Rovion yleisanti ja osakkeiden loppuminen?

Vihainenlintuu

Hei,
Semmonen asia tuli mieleen että mitä tapahtuu yleisöannissa jos myytävät osakkeet loppuvat kesken?
Ja toinen kysymys, Rovio oli ilmoittanut että yleisöannin osakkeen merkkaus hinta on minimissään 10,25 euroa ja enintään 11,50 euroa per/osake. Mikä määrää osakkeen hinnan tuolta väliltä ?

19

1200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tipujaaa

      Jos osakkeita merkitään enemmän (ylimerkintä) kuin tarjolla oleva kokonaispotti on osakkeet jaetaan merkintöjen suhteessa eli jos merkkaat ja maksat alkuvaiheessa vaikka 100 kpl voit saada vaikka vain 50 kpl osakkeita. Merkintävaiheessa kun ilmoitat haluavasi esim. 100 osaketta maksat niistä etukäteen sen korkeimman merkintähinnan eli 11,50. Kun annin lopullinen hinta on päätetty saat liikaa maksamasi takaisin. Samoin jos saat annissa vähemmän osakkeita kuin alkuaan ilmoitit haluavasti. Tässä tod.näk. on niin kova kysyntä että anti ylimerkitään. Eli vasta jälkikäteen saat tietää paljonko osakkeita lopulta saat ja mihin hintaan. Sinulle palautetaan kyllä liikaa maksamasi määrä myöhemmin takaisin. En tiedä minkälaisen laskukaavan mukaan lopullinen osakkeen hinta lasketaan.

      • käkikukkuuu

        Lisätään vielä että antiesitteen mukaan osakkeita on merkittävä vähintään 100, eli kun alaraja on näin asetettu niin tämä määrä osakkeita pitäisi vähintään tulla jokaiselle. Ylimääräisiä osakkeita voikin olla sitten vaikeampi saada jaettavien kokonaismäärä huomioon ottaen...


      • JippiiJippiiJippiiJippii

        Tuleehan sieltä osakkeita ihan kivasti! 100 kpl ynnä ylittäviltä noin 50%! Onnittelut kaikille kanssapelaajille!


    • aavalaava

      Ei pidä paikkaansa että tulisi vähintään 100kpl. Remedyn kohdalla oli aivan mahdoton ylimerkintä, en muista missä suhteessa osakkeita sain mutta se jäi kauas silloisesta minimimerkinnästä.
      Monien listautumisien yhteydessä esiintyy sellaista typerää toimintaa että merkitään varmuuden vuoksi moninkertainen määrä osakkeita siihen nähden kuinka paljon niitä oikeasti haluaa juuri sen takia että jos se merkitään yli niin voi näin ennakoimalla saada edes sen haluamansa ja tämä taas johtaa siihen että he jotka merkkaavat minimin eivät saa kuin rippeet.

      • Vakuusvaje

        Minusta tuollainen ylimerkintä ei ole lainkaan typerää, jos sen avulla saa haluamansa määrän osakkeita. Päinvastoin on typerää olla varautumatta ja saada muutaman kappaleen miniannos kiusakseen. Tosin riskinä on se, ettei mitään ylimerkintää tulekaan ja sijoittaja saa koko merkityn määrän.

        Toinen juttu on sitten, miten järkevää näihin vanhojen omistajien myynteihin on ylipäänsä osallistua. Niiden yleistyminen on ainakin tähän asti merkinnyt suhdannehuipun läheisyyttä.

        Rovion omistajilta osakkeiden myyminen on tietysti ihan järkevä liike tällä hetkellä, mutta silti ihmettelen, miksi kaverit eivät rahastaneet silloin kun Angry Birds -menestys oli huipussaan. Miljardit olivat siinä hurmoksessa otettavissa kotiin, ja toista samanlaista täysosumaa tuskin enää sattuu samalle yhtiölle. Ihan Mikki Hiiren veroisesta keksinnöstä ei nimittäin ole kyse.


    • silmäaseman

      annissa oli kans minimimerkintä 100 ja sata kanssa tuli ja pikkusen päälle. Jokainen merkkaa osakkeita omien periaatteidensa ja oman likviditeettinsä pohjalta, onhan annissa yläraja ettei muutamat tosiökyt sentään kaikkea kahmi. Jokainen tavis pelaa kuitenkin samassa epävarmuudessa ja riskillä kun ei ole mikään markkinoita määräilevä "Soros", kukin kohdallaan arvioi mihin oma kantti riittää... Näistä anneista saa kokemani mukaan yleensä niin vähän osakkeita että käytännössä aina pitää ostaa myöhemmin lisää saadakseen haluamansa, tai sitten tyytyy osaansa, ihan kuinka kukin tykkää

    • Piensijoittaja

      Pörssipeliä varjostaa aina se epävarmuus ja se tekeekin siitä erittäin kiinnostavaa, siihen vain pitää omistautua. Aika nopeasti tuli annissa ylimerkintä vastaan. Kaupoissa saikin pitää kiirettä. Lopullinen hinta määräytyykin mutkien kautta ja mitä saa osakkeita käteen, vähän on Firma kohtainen.Kaupat ainakin meni läpi normaalisti ja lasku tuli. Pe pitäisi alkaa kaupan käynti pörssissä Pre-listalla ja 03.10.2017 sitten taivaallisella pörssiosakkeiden listalla.

    • Kyselijä212

      Mitäs porukka luulee että osakkeen arvolle tulee tapahtumaan kun listautuu? Itse uskon nopeaan nousuun mikä sitten tasaantuu. Voisiko tässä olla mahdollisuus tuplaamaan sijoituksensa nopeastikin?

    • ikänsäryypännyt

      Täällä on yksi onnellinen tuleva Rovion omistaja. Saa nähdä onko tämä kuin golfosake, joka tuottaa vain kuluja. Olen tyytyväinen, jos osakkeen hinta tuplaantuu samantien ylimerkinnän ja yli-innostuksen takia.

    • ikänsäryypännyt

      Eikös tässä ole kyse siitä, että suuromistajat ryhtyvät monimiljonääreiksi ja tuuppaavat isot osakepottinsa myyntiin, heti kun se tietyn aikarajan jälkeen on mahdollista.

      • Masattij

        Siitäkin on kyse. Mutta sijoittajan kannalta aivan sama kuka on yrityksen perustanut/omistanut. Tulevat voitot ratkaisee


      • VoittoLopullinen
        Masattij kirjoitti:

        Siitäkin on kyse. Mutta sijoittajan kannalta aivan sama kuka on yrityksen perustanut/omistanut. Tulevat voitot ratkaisee

        Voittojen tekeminen tolkuttoman kilpaillussa ja ainakin allekirjoittaneelle erityisen ennustamattomassa bisneksessä ei tule kovin todennäköisesti olemaan ainakaan vakaasti kehittyvää. Angry Birds -elokuvan, jolla tulosta onnistuttiin passelisti listautumista varten parantamaan, kakkososan (lämmittelyä niinkuin jatko-osat yleensäkin?) Rovio tekee Sonyn kanssa yhdessä, joten sieltä tulevat tuotot eivät tule enää täysimääräisenä Roviolle.
        Pelithän taas ovat vähän kuin musiikkibisnes, kukaan ei tiedä mistä tulee hitti ja mistä floppi. Sinänsä tuotteena peli on loistava jakelun ollessa halpaa ja asiakaskunnan ilmeisesti kasvaessa jatkuvasti älyluurien yleistyessä edelleen. Ja niinkuin joku jo totesikin, ihan Mikki Hiiren tasoinen hitti ei A-B taida olla. Ja koko ajanhan suunnitellaan ja kehitellään uusia houkutuksia kersoille - milloin on Turtlesit, milloin mutantti-ninja-kilpikonnat, milloin mitkäkin smurffit. Varsinaisia uusia kestohittejä on erittäin vaikea luoda - Mikki Hiiri klassikkona sen sijaan on ja pysyy.


    • VoittoLopullinen

      Pikavoittojen toivossa antiin osallistuminen näyttäisi olleen enemmän tai vähemmän yllättäen - noh, toiveajattelua. Näyttöjä tuloksentekokyvystä odotellessa...
      "Oikeastaan en halunnut myydä mitään", sanoi yhtiön suuromistajiin kuulunut Kaj Hed 211 M€ taskussaan - ei huono, taitaisi Uotis-Jorma sanoa.

      • Voitonteko_on_vaikeaa

        On auttamattoman myöhäistä lähteä menestystarinaan mukaan siinä vaiheessa, kun yrityksen parhaat tuntijat muuttavat omistustaan rahaksi. Mukana pitäisi olla _ennen_ menestystä. Silloin on mahdollista tehdä komeita, jopa järkyttävän suuria voittoja. Aivan kuten vaikkapa Hedin 200 miljoonaa.

        Tosin silloin pitää olla rohkeutta laittaa rahaa pikkuyritykseen, jolla ei ole välittömästi muuta annettavaa kuin toiveita. Niistäkin 99 % ehtii luhistua ennen maailmanmenestystä, koska yksi tällainen onnistunut Rovio vie asiakkaat ja kysynnän sadalta huonommalta yhtiöltä.


    • kahisevattuulipuvut

      Ei kannata olla huolissaan että osakkeet loppuu, Ensi viikolla niitä saa paljon halvemmalla. Tää oli kyllä tosi Volkkariosake,

    • neroxko

      lapsellista lukea näitä hedin muuteman sadan miljoonan myyntimassia jotka nekin on yrityksen varoja jota kuulemma henkilö omistaa luxenburgissa, vaikka kukaan ei tiedä kuka tätä firmaa junailee aikuisten oikeasti ja miten valtavat on varat ja kikkailut jotka siirretään seuraavalle taholle( alkupääoman lainaaja sekä prosessin ideanikkariryhmä ), varmaa on ainakin se että nyt on menossa vastaava aivoton uhkapeli kuin 1989 ja 1999, kaikkea liikkuvaa ostetaan silmät kiiluen ja sitten haukutaan ja ulvotaan kun sudet, menee mielenkiinto heti kättelyssä kaikilta kun toi sonnilauma omistajat alkaa mylvimään. johan pelkät kahvikulut seuraavassa hätäistunnossa messukeskuksessa panee firman selvitystilaan ja tulee omistajista ne uudet hahmot. karjalan takkutukka, savon selkätikka, kuopion savipillittäjä...

    • redout

      kaikki punainen on vaaran merkki nousukauden lopuksi...haka.anttila,tokmanni,,,,lintu. ( rovion punainen) kun heilahtaa kavio syttyy rovio ja punaisena hehkuu kaluttu kanankoipi jonka pörssistä löysit, poskee syttyy sama väri joka sytyttää otsalohkon punanhehkuiseksi, ennen ostettiin maata, sitten seiniä ja nykyään pelkkiä valeita.

    • kananlentoloppui

      "10,25 euroa ja enintään 11,50"
      Jos joku hullu ostaa hinta 11.50 niin myydään sitten ... tosin hullu olisi ollut 10,25 hintaankin.
      Joulukuussa ihmetellään että nousiko se oikeesti 5 euron yli.

      • EnOsallistunutAntiin

        Ehkäpä joulukuussa ihmetellään, muttei ainakaan tämän vuoden joulukuussa.

        Parin kuukauden sisällä tuskin voi tulla sellaista kurssin romahduttavaa uutta tietoa, jota ei olisi ollut listautumisaikana tiedossa - vaikka mahdotontahan sekään ei tietysti ole.
        Erittäin epätodennäköistä kuitenkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      424
      4655
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1660
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1401
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1309
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      17
      1204
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1141
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1055
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      950
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      829
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      827
    Aihe