Jokainen työtön on vaarassa menettää etuutensa

Ansa_työttömille

http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005370824.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=e9a5b6c4b6c22dd41efe8c5e74b5bf4b

Olen ollut alle kaksi viikkoa työttömänä, mutta työnhakuni lakkasi jo – te-palvelun kikkailu tekee työttömäksi ilmoittautumisesta sietämättömän vaikeaa
Jokainen työtön on vaarassa menettää etuutensa, jollei huomaa ilmoittautumisen vaativan tuplailmoittautumista.
HALLITUKSEN kaavailemat työttömien aktivointi­toimenpiteet kohtelevat työttömiä epäoikeudenmukaisesti. Olen ollut alle kaksi viikkoa työttömänä. Sappeni kiehahti, kun huomasin, miten jo työttömäksi ilmoittautumisesta on tehty sietämättömän vai­keaa.

Sähköisessä te-palvelussa oman työnhaun päivittäminen ja työnhakijaksi ilmoittautuminen ei enää riitä, vaan jokainen työtön on vaarassa menettää etuutensa, jollei huomaa ilmoittautumisen vaativan tupla­ilmoittautumista.

Ilmoittaessaan itsensä työttömäksi kansalainen on alle­kirjoittanut sähköisessä palvelussa, että hän on työtön eikä tiedossa ole muutosta elämän­tilanteeseen. Lähettäessään työnhakunsa hänen tulisi kuitenkin lukea erityisen tarkasti te-toimiston tiedoksianto, jossa kerrotaan, että työnhaku tulee uusia. Kohdallani se olisi tullut uusia neljä päivää siitä kun olin ilmoittautunut palvelussa.

Sähköisistä te-palveluista on tehty varsinainen aikuisten leikkikenttä, jossa työttömän tulee huomata, että häneltä vaaditaan myös lyhyen aikavälin ­sisällä suunnitelmaehdotus, palvelutarpeen arvio ja cv:n päivittämistä. Nämä asiat hänen tulee huomata tehdä erikseen, sillä ne eivät kuulu varsinaiseen työttömäksi ilmoittautumishakemukseen, mutta ne ovat silti työttömyysetuuden ehtona.
Te-palvelut eivät lähettäneet minulle kirjettä, että työnhakuni pitäisi päivittää jälleen neljän päivän kuluttua. Näin ollen tiedoksianto jäi ainoastaan sähköiseksi, ja kotiin saapui kirje, jonka mukaan työnhakuni ei ollut enää voimassa. Tästä lausunnosta ei voi valittaa.

Todennäköisesti lukuisat työttömät menettävät ainakin osan työttömyysetuudestaan ­tämän kikkailun vuoksi. Lisäksi sähköisen palvelun epäselvyys ja työttömäksi ilmoittautumista koskevien muutosten heikko ­informointi vaarantavat oikeusturvan.

Alkuperäinen toiveeni oli ­nopea työllistyminen – jopa niin, ettei työttömyysetuutta olisi tarvinnut edes hakea. Saatuani nyt keppiä minusta tuntuu siltä, ettei hallituksemme luota työttömiin. Asia taitaa ­olla samoin myös toisinpäin: kansalaiset eivät luota hallituksen työllistämispolitiikkaan.

Lyhytaikaisesti työtön

17

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työtön_jo_2v

      Itse jäin työttömäksi 2v sitten, yli 60v. Oltuani 40v kokoaikaisesti työelämässä. Meillä oli iso osa akateemista työtöntä jotka jo silloin sanoi että työttömyysilnoituksen täyttö on tosi vaikeaa ja haastavaa. Ohjeistus on liian heikko. Jään eläkkeelle puolen vuoden päästä. Valtio maksaa työttömyyskorvaukseni koska olin valtiolla töissä. Työpaikka meni yritysmuotoon ja pesi kätensä maksuista. Minulle soitellaan ja patistetaan hakemaan työtä. Koulutukseni ei riitä tämänpäivän haasteisiin työelämässä. Esim. englantia en ole koskaan opiskellut koska saksa oli silloin toinen kieli.
      Eikö olisi järkevää tehostaa nuorten työllistymistä eikä eläkkeelle jääviä patisteta työnhakuun. Olen osatyökyvyttömyyseläkkeellä enkä enää selviäisi vanhasta työstäni kun sormet on jäykät ja reuman runtelemat.
      Koko työttömyysaikana en ole kasvokkain nähnyt yhtään "työttömyystoimiston"henkilöä. Eikä täällä toimistoja ole.

      • aktiivi-ikä-erilainen

        Niin, kyllä sinä olet jo työsi tehnyt.
        Toivottavasti selviät eläkkeelle ja saat huilata välillä.


    • vaisilleen

      Olin Te-palvelun sivuilla ja heti pystyi chattaamaan ja siinä kysyinkin kun olin kirjautunut sisään, että onko minulla mitään tehtäviä avoinna? Vastasi melko pian että ei eli nyt en ymmärrä ap. aloitusta.

      • työtön--

        Apinan aivot, prässäävät vanhoja ihmisiä


    • Jahhast

      "tulisi kuitenkin lukea erityisen tarkasti te-toimiston tiedoksianto, jossa kerrotaan.." No eihän se työttömäksi ilmoittautuminen tai työttömyyskorvauksen (=etuuden) saaminen niin tärkeää ole etteikö lukisi maltilla ohjeita kunnolla. Haloo!

    • ikävä-olla-heittosäkkinä

      Nykyisin työttömiä pyritään saamaan käräytetyiksi sopimuksia käyttämällä. Esim. olet sopinut työkkärin kanssa nettiallekirjoituksellasi että :
      "
      1.
      Haen aktiivisesti työpaikkoja eri työnhakukanavia apuna käyttäen sekä osallistun TE-palvelujen järjestämiin soveltuviin rekrytointitilaisuuksiin.
      "
      Eli jos täti kysyy; "oletko käynyt TE-palvelujen järjestämissä rekrytointitilaisuuksissa"?

      Vastatessai en, niin karenssi pamahtaa riippuen siitä, kuinka tulkitaan kohta "soveltuviin rekrytointilaisuuksiin".

      Ennen oli ainakin niin, että piti tullu osoitus johonkin tilaisuutteen missä esim. uusittiin työnhaku. Mutta nyt on epäselvä asia, kun menetellään tuon soveltuvilla rekrytointitilaisuuksilla.

      • fgnfgnfgnfng

        "Mutta nyt on epäselvä asia, kun menetellään tuon soveltuvilla rekrytointitilaisuuksilla. "
        Tuota on muistaakseni useampi kysellyt TE:stä etteivät ole pakollisia jos ei ole erillistä osoitusta.
        Aktiivimalli ei ole vielä käytössä joten työpaikkojen hakua ja rekryjä ei mielestäni vielä tarvitse todistaa.


      • yyttu

        Minä en ole ikinä ollut missään rekrytilaisuuksissa.Millasii ne on?Onko siellä oikeita työnantajia vai pelkästään jotai vuokrafirmojen edustajia?


    • onko-laiton

      ahlimpullahin alaiset ovat ottaneet käyttöön uuden innovatiivisen ratkaisun työttömyys TILASTOJEN kaunistelemiseksi. kuten ketjun aloittaja on kirjoittanut.
      VAROKAA ansaa ja TARKISTAKAA mollista työnhaun voimassaolo.

      http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005375520.html

    • SillanKaiteeltaSiiville

      En tiedä onko ihan kaukana aiheesta huomioni mutta, mielestäni te-toimistossa yritetään jopa jollei suoranaisesti harhaan johtaa, niin ainakin yritetään saada niin sanotusti "löysät pois" (tiedätte mitä tarkoitan) käyttäen hyväksi ihmisten tietämättömyyttä tai ymmärtämättömyyttä.
      Itsekin kun ensi kertaa jouduin työttömäksi, menin tietenkin kilttinä vastaan ottamaan hanttihommia jonka seurauksena ansiosidonnaisesta lähti muutama sata vek. Alkujaan oli suunnitelmissa että opiskelen tuon ansiosidonnaisen turvin. Kun ilmaisin pettymykseni tapahtuneeseen työkkärivirkailija totesi suorastaan pilkallisesti että; vähemmänkin voisit saada.
      Miten tällainen voi ainakaan motivoida ihmisiä mihinkään kun suorastaan kävelytetään "suden kuoppiin" ? ?
      Olen kuitenkin aina tehnyt mielelläni töitä ja kerran kävi niin ettei terveys enää riittänyt, niin tuntuu että olen jotain ylijäämäväestöä, jolle ei ole muuta virkaa kuin joutua sairaalloisen organisaation kouriin, josta jotkut ovat keksineet itsellensä jopa bisneksen.

      • opintopöhkö

        Totta puhut, mut katsoivat opiskelijaksi alkuvuodesta. Sain toikan jouluksi ja oli ajatus olla työtön uudelleen jonkin aikaa ja jatkaa (ehkä) maisteriopintoja joskus. Menin sitten yhteen tenttiin lauantaipäivänä. Olisin voinut tehdä täyden työviikon ma-pe ja ylitöitäkin.

        En ole vieläkään saanut paperia, jolla voisin valittaa tuosta päätöksestä. Menetän sovitellun työmarkkinatuen ainakin 6kk:lta. Saa nähdä saanko karenssia sitten, kun tää homma loppuu. Nyt tienaan puurorahat ja vähän päälle, mutten ikuisesti.


    • sinisten-töppäyksiä

      linströmi on Pihalla kuin lumiukko, selitellessään oman ministeriönsä alaisuudessa tapahtuneita työnhaun katkeamisia. (alla lainaus demokraatti lehdestä)
      On kyllä vastuutonta toimintaa vierittää syy työttömälle tästäkin kyykytyksestä!


      "Siellä on paljon sellaisia ongelmia, että ihmiset eivät ole ymmärtäneet ohjeita, eivätkä asiakkaat osaa käyttää uusia sähköisiä palveluita. Tähän pitää panostaa edelleen, ja huoli otetaan vakavasti, hän vastasi kysymykseen siitä, miksi työnhaku katkesi".

      https://demokraatti.fi/tyonhaku-katkesi-yllattaen-monelta-lindstrom-tyottomat-eivat-nyt-vaan-osaa-kayttaa-uusia-sahkoisia-palveluita/

      • ärsyttävää

        No tuo "demokraatti" on varmaan sosiaalidemokraatti, eli kaiken pahuuden ilmestymä, joka on saanut suomen tähän tilanteeseen.
        Vihreät ja vasturit siinä lisäpainona vielä. Itketään nyt, kun itse on haluttu sosialisoida ja tappaa lypsävät lehmätkin.


    • päätäntävastuuuupuu

      Jahka nuo tahallan leikkiivät ihmiskohtaloilla. Josko saisi räpsästyä karenssin päälle. Unohtaavat tai ovat sen verran lpsuksia tuolta korvien välistä,jotta eivät ymmärrä tietämättömyyttää,kun eivät ole nähneet maailmaa,missä toimeentulovaikeudet jylläävät.

      Tässä maassa on ollut aika jolloin toimeentulo on ollut omissa harteissa ja vaikeata.Etenkin sodan jälkeinen poli on tuosta kärsiny mm. rintamamiehet ,jotka kodittonna notkuivat ja iman sosiaaliturvaa toimeentuloa hankkivat. Ihmiskohtalot eivät tuolloin olleet aian ruusuisia. Sillan alla elämää ,alkoholisoitumista ja väkivaltaa esiintyi runsaammin ,myös perheissä.

      Päätöksentko pitäisi olla harkittua ,sillä sillä on aina seuraamuksensa .Tuollainen leikkiminen jota tätänykyä harrastavat työttömiä kohtaan on edesvastuutonta ,eikä ole mistään kotoisin.

    • samalla-mitalla-takisin
    • etsitäänEtuuksia

      Etuudet alkavat käymään vähiin. On näet puoli maapalloa, josta ihmiset tulevat etsimään etuuksia. Afrikassa on elintaso sen verran huono, että suomalainen etuuspeli kiinnostaa kovasti, vaikka paperit hukkuisivat matkalla. Samoin koko lähi-itä etenkin islamilaisista valtioista on kiinnostunut näistä "etuuksista".
      Jokainen tajuaa, että ne rahat ovat loppu. Nytkään rahat eivät riitä ja pelkällä lainalla sitten maksetaan "etuuksia".
      Koskahan duunari tajuaa, että ay-liike kusetti oikein urakalla. Niitä rahoja ei ole, kun ay-liikkeessä on nostettu reiluja palkkoja kokoajan niillä "etuusrahoilla".
      Samoin taitaa olla koko eläkelaitos.

    • ppaapp

      Jokaisen työttömän ja työttömän sukulaisen pitää vaaleissa muistaa, että nykyiset hallituspuolueet ja ne loiset, soinilaiset, ovat työttömän pahimmat viholliset. Myös pienyrittäjät ovat joutuneet vaikeaan asemaan nykyisen hallituksen linjausten vuoksi.
      Ainut mahdollisuus on äänestää kantasuomalaisia arvostavaa perussuomalaista puoluetta. Sitä kautta saamme matuihin uhratut varat suomalaiste hyväksi.
      Vasemmistoliitto on siirtynyt kokoomuksen aisankannattajaksi ja vihreät ovat anarkistinen häiriöpuolue joka on myös kantasuomalaisia vastaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe