Alakerran uliseva afrikkalainen

BurnOutHome

Moro,

Onkohan kellään tullut seuraavanlaista tilannetta vastaan ja miten olette sen ratkaisseet?

Muutin nykyiseen kerrostaloasuntoon viime vuoden kesäkuussa ja heti muutettuani huomasin, että alapuolellani olevassa asunnossa asuu afrikkalainen mieshenkilö, joka aloittaa erittäin erikoisen, häiritsevän ja kovaäänisen "laulun" (lue: ulinan) joka ikinen aamu.

Ääni muistuttaa lähinnä sitä, kuin Tarzan-leffojen Cheetah -apina venyttäisi ääntään tai yrittäisi huonoin tuloksin matkia jotain sävelmää. Tuota ulinaa kestääkin sitten päivittäin useamman tunnin ajan ja se jatkuu pienen tauon jälkeen yleensä vielä iltapäivälläkin tai illalla.

Olen huomannut, että kyseinen ääni häiritsee merkittävästi kotirauhaani ja tärkeisiin asioihin keskittymitäni, en pysty esimerkiksi keskittymään etätöiden tai opintojeni tekemiseen, kun olen kotona.

Viime syksynä laitoin asiasta naapurille ensin lapun postiluukusta, ja sen jälkeen menin ovelle sanomaan, kun lapun lähettäminen ei auttanut asiaan mitään. Kun olin ovella, tämä afrikkalainen tuli avaamaan oven fileerausveitsi kädessä ja kun yritin hänelle asiani ystävällisesti ilmaista, hän heilutteli veistä kädessään ja sanoi, että "This is my home and I can do whatever I want in my home, you can go away".

Tuon jälkeen tajusin, ettei ole kannattavaa mennä enää hänen ovelleen, koska vastaanotto oli tuollainen ja ilmeisesti hänen lähtömaansa kulttuurissa tuollainen käsittämätön käytös ja veitsenheiluttelu on aivan normaalia.

Isännöitsijälle olen ilmoittanut asiasta kerran, mutta sieltä tuli vain vastaus että päiväsaikaan ääniä saa kuulua, eivätkä he voi tehdä asialle mitään, ellei löydy enemmän todistajia siitä, että melu olisi häiritsevää. No ei valitettavasti löydy, koska olen hänen lisäkseen naapuruston ainoa henkilö, joka on päiväsaikaan kotona/tekee etätöitä kotona.

Onko tässä tilanteessa mitään enää tehtävissä? Kun joutuu päivittäin pakotettuna kuuntelemaan omassa kotonaan monta tuntia tuota samaa afrikkalaista ulinaa, alkaa jo pää pikkuhiljaa hajota... Ja korvatulpat... Eivät auta yhtään mitään. Kuuluu erittäin selkeästi läpi. Niin kova ääni lähtee kyseisestä Cheetahista.

Tämäkö on sitä unelmaa ja monikulttuurista rikkautta, jota pitää nyt vain oppia sietämään aina totaaliseen burnoutiin ja hermoromahduksen partaalle asti?

17

397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gurnauskis

      Stereot.. käytä niitä. Kajarit lattiaa vasten ja äänet kaakkoon kun mölinä alakerrasta alkaa. Yngwie Malmstenia soimaan ja eiköhän homma hoidu. Tällä keinolla sain yläkerran huumehörhön hiljaiseksi, hän kun ei tajunnut, että yöaikaan nukutaan. Ynkan musiikki aika tiukkaa.. mun lempparia muutenkin.

      • tottajooniinpä

        Niin muuten onkin vakuuttavaa musiikkia.
        Vähän samoja kun ennenvanhaa Uriah Heep, Deep Purple yms.
        Joo voisi vaikuttaa kyllä naapurustoon.
        Jos ei halua itse kuunnella, niin laittaa jollain ajastimella päälle ja lähtee kävelylle, kun tietää oikean kellonajan vaan.


    • Kellokilkkaa

      Laita rockia ja hiphopin soimaan aina, kun uskonnollinen ulina alkaa. Kyse on nimittäin melko varmasti muslimit ja hänen rukoushetkestään, jota ei muuten voi häiritä. Meillä kerrostalossa asuu musta ihoon en alakerrassa ja minä ostin menoran kirpputorilta, joka näkyi selvästi ulos kirjahyllystä. Nyt hän haukkui minut Somaliassa, siitä päättelin hänen olevan muslimi. En osaa Somalia, mutta käytös kertoo paljon. Niinpä kelloni, kaappikellon pidän päällä muistutuksen omasta näkökulmastani elämään yleensä.

    • rasistit_hirteen

      Mikä tässä oli muuta ongelmaa kuin että olet rasisti?

      • heviäsoimaan

        Hahhahhaaa. No olkoon vaikka rasisti, mutta kyllä kotona on oikeus olla ilman naapurin ulinoita.
        Kas kun ei natsi :D


    • SS-Sturmfuhrer

      Laita stereot täysillä soimaan jotain kolmannen valtakunnan, eli entisen natsi-Saksan sodan aikaisia lauluja. Jos tästä tämä henkilö ei kohta jo tajua, että sinä olet oikea isänmaan ystävä joka tykkäät hiljaisuudesta ja rauhasta. Youtube on täynnä näitä biisejä muuten.

    • ToinenBurnis

      Niillä on kyllä ihme tapa ulista ja ulvoa joka helvetin käänteessä joka paikassa.
      Sama tilanne on meidän taloyhtiössä, kun näitä afrikkalaisia tulee vastaan, niin aina kova ulina ja uikutus päällä kun ovat laulavinaan/hyräilevinään jotain sävelmää.
      Ja tilanne on vain pahentunut, kun meidän nykyinen isännöitsijä on vielä innostunut haalimalla haalimaan näitä otuksia meidän taloihin asumaan.
      Silloin kun muutin nykyiseen asuinpaikkaan, niin koko taloyhtiössä oli kaikkinensa 2 afrikkalaista asumassa, nyt pelkästään mun käytävällä asuu jo neljässä kämpässä näitä mölisijöitä.
      Toinen aika häiritsevä tapa heillä on tämä heidän keskustelunsa. Kun he puhuvat keskenään, niin he kyllä ihan rehellisesti huutavat. Tiedä sitten mikä vittu siinäkin on vai onko heillä vaan joku mikä riivaa.
      Suomalainen sentään osaa puhua normaalilla äänensävyllä ja normiäänellä, ei huutamalla.

    • virsikasetit

      Tuo stereo-juttu kuulema tehoaa. Kaiuttimet vaan lattiaa vasten, niin ei mene
      pitkään, kun musulmaani muuttaa pois.
      Hitlerin nauhoiitetut puheet tehoavat myös hyvin.

      Mä luin joskus samanlaisesta tapauksesta, jossa musulmaani oli sanonut, että
      hänellä on rukouhetki ja silloin häntä ei saa häiritä ja on rikos tulla koputtelemaan
      ovelle ja kieltämään hänen hartauden harjoittamistaan.
      Häiritty oli kääntänyt ämyrit lattiaan päin ja pistänyt virsikasetit soimaan. Musulmaani
      oli tullut valittamaan ja sai itse samanlaisen vastauksen. Musmimi muutti pian pois.

    • koiratjasiat

      Tutulta kuulostaa, todista, todista !! On se kumma, kotirauha on yliarvostettua nykyaan. Voi tulla lisaa ongelmia jos alkaa antaa samalla mitalla takaisin. Huomattu on!! Ja nama geeniperimaltaan erinlaiset ihmiset eivat pysty ottamaan vastaan mitaan palautetta omista tekemisistaan.

    • Haluunpannaisoa

      Afrikkalaisilla on isot kikkelit, niitä on kiva panna, heh, ehkä oli puutteessa ja siksi ulisiXD ps, haluan afrikkalaista kikkeliä enkä suomijuntti miesten pieniä nakkimakkaroita,, vaikka mulla hyvä treenattu pillu niin suomalaisten nakkimakkarat ei tunnu missään, kerro osoite niin käyn panemassa sitä! Ehkä se ulinakin loppuu:D

    • toimiise

      Stereot jumputtaan passoa, niin on varma että ulinat loppuu.

    • eieeserkki

      minä laittasin lestadiolaisia virsiä.niitähä ei kuuntele erkkikään.

    • uskonnollista

      Mitäs, jos unohdat alakerran afrikkalaisen ja teet, kuten minä. Osta kovaääninen kaappikello, kuunteluta kelloa jonkin aikaa, laita kristillistä musiikkia soimaan uskonnollisen melun keskelle. Nukut yön hyvin, kun kuuntelet ensimmäisen yön korvatulppien kanssa ja vaimo herättää.

    • Merkkinimimerkki

      Joitain kieliä joutuu puhumaan kovemmalla äänellä, jotta niistä saa selvän. Ja usein vastapuoli kävelee jossain meluisessa paikassa, joten hänelle suoraan sanottuna huudetaan. Itseäni myös ärsyttää päivittäinen meluaminen. Silloin tällöin bileiden/juhlien pito on hyväksyttävää ja elokuvien katsominen. Ongelma on toistuva melu, jonka johdosta vauvakaan ei saa nukuttua, vaan itkee yötä päivää.

    • Ärsytynyt

      Minulla äsken muuttit yläkerraan.Tosi kamala puhelissa huuhtaminen vara aamusta iltaisin,musikki isolla äänellä taustalla yörauhan aikanakin.Vaimo myös kävelee äänekalta .Lapsi onneksi ei ole ,toivottavasti ei tulee.Talossa on tosi huono äänen eristys varma olematonta.
      Ei usko mennä ystävällisesti sanomaan että tss...kotirauha tarvitsen puhu ja elämäntila hiljasemaksi .Ihan turha olisi sanoa asiasta isänn:lle niille on vuokrajat -rahaa kaikki tärkempin.Ei ole mahdollista muuttaa myös!

    • NähtyJaKoettu

      Afrikan poijaat ne woodoota harrastaa.
      Heitä ja Nouta ne huutaa öisin juu.

      • HeitäJaNouta

        Hey and No.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      285
      3147
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1575
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1301
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1215
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe