Vanha radio parempi kuin uusi?

Liisa_Anneli

Mitä tällainen väittämä tarkoittaa http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/miksi-30-vuotta-vanha-viritinvahvistin-hakkaa-uudet-mennen-tullen-tassa-syita-6632404 onko tässä joku virhe että laitteiden paremmuus järjestys on mennyt jotenkin sekaisin. Kyllähän uusi tekniikka on aina parempaa kuin vanha ja robotit osaa kasata laitteet paremmin kuin käsityönä tehty?

laitan tuon linkin vielä lyhytlinkkinä jos normaali linkki täällä rikkoutuu https://urly.fi/K6j

62

1772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaaah

      miten tämä liittyy tietotekniikkaan?

    • KierrätetäväUkkeli

      Uusi ei voita vanhaa, ja edelleenkin ääniaalot ovat mihin ihmiset turvautuvat. Tekniikka ei sanele miten ääniaallot toimii.

      Nykypäivänä tehdään kulutustavaraa, eikä kestotavaraa. Osta vanhaa ja se on tehty kestämään ja itselläkin säästyy rahaa.

      uusi ei tarkoita hyvää ja iso hintalappu ei tarkoita parasta.

      Kierratä ja laita kiertoon

    • laatu.kaiuttimet

      "Nyt myytävissä viritinvahvistimissa on niin paljon lisensoitua, modulaarista tekniikkaa ettei valmistajilla ole enää varaa panostaa äänen laatuun, cnet.com kertoo."
      Noin siinä alussa sanotaan.

      Äänen laatu on se joka ratkaisee eikä sillä miten hyvin joku robotti osaa kasata ole mitään tekemistä äänenlaadun kanssa. Robotit osaavat kasauksesta ainoastaan se mitä joku niille opettaa.

    • Radioita on useampiakin ja nyt tässä pöydällä on Fisherin viritin ja taajuuskorjain ja äänen toistaa Genevan radio joka on linjaliitännällä yhdistetty Fisherin laitteisiin. Kun vertaa Genevan radiota tuohon Fisheriin niin jää Geneva kauaksi jälkeen vaikka on viimeistä tekniikkaa ja pianolakattu puukoppakin siinä mutta kelpaa nyt toistamaan Fisherin tuottamaa ääntä (kunnia sekin)

      Uusi Geneva ei kaikkia fm asemia löydä mutta 37 vuotta vanha Fisher soittaa stereona kuin soittajat istuisivat tässä vieressä ja asemia löytyy paljon, samoin taajuuskorjain 10 portainen toimii moitteetta

      Kun katselee tuota Fisheriä niin kaikki nappulat ovat metallia ja kylmä metalli rauhoittaa kuten joskus joku Hifitestaaja asian ilmaisi

      Viritin on Fisherissä analoginen, ja säätökondensaattorin kääntämis narut tarkistin hiljattain sekä muutenkin tutkin konehuoneen , tuossa jonkun analogisen virittimen huolto käynnissä
      https://www.youtube.com/watch?v=RbjwiggmnrQ

      Joten jos löytää jostain laadukkaan vanhan siistin ehjän virittimen tai viritinvahvistimen niin se kyllä menee näitten nykyisten ohi kirkkaasti ja jos on kohtuuhintainen niin ostaa sen

      • Laitan kuvan vielä noista 37 vuotta vanhoista Fisherin laitteista http://aijaa.com/Cpt4IK ja Geneva siinä sivussa


      • einali
        toni kirjoitti:

        Laitan kuvan vielä noista 37 vuotta vanhoista Fisherin laitteista http://aijaa.com/Cpt4IK ja Geneva siinä sivussa

        Joskus -70 luvulla oli myynnissä korealaisia Golden Star nimisiä halpoja äänentoistovehkeitä.
        Ei niitä juuri kukaan ostanut.
        Sitten muutaman vuoden päästä samat lelut tuli myyntiin Fisher nimellä, kalliimmalla hinnalla ja pienellä jenkkilipulla ja katso, kauppa kävi:)))


      • einali kirjoitti:

        Joskus -70 luvulla oli myynnissä korealaisia Golden Star nimisiä halpoja äänentoistovehkeitä.
        Ei niitä juuri kukaan ostanut.
        Sitten muutaman vuoden päästä samat lelut tuli myyntiin Fisher nimellä, kalliimmalla hinnalla ja pienellä jenkkilipulla ja katso, kauppa kävi:)))

        Kyllä tuo mun laite näyttää olevan Japanissa tehty https://en.wikipedia.org/wiki/Fisher_Electronics

        https://urly.fi/OMv

        Pöydällä myös tuollainen 27 vuotta vanha Pioneer http://aijaa.com/vh2X8W


      • fkdj

        Korealaissta Gold Starista tuli korealainen LG


      • Bersel
        einali kirjoitti:

        Joskus -70 luvulla oli myynnissä korealaisia Golden Star nimisiä halpoja äänentoistovehkeitä.
        Ei niitä juuri kukaan ostanut.
        Sitten muutaman vuoden päästä samat lelut tuli myyntiin Fisher nimellä, kalliimmalla hinnalla ja pienellä jenkkilipulla ja katso, kauppa kävi:)))

        Merkki oli Gold Star ja se oli tunnettu surkeasta laadustaan. Yritys vaihtoi myöhemmin nimekseen LG. En edelleenkään ostaisi LG:n tuotteita, paitsi ehkä monitorin johonkin peruskoneeseen.


    • kgjdkshgjd

      Uusi tekniikka on yleensä heikompaa, ennen kaikkea kestävyydeltään ja häiriöherkempää.
      Vanhat putkiradiot oli dynamiikaltaan parempia. Nykyiset radiot on myös paljon häiriöherkempiä.
      Joskus niitä on liki mahdoton virittää siten, että huoneessa voi liikkua äänenlaadun muuttumatta.
      Radioamatöörit käyttää edelleen putkivahvistimia trasistorien sijaan. Miksikäs luulet?

      • hifikorva

        Kyllä niitä ennenkin oli huonoja radioita. Totuus taitaa vaan olla se, että ne on unohdettu ullakolle jo aikaa sitten jotka eivät miellyttäneet. Ne mitä on jäljellä on joko todella hyvin suunniteltuja tai sitten testauksen yhteydessä onnistuttu virittämään VT-asteet kohdilleen ja laadukkaat komponentit ovat pitäneet arvonsa nykypäiviin asti. Ennen kun käytettiin muutakin kuin yhden tyyppisiä kondensaattoreita laitteessa, esimerkiksi.
        Nykyiset virittimet on aika usein suoraan sekoitukseen perustuvia ja siinä on heti kärkeen ongelma: korkeita taajuuksia on hankalampi käsitellä ilman, että kohina lisääntyisi. Toisaalta välitaajuuksien puuttuminen vähentää kohinaa, mutta jos radiotaajuusaste on kohinan lähde - ei siihen oikein mitään voi tehdä vaikka muut kohinalähteet puuttuisivatkin. Ja kohinaa usein on: Jos virittimenä on se sama, jota käytetään puhelimen taajuuksilla - ei oikein voi kun toivoa, että se jotenkin toimisi vielä siinä sivussa myös matalilla taajuuksilla. Erillistä radio-osaa kun tuskin saa mahdutettua enää pienimpiin luureihin jolloin se on pelkkää softaa vaan sekin.


      • se.oli.juhlaa

        kun ostin OA71:n (taisi maksaa jotain 650mk) ja rakentelin kidekoneen, vedin antennin ja maajohdon ja sitten kuulokkeet päähän ja kuuntelemaan iivanaa.


      • 102030405060

        Ei kyllä pidä paikkaansa, että nykyinen olisi heikompaa, päinvastoin, nykyään on mahdollista tehdä samalla budjetilla paljon lujempi tuote . . .

        Sitten jos ostaa paskaa laatua tai priorisoi vääriä asioita, niin siitä saa syyttää vain itseään.


      • Tuo uuden tekniikan heikkous on myytti, jota on toistettu jo 1990-luvulta asti, jos ei pidempäänkin. Miten laadukasta se ennen olikaan. Kumma, kun minä muistan miten laitteita 1970- ja 1980-luvuilla korjailtiin.

        Usein syy on, että vanhan 2000 euronlaitteen tilalle hankitaan 300 euron laite ja sitten haukutaan miten huonoa kaikki nykyään on. Jos ostaa huonon, niin ostaa huonon. Ei siitä voi yleistää.


    • WanhassaWaraParempi

      Tollanen väittämä tarkottaa, et noi 30-vuotta vanhat radiot oli parempia kuin nykyset.
      Ja vielä vanhem,at putkiradiot vasta hyviä olikin! Kestivätki varmaa 50 vuotta. Ja nykyäähä putkivahvistusta ei käytetä ku iha luxuksimmissa (onhan toi suomea?) hi-end vehkeissä ( kitaravahvistuksessa, mut menee jo off-topic). Ja sen huomaa kyllä hinnassa.

      Joten: Vaikuttais et uusi ei välttämättä olekaan parempi. Mut on se ainakin halvempi!

    • 102030405060

      Vaikuttaa huonosti tehdyltä käännösartikkelilta.

      Nykyään enenevissä määrin yleistyy aktiivikaiuttimet ja parhaat kaiuttimet onkin sellaisia, jottei viritinvahvistimelta niin suuria tehoja välttämättä tarvita.

      Toisaalta, kestävyys ja suuri teho ovat toistensa vastakohtia. Lämpö tuhoaa elektroniikkaa.

      Arkittelissa väitettiin, että suuri määrä muita piirejä huonontaa äänenlaatua. Käytännössä ei, kun ne piirit ovat digitaalisia, paitsi häiriöiden osalta, mutta se taas menee muun hyvän suunnittelun piiriin.

      Äänenlaadun määrittelee sitten se vahvistinpuoli ja AD-muunnin.

      • mökää

        Kannataa muistaa että huonolla ( ylensä halpis) kaiuttimella ei ikinä saa aikaiseksi kunnon ääntä.


    • Vanhempi.parempi

      Itselläni on olohuoneessa 27 vuotta vanha Onkyo-merkkinen viritinvahvistin. En tiedä onko se hyvä vai huono. Hyvin se ainakin on aina toiminut. Sisäänmenojakin on tarpeeksi, sillä olen parhaimmillaan kytkenyt siihen kaksi tallentavaa kasettinauhuria (nyt enää vain yksi), kaksi cd-soitinta, joista toinen on tallentava, vinyylisoittimen ja television.

      Signaali tulee DNA:n kaapeliverkosta Helsingissä. Vempain on dvd:tä edeltävältä ajalta, joten siinä ei ole sisäänmenoa dvd-soittimelle, jota ei vielä tuolloin ollut keksitty, vaan laitteelle, jonka lyhenne on VDP. Se tulee tietysti sanoista VIDEO DISC PLAYER.

      En aio vaihtaa laitetta uuteen niin kauan kuin se toimii.

      • yoooppssss--

        Itsellä myös luotettavaa kasari technologiaa ainoastaan kanavamuistin patteri pitänyt tinata uusi paikalleen tape1/tape2/cd/vcr/tuner/phono namiskat löytyy


      • peruskasaria-kait

    • Ihmiset omalla ostokäyttäytymisellään ohjaavat tuotteiden kehitystä.

      Kumma juttu kun pitää ostaa paskaa.

      • NäinTääHommaEtenee

        Se vaan alka olemaan pakko, kuntossa on toi vinkee paradoksi, et jos teet laadukkaita laitteita hyvistä osista, ja jotka kestää sit jopa yli 20 vuotta, niin sit pitäs hinta sillä, laitteella olla melkose suolanen, et se firmakin pärjää sen kakskyt vuotta eteenpäin sillä pelkän yhden kojeen myynnillä! :/ (jos nyt otetaan kohteeks esimerkin vuoks vaan yks malliasiakas, siis)
        Siks maailma on täynnä laatukamaa tehneitä firmoja jotka on menny konkkaan.

        Mut jos teet shaibaa bulkkisälää mahdollisimman halvalla ja mahdollisimman halvlista osista, niin kauppa käy ku häkä (no kun halvalla saa) ja sit niitten laatu on mitä on, ja ne kojahtaa jo vuoden-parin sisään. Jonka jälkeen toi surkeita tekevä lafka saa myytyä sulle uuen louskun. Ja sinä aikana ku toi laatuvempele kestää ni sen yhteensä 10. Joittenka hintakin sit loppupeleissä tulee olemaan se vaikkapa 10 kertanen kaikenkaikkiaan toho laadukkaampaan nöhden. Mut ei ihmiset kaupassa kato ku hintalappua! Ei kukaan jaksa ajatella käyttöikää, eikä aitä laitteesta ulospäin näekään.


      • toimii.kuten.pitääkin
        NäinTääHommaEtenee kirjoitti:

        Se vaan alka olemaan pakko, kuntossa on toi vinkee paradoksi, et jos teet laadukkaita laitteita hyvistä osista, ja jotka kestää sit jopa yli 20 vuotta, niin sit pitäs hinta sillä, laitteella olla melkose suolanen, et se firmakin pärjää sen kakskyt vuotta eteenpäin sillä pelkän yhden kojeen myynnillä! :/ (jos nyt otetaan kohteeks esimerkin vuoks vaan yks malliasiakas, siis)
        Siks maailma on täynnä laatukamaa tehneitä firmoja jotka on menny konkkaan.

        Mut jos teet shaibaa bulkkisälää mahdollisimman halvalla ja mahdollisimman halvlista osista, niin kauppa käy ku häkä (no kun halvalla saa) ja sit niitten laatu on mitä on, ja ne kojahtaa jo vuoden-parin sisään. Jonka jälkeen toi surkeita tekevä lafka saa myytyä sulle uuen louskun. Ja sinä aikana ku toi laatuvempele kestää ni sen yhteensä 10. Joittenka hintakin sit loppupeleissä tulee olemaan se vaikkapa 10 kertanen kaikenkaikkiaan toho laadukkaampaan nöhden. Mut ei ihmiset kaupassa kato ku hintalappua! Ei kukaan jaksa ajatella käyttöikää, eikä aitä laitteesta ulospäin näekään.

        Ja mistäköhän ilmastonmuutos johtuu? EU on ilmeisesti viimein heräämässä ja suunnittelee suunnitellun vanhenemisen torjumista.

        https://eu-uutiset.fi/2017/08/15/ep-haluaa-puuttua-suunniteltuun-vanhenemiseen/


      • KumpaToimiskin
        toimii.kuten.pitääkin kirjoitti:

        Ja mistäköhän ilmastonmuutos johtuu? EU on ilmeisesti viimein heräämässä ja suunnittelee suunnitellun vanhenemisen torjumista.

        https://eu-uutiset.fi/2017/08/15/ep-haluaa-puuttua-suunniteltuun-vanhenemiseen/

        Jaa'-? :/ Epäilen et juurikaan vaikuttais?!
        Ehkä EU määrää noille sit jotain sakkoja, jos saa todistettua et toi on tahallista (harvemmin?) ja firmat varautuu siihen sit nostamalla pikkasen hintojaan et saa kustannettua noi oikeudenkäynti ja mahdolliset korvauskulut. Ja jälleen kerran: Artisti maksaa. Ja mikään ei muutu.


      • lainsäädännöllä.onnistuu
        KumpaToimiskin kirjoitti:

        Jaa'-? :/ Epäilen et juurikaan vaikuttais?!
        Ehkä EU määrää noille sit jotain sakkoja, jos saa todistettua et toi on tahallista (harvemmin?) ja firmat varautuu siihen sit nostamalla pikkasen hintojaan et saa kustannettua noi oikeudenkäynti ja mahdolliset korvauskulut. Ja jälleen kerran: Artisti maksaa. Ja mikään ei muutu.

        Kun määrätään vaikka jääkaapille pakollinen 10 vuoden takuu, niin kyllä valmistajat alkavat myös tekemään kestävämpiä jääkaappeja. Autovalmistajistakin vain aasialaiset valmistajat myönsivät aikaisemmin vapaaehtoisia pidempiä takuita. EU määräsi sitten autojen minimitakuuajaksi 2 vuotta, jonka jälkeen eurooppalaisetkin valmistajat joutuivat nostamaan takuuaikansa tuohon minimiin. Aikaisemminhan takuu oli vain vuoden.

        Yhteiskunnan pitää ottaa isompi rooli. Isot firmat osaavat kyllä voidella ja lobata, mutta virkamiesten pitää pysyä kovana ja jättää lahjukset ottamatta.


      • dinmamma

        Ensi vuoden alusta M-Kar kertoo viikoittain Hesarin etusivulla mitä saa ostaa ja mitä ei.
        Samoin Hesariin tulee M-Karin viikottainen Tubutin-Ubuntun ylistyspalsta.
        Lukijoiden pyynnöstä huolimatta.


    • Norjalainen.villapaita

      Jos radiolla ei voi edes kuunnella radiota, niin miksi se voisi olla nykyaikaista toimivaa parempi? Harvoin radiota pelkän ulkonäön vuoksi hankitaan, ellei sitten paremmuutta mitataan jostain retro-perspektiivistä katsoen.

      • meitämoneksi

        Radion ulkonäkö näyttää joillekin olevan usein vahvempi vaikutin kuin radion tekniset ominaisuudet. Tämän huomasin jossain muualla erääseen laaturadioon viittaavissa kommenteissa.


      • IsompiOnParempi

        Joo kyl radioiden, ja muunkin viihde-elektroniikan ulkonäölläki on vaikutusta. Jokunen vuos takaperinhön noi radio/cd/mikälie-älpätin valmistajat koitti saada niit minikokosia laitteitaa kaupaks, osottaakseen vissiin et kyl ne vekottimet saa sullottua paljon pienempäänki tilaan. Mut kuluttajat äänesti jaloillaan ja jätti moiset kauppojen hyllylle, varsinki jos vieressä oli muhkeemman kokonen vekotin. Kait sitä porukka funtsi et, toi o isompi = samalla rahalla enemmän. tjtn? :P


    • Nyt on Fisheristä narut tarkistettu laitettu asemat kohdalleen ja rasvattu säätökondensaattorin laakerit ja hammasrattaat http://aijaa.com/9G7ey1

      Hyvin kuuluu vaikka Pispalan Radio https://urly.fi/OPp Tuollainen antenni Fisherissä https://urly.fi/OPq

      Muut radiot kaapelissa mutta ei löydy niin paljoa asemia kun FM antennilla. On tuossa Fisherissä AM-taajuudet myös ja jotain sieltäkin kuuluu

    • uupup

      upiittia

    • zyz1

      Wanhaan aikaan radiosta tuli ainakin paremmat ohjelmat, sama pätee telkkuun

      • MTVilmanKolmostaKiitos

        Totta!
        Mä oon koska vaa valmis vaihtaa ton oman ultra-über-flat-smart-awesome-telkkarini vaik 24 tuuman kuvaputkitelkkaa jos sielt tulis sen ajan ohjelmat!
        Nyt toi UUFSATV lähinnä mouruaa tos yksinää ku meikä säätää tabletin tai tietsikan kans. :D :/ ( Ja jotain omasta tyhmyydestä kertoo vissii se, et ei sit osaa oikee sammuksissakaan pitää!? :/ )


    • Tuossa se voittanut Pioneer maksoi aikanaan 1500 dollaria. Suomessa tämä olisi ollut n. 7000-10000 markkaa eli parin laadukkaan stereoyhdistelmän verran. Kaverin isoveli oli tuolloin kesätöissä ja tienasi 1600 markkaa kuussa eli tuo oli perusduunarin parin kuukauden palkka vähintään. Jos se nyt on parempi kuin laite, joka maksaa vähemmän kuin kuukauden toimeentulotuki, niin mitä siitä voi sanoa?

    • Tuollainen tuolla yhdessä huoneessa http://aijaa.com/O1QoQr sanoisin että tuon asemanhaku asteikko on hieman erilainen kuin näissä mun muissa radioissani

      Myös tuollainen löytyy https://urly.fi/ORT

      Tärkeintä näyttäisi olevan radion ominaisuuksissa hyvä antenni ja oikeassa paikassa niin saa kaukaisemmankin aseman kuulumaan vaikka radio ei olisikaan niin huippuluokkaa

    • Pashaa

      Jos kuuntelee tämänpäivän lista musaa on aivansama millä laitteilla niitä kuuntelee.

      • JESSSSssss---

        Mut onhan näitä radio nostalgioita ja helmiradioitakin :)


      • Valitettavasti_näin
        JESSSSssss--- kirjoitti:

        Mut onhan näitä radio nostalgioita ja helmiradioitakin :)

        Useat radiokanavat pilalle kompressoituja. Äänenlaatu lähes kelvoton hifi-mielessä.


      • totta_kyllä
        Valitettavasti_näin kirjoitti:

        Useat radiokanavat pilalle kompressoituja. Äänenlaatu lähes kelvoton hifi-mielessä.

        Ei ole hifiä sanan varsinaisessa merkityksessä valitettavasti


    • mordnende

      Voitelin vanhan koneen ja nyt kuuluu mahtavasti!

    • kutakorvaaaa

      Kitaristit tykkää edelleen säröstä :D
      Äänen lopullinen laatu tulee kaijuttimista.
      Dikitaalinen Flack ääni kyllä hakkaa ipadit ja vanhat analogiset.
      siittä tuskin turha väitellä. kun muuntopiiri siihen kykyneee....

      • kuhan.elvistelen

        Live on kuitenkin aina live, muistanpa kun Cumulusta katseltiin ja kuunneltiin Museokatu 10:ssä.

        Tuskin Flack sitä tunnelmaa olisi parantanut.


      • YESsööör

        Juu ei! Mutta surkeet Diki ääni häviää analogiselle, mutta laadukas ei! 128 ämpärit on kamalia, ja vielä 246ämpäristä huomaa leikkautumisia. eli Ipad tai i-laiteet on analogisia surkeampia!
        kunolliset Flackit kunnollisella laitteella soi kuin unelma!
        Tosin ei vastaa tietenkään livee ;D


      • Kajarit_kuntoon

        Monesti tuppaa vaan olemaan niin, että kaiuttimet on se heikoin lenkki, vaikka ne loppujen lopuksi määrittävät toiston laadun. Hyviin kaiuttimiin kannattaa satsata.


    • Nina-Helena

      Voiko tietokoneelle ladata tai asentaa Internet radion ja mistä sen saa ja miten se asennetaan tietokoneelle?

      • hottentotteri

      • DRS

        Mikäli koneellasi on asennettuna vlc-mediasoitin, niin käytössäsi on tuhansia radioasemia.


      • ei.muuta

      • ei.muuta


      • Lisää_tulee

        Ja tuolta taas voi etsiä esim. Pohjois-Amerikan (Kanada, USA) myös internetissä lähettäviä "oikeita" radioasemia genren ym. perusteella. Löytyy tietysti muitakin, vaikka Australialaisia:

        https://radio-locator.com/


      • Screamer_radio

    • Se_funkkaa

      Digitaalimusiikki ei vain miellytä korvaa. Se on kuin kuuntelisi neulansilmän läpi. Liian ohutta. Vanha analoginen ääni oli leveämpi. Yritys selittää kokemustani.

    • Itse kaipaan vanhaa Kenwoodin vahvistinta 80 luvulta. Liitäntöjen vähyyden takia sen korvasi Yamaha. Se oli vuoden -97 mallia ja painoi reilut 10 kg. Dynamiikka ja särö hieman huonompi, mutta enemmän tehoa. Nyt käytössä Yamahan av-vahvistin vuodelta 2007. Kelpo musta 10 kg loota jossa HDMI ym. nykyliitäntöjä. Tehoa vähemmän ja vähemmän dynamiikkaa ja enempi säröä. Kanavia kyllä 7.1 ja eri tilaefektejä joihin en ole tutustunut. High End hifivahvistin on kai vieläkin putki tai ainakin analoginen. On alkanut tehdä mieli tilata Kiinasta joku putkivahvistin verrokiksi. Vahvistimessa ei juuri liikkuvia osia ja sen takia kestäviä. Suurimmalla käytöllä virtanäppäin ja sitäkin voi säästää käyttämällä virtajohtoa jossa katkaisin.

      • Putket.soimaan

        Olet "Mikko_Tku" täysin oikeassa. Se kaikkein friikein High End -kama on toteutettu putkilla. Totta kai putkivahvistimenkin voi tehdä hyvin tai huonosti. Oleellista on, että putkivermeet ovat huomattavan yksinkertaisia kytkennältään. Kuuntelen itse A-luokassa toimivia monoblokkeja. Niissä on neljä putkea per kanava, vastuksia on 12 kpl ja konkkia 6 kpl. Siinä kaikki.

        Viereisessä hyvälaatuisessa Marantz PM84 II:ssa on monta kourallista puolijohteita per kanava, lukuisia IC-piirejä ja monta laatikollista vastuksia ja konkkia. Mitä monimutkaisemmaksi menee, sen huonommaksi lopputulos muuttuu. Ja toi Marantz on sentään harvinaisen hyvä-ääninen laatupeli.

        Niin, putkivahvistimissa ei ole TIM-säröä ja niiden tuottama virhespektri (säröspektri) on erilainen, kuin puolijohdevahvistimilla. Sen kuule omilla korvillaan hyvinkin helposti.


    • Katselin tuota työpöytääni niin siinä on 5 viritintä/radiota ja asunnossa kaikkiaan 7 radiota https://www.youtube.com/watch?v=No7XJMsbX6g&feature=youtu.be

      Vanhemmat laitteet soittaa puhtaasti jo siinä missä uusin vain kohisee samalla asemalla ja samalla antennilla

      Tuo Technics ST-G90 pesee kaikki muut mennen tullen

      Kaiuttimet tässä lähistöllä ovat Audio Pro Addon T12, aktiivikaiuttimet ja Logitech Z623 ‐2.1 kaiutinjärjestelmä

      Olisikohan mun syytä jo hakeutua jo hoitoon?

      • mävartiossaseison

        Hanki se aloituksessa mainittu robotti asentamaan ne uusiksi niin kyllä se siitä sitten .... ... .


      • Robotit on vaarallisia. kävin kerran eräässä yrityksessä ohjelmoimassa uudelle robotille liikeradat ja kiinnitin huomiota erääseen työtekijään siinä lähellä kun kulki läheltä robotin liikeratoja ja sanoinkin että voi sattua vahinko jos tulee varomattomasti liian lähelle robottia

        Henkilö vastasi että ei kait se hänen vikansa ole jos hän tästä kävelee kaikessa rauhassa ja robotti käy hänen kimppuunsa ilman mitään syytä?


      • robollaonnälkä
        toni kirjoitti:

        Robotit on vaarallisia. kävin kerran eräässä yrityksessä ohjelmoimassa uudelle robotille liikeradat ja kiinnitin huomiota erääseen työtekijään siinä lähellä kun kulki läheltä robotin liikeratoja ja sanoinkin että voi sattua vahinko jos tulee varomattomasti liian lähelle robottia

        Henkilö vastasi että ei kait se hänen vikansa ole jos hän tästä kävelee kaikessa rauhassa ja robotti käy hänen kimppuunsa ilman mitään syytä?

        Kannattanee mennä uimaan krokoja kuhisevaan jokeen sillä eihän se ole krokon vika jos se suojelee reviiriään tai sillä on nälkä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1439
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe