Rautavaara - kielteisyys, sitäkin on

kokemustakohtelusta

Rautavaaran facebook-sivulla ei saisi kielteisyyttä tuoda esille. Miksi? Sehän on totuuden vääristelyä. Toisaalta siihen on totuttu Rautavaaralla.

Joskus tuntuu, että Rautavaaralla on oma lakinsa, jossa ei Suomen lailla ole mitään tekemistä. Toisaalta viime aikoina siihenkin on kiinnitetty valtakunnan tasolla huomiota ns. Lex Kittilän kautta. Valtio voi ottaa kunnan hallintaan, mikäli päätöksenteko ei ole lainmukainen. Lakia ei vielä ole käytetty. Saisi nähdä, missä joudutaan käyttämään. Syyteharkinnassa on myös kunnallisia päätöksentekijöitä epäiltynä laittomista päätöksistä. Aika näyttää, mihin se johtaa. Toivottavasti suitsii niin poliitikkoja kuin virkamiehiä päätöksissään.

Rautavaaralla löytyy hyvä esimerkki viime vuosilta huonosta ja kyvyttömästä hallinnosta. Siitä on arkistoissa paljon tietoa ja Aluehallintoviraston (AVI) käsittelyratkaisu. Kunta eli päättäjät eivät kyenneet tekemään päätöksiä ilman AVI:n asettamaa uhkasakon uhkaa. Asiaa käsiteltiin kunnassa useita vuosia ja välteltiin totuuksien kertomista tai kerrottiin muunneltua totuutta. Tämä johtui siitä, kun oli "luurankoja" kaapissa ja taisivat jäädäkin sinne vai yritetäänkö kiireen vilkkaa haudata uusilla päätöksillä. Sen jälkeen tuli mainittu AVI:n käsittelyratkaisu määräyksineen perustaa valvontaryhmä sen vaatimien toimenpiteiden seuraamiseksi. Senkin toiminta lähti kangarrellen käyntiin ja jossa lähinnä keskityttiin miettimään toimintatapoja uusille työntekijäin painostuskeinoille.

Tämän asian julkituloa pelättiin kunnantuvalla tosissaan. Olisihan se ollut huonoa julkisuutta kunnalle niin hallinnollisessa mielessä kuin työnantajanakin.

Koko ruljanssi lähti alun perin liikkeelle yhden työntekijän jouduttua suunnattoman painostuksen, epäasiallisen ja epätasa-arvoisen käsittelyn kohteeksi niin poliittisessa päätöksenteossa kuin virkamies-ja esimiestasolla.

Samaan aikaan kunnassa oli muitakin työnjohdollisia ongelmia.

Jokunen näistä päättäjistä ja virkamiehistä on edelleenkin vallassa ja porskuttelevat niin kuin ei mitään olisi tapahtunut. Kolkuttaakohan joskus edes oma tunto vai onko paatuneisuus saanut vallan jäädäkseen ihmismieliin?

Tällaista on meno ollut Rautavaaralla. Onkohan vieläkin?

Hyvin hävettävää toimintaa!

12

602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiusaamista

      Työpaikkakiusaaminen on vakava asia. Sitä ei saa hyväksyä missään eikä missään muodossa. Sitä on kaikenlainen eriarvoistava ja epäasiallinen kohtelu.

      Valitettavasti sitä esiintyy jopa julkishallinnossa sekä valtiolla että kunnilla.

      Rautavaaran kunta on hyvä esimerkki, minkälaista on epäarvoistava ja epäasiallinen kohtelu työntekijää kohtaan.

      Hahaaaaaa-kommentti on tosiaan epäasiallinen eikä kuulu tämän otsikon alle.

    • eijohdonmukaista

      Ihmiset, jotka ovat olleet luomassa pahoinvointia, ovat ensimmäisinä vaatimassa vain positiivisten asioiden julkituomista.

      Helppo on ymmärtää yskä, kun tuntee taustat.

      • tosiasiatjulki

        Kyllä nyt meuhkataan fc:ssä Rautavaarasta, kun on kerran onnistuttu pääsemään valtakunnan uutisiin muussakin kuin kielteisessä mielessä. Hyvä niin välillä!

        Ei kuitenkasn unohdeta, minkälaista on joutua työpaikkakiusaamisen ja painostuksen kohteeksi Rautavaaran kunnassa ja nimen omaan kunnan organisaation taholta.

        Eläkeläisenä niinkin menee asua siellä, jos ei kaipaa kovin paljon muuta kuin luontoa ja pakollista murua rinnan alle. Kunnanhoteisiin joutuessaan erilaisiin hopeapajuohin eli ns. palvelutaloihin alkaakin sitten rahastus kunnan piikkiin ja ennen kuolemaa saattaa päästä ns. saattohoitoon, joka on saattohoitoa vain nimessä. Todellista saattohoitoa saa vain oikean terveyskeskuksen vuodeosastolla, jollaista ei Reutavaaralla edes ole, lähin kai Kaavilla.

        Se siitä hehkutuksesta! Nämä asiat on syytä huomioida eläkeläisen ennen kuin lähtee uutisissakin mainitun houkutuksen perässä, kalliiseen, uuteen pientaloon Rautavaaralle. Parikymmentä vuotta vanhoja omakotitaloja saa paljon huokeammalla Rautavaaralta.


    • JonnanKuhtaja

      Luin just sen kuntapomon leuhkinnat: Kuopiossa (Nilsiässä) viestitellään kuntapomon mukaan savumerkeillä, kun R-vaaralla on valokuitu! No joo, on se. kuitufirma on lähes konkurssissa ja R-vaara maksumiehenä.
      Se kuntajohtaja on just samanlainen paskanjauhaja kun muutkin r-vaaralaiset. Tulee meille aikoinaan työn perässä poismuuttaneille kalliiksi. R-vaara on ja pysyy punikkien ja muiden persaukisten reservaattina.

    • painostustaon

      Joskus tuollaiset edellä mainitut ylilyönnit, kuten tuo nilsiäläisille (kuopiolaisille) tarkoitettu savumerkkiviestitys, on luokiteltava poliittiseksi viestinnäksi. Sehän on tavanomaista niissä piireissä.

      Rautavaaran fc:ssä on muutamassa postauksessa mainittu kunnanjohtajan savustamisesta. Sellaista on pidetty jopa höpöhöpö-puheena. Kirjoittaja on joko tahallaan tai tuntematta tosiasioita leimannut ne höpöhöpö-puheiksi. Noinhan se ei ole.

      Rautavaaralla on ollut kai kuusi kunnanjohtajaa. Ensimmäinen tavanomaisesti siirtyi toiseen kuntaan kunnanjohtajaksi. Sen jälkeen, ehkä postauksessa mainittua kahta lukuunottamatta, on ollut kyseessä eriasteinen painostus.

      On ollut erotusmanööveriä, on ollut palkanalennusyrityksiä ja on annettu jollekin varotus.

      Eräällekin kunnanjohtajalle esitettiin kerran 200 euron palkanalennusta. Se nyt oli naiviuden huippu, eikä mennyt läpi. Käsiteltiinhän se kunnanelimissä, mutta ei olisi tainnut tuo palkanalennus mennä aivan pykälien mukaan, joten siitä luovuttiin ennen kovempaa valitusrumpaa. Tämä kertoo siitä, mikä on ollut rautavaaralainen laintuntemus kunnallisessa päätöksenteossa.

      Nykyiselle kunnanjohtajalle puuhailtiin kerran huomautus vai oliko se jopa varotus. Julkisuuteen tulleet varotuksen syyt olivat aivan naurettavia. Niistä kyllä fc:ssä joku kunnantyöntekijä "hehkutti" sen kuin ehti ja kiitteli kunnanhallitusta ryhdikkyydestä. Taidettiinpa siitä samalla tavalla kirjoittaa paikallislehdessä. Taisi silläkin kertaa olla kirjoittajat vai liekö sama kirjoittaja olla joko todella pihalla asioiden kulusta tai lämpimikseen kirjoitella aiheesta sillä tavalla. Varotus tosiaan tuli kunnanjohtajalle äänestyspäätöksen jälkeen. Keskustalaiset ja osa vasemmistoliittolaisista äänestivät varoituksen puolesta, muut joko äänestivät vastaan, tyhjää tai olivat poissa kokouksesta eli olihan se jonkinlainen tynkävarotus.

      Muita kohtaan kyllä on savustus-ja painostusyrityksiä ollut ja taitaa olla tälläkin hetkellä. Se on sitä "rautavaaralaista oikeudenmukaisuutta" ja jossa painostajat vaan jatkavat ja keräilevät säteitä päänsä päälle.

      Nykyinen kunnanjohtaja kaikesta huolimatta toimii viimeisen päälle kunnan etujen ajajana. Siitä on todisteita erinäinen määrä. Toivottavasti hän voi jatkaa kunnan johdossa vielä pitkään.

    • etuajassaeläkkeelle

      Rautavaaralla on tapana joillakin virkamiehillä ja ehkä poliitikoillakin ruveta painostamaan tai hiostamaan tai ajamaan työntekijää ennenaikaiselle eläkkeelle tai muuten vain puhumaan eläkkeelle lähestyvän ennenaikaiselle eläkkeelle siirtymiestä.

      Merkillistä touhua tuo rautavaaralainen eläkkeelleajaminen!

      Valtakunnassa kehotetaan ja korostetaan korkeimmasta poliittisesta johdosta lähtien ja valtakunnan eläkekustannusten kasvamisen vuoksi kaikkia jatkamaan työssä mahdollisimman pitkälle. On muistettava, että lopullinen eläkeikä on maassamme 68 vuotta ja päättäjien puheista päätellen sekään ei riitä.

      Tuota taustaa vasten tuntuu oudolta tuo rautavaaralainen tapa painostaa ja kehottaa ihmisiä lähtemään eläkkeelle ennen lopullista eläkeikää, vaikka kuinka virkeitä olisivat työssä. Siellä jopa uhkaillaan ja pelotellaan eläkeikää lähestyviä ns. palikkatesteillä eli työkykymittauksilla. Tuo nyt on moraalisesti väärin, mutta Rautavaaran kunnanhallinnossa ei termiä "moraali" joko tunneta tai sitten toiminta ei ole tuon termin mukaista.

      Varsinaisesti ei tietenkään tunnusteta tuollaista painostusta; sehän on ikärasismia ja näin ollen kiellettyä. Järjestetään vaan työtehtäviä työnjohdollisilla toimilla niin hankaliksi ja voimille käyviksi, että henkilö sairastuu ja sitä kautta poistuu kuvioista, joko eläkkeelle tai muuten pois. Näin on toimittu ja toimittanee nykyäänkin.

      Henkilökunnan nyt vain ei tule alistua tuollaisen painostuksen edessä. Ammattiyhdistyksenkin tulee ryhdistäytyä ja puolustaa henkilöstöä. Sen toiminta on viime vuosina ollut aika hampaatonta ja myös osaamatonta tuon tapaisissa kysymyksissä. Jospa hekin vähän terästäytyisivät.

      • Essukka

        Olen kuullut että muutamaa henkilöä muka ensin painostettiin jäämään eläkkeelle, vaikka itse ei olisi halunnut. Sitten kun Hän itse halusi, ei muka olisi sitten päästetty. Olen huomannut, että monessa muussakin asiassa jotkut kääntää kelkkansa toisinpäin. Ensin ollaan mm. lukion säilyttämisen kannalla ja sitten kun päätetään lukio säilyttää , sitten valitetaan, että näin on päätetty ja tämän kanssa on elettävä !!


    • pahakuuluukauas

      Lukekaapa tämä ketju alusta lähtien. Sieltä löytyy totuus rautavaaralaisesta tavasta hoitaa henkilöstöasioita.

      Tapaus, josta kerrotaan, käynnistyi noin 10 vuotta sitten ja päättyi vasta vajaa pari vuotta sitten henkilön irtisanoutumiseen.

      Monien epäasiallisesti käsitellyn työntekijän työkaverit ( ei kaikki) ja ammattiosaston edustajat osallistuivat moiseen käyttäytymiseen. Se kertoo heidän käyttäytymistavoistaan. Kaiken huippu oli, kun eräs nuorimpiin kuuluva lopetti jopa tervehtimisen. Kaikki dokumentit ovat tallessa, väittipä ammattiosasto mitä tahansa. Ammattiosaston toiminta kaikkein eniten on ihmetystä herättänyt - laajemminkin.

      Ihmettelen, miten eri asioihin osallistuneet tahot ilkeävät vielä näkyvästi kirjoitella ja valittaa asioista.

      Rautavaarallahan ei osata hävetä eikä katua pahoja tekoja. Niin paatunut on ihmismieli.

      Nämä asiat eivät unohdu, vaikka siellä moni niin luulee.

      • työtoverituomioistuin

        Tuohon edellä mainittuun, kunnan kannalta amatöörimäisesti hoidettuun juttuun liittyy monenlaisia lausumia.

        Työnantajahan vei asioiden käsittelyn "työtoverituomioistuimeen", mitä se ei olisi saanut tehdä aluehallintovirastonkaan mukaan.

        Joka tapauksessa niin pitkälle oli menty, että eräskin "työtoveri" oli kunnanjohtoa tuntevaa kaveria kehottanut viemään viestiä kunnanjohtoon, jotta kiusattu työkaveri tulee käskeä eläkkeelle. Merkillisintä tässä oli, että kehotuksen antanut "työtoveri" tapasi hyvin harvoin tuota kiusattua ja työnantajan epäasiallisesti kohtelemaa työyhteisön jäsentä. Käytännössä hän ei juuri tuntenut eikä noiden tapahtumien jälkeen harvoin tavatessaan edes tervehtinyt työnantajan epäasiallisesti kohtelevaa työkaveria.

        Näin pitkälle oli työnantaja mennyt. Se kertoo kaiken tuonkin kunnan työyksikön toiminnasta. Jo alkeellisimpiin työnjohtotaitoihin kuuluu, että esimies tai esimiehet eivät sotke muita työntekijöitä jonkun työntekijän asioiden käsittelyyn.

        Tämä kertoo kaiken Rautavaaran kunnan esimiestyöskentelystä. Se on alle kaiken arvostelun.


      • Anonyymi
        työtoverituomioistuin kirjoitti:

        Tuohon edellä mainittuun, kunnan kannalta amatöörimäisesti hoidettuun juttuun liittyy monenlaisia lausumia.

        Työnantajahan vei asioiden käsittelyn "työtoverituomioistuimeen", mitä se ei olisi saanut tehdä aluehallintovirastonkaan mukaan.

        Joka tapauksessa niin pitkälle oli menty, että eräskin "työtoveri" oli kunnanjohtoa tuntevaa kaveria kehottanut viemään viestiä kunnanjohtoon, jotta kiusattu työkaveri tulee käskeä eläkkeelle. Merkillisintä tässä oli, että kehotuksen antanut "työtoveri" tapasi hyvin harvoin tuota kiusattua ja työnantajan epäasiallisesti kohtelemaa työyhteisön jäsentä. Käytännössä hän ei juuri tuntenut eikä noiden tapahtumien jälkeen harvoin tavatessaan edes tervehtinyt työnantajan epäasiallisesti kohtelevaa työkaveria.

        Näin pitkälle oli työnantaja mennyt. Se kertoo kaiken tuonkin kunnan työyksikön toiminnasta. Jo alkeellisimpiin työnjohtotaitoihin kuuluu, että esimies tai esimiehet eivät sotke muita työntekijöitä jonkun työntekijän asioiden käsittelyyn.

        Tämä kertoo kaiken Rautavaaran kunnan esimiestyöskentelystä. Se on alle kaiken arvostelun.

        Onko tämä poliisiasia?


      • Anonyymi
        työtoverituomioistuin kirjoitti:

        Tuohon edellä mainittuun, kunnan kannalta amatöörimäisesti hoidettuun juttuun liittyy monenlaisia lausumia.

        Työnantajahan vei asioiden käsittelyn "työtoverituomioistuimeen", mitä se ei olisi saanut tehdä aluehallintovirastonkaan mukaan.

        Joka tapauksessa niin pitkälle oli menty, että eräskin "työtoveri" oli kunnanjohtoa tuntevaa kaveria kehottanut viemään viestiä kunnanjohtoon, jotta kiusattu työkaveri tulee käskeä eläkkeelle. Merkillisintä tässä oli, että kehotuksen antanut "työtoveri" tapasi hyvin harvoin tuota kiusattua ja työnantajan epäasiallisesti kohtelemaa työyhteisön jäsentä. Käytännössä hän ei juuri tuntenut eikä noiden tapahtumien jälkeen harvoin tavatessaan edes tervehtinyt työnantajan epäasiallisesti kohtelevaa työkaveria.

        Näin pitkälle oli työnantaja mennyt. Se kertoo kaiken tuonkin kunnan työyksikön toiminnasta. Jo alkeellisimpiin työnjohtotaitoihin kuuluu, että esimies tai esimiehet eivät sotke muita työntekijöitä jonkun työntekijän asioiden käsittelyyn.

        Tämä kertoo kaiken Rautavaaran kunnan esimiestyöskentelystä. Se on alle kaiken arvostelun.

        Tuttua toimintaa. Eipä mitään höpö höpö juttuja. Näin saa jatkua vuosikymmeniä. Kielletään kunnassa työsuojelun puuttumasta.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1819
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      82
      1606
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe