Kuka on tekopyhä

Sumayaa

Allahin apostoli (sallalahu aleihi wassalamu) sanoi, 'Tekopyhän merkkejä on kolme:
1. Milloin hän puhuu, hän kertoo valheen.
2. Milloin hän lupaa, hän rikkoo lupauksen.
3. Jos luotat häneen, hän osoittautuu epärehelliseksi. (Jos uskot jotain hänen haltuunsa, hän ei palauta sitä.'"
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 33)

Allahin apostoli (sallalahu aleihi wassalamu) sanoi: 'Jolla on seuraavat neljä piirrettä, on puhtaasti tekopyhä, ja jolla on yksi seuraavasta neljästä piirteestä, hän on tekopyhä, kunnes luopuu siitä ominaisuudesta.
1. Kun häneen luotetaan, hän pettää luottamuksen.
2. Kun hän puhuu, hän valehtelee.
3. Kun hän tekee sopimuksen, hän osoittautuu petolliseksi.
4. Kun hän riitelee, hän käyttäytyy hyvin varomattomasti, pahasti ja hänen käytöksensä on loukkaavaa."
(Bukhari, vol 1, kirja 2, hadith 34)

8

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitos näistä Haditheista! Tuon ensimmäisen mukaan olen 1/4 tekopyhä (kohta 2) ja tuon toisen mukaan 1/2 tekopyhä (kohdat 1 ja 4) eli näyttää siltä kuin tekopyhyydestä ei voi luopua, vaan se on paheneva vamma. Kuitenkin jos voisin tehdä parannuksen niin tekisin sen. Ja pientä toivoa on luopua tuosta luottamuksen pettämisestä, vaan pahaa kieltä olen jo tottunut käyttämään riitelyssä liikaa. Pelkään, että olen ihastunut sydämessäni puhumaan pilkkaavin ja kovin sanoin.

      • Sumayaa

        Jokainen voi tehdä parannuksen ja kehittyä ihmisenä! :) Vaikka se on varmasti väistämättä vaikeaa ja vaatii aikaa ja itsekuria. Mutta omaan elämään, käytökseen ja tekemiinsä valintoihin voi vaikuttaa. Kun sisäistää totuudellisuuden hyveen, niin kaikki hyvänteko helpottuu.


    • MUSLIM22

      He ovat niitä, jotka sanovat: »Älkää lahjoittako mitään niiden hyväksi, jotka ovat Jumalan sananjulistajan kanssa, ennenkuin he eroavat hänestä.» Jumalan ovat taivaitten ja maan aarteet, mutta teeskentelijät ovat ymmärrystä vailla. - 63:7

      Jyrkkää tekstiä ! :/ Syytä miettiä, todellako rakastamme ja pelkäämme Jumalaa, teemmekö kaiken mitä teemme, vilpittömästi ja aidosti. Joskus on se päivä kun ei selitykset auta.

      • JeshuaisKing

        Kerropas keitä ovat he?
        Aina kun koraanissa puhuttaan heistä, niin keitä he ovat?
        Eivät varmaan muslimeja, joten heihin lasketaan kuuluvaksi KAIKKI muut, eikö vain.?
        Ja mitä heille pitäisi koraanin mukaan tehdä?
        Ei mitään kivaa ainakaan koraanin mukaan.

        Tänne ei voi laittaa niitä lainauksia koraanista, koska ne ovat niitä "vääriä" kohtia jotka poistetaan.
        Ne ovat sitä tulkittavissa olevaa islamia. En tiedä miten voidaan tappokäsky "tulkita" joksikin muuksi, mutta tämähän ei ole ongelma islamissa, ei tietenkään, koska se käännetään AINA muslimien hyväksi, ja kuffirien pään menoksi käyhttämällä taqyiaa ja kitmania.


      • MUSLIM22

        Tekopyhä on ihminen, joka sanoo olevansa muslimi, mutta ei tosiasiassa usko ja/tai islamin harjoittamiseen liittyviä palvonnantekoja muusta syystä kuin halusta palvoa Allahia.

        Kukaan ihminen, joka sanoo olevansa kristitty, ateisti tai muuten mitään muuta kuin muslimi, ei ole tekopyhä.

        Kielsit ottamasta sitaattia Koraanista, mutta otan silti:

        "Voi niitä rukoilevia,
        jotka eivät sen enempää rukouksista huolehdi,
        jotka hyvää tekevät vain näön vuoksi"
        - Koraani 107:4-6


      • MUSLIM22
        JeshuaisKing kirjoitti:

        Kerropas keitä ovat he?
        Aina kun koraanissa puhuttaan heistä, niin keitä he ovat?
        Eivät varmaan muslimeja, joten heihin lasketaan kuuluvaksi KAIKKI muut, eikö vain.?
        Ja mitä heille pitäisi koraanin mukaan tehdä?
        Ei mitään kivaa ainakaan koraanin mukaan.

        Tänne ei voi laittaa niitä lainauksia koraanista, koska ne ovat niitä "vääriä" kohtia jotka poistetaan.
        Ne ovat sitä tulkittavissa olevaa islamia. En tiedä miten voidaan tappokäsky "tulkita" joksikin muuksi, mutta tämähän ei ole ongelma islamissa, ei tietenkään, koska se käännetään AINA muslimien hyväksi, ja kuffirien pään menoksi käyhttämällä taqyiaa ja kitmania.

        Lisään vielä, että myös muissa Koraanin kohdissa (suura 63 jne) tuodaan esiin, että

        tekopyhä = ihminen, joka sanoo uskovansa Allahiin ja Koraaniin jne., mutta ei usko


      • JeshuaisKing
        MUSLIM22 kirjoitti:

        Lisään vielä, että myös muissa Koraanin kohdissa (suura 63 jne) tuodaan esiin, että

        tekopyhä = ihminen, joka sanoo uskovansa Allahiin ja Koraaniin jne., mutta ei usko

        En todellakaan kieltänyt ottamasta lainauksia koraanista, päinvastoin haluan itsekin niitä käyttää, mutta kun ne viestit poistetaan, jossa on "vääriä" lainauksia, niitä joissa ei ole vain hyviä asioita.

        Koraani 47:35. Älkää siis olko heikkoja anoen rauhaa, sillä te olette voitolla ja Jumala on kanssanne. Hän ei tee tekojanne mitättömiksi.
        Taas suomenkielinen koraani on jättänyt erittäin tärkeän nyanssin kääntämättä, sillä muslimien ei tule siis anoa rauhaa, KUN he ovat voitolla! Eli silloin kun muslimit pääsevät valtaan, ei koskaan tule enää rauhaa muiden kanssa!

        Eli siihen saakka mun muslimit ovat vähemmistönä, he harjoittavat ”rauhan” uskontoa, mutta kun he pääsevät valtaan, he alistavat kaiken valtansa alle.

        Entäs sitten muslimit, jotka eivät halua katkoa vääräuskoisten kauloja? He ovat koraanin mukaan teeskentelijöitä, eivät todellisia muslimeja.

        Koraani 3:167. ja tuntisi teeskentelijät, ne, joille sanottiin, »Tulkaa ja taistelkaa Jumalan asian puolesta tai torjukaa heidät!» ja he vastasivat: »Jos osaisimme taistella, niin seuraisimme teitä.» Sinä päivänä he olivat lähempänä uskottomuutta kuin uskoa. Huulillaan he sanoivat sellaista, mitä ei ollut heidän sydämissänsä, mutta Jumala tuntee parhaiten, mitä he salaavat.

        Taas kerran suomenkielisestä koraanista ei voida lukea, että todellisuudessa kun sanotaan tulkaa ja taistelkaa Jumalan asian puolesta, niin jatkossa ei sanota ...tai torjukaa heidät, vaan että lahjoittakaa (contribute), eli joko taistelette Jumalan puolesta tai lahjoitatte rahaa.

        Jotkut saattavat ihmetellä, miksi isis tappaa omiaan. Siksi koska koraani käskee. Isis ei koskaan tapa muslimeja, vaan sen teeskentelijöitä. Muslimit itse sitten väitelkööt kirjastaan, mutta ne jotka kirjaimellisesti "elävät" koraaniaan todeksi tuottavat tuollaista jälkeä. En siis väitä, että jokainenmaallistunut muslimi on sen harjoittaja, mutta maallistunut muslmin on kuitenkin luopio omiensa silmissä, eikö vain?

        Koraani 9:73. Oi, profeetta, taistele uskottomia ja ulkokullattuja vastaan, ole ankara heitä kohtaan. Heidän viimeinen asuntonsa on oleva helvetti, onneton määränpää.

        Suomenkielisessä koraanissa ei lue sanaa jihad, joka kuitenkin on jakeessa 73. Taistele sanan kohdalla on sana jihad, pyhä sota ei-muslimeja vastaan, sekä teeskentelijöitä vastaan, eli niitä, jotka eivät harjoita todellista koraania!

        Jopa USA:n presidentti Bush jr. on aikoinaan lainannut koraania puolustaessaan muslimeita koraanin jakeella, että muslimit eivät tapa, vaan ennemmin he haluavat toimia koraanin mukaan, joka sanoo, että jos tapat yhden ihmisen, on sama kuin tappaisit koko maailman, ja jos pelastat yhden ihmisen, niin olet pelastanut koko maailman. Mutta hänkin jätti sanomatta, että koraanin kohdassa sanotaankin sen koskevan VAIN Israelin lapsia!

        Koraani 5:32. Tämän johdosta annoimme Israelin lapsille säädöksen, että kuka ikinä ottaa hengiltä ihmisen muutoin kuin verikostoksi tai pahuuden ehkäisemiseksi maassa, hän on kuin olisi tappanut kaikki ihmiset; ja ken ikinä pelastaa yhden hengen, hän on kuin olisi pelastanut kaikkien ihmisten hengen.Meidän lähettiläämme tulivat aikoinaan heidän luokseen selvin todistuksin (Jumalan yliherruudesta), mutta katso, senkin jälkeen monet ihmisistä tulivat irstaiksi maan päällä.

        Koraani 5:33. Ainoa palkka niille, jotka sotivat Jumalaa ja Hänen lähettilästään vastaan sekä levittävät turmiota maassa, on että heidät tapetaan tai ristiinnaulitaan, tai heidän kätensä ja jalkansa hakataan poikki eri puolilta, ristiin, tai heidät karkoitetaan maasta. Sellainen on heidän häväistyksensä tässä elämässä, ja tulevassa heille on kauhea kuritus,

        Koraani 5:72. Totisesti ne ovat harhauskossa, jotka sanovat: »Jumala on Messias, Marian poika»; mutta Messias sanoi: »Oi, Israelin lapset! Palvelkaa Jumalaa, - minun Herraani ja teidän Herraanne.» Totisesti, kuka ikinä rinnastaa (muita) Jumalaan, häneltä Jumala kieltää pääsyn autuuden puutarhaan, ja Hänen asuinsijansa on tuli; siellä ei ole auttajia väärintekijöille.

        (Harhauskoinen =kristityt)

        Koraani 5:73. Totisesti ne ovat harhauskossa, jotka sanovat: »Jumala on kolmas kolmesta.» Eihän ole muuta jumalaa kuin ainoa Jumala, ja elleivät he lakkaa niin sanomasta, lankeaa tuskallinen kuritus niiden ylitse heidän keskuudessaan, jotka ovat väärässä uskossa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe