En tule käyttämään itsepalvelukassoja

kauppiaan-fantasiauni

Nyt on sitten Cittarissa Jämsän ensimmäiset itsepalvelukassat otettu käyttöön. Älkää kauppiaat unta nähkö, että alkaisin ilmaiseksi teidän myymälähenkilökuntanne töitä tekemään. Cittarilla muutenkin Jämsän kalleimmat hinnat ja nyt pitäisi vielä alkaa heille kuuluvat työtkin tekemään. Mahtaa siinä itsepalvelukassalla tuntea itsensä nuoreksi, kun 60-vuotias ukko ostaa pari purkkia olutta, niin automaattikassa menee jumiin ja kutsuu kassoja tarkkailevan henkilön kysymään sinulta henkilöllisyystodistusta, ennen kuin ilmainen kauppiaan hyväksi tehty "orjatyö" pääsee jatkumaan. Ei jatkoon...

37

1028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Johtopäätöstapahtuneesta

      No menit sitten kokeilemaan ja nolosti kävi. Olikos paperit mukana?

    • netta001

      niin tosiaan, mä oon 16v. voiko siitä ostaa kaljaa ja lonkeroo?

    • Enalakasööriksi

      Jos en enää sen tumman kaunotaren kassale pääse...en käy enää koko puotissa.

    • tyhmä.toisen.töitä.tekee

      Eheiii... kauppiaan töitä ei aleta ilmaiseksi tekemään.

    • Jämsän_kingi

      Jep, olen samaa mieltä. Ei kannata käyttää itsepalvelukassoja vaan kannattaa jonottaa kassoille. Näin ei tule itsepalvelukassoille ruuhkaa ja mun ei tarvii jonottaa. Tumpelot sit viettää aikaansa mummojen kanssa kassajonoissa.

      • pois.pois.köyhä

        Heh, ne roposet mitä sinunkin sossun pummin hyppysistä irtoaa, on aivan sama mihin kassalle ne menee.


      • jämsängurgo

        Mitä vähemmän on henkilökuntaa, se tietää hintojen alenemista............. BUUUAHAHAHAAAAA... uskoo ken tahtoo.


      • Jämsän_kingi
        pois.pois.köyhä kirjoitti:

        Heh, ne roposet mitä sinunkin sossun pummin hyppysistä irtoaa, on aivan sama mihin kassalle ne menee.

        Jep, jep. Ollaan sitten vaikka sossun pummi, jos se jonkun jämsäläisen aboriginaalin mieltä lämmittää.
        Mutta näistä edellä olevista kommenteista selviää hyvin tämä jämsäläisten aboriginaalien tyhmyys. Kulutetaan aikaa seisoskelemassa jonossa, vaikka vierestä pääsee ohituskaistaa nopeammin. Mutta kun ne ennakkoasenteet on niin suuret, ettei aboriginaali voi muuttaa ajatuksiaan.


    • asiakasta.palvelemaan

      Kuka nykyään talkoilla töitä tekee? Ne ajat jäi 50-luvulle. Ei mitään työtä tehdä kauppiaan suuntaan ilmaiseksi, minkä voi kauppiaalla teetättää. Nostakoon kauppiaan-ketku sitten hintoja, mutta asiakas ei kauppiaan kassa-rengiksi rupea.

    • uutta.jess

      Kiva. Jotakin uudistusta tullut Jämsäänkin. Ikeassa olen jo itsepalvelukassoja kokeillut, ja sujuvaa oli asiointi. Kokeilen ilman muuta heti seuraavalla kauppareissulla.

      • linja-pitää

        en kokeile seuraavalla reissulla, enkä koskaan myöhemminkään...


      • Ruuturami

        No oletpas etevä, ettäkö ihan Ikeasta olet käynyt halpaa romua ostamassa, ja vielä oikein itsepalvelukassalla maksoit?


      • uutta.jess

        Niin olenkin etevä. Osaan tosi paljon muutakin kun aukoa päätäni turhanpäiväisesti palstan muille kommentoijille. Ruuturamille nyt vastasin samalla mitalla, muuten pidän kommenttini asiallisina.


    • Ruutu-Rami

      Alkuasukkaat ei osaa käyttää itsepalvelukassaa. Mutta sehän ei ole mikään ihme!
      Ja kun mielikuvitus ei riitä edes keksimään onaa nimimerkkiä, niin sit vielä kopioidaan toisten nimi muunneltuna. Säälittävää. Kertoo vain sen tosiseikan, kuinka juntteja nää alkuasukkaat on.

      • RuutudiaPami

        No, onpas saavutus, kun osaa käyttää itsepalvelukassaa?


      • Ruutu-Rami

        Kuten sanottua, niin Jämsän alkuasukas ei sitä osaa käyttää. Aika aäälittävää.


    • Ihmettelellen

      Joidenkin kauppiaiden tarkoitus on vetää rahat nopeasti omiin taskuihin eivät muutenkaan ole kuin ihmisiä vieruksuvia virnisteliöitä! Täällä Suomessa taas innostutaan näistä itsepalvelukassoista kun muualla arvostetaan palvelua ja ihmiskontaktia!

      • kassaneiditonkauniita

        Ennustus! Ei mene viittä vuotta kun kassaneitejä ei enää ole. Kaikki tulee toimimaan pika kassoina, Sinä laitat ostokset hihnalle.... Ääni kertoo sinulle "34.45 euroa. Laita kortti lukijaan....paina ok...jne jne Sitten robotti äänellä hjuvaa paivan jatkoa Kiitos". Mutta tulee myös aikakin että. Niitä kassaneitejä tarvitaan. Ja sitä asiaa ei päätä K eikä S. Vaan ostajat! Silloin nämä ns. kivijalka kaupat tulevat voittamaan. Palvelu on palvelua oli sitten kaupan hyllyjä täyttävä henkilö jolta voi kysyä. Tai kassalta juokseva henkilö jolla on asiakkaan unohtunut punnitus tai joku muu asia. Elämä on tehty liian kiireelliseksi rahan ahnehtimiseen.


    • Äitiii_Tuu_pyyhkimään

      Voi sitä aikaa, kun äiti pyyhki pyllyn. Nyt senkin joutuu tekemään itsepalveluna.

    • äskortti

      Eihän sittarissa viitsi käydä. Pihakin on kun kynnyspelto. Oven edessä katkenneet pilarit. Pikapankin kaide irti/poikki( ja aurinkolippa puuttuu). palomäen puoleisessa liittymässä iso reikä(jota ei vesisateella näe) , ihmiset kävelee siellä täällä ilman ohjattuja kulkureittejä.
      Miltähän sisällä näyttää?

    • lihasyöppö

      Kovin paljon täällä meitä asiakkaita haukutaan kun ei toimita niin kuin kirjoittaja haluaisi. Itse olen jkl-cittarissa yhden kerran tutustunut itsepalvelukassaan, enkä tykännyt. Minusta on mukava jutustella kivan kassaneidin tai kundinkin kanssa. Kansssakäyminen on osa kaupassakäyntiä ja onhan se kohteliastakin olla ystävällinen henkilökunnalle joka on tullut työpaikalle sinun ja toimeentulon vuoksi. Valitettavasti olen vaihtanut ostoskohdettani naapurikioskiin lähinnä lihan vuoksi. Lihatiski on ihan ok, mutta se valmiiksi pakattu lihapuoli ontuu kovin pahasti.

    • Shittari

      Olen laittanut sittarin estoon mut mielenkiinnolla odotan jouluruuhki ja siitä tulevaa keskustelua

      • Nykyaikaa

        Käyvätköhän nämä itsepalvelukassoja vieroksuvat pankissa nostamassa itselleen käteistä rahaa pankkivirkailijalta, automaattien ja korttien käyttöhän on varmaan heidän mielestään ilmaista orjatyötä pankinjohtajan hyväksi.


      • Suurperhe33
        Nykyaikaa kirjoitti:

        Käyvätköhän nämä itsepalvelukassoja vieroksuvat pankissa nostamassa itselleen käteistä rahaa pankkivirkailijalta, automaattien ja korttien käyttöhän on varmaan heidän mielestään ilmaista orjatyötä pankinjohtajan hyväksi.

        On todella paljon hitaampaa asioida itsepalvelukassalla jos ostaa paljon, samaan aikaa kun kassatyöntekijä tekee omaa työtään voi pakata ostoksiaan, ymmärrän kyllä, että sulle, joka ostaa vain sen sipsipussin ja nakkipaketin itsepalvelu on jokin vaihtoehto.
        On tutkittu, että normaalikassa on neljä kertaa nopeampi.


      • Konkarikonsultti

        Ja kukahan senkin on tutkinut..ja oikein neljä kertaa nopeampi. Että oikein tutkittu.


      • Huuhaakonsultti

        http://www.is.fi/taloussanomat/yrittaja/art-2000005262529.html
        Esimerkiksi yllä oleva artikkeli kuvaa hyvin asiaa, mitähän säkin kuvittelet kuvittele konsultoivasi?


      • Näin_taaplataan
        Huuhaakonsultti kirjoitti:

        http://www.is.fi/taloussanomat/yrittaja/art-2000005262529.html
        Esimerkiksi yllä oleva artikkeli kuvaa hyvin asiaa, mitähän säkin kuvittelet kuvittele konsultoivasi?

        Kun ton artikkelin lukee alusta loppuun, niin voi todeta, että kaikki nää itsepalvelukassojen vastustukset on täyttä skeidaa. Itsepalvelukassat onkin hyvä lisä normikassojen rinnalle. Ja jokainen käyttää sitä palvelua, minkä parhaaksi toteaa.


    • asiakasta.palvelemaan

      Kauppiaalle ei ilmaista työtä tehdä. Ei nyt, eikä myöhemminkään.

      • Lippånen.P

        Oletko noin tyhmä. Ei ole ilmaista työtä vaan asiakas kaiken maksaa, myös sen kassahenkilön palkan.


      • linja-pitää

        Sitten maksetaan kassahenkilön palkka, mutta itsepalvelukassaa ei ruveta käyttämään. Heh, tässähän alkaa tuntemaan itsensä jo ihan työllistäjäksi.


    • Railikki

      Jokainen voi valita minkä itselle sopii. Ymmärrän niitä jotka esim. lounastauolla hakevat evästä, ei tarvi jonottaa ym. muutaman ostoksen tekeviä, varsinkin ruuhka-aikoina, tähän kai se on tarkoitettukin. Isommat ostokset kassalle.

    • kaikkirempallaan

      Saisi ensin sen piha-alueen kuntoon. Tullaan sitten sisälle.

    • kinnthuolt

      on rappiola ulkoo päin.

    • Ryssäjonot

      Itsepalvelukassat ovat OK, oluen juontini on vähentynyt kun en aina viitsi kusua sitä tekoripsistä tyttöä kuittaamaan kaljapurkkejani ja tsekkaamaan ikääni, olenhan vasta 71-vuotias. Hieno homma.
      Vai mitä mieltä olet, jos neljästätoista kassasta vain kuusi on käytössä ja jonot ovat 7...10 hengen mittaisia, mutta itsepalvelukassoilla on vapaata? Vai onko jonotuksessa jotain nostalgista nautintoa,ihan niin kuin olisit entisessä Neuvostoliitossa, Ptroskoin kaalikombinaatin ruokakaupassa jonottamassa suolakurkkuja? Kävin kerran Leningradissa ja ostoksilla berjozkassa: Siellä ostosta osoitettiin ensin sormella, myyjä kirjoitti siitä lapun, sen lapun kanssa jonotettiin kassalle jossa ostos maksettiin. Kuitin kanssa palattiin tiskin eteen jossa myyjä luovutti ostoksen. Oli. kuule, tunnelmaa ja ostaminen tuntui upealta. Ja kaupassa näytti olevan paljon asiakkaita, koska he pyörivät ympäriinsä ja edestakaisin kassojen ja tiskien välissä. Itse otoksiin he eivät saaneet koskea, ennen kuin olivat ne maksaneet.

    • Nillilli

      Nytpä Jämsän nillittäjille riemu repesi! Ei voi enää boikotoida Forumin parkkipaikkaa, mutta sittarin kassoja kyllä. Voi tätä ilon aikaa!

    • rikas-eläkeläinen-LWC

      Teillä on kellot, mutta meillä on AIKA. Itsepalvelukassoja ei käytetä, eikä tulla käyttämään.

      • Mielensäpahoittaja123

        Ethän sinä voikaan käyttää. Kun se kassa ei huoli niitä pankkikirjalla nostamiasi seteleitä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1382
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe