Valokuituverkot ja kuntalaisten tasa-arvo

99kaikille

Miten on mahdollista että kuntalaiset eivät ole tasa-arvoisia.
Kunta rahoittaa vain keskustassa asuvia kuntalaisia. Liian iso ero on kunnan asukkaitten välillä.
Taas ajetaan sivukyläläiset huonompaan asemaan.
Kuka päättäjistä on vasuussa?

73

2704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuituamahaan

      Kovasti yrittävät pommittaa ottamaan kuitua.. vaikka miten kieltäytyy.

      Maalaisjärjellä ajateltuna kuitu tulee maksamaan maltaita, jos kaapelia vedetään perämetsiin asti monia kilometrejä. Tottakai keskustassa asuville se on halvempaa kun saa haaroitettua useammille linjat.

      Ja kyllä, minulla on autismi.

    • Landet

      Onhan myös toisin päin olevia asioita. Esim. kirkolla olevat eivät pääse taksilla kouluun. Ei sivukylillä voi olla samoja palveluja kuin kirkonkylällä. Kuten ei Karstulassa vaikkapa oopperataloa kuten Helsingissä. Elämä on valintoja, myös asuinpaikan suhteen.

    • tossuperäläinen

      Eihän sivukylillä ole kunnallistekniikkaakaan, mutta hehän saavat tukiaisia sekä kunnalta että valtiolta. Ovat varsinaisia syytinkiläisiä.

      • makaroonia

        Keskustassa asuvat näyttää rohmuavan ne hätäapu ruokapaketitkin. Ns köyhäinapuruuat.
        Ei siis tasa-arvoa!


      • Komppaan_makaroonia
        makaroonia kirjoitti:

        Keskustassa asuvat näyttää rohmuavan ne hätäapu ruokapaketitkin. Ns köyhäinapuruuat.
        Ei siis tasa-arvoa!

        Tasa-arvon vuoksi, eu-ruokapakettien jako vuoron perään myös joka sivukylälle - niin kirkonkylän vähäosiset pääsevät nauttimaan hätäavusta muiden lailla.

        "Keskustassa asuvat näyttää rohmuavan ne hätäapu ruokapaketitkin. Ns köyhäinapuruuat.
        Ei siis tasa-arvoa!"


      • tossuperäläinen
        makaroonia kirjoitti:

        Keskustassa asuvat näyttää rohmuavan ne hätäapu ruokapaketitkin. Ns köyhäinapuruuat.
        Ei siis tasa-arvoa!

        Kyllä nämä maataloustuet menee syrjäkylille ja niillä rahoilla rahoitetaan jääkiekko, autokilpailut ja moottorikelkkailu ym. harrastukset.


      • komppaan-tossua
        tossuperäläinen kirjoitti:

        Kyllä nämä maataloustuet menee syrjäkylille ja niillä rahoilla rahoitetaan jääkiekko, autokilpailut ja moottorikelkkailu ym. harrastukset.

        Ja yritystuet menevät kirkonkylälle ja niillä rahoilla rahoitetaan lasten harrastuksia kuten jääkiekkoa autokilpailuja ja ym. harrasteluita myös tussuperälläkin.....


      • tossuperäläinen

        Syrjäkylille kepu keskittää ehdokkaansa ja sitä myötä myös äänet ja kunnan rahat. Kyllä ne rahat ja harrastukset ovat riuttasalmen sillan tuolla puolen Kangasahon suunnalla ja Vastingilla.


      • tossuperäläinen
        Komppaan_makaroonia kirjoitti:

        Tasa-arvon vuoksi, eu-ruokapakettien jako vuoron perään myös joka sivukylälle - niin kirkonkylän vähäosiset pääsevät nauttimaan hätäavusta muiden lailla.

        "Keskustassa asuvat näyttää rohmuavan ne hätäapu ruokapaketitkin. Ns köyhäinapuruuat.
        Ei siis tasa-arvoa!"

        Niin syrjäkyliltä nämä hätäpaketit ostetaan ja kunta maksaa niistä maltaita, kotimaista tuotantoa nääs, sanoo valtuuston puh,johtaja


      • kerrastapoikki

        Ei riitä KSVV:n nykyiset pakkopiuhat jotka hirveällä kiireellä kaupataan edes työkuluihin kun maata käännetään moneen kertaan kalliilla koneilla. Riittääkö kunna pussissa rahat?


    • Vekkaani

      Juuuh. Mahtaako valtuutetuissa olla joku tai joitain, jotka ovat saaneet liityymän melkein ilmaiseksi? Taitavat markkinoida ja puolesta puhua... Pitääkö paikkansa? Hohhoijaa tätä kylää. Mätänee pystyyn.

    • untako.vain

      Näin viime yönä seuraavan unen. Ostin viime kesänä metallinpaljastimen ja aloin etsiä eri kunnista Kuuskaistan aikaisia etumaksuja ja kuituja. Kiinnosti, että minnekkä ne kuntien ja kuntalaisten maksamat etumaksut ovat joutuneet? Multialta tärpäsi , metallinpaljastin löysi Karstulan ja monen muunkin kunnan ja höynäytetyn kuntaisen etumaksut vienosti piipaten. Paljastimen vainulle osoitin vielä muutamat housuntaskut, niin metallinpaljastin suorastaan huusi ja räjähti silmille. Sen jälkeen näkyi vielä todella paskainen nauru päälle. Aamulla totesin, että olipa aika toden tuntuinen uni, vai oliko sittenkään unta.

    • vaaskaista

      Kyllä aina naurattaa, kun kuulee, että karstusia ja varsinkin sen valtuutettuja höynäytetään.

    • poakkanen

      nyt saa valokuidun jo kuuskaistalla 99 eurolla.Kyllä 1400 maksaneita harmittaa.

      • kalliiksikäy

        Nyt kuuluu kummia. Valkoituja kauppaavat jo "lankaan" menneet naapurit. Mutta onko myyjä vastuussa myös maksuista?


      • isoG

        Tähän menneessä palaneella rahalla olisi saatu joka torppaan toimiva minimissään 100 G:n langaton yhteys, jonka käyttökulut olisivat huomattavasti pienemmät kuin lankaverkon.


    • Keski_suomalainen

      Kuuskaista velkasaneeraukseen. Maksuja palutuu oikeuden päätöksen mukaan. Saarijärvelle palautuu 188 000€ Viitasaari saa 288 000€ Jyväskylään 172 000€. Kun persaukiselta yritykseltä haetaan saatavia, niin ketkähän tässä lopulta ovatkaan maksajia? Luulen vaan, että rupukunnat (KSVV:n kunnat) maksavat nuo Saarijärven, Jyväskylän ja Viitasaaren maksut.

    • Kuitusäkki

      Joko Paunonen on lähettänyt Hilikalle rahapyynnön. Valokuituverkot kuulema tarttee taas rohhoa. On näet pohojaton säkki, kuivusta tehty eikä piä vettä...

      • kuitulisä

        Ihan hilikulla on, että tulossa olisi.


    • VastuunOttajille

      Onneksi olemme valinneet vastuunkantajat vaikeita asioita hoitamaan ja kantamaan vastuuta myös KSVV :ssa. Dekaani puolisoineen ei kanna vastuuta, mutta yllyttäjinä aktiivisia kylläkin.
      Eihän ilmaiseksi liittymiä voi mitenkään rakentaa vaikka kuitenkin kauppaa KSVV on käynytkin ilmaisilla tai satasen tarjouksilla. Hurjaa on touhu. Mutta takaukset kun lankeavat maksettaviksi, niin sitten katellaan vastuunkantajilta kyllä kanttia astua esiin.

      Rahaa vailla kuuluu olevan valokuituyhtiö, mutta sehän on vanha keksintö tuo raha.

      • SatasellaNurkalle

        Satasen kuituliittymistä KSVV:n markkinoimana? Joko on tullut Karstulan kuntaan kustannuksia vastaava raha-anomus Paunoselta?

        Hurjaksi on mennyt operaatio - Valokuitukaapelin kaivaminen maansisään.


    • KenuLanneltaJaksaa___

      Mielipidekirjoitus 02.03.2018 03:00 KSML

      Kunnat lypsy- automaatteina

      ”Julkisella tuella laajakaistayhteyksiä rakentaneista joka kolmas on taloudellisissa vaikeuksissa. Vaikein tilanne on Keski-Suomen Verkkoholding Oy/Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:llä (KSVV), jonka toimitusjohtaja kiertää kuntia aamulypsyllä uusia miljoonia hakemassa. Päivä- ja iltalypsyt tulevat aikanaan.” Näin kirjoittelin taannoin (KSML 9.5. 2017).

      KSSV Oy: Rakentaminen vaatii omistajiltaan lisää rahaa! (KSML 21.2. 2018) Kaksi miljoonaa euroa tarvitaan (taas!) lisäpääomaa. Vajaa vuosi sitten lisäpääoman pyyntö oli viisi miljoonaa euroa. Omistajakuntien takausvastuut ovat lehtitiedon mukaan 28 miljoonaa euroa.

      Vuosi 2017 oli yhtiölle tappiollinen 0,9 miljoonaa euroa, vuosi 2016 tappiollinen 1,7 miljoonaa euroa ja vuosi 2015 tappiollinen 0,5 miljoonaa euroa. Vakaa tulos viivan alla, joskin etumerkki on väärä!

      Liittymien myyntihinnat ovat heitelleet 1 400 eurosta 99 euroon ja jopa ilmaisiin. Yhdenvertaisuutta ja tasapuolisuuttako?

      Palvelumaksuilla yhtiö ei tule kannattavaksi, eivätkä kymmenen omistajakuntaa saa sijoituksiaan takaisin. Toimitusjohtaja toki kiertää rahaa keräämässä palkkansa eteen siihen saakka, kunnes vastuulliset omistajat päättävät lopettaa ”puuhastelun”. Tämä saattaa tosin olla poliitikoille vaikeaa, kuka nyt virheitään tunnustaisi. Ja saattavathan nuo pikkukuntien suuret velat siirtyä tulevaisuuden uudistuksissa muille tahoille.

      Haastateltu toimitusjohtaja Paunonen mainitsee viranomaisten kielteisiä tukipäätöksiä ja ”saamattomia” tukia. Tässäkin hankkeessa on noudatettava Suomen lakien lisäksi Euroopan unionin säädöksiä.

      Kysymys ei ole viranomaisten ymmärtämättömyydestä tai pahasta tahdosta. On myös hyvä selvittää, mitä Euroopan unionin säädökset sanovat pääomien (valtiontuki) sijoittamisesta vaikeuksissa olevaan yhtiöön.

      Kuntien tehtäviin laajakaistayhteyksien rakentaminen ei kuulu, vaikka kuinka tarvetta perusteltaisiin.

      Hannu Luotola
      Saarijärvi

      https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Kunnat-lypsy-automaatteina/1117220

    • yrjött

      Karstulaan ei tarvii tulla aamulypsylle,ajele vaan kolmeatoistaa etiäpäin.

      • soininsisu

        Joo siellä tulee vastaa seuraava ansaan mennyt kunta. Nopola-Newsinkään piuhat eivät pelanneet kunnolla vaikka on kuitua kuitua ja aina vaan kuitua. Jopa niin paljon että meinasivat itsekkin sotkeutua.


      • 9u7ko5y

        Karstulassa paskottiin housuun kun lähdettiin mukaan kuituhommiin. Nyt ei ole kuin maksumiehen rooli. Hiltunen ja Piesala käykääpä kurkkaamassa peiliin.


      • humpinsuora

        Sitä varten on Lamppu-Einon oman talonsa vierestä vedättämä ohitustie.


    • sama_palvelu

      Tekniikasta kunta maksaa miljoonia eikä palvelusta. Saman palvelun olisi saanut muutamalla eurolla esim Elisalta, Telialta, DNA:lta, ja ties mistä.

    • kuurakeetti

      Voi verrata siihen, että kun kunta maksaa, niin isäntä ei halua hiekkaa tuotavan kuorma-auton lavalla pihaan vaan siihen hommaan pitää tilata NASAlta raketti 4 llä miljoonalla eurolla.

    • jakniwloö

      Siinä mielessä tasa-arvoista, että kaikki pääsevät maksamaan....

    • Hirsipuut

      Päätöksen tehneet vastuuseen järjettömästä teostaan.Kuka on allekirjoittanut sopimuspaperit?

    • Laajamaksupohja

      Uuraisilla on kuitua saatu hienosti kaikille halukkaille. Valokuitua kaikille hanke on edennyt suunnitelmien mukaan. Nyt on sitten tullutkin ongelmia millä rahalla palvelu katetaan. Laajakistayhtiö on kaatumassa kunnan syliin. Mitenkäs Karstulassa on varauduttu laajakaistan valmistumesen jälkeisiin aikoihin? Laitetaanko laajakaistayhtiökin kunnan omistaman Lämpöverkko Oy:n jatkoksi, kuten jäädytyskone Karstula Areenalta? Näin siihenkin saataisiin pumpattua pääomalainoituksella kannattavuutta ja maksuvalmiutta huonoina hetkinä.

      Kurkatkaapas Uuraisten sivuilta.

      "Uuraisilla on nyt kattava valokuituverkko. Verkkoyhtiön talouden kannalta ongelmallista on, että kaikkia ostettuja liittymiä ei käytetä, niistä ei laskuteta silloin mitään, eikä yhtiö saa tulovirtaa. "

    • RahaValokuituKonttorille

      Kunnanhallituksen esityslistalla ei ollut Valokuituverkon raha-anomusta käsittelyssä lainkaan. Vai käsitelläänkö asia salaisesti. Tällainen raha-anomus on taas tullut kaikille rupukuntien omistamalta KSVV hallitukselta, koska rahat ovat taas loppumassa.
      Tässä ote Konneveden päätöksenteosta. Samantyyppinen on myös Karstulaankin tullut anomus rahasta.

      " Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakkeenomistajien yksimielinen päätös vanhojen osakkeenomistajien merkintäetuoikeuksin toteutettavasta osakeannista
      Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n rahoitustilanteen turvaamiseksi yhtiön ylimääräinen yhtiökokous on 14.3.2018 päättänyt maksullisesta osakeannista yhtiön omistajakunnille vanhojen osakkeenomistajien merkintäetuoikeuksin. Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n hallitus on pyytänyt kuntaa käsittelemään asian ja tekemään esityksen mukaisen päätöksen yhtiön maksulliseen osakeantiin osallistumisesta huhtikuun 2018 aikana. "

      Kurkatkaapas Suomi 24 yleistä Keski-Suomessa Konnavesi.päättää1 nimimerkin esitystä. Lukekaa sieltä loput. Joko alkaa kunnolla kylmätä Karstulan päättäjiä. Kouluun pitäis löytyä rahaa, jätevesilaitos pitäisi remontata. Kaivetaanko taas lisää kaapelia muutamalla sadalla tuhannella?? Herrajeesus sentään mitä menoa.

      • PeliOnRaakaa

        KSVV hallitus neuvoo konnevetisiä hyvin asiantuntevasti: "
        Yhtiön hankkeille hakeman valtion tuen enimmäismäärää koskevan ehdon valvominen ei kuulu sijoituksen tekevän kunnan tehtäviin, vaan ehdon täyttyminen varmistetaan valtion tukea myönnettäessä"....jne. Eli päättäjiä kehotetaan kylmäpäisiin ratkaisuihin - rahat tai henki periaatteella.

        Pakko laittaa kuinka Konnevedellä (yhtenä rupukuntana) kunnanhallitus joutui raha-anomuksen pyörteisiin, koska Karstula sivuilta vastaavaa ei löytynyt vaikka pitäisi.

        http://www.konnevesi.fi/uploads/Kunnanhallitus28.03.2018.pdf


      • ValituksissaVoimavaroja

        Valokuitu hallitus esittää:
        " Maksullisella osakeannilla tavoiteltava rahoitus on yhteensä 2 200 000 euroa, mistä kunkin osakaskunnan enimmäissijoitus määräytyy omistusosuuden mukaisesti tehtävän osakemerkinnän mukaan. "

        Rupukuntien kunnanjohtajat eivät laittaisi kuin miljoonan ja risat. No onhan sitä parempi pyytää kun hyvin perustelee vähän reiluumminkin. Niin ja kertoa ettei valtiontuet karkaa, vaikka kuinka rahaa pumppaatte. Valitukset ovat vielä avoimia päätöksiltään. Uutta rahaa silti haetaan.

        " KSVH:n hallituksen edellä olevasta esityksestä poiketen esitetään osallistumista kuntajohtajien 13.2.2018 hyväksymään 1,2M€ osakeantiin. Muutoksen perusteena rahoitusjärjestelyihin liittyvät vielä avoinna olevat valituksen alaiset kysymykset. "


      • päättymätöntarina

        Syksyllä tulee uusi maksullinen osakeanti koska tällä kierroksella ei saada kerättyä tavoiteltua kahta miljoonaa. Näin jatketaan vuodesta toiseen kun yhtiö on ikuisesti tappiollinen.


    • Kierouskierous

      Yrittääkö Karstulan päättäjät taas pimittää tietoa veronmaksajilta,no ei se ollut ensimmäinen kerta.

    • Valokuituinen

      On kyllä hyvä tää KSVV:n valokuitu. Täältä saa luettua tätä vitsipalstaa todi nopeesti ja luotettavasti ja halvalla!

      • ei_kallis

        Vaikka mulla olisi puolet hitaampi yhteys, niin yhtä nopeasti ja luotettavasti sivu aukee, mutta halvemmalla.


    • Peräsuoleen

      Vedä ne kuitusi vaikka takapuoleesi. Maksoitko 1500€. Minulle luvattiin 99€. Olet aika hölmö tapaus.ei sinun kannata lukea mitään, kun et kuitenkaan ymmärrä lukemaasi.

      • Onnellinen_valokuituinen

        Hyvin ymmärsin ja valokuidun kautta tämän tänne kirjoitan. Maksoin isomman maksun eli ton noin 1500 €, mutta toimiipa jatkuvasti samalla nopeudella ja ei häiritse ruuhkat mastoilla tai huonot radiokelit!


    • KuituuPukkaa

      Se on kova hätä rahasta kun noin on tiukat aikarajat. Kun lomat alkaa, niin kerkiää pian kuituyhtiö kaatua rytkähtää. Eli ennen jussinpäivää pitäis osakemerkittyä rahaa yhtiön tilille, että pystyvät Kauppakadun henkilökunnan kesälomapalkat ja lomarahat maksamaan juhannukseksi. Nyt pitää toimia nopeasti Karstulassakin eikä kokouksia viivytellen.

      " Merkintäaika alkaa 1.4.2018 ja uudet osakkeet tulee merkitä viimeistään 30.4.2018. Merkitsijäkohtainen osuus merkittyjen osakkeiden kokonaismerkintähinnasta on maksettava yhtiön osakeantipäätöksen mukaisesti viimeistään 15.6.2018. "

    • persmonni

      Ei tunnu misään näille tukijusseille, maataloutuilla maksavat osuutensa.

    • TasearvoTasa_arvoa

      " Syksyllä tulee uusi maksullinen osakeanti koska tällä kierroksella ei saada kerättyä tavoiteltua kahta miljoonaa. Näin jatketaan vuodesta toiseen kun yhtiö on ikuisesti tappiollinen. "

      Yhtiölle ei ole muodostunut omaa pääomaa lainkaan, koska tulovirtaa ei muodostu liiketoiminnasta lainkaan. Henkilöstökulut ovat silti isot Kauppakadun toimistolla. Osakaskunnilta pumpataan rahaa hamaan tulevaisuuteen. Liittymiä myydään alle satasella, joiden toteuttaminen katetaan nostamalla pohjanmaalaisesta Koivunlehtipankista, rupukuntien pankille antamin vakuuksin suhteessa. Liittyjän ei ole mikään pakko ottaa valokuitukaistaansa lainkaan käyttöönsä mikä takaa osaltaan sen, ettei tulovirtaakaan muodostu liittyjiltä.

      • pataluha

        Pohjalaiset taisi kusettaa oikein olan takaa alunperin.
        Järviradiolla Mansikka-Aho mainosti useaan kertaan ihan henkilökohtaisesti valokuidun välttämättömyyttä ja erinomaisuutta.
        Lehtimäeltä kotoisin oleva kärkkäästi lehdissä ja nettipalstoilla joka asiassa oikeassa oleva K.O. lyttäsi hanketta kritisoineet tyhmiksi mistään tietämättömiksi ja ymmärtämättömiksi.

        Kumpikaan ei ole viime aikoina kovin paljon asiasta julkisuudessa pätenyt, mistähän johtuu...?


    • ylijäämä_nainen

      Saa karstuset olla kiitollisia kun eivät ostaneet Verkko Holdingin osakkeita viime vuonna. On pienemmät velkavastuut yhteisistä lainan takauksista. Sama myös Multialla ja Puttaalla. Tosin jokainen kunta on taannut vain omaa verkkoaan koskevia lainoja. Kuka maksaa ylimääräistä?

      • mqjkilowö

        Vähän hävetti silloin kun Karstulassa irvisteltiin ( tyypillistä) niille, jotka jäivät ensi vaiheessa kaikkein vähimmin vaurioin ulos Kuuskaistan tekemästä kusetuksesta.

        Enpä irvistelisi enää, tulee itku pitkästä ilosta.


    • Jättikalmari

      Näkyi olevan iltalehdessä, että keskustalaiset haluavat kaikkialle kuituverkon. Vetäjänä Kivijärven Anne Kalmari. Taitaa olla Kalmarilla jo kakat housussa. Kalmari on vastuussa Kivijärven rahapulasta ja Keski-Suomen kuituhuiputuksesta. Näyttää siltä, että vaalit ovat tulossa ja oma pesä on putsattattava. Kivijärvelläkin vain murto-osa halusi kuidun. Nyt maksumiehiksi tulee kaikki kuntalaiset. Keskustalaisten tulisi keskittyä nyt siihen, että miten kunnat selviävät mahdollisesta kuitukonkurssiaallosta. Nimittäin Suomi on täynnä kuntia jotka pinnistelevät kuituvelkojensa kanssa. Minusta nämä Kalmarit tulisi saattaa vastuuseen kuituhullutuksistaan.

    • harakankellot

      Alla kirjoitus Suomi24/Viitasaari.
      Kyllä nyt on Karstulan rahoitettava Viitasaaren kuituhanke, kun on näin tärkeätä saada muiden kuntien maksama kuitu. Nyt on Karstulan ostettava kuituyhtiön osakkeita, muuten ei kuitua saada Viitasaarelle.

      Juhannusneito
      Olen pöyristynyt ja pettynyt tavoista joilla yhteistä hankettamme yritetään kampittaa! Miksi näitä negatiivisia asioita pitää tuoda julki?
      Yhteinen etu vaatii solidaarisuutta ja taakanjakoa joka palkitaan tulevaisuudessa tyytyväisten asukkaiden iloisina ilmeinä! Tämä ei ole paljoa vaadittu...
      Miettikää nyt esimerkiksi mummolaa missä ei ole tarjota lapsenlapsille laadukasta viihdettä muun muassa pelaamisen merkeissä?
      Nyt rohkeasti katse tulevaisuuteen!

    • Kusessa_Ollaan

      Lainaanpas naapurin palstalta jos kaikki ei hoksaa siellä käydä kurkkaamassa.
      Viitasaarella ja Uuraisilla ainakin "kuidut sykkyrällä" vaihdetaan ajatuksia.

      " Uuraisilla on asiakkaille tiedotettu, että muutaman vuoden Kuuskaistan pyörittämän kuituverkon passiivijäsenet eli pelkän kelan nurkalle ostaneetkin joutuvat maksamaan nyt käyttömaksun yli 30 €/kk, vaikka sopimuksessa kerrotaan ettei maksuja laskuteta. Uuraisilla on 200 varsinaista liittymää ja 200 passiivijäsentä. Verkkoyhtiö on nyt talousvaikeuksissa.

      Edellä esimerkki verkkoyhtiön sopimuspaperin voimasta. Näin käy kun on ensin saatu asiakkaan nimet paperiin, ja kun sitten yritys joutuu maksuvaikeusiin. Asiakkaan ei auta kuin maksaa. Tämä olisi viitasaarelaistenkin hyvä huomioida. Kahden vuoden määräaikainen sopimus on aika pitkä aika, ja siinä ajassa kerkiää tapahtumaan aika paljon.

      Yleiset sopimukset:
      Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:llä on oikeus laskuttaa liittymän tai palvelun käyttömahdollisuuden ylläpidosta hinnaston tai sopimuksen mukaista kiinteää perusmaksua. Perusmaksut laskutetaan laskutuskausittain. Perusmaksu on maksettava myös siltä ajalta, kun liittymä tai palvelu on suljettuna Asiakkaasta tai Asiakkaan vastuulla olevan syyn takia, taikka jos sulkeminen on johtunut Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n velvollisuudesta sulkea liittymä tai palvelu.
      Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:llä on oikeus muuttaa maksuja ja niiden laskentaperusteita sopimusehtojen muuttamisen mukaisesti (katso kohta 6).

      Postissa tulleessa sopimusehdoissa pienellä präntätty teksti:
      KSVV Oy pidättää kaikki oikeudet muutoksiin( kampanjan toteutus ja kesto, kampanja-alue, liittymähinnoittelu ja rakentamisaikataulu). "

      • Pelottavaa_Pelottelua

        Viestini 2 kpl poistamisen syynä on lainaukseni Uuraisten s-24 keskustelussa esiinnostetun Keski-Suomen keskustapuolueen ison roolin KSVV:n valokuituverkon rakentajana ja jatkuvina rahan pumppauksilta Keski-Suomen kunnilta hornan tuuttiin. Kansanedustajat kepusta sekä piiriin valitut useat nais-kellokkaat pitivät kovaa ääntä valokuidun puolesta, pelottelemalla terveydenhuollon ja jopa opiskelu olevan jos ei mahdotonta niin ainakin vaikeaa mobiililiittymilla jos valokuituliittymää ei ole tarjolla. Uskomatonta pelottavaa pelottelua.
        Viispiikkisessä ennen vaaleja sen aikainen Karstulan valtuuston naispuheenjohtaja kirjoitti kotisairaanhoidon olevan ongelmallista, jos vanhuksen kiinteistöä ei ole kytketty vaokuituverkkoon.

        Sääntöjen noudattaminen vai Keskustapuolueen sensurointia s-24 paikkakuntafoorumeilla valokuidusta puhuttaessa ja vastuunkantajia esille kaivaessa? Ainakaan mistään massapostaamisesta ei varmasti ole kohdallani kysymys.
        En myöskään laita Suomenmaan linkkiä tämän jatkoksi, jos se on sääntöjen vataista tässä tapauksessa, mutta kehotan lukemaan tämän Uuraisten s-24 osastolta "Uurainen kuituverkkoon" aloituksen alta nimimerkki "Kuuskaistalle_lisää_raha".
        Siellä kepun esiinnosto valokuitu-fiaskon vastuunkantajiksi annetaan ainakin vielä olla esillä.
        Siellä meidän ikiomat kepu-kellokkaat peukuttavat laajakaistaa kaikella tarmollaan yhteiskuvattuna.


    • sateenkaariJaAarre

      Tästä se nähdään, että kepun jäsenet ja valtuutetut tämän typerän hankkeen läpimenon kunnissa aikaansai ja ehkä toimivat vieläkin sen eteen että kuntien varoja kyseiselle yhtiölle kärrätään.

    • uytero

      Taas kieroudenpolut johtivat keskustapuolueeseen.

    • HerätysKarstula

      Ei helvetissä. Kuinka on mahdollista, kun esim. Saarijärvi ei ole lainkaan mukana osakkaana koko KSVV-puljussa, niin kuitenkin rupukuntien omistama KSVV OY myy liittymiä alle satasella Kalmariin, Mulikkaan, Tarvaalaan ja Lannevetisille? Kuinka helvetissä on mahdollista, että Karstulan päättäjät rahoittavat miljoonillaan naapuripitäjien valokuituyhteyksiä? KSVV:n hallituksessa istuu oman kehittämisyhtiömme pomo hyväksymässä KSVV:n liikeidean. Jotenkin sen vielä käsittäisi, jos oman kuntamme alueelle valokuitua kaivettaisiin kunnan rahoillamme.

      Valokuituverkko kauppaa liittymiä kuulutuksella. Keuruu, Viitasaari, Jyväskylä, Joutsa ja Saarijärvi eivät rahoita hankkeita, koska eivät ole omistajia KSVV:ssä. Kyllä nyt sanat loppuvat tämän menon osalta. Raha-anomuksia valtuustoon on tulossa lisää se on ainakin varmaa. Milloin tähän peliin tulee loppu.

      Tässä lueteltuna KSVV omistajakunnat.
      Konnevesi, Kannonkoski, Toivakka, Kyyjärvi, Karstula, Multia, Luhanka, Pihtipudas, Kivijärvi ja Petäjävesi.

      Kuulutus rakentamisesta ulkopuolisille kunnille.
      " Keski-Suomen Valokuituverkot Oy suunnittelee toteuttavansa valokuituverkon
      rakentamista seuraavilla alueilla:

      Keuruu: Haapamäki ja Jukojärvi. Joutsa: Rutalahti ja Leivonmäki. Saarijärvi: Kalmari, Mulikka, Tarvaala ja Lannevesi. Viitasaari: Vuorilahti, Huopana ja Keihärinkoski. Jyväskylä: Kuohu, Saarenmaa.

      Rakentaminen alkaa 2018 ja sen on tarkoitus olla valmis 2020. Rakennettavien alueiden kartat löytyvät. "

    • Ei_Hyvältä_Näytä

      Kunnanjohtaja kaivaa taas lähtökuoppia. Kannattaa käydä lukemassa S-24 Konnevesi - " Onko kukaan muu ihmetellyt kh:sen laskutaitoa Keski-Suomen Valokuituverkot Oy tapauksessa? "
      Karstula ja Konnevesi samassa veneessä laajakaista-asiassa.

    • Hiltuska

      Nykyinen kunnanjohtaja ei ole osallistunut kyseisen sopimuksen tekoon millään tavoin,sopimukset on tehtu edellisen kunnanjohtajan aikaan.

      • Käsittämätöntä

        Nykyinen kunnanjohtaja on osaltaan ollut hyväksymässä KSVV:n liiketoiminnan laajenemisen myös muille kuin omistajakuntien alueille. Karstula siis rahoittaa esim. Kalmariin tulevaa valokuituverkkoa!

        Karstulan sivuilla lukee aivan muuta. Kunnan sivut suorastaan valehtelee. Ei kerro ainakaan karua totuutta. Yhtiö rakentaa valokuituyhteyksiä myös Saarijärvelle vaikka kaupunki ei ole maksajana yhtiössä ollenkaan. Jyväskylän Kuohulla aivan sama juttu. Karstulan veronmaksajat herätys!

        " Valokuituverkon rakentaa Karstulaan Keski-Suomen Valokuituverkot Oy. Keski-Suomen Valokuituverkot (KSVV Oy) rakentaa omistajakuntiensa alueella valokuituverkkoa Nopea laajakaista -hankkeen mukaisella julkisella tuella. Yhtiö on aloittanut liiketoiminnan toukokuussa 2014.


    • HakalanSivut

      Valokuituverkon rakentaa Karstulaan Keski-Suomen Valokuituverkot Oy. Keski-Suomen Valokuituverkot (KSVV Oy) rakentaa omistajakuntiensa alueella valokuituverkkoa Nopea laajakaista -hankkeen mukaisella julkisella tuella. Yhtiö on aloittanut liiketoiminnan toukokuussa 2014.

      http://www.karstula.fi/asuminen ja rakentaminen/valokuitu/

    • miljoonia

      Jos valokuidusta nykäistäisiin töpseli irti tänä päivänä Karstulan rajalta ja annettaisiin puljun mennä konkkaan niin paljonko kunta joutusi maksamaan lainojen takuita?

      • Ääliöidenideoita

        Jos valokuidusta nykäistäisiin töpseli irti tänä päivänä Karstulan rajalta, niin moni yritys joutuisi keskeyttämään toimintansa, lomauttamaan työntekijät ja etsimään toimitilat toimivien verkkojen osalta.


      • antaakaatua

        Ei ole KSVV:n varassa..Nopeita yteyksia on vaikka kuinka paljon.


      • oleitevaanääliö
        Ääliöidenideoita kirjoitti:

        Jos valokuidusta nykäistäisiin töpseli irti tänä päivänä Karstulan rajalta, niin moni yritys joutuisi keskeyttämään toimintansa, lomauttamaan työntekijät ja etsimään toimitilat toimivien verkkojen osalta.

        Humpillakin on ollut kuitu jo paljon ennen Kuuskaistaa ja KSVV:tä.


    • osake_yhtiö

      Takuut määräytyy osakeyhtiössä sen perusteella paljonko omistaa yhtiöstä.

    • Hjkletyu

      Mitkä ovat ne Karstulalle elintärkeät ja kuinka paljon ne kerryttävät veroja, välittömiä js välillisiä? Nettoveroja nimenomaan. Ja kuinka paljon niihin on sijoitettu kunnan kassasta esim valokuituverkon kautta. Yllättyisitte tästä suhdeluvusta. Ja rinnalle voisi laskea myös vaihtoehtokustannukset tuottoineen. Kehittämisyhtiö voisi tuoda lukuja esiin, koska onhan nämä laskettu. Onhan..?

      • Jkjkjh

        Ei Karstulassa tarvitse mitään laskea. Hommat tehdään mutu-tekniikalla ilman vastuuta saatikka avoimmuutta. Pimeästi vain niinkuin karstuset ....


      • JaSaarijärviEi
        Jkjkjh kirjoitti:

        Ei Karstulassa tarvitse mitään laskea. Hommat tehdään mutu-tekniikalla ilman vastuuta saatikka avoimmuutta. Pimeästi vain niinkuin karstuset ....

        Niin näyttää tapahtuvan. Kuka selittää, miksi Karstula rahoittaa Kalmarin kuituverkkoa KSVV:n osakkaana??


      • Kiitos

        Karstula omistaa ja Kalmari rahoittaa osaltaan.


      • eikiitos

        Miten Karstula omistaa? Persaukinen houldingyhtiö ainakin 30 miljoonan velkoineen. Kuka ne miljoonat maksaa? Eihä sillä ksvvllä ole edes tuloja niin että sais menot maksettua.
        Siinä sitä omistajaa!


      • halpaaon
        eikiitos kirjoitti:

        Miten Karstula omistaa? Persaukinen houldingyhtiö ainakin 30 miljoonan velkoineen. Kuka ne miljoonat maksaa? Eihä sillä ksvvllä ole edes tuloja niin että sais menot maksettua.
        Siinä sitä omistajaa!

        Karstulan osuus tuosta 30 miljoonasta ei ole kuin muutama miljoona, joku 5-6 miljoonaa ehkä.
        Asukasta päälle vajaa puolitoista tuhatta, veronmaksajaa kohti joku 3000 euroa. Laajakaistan käyttäjää kohti joku 9000 -12000 euroa.


    • Pluffia

      Nämä Karstulan päättäjät pitää laittaa uudelleen koulunpenkille, ovat lintsanneet useammalta tunnilta kun hommat menee täysin perseelleen.

    • KiitosVaan

      Kuinka Kalmari rahoittaa suhteessa Karstulaan? Saarijärvi kun ei ole rahoittamassa Kalmarin hanketta lainkaan! Selvitätkö Kalmarin rahoituksen? Nyt en tarkoita sitten liittyjien maksuja.

      " Karstula omistaa ja Kalmari rahoittaa osaltaan. "

      • Kiitos

        Maksetaan tietysti vain liittymä ja käyttömaksut. Teillähän on edustaja yhtiössä ja säännöt ja liittymisehdot laaditaan siellä. Saarijärvi on päässyt eroon tästä puljusta eikä maksa enää mitään.


      • MuttaKunRahoaOn
        Kiitos kirjoitti:

        Maksetaan tietysti vain liittymä ja käyttömaksut. Teillähän on edustaja yhtiössä ja säännöt ja liittymisehdot laaditaan siellä. Saarijärvi on päässyt eroon tästä puljusta eikä maksa enää mitään.

        Juuri näin. Jos on uskomista Karstulan kunnan infon antiin, niin ainakin Karstula toimii vastoin omia kunniakkaita ohjeitaan. Kaappaus kunnan sivuilta - asuminen ja rakentaminen kertoo.......

        " Valokuituverkon rakentaa Karstulaan Keski-Suomen Valokuituverkot Oy. Keski-Suomen Valokuituverkot (KSVV Oy) rakentaa omistajakuntiensa alueella valokuituverkkoa. Nopea laajakaista - hankkeen mukaisella julkisella tuella. Yhtiö on aloittanut liiketoiminnan toukokuussa 2014. "


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1499
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      66
      1398
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      34
      1363
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe