Kun pitkä parisuhde päättyy

Elävä-kuollut

Jäät yksin tavaroidesi kanssa, toinen lähtee. Ihminen, jonka kanssa olet kasvanut ja kokenut niin paljon... tuntuu kuin puolet itsestä kuolisi. Ihminen, johon olet tukeutunut ja luottanut ja pitänyt omana.... Tuntuu, etten pysty hengittämään.

12

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosisurullista

      Otan osaa jos tämäkin aloitus ei ole feikkiä

      • Elävä-kuollut

        Olisikin feikkiä.....


      • tosisurullista

        Halipusu


      • tosisurullista
        tosisurullista kirjoitti:

        Halipusu

        Tai jos kuitenkin pelkkä hali. Sori.


      • Alfaromeo2

        Been there...
        Anna aikaa itselles.
        Kyllä kaikki järjestyy!


    • sellastasattuu

      Niin, se sama tuska on toisellakin, se on vaan voinut olla eri vaiheessa ja silloin, kun et sitä todeksi ottanut. Silloin, kun seurasit miten toinen vei voimasi, miten halusit yrittää korjata asioita mitä et sitten jostain syystä itse halunnut/pystynyt/voinut korjata. Vain täysin tunteettomalle suhteen päättyminen ei merkkaa mitään.

    • Knainen

      Se on raskasta aikaa, mutta se menee ohi se "sydämen kipu" Muistan itsekin että oli niin outoa nukkua yksin ja asuntokin alkoi näyttään niin isolta. Kaapeissa ei aikaisemmin ollut tilaa yhtään ja yhtäkkiä monta hyllyä tyhjää tilaa..


      Yksinäisyys oli aika voimakasta silloin. Se oli elämänmuutos. piti sopeutua elämään yksin, vaihtamaan varatun identiteetti sinkkuun ja sitten surra mönkään mennyt suhde ja ikävä siihen ihmiseen josta erosi ja niihin yhteisiin muistoihin ja hyviin aikoihin.

      Se kuitenkin menee ohi ja lopulta ei enää muista että koko asiaa vaan on päässyt jaloilleen pyörittäen arkea ehjänä ja itseäisesti,

      Se myös kasvattaa hurjasti kun käy läpi sellaisen. Ei pelkää samoin yksin jäämistä ja kun menneen suhteen kunnolla käsittelee mielessään oppii siitä. Oppii missä meni vikaa ja mitä olisi pitänyt toimia toisin

      itselle se oli ehkä suurin hetki sen aikaisessa elämässä mistä lähti tietynlainen kasvuprosessi käyntiin ja silloin myös vasta tytöstä alkoi kasvamaan aikuinen nainen. Elämä kun piti hoitaa kokonaan ensimmäistä kertaa jokaisella elämänalueella ihan itse. Enää ei ollut miestä auttamassa eikä ketään ns. tukipilaria. Oli vaan selvittävä.

      enää ei kukaan muu asentanut laitteita käyttövalmiiksi, ei avannut tukkeutuneita putkia, ei vaihtanut sulakkeita, ruuvaillut seiniin ruuveja tauluja, koonnut huonekaluja laudanpätkistä, tehnyt sähkösopimuksia.. kantanut raskaita huonekaluja ja kauppakasseja. siirryttävä paikasta A paikkaan B, kärsittävä kipeänä yksin vaikka olisi kuinka kurja olo ja peloissaan että kuoleeko tähän ja mitä jos kuolen, koskahan minut löydetään. ehdinkö mätäneen. Jne.
      Nyt kaikki oli tehtävä itse.. mutta se on kasvattanut. Tehnyt itsevarmemmaksi, luotto omaan selviytymiseen tuli eteen sitten mitä vain kasvoi suuresti.


      Toisinaan huomaan että yksin elely on saanut minusta liiankin itsenäisen. On välillä vaikea enää edes myöntää kun ei meinaakaan selvitä tai kun apua tarvitsisi ja sitäkään en eroa surressa olisi ikinä uskonut että sellaiseksi muuntaudun ihmisenä kun se suru vain on käyty läpi ja taas päästy jaloilleen ja opeteltu elämään yksin

      • eikösjoo

        Ohhoh, mistäs syystä k-nainen kenkäsit miehen pihalle? Parisuhdeihmiset löytää kyllä rinnalleen ihmisen vai odotatko sinä sitä yhtä ja oikeaa. Pillukarusellistakin ainakin paikka löytyy, jos kovin yksinäiseltä tuntuu.


      • Knainen
        eikösjoo kirjoitti:

        Ohhoh, mistäs syystä k-nainen kenkäsit miehen pihalle? Parisuhdeihmiset löytää kyllä rinnalleen ihmisen vai odotatko sinä sitä yhtä ja oikeaa. Pillukarusellistakin ainakin paikka löytyy, jos kovin yksinäiseltä tuntuu.

        Joskus suhde kokee loppunsa, parin osaamattomuuden takia. Kun suhteeseen astuu kriisi jota ei osatakaan selvittää. Kun taidot loppuu. Toinen puhuu ja toinen mykistyy, riidellään aina yhtä pahasti yhdestä ja samasta asiasta pääsemättä ratkaisuun. Kehää kuljetaan. ei osata ratkoa asiaa oikein vaan lähdetään ratkomaan kaikkea aivan väärillä keinoilla jolla saa aikaan vaan ongelmien syvenemisen.. lopulta huomaten ettei tässä oikein muuta voi kuin lähteä eri teille.

        Ei ole minun juttuni noi "pillukarusellit"

        En usko että mitään etsimällä löytää ja pakottamalla ihminen rakastuu. Se tulee eteen yhtäkkiä etsimättä.


    • Kuunjatähtienalla

      Tiedän tuon tunteen ja haluan kirjoittaa sinulle jos se jotain edes auttaa. Se on sama kuin olisit jäänyt prässin väliin ja sinua puserretaan kasaan joka suunnasta. Loputtomuuden tunne on pahinta. Pelko, että pärjääkö, kaikki ne rakkauden rippeet, arkirutiinit ja hyvän olon menetys. Ja tunne, että nyt minusta tuli epäkelvollinen. Identiteetin mureneminen. Yksinäisyys, hiljaisuus. Rakkaista muistoista raskaita, niin että sydän tuntuu miljardien tonnien painoiselta...Usko pois, minä tiedän.

      Siksi haluan sanoa sinulle kuka ikinä oletkin, että muista kuka olit ennen tätä päivää, äläkä kadota eron myötä omaa minuuttasi. Tiedä aina, kuka itse olet vaikka olosuhteet muuttuisivat. Itsensä tunteminen on peruspilari pahoissa paikoissa. Ole joka tilanteessa tästä eteen päin armollinen ja hyväksyvä itsellesi. Ja ajattele, sitten kun ajatus vähän selkenee, että ilman mitään elämässä tapahtunutta kokemusta, sinusta ei tule sitä ihmistä joka sinä tulet olemaan vuosien päästä ikääntyessäsi. Kaikilla asioilla mitä itselleni on tapahtunut, on ollut joku tarkoitus, joku huono asia tuuppaa sinut pakolla eteen päin ja sinulle avautuukin toinen ovi ja mahdollisuus vaikka karmeimmilla hetkillä sitä et olisi pystynyt kuvittelemaankaan. Kukaan ei sano, että sinä toivut päivässä vuodessa parissa. Se voi viedä kymmenenkin.

      Muista, että olet kuitenkin hyvä ihminen, hymyile ihmiskontaktitilanteissa vaikkei siltä tuntuisi, ulkoile metsissä, rannoilla, nuku, ota omaa aikaa niihin yksinäisiin hetkiin, mutta ole myös läheisten seurassa. Mieti, mistä sinulle tulee hyvä olo. Ja ajattele, että nyt sinulla on oikeasti se hetki ja aikaa miettiä uudelleen ilman toista ihmistä, että kuka sinä olet oikeasti. Ja kun saat vastauksia oman mielen sisällä, olo kevenee päivä päivältä. Eron myötä tulee näkemään itsensä pitkästä aikaa sielu avoimena ja hyvin paljaana.

      Tapasimme kun olimme kahdeksantoista. Saatiin ajokortit, saatiin ylioppilaslakit, saatiin ensimmäiset koulutus- ja työpaikat, haudattiin ukit ja mummit, koettiin ilot surut yhdessä, sairastuttiin, parannuttiin, muutettiin, matkustettiin -rakastettiin ja elettiin. Kunnes noin kahdenkymmenen vuoden jälkeen jatkettiin eri teitä eikä meitä enää ollut kuin suvun valokuva-albumeissa. Voit uskoa, minä tiedän, miltä sinusta nyt tuntuu. Huusin autossa työmatkalla suoraa eläimellistä surullista huutoa, itkin, raivosin, lyyhistyin, luhistuin ja nousin. Mutta ystävä kallis siellä, antaisin käden jos yltäisin, antaisin olkapään - SINÄ SELVIÄT.

      • aloittajana

        Voin niin samaistua tähän... Kiitos.


    • itselläni sama tilanne menossa, sydän niin rikki :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe