Mitä tämäkin on?

kärsiskö

Alle kakskymppisellä pojalla on ollut ongelmia poliisin ja oikeuslaitoksen kanssa. Kaksi kertaa saanut ehdollisen tuomion. Hänet on psykologin toimesta testattu varsin laajasti. Mitä tuloksia tiedän niin kunnianhimoinen, helposti haavoittuva, lyhytjännitteinen ja muuta mitä en nyt muista. Onko syytä huoleen vai on nuoren miehen kasvukipuja kohti aikuisuutta?

5

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miesmoni

      Turhaan täällä kyselet sillä nämä eivät tiedä mitään.

    • ajattelen.siis.olen

      Jonkinlaiseen pahoinvointiinhan tuo viittaa. Ei rikollinen käytös ole normaaleja nuoruuden kasvukipuja, varsinkin kun se toistuu.
      Muutahan ei tuon perusteella kukaan voi sanoa, mutta selvästi apua poika kaipaa!

    • oma-perhe-on-paras

      Ongelmat poliisin kanssa on seurausta muista ongelmista, jotka ovat olleet olemassa aikaisemmin.
      Mitä ne ovat ? Sen selvittäminen auttaisi.
      Psyologi voi tehdä johtopäätöksiä ja luonnekuvauksia, mutta mikä arjessa/kotona/koulussa on tuottanut niitä ongelmia, se on kai ratkaisun avain ?
      Pitää puhua lapselleen niinkuin ihminen ihmiselle.

    • A.Goldworth

      Olen aidosti huolestunut nykyisestä tilanteesta Suomessa, jossa psykoottisiksi ja skitsofreenisiksi diagnosoidut ihmiset saavat liian heppoisin perustein avohoitoa lukitun mielisairaalan ulkopuolella. Psyykkinen sairaus ihmisellä ja sen aiheuttama irvokas käytös johtavat vakaviin pelon tunteisiin meille mieleltään terveille ihmisille tässä ylisuvaitsevaisessa yliliberaalisessa yhteiskunnassa. Suurimpiin pelkoihini kuuluu ajatella, kuinka psykoottiset ja skitsofreeniset ihmiset saavat vapaasti ilman seurantaa vaeltaa kaduilla meidän tervejärkisten edes pystymättä tunnistamaan psyykkisiä häiriöitä sairastavia ihmisiä.

      Mielestäni Suomeen olisi saatava laki, joka mahdollistaisi viranomaistahojen ennältäehkäistä psykoottisten ja skitsofreenisten ihmisten rikoksia.
      - Suomeen olisi saatava "tarkkailumääräyslaki" jonka mukaan psykoottisille ja skitsofreeniseksi diagnosoiduille ihmisille olisi mahdollista viranomaisvoimin toteutettava "tarkkailumääräys"
      -- jonka mukaan avohoitoon päästetty psykootikko tai skitsofreeninen olisi ympärivuorokautisessa viranomaisten valvonnassa, kuten poliisisaattuein liikkuessaan kotinsa ulkopuolella, jolla pyrittäisiin estämään skitsofreenisen tai psykoottisen karkaamista rekisteröidyltä tarkkailualueetaan. Laki myös edellyttäisi skitsofreenistä tai psykootikkoa ilmoittamaan viranomaistaholle 24 tuntia ennen, aikeistaan poistua kodistaan terveiden ihmisten ilmoille. Näin voitaisiin ennaltaehkäistä skitsofreenisen ja psykootikon mahdolliset väkivalta- ja seksuaalirikokset ja pystyttäisiin säätelemään skitsofreenisen ja psykootisen oikeuksia poistua kodistaan mikäli siinä tilanteessa olisi epäilyä sairaan syyllistyä väkivalta- tai seksuaalirikokseen.
      -- skitsofreenisen ja psykootikon ihmiskontaktit asetettaisiin viranomaistahon tarkkailun alle, jossa skitsofreenikon olisi anottava viranomaisilta lupaa 24 tuntia ennen tapaamista henkilön kanssa, joka ei ole sairaalle sukulainen tai terveys- tai järjestysviranomainen. Myös jokainen ihminen, jonka kanssa skitsofreeninen tai psykootikko haluaa aloittaa keskustelu-tarkoitukseen liittyvän ihmissuhteen, tätä ihmistä olisi viranomaisten toimesta informoitava skitsofreenisen tai psykootikon mielisairausdiagnoosista ja kirjallinen suostumus keskustelukontaktiin sairaan kanssa. Seksualisiin suhteisiin skitsofreenisen ja psykootikon olisi myös anottava lupa 24 tuntia ennen seksiaktiin ryhtymistä viranomaistaholta, jossa sairaan seksiparterilta olisi saatava kirjallinen hyväksyntä ryhtymisestä seksisuhteeseen skitsofreenisen tai psykootikon kanssa.
      Seksin aikana läheisessä huoneessa olisi myös oltava seksiaktia valvova viranomainen, joka voisi ajoissa puuttua ja lopettaa seksiaktin mahdollisesti eskaloituessa mieleltään terveen uhrin raiskaukseen.
      -- skitsofreenisen tai psykootikon olisi mielenterveydellisesti kestettävä tarkkailumääräyksen mahdollinen vuoto julkisuuteen ja olisi ilmaannuttava ja kestettävä nöyryytys joka tapahtuu julkisessa käräjäoikeuden istunnossa jossa tarkkailumääräys lausutaan. Skitsofreenisen ja psykootikon on mielenterveydellisesti kestettävä tarkkailymääräyksensä aiheutama mahdollinen negatiivinen julkisuus ja sosiaalinen paheksunta terveiltä ihmisiltä, sillä uhalla että sairas laitetaan takaisin hoitoon lukitulle suljetulle osastolle.
      -- tarkailumääräyksen rikkomisesta seuraa enintään 5 vuotta pakkohoitoa valtion vankimielisairaalassa ja tulee vaatimaan raskaammat perustelut seuraavalle avohoitojaksolle tarkkailumääräys-lähetteellä. Samalla sairaan skitsofreeninen tai psykoottinen diagnoosi todetaan psykiatrin toimesta loppuelämäksi parantumattomaksi laadultaan ja sairaan todettu diagnoosi voidaan vuotaa julkisesti joukkotiedoitusvälineiden kautta yleisön tietoisuuteen.
      -- skitsofreenisen ja psykoottisen olisi anottava viranomaisilta lupa poistua tarkkailualueltaan ja mikäli sairaan tahtoessa muuttaa pois Suomen valtion alueelta, sairaan olisi anottava tähän lupa Suomen korkeimmalta tuomioistuimelta ja muuttaessa Suomesta ulkomaille skitsofreenisen ja psykootikon olisi ilmoittauduttava paikallisille viranomaisille Suomesta saadusta tarkkailumääräyksessä, jossa tarkkailumääräystä pyrittäisiin toteuttamaan ulkomaan kansalaisten ja heikkojen ihmisten turvallisuudeksi maan parhaalla tavalla paikallisten lakien mukaan.

    • kärsiskö

      Heikko itsetunto oli myöskin. Pojassa on paljon hyvää, sanoo psykologi. Mitenhän sen osaisi kannustaa esille? Tuo lausunto, paljon hyvää on osuva ja tukea antava ainakin minulle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe