Onko suomi oikeusvaltio?

Miksi virkailija, joka jatkuvasti tekee laittomia päätöksiä saa jatkaa työssään ilman mitään seuraamuksia? Jos kerran oikeusasiamies joutui puuttumaan asiaan, toisen kerran, kolmannen, niin eikö virkailija pitäisi rangaista jotenkin? Tai antaa hänelle ainakin potkut? Miten sama henkilö, joka syyllistyy jatkuvasti virkavirheisiin saa vuodesta toiseen jatkaa työssään?

Mikä ihmeen oikeusvaltio suomi on?
Ilmianna
Jaa

6 VastaustaSyynä juurikin se, että asiat yleensä käsittelee laillisuusvalvonta kun pitäisi poliisin tutkia ja syyttäjä syyttää. Viranomaisille on kuitenkin mahdollistettu tällainen mahdollisuus toimia toistamiseen lainvastaisesti. Ja kun yleensä laillisuusvalvontakaan ei syytteitä nosta niin poliisikaan ei tutki eikä syyttäjä syytä. Pitäisi siis rikoksen kohteella olla resursseja viedä itse juttu käräjille ja siihen harva sosiaalietuuksien saaja pystyy, eikä oikeusapua myönnetä koska jutut ovat niin vähäisiä. Sellainen oikeusvaltio Suomi on ollut jo kauan mutta ihmiset yleensä huomaavat ja uskovat asian vasta kun omalle kohdalle sattuu jotain ikävää johon sitten kukaan ei puutu.
Ilmianna
Jaa
Virkamiehellä on pyhimyskehä päänsä päällä.

Virkamiestä ei voi lain mukaan irtisanoa.
Ilmianna
Jaa
Ainoa toimiva keino kitkeä laittomuudet on ,että nämä puhelut ja henkilökohtaiset kuulustelut on nauhoitettava viranpuolesta, jälki kuuntelua varten!
Silloin virkanilkit joutuvat vastuuseen ja "uhrilla" on nauhoite millä todistaa tapahtuneet laittomuudet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Varsinkin työkkärin kusiaisten kanssa asioidessa aina kannattaa nauhoittaa keskustelut!Varmaan kaikissa kännyköissä on tällainen mahdollisuus.Ihan vaan oman työttömyysturvan kannalta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei ole oikeusvaltio niin kauan kun virkavastuu ei käytännössä toimi ja tuossa on menty viime vuosina huonompaan suuntaan kun virkanilkit ovat tullee yhä röyhkeämmäksi.

Jokainen ääni jonka virkanilkki suustaan tai muusta kehonosastaan päästää on syytä äänittää. Olen äänittänyt kaikki jopa pihaukset ja suhauksetkin jo yli 10 vuoden ajan, pari kertaa niitä on tarvittu ja silloin on virkanilkin naama ollut norsunvitulla kauan sen jälkeen.

Virkanilkin määritelmä

Virkanilkki (lat. virkusnilkus), tuo ihmistä päällisin puolin muistuttava olio lymyilee usein virastossa virkapöydän takana. Ihmisestä sen erottaa vain siinä että järki puuttuu täysin. Virkanilkin pää ei sovellu muuhun käyttöön kun hattutelineeksi, joidenkin osalta ei siihenkään.
Kun virkanilkki jää itse teossa kiinni lakien rikkomisesta ja/tai valehtelusta niin sen naama menee norsunvitulle ja muuttuu ensin vihreäksi, sitten keltaiseksi ja lopulta punaiseksi (aivan kuten liikennevalot), vettä tulee silmistä ja vaahtoa suusta. Sen lisäksi kuuluu epämääräisiä kurkkuääniä ja/tai mölinää jotka kelpaisivat kauhuleffan äänitehosteiksi.

Virkahaitake (lat. virkushaitakus), on muuten samanlainen kun virkanilkki mutta aiheuttaa laittomilla virkatoimillaan enemmän haittaa yksilöille ja yhteiskunnalle murentaen yhteiskunnan selkäränkaa ja moraalia sekä on häpeäksi koko virkakunnalle sekä yleiselle lain kunnioitukselle.

Kun naama näyttää norsun vitulta, niin virkanilkin päätöksen mukaan vika on peilissä.
Kaksi asiaa maailmassa on ääretöntä, universumi ja virkanilkin typeryys. Virkanilkki kuvittelee olevansa maailman herra mutta oikeasti on vain pelkkä persläpi maailman kaikkeudessa.

Löysin YuoTubesta Juice Leskisen biisin "pikkunilkki"
Oli tuo Juice savolaiseksi ihan immeinen jota varmaan virkanilkit kyykyttivät.
https://www.youtube.com/watch?v=2H61gIy8Hhw

PS
Nikki vaihteeksi heksalukuina:)
Ilmianna
Jaa
Ongelma on edellä kuvatun kaltainen. Sellainen sosiologinen (?) tutkimus muistaakseni on, jossa Suomen virkamiesjärjestelmän osoitettiin periytyvän hyvin paljon Venäjän tsaarinajan perinteestä! Tsaarin aikaiselle venäläiselle virkamiehelle ei oikeudellisesti saanut koskaan tapahtua mitään ja kaikki oli suunniteltu tämän pääperiaatteen ympärille. Olihan Suomi noin 100 vuotta Venäjän protektoraatti ja varmasti tuon ajan ihmiset kiroilivat, kuinka hankala venäläinen tsaarin virkamies voi olla. Mutta sitten Suomen itsenäistyttyä kansan eliitti huomasi kuitenkin, kuinka käyttökelpoinen alistamisväline suojattu ja vittumainen virkamieskunta voikaan olla ja tsaarin virkamiesperinteestä otettiin hyvin paljon suomalaiseen virkamieskäytäntöön. Erona autonomian aikaan oli vain se, että nyt ruotsalainen ja suomalainen virkamies kidutti suomalaista.

Jos systeemi on tällainen, niin esimiesten asema korostuu. Jos virkamies saa jatkuvasti nuhteita oikeusasiamieheltä tai aluehallintovirastolta tai peräti saa käräjillä tuuomion, vaikkapa sakkoja, niin toimivaltaisella esimiehellä on oikeus purkaa tällaisen työntekijän työsuhde. Valitettavasti näin ei tapahdu juuri koskaan! Virkamiehet pääsääntöisesti pitävät yhtä joka tilanteessa, koska kaikilla on luurankoja kaapissa, niin toisen tekemisiin ei viitsitä puuttua.

Kaikesta huolimatta tsaarin aika näyttää Suomessa voivan yhä erittäin hyvin ja virkamiesten sama meno jatkuu loputtomiin asti.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Onko suomi oikeusvaltio?

Miksi virkailija, joka jatkuvasti tekee laittomia päätöksiä saa jatkaa työssään ilman mitään seuraamuksia? Jos kerran oikeusasiamies joutui puuttumaan asiaan, toisen kerran, kolmannen, niin eikö virkailija pitäisi rangaista jotenkin? Tai antaa hänelle ainakin potkut? Miten sama henkilö, joka syyllistyy jatkuvasti virkavirheisiin saa vuodesta toiseen jatkaa työssään?

Mikä ihmeen oikeusvaltio suomi on?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta