Atrilli -makkarat

SinneMeniRosentit

Ostin vahingossa ison paketin halvinta atrilli makkaraa, missä lihapitoisuus on vain 15 %.

15 % !

Onneksi ei mennyt kuin 3,5 Euroa roskiin.

24

2065

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IhanaaMysteeriMämmiä

      Jos olisi vaikka kalsiumipilleri jauhettu joka pakettiin, niin saisi edes kalsiumia, mutta ei kun syödään 85% mysteeri-mössöä jonka todellisen hajun ja maun peittää suola/savu-esanssi.

      • SaaMaistaa

        Teurastamoilta löytyy kaikenlaista... Esim lehmän otsanahkaa ja apinoiden jalkoja. Siitä vaan, maista.


    • kauppiaana

      höpö höpö atrilli maksaa 0.95€ paketti.(4kpl)

      • Suursyömäri

        Tiedän sen olevan alle euron paketti, mutta ostamani 700g paketti maksoi 3,29 € eräässä kaupassa, Luulin ostavani sitä saman firman kalliimpaa makkaraa, mikä on ihan kunnollista.


    • feng_shui

      Makkarabisnes on silkkaa huijausta. Olen antanut itseni käsittää että lihassa on proteiinia, yleensä kait ca. 15-22g/100g lihaa. Tästä olen päätellyt että mikäli makkaran lihapitoisuus olisi vaikkapa 70%:ia, niin proteiinia pitäisi olla ca. 10-15g/100g makkaraa. Tuollaisia arvoja ei ole noissa "A-luokan" makkaroissa, niissä kun on yleensä saman verran proteiinia kuin kukkakaalissa.

      Koska asiaintila sattuu olemaan tämä, niin lämmitin nytkin paistinpannulla voinokareessa Tapolan mustaa makkaraa. Siitä löytyy proteiinia 12g/100g makkaraa, se on miesten ruokaa.

      • virallinentarkastaja

        esimerkiksi 'perus'lenkkimakkarassa hk sininen juhla on proteiinia 11g/100g ja
        lihapitoisuus on 63%, joten ihan menee sun speksien mukaan.


      • feng_shui
        virallinentarkastaja kirjoitti:

        esimerkiksi 'perus'lenkkimakkarassa hk sininen juhla on proteiinia 11g/100g ja
        lihapitoisuus on 63%, joten ihan menee sun speksien mukaan.

        Ei liene ihan perusmakkaraa jos on oikein "juhlamakkara". Itse lopetin hypistelemästä noita makkarapaketteja kun huomasin ettei 85 prosentin lihapitoisuuskaan taannut yli 5g:n proteiinipitoisuuksia.


    • OLuenjaLihanKera

      Atria Makkarat on Perseestä ! Savumakkarassa kuori on kuivunutta SITÄ !! Ei koskaan enää yhtäkään Atria makkara paskaa..... Suomalainen makkara toheloija ei osaa, minä syön tästä lähin vain SAKSALAISTA makkaraa....

    • Matoja30prosenttia

      Minä olin joskus 70 luvulla eräässä eteläsuomalaisella lihanjalostamolla töissä (tehdas myöhemmin lopettanut). Kun olin jossainvaiheessa valmistamassa makkaramassaa suureen taikinatiinuun sekoittamista varten, minun piti lisätä sinne jauhoja 25kg säkeissä. Huomasin että niiden jauhojen seassa oli hemmetin paljon jotain jauhomatoja ja isoja. Kun ihmettelin tätä työnjohtajalle niin hän tuumasi että nehän ovat silkkaa proteiinia, että sinne vaan. No jauhautuihan ne makkaraksi. En niistä kuullut kenenkään koskaan valitelleen. Minun kohdalla halpojen makkaroiden syönti loppui siihen.

    • sonninAisa

      halpoihin makkaroihin jauhetaan taikinan sekaan mm. eläinten silmät ja sukuelimet, ihan sonnin aisakin jauhetaan sinne ja kaikki sellainen mitä eläimestä jää tavallaan jätteeksi, jotai ei voi myydä lihakaupassa muuten

      • herkkumurkina

        hyvä, että saadaan nuokin hyötykäyttöön, jos liharuoka yleensäkään on hyötykäyttöä.


      • Yökhh

        Nyt meni köyhältäkin ruokahalut.


      • Makkaramestari.Kuopiosta

        Luuemulsio on yksi halpamakkaroitten päämateriaali. Sitten siihen lisätään fosfaattia, koska se sitoo paljon vettä.


      • Turhaa43
        herkkumurkina kirjoitti:

        hyvä, että saadaan nuokin hyötykäyttöön, jos liharuoka yleensäkään on hyötykäyttöä.

        Pitää kai ne kuolleet eläimetkin jonkun syödä... Vai pitääkö?


      • lantaako
        Makkaramestari.Kuopiosta kirjoitti:

        Luuemulsio on yksi halpamakkaroitten päämateriaali. Sitten siihen lisätään fosfaattia, koska se sitoo paljon vettä.

        fosfaattia? eli paskaa siis?


      • EiMitäänPottujauhoa
        Makkaramestari.Kuopiosta kirjoitti:

        Luuemulsio on yksi halpamakkaroitten päämateriaali. Sitten siihen lisätään fosfaattia, koska se sitoo paljon vettä.

        se kirkas hyytelö, jota esim. joidenkin nakkien pinnalla ja päissä on, se on verestä eristettyä plasmaa, jota tungetaan makkaroihin


      • MureahkoMöhköMahko
        lantaako kirjoitti:

        fosfaattia? eli paskaa siis?

        Fosfaattia lisätään lihu-tuotteisiin, koska se mm. mureuttaa lihaa. Kaipa se sitten jotenkin neutraloituu kun se suusta menee sisään.


      • MakiaaSinappiaPääle

        Sonnin karvaista elintäkö syödään makkarassa? Jos kerta menee silmää ja elintäkin, niin, taitaa mennä häntäkin minun mahaan. Melkein siinä voi kuvitellakin silmää maistavansa, kun halpanakkia porskaa suupielessä.


    • Kompensaatti

      Hanki lisukkeeksi kaalia. On halpaa.

    • tarkkakuluttaja

      Se on sitä Suomalaista työllistävää hyvää ruokaa jonka perään politiikot huutavat.
      Eli kun lukee näitä Joutsenlippujen jne. tuoteselosteita niin ruokahalut menee. Tosiaan sisältö 10-20% lihaa ja sitten on kaikenlaista epämääräistä; jauhoa, kamaraa, rustoa, lihan kaltaisia tuotteita, suolaa, mausteita jne.
      En ole syönyt Suomalaista makkaraa enää vuosiin.
      Ymmärtääkseni elintarviketeollisuus vie lihan lihatuotteissaan ulkomaille, mm. Venäjälle. Venäläisethän ei pa..aa syö ja mitä jäljelle jää, siitä tehdään kotimaista ruokaa kotimaisille kuluttajille. Kuin että usein nämä kotimaiset tuotteet, mm. SOK ketjun "Kotimaista" tuotteet on tehty Puolassa, Virossa, Latviassa mitä tuoteselosteita lukee.
      Lidlistä saa hyvää Saksalaista tuotetta. Lihaa yli 90%, muutoin sisältö suolaa, mausteita ja luonnonsuoli jonka saa leikattua pois. Ja hei se hinta!!! Paljon halvempaa kuin kotimainen puhdas ruoka.

    • On-se-helvettiä

      Suomessa nyt saa jauhaa sukupuolielintä ja vaikka paskaa makkaran sekaan.

    • tulipahan.vain.mieleen

      Olkoonkin että suomalainen "ruoka"teollisuus on täyttä silmään kusemista halpuutuksen kera, sehän nyt on kaikille selvää, mutta ajatelkaapa elukoita luonnossa. Kun ne tappaa toisiaan ja syövät sitten niine hyvineen, lersseineen, häntineen, persesuolet paskoineen päivineen eivätkä ole siihen vielä kuolleet. Niin olisiko mitenkän mahdoton ajatus lopettaa tyhjästä nillittäminen, jättää vain ostamatta sen halpuutetun teurasjäte-paskan, joka jää atrioiden ja muiden kusettajien käsiin ja joutuvat sitten ajan oloon laittamaan niihin "tuotteisiinsa" sitä oikeaa sisältöä mistä maksetaan.
      Nythän ne tekee ja kauppaavat sitä paskaa mitä ihmiset ylihintaan ostaa.

    • Anonyymi

      Ei muuta ku ääntä kohti, porvarit keulii kalliimmilla "pitää olla vähintään 70% lihaa" makkaroilla. Tosihan on se että justiinsa nämä atrillit ja poprillit on parasta notski ja grilli makkaraa, liha pihveinä ja makkara makkarana.

    • Anonyymi

      Yhsen kerran olen saanut ruokamyrkytyksen makkarasta. Atrian lenkki, jonka ostin Loviisan uudesta S-kaupasta. Kun alkoi ruoka pysymään sisällä (1-2 päivän päästä?), kerroin kaupassa. Sain uuden makkarapaketin ja kympin.
      Nyt viime aikoina ostin Atrian "mustaa makkaraa". Syömättä jäi, oli kuin hyytynyttä verta! Ja parista muustakin Atrian lenkistä on maha mennyt sekaisin, ei kuitenkaan varsinaista ruokamyrkytystä. Samoin ripulia iski, kun söin Atrian perunasalaattia. Kahtenakin päivänä. Meni loput perunasalaatit biojätteisiin.
      Enkä enää ainakaan tietteni osta yhtään mitään Atrian tuotteita! Haluan pysyä terveenä!
      Toinen anoppini vävy oli töissä makkaratehtaalla. Kertoi, että lankkimakkarat tehdään luuemulsiosta johon sotketaan perunajauhoja, hiven muita teurasjätteitä ja paljon fosfaattia. Fosfaatin tarkoituksena on sitoa mahdollisimman paljon vettä seokseen. Sitten kun tällaisen "makkaran" paistaa paistinapnnulla, niin siinä lilluu veden seassa melkein tyhjä makkaran kuori...
      Se entivanhainen Suomimakkara oli HYVÄÄ, samoin Kyröläinen. Suomimakkaran teko loppui, kun viimeisetkin Suomen hevoset oli jauhettu makkaraksi. Samoin Kyröläinen, jonka raaka-aine eli hevonen tuotiin Puolasta. Tosin osassa Kyröläistä ei hevosesta ollut muuta kuin hiki. Kyröläisen teko loppui Kylmäsen teurastamon konkurssiin. Tuttu Karjakunnassa ruokaa tehnyt oli päässyt käymään tutustumisretkellä Kylmäsen teurastamolla Rantsilassa ja kertoi, ettei enää ikinä syö mitään Kylmäsen tuotteita. Oli ollut niin paskainen paikka, että...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Immu otti pataan

      Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2470
    2. Näetkö feminismin uhkana

      Vai mahdollisuutena kun deittailet naisia? Mitä miehet mieltä feminismistä?
      Ikävä
      196
      1157
    3. Tykkäätkö halaamisesta?

      Minä en. Tänään tuttava, jolle olen maininnut että en pidä halaamisesta, yritti halata minua ja olen vieläkin ihan raivo
      Maailman menoa
      113
      1071
    4. Hinduilu on suurta eksytystä

      tekosyvällinen tarina uppoaa moneen. Harhautusta todellisen Jumalan yhteydestä. Kuka haluaisi nähdä sielunvaelluksessa
      Hindulaisuus
      389
      930
    5. Malmin tapaus on järkyttävä

      Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi
      Maahanmuutto
      296
      888
    6. Mitkä asiat teidän elämässänne on

      Tällä hetkellä parasta?
      Ikävä
      66
      858
    7. Kyllä me vaan

      Tykätään toisistamme ❤️ siinä ei ole mitään väärää kenellekään
      Ikävä
      53
      841
    8. Miksi kaivata miestä

      jolla ei edes muna toimi?
      Ikävä
      89
      837
    9. Oot nainen kaunis

      muista hymyillä jatkossakin.
      Ikävä
      46
      829
    10. Mitä haluaisit kysyä

      Kaivatultasi?
      Ikävä
      51
      743
    Aihe