Ihmettelen suuresti.

tälleen5

Olin tilaisuudessa jossa oli puhujana ry:läinen pappi ,olen uskova ihminen armosta Jeesuksen ristintyön ansiosta. Tunnen tään papin entuudestaan ja halusin lähtiessä käydä häntä tervehtimässä ja sanoin Jumalanterve,hän ei vastannut samalla tervehdyksellä hieman huulia liikutti..Hän oli juuri pitänyt hyvän saarnan ja julistanut synninpäästön ja anteeksiannon kaikille kuulijoille ja minä mielessöni uskoin omalle kohdalleni kuten aikaisemminkin...Siinä koin etten ollut kuitenkaan hänen mielestään vanhoillisporukkaa koska näin käyttäytyi..Tunnen olevani uskossa ja sydämessäni on rauha ja iankaikkisen elämän toivo...Tällaisen samanlaisen tapauksen olen kokenut 30 vuotta taaksepäin ja silloinkin sanoin olevani uskossa mutta kun en käynyt heidän seuroissaan jatkuvasti niin uskoni kyseenalaistettiin... Kiitos Jumalalle siitä ettei hän katso lahkoihin vaan ihmisen haluun olla uskossa armosta ja anteeksiannosta.. Kysyn vaan miksi syntejä saarnataa pöntöstä anteeksi jos kuitenkaan häntä ei kohdella kuten Jeesus kohtelisi ja sanoisi Jumalanterve jos juuri ennen olisi saman saarnan pitänyt. USKOSSA OLEN,sen tiedän ja sanon ääneen.

32

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No_niin_se_menee

      oohan uskossa sitten.

    • Tämän.me.tiedämme

      Vanhoillislestadiolaiset pitävät uskovaisina vain oman lahkonsa jäseniä.

      Vl-herätysliikkeen ulkopuolisia uskovaisia tervehditään:

      "Tee parannus sinä epäuskoinen!"

    • vlvaasa

      Vaikkakin on saanut syntinsä anteeksi ja on Jumalan lapsi, niin se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että on vanhoillislestadiolainen uskovainen ja häntä ei tarvitse tervehtiä "jumalan terveellä".

      • koitasmiettiänyt

        eli mitä siis olet sanomassa, kun tuossa ei ole järkeä mitä jo sanoit!


    • vlvaasa

      Anteeksi virheeni! Piti kirjoittaa:

      Vaikkakin on saanut syntinsä anteeksi ja on Jumalan lapsi, niin se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että on vanhoillislestadiolainen uskovainen ja häntä voisi tervehtiä "jumalan terveellä".

      • vlvaasa

        Korjaan uudemman kerran:

        Vaikkakin on saanut syntinsä anteeksi ja on Jumalan lapsi, niin se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että on vanhoillislestadiolainen uskovainen ja häntä voisi tervehtiä "jumalan terveellä".


      • vlvaasa
        vlvaasa kirjoitti:

        Korjaan uudemman kerran:

        Vaikkakin on saanut syntinsä anteeksi ja on Jumalan lapsi, niin se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että on vanhoillislestadiolainen uskovainen ja häntä voisi tervehtiä "jumalan terveellä".

        Aamun lisätäsmennys:

        Vaikkakin on saanut syntinsä anteeksi ja on Jumalan lapsi, niin se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että on vanhoillislestadiolainen uskovainen ja häntä voisi tervehtiä "jumalan terveellä".


      • vitunidiootti

        olisit vetänyt pappia leuoille ja sanonut jeesus antaa syntini anteeksi


    • riittaraittila

      Tuo on totta! Ry.llämme on vanhoillislestadiolaisia, jotka käyvät seuroissa harva se viikko, mutta jostain syystä kaikki eivät tervehdi heitä "jumalan terveellä". Seppo Lohi julisti aikanaan: "Puolet meistä on mätiä kaloja". Niitä on varmasti sekä tervehtijöissä että tervehdittävissä.

    • vl-uskovainen

      Eihän se vl-pappi voinut tietää, että juuri sinä olit ottanut evankeliumin synninpäästön vastaan. Sinun olisi pitänyt sanoa se hänelle, jos haluat, että hän tietäisi sinun olevan Jumalan lapsi, jotta hän voisi tervehtiä sinua "Jumalan terveellä".

      Me olemme ihmisiä me vanhoillislestadiolaisetkin, joten emme voi nähdä ihmisen sydämeen, jonne näkee vain Jumala. Siksi emme voi tietää jos joku ihminen on uskovainen, jos emme ole ennen nähneet häntä uskovaisena uskovaisten seuroissa jne.

      Ymmärrätkö nyt mitä tarkoitan?

      Jos otit sen synninpäästön totisella katumuksella ja totisesti heränneellä tunnolla vastaan, niin sinä uudestisynnyit siinä ja sait Pyhän Hengen sydämeesi, joka Pyhä Henki vaikuttaa sinussa Pyhän Hengen hedelmän, joka saa sinussa aikaan halun käydä Jumalan lasten seuroissa, ja joka saa sinussa aikaan oikean Kristuksen opin, jonka mukaan mm vain ja ainoastaan tässä joukossa voi ihminen pelastua, ellei ole riittävän kehitysvammainen tai psyykkisesti riittävän nuori lapsi.

      Poikkeuksena tähän joukkoon kuuluvat mahdollisesti meistä muista fyysisesti eroon joutuneet henkilöt tai ryhmät, kuten esimerkiksi Neuvostoliiton uskovaiset ajalla noin 1928–1990, mutta hekin ovat olemuksellisesti tätä samaa joukkoa Pyhän Hengen vaikutuksesta, vaikka ovatkin sosiaalisesti ja fyysisesti tahtomattaan erossa meistä uskovausten isoimmasta fyysissosiaalisesta yhteisöstä. Ainoiden oikeiden uskovaisten fyysissosiaalisessa yhteisössäkin on Raamatun mukaan lähes aina kuolleita kaloja ja joskus jopa paikallisessa seurakunnassa 100% kuolleita kaloja, ja mm lopunajalla Herran Jeesuksen ennustuksen mukaan koko ainoiden oikeiden uskovaisten globaalissa yhteisössä on noin puolet mätiä kaloja eli tyhmiä neitsyitä.

      Se vl-pappi ei voinut tietää, että olit ottanut synninpäästön vastaan, jos et ollut kertonut sitä hänelle. Ymmärrätkö nyt?

      • vl-uskovainen

        Mutta jos sinä otit sen synninpäästön vastaan puoliheränneellä tunnolla (etkä totisesti heränneellä tunnolla, niin kuin pitäisi), niin sinä et uudestisyntynyt ja sinä et saanut Pyhää Henkeä, josta olisi merkkinä mm se, että jos sinulla ei olisi halua käydä ainoiden oikeiden uskovaisten seuroissa mahdollisimman usein ja halua tunnustaa kaikille kyseleväisille ihmisille, että sinä olet vanhoillislestadiolainen ja siten ainoan oikean uskon kantaja ja Herran Jeesuksen Kristuksen lammaslauman lammas ja Taivaan Isän lapsi.

        Minä en voi tietää, otitko sinä sen synninpäästön vastaan totisesti heränneellä tunnolla vai puoliheränneellä tunnolla, eikä kukaan muukaan ihminen voi sitä tietää. Mutta Pyhän Hengen hedelmistä sen saattaa pystyä päättelemään, ellei joku hengellisesti kuollut onnistuisi oikein taitavasti matkimaan oikeaa uskovaista, kuten Juudas Iskariot ja ne mädät kalat eli tyhmät neitsyet.


      • vl-uskovainen

        Voi myös olla mahdollista, että juuri se kyseinen vl-pappi olisi mätä kala eli kuollut kala eli tyhmä neitsyt eli hengellisesti kuollut eli kuolleessa uskossa oleva, jolloin hänellä ei olisi Pyhää Henkeä, jolloin hänen julistamastaan synninpäästöstä ei uudestisyntyisi kukaan, vaikka sen vastaanottajalla olisikin totinen katumus eli sen vastaanottaja olisi totisesti heränneellä tunnolla. Siltä varalta kannattaakin aina pyytää vielä varmuuden vuoksi synninpäästö mahdollisimman monelta muultakin vanhoillislestadiolaiselta, jolloin paljon todennäköisemmin heistä ainakin yksi olisi elävässä uskossa eli tuore kala eli viisas neitsyt eli todellinen Jumalan lapsi, eli hänellä olisi Pyhä Henki ja siten todellinen valta antaa syntejä anteeksi.

        Uskovaiset antaa aina kaikki synnit anteeksi (täydet 100%), eikä koskaan vain osaa synneistä. Eli se on joko tasan 0% tai tasan 100%, eikä koskaan mitään siltä väliltä. Lisäksi Herran Jeesuksen hyvät työt lasketaan vielä Jumalan lasten ansioksi, joten anteeksiantamus on tavallaan oikeastaan ylikin 100%.


      • Vain yksi kysmys; Missä Raamatussa on synninpäästö?
        Oikeasti toinenkin kysymys; Missä se on määritelty ihmisen elämään noin rajoitteellisesti?


    • tuoreko

      Varo vaan Kesitas, ettei se tieto mitä Sinulla on ole jäänyt päähän. Varmista, että se on mennyt kurkusta alas aina sydämeen asti, kaula on ahdas paikka.
      Ettei olisi mätä kala, on varmistettava, että on uskossa.

      • Keneen??????


      • kineenkoneenkuneen
        Kesitas kirjoitti:

        Keneen??????

        Kaverisi kertoi, että Kaneen.


    • 7777777777777

      Minustakin se tervehdys tuntuu oudolta. Jumalan rauhaa kyllä toivotan. Terveyttä voi olla eri lajia, fyysistä, johon tuo minusta viittaa, sielullista ja hengellistä. Itse asiassa emme ole ollenkaan terveitä millään mittarilla tutkittuina. Teemme tahatonta syntiä tai keho on sairas. Tai elämme harhan, sielullisuuden vallassa.
      Vai kuollut kala! Kannattaa varoa sanojaan. Ne ovat kerran vastassa. Kenellä on tuomiovalta?
      Jumala tuntee jokaisen sydämen tilan. Hän aikanaan meidät erottelee.

      • Kyllä Jumala sen sydämmen tilan tuntee, mutta se ei palsta ketään, eikä Hän Sinua huomioi, muuta kun vetämällä Poikansa puoleen, ja VAIN Hän pelastaa, uskomalla Hänet Messiaaksi ja seuraamalla Hänen jälkiään.


      • pkktm

        Olet nyt tuosta 'kaikki valta' asiasta tehnyt dogmin, joka on vähän liian pitkälle viety, ulos todellisuudesta.
        Muistathan: " Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."
        Älä peitä Jumalaa, Jeesuksen Isää, joka lähetti hänet maan päälle.


      • huolenpitäjä
        Kesitas kirjoitti:

        Kyllä Jumala sen sydämmen tilan tuntee, mutta se ei palsta ketään, eikä Hän Sinua huomioi, muuta kun vetämällä Poikansa puoleen, ja VAIN Hän pelastaa, uskomalla Hänet Messiaaksi ja seuraamalla Hänen jälkiään.

        Syntiset turvaavat Jumalaan.
        1. Piet. 5:
        6 Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallansa teidät korottaisi,
        7 ja "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen".


      • huolenpitäjä kirjoitti:

        Syntiset turvaavat Jumalaan.
        1. Piet. 5:
        6 Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, että hän ajallansa teidät korottaisi,
        7 ja "heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen".

        Näin siinä kirjoiettaan, mutta tähtäyspiste on yksi seuraavaista jakeista;
        10 Kaiken armon Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa. Vähän aikaa kärsittyänne hän itse varustaa, voimistaa, vahvistaa ja lujittaa teidät.
        11 Hänen on valta iankaikkisesti. Aamen.

        Siinä myönnetään, että kaikki kuitenkin jää Jeesuskella, jolla on Kaikki VALTA.


      • huolenpitäjä
        Kesitas kirjoitti:

        Näin siinä kirjoiettaan, mutta tähtäyspiste on yksi seuraavaista jakeista;
        10 Kaiken armon Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa. Vähän aikaa kärsittyänne hän itse varustaa, voimistaa, vahvistaa ja lujittaa teidät.
        11 Hänen on valta iankaikkisesti. Aamen.

        Siinä myönnetään, että kaikki kuitenkin jää Jeesuskella, jolla on Kaikki VALTA.

        Erikoinen kommentti sinulta. Nyt et ymmärrä, mitä kirjoitat.
        Jakeessa 10 "Vähän aikaa kärsittyänne hän itse varustaa,.." hän, viittaa edellisen lauseen subjektiin, Jumalaan.
        #Nyt sanaan αὐτὸς (hän), joka viittaa subjektiin, liittyvät
        finiittiverbit: αὐτ ς' καταρτUσει,' στηρUξει,' σθεν`σει,'
        θε9ελι`σει (hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja
        lujittava). Sana αὐτ ς on painollinen: Hän, kaiken armon Jumala, on
        sen tekevä itse, hän yksin.#
        Selvyyden vuoksi, että ymmärrät.
        11 Jumalan on valta iankaikkisesti. Aamen.


      • huolenpitäjä kirjoitti:

        Erikoinen kommentti sinulta. Nyt et ymmärrä, mitä kirjoitat.
        Jakeessa 10 "Vähän aikaa kärsittyänne hän itse varustaa,.." hän, viittaa edellisen lauseen subjektiin, Jumalaan.
        #Nyt sanaan αὐτὸς (hän), joka viittaa subjektiin, liittyvät
        finiittiverbit: αὐτ ς' καταρτUσει,' στηρUξει,' σθεν`σει,'
        θε9ελι`σει (hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja
        lujittava). Sana αὐτ ς on painollinen: Hän, kaiken armon Jumala, on
        sen tekevä itse, hän yksin.#
        Selvyyden vuoksi, että ymmärrät.
        11 Jumalan on valta iankaikkisesti. Aamen.

        Oletkohan oikean jakeen kopioinut?

        Jae 10. Mutta Jumala on kaiken armon kutsunut meidät, teidät iäkseen Hänen kirkkauteen Jeesuksessa Kristuksessa (Tässäkin Hän antaa huomion Jeesukselle, jolla on kaikki valta), hieman kärsineenä Hän valmistakoon teidät valmistaa, lujittakoot, lujittaa.

        Hieman poikkeaa kirjoittamastasi tekstistä.

        Taas jae 11. Hänelle kunnia ja valta aikakausiin ( huom. aika- kausi 1) ja aikakausien (vaihe 2, jossa luovuttaa vallan Pojalleen, Matt 28;18) ja kolmannesta ei Pietu puhu, jossa Jeesus luovuttaa vallan jälleen Isälleen, Hän laskeutumisen jälkeen Jerusalemiin.

        Nämä on ihmisten kirjoituksia, mutta Jeesus itse sanoo vallasta; Matt 28;18 Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

        Asia on vahvistettu Vanhassa Liitossa [Dan. 7:14

        Kes.


      • huolenpitäjä
        Kesitas kirjoitti:

        Oletkohan oikean jakeen kopioinut?

        Jae 10. Mutta Jumala on kaiken armon kutsunut meidät, teidät iäkseen Hänen kirkkauteen Jeesuksessa Kristuksessa (Tässäkin Hän antaa huomion Jeesukselle, jolla on kaikki valta), hieman kärsineenä Hän valmistakoon teidät valmistaa, lujittakoot, lujittaa.

        Hieman poikkeaa kirjoittamastasi tekstistä.

        Taas jae 11. Hänelle kunnia ja valta aikakausiin ( huom. aika- kausi 1) ja aikakausien (vaihe 2, jossa luovuttaa vallan Pojalleen, Matt 28;18) ja kolmannesta ei Pietu puhu, jossa Jeesus luovuttaa vallan jälleen Isälleen, Hän laskeutumisen jälkeen Jerusalemiin.

        Nämä on ihmisten kirjoituksia, mutta Jeesus itse sanoo vallasta; Matt 28;18 Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

        Asia on vahvistettu Vanhassa Liitossa [Dan. 7:14

        Kes.

        Raamattu 33/38:
        1.Piet.5:
        10 Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.
        11 Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen.
        Turha sinun on hokea tuota kaikki valtaa, kun et taida edes suomen kieltä.
        Jakeessa 10 "hän" on Jumala. "Jumala on teidät valmistava, teitä tukeva,vahvistava ja lujittava."
        Jakeessa 11 sama subjekti "hän" on Jumala.
        Vääntelit tuon jakeen omaa tietämättömyyttäsi palvelemaan. Jakeessahan sanotaan iankaikkisesti. Iankaikkinenhan Jumalan kohdalla tarkoittaa, että sillä ei ole alkua eikä loppua.
        Sinä rakennat aikakausia ja väärennät Raamattua oman harhaisen oppisi mukaan.


      • huolenpitäjä kirjoitti:

        Raamattu 33/38:
        1.Piet.5:
        10 Mutta kaiken armon Jumala, joka on kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa Kristuksessa, vähän aikaa kärsittyänne, hän on teidät valmistava, teitä tukeva, vahvistava ja lujittava.
        11 Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen.
        Turha sinun on hokea tuota kaikki valtaa, kun et taida edes suomen kieltä.
        Jakeessa 10 "hän" on Jumala. "Jumala on teidät valmistava, teitä tukeva,vahvistava ja lujittava."
        Jakeessa 11 sama subjekti "hän" on Jumala.
        Vääntelit tuon jakeen omaa tietämättömyyttäsi palvelemaan. Jakeessahan sanotaan iankaikkisesti. Iankaikkinenhan Jumalan kohdalla tarkoittaa, että sillä ei ole alkua eikä loppua.
        Sinä rakennat aikakausia ja väärennät Raamattua oman harhaisen oppisi mukaan.

        Kumpihan on alkuperäistä, Koinee, vai Suomessa tehty käännös?

        Maallikon ei kannata ottaa kantaa käännöksiin.


      • huolenpitäjä
        Kesitas kirjoitti:

        Kumpihan on alkuperäistä, Koinee, vai Suomessa tehty käännös?

        Maallikon ei kannata ottaa kantaa käännöksiin.

        Ennemmin luotan suomalaiseen käännökseen kuin sinun tulkintaan koineesta.
        Maailma on Raamattuja täynnä eri kielillä ja sinulle ei kelpaa mikään.


      • huolenpitäjä kirjoitti:

        Ennemmin luotan suomalaiseen käännökseen kuin sinun tulkintaan koineesta.
        Maailma on Raamattuja täynnä eri kielillä ja sinulle ei kelpaa mikään.

        Mitä muuta voit, ethän osaa muuta kieltä, kun suomi, heikosti senkin.


      • narsistille
        Kesitas kirjoitti:

        Mitä muuta voit, ethän osaa muuta kieltä, kun suomi, heikosti senkin.

        Älä viitsi helluntairötöstelijä oksentaa.


      • 9900
        Kesitas kirjoitti:

        Oletkohan oikean jakeen kopioinut?

        Jae 10. Mutta Jumala on kaiken armon kutsunut meidät, teidät iäkseen Hänen kirkkauteen Jeesuksessa Kristuksessa (Tässäkin Hän antaa huomion Jeesukselle, jolla on kaikki valta), hieman kärsineenä Hän valmistakoon teidät valmistaa, lujittakoot, lujittaa.

        Hieman poikkeaa kirjoittamastasi tekstistä.

        Taas jae 11. Hänelle kunnia ja valta aikakausiin ( huom. aika- kausi 1) ja aikakausien (vaihe 2, jossa luovuttaa vallan Pojalleen, Matt 28;18) ja kolmannesta ei Pietu puhu, jossa Jeesus luovuttaa vallan jälleen Isälleen, Hän laskeutumisen jälkeen Jerusalemiin.

        Nämä on ihmisten kirjoituksia, mutta Jeesus itse sanoo vallasta; Matt 28;18 Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

        Asia on vahvistettu Vanhassa Liitossa [Dan. 7:14

        Kes.

        Nämä menee yli tekstiyhteyden.
        Sillä tiellä ei maaliin osuta.


    • ei-vl

      Aatteellisilla järjestöillä on omat tervehdyksensä. Niin myös uskonnollisissa jotka ovat niitä ihmisten keksimiä ja rajoitukset kuka niitä saa käyttää. Olihan Aatullakin oma "heil".

    • Jumalanedessäseisot

      Et kai sinä perusta uskoasi/jumalasuhdettasi ihmiseen, et edes saarnaajaan? Ei tämä saarnaaja ole tuomitsemassa sinua. Aivan sama mitä hän sinulle tekee tai sanoo. Hän on vajava heikko erehtyväinen ihminen siinä missä sinäkin. Jumalan edessä jokainen meistä seisoo tai kaatuu, mutta Jumala on voimallinen pitämään molemmat pystyssä.

      • Näin sanoo ei- kristitty.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4463
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4454
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4066
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2997
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2611
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2163
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2115
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2079
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1705
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1462
    Aihe