Kissasta luopuminen allergian vuoksi

Henkipihisee

Meillä yhdellä perheenjäsenellä puhkesi kissa-allergia. Aluksi yritettiin sinnitellä, mutta jatkuva nuha, päänsärky ja keuhkoputkentulehdukset pakottivat lopulta luopumaan kissasta. Nyt sitten ollan kissaihmisten taholta kohdattu mielestämme kohtuutonta kritiikkiä. Allergiaa olisi muka pitänyt sietää ja pyytää lääkäriltä vahvempia lääkkeitä! Ja olisi pitänyt vilkaista kristallipalloon ennen eläimen hankkimista, sieltä kun olisi vissiin nähnyt tulevaan eikä oltaisi kattia otettu... Ottaa todella päähän! Kissa oli rakas perheenjäsen, mutta ei niin rakas kuin laumamme ihmisjäsenet. Tiedättekö, millaisia mömmöjä ne allergialääkkeet ovat? Jos on mahdollisuus elää ilman niitä, niin silloin kyllä lemmikki saa väistyä.

10

1630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinmulla

      Mä olen allerkinen,sairastuin vuosia sitten.Silloin kissamme oli 10v, ja pidin kissan loppuun asti 22vuotiaaksi.Uutta en ota, koska kissasta saan hiukan hengen ahistusta,silmien kutinaa,nenän kutinaa, silmät turpookin joskus hassustiXD
      Mulla ei siis enää kissaa,mutta astma on,ja lääkkeet loppuiäksi.Ei pelkästään kissasta tuo johtunut,vaan siitepölyt yms.myös.
      Lääkityksenä on perusastmaläke aamuin illoin,ja tarvittaessa avaava lääke.Siitepölyaikaan joku antihistamiini siihen.Ei ole vaikeaa siis,otan aamuin illoin,ja harvoin tarviin avaavaa,flunssaaikoina,tai jos oon ollut silittelemässä kisuleita :)
      En pidä lääkkeitäni minään myrkkyinä, ilmahan en pärjäisikään.

    • siedätetäänkissalle

      Nykyään on siedätyshoitoja,se yksi vaihtoehto.Kannattaa kysyä lekurilta,ettei tarvii luopua lemmikistään.
      Jos luopunut kerran allrgian vuoksi kissasta,ei tietenkään enää pidä ottaa uutta.Eikä muitakaan karvaisia elukoita,ettei tarvii laittaa kiertoon niitä.Joku kultakala parempi,tai lisko.

    • Henkipihisee

      No kissa lähti ja itse olen ihan tyytyväinen tilanteeseen. Kymmenvuotiaan lapsen ei tarvitse enää kärsiä hengitysvaikeuksista ja ihottumista ja ottaa lääkkeitä, koska oireet ovat poissa. Jotenkin monilla on nyrjähtänyt tuo arvojärjestys kun se lemmikki on rakkain asia maailmassa. Tottakai eläimestä on huolehdittava hyvin jne. mutta kyllä se oma ihmislapsi edelleen ainakin meillä menee kissan edelle. Kehotan muitakin käyttämään tervettä järkeä. Lapsi olisi toki halunnut pitää lemmikkinsä ja itki perään, mutta se meni ohi, nyt hänkin on huomannut elämän olevan helpompaa näin.

      • riippuutapauksesta

        Meillä tytöistä toisella siitepölyallergiaa,toisella myös kissallemme.Lääkkeitä käyttää siitepölyaikoina,mutta taukoja on.Ja lääkärin neuvo oli,ettei kissaa hävitetä.Koska silel myös siedättyy kuulemma,kun se pidetään.Jos luopuu kisusta,voi jatkossa olla kissoille enemmän
        allerginen.
        No,me tehdään kuten lekuri neuvoi.Ja kissaa ei kiertoon laitettu.Varmasti riippuu tilanteesta,ja siedätys olisi meille ollut seuraava vaihe,sitä ei viellä tarvita.Mutta,nykyään on erillaista kuin -80luvulla,jolloin käskettiin luopua heti,jos oireita tuli.Noista lääkkeistä,ne avaa kehkoputkia,vahvistaa keuhkoja.Jopa urheilijat käyttää,vaikei heillä astmaa oliskaan, joten en pidä vaarallisena minäkään niitä.

        Kannattaa aina lääkärin kanssa kunnnolla keskustella asioista,ja vaihtoehdoista.Ja tosiaankin, jos on kertaalleen tehnyt päätöksen että luopuu allergian vuoksi eläimestä, ei pidä enää uutta koskaaan ottaa.


    • MoraaliKissa

      Mielestäni jos lapsi kärsii vaikeista oireista kissan takia, on ihan ymmärrettävää luopua kissasta. Jatkuva hengenahdistus ja turvotus eivät todellakaan ole mukavia. Vastuuna on kuitenkin varmistaa kissalle hyvä uusi koti. Olen itsekin kissanomistaja ja vaikka en voisikaan kuvitella tuosta omasta kissasta luopumista, ymmärrän että ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita. Tietysti jos oireet ovat hyvin pieniä ja kissa rakas, on vaihtoehtona ottaa allergialääkkeitä. :)
      Aina on kuitenkin joku kritisoimassa, onhan kaikilla ihmisillä omat mielipiteet ja vaikeastikin väännetyt moraalit.

      • MoraaliKissa

        Niistä allergialääkkeistä vielä, että ainakaan antihistamiinien ei pitäisi olla mitenkään haitallisia. Osaa allergialääkkeet eivät kuitenkaan auta, osalle taas aiheuttavat jonkinlaista ärsytystä. Sama kuin kaikissa muissakin lääkkeissä.


      • mullanoin
        MoraaliKissa kirjoitti:

        Niistä allergialääkkeistä vielä, että ainakaan antihistamiinien ei pitäisi olla mitenkään haitallisia. Osaa allergialääkkeet eivät kuitenkaan auta, osalle taas aiheuttavat jonkinlaista ärsytystä. Sama kuin kaikissa muissakin lääkkeissä.

        Mulla on inhaloitavia, ei niistäkään mitään haittoja ole.Päinvastoin.


      • MoraaliKissa
        mullanoin kirjoitti:

        Mulla on inhaloitavia, ei niistäkään mitään haittoja ole.Päinvastoin.

        Jep! Ei ne allergialääkkeet ole mitään "mömmöjä". :)


    • Henkipihisee

      Jep jep, nykyään lääkkeitä popsitaan kuin karkkeja ja sama opetetaan lapsillekin. Joka vaivaan vain nappi naamaan ja eteenpäin... Ensinnäkin ne allergialääkkeet eivät välttämättä sovi kaikille, eri ihmiset reagoivat eri tavoin samaan aineeseen. Jos sukle sopii, niin mun lapselle ehkä ei. Toisekseen antihistamiini aiheuttaa yleisenä sivuvaikutuksena mm. väsymystä, päänsärkyä ja pahoinvointia. Se vaikuttaa suoraa. keskushermostoon - myös ns. uuden sukupolven allergialääkkeissä on tämä ongelma vaikka asteen lievempänä. Kortisonikaan ei varsinkaan jatkuvassa käytössä ole vaaratonta. En halua ottaa turhia riskejä lapsen kohdalla. Kissa oli rakas lemmikki, mutta ei tasa-arvoinen ihmisten kanssa. Ja tiedän, että joku vetää taas herneen nenuun.

    • allergiaelmeri

      Ihan oikein on luopua kissasta, jos sille on allerginen. Allergialääkkeet pitää kurissa pahimmat oireet, mutta keuhkot saattaa silti kärsiä.

      Olen valtavasti lampaalle allerginen, vaikka en ole lammasta nähnytkään 50 vuoteen.

      Sain käsiteltäväksi eli huovutettavaksi lampaan ehtaa turkkia, siitä tiesin. Sen jälkeen en ole edes huovutusvillalankaa sietänyt.

      Eikä auttaneet mitkään Zyrtecit siinä.

      Lapsuusaikanani oli lampaita. Ja sairastin paljon, ja keuhkoihin kehittyi pysyviä muutoksia, jotka näkyy edelleen, miltei 60 vuoden päästä, ja tulee ehkä viemään minut hautaan.

      Eli jos lapsesi on allerginen kissalle, kissa saa mennä. Eikä kannata ottaa mitään eläintä, sillä muutkin voi aiheuttaa oireet, mitä pienempi sen pahempi. Ei marsua, hamsteria, ei lintuja, ei kaloja ei liskoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe