Heinola: junttiloiden junttila ja hönttilän pöpilä

Yksi_kiertolainen

Mitä tautisin paikkakunta on Heinola. Sen uskaltaa sanoa kahdeksan paikkakunnan asumiskokemuksella ja kuudenkymmenen vuoden elämän kokemuksella ja monia muitakin maita nähneenä. ei voi ymmärtää paikallista ajattelutapaa ja ihmisten hyökkäävää ilkeyttä.

53

1708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olisko

      ..parempi jatkaa vaa kiertämistä niin eiköhää se jostain se "oikea" paikka löydy sullekkii :)

      • hyväämatkaa

        Moniin muihin pieniin kaupunkeihin verrattuna, heinolassa on hyvät palvelut (vielä). JOS EI ymmärrä joidenkin ihmisten ajattelutapaa ? ONKO vika paikkakunnassa ? Todennäköisesti näillä muillakaan paikkakunnilla EI ole ollut samanhenkistä väkeä - sinun kanssasi.


    • mietipäite

      Ihan vaan vinkkinä, että hämeessä ollaan. Päijät-Hameessä.

      • heti_alkoi_vitt

        Kun muutamia vuosia sitten muutin kaupunkiin, niin jo muuttokuormaa tuotaessa talon pihalle huomasi talon asukkaista, että mikä on meininki. Silloin sitä erehtyi luulemaan vain muutamien sekopäiden ilkeilijöiden sattumiseksi samaan paikkaan. Mutta hyvin pian paljastui näitä vinksahtaneita olevan Heinolassa vaikka kuinka paljon. Eivät osaa ilmeisesti lukeakaan, kun eivät puhelinluettelosta löydä psykiatrin puhelinnumeroa, josta voisi varata ajan pään hoitamiseksi kuntoon.


      • soputilaaantaa

        Konfliktihakuisuus on heinolalaisille ehkäpä leimallisin piirre. Näyttää ihan siltä, että he suunnattomasti nauttivat kaikesta epäsovusta. Ihan kuin itsetunto olisi niin tolkuttoman huono, että ihan epätoivoisesti pitää etsiä tilanteita, joista sille saisi edes jotakin pönkitystä. Uskoen, että sen riidan pystyy hoitamaan voittajana. Muualla maailmassa, siellä missä on sivistystä toisin kuin Heinolassa, ihmiset tiedostavat hyvin sen, että aina kannattaa omankin edun kannalta pyrkiä sopuisaan tilanteeseen, sillä hyökkäykset tulisivat joka tapauksessa jossakin tilanteessa kostetuksi. Sivistynyt ja fiksu ihminen osaa nähdä asian objektiivisesti myös vastapuolen kannalta, ennen kuin käy avaamaan suutaan.


    • Monethuomaavatheti

      Ootko elänyt ihan kuusikympiseksi saakka ennenkuin huomasit paikallisen paskamaisuuden? Maailmaa nähnet nuoret huomaavat sen jo reilusti alle parikymppisinä.

      • vanhemmattietää

        ei ne finninaama puusilmät mitään huomaa


    • Hemmo40

      Kyllä sitä paskaa löytyy ihan muualtakin. Esim moni pitää Lahtea jonain auvolana, sellainen typerä ja helvetin ruma kaupunki jossa paskaa porukkaa sekä vielä korkeampi työttömyys. Kyllä Suomi on Suomi ja ei se ihminen parane kaupunkia vaihtamalla, isompi määrä populaa vain hämää.

    • LahtiOnUpea

      Heinolalaista vain vähän sattuu, kun Lahti vieressä kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia ja vie asukkaita sieltä maaseudulta. Vai mitä Hemmo ?

      • aattelepaite

        Miksi ihmisiä muuttaa tänne sieltä upeasta lahdesta?


    • jussijukka

      Minäkin tänne muuttaneena luulin, että täällä asuu paljon mukavia eläkeläisiä. Mutta nehän vasta ilkeitä hapannaamaisia kyttääjiä osaakin olla, varsinkin naisihmiset. Ei kaikki sentään.
      Ne on kai kademielisiä luusereita nuoremmille joilla on vapaus valita asumistyylinsä ja ajella omalla autolla minne haluaa ja koska haluaa. Ne luuserit ei kai ole elämässään muuta tehneet kun palvelleet komentelevaa miestänsä, josta ne on olleet koko ikänsä riippuvaisia taloudellisesti.
      Voi myös kuvitella miten ilkeitä ne on olleet omille lapsilleen aikoinaan. Joskus tekisi mieli joltain ongelmaihmiseltä kysästä, että millainen äiti oli aikoinaan. Niillä kärttyisillä paskiaisilla (entisillä äideillä) on paljon vaikutusvaltaa ollut nykyajan ihmisten pahoinvointiin.

      • Laituri-takaisin-ja-heti

        Mistä johtuu se, että Sulkavankosken betonilaituria ei saada takaisin?


      • kii.rus

        Niinpä kiiruusti ihmisten ilmoille virkistymään🙂.


      • laituri_kassakoneella
        Laituri-takaisin-ja-heti kirjoitti:

        Mistä johtuu se, että Sulkavankosken betonilaituria ei saada takaisin?

        Joko kesäteatteri sai kassakoneen?


    • eivoitajutaei

      Totta. Uskomattomia juntteja ja taukkeja itähämäläiset . Paikkakunta ihan maankuuluksi tullut omituisista asukkaistaan. Tuntematonta ihmistä kohtaan hyökätään ns. suorilta ihan heti ensinäkemältä. Pahimpia ovat keski-ikäiset ja sitä vanhemmat naiset.

      Ei yhtään ihme jos paikkakuntaa ja sen asukaita pilkataan muualla Suomessa. Ovat ihan sen naureskelun ansainneet.

      • Älävalita

        Oot 15 vuotta jälessä noissa jutuissas,ja miks asut heinolassa ja anonyyminä ruikutat ku joku kakara!


      • ITSEASIASSATODETTUNA

        HEI ÄLKÄÄÄ HAUKKUKO ITÄHÄMIKSIÄ...ETTE OLE KÄYNEET KOUVOLASSA......

        HEINOLALAISET OVAT YSTÄVÄLLÄSIÄ MONIIN MUIHIN VERRATTUNA.....


    • Junttimaisuudesta

      Mikä on junttimaista ja sivistymätöntä?

      No, on monta asiaa, jotka noista heikkouksista kertovat: ilkeily, piruilu, nenän nostelu, muiden ihmisten asioiden vatvominen, verhon raosta tirkistely, huomaavaisuuden pitäminen lapsellisuutena, keskustelun vastapuolen pitäminen automaattisesti tyhmänä tämän ollessa jostakin eri mieltä. Ja monta muuta käytöstapaoppaiden vastaista asiaa.

      Mutta nämä ovat asioita, joista heinolalaiset ovat tulleet kuuluisiksi ja valtakunnallisesti inhotuiksi ja naurunalaisiksi.

      Heinolalaisilla ei ole ensimmäistäkään syytä mihinkään ylimielisyyteen. Pelkästään jo elävien kirjoissa olemisessa on tarpeeksi hävettävää.

    • Betonilaituri

      Taitaa taas kohta jäädä Heinola ilman kaupunginjohtajaa?? Uskomaton säätö vain jatkuu ja jatkuu ja jatkuu.... WTF?

    • eioleunohtunut

      Onhan täällä pöpilässä yksi kaupunginjohtaja jopa tapettukin ilkeilemällä. Vihakampanjan ja hyökkäyksen vetäjänä oli silloin eräs naispuolinen valtuutettu, joka oli toiminut jopa yhden naispuolisen EU-edustajankin avustajana. Ja oli saanut mukaansa koko joukon rakkikoiria valtuustosta. Niin se siloin vuosia sitten meni. Eikä rauhaa ja sivistystä ole ollut sen jälkeenkään.

    • teeveestäkintuttu
    • kadulle

      Vatsassa kiertää. Mikä lie pöpö iskenyt. Kohta taitaa tulla vetelä torttu. Mutta se nyt ei mene viemäristä alas. Kadulle teen. Saa siellä haista ja kertoa paikallisille paskapäille, mitä heistä ajattelen. Ei mulla muuta.

    • Samoinajatuksin

      Vain läpikulkumatkalla olen Heinolassa poikennut ja näiden kirjoitusten perusteella pidempiaikainen oleskelu siellä ei tunnu houkuttelevalta. Toivottavasti ette mustamaalaa paikkaa ihan syyttä suotta. Se täytyy todeta, että tällä palstalla kirjoittelee astetta fiksumpaa ainesta kuin esim. Etelä-Karjalan vastaavalla. Osaatte muodostaa täällä kokonaisia ja ymmärrettäviä lauseita jopa useita peräkkäin. E-Karjala palstalla tällainen on valitettavasti harvinaista 😀

      • ihanvaantiedoksi

        No, täällä asuu paljon Karjalasta tulleita ihmisiä.


    • niin_kiitollinen

      Olen niin kiitollinen kaikista kohtaamistani heinolalaisista, joiden kanssa minäkään en ole tullut toimeen. He ovat näyttäneet minulle, millainen ihminen en ainakaan halua olla.

      Ilman heinolalaisten kohtaamista olisi jäänyt paljastumatta se, mitä on todellinen junttimaisuus ja idioottimaisuus. Onneksi maailmassa on sivistystä, mutta sitä kohtaa vain muualla.

    • Heinolanhoperot

      Olen onnellinen, että pääsin pois. Lahti on paljon parempi paikka. Koulutus mahdollisuuksiakin vaikka niihin on vaikea päästä.

      • jjhj

        Eihän lahdessa ole ammattikoulu ja amk:D Mutta nehän riittävätkin jos äly ei riitä yliopistoon. Lahti on entinen bisnesciti täynnä työttömiä ja duunareita. Fiksut muuttavat pk seudulle missä on yliopisto.


      • Yliopistokaupunki

        Pieni korjaus: Lahti on aito yliopistokaupunki, kun LUT (Lappeenrannan-Lahden Teknillinen Yliopisto) aloittaa vuonna 2018 ja toiminta laajenee Lahden AMK:n yhdistymisen myötä. Nimenmuutos on eduskunnan käsittelyssä pian.
        Niemen kampusaluetta rakennetaan parhaillaan ja onhan mm Helsingin yliopiston sivutoimipiste toiminut Lahdessa jo liki 40 vuotta. Tarkistahan Heinolalainen vähän ensin faktoja :D
        Täältä Lahdesta Teille löytyy kaikki mahdollinen, mitä tarvitsettekin. Helsinki on jo aivan liian kaukana teistä ja ajatusmaailmoistanne.


      • brghrthg
        Yliopistokaupunki kirjoitti:

        Pieni korjaus: Lahti on aito yliopistokaupunki, kun LUT (Lappeenrannan-Lahden Teknillinen Yliopisto) aloittaa vuonna 2018 ja toiminta laajenee Lahden AMK:n yhdistymisen myötä. Nimenmuutos on eduskunnan käsittelyssä pian.
        Niemen kampusaluetta rakennetaan parhaillaan ja onhan mm Helsingin yliopiston sivutoimipiste toiminut Lahdessa jo liki 40 vuotta. Tarkistahan Heinolalainen vähän ensin faktoja :D
        Täältä Lahdesta Teille löytyy kaikki mahdollinen, mitä tarvitsettekin. Helsinki on jo aivan liian kaukana teistä ja ajatusmaailmoistanne.

        AMK ei edelleenkään ole mitään tekemistä yliopiston kanssa eikä Lahti ole yliopistokaupunki. Lahti on rahvaanomaisen rahan ja duunarien kaupunki missä entistä opistoastetta eli nykyistä AMK suorittavat ylijäämä ylioppilaat aiheuttavat myötähäpeää matkiessaan yliopisto opiskelijoiden perinteitä. Helsinkiin muuttoa ei saa empimään kuin asumisen hinta. Lahdella ei ole mitään vetovoimaa että se kiinnostaisi hulluimmissa unissakaan. Teattereita, sinfoniaorkestereita ym. löytyy Helsingistä useampikin mutta oopperoita on tässä maassa valitettavasti vain yksi. Tampere on toinen mistä löytyy suuren kaupungin tuntua, paljon kulttuurikohteita ja yliopistokaupunkina sellaista syvän sivistyksen tunnelmaa mitä taas rahvaanomaiset amk insinöörit ja tradenomit eivät ymmärrä.


    • Yliopistokaupunki

      Lahti kuuluu myös liikenteellisesti osaksi Suomen ainoaa metropolialuetta ja juuri asuntojen hintataso houkuttaa sen pikku Töölöläiskaksionsa jo maksaneita muuttamaan ja näin tapahtuukin. Tärkeintä on, että Lahti kykenee uudistumaan ja kasvamaan myös tärkeällä koulutuksen alueella.
      Tekemisen meininkiä on, toisin kuin siellä Heinolassa. Sikäli ymmärrän tuon purkauksesi..

    • Liipolarules

      Lahti on isojen kaupunkien heikoin kaikilla mittareilla, valitettavasti, maakunta tarvitsee paremman veturin. Tulevaisuudessa kun Kymenlaakso ja Hämeet yhdistetään, Kouvola tai Hämeenlinna ovat vetureitamme. Lahdessa voi laskea
      Pyllymäkeä ja kuunnella sinfoniaa. Pukeutumiskoodina luonnollisesti verkkarit tai tuulipuku, sekä uudemmilla lahtelaisilla burka.

    • ghsgsgs

      Heinolan kuihtuessa ja pakko yhdistyessä vuosien saatossa Lahteen, siitä aiotaan tasata toinen kansainvälinen lentokenttä. Poistuu samalla ihmispaskaa kartalta.

    • Anonyymi

      Veit jalat suustani. Ihan samoissa tunnelmissa jo vuosia. Kun ei ole nyt mahdollista muuttaa täältä, koetan pitää kiinni positiivisuuden rippeistä. Yksi keino on vältellä paikallisia kaikin tavoin. Toinen keino on pitää turpaansa kiinni ja hymyillä kohteliaasti. Kolmas on kiroilla kotona itsekseen. Ja täältähän saa näköjään vertaistukea.

      • Anonyymi

        Ei Lahti huoli tätä omakseen. Kerjätään kohta Mikkelin eteläisimmäksi kaupunginosaksi


    • Anonyymi

      Se on se hämäläinen kauhea luonto. Ei se ole sen ihanampaa Lahdessakaan.
      Rentoja tyyppejä saa hämeestä hakea.

    • Anonyymi

      Täysin paska ketju. Miten aikuiset ihmiset kehtaa kirjoitttaa noin?

      • Anonyymi

        Kaiketi niitä kummia ihmisiä löytyy joka suunnalta.


    • Anonyymi

      Alkoholisteja.narkkareita.ilotyttöjä.siinä on heinola.

      • Anonyymi

        Missä ne ilotytöt on? Kaverin puolesta kyselen.


    • Anonyymi

      Heinolassa ei ole paljoa muuta kuin köyhtyviä eläkeläisiä. On turha puhua mistään kaupungin noususta sellaista ei ole tulossa. Seuraavan 20v aikana väkiluku romahtaa jonnekin 10 000-12 000 välille jo pelkän luonnollisen kuolleisuuden vuoksi. Pahin on jo tapahtunut. Viisaimmat varmaan näkivät mitä tuleman pitää jo 15v sitten. Kyllä kehityksen suunta oli näkyvissä mutta ihmiset ovat turtuneita arkielämäänsä eivätkä ajattele missä mennään. Lahdesta jauhetaan mutta senkin työttömyysluvut kuuluvat Suomen synkimpiin. Niin ei siitäkään vetoapua ole vaikka toki niin toivoisin olevan.

      • Anonyymi

        Ei Heinolaan muuttaneet eläkeläiset ole köyhiä. Täällä ikänsä asuneet eläkelläiset voivat sitä olla. Olisitten tehneet aikanaan, kuten nämä tänne muuttaneet eläkeläiset ja käyneet vähän muuallakin niin tietäisitten vähän elämästä, ettei tarvitsisi toisten elämää elää ja haukkua eläkeläisiä. Heistä moni maksaa enemmän veroja Heinolaan, kuin nämä valittajat.
        Jos on mennyt elämä omalta kohdalta pieleen niin toistenhan vika sekin on?


      • Anonyymi

        Väkiluku romahtaa luonnollisen poistuman ja työikäisten poismuuton yhteisvaikutuksesta. Paikalliset eivät halua jäädä makselemaan kaupungin lisääntynyttä velkaa ja kultapossukerhon hyvinvointia, samalla kun kansalaiset voi pahoin. Usea 50000€/vuodessa ansaitseva on kertonut muuttavansa pois Heinolasta, sillä päätökset ja proggressiivinen verotus ja sen vastike, sekä Heinolan ilmapiiri yhteisvaikutuksiltaan aiheuttaa kaikkea muuta kuin viihtyvyyttä.

        Arvelen 5 vuodessa väkiluvun putoavan 15000 hujakoille, joten arvelen tuon 10-12k eskaloituvan aiemmin kuin 20 vuodessa. Eräät päättäjät voivat sitten miettiä Heinolan vetovoimaisuutta ja sen kehityksen onnistumista postyymisti. Hyvinvointi ja elinvoimaisuus tulee kaikkialta muualta kuin isoista liikkeistä ja veloista. Toisaalta, iso muuttoliike se on isoa ja liikkuvaa sekin. Voitaisiin kirjoittaa kirja; Kuinka tappaa elinvoimainen teollisuuskaupunki.

        Hyvää Joulua Ja Rauhallista Uutta Vuotta!


    • Anonyymi

      Kas kun Heinolan "syöjä" on vihdoin havainnut Lahden lahouden. Mihin kumman ne eläkeläiset pitäisi ajaa? Kyllä itsekin kohta vanhus.
      Ihan yhtä tärkeää rahaa kaupungille eläkeläisen veropotti. Ei sinulla rutisija aniosi kummoinen ole.
      Heinola menee sitä rataa, joka kymmenisen vuotta sille suistettiin. Ei tehty silloin suurten puheiden ohella mitään konkreettista.
      Jäi kasvutäkyt kehittämättä. Olisivat mettäyhtiöt varmaan lähteneet mukaan.

    • Anonyymi

      Totuus sattuu. Puheet mistään metsäteollisuuden investoinneista joihin kaupungilla olisi ollut mitään sanomista ovat höpö juttuja. Kaupungin virkamiesten eivätkä valtuutettujen puheet eivät saa investointeja liikkeelle. Ne ovat joutavaa höpötystä yksinkertaisille äänestäjille. Nyt ei ole muuta tehtävissä kuin sopeuttaa talous. Kaupungin menojen kasvua on hillittävä irtisanomisilla ja sopeuttamalla mm. kouluverkko laskeviin syntyvyys ennusteisiin. Hoivamenot tulevat räjähtämään ja siksi on leikattava kaikki hyvinä aikoina kertynyt läski kaupungin henkilöstöstä. Lusin koulun ympärillä pyörivästä keskustelusta huomaa kuinka koulusta on tullut eläkeläisille itsetarkoitus. Se pitää olla vaikka kylällä olisi kouluikäisiä lapsia yhden käden sormilla laskettava määrä.

      • Anonyymi

        Tietoni mukaan on talouden sopeuttamisesta tehty aikanaan suunnitelma, mutta toteutus on unohtunut kokonaan. Eihän sitä voi naapuria ja varsinkaan samaa puoluekaveria irtisanoa. Joten mennään niin pitkään, että molemmat naaapurukset irtisanotaan?
        Kaikissa muissa tämänkokoisissa kaupungeissa on heenkilöstön sopeuttaminen jo tehty ja henkilöstö määrä yli 300 henkilöä pienenpi. Olen ollut kunnan organisaatiossa, jossa vähennykset tehtiin ja se aloitettiin siitä, että johto muutettiin kolmiportaiseksi. Asiatkin luonnistui paremmin.
        Kun joku jäi eläkkeelle, ei hänen tlalleen oltu heti hakemassa uutta vaaan kokeiltiin voisiko ne hommat jakaa. Heinolassa on heti virka auki, kun joku suunnitteleekin eläkkeelle jäämistä?
        Kaupungin johtaja hoi! Oletko oikeasti Heinolaa kehittämässä ja pelastamassa vai lähdetkö karkuun niin, kuin nuo aikaisemmatkin. Ei ryhmä kaupungin talolla voi jatkaa elämöintiään vaan muihin tehtäviin tai kenkää.
        Joskus oli hyvä kysymys tuollaisille, että oletko oikeassa paikassa työssä?
        Tsemppiä kaupungin johtajalle. Vedonlyönti lähtökuukaudesta on jo kuulemma menossa?


      • Anonyymi

        Koulun tarve on kouluikäisillä lapsilla ensisijaisesti. Sivutuotteena kyläläiset nauttii kylätalosta, on aivan normaalia että koulurakennuksen käyttöastetta pyritään pitämään ylhäällä. ...kun toisaalla ne mm-tason koris- ja säbähallit on enimmän osan ajasta tyhjillään, ja niissä on joku miltsi kiinni.


    • Anonyymi

      Heinolan koulujen ja kaiken toiminnan nillittäjä ei malta olla edes jouluna rauhallinen. Antaa "ohjeita" sieltä sivuorrelta, kun on ulkona hommista.
      Kyllä kouluja Suomessa vielä tarvitaan. Ei kaikki voi käydä esim. Hesassa opiskelujaan. Muistan kuulleeni noin 10 vuoden takaa suuret suunnitelmat Heinolassa, kuinka uutta väestöä vedetään esim. Tähtiniemeen moottoritien kupeeseen. Mutta Heinolan silloiset päättäjät munivat homman. Ja esim. Hevossaari koko lailla menettänyt työpaikkoja firmojen lähdettyä.
      Mitä jäikään aikaaan tekemättä. Sitä kannattaisi kiukkupuskassakin miettiä?

    • Anonyymi

      Lähes paljasjalkaisena ja 40v asumiskokemuksella voin sanoa että Heinola on hieno ja rauhallinen kaupunki.Ihmiset ovat ystävällisiä ja iloisia.On mahdollisuuksia yritystoimintaan, työntekoon,perustaa perhe,opiskella,harrastaa,viettää eläkepäiviä jne.On vain ihmisestä itsestä kiinni haluaako muutoksen.Aloittaa voi vaikka ajattelemalla positiivisesti ja pitämällä pullon korkin kiinni ja paperossit kaupan hyllyllä.
      Hyvää Joulunaikaa ja Onnea Uudelle Vuodelle 2020!

      • Anonyymi

        Nyt kirjoitit kyllä aivan täyttä shaibaa, tai no, Heinola on hieno ja rauhallinen, sekä mainio paikka viettää eläkepäiviä, mutta se mihin Heinolasta ei ole:

        Yrittäminen, ei ole helppoa perustaa yritystä tai pitää sitä täällä. Moni yrittäjä ja yritys on siirtynyt Heinolasta pois. Kustannuksista huolimatta muutto kannattaa, ahdasmielinen ilmapiiri yrityksiä ja yrittäjiä kohtaan jää tänne, kun yritys muuttaa.

        Työntekemistä Heinolassa ei ole. Eikä se lisäänny aiemmin mainitusta johtuen.

        Perhettä tänne ei myöskään voi perustaa. Koulu- ja palveluverkkoselvitys sinetöi tämän. Halutaan survoa 400 lasta yksien seinien väliin, eriarvoisuus ja huonovointisuus lisääntyy.

        Opiskella, mitä täällä voi opiskella? Ammatillisia tutkintoja vielä toistaiseksi voidaan täällä suorittaa, mutta siinä ne opiskelut sitten olikin. Yliopistot ja ammattikorkeakoulut on muualla kuin Heinolassa.

        Harrastuksia toki on mahdollista harjoittaa, mutta todella suppea on Heinolan harjoitusmaasto.

        Ja voit laittaa sen oman korkin nyt ensin kiinni ja lukea selvin päin mitä olet kirjoitellut, ei tuossa sekavassa pskassa ollut mitään tolkkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kirjoitit kyllä aivan täyttä shaibaa, tai no, Heinola on hieno ja rauhallinen, sekä mainio paikka viettää eläkepäiviä, mutta se mihin Heinolasta ei ole:

        Yrittäminen, ei ole helppoa perustaa yritystä tai pitää sitä täällä. Moni yrittäjä ja yritys on siirtynyt Heinolasta pois. Kustannuksista huolimatta muutto kannattaa, ahdasmielinen ilmapiiri yrityksiä ja yrittäjiä kohtaan jää tänne, kun yritys muuttaa.

        Työntekemistä Heinolassa ei ole. Eikä se lisäänny aiemmin mainitusta johtuen.

        Perhettä tänne ei myöskään voi perustaa. Koulu- ja palveluverkkoselvitys sinetöi tämän. Halutaan survoa 400 lasta yksien seinien väliin, eriarvoisuus ja huonovointisuus lisääntyy.

        Opiskella, mitä täällä voi opiskella? Ammatillisia tutkintoja vielä toistaiseksi voidaan täällä suorittaa, mutta siinä ne opiskelut sitten olikin. Yliopistot ja ammattikorkeakoulut on muualla kuin Heinolassa.

        Harrastuksia toki on mahdollista harjoittaa, mutta todella suppea on Heinolan harjoitusmaasto.

        Ja voit laittaa sen oman korkin nyt ensin kiinni ja lukea selvin päin mitä olet kirjoitellut, ei tuossa sekavassa pskassa ollut mitään tolkkua.

        Korkki on kiinni eikä paperossi pala ja aina selvinpäin.Miten jollain tekee edes mieli kyseisiä paheita.Tosin Heinolassa juoppojen ja narkkien määrä lisääntyy niin kauan kun esim. sinä et tee asialle mitään.Älä ole tuollainen,et taida olla Heinolasta kun olet niin pessimistinen.Peruskoulupohjaltakin pärjää jos on asenne kohdallaan.Jätätkö yrityksen perustamatta jos ilmapiiri on ahdas,omaa aikaasi kulutat.Tienaa sinä, anna muiden valittaa.Lähde vaikka lenkille ,tosin hokiakin voi pelata.Kouluissa kaikki on saman arvoisia.Kerro joku asia minkä osaat niin siitä se lähtee!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korkki on kiinni eikä paperossi pala ja aina selvinpäin.Miten jollain tekee edes mieli kyseisiä paheita.Tosin Heinolassa juoppojen ja narkkien määrä lisääntyy niin kauan kun esim. sinä et tee asialle mitään.Älä ole tuollainen,et taida olla Heinolasta kun olet niin pessimistinen.Peruskoulupohjaltakin pärjää jos on asenne kohdallaan.Jätätkö yrityksen perustamatta jos ilmapiiri on ahdas,omaa aikaasi kulutat.Tienaa sinä, anna muiden valittaa.Lähde vaikka lenkille ,tosin hokiakin voi pelata.Kouluissa kaikki on saman arvoisia.Kerro joku asia minkä osaat niin siitä se lähtee!?

        Kirjoituksesi ulkoasusta paistaa joko korkki- tai muut sekavuustilat.

        Ei tänne mitään voi perustaa, osa isolla äänellä avatuista yrityksistä ovat joko lopettaneet tai pakanneet laukkunsa ja lähteneet pois. Uusi savontien remonttikin koristaa kirppiksiä ja mikä se toinen lähetysapuliike siinä on. Paraatipaikalle jää ärrä, kirjakauppa ja ruokakauppa. Tien toisella puolen rapistuvat sokkarin ja vanha peksun talo. Teollisuuden osalta suurin osa menetetty aikapäiviä sitten, eikä montaa vuotta ole kuin stora ensokin siirti Euroompan moderneimman linjan Lahteen ja samalla muisti n. 50 hengen irtisanomisilla. Osa sai Lahdesta vielä työpaikan, mutta siinä moni varmaan miettii miksi ajella Heinola-Lahti-väliä.

        Ja olen kyllä Heinolasta, vielä niin pitkälti ikää että nähnyt Heinolan nousun 70-luvun alusta ja nyt alamäen. Erittäin optimistisena ja positiivisena pitänyt toivetta yllä uudesta noususta mutta kuten tulevissa kriisikunnissa yleensäkin, tehdään isot ja näyttävät liikkeet ennen kuin joku muu ottaa ohjat. On suuri ihme että kaupunki saa näin omavaltaisesti vielä ajaa alamäkeään.

        Peruskoulupohjaltakin pärjää, se on totta. Koulutustaso takaa pätevyyden heti katuharjaa heiluttamaan, joka on ihan kunniallista ja arvokasta työtä, muttei se ehkä kunnianhimoisimmille sovi. Lahjakas tyyppi tietenkin näyttää kyntensä ja perustaa vaikka sen yrityksen, mutta aikansa yritettyään huomaa ettei kannata tai sijainti ympäristötekijöineen ei kannusta yrittämään. Kunnianhimoisimmat lähtevät jatko-opintoihin muualle. Takaisin ei kannata tulla, sillä asiantuntijatehtäviä ei Heinolassa määräänsä enempää ole tarjolla, sillä niitä yrityksiä joissa töitä on, ei ole eikä tule. Ammatillisenkin tutkinnon hankkiville töitä ei ole riittävästi, joten hekin etsivät paremman paikan elää ja yrittää. Lähimmät töiden sumput on Lahdessa ja Lahden ympäristössä on palvelut paremmalla tolalla joten miksi syrjäytyä Heinolan mustalle torille? Miksi?

        Ilmeisesti koulun käynnistäsi on niin pitkä aika, ettet huomaa miten lapset voi kouluissa? Heinolassa lapset voi pahoin sisäilman ja kiusaamisen takia. Kouluinstituutio on 100 vuotta tehnyt töitä samanarvoisuuden eteen. Tämä tarkoittaa sitä että vilkkaimmillekin ja huonommin oppivillekin saadaan peruskoulusta riittävät luku- ja laskutaidot jotta pärjäävät elämässä. Näistä seinättömistä kouluista on vielä liian vähän kokemusta, mutta se lyhyt aika on osoittanut jo hankaluuksia osalla oppilaista ja mikä pahinta myös opettajissa. Tämä tarkoittaa sitä että aiemmin minimoidut lähtökohtatekijät maksimoidaan ja tosiaan käy niin että osa suorittaa yläasteen päästötodistuksen tavaamalla. Tässäkään ei ole mitään vikaa, mutta miten nämä pärjää elämässä? Tarjolla on vain niitä lakaisuhommia Heinolan torilla ja senkin homman on vienyt lakaisukone, jonka kuski osaa sen verran lukea että on saanut ajoluvan ja työpaikan kyseisestä koneesta. Palvelee hyvin sitä että osa jää tänne kun pakoonkaan ei pääse, tosin palkkakuitti on fattasta ja suurin osa veroista tulee alkon kautta. Sekin vero menee enimmälti valtiolle.

        Lenkit ja hokit on arkipäivää, joten kurkkaa onko oma aktiviteettitasosi kohdallaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoituksesi ulkoasusta paistaa joko korkki- tai muut sekavuustilat.

        Ei tänne mitään voi perustaa, osa isolla äänellä avatuista yrityksistä ovat joko lopettaneet tai pakanneet laukkunsa ja lähteneet pois. Uusi savontien remonttikin koristaa kirppiksiä ja mikä se toinen lähetysapuliike siinä on. Paraatipaikalle jää ärrä, kirjakauppa ja ruokakauppa. Tien toisella puolen rapistuvat sokkarin ja vanha peksun talo. Teollisuuden osalta suurin osa menetetty aikapäiviä sitten, eikä montaa vuotta ole kuin stora ensokin siirti Euroompan moderneimman linjan Lahteen ja samalla muisti n. 50 hengen irtisanomisilla. Osa sai Lahdesta vielä työpaikan, mutta siinä moni varmaan miettii miksi ajella Heinola-Lahti-väliä.

        Ja olen kyllä Heinolasta, vielä niin pitkälti ikää että nähnyt Heinolan nousun 70-luvun alusta ja nyt alamäen. Erittäin optimistisena ja positiivisena pitänyt toivetta yllä uudesta noususta mutta kuten tulevissa kriisikunnissa yleensäkin, tehdään isot ja näyttävät liikkeet ennen kuin joku muu ottaa ohjat. On suuri ihme että kaupunki saa näin omavaltaisesti vielä ajaa alamäkeään.

        Peruskoulupohjaltakin pärjää, se on totta. Koulutustaso takaa pätevyyden heti katuharjaa heiluttamaan, joka on ihan kunniallista ja arvokasta työtä, muttei se ehkä kunnianhimoisimmille sovi. Lahjakas tyyppi tietenkin näyttää kyntensä ja perustaa vaikka sen yrityksen, mutta aikansa yritettyään huomaa ettei kannata tai sijainti ympäristötekijöineen ei kannusta yrittämään. Kunnianhimoisimmat lähtevät jatko-opintoihin muualle. Takaisin ei kannata tulla, sillä asiantuntijatehtäviä ei Heinolassa määräänsä enempää ole tarjolla, sillä niitä yrityksiä joissa töitä on, ei ole eikä tule. Ammatillisenkin tutkinnon hankkiville töitä ei ole riittävästi, joten hekin etsivät paremman paikan elää ja yrittää. Lähimmät töiden sumput on Lahdessa ja Lahden ympäristössä on palvelut paremmalla tolalla joten miksi syrjäytyä Heinolan mustalle torille? Miksi?

        Ilmeisesti koulun käynnistäsi on niin pitkä aika, ettet huomaa miten lapset voi kouluissa? Heinolassa lapset voi pahoin sisäilman ja kiusaamisen takia. Kouluinstituutio on 100 vuotta tehnyt töitä samanarvoisuuden eteen. Tämä tarkoittaa sitä että vilkkaimmillekin ja huonommin oppivillekin saadaan peruskoulusta riittävät luku- ja laskutaidot jotta pärjäävät elämässä. Näistä seinättömistä kouluista on vielä liian vähän kokemusta, mutta se lyhyt aika on osoittanut jo hankaluuksia osalla oppilaista ja mikä pahinta myös opettajissa. Tämä tarkoittaa sitä että aiemmin minimoidut lähtökohtatekijät maksimoidaan ja tosiaan käy niin että osa suorittaa yläasteen päästötodistuksen tavaamalla. Tässäkään ei ole mitään vikaa, mutta miten nämä pärjää elämässä? Tarjolla on vain niitä lakaisuhommia Heinolan torilla ja senkin homman on vienyt lakaisukone, jonka kuski osaa sen verran lukea että on saanut ajoluvan ja työpaikan kyseisestä koneesta. Palvelee hyvin sitä että osa jää tänne kun pakoonkaan ei pääse, tosin palkkakuitti on fattasta ja suurin osa veroista tulee alkon kautta. Sekin vero menee enimmälti valtiolle.

        Lenkit ja hokit on arkipäivää, joten kurkkaa onko oma aktiviteettitasosi kohdallaan.

        Onnesta sekaisin.:) Kaikki on hyvin.Hyvää vointia sinulle!


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe