Herra Vilposeltako se auto paloi Peipontiellä?

Kysyn_vaa

18

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • herätysviranomaiset

      Taitaa siellä Peipontien parkkipaikalla olla puolenkymmentä romuilla täytettyä autoa ja käytöstäpoistettuja autonrenkaita aivan rivitalon lähellä. Jos joku hörhö polttaa renkaat tai autot niin saattapa koko rivitalo olla vaarassa. Viranomaiset herätkää!
      Arvelisin että poltettu auto seisoo siellä palopaikallaan vielä ensikeväänäkin niin on hälläväliä tuon romunkeräiliän ruotuun saattaminen.

    • valokuntalainen

      Älkääpäs häiritkö Vilposen liiketoimintaa. Ja jos yksi paloi niin monta jäi.

      • merkoholisti

        Nooo, isoissa yrityksissä nyt vaan aina tulee pieniä varastotappioita...


      • EpätietoinenKansalainen

        Noin tosiaankin on, mutta kuten kaikki muutkin yritykset, voi herra Vilponenkin laittaa verotuksessa tuhoutuneen omaisuuden vähennyksiin. Eipä siis hätiä mitiä!

        En ole seurannut Vilponen-konsernin tapahtumia viimeaikoina, joten lieneekö siellä tapahtunut mitään muutoksia, vai jatkuuko rengaskauppa kuin muukin toiminta vielä ennallaan?


      • kunnia.kelle.kuuluu
        EpätietoinenKansalainen kirjoitti:

        Noin tosiaankin on, mutta kuten kaikki muutkin yritykset, voi herra Vilponenkin laittaa verotuksessa tuhoutuneen omaisuuden vähennyksiin. Eipä siis hätiä mitiä!

        En ole seurannut Vilponen-konsernin tapahtumia viimeaikoina, joten lieneekö siellä tapahtunut mitään muutoksia, vai jatkuuko rengaskauppa kuin muukin toiminta vielä ennallaan?

        Hommahan pyörii ja kauppaneuvoksen titteliä jännätään, jokohan itsenäisyyspäiväksi ehtisi.


      • arvotonarska

        Kauppaneuvoksen arvo on aika kallis ja vaikea saada. Eikö aluksi kannattaisi hakea vaikkapa talousneuvoksen tai sosiaalineuvoksen arvonimeä. Onhan nekin aika hyvät.


      • kunentiijä

        Onko sitä miten ussein käytävä sosiaalihuollossa jos sitä sosiaalineuvoksen arvonimmee anos itelle tai toisille?


      • jotakinhansitäpitää
        arvotonarska kirjoitti:

        Kauppaneuvoksen arvo on aika kallis ja vaikea saada. Eikö aluksi kannattaisi hakea vaikkapa talousneuvoksen tai sosiaalineuvoksen arvonimeä. Onhan nekin aika hyvät.

        Entäs edes kontiolahden yrittäjäpalkinto tahi yrittäjien timanttiristi...?


      • kuultua
        jotakinhansitäpitää kirjoitti:

        Entäs edes kontiolahden yrittäjäpalkinto tahi yrittäjien timanttiristi...?

        Kylällä liikkuu vahva huhu että kyseinen yritysjohtaja saa itsenäisyyspäivänä mannerheimristin ja ylennetään everstiksi. Kullekin ansionsa mukaan.


      • LippuSalkoon
        kuultua kirjoitti:

        Kylällä liikkuu vahva huhu että kyseinen yritysjohtaja saa itsenäisyyspäivänä mannerheimristin ja ylennetään everstiksi. Kullekin ansionsa mukaan.

        Onko noin?
        Kerrankin kunnianosoitus annetaan sille jolle kunnianosoitus kuuluu, eikä millekään ansiottomalle sotaveteraanille! Onhan herra Vilponen osoittanut taisteluissa periksiantamatonta sitkeyttä jo vuosikymmenien ajan, joten sopisi taloyhtiön asukkaineen, kuin myös Kontiolahden kunnan järjestävän asiaankuuluvat juhlallisuudet ja juhlia sankariaan vilpittömin mielin ilman kateutta.


    • PäätPoisPensaasta

      Ihan piti varta vasten käydä katsomassa tämä Peipontien romuvarasto tänään kun siitä on niin paljon kommentoitu tälläkin foorumilla. Vaikka en asu lähellä kohdetta minua hävettää Kontiolahtelaisena että asiaan ei ole puututtu viranomaisten ja kyseisen taloyhtiön toimesta niin kuin siihen olisi pitänyt puuttua.

      En tiedä milloin laittoman romuvaraston pitäminen on aloitettu mutta kummaksun sitä, että on varastoinnin on annettu jatkua vuosia siihen puutumatta.

      Todennäköisesti kyseisen taloyhtiön isännöitsijälle on ilmoitettu asiasta jolloin hänen olisi pitänyt puuttua asiaan heti ja määrätietoisesti. Isännöitsijä ei voi ummistaa silmiään ongelmalta!. Taloyhtiön säännöt olisi mahdollistaneet riittävät toimenpiteet ongelman alussa. Viimekädessä olisi ollut mahdollista häätää kyseinen varastonpitäjä asunnosta, siivouttaa alue kuntoon ja maksattaa asukkaalla kustannukset !!!!. Asiassa ei olisi pitänyt ruveta tunteilemaan !!!

      Todennäköisesti varastosta on tiedotettu myös kuntaan vastuullisille virkamiehille, valitettavasti näyttää siltä, että asiassa ei ole ryhdytty toimenpiteisiin jotka olisi ollut käytössä ongelman syntyessä.....on haluttu työntää pää pensaaseen.

      Palotarkastajan tulisi puuttua varastonpitoon välittömästi lain mahdollistamalla tavalla, painostaa niin Kontiolahden kunta kuin myös kyseinen taloyhtiö toimimaan asiasta annettujen lakien ja asetusten mukaan.

      Kyseiset toimenpiteet eivät perustu vapaaehtoisuuteen, eikä vastuullinen viran-ja toimenhaltija voi jättää tekemättä kun kyseiselle taholle on asiasta ilmoitettu.

      Koska näyttää siltä, että asiassa on tietoisesti haluttu vältellä vastuuta ja työntää pää pensaaseen en voi muuta kuin kädet ristissä toivoa, ettei laittoman varastonpidon seurauksena tapahtuisi jokin vakava onnettomuus. Tällöin valtiovalta ja oikeusviranomaiset kyselevät tekemättäjättämisten perään!!!

    • fjördistäti

      Jälleen yksi esimerkki siitä miten munaton tämä yhteiskunta, turvallisuuskoneisto ja laki loppujenlopuksi on...

    • silmäummessa

      Eikö isännöitsijä voi ummistaa romuvaraston suhteen? Näkyyhän tuo voivan.

    • PäätPoisPensaasta

      Valitettavasti näin on tapahtunut.....on haluttu työntää pää pensaseen.

      Jos asiaa katsoo kiinteistön omistajan (vuokranantaja) ja romuvarastonpitäjän (vuokralainen) kannalta on kummankin vastuut ja oikeudet kerrottu lainsäädännössä. Asunnosta lienee tehty asianmukainen vuokrasopimus jossa on kyllä kerrottu että asunto on vuokrattu asuinkäyttöön.

      Koska huoneistoa ja piha-alueita on ruvettu pitämään romuvarastona on kiinteistön käyttötarkoitusta muutettu esimerkiksi kaavoituksessa annettujen lupaehtojen vastaisesti.

      Kiinteistönomistaja vastaa siitä, että omistamiaan kiinteistöjä käytetään lupaviranomaisten hyväksymään käyttöön. Tässä tapauksessa hyväksytty käyttö on asuinkäyttö. Tämän valvonnan toteuttaa ja käytännössä suorittaa palkattu isännöitsijä. Lainsäädäntö antaa vuokranantajalle toimenpidevaihtoehdot rikkomusten jatkuessa.

      Vuokralainen (romuvarastonpitäjä) on vuokrannut asunnon asuinkäyttöön. Näin ollen ryhtyessään käyttämään kiinteistöä muuhun kuin vuokrasopimuksessa sovittuun tarkoitukseen hän rikkoo tehtyä vuokrasopimusta. Asiaan olisi pitänyt puuttua heti sen ilmettyä ja toimia niin kuin vastuullisen vuokranantajan pitää toimia.

      Todennäköisesti jos nyt palotarkasta (pelastusviranomainen) suorittaisi asianmukaisen tarkastuksen saisi kiinteistönomistaja (vuokranantaja) pitkän toimenpideluettelon tehtävistä toimenpiteistä. Viranomaisella (palotarkastajalla) on toimivalta tarvittaessa asettaa määräaikoja vaadittavien toinpiteiden suorittamiseksi.

      Jos laiminlyönneillä, tässä tapauksessa kiinteistön käytöllä muuhun kuin lupaehtojen mukaiseen tarkoitukseen, vaarannetaan kansalaisten (vuokralaisten) terveyttä viime kädessä viranomaiset voivat määrätä kiinteistön käyttökieltoon siihen saakka kunnes tarvittavat korjaukset on tehty.

      Vakuutusyhtiöt ovat erittäin tarkkoja vakuutuksensa kattavuudesta ja rajoituksista. Tilanteessa jossa luvattomasta romuvaraston pidosta (kiinteistön käytöstä muuhun kuin sallittuun käyttöön) aiheutuu henkilö tai materiaalivahinkoja vakuutusyhtiöt tuskin tulevat myöntämään korvauksia.

      Todennöisesti jälkiselvittelyssä oikeusasteiden jälkeen näiden pään pensaassa pitämisen seurauksena maksumiehenä olisi myös vuokranantaja.

      • romuritari

        Olisiko aihetta tehdä rikosilmoitus isännöiysiästä ja paloviranomaisista kun eivät ole hoitaneet lakisääteisiä tehtäviään. Tuntuu turhauttavalta kun asialle ei tehdä mitään. Tämä aiheutta uskonpuutetta sääntöjen noudattamista kohtaan, kaikki muutkin Kontiolahdessa saavat tehdä mitä huvittaa viranomaiset ei puutu vaikka kuuluisikin.


    • 9494949

      Tsot, tsot. Ei nyt sentään kaikki muut saa tehdä Kontiolahdessa mitä haluavat. Kyllä joku roti olla pitää.

    • juurikinolinarvaamassa

      ei se ollu viliposen auto.ihan jonku muun.onneks

    • havhav

      Voiskos sinne peipontielle vaikka sen koirapuiston?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3910
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      604
      3717
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3702
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2351
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      63
      2291
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      327
      1988
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1967
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1806
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1479
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1372
    Aihe