purkitettu ruokavalion suuntaviivoista

eimuuta

28 minSun 10.9.20171 vuosi 0 astetta. 121 näkemyksiä
Uusi tutkimus kyseenalaistaa perinteiset ruokavalio-ohjeet on runsaasti hiilihydraatteja. Tarkoittaako se, että meidän täytyy ajatella uudella tavalla?
LINKKEJÄ JA ARTIKKELEITA

"Meidän ruokavalion suuntaviivoista ovat täysin vastoin tervettä järkeä"

https://arenan.yle.fi/1-3797249

19

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LCHFjärjenKanssaKiitos

      Aina pitää olla valmis ajattelemaan uudella tavalla, vaikka muutosvastarinta onkin luonnollinen asia. Sokerihiiret vannovat hiilarien nimeen, eivätkä anna periksi. Pekonipersot vannovat kovan rasvan nimeen, eivätkä anna periksi. Asiantuntijat ja wannabe-asiantuntijat eivät voi myöntää olevansa missään asiassa väärässä jne. Omista tottumuksista, mieltymyksistä ja egosta pidetään kiinni kuin olisi joutumassa ryöstön kohteeksi, vaikka kyse on vaan ruuasta.

    • gbvhnmj
    • vpvahvistaa

      Alkaako poletti pudottaa paikalleen peräpohjolassakin.

      Asiasta on löytynyt tietoa jo kymmenkunta vuotta-THL ja Diabetesliitto pask..t välittää ylipainoisista ja diabeetikoista-pääasia että elintarvike- ja lääkkeiden valmistajat voivat paksusti.

    • alasjärjettömyys

      Ilanne-Parikka vastaa, ettei tällaiseen äärimmäiseen ruokavalioon ole syytä. Ehkä näin. Mutta ei ole kyllä järjellinen edes terveelle nykyinen superhiilari-transrasva-lisäaineruokakaan. Todennäköisesti jo maltillinenkin hiilareitten vähentäminen auttaa useimpia.

      • hpv27

        Transrasvaa ei suomalaisessa ruokavaliossa juurikaan ole ja sen suurin lähde on nykyään maitorasva. Hiilihydraattiakaan emme syö enää kuten ennen eli ravinnon energiasta tulee enää 43% hiilihydraatista.


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Transrasvaa ei suomalaisessa ruokavaliossa juurikaan ole ja sen suurin lähde on nykyään maitorasva. Hiilihydraattiakaan emme syö enää kuten ennen eli ravinnon energiasta tulee enää 43% hiilihydraatista.

        Älä vedä mutkia suoriksi! Heitin käyttäytyminen on erillainen. Maitorasvassa oleva transu ei ole terveyshaitta! Eli pitääkö sinua vielä läksyttää tästä?

        "Elaidiinihappo on kovetetussa kasviöljyssä pääasiallisesti esiintyvä transrasvahappo, joka tavataan vähäisinä määrinä myös nautaeläinten ja vuohieläinten maidossa (karkeasti 0,1 % rasvahapoista).[2] Se on oleiinihapon transisomeeri.

        Elaidiinihappo lisää CETP-aktiviteettia, mikä puolestaan nostaa VLDL-kolesterolia ja laskee HDL-kolesterolia.[3]

        Elaidiinihapon molekyylikaava on C18H34O2, moolimassa 282,461 g/mol ja CAS-numero"

        "Vakseenihappo on omega-7-rasvahappo. Se on transrasvahappo, jota luontaisesti esiintyy märehtijöiden rasvassa sekä maitotuotteissa kuten maidossa, voissa ja jogurtissa.[1] Se on hallitseva rasvahappo myös ihmisen maidossa esiintyvässä transrasvassa.[2][3]

        Vakseenihapon nimi on johdettu latinan lehmää tarkoittavasta sanasta vacca.[4] Sen IUPAC-nimi on (E)-11-oktadekeenihappo ja lipidilyhytnimi 18:1 trans-11."


      • jalisätään

        Vuonna 2008 Albertan yliopistossa tehty tutkimus antoi viitteitä siitä, että rottien ruokinta vakseenihapolla 16 viikon ajanjaksolla sai aikaan kokonaiskolesterolin, LDL-kolesterolin ja triglyseridien pitoisuuksien alenemisen. Tutkijat valmistelevat jatkotutkimusten suorittamista, mukaan lukien kliinisiä tutkimuksia.[9]


      • jhghjfgjgjhf

        Juuri joku päivä sitten tuli televisiossa dokumentti ruokailutapojen muuttumisesta viimevuosikymmeninä. Tuossa todetiin että rasvojen voimakas välttely johti runsaaseen transrasvojen käyttöön. Kun niiden vaarallisuuteen havahduttiin, ne karsittiin ruokavalioista pois ja tätänykyä transrasvoja löytyy ruuista hyvin vähän.


      • hpv27

        Maitorasvan transrasvojen hyödyistä tai haitoista ei ole yksimielisyyttä. Tutkimuksissa on tyypillisesti käytetty annosta 4 g päivässä tms, joka tarkoittaa aivan valtavaa maitorasvan määrää eli kaloreissa mitattuna reilusti yli päivän tarvetta. Tulokset ovat sitten olleet puolesta tai vastaan

        Osittain kovetettuja rasvoja ei enää käytetä Suomessa joten pääasia trans-rasvoista tulee sitten tosissaan maitorasvasta

        Hyvä kuitenkin, että olet alkanut uskoa kolesteroliteoriaan sv-sairauksien riskitekijänä. Maitorasvan palmitiinihappo (30% maitorasvasta) sitten huonontaa voimakkaasti kolesteroliarvoja joten lienet lopettanut voin käytön? CLA:ta maitorasvassa on vain 0.4% ja tuo sisältää maidon kaikki transrasvat. 4 g tulee sitten kilosta maitorasvaa.


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Maitorasvan transrasvojen hyödyistä tai haitoista ei ole yksimielisyyttä. Tutkimuksissa on tyypillisesti käytetty annosta 4 g päivässä tms, joka tarkoittaa aivan valtavaa maitorasvan määrää eli kaloreissa mitattuna reilusti yli päivän tarvetta. Tulokset ovat sitten olleet puolesta tai vastaan

        Osittain kovetettuja rasvoja ei enää käytetä Suomessa joten pääasia trans-rasvoista tulee sitten tosissaan maitorasvasta

        Hyvä kuitenkin, että olet alkanut uskoa kolesteroliteoriaan sv-sairauksien riskitekijänä. Maitorasvan palmitiinihappo (30% maitorasvasta) sitten huonontaa voimakkaasti kolesteroliarvoja joten lienet lopettanut voin käytön? CLA:ta maitorasvassa on vain 0.4% ja tuo sisältää maidon kaikki transrasvat. 4 g tulee sitten kilosta maitorasvaa.

        "Hyvä kuitenkin, että olet alkanut uskoa kolesteroliteoriaan sv-sairauksien riskitekijänä. "



        "Viime aikoina kesäkuussa 2016 BMJ Open julkaisi meta-analyysin, joka perustui 19 huolellisesti valittuun tutkimukseen, johon osallistui hieman yli 68 000 osallistujaa (4). Tämä on erittäin tärkeää, koska painopiste on LDL-kolesteroli (LDL-C) niin sanottu "huono". Analyysissa todettiin, että LDL-C: n ja kuolleisuuden välillä ei ole yhdistymistä tai käänteistä yhteyttä 60 vuoden ikäisten ihmisten välillä. Lähes 80% yksilöiden kokonaismäärästä LDL-C oli käänteisesti ACM: n kanssa ja tilastollisesti merkitsevä. Jotta voitaisiin tehdä selväksi, mikä tarkoittaa sitä, että niillä, joilla on korkea LDL-C-arvo, kuolemanriski (mistä tahansa syystä) on pienempi kuin niillä, joilla on alhaisemmat arvot. Tai toisin sanoen ne, jotka noudattavat LDL-C: n virallisia ohjeita, kuolevat todennäköisemmin kuin ne, joiden katsotaan olevan "suurta riskiä sydänsairauksiin", koska heillä on kohonnut LDL-C."


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        "Hyvä kuitenkin, että olet alkanut uskoa kolesteroliteoriaan sv-sairauksien riskitekijänä. "



        "Viime aikoina kesäkuussa 2016 BMJ Open julkaisi meta-analyysin, joka perustui 19 huolellisesti valittuun tutkimukseen, johon osallistui hieman yli 68 000 osallistujaa (4). Tämä on erittäin tärkeää, koska painopiste on LDL-kolesteroli (LDL-C) niin sanottu "huono". Analyysissa todettiin, että LDL-C: n ja kuolleisuuden välillä ei ole yhdistymistä tai käänteistä yhteyttä 60 vuoden ikäisten ihmisten välillä. Lähes 80% yksilöiden kokonaismäärästä LDL-C oli käänteisesti ACM: n kanssa ja tilastollisesti merkitsevä. Jotta voitaisiin tehdä selväksi, mikä tarkoittaa sitä, että niillä, joilla on korkea LDL-C-arvo, kuolemanriski (mistä tahansa syystä) on pienempi kuin niillä, joilla on alhaisemmat arvot. Tai toisin sanoen ne, jotka noudattavat LDL-C: n virallisia ohjeita, kuolevat todennäköisemmin kuin ne, joiden katsotaan olevan "suurta riskiä sydänsairauksiin", koska heillä on kohonnut LDL-C."

        Eli siis maidon tranrasvat ovatkin haitallisia koska ne parantAavat kolesteroliarvoja?

        Harva kuolee nykyään sydänkohtaukseen 60-vuotiaana vaan niihin kuollaan yleensä 80-kymppisenä. Tästä ja kolesteroliarvojen välisestä riippuvuudesta löytyy sitten paljon näyttöä vaikkapa Framinghamin tutkimuksesta.


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Eli siis maidon tranrasvat ovatkin haitallisia koska ne parantAavat kolesteroliarvoja?

        Harva kuolee nykyään sydänkohtaukseen 60-vuotiaana vaan niihin kuollaan yleensä 80-kymppisenä. Tästä ja kolesteroliarvojen välisestä riippuvuudesta löytyy sitten paljon näyttöä vaikkapa Framinghamin tutkimuksesta.

        Voitte lopettaa kolesteroli arvojen paranemisesta koska ne näyttäis olevan hyvinkin sekavia.

        Lapsikin on tutkija sillä he tutkivat ympäristöään ja jopa maistelevat kaikkea uutta. Mut oletteko tutkija?? Teillä on valmis lopputulos jota ei oikean tiedon etsijällä ei saa olla!! Olin kaltaisesi ennen, mutta tilastot ovat parempi totuuden näyttäjä kuin riskimittarit jotka on täysin virheellisiä.

        Tuolla on koottu kolesterolin & kovien rasvojen lopputulokset... http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/kovatrasvat-ja-kolesteroli-ystavamme.html


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Eli siis maidon tranrasvat ovatkin haitallisia koska ne parantAavat kolesteroliarvoja?

        Harva kuolee nykyään sydänkohtaukseen 60-vuotiaana vaan niihin kuollaan yleensä 80-kymppisenä. Tästä ja kolesteroliarvojen välisestä riippuvuudesta löytyy sitten paljon näyttöä vaikkapa Framinghamin tutkimuksesta.

        "vaikkapa Framinghamin tutkimuksesta."

        Oliko tämä se tutkimusryhmä joka piiloitti mielisairaalan tulokset? Maissiöljyy eläinrasvan asemesta ja heitin porukassa sydäri kuolleisuus suurempi joten tulokset piiloon.


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        "vaikkapa Framinghamin tutkimuksesta."

        Oliko tämä se tutkimusryhmä joka piiloitti mielisairaalan tulokset? Maissiöljyy eläinrasvan asemesta ja heitin porukassa sydäri kuolleisuus suurempi joten tulokset piiloon.

        Ei. Framinghamissa on seurattu noin 10 000 ihmistä ja 60 vuotta. Nyt mennään jo kolmannessa sukupolvessa. Tutkimus alkoi vuonna 1948 ja siis jatkuu yhä.

        Kuuluisin tuotos on ilman muuta Framingham risk score. Sen mukaan huonot kolesteroliarvot ovat merkittävin sydäntautien riskitekijä. Erilaisia tutkimusraportteja on syntynyt satoja.


      • hpv27
        eimuuta kirjoitti:

        Voitte lopettaa kolesteroli arvojen paranemisesta koska ne näyttäis olevan hyvinkin sekavia.

        Lapsikin on tutkija sillä he tutkivat ympäristöään ja jopa maistelevat kaikkea uutta. Mut oletteko tutkija?? Teillä on valmis lopputulos jota ei oikean tiedon etsijällä ei saa olla!! Olin kaltaisesi ennen, mutta tilastot ovat parempi totuuden näyttäjä kuin riskimittarit jotka on täysin virheellisiä.

        Tuolla on koottu kolesterolin & kovien rasvojen lopputulokset... http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/kovatrasvat-ja-kolesteroli-ystavamme.html

        Kyllähän tilastoista saa millaisia tuloksia kun haluaa kun valehtelee tilastoluvut. Nuo Wainan luvut tyydyttyneen rasvan syönnistä eivät pidä ollenkaan paikkaansa. Georgiassa syödään yli 10E% tyydyttynyttä rasvaa eikä 5.2E% kuten tuolla väitetään. Tuolla ei edes ole väliä koska asiaa pitää tutkia homogeenisellä väestöllä (tys. suomalaisten ja venäläisten miesten sydänkohtauksia ei oikein voi rinnastaa kun eliniässä on yli 20 vuoden ero) ja yksilöinä.

        Tuon sivun "tiedot" on poimittu Kendricsin opuksesta. Se on niin täynnä virheitä ettei sillä ole mitään arvoa. Kendricsin mukaan kolesterolia ei esimerkiksi mitenkään voi tehdä tyydyttyneestä rasvasta. Kuitenkin kolesterolisynteesi tunnetaan hyvin ja alkuaineena on nimenomaan tyydyttynyt rasva.

        Asialla ei edes ole mitään väliä, huonommat kolesteroliarvot lisäävät sydänkohtauksia. Näin suomalaistenkin tutkimusten mukaan.

        Jos ei ole asiantuntija niin kannattaa luottaa asiantuntijoihin eikä kehitellä omia teorioita tilastoista.


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Kyllähän tilastoista saa millaisia tuloksia kun haluaa kun valehtelee tilastoluvut. Nuo Wainan luvut tyydyttyneen rasvan syönnistä eivät pidä ollenkaan paikkaansa. Georgiassa syödään yli 10E% tyydyttynyttä rasvaa eikä 5.2E% kuten tuolla väitetään. Tuolla ei edes ole väliä koska asiaa pitää tutkia homogeenisellä väestöllä (tys. suomalaisten ja venäläisten miesten sydänkohtauksia ei oikein voi rinnastaa kun eliniässä on yli 20 vuoden ero) ja yksilöinä.

        Tuon sivun "tiedot" on poimittu Kendricsin opuksesta. Se on niin täynnä virheitä ettei sillä ole mitään arvoa. Kendricsin mukaan kolesterolia ei esimerkiksi mitenkään voi tehdä tyydyttyneestä rasvasta. Kuitenkin kolesterolisynteesi tunnetaan hyvin ja alkuaineena on nimenomaan tyydyttynyt rasva.

        Asialla ei edes ole mitään väliä, huonommat kolesteroliarvot lisäävät sydänkohtauksia. Näin suomalaistenkin tutkimusten mukaan.

        Jos ei ole asiantuntija niin kannattaa luottaa asiantuntijoihin eikä kehitellä omia teorioita tilastoista.

        "Georgiassa syödään yli 10E% tyydyttynyttä rasvaa eikä 5.2E% kuten tuolla väitetään. "

        Ranskassa kuitenkin kulutetaan 15,5% ja kuolleisuus sydäreihin alhaisempaa? Vai mitä?


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Kyllähän tilastoista saa millaisia tuloksia kun haluaa kun valehtelee tilastoluvut. Nuo Wainan luvut tyydyttyneen rasvan syönnistä eivät pidä ollenkaan paikkaansa. Georgiassa syödään yli 10E% tyydyttynyttä rasvaa eikä 5.2E% kuten tuolla väitetään. Tuolla ei edes ole väliä koska asiaa pitää tutkia homogeenisellä väestöllä (tys. suomalaisten ja venäläisten miesten sydänkohtauksia ei oikein voi rinnastaa kun eliniässä on yli 20 vuoden ero) ja yksilöinä.

        Tuon sivun "tiedot" on poimittu Kendricsin opuksesta. Se on niin täynnä virheitä ettei sillä ole mitään arvoa. Kendricsin mukaan kolesterolia ei esimerkiksi mitenkään voi tehdä tyydyttyneestä rasvasta. Kuitenkin kolesterolisynteesi tunnetaan hyvin ja alkuaineena on nimenomaan tyydyttynyt rasva.

        Asialla ei edes ole mitään väliä, huonommat kolesteroliarvot lisäävät sydänkohtauksia. Näin suomalaistenkin tutkimusten mukaan.

        Jos ei ole asiantuntija niin kannattaa luottaa asiantuntijoihin eikä kehitellä omia teorioita tilastoista.

        Lisää ilkeyksiä?

        https://www.youtube.com/watch?v=5Nqg2ahW5sQ

        Se oli kunnia ja etuoikeus puhua eilen British Association for Cardiovascular Prevention and Rehabilitation (BACPR) vuosikokouksessa.
        Valtuutetut presidentti Dr. Scott Murray, presidentti Joe Mills, pääjohtaja Sally Hinton ja tieteellinen virkamies Dr. Aynsley Cowie antoivat suuren kiitoksen siitä, että minulle annettiin tilaisuus jakaa vaihtoehtoinen tekninen näkemys CVD: n perussyistä ja ensisijaisista markkereista .
        Kukaan ei ole vastauksia, kukaan ei ole monopoli totuudesta. Tiedämme, että keskustelemme ja keskustelemme siitä, että edistämme yhteiskuntamme valtavaa tautitakaa vastaan.

        Olin ylpeä voidessani liittyä kaikkiin muihin erinomaisiin puhujiin, jotka pyrkivät tekemään eron tässä suuressa haasteessa, jota meidän on kohdattava tulevina vuosikymmeninä.

        Keskustelu on hieman kompromissia, ja se saattaa jopa näyttää dogmaattiselta. Sisältöä ja viestejä kuitenkin ohjaavat vaikein tieteen ja ratkaisevan tärkeät tiedot. Toivottavasti nautit puhetta ... ja etenkin - kiistanalaiset päätelmät, joihin pääsen.

        Ivor Cummins BE (Chem) CEng MIEI PMP ©

        Katso http://www.IHDA.ie tietoja tarkimmista sydänsairauksien diagnostiikasta

        Ja tilata http://www.thefatemperor.com/subscribe - ILMAISTA tieteellistä tietoa terveydelle!


      • eimuuta
        hpv27 kirjoitti:

        Kyllähän tilastoista saa millaisia tuloksia kun haluaa kun valehtelee tilastoluvut. Nuo Wainan luvut tyydyttyneen rasvan syönnistä eivät pidä ollenkaan paikkaansa. Georgiassa syödään yli 10E% tyydyttynyttä rasvaa eikä 5.2E% kuten tuolla väitetään. Tuolla ei edes ole väliä koska asiaa pitää tutkia homogeenisellä väestöllä (tys. suomalaisten ja venäläisten miesten sydänkohtauksia ei oikein voi rinnastaa kun eliniässä on yli 20 vuoden ero) ja yksilöinä.

        Tuon sivun "tiedot" on poimittu Kendricsin opuksesta. Se on niin täynnä virheitä ettei sillä ole mitään arvoa. Kendricsin mukaan kolesterolia ei esimerkiksi mitenkään voi tehdä tyydyttyneestä rasvasta. Kuitenkin kolesterolisynteesi tunnetaan hyvin ja alkuaineena on nimenomaan tyydyttynyt rasva.

        Asialla ei edes ole mitään väliä, huonommat kolesteroliarvot lisäävät sydänkohtauksia. Näin suomalaistenkin tutkimusten mukaan.

        Jos ei ole asiantuntija niin kannattaa luottaa asiantuntijoihin eikä kehitellä omia teorioita tilastoista.

        "Jos ei ole asiantuntija niin kannattaa luottaa asiantuntijoihin eikä kehitellä omia teorioita tilastoista."

        Mistä tunnistetaan asiantuntijan? Ovatko he Puska, Uusitupa, Syvänne, Kovanen tahi Ohukainen... ai vielä Knuuti? Heillä on kaikilla erilaiset selitykset.


    • vp1234xx

      Alittaja linkkejä ja artikkeleita runssasti kysymällä.

      emailosoite blogissani.

      siihen saakka varokaa hyvät ystävät hpv:tä, oman hoitonsa pilannutta kylähullua.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe