vaikuttaako asumistukeeni toisen muuttaminen

espoo99

Hei.
saan asumistukea noin 400e.
Olemme olleet ns.asumuserossa,tai noh suhde on avoliittoa.
mutta kuitenkin reilun vuoden.

Miehellä on ollut ansiotuloja 2016 seklä 2017.elokuuhun.

Jos hän muuttaa tähän asuntoon,tuloja ei tällä hetkellä ole.
Niin mikä vaikutus asiaan on kun hänellä on tuloja ollut elokuuhun.
Voiko asumistukeni pienentyä silloin?

11

629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laskupäätä

      Kun kaksi henkilöä asuu samassa taloudessa, niin asumistuki pienenee. Myös mahdollinen toimeentulotuen perusosa pienenee. Parisuhde-asumisesta virallisesti samassa osoitteessa kela rankaisee monin tavoin.

      Tämän takia usein menetellään siten, että molemmilla on muodollisesti oma asunto, mutta tosiasiallisesti asutaan yhdessä ja toinen asunto on varasto, josta käydään vaikka kerran viikossa hakemassa postit. Tällöin esimerkiksi toisen työllistyessä tulot eivät vaikuta millään tavoin toisen työmarkkinatukeen.

      Menetelmä on välttämätön silloin, kun kummatkin ovat täysin tulottomia. Kela maksaa käyttämättömään varastoasuntoon täydet asumistuet ja kummankin toimeentulotuki on näin maksimoitu, vaikka asutaan tosiasiallisesti yhdessä.

      • N-1977

        Menetelmä On välttämätön!


      • ritiuyjkik

        Tuollainen menettely on varsin yleistä,täällä Polvijärvelläkin.

        Eräs YH , asuu kunnan vuokraneliössä,kahden vunukan kanssa.
        Käytännössä myös "häntäheikki" asuu samassa asunnossa,vaikka on kirjoilla eri osoitteessa.
        YH , kuittaa asumistuet,työttömyyskorvaukset,elatusmaksut,sekä lapsilisät.
        Maksaakohan KELA myös puhelinlaskut ?
        Sekä sähkölaskut ?
        En tiedä,joutuuko "häntäheikki" maksamaan YH lle "hanurista" ?

        Omaa pyykkikonetta ei ole, ( tai sitä ei käytetä ) , vaan pyykit pestään talon koneella,päivittäin.
        Harvoin kuivaushuoneessa on narut vapaana,koska siellä roikkuu YH,oon pyykit.


      • se333q

        ritiuyjkik

        Huomaa kyllä, että sulla ei ole omaa elämää. Ettet elättelis toiveita päästä häntäheikiksi häntäheikin paikalle, niin intensiivisesti tunnut seuraavan "YH":n toimintaa? Tiedät jopa heidän musikaaliset harrastuksensa. Haaveiletko siitä, että joku näppäilisi omaa hanuriasi?


    • jippojakonämä

      ? Mitä järkevää tällaisessa on? Eli asutaan siis yhdessä. Maksetaan erikseen kuitenkin kuten oikeat sinkut vähintään asumisen omavastuut. Lisäksi mitään alijäämähyvityksiä verotukseen, ym juttuja ei voi tehdä.
      Ja se toinen kämppä on joltain reality asunnontarvitsijalta pois pelistä- kämppä jossa ei asuta. Itse olen yrittänyt pitkäaikaisempaa miesystävää saada kansssani laskemaan ihan paperille, kannattaako meidän asua erillään.
      Matkakuluja tullut, ja tulee kummallekin. Muuutenkin asioiden järkestelyt hankalia, esim suunnitella kuka-mitä-hankkii-ruokatarpeita, jne jutut kun koko pakka on kahdella paikkakunnalla levallaan.
      Työni silppuisuuden lisäksi koen tilanteen hankalaksi, miesystävä puhuu siitä kun tuet menee- on itse työtön. Avoliittohan on ihan hyvä vaihtoehto- jos tulot ja menot rimmaa, että kumpikaan ei joudu nettomaksajaksi.
      Itse en luottaisi yhteiskunnan pyyteettömään jatkuvaan apuun, ja eläisin suu säkkiä myöten. Nyt asuntonani on yksiö. Kaverilla kaksio, että yhteensä siis kolmehuonetta,2keittiötäja kaks kylppäriä- suotta. Ja kuluja yhteiskunnalle!

    • laskupää

      No, jos yhdessä asutaan, niin se valitettavasti on kallein vaihtoehto. Jos tieten tahtoen haluaa menettää rahaa vain sen takia, ettei halua ylläpitää omaa kulissiosoitetta, niin se on oma vika.

      Esimerkkitilanne parisuhteesta, ei lapsia: Miehen tulot 3000€/kk netto, vaimo työmarkkinatuella. Jos virallinen osoite on sama, vaimo ei saa mitään tukia ja mies elättää hänet täysin. Kelalta ei tule mitään.

      Jos käytössä on kaksi asuntoa (esim. naiskumppanin asunto) ja se pidetään naisen virallisena osoitteena, vaikka asuu miehen luona, niin vaimo saa työmarkkinatuen 518€/kk asumistuen 200€ toimeentulotuen 100€ (luvut kuvitteellisia, mutta tyypillisiä ja suuntaa antavia) = 818€. Eli jos jollekin tällaisessa tilanteessa 818€/kk (vajaa kymppitonni vuodessa) on pieni raha, niin sitten ei voi mitään.

      Moni saattaa luulla menettelyä laittomaksi, mutta ei se sitä ole. Kukaan ei voi määritellä millä tavalla esimerkiksi seurustellaan. Joku tyytyy yökylään silloin tällöin ja joku on hieman pidemmän aikaa. Ihannetapauksessa molemmat asunnot olisivat tosiasiallisesti käyttökunnossa ja se voisi pariskunnalle olla jopa mukavaa vaihtelua asua eri paikoissa mielialan mukaan!

      Tästä yhdessä asumisesta on hovioikeudentapainen ennakkotapaus sellaisessa tilanteessa, jossa taloyhtiö koetti saada kaksinkertaiset vesimaksut sen takia, koska miesystävä "asui" naisen asunto-osakkeessa. Oikeus totesi mitä edellä sanoin. Seurustelun määrää ja laatua oikeus ei pystynyt eikä halunnut määritellä. Miehellä itsellään oli oma asunto-osake noin 20 km päässä ja sanoi oleskelevasa pääasiassa siellä. Jos hänellä olisi ollut vain naisen osoite, taloyhtiö olisi voittanut jutun.

      Et silleen.

    • alkup

      Tuota.
      Miehellä oli tuloja elokuun loppuun.
      Muuttaessaan asuntoon,jos muuttaa niin hänellä ei ole tuloja lainkaan.

      Voiko siis miehen aikaisemmat tulot pienentää asumistukeni?

    • laskupää

      Voi pienentää tottakai!!! Neuvoisin sinua (häntä kun en voi neuvoa) ja häntä pitämään kaksi (2) osoitetta, niin säilyisitte monelta harmilta.

      Ensialkuun tuntuu siltä, että "tämä on järjetöntä". Loppupelissä olet onnellinen!!

    • a-wise-guy

      Ilman muuta pitää olla oma vuokra-asunto varalla koska ennalta ei voi tietää jos tuleekin ryppy rakkauteeen. Helppo on palata omaan asuntoon ja elämää jatkuu normaalisti.

      • kommentoinnen

        Viisaasti ajateltu. Tulee tosin kalliiksi jollekulle. Jos ei itselle, niin veronmaksajille. Mutta mitäpä roskaväki ei yhteiskunnalla maksattaisi, kun itsestä ei ole edes oman asumisensa maksajaksi.


      • Lionofthejungle
        kommentoinnen kirjoitti:

        Viisaasti ajateltu. Tulee tosin kalliiksi jollekulle. Jos ei itselle, niin veronmaksajille. Mutta mitäpä roskaväki ei yhteiskunnalla maksattaisi, kun itsestä ei ole edes oman asumisensa maksajaksi.

        Vai onkohan vaan ne toiset sen verran järkevämpää sakkia että ovat ymmärtäneet että tätä päin vittua poljettua "yhteiskuntaa" jossa vain pukumiehet voivat voittaa ei niinkään kannata "palvoa" tai toimia sen puolesta kun voit saada itsellesi jääkaapin täyteen pienellä fiilunki pelillä? ;D " kaks koulu kuntaa, sudet ja lampaat" tietänet kumpaan ryhmään kuulut ilman turhan päiväistä selittelyä siitä että olet aivokuollut kun et omaan pussiin halua pelata :) mutta hatun nostot siitä ettet tee näin vaan ystävällisesti annat naapurin hoitaa sinunkin "ylimääräiset" rahat itselleen :)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe