ylipaino ja epäterveet ruokailutottumukset

kas_näin

Olen reilut 50-vuotias entinen himoliikkuja, tosin tuo liikunta jäi yli 30 vuotta sitten.

Liikunnan lopettamisen jälkeen kuvioon astui juominen ja tupakointi, jossain vaiheessa mukaan tuli stressi, liian lyhyet yöunet ja epäterveelliset ruokailutottumukset. Ylipainoa alkoi kertymään vaikka en nyt ihan muodottomaksi lihonutkaan, mutta sydämentykytykset ja lievät rytmihäiriöt saivat minut kiinnostumaan terveistä elämäntavoista.

Ensin vähensin juomista, pari vuotta sitten loppui tupakointi. Hyvä alku terveellisille elämäntavoille, mutta paino jatkoi nousemistaan. Seuraavaksi irtisanouduin stressaavasta työstä ja aloin keskittymään hyvinvointiini. Kevyttä liikuntaa ja ruokavaliomuutos seuraavaksi, paino alkoi laskemaan.

Noudatin kai jonkin lajin karppausruokavaliota, vähensin nopeita hiilareita ja söin paljon lihaa ja rasvaa. Vointi ei ollut kuitenkaan kauhean hyvä, oli sellainen raskas olo.

Muutama viikko takaperin satuin näkemään youtubessa pätkän ultrapitkien matkojen juoksijasta joka kertoi vegaaniruokavaliostaan ja väitti että hän pärjää lajissaan puhtaasti kasvisruokavaliolla. Päätin että jos tuollaisessa lajissa menestyy vegaanit, niin miksipä en kokeilisi ruokavaliota jossa korvaan puolet proteiinin kulutuksestani kasvisproteiinilla.

En ole kummemmin kärsinyt erektiohäiriöistä, mutta kyllähän tuolta alapäästä oli se viimeinen kovuus ja tuntoherkkyys kadonnut elämän varrella. Seksistä oli tullut sellainen ihan jees juttu, mutta kiinnostus oli laimenemaan päin kun ei se enää tuntunut niin hyvälle. Homma oli tapahtunut pikkuhiljaa, niin etten ollut asiaan kiinnittänyt edes huomiota.

Muutamassa päivässä sen jälkeen kun vähensin rasvankulutusta, puolitin lihansyönnin ja aloin nauttimaan kasvisproteiinia, tajusin että tunto alapäässä oli yhtä herkkä kuin nuoruudessa. Tunnon palaaminen vaikuttaa myös kiihottumisen asteeseen ja näin elimen kovettumiseen. Nykyään voin jauhaa siittimelläni pippuria huhmareessa murskaksi.

Keski-ikäiset miehet valehtelevat itselleen väittämällä että kyllähän mulla stondaisi, mutta ei sentään kenelle tahansa naiselle (syyllistyin tuohon itsekin). Totuus on kuitenkin se, että ei hyvässä mieskunnossa oleva testosteronia uhkuva siitosori tarvitse maailman himottavinta naista ja pitkää esileikkiä saadakseen stondiksen, riittää kun vastapuolella on vagina.

0

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Tärkeä kysymys!

        Haluatko sinä, mies, minut?
        Ikävä
        90
        1260
      2. Asiallinen lähestyminen

        Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
        Sinkut
        151
        1056
      3. En tiedä..

        Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
        Ikävä
        63
        797
      4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

        Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
        Suomalaiset julkkikset
        14
        750
      5. Vedalainen metafysiikka

        Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
        Hindulaisuus
        290
        706
      6. Mitäs nainen

        Meinaat tehdä viikonloppuna.
        Ikävä
        60
        694
      7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

        Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
        Ikävä
        107
        688
      8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

        Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
        Ikävä
        39
        661
      9. Suhde asiaa

        Miksi et halua suhdetta kanssani?
        Ikävä
        60
        648
      10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

        Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
        Ikävä
        42
        634
      Aihe