Ovatko Asperger-henkilöt usein heikkolahjaisia?

botaxi

Ja miten heikkolahjaisuus ilmenee ihmisessä?

6

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käsittääkseni

      heikkolahjaisuus on asseilla harvinaista, mutta toki mahdollista. Useimmiten ovat kai vähintään normaalitasoisia lahjakkuudeltaan. Kykyprofiili voi kuitenkin olla epätasainen.

    • asssssi

      Assit lienee heikkolahjaisia joissain asioissa, mutta usein samalla keskivertoa lahjakkaampia joissain, ihmisestä riippuen. Jos keskivertoihminen on tasaisen lahjakas niissä asioissa joiden kanssa on tekemisissä, saattaa assi olla kokonaislahjakkuudeltaan samaa tasoa, vaikka lahjakkuuksien vaihtelu yksittäisissä asioissa saattaa olla suurempi. Esim. sosiaalinen lahjakkuus/kyvykkyys saattaa olla keskivertoa huonompi mutta toisessa asiassa assi voi olla tavanomaista kyvykkäämpi, ts. sosiaalinen älykkyys alhainen kun taas matemaattis-looginen hyvin korkea. Tämä toki on vain yksi esimerki ja vaihtelua on paljon. Jokainen assi on erilainen.

      Lahjakkuus itsessään on kai keskitasoa korkeampaa kyvykkyyttä jossain asiassa. Eli joku asia on ihmiselle tavanomaista helpompi. Vastakohta sille lienee että jokin asia tuottaa "keskitasoa" suurempaa haastetta/vaikeuksia.

      Onko noilla loppujen lopuksi väliä, riippunee tilanteesta. Tietyssä työssä/olosuhteissa assi ei välttämättä saa mitään aikaan, mutta toisessa työssä/toisissa olosuhteissa menestyy keskivertoa paremmin. Ongelmat syntyy kun ympäristö ja odotukset eivät vastaa henkilön persoonaa.

    • aspergerinfoa

      Voin sanoa itse assina, että ympäristötekijät ovat suurin syy kaikkiin ongelmiini. Minua on kiusattu koko elämäni, vaikka en koskaan ole tehnyt kenellekään ihmiselle mitään pahaa ja olen erittäin rauhallinen luonne. Olen siksi syrjäytynyt ja kärsin kroonistuneesta masennuksesta. Lisäksi on tullut vanhemmiten fyysisiä sairauksia, ihminen on psykofyysinen kokonaisuus. En ole saanut ajoissa tarvittavia tukitoimia, siksi on käynyt näin. En ole heikkolahjainen, olen kirjoittanut aikoinani ylioppilaaksi, itseopiskellut erityismielenkiinnonkohteisiini liittyviä asioita pitkälle, niin pitkälle, kuin vain voi ja edelleen teen sitä. Sosiaalisia suhteita minulla ei ole, vaikka olen onnistunut saamaan useita eri työpaikkoja aivan itsenäisesti, mutta en niitä ole pystynyt pitämään, koska en pysty työskentelemään olosuhteissa, joissa on muita ihmisiä ympärillä. En ole saanut koskaan kenkää työpaikoista, vaan joutunut itse lähtemään niistä pois. Olen ollut työkyvyttömyyseläkkeellä 15 vuotta eli 35-vuotiaasta lähtien.

    • Wholegrain

      Sisarenpojallani on Asperger (huom! tämä nimitys on poistunut virallisesta käytöstä, nykyisin puhutaan vain autismin kirjosta) ja hän on lukuaineissa luokkansa paras oppilas. Kahmii kaikki stipendit... Ystävyyssuhteissa hänellä sen sijaan on ongelmia., onneksi yksi hyvä kaveri on löytynyt.

    • Wholegrain

      Oman käsitykseni mukaan monet "assit" ovat joko yhdellä tai useammalla alueella keskitasoa lahjakkaampia, mutta taitojen hyödyntäminen tuottaa vaikeuksia koska mm. itseohjautuvuus on hankalaa (täytyy olla joku potkimassa eteenpäin). Toisaalta jos löytyy suppea mielenkiinnon kohde, joka on mahdollista valjastaa tuloa tuottavaksi (esim. pelien ja sovellusten suunnittelu), niin voi jopa rikastua. Kyllähän näitä menestystarinoita löytyy.

    • idioottinero

      Siinä missä Albert Einstain

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1739
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1654
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      92
      1370
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1342
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe