Mercury 60hv. 2005 4T

4-tahti

Olen tässä pähkäilyt koneen syyshuoltoa kun on ensimmäinen 4-tahti.

Miten sen termostaatin kanssa? eli sehän aukeaa kun oikea lämpötila saavutetaan ja järvivesi pääsee jäähdyttämään. Eli pitääkö nyt saada klykolit ajaettua moottorin siisään vai ei.

Vai pääseekö järvivesi valumaan termarin takaa pois omia reittejä?

Toivottavasti ymmärrätte. Kiitos.

14

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pääsee.

      • TÄTIkerttuli

        On harvinaisen viisas, kun sillepäälle sattuu. Muuten sillä menee katiskakin nielu ylöspäin, ja verkoissa yläpaula alaspäin, ja kelluvat vaaput tarttuu pohjaan, ja huutaa ison kalan olevan lopultakin kiinni:)-kun pikkunen tuuppari kirnuaa paikoillaan veneen keula 60 asteen kulmassa,että meinaa puota selälleen :)


    • Merten_mersu

      Utelen kohteliaasti, miksi sinun pitäisi saada ajettua glykolia koneeseen?

    • TurhaHomma

      En suosittele. Glygoli ei välttämättä tee hyvää pumpun siipyörälle. Lyhyt muutaman sekunnin pyöräytys kuiviltaan poistaa pikku vesitipat koneen sisältä.
      Mutt toisaalta, ei ne pienet vesitipat jäätyessäänkään pitäisi konetta hajottaa.

    • 3-T

      2 ja 4 tahtisten perämoottoreiden vesijäähdytys ei periaatteessa eroa toisistaan, eli siipipyörä puskee moottorin jäähdytyskanvien läpi sitä vettä mitä se saa imuaukoista. Jos konetta on käytetty suolavedessä, niin on syytä ajaa konetta makeavedessä ennen kun se laitetaan pidemmäski ajaksi säilytykseen, jotta korroosiota aiheuttava suola saadaan huuhdeltua pois jäähdytyskanavista.

      Termostaatin tehtävänä on pitää jäähdytyskanava suljettuna kunnes kone on lämmennyt, jonka jälkeen vasta koneen aktiivinen jäähdytys alkaa. Tämän takia nopea makeavesihuutelu ei riitä , vaan kone on ajettava sen verran lämpimäksi että termostaatti avaa jäähdytyskierron kun tarkoituksena on huuhdella suolajäämät koneesta. Jos konetta on käytetty puhtaassa järvivedessä, niin huuhtelu korroosion eston takia on tarpeeton, mutta jos esim öljynvaihto on tarkoitus tehdä samalla, niin lämmin öljy saadaan paremmin koneesta.

      Jopa lyhyt koneen käyttäminen kuivana saattaa aiheuttaa sen verran kitkaa kumiseen impelleriin, joka pyörii metallikupissa, että kumi lämpenee ja sulaa kun voiteleva vesi puuttuu. En ole kuullut enkä mistään ohjekirjasta lukenut että perämoottoreille olisi syytä tehdä mitään kuivausrupeamia ajamalla kuivana. Yhden sulaneen impellerin olen vaihtanut, kun konetta oli "koekäytetty" hetken kuivana.

      • 4-tahti

        Joo kiitoksia. Selventi ajatus maailmaani.


      • Seuraa sitä jäähdytysveden merkkisuihkua, kun se vähän taipuu, niin termari aukesi ja suoristuu kun meni kiinni. Onhan siellä kuumaa pakokaasua heti alusta kierrossa niin ei se minuutteja kestä termarin aueta ekaa kertaa, ainakaan Yamahassa kestänyt.


    • Jklubben

      Mistäköhän johtuu että mercury lisäsi eniten myyntiänsä prosenteissa Suomessa v. 2017? Kovat alennukset vai onko paljon uusia jälleenmyyjiä tullut kuvioihin?

      • PuoleenHintaan

        On heleppo MYYRÄ kiinan koneita ! esim merccury ei tajua, kun rahanhimoiset osakkeiden omistajat huutavat vain lisää rahaa, että kohta on koko moottorimerkki venäjäläistä ruspaakin huonommassa jamassa. 50hv testin mukaan olivat laakereita myöten arveluttavassa kunnossa, kun yksinkertaisesti kukaan ei välitä säästösyistä johtuen laadusta enää haistapaskan vertaa !

        SIITÄ ne alennukset johtuu,- että haluavat päästä epäkuranttien moottorien tukossa olevista varastoista eroon, kun ylipäälliköitten RAHAN HIMO niin käskee !!!


      • MM_Marine

        Onko sinulla laittaa linkki näille väitteillesi vai tuliko ihan omasta päästä keksittyä juttua! Linkki olisi nyt hyvä löytää!!


      • 28m

        Helppo löytää. Hakukoneeseen "mercury 50hv testi" ja heti eka osuma antaa tulokseksi pdf:n jossa 6 eri 50 hepan konetta on kestotestattu.

        "Mercuryssa oli vikaa niin laakereissa, sylintereissä kuin männissä. Venttiilit olivat moitteettomat. Osasyy mennee varmasti kokoonpanon huolimattomuuteen. Riittävää puhtautta ei ole noudatettu ja/tai runsaasti käytetyt asennusöljyt ja rasvat ovat
        olleet likaisia."


      • peräkylän_tietoniekka
        28m kirjoitti:

        Helppo löytää. Hakukoneeseen "mercury 50hv testi" ja heti eka osuma antaa tulokseksi pdf:n jossa 6 eri 50 hepan konetta on kestotestattu.

        "Mercuryssa oli vikaa niin laakereissa, sylintereissä kuin männissä. Venttiilit olivat moitteettomat. Osasyy mennee varmasti kokoonpanon huolimattomuuteen. Riittävää puhtautta ei ole noudatettu ja/tai runsaasti käytetyt asennusöljyt ja rasvat ovat
        olleet likaisia."

        Minulla on ainakin Mercury kestänyt erinomaisesti monta sataa tuntia ongelmitta. Näitä kestotestiuskovaisia näköjään riittää joka lammikolle "tietämään" asioiden oikea laita.


      • fiksu_venemies

        Katsoin tuon testin nopeasti läpitte, miksi Evinrudessa on teräspotkuri ja muissa alumiini?
        Myös luistoprosentti vaihtelee 5 - 15% välillä. Jos Yamahan potkurissa olisi ollut sama luisto % kuin kilpakumppaneissa olisi testitulos ollut selkeästi surkein suorituskyky.

        Honda 11%
        Evinrude 11%
        Suzuki 14%
        Tohatsu 13%
        Yamaha 5%
        Mercury 15%

        Itse aiheeseen. Koneeseen kannattaa tehdä makeavesihuuhtelu, se riittää. Ja talvisäilytys pystyasennossa niin vesi valuu pois koneesta, eikä vettä kerry perään ja halkaise sitä.


      • Äly-hoi-älä-jätä

        E-hörhö laittaa aina tämän saman ikivanhan jopa 2004 tehdyn testin, jonka on kaiken hyvän lisäksi evarin maahantuojan maksama ! jos mercury on noin huono kuin E hörhö sanoo,niin miksi se on isoissa koneissa myydyin ainakin suomessa, jos laatu olisi niin huono ei varmasti menisi kaupan ? Mutta jostain syystä E-tec ei mene kaupan ;D


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe