Haimatulehdus

Riekko55

Nyt se iski. Kymmenen vuoden tissuttelun jälkeen. Viimmeinen vuosi lähes joka ilta 4-6 annosta. Olin viikon v..un kipeä. Ajattelin kuitenkin että en mene lääkäriin vaikka henki menisi. Minulla on käsitys että hoitoonmenolla olisi tehnyt enempi hallaa itselleen jatkossa. 10 vrk jälkeen enimmät oireilut katosi, helpotti. Kyllä nuo apteekin ilman reseptiä särkylääkkeet on kevyttä kamaa näissä mittelöissä. Viinanhimo katosi jonnekkin. Pariviikkoinen on kulunut perimmäisien kysymysten äärellä. Täysraittius...... niin, siihen se menee. Ei haittaa yhtään jos tämä lisää järkeä päähän. Olen jo vanha ukko. Loppuvuodet voi olla selvänä

22

733

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haiman.siirto

      Moni jatkaa vielä tuostakin kun kivut hellittää.

      • Eiköolekummaa

        Niin muuten yleensä jatkaakin.
        Tuosta säikähdyksestä on vielä pitkä matka täysraittiuteen, tai edes lopettamiseen.


    • nappigirl

      Vaihtoehtopäihteitä onneks löytyy.

      • faktaa.tänne

        Niin. Näitä "vaihtoehtopäihteiden" käyttäjiä näkee aika useasti kouristelemassa harhojen vallassa tuolla kaduilla. Jotkut kuvittelevat olevansa banaaneja ja "kuorivat" itseään (eli repivät ihoaan irti), jotkut kuvittelevat osaavansa lentää. Näitähän riittää. Alkoholi ei tuollaisia oireita aiheuta. Kun pää sitten alkaa selviitä tarpeeksi niin silloin alkaa rankat vieroitusoireet aivan kuten alkoholisteillakin. Sitä ei moni kestä.

        On tietenkin olemassa eräs "mieto", nimeltämainitsematon, huume mutta sekin aiheuttaa käyttäjissään harhaisuutta, psykoosia, yleistä hitautta ja muita vakavia oireita.


    • kokemusta_on1

      Haimatulehdus ei raitista.

      • Riekko55

        Kiitos urhoollisesta kannustuksesta, täällä on kyyniset tenukepit koolla . En häiritse enempää kiitos.


      • DokaamineOnHomojenHommaa

        Ehkei.
        Mut antaa se ainaki mahdollisuuden (koska kyl melkolailla KAIKKI lopettaa edes sen ajaksi!) fundeerata jatkosta iha keskenää, ja kerranki ihan selvinpäin!


    • Kossukalevi

      Sairaala voisi pelastaa henkesi, sillä kotona et saa tiputusta ja tarvittavia lääkkeitä. Lisäksi kivun yltyessä yht'äkkiä et kykene hälyttämään apua. Tiedän useita haimatulehduspotilaita, jotka on löydetty kotoaan menehtyneenä. Kaikesta päätellen ovat kärsineet jopa pari päivää tuupertuneena sohvalle.

    • entinenjuoppo

      Mihin sinä tarvitset alkoholia? Minä en tarvi enää mihinkään ja raitis elämä on 1000 kertaa antoisampaa ja mukavampaa.

    • Hengissäolenkiitossiitä

      Aina ei haimatulehdus ole alkoholista johtuvaa.Itse sairastuin haimatulehdukseen tammikuussa 2016.Lääkäri kyseli alkoholin käytöstä joka minulla minimaalista.4/5 aiheutuu alkoholista ja loput 1/5 muista syistä.Itselläni syy löytyi sappikivistä.Hoidettiin sitten sappi leikkauksella pois ja samalla haimasta neste kystat veks.Hyvälaatuisia olivat .Nyt vointi hyvä ja mahaani koristaa 20cm arpi.

    • Näinseoikeastion

      Edellinen kirjoittaja lienee itse tavan sontaseppo joka kuvailee itseään. Kyllä ihan lääkärin suusta kuulin diagnoosin.Keskity vaan hoitamaan omaa korvien väliäsi kuntoon äläkä tule tänne suoltamaan paskaa!

    • 1.........hoitsu

      Sontasepot valittaa aina sappikiviä. Joskus nyökytellään satusedän kanssa, sillä ongelmien takana paljastuu aina vähintään nuorena impattu tinneri tai liköörien maistelu alaikäisenä , joka raunioittanut terveyden, josta vanhemmiten aiheutuu juurikin sappikiviä ja muuta reistaa. Lisäksi useimmat näistä vaivoista kärsivät ovat vähintään mt-ongelmaisia tms. sosiaalitoimen kanta-asiakkaita. Yleensä pihtailu kipulääkkeen kanssa on tehokkain tapa estää sairauksia uusimasta. Terveydenhoidon ammattilaisena osaan jopa hoitaa krapulan lääkkeillä toisin kuin sontasepot ja mömmömaurit, joille se on ongelma.

      • ei.voi.olla.totta

        Minä puolestani olen intoleranssi-hoitaja-ammattilainen ja minä osaa hoitaa ripulia piereskelemällä. Toisin kuin te "terveydenhoidon ammattilaiset".


      • 1........hoitsu
        ei.voi.olla.totta kirjoitti:

        Minä puolestani olen intoleranssi-hoitaja-ammattilainen ja minä osaa hoitaa ripulia piereskelemällä. Toisin kuin te "terveydenhoidon ammattilaiset".

        Sama juju toimii krapulan kanssa. Hörppy kerrallaan eikä suuria annoksia torveen yhtäaikaa. Tosin vatsalle ystävällinen konjakki olisi parempi ripulin hoidossa, toisaalta sinun ripulisi johtuu sisuskalujen tuhoutumisesta ja köysiterapia on paras lääke keltatautiin, kuten myös avantosukeltaminen.


    • OlliL2

      Ei tätä asiaa ole syytä nähdä niin mustavalkoisena että joko tai. Lääkärit neuvoo automaattisesti haimatulehdus potilaalle sitä alkoholinkäytön lopetusta kuin robotit. Jos on oikeasti se joka vetää aina viinaa kaksinkäsin sammumiseen saakka niin ei auta muu kuin se täysraittius. Mutta kohtuukäyttäjäkin voi saada tulehduksen jos on vaikka lomalla ottanut enempi. Jo näin niin riittää hienosäätö annoksissa alaspäin ja vähemmän juomakertoja. Pitää opetella lopettamaan kun alkaa tulla nousuhumalaan.

    • Valkoinenleski

      Lopetella....kun tulee nousuhumalaan eli juuri kun meno alkaa paranemaan. Älä naurata.
      Totuus on juurikin, että tulehdus uusii herkästi. Ongelma on, että tulehduksen jälkeen tilanne muuttuu ja enää ei voi käyttää kohtuudella. Joka hyväksyy tämän ja on absolutisti selviää, joka uskottelee ettei saa uutta tulehdusta kohtuukäytöstä palaa sairaalaan ja 2. Tai 3. tulehdus tappaa. Monelle se ensimmäinen haimatulehdus on tappava.
      Jo lasillinen keskiolutta voi laukaista uuden tulehduksen. Edellinen kirjoittaja yrittää vakuuttaa itseään, että huolta ei ole, mutta hän leikkii venäläistä rulettia jo saunaoluensa kanssa.

      • OlliL2

        Ei se ole noin. Vaarallisia on nimenomaan suuret kerta juomingit, yli kymmenen annoksen menevät ja myös kaikenmoiset putket. Sellaisetkin lomat jolloin juodaan tyyliin 5 olutta/ pv mutta kun se tekee 6pv×5 eli 30 annosta viikkoon ja haimatulehdus ilman oikeaa ryyppäämistä on siinä. Lääkärit on laskeneet riskirajan alkoholinkäyttöön eikä turhaan, miehellä raja on 7 kertaannosta ja 24 annosta/ vk. Ihan päivänselvää on että kerran tulehduksen sairastanut ei voi kuitenkaan noita määriä juoda, sanoisin että 5 kerta annosta ja 12 annosta vk on raja jota ei ole viisasta ylittää.


    • mrLeijonaillalla

      Muutama olut illassa ei aiheuta haimatulehdusta, johtuu jostain muusta.
      Kuukausi selvinpäin ja saat taas tissutella.

    • TerveHaiman

      Olen usein miettinyt, että mitä näiden kuolevien sontaseppojen, keltaisten turvonneiden pallovatsaisten, mielessä liikkuu, kun makaavat viikkotolkulla vaipoissa kovissa kivuissa kaikki letkut kytkettynä , happiviikset, tippa-ja vatsaletkut. Miltä viimeinen pitkä krapula tuntuu sairaalan käytävällä korisevana kiireisten hoitajien ja omaisten hylätessä kuolemaan yksin , kenties empaattinen lääkäri määrää hengityksen lamauttavan morfiiniannoksen tai tesolid supon peräsuoleen. Suurin osa kituu loppuun saakka mätänevissä haaveissaan veren tihkuessa ihosta läpi. Monesti 30 vuotiaat menevät shokkiin itkien ja parkuen , koska ajatus lopullisesta kuolemasta pelottaa. Osa näkee demoneja, hämähäkkejä yms. delirium tremens näkyjä aina tajunnan sammumiseen saakka. Nämä huolettoman suurkuluttajat löytävät kaikki itsensä ym. paikasta ennen eläkeikää.

      • albania

        mutta sinäkin selvisit ? laitoitko noiden jälkeen korkin kokonaan kiinni?


      • Ollil2

        Tervehaiman raportti EI voi olla muuta kuin omakohtainen kokemus. Niin yksityiskohtainen se on. Seurauksena ilmiselvästi ikuinen paha trauma.


    • Taisinerehtyä

      Mä olen aina luullut, että vatsassa on paljon turhia elimiä kuten haima ja munuaiset. Mä ajattelin, että maksa on se, mikä on tärkeä ja muut turhaa roinaa, mutta ei se taidakaan olla niin?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      62
      1214
    2. Suhun ihastuminen oli liikaa mulle ...

      Se meni jo sairauden ja sekavuuden puolelle. Oisin tehnyt melkein mitä vain, että saisin sut ja se ei ole tervettä. Vars
      Ikävä
      34
      1020
    3. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      63
      1010
    4. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      26
      1007
    5. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      69
      955
    6. Onko kaivattunne puhelias

      Vai hiljainen hissukka.
      Ikävä
      46
      941
    7. Jiille kysymys

      Oletko kuitenkin mennyt eteenpäin ja sinulla joku uusi nainen kuvioissa? 🥹
      Ikävä
      73
      892
    8. Suomussalmen mustalaiset

      Uutena suomussalmelaisena mietin, että millasta porukkaa ovat?
      Suomussalmi
      17
      870
    9. Oletko mielestäsi kaivattusi

      ihannetyyppi ulkoisesti?
      Ikävä
      56
      852
    10. Minkälaiset hiukset

      kaivatullasi on? Miehellä Kenties ananas, puolikalju jne jne Naisella kenties vaaleat kiharat jne jne
      Ikävä
      27
      836
    Aihe