetkiä yhdessä niin kai sitten uskoin että kaikki se ikävä loppuu. Ja paskat vaan paheni. Kolme päivää kihloihin mennessämme hän jätti seitsemännen kerran. Sen jälkeen oma mittani oli täynnä ja lähdin parin päivän taistelun jälkeen lopullisesti. Tuli ilmeisen yllätyksenä hänelle et "ai se lähti. eihän sen näin pitäny mennä"
Minulla oli rakkaus. Hän tuhosi sen rakkauden tunteen täysin. Joten ei ole enään mitään sydämen vetoa häneen. On vain niitä ihania muistoja ikävien välissä joita sit pyrin muistelemaan et aika kultais tunteet häneen lievemmiksi kun nyt se on lähinnä ärsyyntynyttä ja lähes vihaa saamastani kohtelusta.
Se jos sinä et pystyisi heti rakastamaan tai antamaan rakkautta ei ole se ainoa oikea tie vai onko sinussakin narsismin vikaa että on vain sinä ja sinun oikea tapa edetä? Itse pystyin tapaamaan mielestäni sen oikean lähes samantien koska nimenomaan tunteet kuolivat joten minulla on siltäosin tyhjä takki ja uusi lehtinen auki antaa rakkautta tälle nykyiselle ihmiselle ja ottaa häneltä rakkautta vastaan.
" Itse pystyin tapaamaan mielestäni sen oikean lähes samantien koska nimenomaan tunteet kuolivat joten minulla on siltäosin tyhjä takki ja uusi lehtinen auki antaa rakkautta tälle nykyiselle ihmiselle ja ottaa häneltä rakkautta vastaan. "
Sorry mutta tuossa minun mielestäni jotain outoa.
"Nimenomaan tunteet kuolivat"
"minulla siltäosin tyhjä takki"
Ja sitten:
"lehtinen auki antaa rakkautta"
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
D_eipä kirjoitti:
" josta tietenkin jollain ihme kaavalla toteat että "et ole ollut narsistin kanssa tekemisissä" "
:D, eipä minulla mitään sellaista kaavaa taida olla.. Eli en pysty kertomasi perusteella sanomaan sitä enkä tätä oletko ollut narsistin kanssa tekemisissä. Eikä omassa kokemuksessani narsistin kainalossa ole mitään sellaista että sitä voisi edes hurjimmallakaan huumorintajulla kutsua "paremmaksi" kokemukseksi.
"Jos mä kertoisin tänne koko tarinan myös niiden syyt kun nainen jätti minut seitsemästi niin yksi Päätälon Iijoki sarjakaan ei riittäis merkkeinä asiaan."
Jos et olisi "esittäytynyt" niin että sinua on ollut noin helppo seurata, olisit voinut ainakin jotain vähän valaista enemmän. Toisaalta on hienoa että olet käynyt vaitiolovelvollisella terapeutilla puhumassa. Kas kun ne jotkut irralliset teot ovat juuri ne mistä narsistin tunnistaa. Narsistit toimivat niin irrationaalisen kauheilla ja julmilla tavoilla, että normi-ihmiset eivät niin tee... Narsistit eivät kykene tuntemaan empatiaa toista ihmistä kohtaan ja siksi heitä ei liikuta mitä se toinen tuntee ja kokee...
"On vain niitä ihania muistoja ikävien välissä joita sit pyrin muistelemaan et aika kultais tunteet häneen lievemmiksi kun nyt se on lähinnä ärsyyntynyttä ja lähes vihaa saamastani kohtelusta."
Olen sitä mieltä että sinä olet vielä vaiheessa ja sinulla ero-suruprosessi kesken. Mutta niinkuin sanoin, nämä nyt vain minun mielipiteitäni.

Olen näitä narsistitarinoita täällä palstalla lukenut vuosien ajan, niinkun moni muukin. Jotain sinun kohdehenkilössäsi on sellaista, joka ei ainakaan sinun kertomanasi kolahda kohdalleen... Yleensä narsistit ovat taitavia koukuttajia ja pystyvät pitämään saalistaan otteessa... Hän ei kyennyt narsisteille tyypilliseen tapaan iskemään sinuun narsistinkoukkua jossa sinä kiemurtaisit, etkä edes kaipaa häntä...
Narsistien uhreille on tyypillistä, että edes ajatus uudesta suhteesta ei kiinnosta vaikka olisi käynytkin niin, että uhri on pystynyt narsisti jättämään. Narsisteilla on tapana jäädä uhriensa mieleen tiukasti kiinni. Narsistit koukuttavat yleensä uhrinsa seksuaalisesti eikä ajatus suhteesta kiehdo.
http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Survive.html
"Narsisti on oman häiriintyneisyytensä lailla kaikkialle läpitunkeva. Narsistin uhrina oleminen on yhtä turmiollinen olotila kuin narsistina oleminen. Narsistin jättämiseksi vaaditaan valtavia mentaalisia ponnistuksia, ja fyysinen erottautuminen on niistä vain ensimmäinen (ja vähiten tärkeä) askel.

Narsisti voidaan hylätä - mutta narsisti on hidas hylkäämään uhrejaan. Hän on läsnä, joka hetki esiin astuen, tehden olemassaolon epärealistiseksi, kieroutuneeksi ja vääristyneeksi, ilman hengähdystaukoa, sisäisenä herpaantumattomana äänenä, joka ei anna hetkenkään rauhaa, ja josta puuttuu myötätunto ja empatia uhria kohtaan.

Narsisti on läsnä aaveen lailla kauan senkin jälkeen kun hän on kadonnut fyysisesti. Tämä on todellinen vaara, jonka narsistin uhrit joutuvat kohtaamaan: että he tulevat hänen kaltaisikseen, katkeriksi, itsekeskeisiksi, epäempaattisiksi. Tämä on narsistin viimeinen kumarrus estradilla, ikään kuin ylimääräinen kappale taputusten jälkeen."

~"Se jos sinä et pystyisi heti rakastamaan tai antamaan rakkautta ei ole se ainoa oikea tie"
Oikeasta tai väärästä en tässä yhteydessä tiedä, mutta uhreille tyypilliseen tapaan en kyennyt löytämään muista sitä mitä kuvittelin narsistissa nähneeni. Narsisti-psykopaattini kuopaisi sen verran syvältä rakkaudentunteitani, että niitä ei pitkään aikaan valitettavasti ollut antaa eteenpäin. Pidin myös viisaimpana tutustua itseeni ainakin jonkin verran uudestaan narsistin jälkeen. Lisäksi elämässäni oli muita hyvin voimakkaasti vaikuttavia tapahtumia samanaikaisesti. Narsisteillehan on tyypillistä iskeä kiinni kun joku uhriksi sopiva on vaikeassa elämäntilanteessa. En halunnut turvautua laastariin. Itseasiassa narsisti oli minun elämässäni laastarin roolissa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Itse en vain sitä tajunnut kuin vasta jälkeenpäin.~
Ilmeisesti en osaa kirjallisesti ilmaista itseäni uskottavasti mutta olkoon en taistele tuulimyllyjä vastaan. Kuten tämän naisenkin kanssa niin kasvoton viestittely oli maailman vaikeinta mutta kasvotusten helppoa. Olen nyt kahdenkin vaitiolovelvollisen kanssa tätä asiaa kasvotusten puinut ja myös tällä toisella sama diaknoosi eli olin narsistin kanssa tekemisissä. Katsos kun asia on paljon helpompi puhumalla puhua kuin kirjoittaa ja vaikka juuri sinun mielestäsi ei asiat loksahtaisikaan niin mulle riittää tieto että ammattihenkilöt ovat nähneet asian juuri narsistiseksi käyttäytymiseksi.

Kyllähän narsisti koukkunsa iski tai miksi muuten olisin sietänyt kaikkia seitsemää jättämistä ja muita uhkailuja. Olisiko vaan niin että toisille irtautuminen on helpompaa kuin toisille. Aloin pikkuhiljaa ymmärtää että minua pidetään ihan pellenä ja idioottina ja nainen kuvittelee että kaikki mitä hän sanoo tekee tai vaatii menee läpi. Hänen rakkaudettomuuttaan kertoi hyvin se että hän ei lopulta ollut valmis tekemään mitään suhteemme eteen. Ei terapiaan ei lopettamaan uhkailuja eikä edes kertomaan mitä itse olisi valmis tekemään meidän eteen.

Olen itsetuntoani kehittänyt viimeisen vuoden aikana niin että uskallan myös arvostaa jo itseäni siinä määrin että pystyn lähtemään vaikka vaikeaa olikin huonosta suhteesta. Sinulla ilmeisesti itsetunto oli niin muserrettu että takerruit vaan enemmän. Minäkin takerruin mutta omanarvon tunto alkoi haraamaan jo vastaan.

Mä en nyt yksinkertaisesti ymmärrä tuota sinun outous seikkaa uuden tapaamisessani. Kuten sanottu me kaikki olemme erilaisia. Se missä toinen itkee ja märehtii viisi vuotta toiselle riittää viisi päivää. Jos mä olisin vuosikausia vellonut itsesäälissä ja pitänyt suhdekarenssia ei mulla sit elämä olisi enään muuhun riittänytkään.
Väännän vielä rautalangasta. Kun ymmärsin että nainen ei rakastanut minua alkuunkaan ja sinetöi vielä suhteemme uskomattomilla valheilla, haukkumisilla, julki nöyryyttämisillä, uhkailuilla yms niin se katkaisi viimeisetkin tunne siteeni häneen. Rakastin kyllä mutta hän tappoi rakkauteni. Näinollen hän on mulle ilmaa ja noupadi. Joo ei niitä meidän hyviä hetkiä huonoiksi silti saa mutta ei ne hyvät hetket enään ole muuta kuin hyviä hetkiä. Ihan sama jos sä syöt tänään herkullista valkosuklaata mutta huomenna sulle on tarjolla vielä herkullisempaa pähkinäsuklaata niin jätätkö sä sen syömättä kun sä muistelet sitä eilistä ihanaa hetkeä valkosuklaan parissa? Niinpä. Et jätä. Se on hyvä muisto mut edessä voi olla vielä ihanampaa.
Olkoon se sinulle outoa niin itse en ainakaan jarruttele. Hän voi olla se oikea tai sitten ei. Ei se hänen persoonaansa mihinkään muutu tapailenko häntä nyt vai vasta vuoden päästä. Ja kovin hänkin vaikuttaa innostuneelta kun kutsui taaskin huomiseksi luokseen ja laittaa kuulemma ruuat ja kaikki. Sitten alkaakin sopivasti loma samaan syssyyn et kirjoitan tänne joskus jos ennätän käydä lukemassa.
Jos en niin hyvää ja aurinkoista syksyn jatkoa sinulle!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
PikaRakkaussuhdeMeillä kirjoitti:
Ilmeisesti en osaa kirjallisesti ilmaista itseäni uskottavasti mutta olkoon en taistele tuulimyllyjä vastaan. Kuten tämän naisenkin kanssa niin kasvoton viestittely oli maailman vaikeinta mutta kasvotusten helppoa. Olen nyt kahdenkin vaitiolovelvollisen kanssa tätä asiaa kasvotusten puinut ja myös tällä toisella sama diaknoosi eli olin narsistin kanssa tekemisissä. Katsos kun asia on paljon helpompi puhumalla puhua kuin kirjoittaa ja vaikka juuri sinun mielestäsi ei asiat loksahtaisikaan niin mulle riittää tieto että ammattihenkilöt ovat nähneet asian juuri narsistiseksi käyttäytymiseksi.

Kyllähän narsisti koukkunsa iski tai miksi muuten olisin sietänyt kaikkia seitsemää jättämistä ja muita uhkailuja. Olisiko vaan niin että toisille irtautuminen on helpompaa kuin toisille. Aloin pikkuhiljaa ymmärtää että minua pidetään ihan pellenä ja idioottina ja nainen kuvittelee että kaikki mitä hän sanoo tekee tai vaatii menee läpi. Hänen rakkaudettomuuttaan kertoi hyvin se että hän ei lopulta ollut valmis tekemään mitään suhteemme eteen. Ei terapiaan ei lopettamaan uhkailuja eikä edes kertomaan mitä itse olisi valmis tekemään meidän eteen.

Olen itsetuntoani kehittänyt viimeisen vuoden aikana niin että uskallan myös arvostaa jo itseäni siinä määrin että pystyn lähtemään vaikka vaikeaa olikin huonosta suhteesta. Sinulla ilmeisesti itsetunto oli niin muserrettu että takerruit vaan enemmän. Minäkin takerruin mutta omanarvon tunto alkoi haraamaan jo vastaan.

Mä en nyt yksinkertaisesti ymmärrä tuota sinun outous seikkaa uuden tapaamisessani. Kuten sanottu me kaikki olemme erilaisia. Se missä toinen itkee ja märehtii viisi vuotta toiselle riittää viisi päivää. Jos mä olisin vuosikausia vellonut itsesäälissä ja pitänyt suhdekarenssia ei mulla sit elämä olisi enään muuhun riittänytkään.
Väännän vielä rautalangasta. Kun ymmärsin että nainen ei rakastanut minua alkuunkaan ja sinetöi vielä suhteemme uskomattomilla valheilla, haukkumisilla, julki nöyryyttämisillä, uhkailuilla yms niin se katkaisi viimeisetkin tunne siteeni häneen. Rakastin kyllä mutta hän tappoi rakkauteni. Näinollen hän on mulle ilmaa ja noupadi. Joo ei niitä meidän hyviä hetkiä huonoiksi silti saa mutta ei ne hyvät hetket enään ole muuta kuin hyviä hetkiä. Ihan sama jos sä syöt tänään herkullista valkosuklaata mutta huomenna sulle on tarjolla vielä herkullisempaa pähkinäsuklaata niin jätätkö sä sen syömättä kun sä muistelet sitä eilistä ihanaa hetkeä valkosuklaan parissa? Niinpä. Et jätä. Se on hyvä muisto mut edessä voi olla vielä ihanampaa.
Olkoon se sinulle outoa niin itse en ainakaan jarruttele. Hän voi olla se oikea tai sitten ei. Ei se hänen persoonaansa mihinkään muutu tapailenko häntä nyt vai vasta vuoden päästä. Ja kovin hänkin vaikuttaa innostuneelta kun kutsui taaskin huomiseksi luokseen ja laittaa kuulemma ruuat ja kaikki. Sitten alkaakin sopivasti loma samaan syssyyn et kirjoitan tänne joskus jos ennätän käydä lukemassa.
Jos en niin hyvää ja aurinkoista syksyn jatkoa sinulle!
"ja vaikka juuri sinun mielestäsi ei asiat loksahtaisikaan niin mulle riittää tieto että ammattihenkilöt ovat nähneet asian juuri narsistiseksi käyttäytymiseksi. "
En ole diagnoosintekijä ollenkaan. Ihan vain kerroin että sinun kirjoituksestasi minä en saa irti sitä asiaa...
Etkä ole ensimmäinen miespuolinen joka on hyvinkin saattanut olla narsistin kanssa tekemisissä, mutta palstakirjoituksesta se ei oikein irtoa.. Ehkä kyse on miesten yleisestä käyttäytymisestäkin. Miehet eivät ole yhtä tottuneita avautumaan ja kumppaneistaan puhumaan/kirjoittamaan kuin naiset.
Enkä ole todellakaan mitenkään sitä mieltä, että et olisi törmännyt narsistiin. Ihan hyvin olet voinut törmätä. Ihan on mahdollista.

" Olisiko vaan niin että toisille irtautuminen on helpompaa kuin toisille. "
Ilman muuta. Onhan tiedossa, että läheisriippuvuudesta (ns. ohutnahkainen narsismi) kärsivä on yleensä narsistin pitkäaikainen uhri, jopa pitkä avioliitto mahdollinen..
Minä kestin minun tapaustani puolivuotta, jonka puolenvuoden jälkeen narsisti-psykopaattini alkoi tekemään lähtöä todettuaan minut liian kovaksi palaksi purra. Siinä sitten rimpuilimme vielä neljännesvuoden lisää, koska minä olin hyväuskoinen hölmö, tein vain töitä lujasti ja elin niinkuin ennenkin mieheen luottaen ; Loppu tuli äkkiarvaamatta ja minä täydessä kaaoksessa, kunnes alkoi pikkuhiljaa selvitä, minkälainen tapaus.

"Sinulla ilmeisesti itsetunto oli niin muserrettu että takerruit vaan enemmän. "
En oikein usko että tuosta oli kyse. Kuittasin tyypin typerät sanat ja älyttömän käytöksen vain kaiken kiireen keskellä suurinpiirtein niin, että ajattelin palata asioihin myöhemmin paremmalla ajalla ja kun tunnemme toisemme paremmin.
Kaveri toivoi, että muutamme yhteen, hankimme yhdessä talon jne. mahdollisimman pian. Minä vain totesin että pitäisi odottaa pari vuotta, niin sitten minun asiani olisivat siinä mallissa, että tuon voisimme toteuttaa. Mutta kuten on tiedossa, narsisteilla on kiire, he eivät sitoutumista odota, eikä heihin järkipuhe sillätavoin uppoa, että syntyisi oikeita toteuttamiskelpoisia suunnitelmia. Heille kaikki on pikafeikkiä.
Itsetuntoni oli kovalla koetuksella suhteen jo päätyttyä, jolloin minusta kaiken muun tapahtumien takia tuli tilanteen pakosta narsistin ensisijainen lähde. En pystynyt laittamaan välejä kokonaan poikki, kun elämäni olisi muuttunut jo aivan liikaa. Oli niin monta muuta liikkuvaa osaa menossa...

"Jos mä olisin vuosikausia vellonut itsesäälissä ja pitänyt suhdekarenssia ei mulla sit elämä olisi enään muuhun riittänytkään. "
Tavallaan olet oikeassa. Itsekin toimin nuorempana nopeammin. Kuitenkin lopulta niinkin harkiten, että löytyi ihan oikeakin suhde, elämäni mies, joka päättyi miehen poismenoon (siihen lopulliseen).
Olen vain sitä mieltä, että hyvää kannattaa odottaa. Uskon vielä kaikesta huolimatta, että minulle löytyy juuri se oikea. Haluan että minulla on riittävästi valinnanmahdollisuutta, enkä päädy vain ahdistuksessa jonkun sattumanvaraisen kainaloon.
Itsesäälistä ei ole kyse, jos kehittää itseään. Ei ollenkaan. Suhde myös sitoo ja vaatii voimavaroja. Tiedän kun olen valmis ja löydän sen oikean. Nyt toivottavasti pystyn jo raakkaamaan narsistit.

"niin jätätkö sä sen syömättä kun sä muistelet sitä eilistä ihanaa hetkeä valkosuklaan parissa? Niinpä. Et jätä."
Tavallaan en. Minun pähkinäsuklaani on harrastukset nykyään ja kaukoihastus (jo toinen). Uusi löytyy vielä, ehkä nyt tämä ihastus realisoituu, jos niin tahdon. Mietin vielä. Jos hän on todella kiinnostunut niin hän odottaa kyllä.

Minulle oli tärkeää oppia ymmärtämään mahdollisimman tarkkaan narsismin sisältö, niin tarkkaan että ymmärsin, että hyvät hetket olivat vain minun mielikuvitukseni tuotetta. Koko ajan narsisti vain laskelmoi. Oli mielenkiintoinen löytö lopulta lakata itse tuntemasta mitään häntä kohtaan ja katsella ja kuunnella hänen näytelmäänsä kun tiesi että se oli vain narsistinnäytelmää kaikki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
En_ole_ kirjoitti:
"ja vaikka juuri sinun mielestäsi ei asiat loksahtaisikaan niin mulle riittää tieto että ammattihenkilöt ovat nähneet asian juuri narsistiseksi käyttäytymiseksi. "
En ole diagnoosintekijä ollenkaan. Ihan vain kerroin että sinun kirjoituksestasi minä en saa irti sitä asiaa...
Etkä ole ensimmäinen miespuolinen joka on hyvinkin saattanut olla narsistin kanssa tekemisissä, mutta palstakirjoituksesta se ei oikein irtoa.. Ehkä kyse on miesten yleisestä käyttäytymisestäkin. Miehet eivät ole yhtä tottuneita avautumaan ja kumppaneistaan puhumaan/kirjoittamaan kuin naiset.
Enkä ole todellakaan mitenkään sitä mieltä, että et olisi törmännyt narsistiin. Ihan hyvin olet voinut törmätä. Ihan on mahdollista.

" Olisiko vaan niin että toisille irtautuminen on helpompaa kuin toisille. "
Ilman muuta. Onhan tiedossa, että läheisriippuvuudesta (ns. ohutnahkainen narsismi) kärsivä on yleensä narsistin pitkäaikainen uhri, jopa pitkä avioliitto mahdollinen..
Minä kestin minun tapaustani puolivuotta, jonka puolenvuoden jälkeen narsisti-psykopaattini alkoi tekemään lähtöä todettuaan minut liian kovaksi palaksi purra. Siinä sitten rimpuilimme vielä neljännesvuoden lisää, koska minä olin hyväuskoinen hölmö, tein vain töitä lujasti ja elin niinkuin ennenkin mieheen luottaen ; Loppu tuli äkkiarvaamatta ja minä täydessä kaaoksessa, kunnes alkoi pikkuhiljaa selvitä, minkälainen tapaus.

"Sinulla ilmeisesti itsetunto oli niin muserrettu että takerruit vaan enemmän. "
En oikein usko että tuosta oli kyse. Kuittasin tyypin typerät sanat ja älyttömän käytöksen vain kaiken kiireen keskellä suurinpiirtein niin, että ajattelin palata asioihin myöhemmin paremmalla ajalla ja kun tunnemme toisemme paremmin.
Kaveri toivoi, että muutamme yhteen, hankimme yhdessä talon jne. mahdollisimman pian. Minä vain totesin että pitäisi odottaa pari vuotta, niin sitten minun asiani olisivat siinä mallissa, että tuon voisimme toteuttaa. Mutta kuten on tiedossa, narsisteilla on kiire, he eivät sitoutumista odota, eikä heihin järkipuhe sillätavoin uppoa, että syntyisi oikeita toteuttamiskelpoisia suunnitelmia. Heille kaikki on pikafeikkiä.
Itsetuntoni oli kovalla koetuksella suhteen jo päätyttyä, jolloin minusta kaiken muun tapahtumien takia tuli tilanteen pakosta narsistin ensisijainen lähde. En pystynyt laittamaan välejä kokonaan poikki, kun elämäni olisi muuttunut jo aivan liikaa. Oli niin monta muuta liikkuvaa osaa menossa...

"Jos mä olisin vuosikausia vellonut itsesäälissä ja pitänyt suhdekarenssia ei mulla sit elämä olisi enään muuhun riittänytkään. "
Tavallaan olet oikeassa. Itsekin toimin nuorempana nopeammin. Kuitenkin lopulta niinkin harkiten, että löytyi ihan oikeakin suhde, elämäni mies, joka päättyi miehen poismenoon (siihen lopulliseen).
Olen vain sitä mieltä, että hyvää kannattaa odottaa. Uskon vielä kaikesta huolimatta, että minulle löytyy juuri se oikea. Haluan että minulla on riittävästi valinnanmahdollisuutta, enkä päädy vain ahdistuksessa jonkun sattumanvaraisen kainaloon.
Itsesäälistä ei ole kyse, jos kehittää itseään. Ei ollenkaan. Suhde myös sitoo ja vaatii voimavaroja. Tiedän kun olen valmis ja löydän sen oikean. Nyt toivottavasti pystyn jo raakkaamaan narsistit.

"niin jätätkö sä sen syömättä kun sä muistelet sitä eilistä ihanaa hetkeä valkosuklaan parissa? Niinpä. Et jätä."
Tavallaan en. Minun pähkinäsuklaani on harrastukset nykyään ja kaukoihastus (jo toinen). Uusi löytyy vielä, ehkä nyt tämä ihastus realisoituu, jos niin tahdon. Mietin vielä. Jos hän on todella kiinnostunut niin hän odottaa kyllä.

Minulle oli tärkeää oppia ymmärtämään mahdollisimman tarkkaan narsismin sisältö, niin tarkkaan että ymmärsin, että hyvät hetket olivat vain minun mielikuvitukseni tuotetta. Koko ajan narsisti vain laskelmoi. Oli mielenkiintoinen löytö lopulta lakata itse tuntemasta mitään häntä kohtaan ja katsella ja kuunnella hänen näytelmäänsä kun tiesi että se oli vain narsistinnäytelmää kaikki.
Tuohon on vielä pakko ehtiä vastata eli tämäkin nainen halusi kiireellä yhteen saada lapsi ja muuttaa saman katon alle. Ei häntä kiinnostanut se että olen töissä toisella paikkakunnalla jossa minulla omistusasunto. Kun aloin miettimään että ei se nyt näin vaan onnstu oli vastaus että "löydän kyllä miehen joka haluaa lapsen ja kanssani yhteen" Uhkailu oli hänellä aina avain kaikkeen. Lapsihaavekin alkoi pelottamaan et tiedä mikä välikappale hänestäkin tulis kun nytkin kaikki hänen osaltaan on pelkkää uhkailua. Tähän riitaan sitten lopetin viimein suhteen. Joo eiköhän tässä ollut osaltani tätä tarinaa. Hän varmaan tulee kohta mainostamaan blogiaan jossa haukkuu minua minkä ehtii jota tekee muutenkin pitkin nettiä mut jos se häntä lohduttaa niin siitä vaan. Nyt mä keskityn ihan muuhun elämään kun tämän sekopäisen suhteen puintiin. Mukavaa syksyä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
PikaRakkaussuhdeMeillä kirjoitti:
Tuohon on vielä pakko ehtiä vastata eli tämäkin nainen halusi kiireellä yhteen saada lapsi ja muuttaa saman katon alle. Ei häntä kiinnostanut se että olen töissä toisella paikkakunnalla jossa minulla omistusasunto. Kun aloin miettimään että ei se nyt näin vaan onnstu oli vastaus että "löydän kyllä miehen joka haluaa lapsen ja kanssani yhteen" Uhkailu oli hänellä aina avain kaikkeen. Lapsihaavekin alkoi pelottamaan et tiedä mikä välikappale hänestäkin tulis kun nytkin kaikki hänen osaltaan on pelkkää uhkailua. Tähän riitaan sitten lopetin viimein suhteen. Joo eiköhän tässä ollut osaltani tätä tarinaa. Hän varmaan tulee kohta mainostamaan blogiaan jossa haukkuu minua minkä ehtii jota tekee muutenkin pitkin nettiä mut jos se häntä lohduttaa niin siitä vaan. Nyt mä keskityn ihan muuhun elämään kun tämän sekopäisen suhteen puintiin. Mukavaa syksyä!
No joo minä en kuulu ainakaan lapsenteolla koukuttajiin. Lapsi on minulle jotain sellaista mitä arvostetaan ja vaalitaan, se on ydin. Omat vetovoimatekijät on muualla; Lapsi ei missään nimessä saa olla väline. Jossain vaiheessa helposti käy suuren luokan lastentekijöille niin että kuvio romahtaa, lapsia alkaa olla liikaa jo sisarustenkin mielestä, rahkeet ei riitä niiden hoitamiseen ja sosiaalitoimi sekä lastensuojelu joutuu puuttumaan. Miehet kiertävät kaukaa lapsisammon ja siinä sitten saattaa lapsirännikin jo nöyristyä. Mutta yhtäkaikki, muiden ihmisten ja yhteiskunnan syy se kaikki sitten viimekädessä on.
Saat luultavasti olla onnellinen, että olet kiertänyt tuon rysän. Vaara liipaisi läheltä...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
No_juu kirjoitti:
No joo minä en kuulu ainakaan lapsenteolla koukuttajiin. Lapsi on minulle jotain sellaista mitä arvostetaan ja vaalitaan, se on ydin. Omat vetovoimatekijät on muualla; Lapsi ei missään nimessä saa olla väline. Jossain vaiheessa helposti käy suuren luokan lastentekijöille niin että kuvio romahtaa, lapsia alkaa olla liikaa jo sisarustenkin mielestä, rahkeet ei riitä niiden hoitamiseen ja sosiaalitoimi sekä lastensuojelu joutuu puuttumaan. Miehet kiertävät kaukaa lapsisammon ja siinä sitten saattaa lapsirännikin jo nöyristyä. Mutta yhtäkaikki, muiden ihmisten ja yhteiskunnan syy se kaikki sitten viimekädessä on.
Saat luultavasti olla onnellinen, että olet kiertänyt tuon rysän. Vaara liipaisi läheltä...
Tänä menee jo älyttömyyksiin!

Tämä PRM on jaanut alastoman kuvani (vain hänellä se oli, ei edes minulla enää) Sinkku palstalla, haukkunut ja solvanut pitkin nettiä ja minua vielä narsistiksi haukkuu. Hän toi tämän asian kotikunnalleni palstalle ja yhdisti niin, että olen tunnistettavissa. Jouduin lopettamaan kirjoittamaan palstoille, koska tämä ihminen heti hyökkää ja valheilla yrittää saada sympatiaa puolelleen. Luen palstat koska yritän poistaa hänen kirjoittamia välillä jopa sukunimelläni kirjoitettuja asioita ja solvauksia sekä kuvia. Hän tietää minun lukevan tiettyjä palstoja. Ja jatkaa.

Kaikki hänen väitteensä minusta ja tilanteista ovat valheita. Hän halusi lapsen, en minä. Minulla on 4 lasta 16 v avioliiton jälkeen. Hän koki jättämisen uhkailuna sen, että asetin rajat. Hän on väkivaltainen ja sain kokea sen monella eri tavalla. Kaikkea en voi edes kertoa, koska pelottaa! Miehellä on kotona aseita! Uhkailua aseella en vienyt eteenpäin, koska pelkäsin!

Mä pyydän älkää menköön tänne mukaan, koska tämä ei lopu ikinä niin kauan kuin hän saa kaipaamansa huomiota = sääliä. Hän on esiintynyt "rumana, naisettomana" miehenä palstoilla jo useamman vuoden ajan. Yli 8 v takaisia kirjoituksia löytyy. Keräsi sääliä ja koukutti ihmisiä sillä. Todellisuudessa miehellä 16 v aikana yli 20 parisuhdetta, joista pisin 3 v. Kaikissa oli aina vika. Paitsi miehessä. Vaikka hän ympäripyöreästi esittääkin että hänessä on vika. Kun kysyy mitä hän konkreettisesti tarkoittaa hän ei osaa mitään kertoa. Vaan et muiden vika kaikki on.

Todellisuudessa minä tarkoituksella en mennyt terapiaan. Koska mies olisi viemässä minua sinne sen vuoksi, että sanoin mikäli mun haukkuminen ja nimittely ei lopu -lähden. Se oli erolla uhkailua ja pahaa narsismia ja minua piti parantaa terapeutilla hänen mielestään. Hänen mielestä oli normaalia sanoa minulle: monenko kanssa olet pannut , kun tulin lasteni kanssa ulkomaanlomalta. Oli normaalia sanoa v..un idiootti apina narsisti yms. Muutakin oli.

Mä en enää tiedä mitä mun pitäisi tehdä, et mun intiimin elämän julki tuominen loppuisi. Nyt se ylitti jo kaikki rajat. En ole ollut yhteydessä mieheen jo lähes 3 vko . Hän on estettynä kaikessa somessa. Oloni on poljettu ja häpäisty. Pyydän ettette mene tähän mukaan 😞
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
En_ole_ kirjoitti:
"ja vaikka juuri sinun mielestäsi ei asiat loksahtaisikaan niin mulle riittää tieto että ammattihenkilöt ovat nähneet asian juuri narsistiseksi käyttäytymiseksi. "
En ole diagnoosintekijä ollenkaan. Ihan vain kerroin että sinun kirjoituksestasi minä en saa irti sitä asiaa...
Etkä ole ensimmäinen miespuolinen joka on hyvinkin saattanut olla narsistin kanssa tekemisissä, mutta palstakirjoituksesta se ei oikein irtoa.. Ehkä kyse on miesten yleisestä käyttäytymisestäkin. Miehet eivät ole yhtä tottuneita avautumaan ja kumppaneistaan puhumaan/kirjoittamaan kuin naiset.
Enkä ole todellakaan mitenkään sitä mieltä, että et olisi törmännyt narsistiin. Ihan hyvin olet voinut törmätä. Ihan on mahdollista.

" Olisiko vaan niin että toisille irtautuminen on helpompaa kuin toisille. "
Ilman muuta. Onhan tiedossa, että läheisriippuvuudesta (ns. ohutnahkainen narsismi) kärsivä on yleensä narsistin pitkäaikainen uhri, jopa pitkä avioliitto mahdollinen..
Minä kestin minun tapaustani puolivuotta, jonka puolenvuoden jälkeen narsisti-psykopaattini alkoi tekemään lähtöä todettuaan minut liian kovaksi palaksi purra. Siinä sitten rimpuilimme vielä neljännesvuoden lisää, koska minä olin hyväuskoinen hölmö, tein vain töitä lujasti ja elin niinkuin ennenkin mieheen luottaen ; Loppu tuli äkkiarvaamatta ja minä täydessä kaaoksessa, kunnes alkoi pikkuhiljaa selvitä, minkälainen tapaus.

"Sinulla ilmeisesti itsetunto oli niin muserrettu että takerruit vaan enemmän. "
En oikein usko että tuosta oli kyse. Kuittasin tyypin typerät sanat ja älyttömän käytöksen vain kaiken kiireen keskellä suurinpiirtein niin, että ajattelin palata asioihin myöhemmin paremmalla ajalla ja kun tunnemme toisemme paremmin.
Kaveri toivoi, että muutamme yhteen, hankimme yhdessä talon jne. mahdollisimman pian. Minä vain totesin että pitäisi odottaa pari vuotta, niin sitten minun asiani olisivat siinä mallissa, että tuon voisimme toteuttaa. Mutta kuten on tiedossa, narsisteilla on kiire, he eivät sitoutumista odota, eikä heihin järkipuhe sillätavoin uppoa, että syntyisi oikeita toteuttamiskelpoisia suunnitelmia. Heille kaikki on pikafeikkiä.
Itsetuntoni oli kovalla koetuksella suhteen jo päätyttyä, jolloin minusta kaiken muun tapahtumien takia tuli tilanteen pakosta narsistin ensisijainen lähde. En pystynyt laittamaan välejä kokonaan poikki, kun elämäni olisi muuttunut jo aivan liikaa. Oli niin monta muuta liikkuvaa osaa menossa...

"Jos mä olisin vuosikausia vellonut itsesäälissä ja pitänyt suhdekarenssia ei mulla sit elämä olisi enään muuhun riittänytkään. "
Tavallaan olet oikeassa. Itsekin toimin nuorempana nopeammin. Kuitenkin lopulta niinkin harkiten, että löytyi ihan oikeakin suhde, elämäni mies, joka päättyi miehen poismenoon (siihen lopulliseen).
Olen vain sitä mieltä, että hyvää kannattaa odottaa. Uskon vielä kaikesta huolimatta, että minulle löytyy juuri se oikea. Haluan että minulla on riittävästi valinnanmahdollisuutta, enkä päädy vain ahdistuksessa jonkun sattumanvaraisen kainaloon.
Itsesäälistä ei ole kyse, jos kehittää itseään. Ei ollenkaan. Suhde myös sitoo ja vaatii voimavaroja. Tiedän kun olen valmis ja löydän sen oikean. Nyt toivottavasti pystyn jo raakkaamaan narsistit.

"niin jätätkö sä sen syömättä kun sä muistelet sitä eilistä ihanaa hetkeä valkosuklaan parissa? Niinpä. Et jätä."
Tavallaan en. Minun pähkinäsuklaani on harrastukset nykyään ja kaukoihastus (jo toinen). Uusi löytyy vielä, ehkä nyt tämä ihastus realisoituu, jos niin tahdon. Mietin vielä. Jos hän on todella kiinnostunut niin hän odottaa kyllä.

Minulle oli tärkeää oppia ymmärtämään mahdollisimman tarkkaan narsismin sisältö, niin tarkkaan että ymmärsin, että hyvät hetket olivat vain minun mielikuvitukseni tuotetta. Koko ajan narsisti vain laskelmoi. Oli mielenkiintoinen löytö lopulta lakata itse tuntemasta mitään häntä kohtaan ja katsella ja kuunnella hänen näytelmäänsä kun tiesi että se oli vain narsistinnäytelmää kaikki.
Tämä mies halusi kihloihin jo 2 kk seurustelun alusta, koska hän koki itsensä kuulemma turvattomaksi koska oelkäsi että jätän. Hän halusi muuttaa yhteen. Me olimme yhdessä 3 kk ja nyt hän sai uuden koukun... jolla koukuttaa... nyt hän on narsistin uhri... olkoon. Mukavaa elämää sille. Jos minä olen narsisti siksi etten suostunut ovimatoksi, olen sitten.

E jos sinä olet sitä mieltä, että olen ansainnut tän jaiken minkä täällä ja muualla suollat, jatka vaan. Miten kukaan voi sanoa toiselle rakastavansa ja olla viikon päästä jo uusilla treffeillä? Miten kukaan voi rakastaa ja kertoa tälläistä toisesta? Miten oikeasti? Sähän sanoit et olin elämäsi rakkain ihminen, miten voit polkea jo lyötyä ja sylkeä päälle? Minä en tarvitse vastausta. Mieti vaan itseksesi vaikka.

Sinä et enää satuta minua vaikka kuinka tuot esille treffejäsi (miksiköhän tuot). En halua sinua takaisin, en kaipaa enkä halua mitään muuta, kuin että lopetat valheiden kirjoittamista minusta. Sinä toki voit jakaa tuntemuksia, mutta voitko jättää minuun liittyvät kuvaukset pois kertomuksistasi? Enhän minäkään tuo kaikkea (esim hygieniatasoasi tai aggressiivista käytöstäsi) esiin niin kuin sen koin.

Kaikkea hyvää sinulle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Yhtä kaikki, tällaisella palstalla voi valehdella mitä vain ja kuinka paljon vain kuka tahansa.
Täällä voi puhua ja kirjoittaa totta tai valhetta, kukaan ei voi tietää.
Jotain alamittaista miehen naisjutuissa on, se tuli selväksi. Oli miten tahansa, niin nopea hyppy uuteen suhteeseen (jos se on yleensä totta) niin pian että mitään harkintaa ei ole tehnyt, ei itsestään tai uudesta naisesta, on hiukan kummallista. Ei ole mitenkään erityisesti voinut valita edes kun siirtymäaika on niin lyhyt.

Tunne kuollut, ei kun uutta putkeen 😖, uff!

Olen edelleen pahoillani, että suhteenne on päätynyt ruodittavaksi palstoille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Amor_est_lux kirjoitti:
Tämä mies halusi kihloihin jo 2 kk seurustelun alusta, koska hän koki itsensä kuulemma turvattomaksi koska oelkäsi että jätän. Hän halusi muuttaa yhteen. Me olimme yhdessä 3 kk ja nyt hän sai uuden koukun... jolla koukuttaa... nyt hän on narsistin uhri... olkoon. Mukavaa elämää sille. Jos minä olen narsisti siksi etten suostunut ovimatoksi, olen sitten.

E jos sinä olet sitä mieltä, että olen ansainnut tän jaiken minkä täällä ja muualla suollat, jatka vaan. Miten kukaan voi sanoa toiselle rakastavansa ja olla viikon päästä jo uusilla treffeillä? Miten kukaan voi rakastaa ja kertoa tälläistä toisesta? Miten oikeasti? Sähän sanoit et olin elämäsi rakkain ihminen, miten voit polkea jo lyötyä ja sylkeä päälle? Minä en tarvitse vastausta. Mieti vaan itseksesi vaikka.

Sinä et enää satuta minua vaikka kuinka tuot esille treffejäsi (miksiköhän tuot). En halua sinua takaisin, en kaipaa enkä halua mitään muuta, kuin että lopetat valheiden kirjoittamista minusta. Sinä toki voit jakaa tuntemuksia, mutta voitko jättää minuun liittyvät kuvaukset pois kertomuksistasi? Enhän minäkään tuo kaikkea (esim hygieniatasoasi tai aggressiivista käytöstäsi) esiin niin kuin sen koin.

Kaikkea hyvää sinulle.
Kysyn yhden jutun sinulta.
Tekisitkö edelleen samoin, niin että sinut voi tunnistaa henkilönä palstoilta kun sinulla on se blogi..? Nyt kun sinulla on tämä kokemus lisää, jossa sinusta kirjoitellaan sitä sun tätä, ehkä sitä epätotuutta juuri?
Itse olen pysytellyt kaiken blogielämän ja muun tunnistettavuuden ulkopuolella toistaiseksi. Kun amerikoista esim. on tullut jo kaivan tietoa vaikkapa ihan tavallisen facebookin vaaroistakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kysyn_ kirjoitti:
Kysyn yhden jutun sinulta.
Tekisitkö edelleen samoin, niin että sinut voi tunnistaa henkilönä palstoilta kun sinulla on se blogi..? Nyt kun sinulla on tämä kokemus lisää, jossa sinusta kirjoitellaan sitä sun tätä, ehkä sitä epätotuutta juuri?
Itse olen pysytellyt kaiken blogielämän ja muun tunnistettavuuden ulkopuolella toistaiseksi. Kun amerikoista esim. on tullut jo kaivan tietoa vaikkapa ihan tavallisen facebookin vaaroistakin.
En olisi tehnyt 😞 Olen poistanut mun blogin ja mitenkään en palstoilla enää kirjoita. Tänään kirjoitin täällä, kun luin narsismista (aina Mä itseeni sovellan kaikkee) ja huomasin että edelleen jatkuu tämä puiminen tällä, vaikka muualla on onneksi loppunut 😞

Mutta oppia ikä kaikki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eikirj kirjoitti:
En olisi tehnyt 😞 Olen poistanut mun blogin ja mitenkään en palstoilla enää kirjoita. Tänään kirjoitin täällä, kun luin narsismista (aina Mä itseeni sovellan kaikkee) ja huomasin että edelleen jatkuu tämä puiminen tällä, vaikka muualla on onneksi loppunut 😞

Mutta oppia ikä kaikki.
👍
Kiitos vastauksesta. Ajattelisin että toimit hyvin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jumalavita A sä olet sairas! Siis todella sairas. Sä tiedät totuuden käytöksestäsi ja pyrit sitä kääntämään minua vastaan. Käytöksesi josta puhut minuna on juuri sinua itseäsi. Täällä on iso liuta ihmisiä jotka todistaa puheesi paskaksi. Olet katkera ja ikäsi on nelikymppisenä parikymppisen tasolla. Sanoit tietäväsi ip osoitteeni niin miksi et tiedä sitä alaston kuvasi kohdalla:) Et koska toit sen itse julki syyttäessäsi minua että minä muka levittelen. Miksi et sitten ole tehnyt niitä rikosilmoituksiasi?? Ainiin kun yksikään niistä ei kohdentuisi minuun vaan kaikki jäljet johdattavat koneellesi. Minä tekisin ilmoitukset heti jos tuollaiset olisivat totta. Olet sairaalloisen katkera ja henkisesti todella sairas. Tarvit oikeasti apua. Ei kukaan tuleva mies tule ikinä kestämään käytöstä miten minuakin kohtelit. Yksikään suhteesi ei koskaan tule kestämään kun kohtelet ihmisiä noin ja kaikenlisäksi julkituot elämääsi kokoajan netissä kaikkialle. Olet nettiriippuvainen julkisuuden kipeä narsisti. Valitettavasti näin kaikki on todenneet käytöstäsi. Ja mitä uuteen suhteeseeni tulee niin itse teit selväksi että et tuntenut mitään rakkautta minuun. Näinollen oli helppo tutustua uuteen ihanaan ihmiseen koska surutyötä ei tarvinut potea rakkaudettomuutesi takia. Lisäksi omaamme saman arvomaailman olemme molemmat lapsettomia pidämme samoista asioista ja ainiin hän haluaa myös tavata vanhempiani ja ystäviäni. Todellakin haluan mahdollista perhe elämää juurikin hänen kanssaan. Ollaan myös lähes saman ikäisiä. Hän pari vuotta nuorempi ja asutaan lähellä. Mut kaikkea hyvää sulle ja hoida itses kuntoon. Olet niin julkisesti kuin yksityisestikin nolannut ja levitellyt minusta täydellistä vale propakandaa eteenpäin joten toivon että et koskaan herkälläkään hetkellä ole minuun yhteyksissä. En voi olla kanssasi edes kaveria törkeän käytöksesi jälkeen kuten useamman exän kanssa kyllä. Mutta lopeta se katkeruus ja unohda minut ja mene elämässäsi eteenpäin. Onneksemme vahingossakin tapaaminen meillä on lähes mahdotonta. Hyvää syksyä ja loppuelämää!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niin ja mitä koko suhteemme ajan vaivasi oli juurikin tuo harhaisuutesi ja se kun uskoit omiin harhoihisi luullen minua miksikin henkilöksi joka kirjoittaa sinusta vaan pahaa sain siihenkin ulkopuolisen diaknoosin. Kärsit myös skitsofreniasta. Eli henkilö joka uskoo toisesta vaan pahaa eikä muuta mielipidettään vaikka kuinka asiaa selvittelisi on juurikin tuon taudinkuvan merkki. Kuten alusta saakka sanoin että hoida se harhaisuutesi kuntoon. Et hoitanut vaan uskot omia harhojasi ja epäluulojasi. Tällaisen ihmisen kanssa en voi vaan elää ja luojankiitos pääsin siitä pois. Enään en tätä asiaa pui. Mulla on muutakin elämää kun valheidesi ja harhojesi puolustelu. Jos minun mollaaminen tuo sinulle hyvää oloa niin siitä vaan. Minuun se ei vaikuta ja en täällä näillä palstoilla enään vieraile jossa haukkumisiasi saan lukea. Ainiin. Toithan sinä minun kuvani julki haukuttavaksi sinkut palstalle joka oli todella säälittävää samalla kun levittelit omia alastonkuviasi. Itseäsi voit levitellä mutta minua et. Näistä kaikista sun nolaamis propakanda viesteistäsi on kaikki dokumentoitu talteen joten on itsestäsi kiinni joudunko hakemaan lähestymiskieltoa. Se koskee myös julkista nöyryyttämistä. Tuota minulle on ohjeistettu käytöksesi suhteen. Joten jätä minut ja tämän menneen suhteen puiminen! Kiitos!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Naristin kanssa suhteessa

Kuten edellisessäkin jostainsyystä poistetussa (ei tällä palstalla vaan puhun toisesta. Kopioin tekstin myös tänne) keskustelussanikin puhuin millaista oli elää suhteessa narsistin kanssa jatkan keskustelua kuten Yhdysvallat ja Pohjois-Korea nokitteluaan ihan vaan siksi että hänen blogissa minusta puhutaan nimellä ja kirjoitetaan narsistille tyypillisesti vastapuolta syyttelevästi. Itse en tähän nimiä laita ja jos joku itsensä siitä tunnistaa on oma häpeänsä.
Tämä olkoon oma blogini toistaiseksi ja sen ihan aidonkin blogin tulen perustamaan johon kirjoitan aiheesta lisää totuudesta siinäkään tinkimättä. Linkitän sen sitten tänne.
Seuraavassa linkissä kuvastuu hyvin konkreettisesti elämä narsisti puolison kanssa. Lehdessä oli 25 esimerkkiä jotka kertovat mistä tunnistaa narsisti kumppanin. 24 vastasin kyllä ex kumppanini kohdalla ja yksi kysymys jäi vähän kyllä ja ei sektorille.
https://anna.fi/ihmiset-ja-suhteet/ihmissuhteet/narsisti-puolisona-25-merkkia-joista-tunnistat-narsistin-parisuhteessa/

Opin että monasti sanaa narsisti ihmiset käyttävät silloin kun joku ihminen vaan ketuttaa tai perus erotilanteissa yms. Ei. Narsisti sanana on kokenut inflaation. Kuka koskaan ikinä kohtaa narsistin huomaa että sanan tyhjänpäiväinen heittely loppuu kuin seinään. Narsisti ei ole vaan vittumainen hän on hallitseva, käskevä, empatiakyvytön, oman edun tavoittelija jolle oma minä itse menee aina kaiken edelle. Narsisti osaa olla hyvinkin hellä ja valloittava ja ihana silloin kun se sopii hänen tilanteeseen esim koukuttaa kumppani pikkusormensa ympärille. Narsistille jatkuva esillä olo ja muiden tuomitseminen on kuin hän olisi kaikki tietävä opettaja ja muut oppilaita. Hän diaknosoi mielellään muita piilottaakseen omat vikansa. Narsistillahan ei ole omasta mielestään mitään mielen ongelmaa. Tai jos on niin nekin selitetään kuten savolaiset että vastuu on kuulijalla. "Kun minä olen tällainen sinun pitää ymmärtää käytöstäni" Ei oman epäsopivan käytöksen siirtäminen toisen kontolle ole mikään selitys. Kuin vastuun poistaminen itseltään muiden kontolle.
Opin senkin että kaikki suhteet mitä minulla on olleet ovat olleet ns narsisti vapaita. Luulin ennen että oliko se tai hän narsisti. Ei ollut. Erimielisyys ei ole narsismia. Jatkuva hallinta ja ohjailu on. Koin joskus vastenmielistä parisuhdeväkivaltaa joka on ehdoton ei suhteideni jatkumiselle kuten kaikilla luulisi olevan. Ei tämäkään nainen ollut narsisti. Hän oli sairaanloisen mustasukkainen ja ripustautuva. Ei hän koennut tarvetta hallita. Olihan kummallakin omat menot sekä yhteiset ja kuitenkin sitä yhteistä ja hellyyttäkin kaikkia sopivassa suhteessa.

Sairauden myöntäminen on varmasti monelle narsistille hankalaa koska se tarkoittaisi omien virheidensä myöntämistä. Narsisti ei halua mitään negatiivista tai poikkeavaa palautetta itsestään. Hänessähän ei ole vikaa. Tulevaan blogiini otan vastaan niin puolesta kuin vastaan kommentteja kuten tähänkin. En ole täydellinen kuten ei kukaan ole. Itsessäni on paljon parannettavaa ja kehitettävää. Suhde narsistin kanssa opetti myös minusta paljon. Mitä voi sietää ja mitä ei suhteessa. Miten itse voisin käyttäytyä ristiriita tilanteissa yms. Sinällään narsismin kohdatessa oppiminen vastapuolen kanssa on hankalaa koska narsismin uhrin ainoa tie on suhteessa vain myöntely ja anteeksi pyytely. Tavallisessa suhteessa vastavuoroisuus taas tulee kyseeseen jossa kumpikin menee itseensä ja sana anteeksi on kummankin henkilön nuoruudessa oppima sana jonka käyttö ei pitäisi olla hävettävää tai merkki hävitystä riidasta. Ei. Anteeksi pyytävä ei ole hävinnyt vaan osoittaa reilulla tavalla selkärankaa ja on arvostettava ihminen myös kumppanina.
Seuraavassa tulevassa suhteessani kiinnitän erityistä huomiota tuohon. Tilastollisestikin kohtaaminen heti toisen narsistin kanssa on hyvin pieni todennäköisyys mutta jos joku on varma niin opin ja todella paljon tästä. Kaikkea ei tarvitse sietää vaan siksi että on suhde.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta