Asukaslukutavoite ja talous

Silmätaukinyt

Ettei nyt vaan kävisi niin, että talousarvio laaditaan epärealistista kasvua silmälläpitäen, jolloin talous jää sopeuttamatta vastaamaan todellista väestökatoa vastaavalle tasolle.
Ketä tässä vielä yritetään huijata, kun luvut puhuvat puolestaan?

10

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syn.nym

      Sopeuttamatta=upottaa suohon.niinkö?

    • Väkivähenee

      Huomenna valtuusto seilaa taas Tallinnaan päättämään, että uskotaan höpöhöpö - juttuja asukasluvun kasvusta ja on taas helpompaa olla tekemättä mitään. Ja niin taas seilaa velkaantuva Heinola tosiasioihin perustumattomine taloussuunnitelmineen kohti seuraavaa turhaa talousarvioseminaaria.

      Kohta on asukkaita alle 19000, joten laskelmia ei ehkä kannattaisi tehdä 1000 asukasta korkeampaan lukuun nojaten, koska se luku ei toteudu.

    • Ounounou

      Eikös se joku diriga luvannut luoda 1000 ja 1 työpaikkaa. Ei siis mitään tarvetta muutokselle

      • blanchesouce

        Kyllä se oli Mäkilä (KD) joka lupasi 1000 uutta työpaikkaa sekä itselleen yhden. Siitä tuo 1001.
        Nyt on siis yksi uusi työpaikka, mutta missä ne tuhat muuta? Vai oliko se niin, että Mäkilä lupasi ympäristökunnille 1000 työpaikkaa Heinolasta. Olisi uskottavampaa.


    • Heikoimmatkärsivät

      Uutisoinnista päätellen seminaarissa ei saatu mitään aikaiseksi.
      Paitsi ehkä se, että taas ollaan häätämässä Kanervalan vanhuksia kotoaan. Säälittävää..

    • Kokoomukseltatoimintaa

      Varjolta fiksu kirjoitus lehdessä. Hän kun saisi kokoomuksen miehetkin huutamaan saman ajatuksen perään, niin tässä voisi alkaa todellakin uskoa Heinolan kääntävän suuntaa positiiviseen tulokseen ja tulevaisuuteen.

      • tappiollistatoimintaa

        Kirjoitusten sijaan aletaan jo kaivata konkretiaa. Ei riitä, että esimerkiksi osa päättäjistä jauhaa loputtomasti hyvästä pöhinästä ja mahdollisuuksista, missä tulokset? Tosiasiahan on, että Heinola heikkenee kuukausi kuukaudelta, vaikka lehteen kirjoittaisi koko aukeaman verran siitä kuinka meillä on potentiaalia.
        Näyttää vahvasti siltä, että Heinola kukoistaa joidenkuiden henkilöiden mielikuvituksessa ja oikea pikkukaupungin iso elämä on koko ajan pienenemään päin.

        Mitä taas tulee nimimerkin Kokoomukseltatoimintaa mainitsemaan positiiviseen tulokseen, niin sitä tuskin on odotettavissa. Heinola on tehnyt alijäämäisiä tuloksia ja aiemmat ylijäämäisetkin antavat täysin virheellisen kuvan kaupungin taloudesta - siis jos on vähääkään perillä talousasioista. Ylijäämä on tosiasiallisesti melkeinpä alijäämää, koska ylijäämä perustuu pitkälti alimitoitettuihin poistoihin, joiden lisäksi kaupunki on jättänyt valtavat investoinnitkin tekemättä.. ja nyt ne kaatuvat kaikki syliin kymmenien miljoonien eurojen investointisumana, jonka maksajia on koko ajan vähemmän. Muutamana viime vuonna kaupunki on tehnyt mielestäni alimitoitetuilla poistoilla alijäämäisen tuloksen ja tappiot olisivat vieläkin massiivisemmat, jos poistojen määrä olisi oikealla tasolla!
        Puheet aiemmista vahvoista vuosista ovat lähinnä mielikuvistusta, sillä alimitoitettuihin poistoihin perustuvilla ylijäämillä ei ole mitään tekemistä esimerkiksi kaupungin kassavarojen kanssa, eli kaupungin maksuvalmiutta voidaan vain arvailla. On harmittavaa, että asioista ei oikein kirjoiteta julkisuudessa ja suuri osa kuntapoliitikoista tuskin ymmärtää asiasta tuon taivaallista. Jos ymmärtäisi, olisi varmasti näiden budjettiseminaarien lopputuoksena nähtävissä jotain konkreettisia toimia kaupungin talouden pelastamiseksi, se kun olisi pitänyt aloittaa jo vuosia sitten.


      • htrp

        Hyvä kirjoitus " tappiollistatoimintaa" Sinulta. Olen aivan samaa mieltä, että monikaan valtuutettu ei ymmärrä hölkkäsen pölähtämää talouden pidosta. Kun keskustelee heidän kanssaan niin huomaa, että ihan pihalla ovat. Olin aikanaan valtuuston kokouksissa esittelemässä asioita ( en Heinolassa ) niin siellä revittiin kirjekuoria vasta auki käsiteltävistä asioista. Menkää hyvät Heinolalaiset katsomaan kokouksia ja kuuntelemaan valintanne työskentelyä valtuustossa niin etten kyllä äänestä ikinä uudestaan. Kyllä siellä niin pöllöjä kysymyksiä tehdään ja esityksiä. Jotkut vaan melkein nukkuvat.
        Oli hyvä kirjoitus tuolla aikaisemmin maanalaisesta parkkihallista. Juuri noin pöllöihin asioihin sitä uhrataan aikaa ja rahaa. Ei Heinolassa parkkipaikat lopu. Koko kesän on päässyt joka päivä kahville torille alle 100 metrin kävelyllä.
        Konsultti töihin ja turhat työpaikat pois kaupungintalolta. Sieltä pitäisi työt suunnitella hyvin toimiviksi, mutta vain tekninen puoli näkyy toimivan.
        Ei hyväveli veljeä syö demareille tiedoksi!


    • Kurasaapas

      Väkiluku painuu tämän vuoden lopussa / ensi vuoden alkupuoliskolla jo alle 19000. Mikähän on tarkka väestön määrä Heinolassa nyt? 1001 asukasta ainakin on kadonnut suht. nopeassa ajassa. Herätys!

    • aihurjaaaaa

      Syntyvyyskin taitaa olla kovassa laskussa, joten viriilissä iässä oleva porukka katoaa kaupungista. Mikä on väestöennuste tälle vuodelle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe