Kouluverkko

RuoTa_nen

Tulevan viikkona ratkaistaan kouluverkon kohtalo, eli meneekö kiinni Ruotanen, vai Emolahti ja Ranta. Semmoisen jutun kuulin tuolta kyliltä, että kaikki asioista päättävät eivät välttämättä ole tietoisia kaikista asiaan liittyvistä asioista. Joku sivistyslautakuntaan kuuluva oli kuulemma sanonut, että Ruotasella ja Rannankylällä on samanlaiset liikuntasalit. Jos tämmöisiä puhuu, niin silloin on kyllä päättäjät aika vajavaisilla tiedoilla liikkeellä. Ruotasen liikuntasali on varmaan 5* suurempi mitä Rannankylässä on. Ruotasella on myös kunnon käsityötilat, lisäksi toimintaa lapsille ennen koulun alkua ja sen jälkeen. Tämä on todella tärkeä pointti kun ajatellaan vanhempia jotka käyvät töissä.

Toivotaan että järki voittaa ja Ruotanen jää pystyyn.

80

1233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3kouluateuraaksi

      Ruotanen kiinni, samoin Ranta ja Emolahti. Haihatteluja ja tunteita on koulujen osalta piisalle asti, järki ensi, se yleensä seuraa rahanvaltaa.

    • Hillk

      Pelkästään Ikonen auki. Kuka tänne jää kun kaivos loppuu. Ruotanenkin taitaa olla umpi homeessa.

    • Sumputtaja

      Joo lakkautetaan kaikki sivukylän koulut ja sumputetaan kaikki lapset yhteen kouluun.

    • hyvältänäyttää

      Olen samaa mieltä aloittajan kanssa.Vastaus suurinpiirteinätä
      on se, etä PROO sitä PROO tääätä-

      Tosityhmältää

    • satamanjätkä

      Ikävää oli taas lukea, että väki on vähentynyt 92 henkilöä tämän vuoden aikana. Ollaan jo alle 5400. Ja meno senkun jatkuu. Työ ja työ sen on kaupunkimme päättäjät unohtaneet. Vieläkö sitä lauletaan samoja pelkoja vallan siirtymisestä. Jos asiat hoidetaan oikein on työllisyyden hoito ykkösasia. Muutakin tarvitaan kuin pelkkään kaivokseen satsaaminen. Ei kaikki voi sinnekkään asettautua. Kuhan ne potut ja salaatit on koe ajettu ja varmistettu ettei oo ylimääräistä rikkiä tms. jäänyt lienee siirtymä lääketeollisuuden käyttämiin kalliisiin lääkkeisiin tonnituloihin periaatteella gramma per tonni jos toistakin paneuduttava ja istutuksia laitettava. Mutta entäs se kuivaus ja kuivana pysyminen. Valtiovalta on saatava apuun muuten kaikki sivu suun.
      Mitäs jos verkot laskettaisiin myös alihankintatöihin siinä ois mahtava siivu onnistuessaan. Miten ois jos hän, aikoinaan metsää ostanut laittaisi kortensa kekoon siitä saattaisi aueta paljon onhan tässä jo tovi ooteltu.
      Kumma tapa aina säästöt ottaa lapsista ja vanhuksista. Montakohan kertaa koulujen sulkeminen vielä on eessä. Eikö hallitus voisi joskus tosissaan säästää jo jossain muussa. Ei ihme kun tähän joudutaan. Monia johtajia pietään ja vielä laittomasti, toisen ei anneta tulla virkaansa ja toista ei tuoda edes valtuutettujen päätettäväksi. miljoonat juoksee ja turhaan. Vastuu kuntalaisten kukkarolla, miksi näin ?

    • totuuskirpaisee

      Kyllä proot on tehneet paljon hallaa Pyhäjärvisille ja sen alasajolle.
      Vuosien valittaminen ja jarruttaminen asiasta kuin asiasta alkaa tuottamaan hedelmää.

    • uuskepukka

      Uuskepukka möyryää aikaste aamusta, "totuuskirpaisee"---on hällä outo kiinnostus möyrytä samaa. Hän on nääs riippuvaisuussuhteessa ollessaan yötä päivää proon haukkujana, kuolaa kiihkoissaan uuskepukoiden rattailla syyttäen ryhmittymää, joka ei ole ollut olemassakaan, uuskepukka haloo, sen tietäen itsekkin.
      Kouluverkon saneeraus on järkiselvä, sivussa olevat säälipistekoulut kiinni.

    • puhuivat

      Toinen proosta on erimieltä.

    • kerrokotiiät

      ok, kumpi?

      • Eteenpäinmennään

        Eripuran kylväminen on todella raskas taakka niille, jotka ovat siihen sortuneet. Sitä taakkaa joutuu kantamaan pitkään.

        Asunympäristölle on koitunut vieläkin suurempi vahinko. Isot organisaatiot muuttuvat hitaasti. Siksi jokaisen on katsottava peiliin yksilönä. . Tarvitaan myötätuntoa ja empatiaa puolin ja toisin, että päästäisiin edes alkuun. Suuri vahinko Pyhäjärvelle on jo tapahtunut.

        Korjausliikettä tarvitaan. Toivottavasti valtuusto kykenee toimimaan Pyhäjärven parhaaksi yhteisenä rintamana. Iso osa yksilötasolla on jo havainnut tämän. Sitä kuvaa äänestäjien mielipide.


      • virkarikosyytteet
        Eteenpäinmennään kirjoitti:

        Eripuran kylväminen on todella raskas taakka niille, jotka ovat siihen sortuneet. Sitä taakkaa joutuu kantamaan pitkään.

        Asunympäristölle on koitunut vieläkin suurempi vahinko. Isot organisaatiot muuttuvat hitaasti. Siksi jokaisen on katsottava peiliin yksilönä. . Tarvitaan myötätuntoa ja empatiaa puolin ja toisin, että päästäisiin edes alkuun. Suuri vahinko Pyhäjärvelle on jo tapahtunut.

        Korjausliikettä tarvitaan. Toivottavasti valtuusto kykenee toimimaan Pyhäjärven parhaaksi yhteisenä rintamana. Iso osa yksilötasolla on jo havainnut tämän. Sitä kuvaa äänestäjien mielipide.

        ei tuo luotettavuutta kuntalaisten silmissä.
        eripuran kylvämisellä on paskainen loppu , tie vie käräjille . Väärinkäytökselle ei ole sijaa kuntalaisten asioiden hoidossa. Olisin odottanut menneeltä valtuustokaudelta , jotta edes
        valtuustonpj. olisi vetänyt puolueetonta ja tasa-arvoista oikeudenmukaista linjaa. Hänellä olisi ollut mahdollisuus puuttua peliin, ikävä kyllä hän sortui pelinpolitiikkaan.
        Toivottavasti tämä kausi poikkeaa edellisestä.


    • eikäräjille

      nimimerkki "virkarikossyytteet" kirjoittaa asiaa. Näin se on ollut. Pienen ryhmän yliajoa kaiken aikaa. Mielipiteiden halveksimista ja lehtikirjoittelua. Monin eri tavoin.
      Mutta muistakaa, enemmistö valtuutetuista on tehnyt nämä kauaskantoiset Pyhäjärveä koskevat päätökset. Syyttäkää heitä, jos on jotain syyteltävä ja kun valitettavaa löytyy heikosta valmistelusta ja enemmistön ohjailusta.

    • Vanhassavaraparempiko

      Uusi valtuusto laittaa tuulemaan.
      Eikös sitä haluttu muutosta. Ainakin mitä vaalien alla näitäkin palstoja kommentteineen tuli seurattua.
      No nyt kun sitä muutosta tulossa, alkaa taas hirveä poru...

    • ymmärättekösjo

      Kas kummaa, taas on koittanut aika että säästöjä tulee saada aikaan. Jepuli sentään, hienoa huutaavat asiaan perehtyvät. Laitetaan kouluja kiinni, helppo homma. Kas, kas sehän on ainoa asia mitä osataan. Lapset joo isoissa ryhmissä saavat sosiaalista kasvatusta totesi taannoin johtavassa asemassa oleva perheenisä ja äiti nyökytteli ja totesi että heijän lapset ei pieniin kouluihin edes lähtisi.

      Mutta ootteko tulleet ajatelleeksi mitä se pieni koulu antaa lapselle. Tasokkaan ja turvallisen oppimisymäristön. Lasten tulee antaa olla lapsia ja se on meistä aikuisista kiinni. Lapsillemme tulee antaa tuttu ja turvallinen oppimisympäristö.

      Hyvät päättäjät älkää sulkeko yhtään koulua olkaa suoraselkäisiä ja etsikää säästöjä nyt aivan toiselta kantilta. Onko näin että yhtään lasten asialla olevaa valtuutettua ei enää Pyhäjärvellä löydy?
      Onko naapurikuntia jo kosiskeltava yhteiseen pöytään.
      Oiskohan levyn vaihdon aika ja vanhat ulos ja jäähylle ellei osata vaihtoehtoja etsiä.
      Mistä riittää rahaa rakennella pankille tiloja ja metsänhoitoyhdistykselle jne.. Jos lapset laitetaan maksajiksi? Ymmärrys hoi äly älä jätä......Ootteko kuulleet vanhempia?

    • pulatyöpaikoista

      Enpä todentotta haluaisi olla päättämässä koulujen lakkauttamisesta. Mihinkäs sitten lapset laitetaan, kun Ikonen täyttyy. Laittakaa Ikoselta lapsia, jotka tarvitsevat pienryhmää näille kouluille, jos oppilasmäärä vähenee.
      En kannata, että lapset otetaan ensiksi säästölistalle. Kyllä kylät kuolee, voitte olla varmoja.

      • Suoltaa.sanoja

        "kyllä kylät kuolee, voitte ollavarmoja". No jos tuo pitää paikkansa, ei kyläkouluja silloin pidä pönkittää tyhää varten.


      • lapsellista
        Suoltaa.sanoja kirjoitti:

        "kyllä kylät kuolee, voitte ollavarmoja". No jos tuo pitää paikkansa, ei kyläkouluja silloin pidä pönkittää tyhää varten.

        Tarkoittanee kirjoittaja, että "kyllä kylät kuolee, voitte olla varmoja", jos kyläkoulutkin hävitetään.
        Miksi asua syrjässä, kun kaikki käy hankalaksi. Ei ole koulua, ei postia, ei kauppaa. Ellei ole kylällä (esim. viljelijä) työtä eikä mitään palveluja, niin kysynpä sinultakin, näsäviisas, mitä tuo mirjoitus tarkoitti?


    • ikävätodeta

      Ei kaikilla proostakaan ole puhtaat jauhot pussissa.

    • totuuson

      Emolahdessa ei ole ainoatakaan oppilasta,kaikki kuskataan muualta.

    • Koulu-verkko

      Semmoinen homma pitää ottaa myös huomioon näissä koulukrskusteluissa, että Emolahdessa ei ole asianmukaisia liikunta-ja käsityötiloja. Näistähän on tullut huomautus jossakin tarkastuksessa, joten jos Emolahtea meinataan jatkaa, niin sinne pitää rakentaa liikuntahalli. Tuosta Rannan tilanteesta en niin tiedä, mutta siellä lienee sama tilanne

    • ulosmittaaja

      Ei tartte kaupungin valopäitä mennä neuvomaan, ne kyllä osaavat kusta toisten kintuille ihan omin toimin.
      Huomauttaisin kahdesta tosiasiasta mm. koulujen puolesta itkeville
      -lapsia ei synny riittävästi koulujen (ranta, emolahti, ruotanen) toiminnan jatkamiseksi ja tilojen kunnostamiseen
      -vanhusväestö on suurenemaan päin kaikkine vaivoineen, varallisuus on näillä seuduin hyvin alhainen, kiinteistöt heikossa hapessa, kukaan ei niitä osta ja metsiä ei nimeksikään

    • RantaEmolahtiSäilyköön

      Nyt pitää ajatella pitkällä tähtäimellä. 10v eteenpäin ja taas suljemme kouluja. Nyt olisi järkevää sulkea ruotanen, ns välikoulu. Ruotanen on kallein ylläpitää, ja uusipuoli koulusta pilalla sisäilmaongelmat yms. Ei ole järkevää alkaa rempata sitä, se tulee kalliiksi. Ruotasen oppilaat voidaan jakaa rantaan ja ikoselle, kyllä niihin mahtuu. Lisäksi rannan ja emolahden koululla järven käyttö mahdollisuudet, kaukalot ja ladut koulun pihassa, turvallinen ympäristö.

      • Suosittelwn

        Nyt korkki kiinni.


      • RuoTa_nen

        Mutta jos pysytään totuudessa, niin Ruotasen uudella puolella, ei edes vanhalla puolella ole sisäilmanongelmia, se joka moista väittää puhuu kakkaaa. Mitä taas tulee kalliiseen ylläpitoon, niin pitää muistaa että koulu ja tien toisella puolella oleva vanha terveystalo lämpiää Pyhäjärvisen yrittäjän toimittamalla ja valmistamalla pelletillä. Varmasti Ruotasen lämmittäminen on kalliimpi mitä Rannan, mutta Rannankylältähän puuttuu kunnon liikuntasalit ja käsityötilat.

        Minkähänlaiseen opiskeluun sinä meinasit sitä järveä käyttää? Sitä suurempi syy laittaa etenkin Emolahti pakettiin, kun se on sijaintinsa puolesta hyvä ja helppo myydä. Sitä ei edes tarvitse myydä euron nimellisellä hinnalla. Millähän periaatteella muuten Rannan ja Emolahden ympäristö on turvallisempi mitä Ruotasen, sille tuskin voit antaa mitään järjellistä selitystä.

        Ainoa järkevä vaihto ehto on pitää Ruotanen pystyssä.


      • KyläläinenRa
        RuoTa_nen kirjoitti:

        Mutta jos pysytään totuudessa, niin Ruotasen uudella puolella, ei edes vanhalla puolella ole sisäilmanongelmia, se joka moista väittää puhuu kakkaaa. Mitä taas tulee kalliiseen ylläpitoon, niin pitää muistaa että koulu ja tien toisella puolella oleva vanha terveystalo lämpiää Pyhäjärvisen yrittäjän toimittamalla ja valmistamalla pelletillä. Varmasti Ruotasen lämmittäminen on kalliimpi mitä Rannan, mutta Rannankylältähän puuttuu kunnon liikuntasalit ja käsityötilat.

        Minkähänlaiseen opiskeluun sinä meinasit sitä järveä käyttää? Sitä suurempi syy laittaa etenkin Emolahti pakettiin, kun se on sijaintinsa puolesta hyvä ja helppo myydä. Sitä ei edes tarvitse myydä euron nimellisellä hinnalla. Millähän periaatteella muuten Rannan ja Emolahden ympäristö on turvallisempi mitä Ruotasen, sille tuskin voit antaa mitään järjellistä selitystä.

        Ainoa järkevä vaihto ehto on pitää Ruotanen pystyssä.

        Ainakin rannankoululaiset käyvät melomassa, kalastavat, lämpimän kevään/syksyn aikaan uivat. Retkeilyä harrastavat. Ruotasella kaukalo yms ei pihapiirissä, tienylitykset jne. Emolahdesta en tiedä, luulisi sielläkin että järveä edes vähän käyttävät.
        Käyhän tarkistamassa rannankylän ja emolahden liikuntasalit, sellaiset löytyy ja käytössä ovat. Käsityö ja puutyöluokat löytyy, ja käytössä ovat.
        Miten on mahdollista että ruotasella oppilaat ja opettajat kärsivät jatkuvasti sisäilmaongelmista, jos koulu on terve? Käypä haastattelemassa oppilaita niin kuulet totuuden, jatkuvasti poskionteyotulehduksessa jne, ääni pois jne. Ei sellaisessa paikassa kuulu lasten olla! Ja ongelmat uudella puolen, vanhasta puolesta ei ole puhuttu mitään..


      • RuoTa_nen

        Ruotasella on kuulemma töissä yksi henkilö joka on altistunut homeelle ja saa heti oireita jos joutuu homeen kanssa tekemisiin. Hän oli sanonut että Ruotasella ei ole ongelmia. Asian toki voit varmistaa Kanasen Keijolta ja tai isännöitsijältä.. Syy tähän "sisäilman ongelmaan" taitaa olla Rannankylän koulun kohtalo.

        Rannankylän ja Emolahden liikuntasalit on suunnilleen samaa kokoa mitä meikäläisen olohuone, joka ei ole hirveän iso. Emolahdessa ei ole käsityöluokkaa ja Rannankylässä on ymmärtääkseni todella pieni. Ruotasella on kaukalo vähän erillään, mutta tienylitykseen on suojatie ja muuten sinne mennään jalkakäytäviä pitkin. Se kaukalo hommakin hoituu seuraavaksi talveksi, kun purkavat vanhan rivitalon ja siirtävät kaukalon Rannankylästä Ruotaselle. Kyllä Namo hoitaa . ;)


    • ulosmittaaja

      Laita itse korkki kiinni, sillä järkivaltuusto laittaa koulut kiinni. Se on pakko mikä pakko. Emolahti ja Ranta fiksataan elinkaarimallin pohjalta senioriasunnoiksi ja Ruotasen koulusta päihderiipuvaisten parantola. Vai katkaisulaitosko se on nykyään.

    • vanheneva

      No tuossa on asiallinen esitys. Jatkoon!

    • sliipatut

      Ei yhtään koulua kiinni, alkakaa näsäviisaat töihin työn saamiseksi tähän tuppukylään niin alkaa luistaa kaikki eikä tarvii pihistellä puolustuskyvyttömiltä lapsilta ja vanhuksilta. Ettäs kehtaatte. Valtuutetut ajatelkaa omilla aivoillanne jos haluatte että Pyhäjärvellä on vielä kymmenen vuoden päästäkin elämää. Elkää uskoko ei ole ainoa mahdollisuus saada säästöä, vähentäkää kunnantalon väkeä jos muu ei auta, pihistäkää sellaisista toimista jotka eivät ole lakisääteisiä. Muistakaa että lapsissa ja nuorissa elää tulevaisuutemme ja ennenkaikkea lapsiperheiden pysymiseksi kunnassamme nyt ei yhtään koulua kiinni.

    • hiitolainen

      Hiidenkylän Koulua Pidetään lämpimänä ja Veronmaksajat maksaa,Miksi ei ole Myyty

    • kyllä.nyt.lähtee

      UUTINEN | KP24














      ma 25.9.2017 klo 10:53 [päivitetty ma 11:00]  0

      Kouluverkon supistaminen esillä Pyhäjärvellä


      Pyhäjärven kaupungin kouluverkon supistaminen on esillä huomenna tiistaina sivistyslautakunnan kokouksessa. Lautakunta päättää kokouksessa, minkälaista kouluverkkomallia lähdetään viemään eteenpäin tulevia vuosia silmällä pitäen.
      Aikaisemmin Pyhäjärvellä on puntaroitu kuutta erilaista kouluverkkovaihtoehtoa, mutta vain kahdessa vaihtoehdossa taloudelliset tavoitteet täyttyvät. Vaihtoehtona on Rannankylän ja Ruotasen sekä Emolahden ja Ikosen koulujen yhdistäminen, jolloin jäljelle jäisi Ruotasen ja Ikosen koulut. Toisessa mallissa yhdistetään Ruotasen ja Ikosen koulut, jolloin jäljelle jäisi Rannankylän, Emolahden ja Ikosen koulut. Molemmista vaihtoehdoista on tehty vaikutusten ennakkoarviointi.

      Kouluverkon supistamista on valmisteltu jo keväästä lähtien. Kouluverkon supistaminen on osa talouden tasapainottamisohjelmaa, jonka kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2016 kesäkuussa. Alkujaan tasapainotusohjelman aikataulujen mukaan kouluverkkoselvityksen mukaiseen järjestelyyn piti siirtyä lukuvuoden 2019 – 2020 alusta lähtien. Kaupunginhallitus on kuitenkin kirjannut, että sivistystoimen pitäisi ottaa kouluverkon mahdollinen supistuminen huomioon jo syksystä 2018 lähtien. Aikataulu on kireä, sillä toimialan talousarvion olisi oltava valmiina lokakuun alkupuolellal. Nopeasti heikentynyt kuntatalous edellyttää supistamista jo mahdollisesti aikaisemmassa aikataulussa.




      Arja Kangas

      • Teillähän on harvinaisen paljon sivukylän alakouluja,kun meillä Haapavedellä on meinattu sulkea kaikki sivukylien koulut(Humaloja,Mieluskylä,vatjusjärvi ja Vattukylä).


    • kahvitauolla

      Tässäkin on asia, johon kaupunkilaisten kannattaa ottaa kantaa. Joku toisaalla arvosteli henkilöä, joka seuraa yhteisiä asioita ja niiden hoitoa.
      Nyt, jos koskaan on Ruotasen, Emolahden ja Rannankylän asukkaiden aika vaikuttaa. Hehän ovan asiantuntijoita ja on kyse heidän elinoloistaan ja palveluista.
      Ei kannata häpeillä, päätös tulee nuijan kopauksella .

      • lopettakaaennenkualoitat

        Oho, onpahan taas uutispommi Ruotasen koulun lopettaminen, mistä tuollaisia esityksiä sikiää, kuka tuollaisia esityksiä värkkää, edes vaihtoehdoksi ? vähän järkeä voisi pyytää


    • ulosmittaaja

      Laita korkki kiinni, sillä järkivaltuusto laittaa koulut kiinni. Se on pakko mikä pakko. Emolahti ja Ranta fiksataan elinkaarimallin pohjalta senioriasunnoiksi ja Ruotasen koulusta päihderiipuvaisten parantola. Vai katkaisulaitosko se on nykyään.

      • korkkionauki

        ulostusmittaaja ei taida ymmärtää tosiasioita, kaikki ei tällä hetkellä mahdu ikosen koululle ja tyhmintä on sinne parakki kouluja tekemään, että kaikki oppilaat sinne mahtuisi, no rannan ja emolahden koulujen oppilaat on jo nyt suurelta osin kuljetuksen varassa, joten ei ole heille kysymys ns. kyläkoulusta. Ruotasen oppilaat on noin puolet taajamassa asuvien lapsia ja kuljetuksen piirissä olevat oppilaat tulevat itäpuolelta kuusenmäki, liittoperä, komu niinimäki jne...ei mitään järkeä laittaa kiinni toimivaa koulu, varhaiskasvatus yhteisöä, jossa on edellytykset toimia hyvin.


      • rusnaaja

        pieni lisäys edelliseen kirjoitukseen, jos jatkettais pienten kyläkoulujen linjalla ranta ja emolahti, eli pieniä yksityiskouluja veronmaksajien piikkiin, ymmärrän kyllä osittain senkin, että kun omista lapsista on kysymys niin silloin ei ajatella muita, sama mitä se maksaa ja maksajat on varmaan Ruotasen veronmaksajat ja kaivos, kyläpolitikointi on menossa, ei taajamien Pyhäsalmi, Ruotanen


      • kylläkansatietää
        rusnaaja kirjoitti:

        pieni lisäys edelliseen kirjoitukseen, jos jatkettais pienten kyläkoulujen linjalla ranta ja emolahti, eli pieniä yksityiskouluja veronmaksajien piikkiin, ymmärrän kyllä osittain senkin, että kun omista lapsista on kysymys niin silloin ei ajatella muita, sama mitä se maksaa ja maksajat on varmaan Ruotasen veronmaksajat ja kaivos, kyläpolitikointi on menossa, ei taajamien Pyhäsalmi, Ruotanen

        Jäähalli oli ostettava hinnalla millä hyvänsä. Kenenkäs etu se oli? Käyttö on minimaalista. Koululaiset käyttävät rakennettuja kaukaloita koulunsa lähettyvillä.


    • ulosmittaaja

      Eihän Ruotaselle kouluun tulevien alueella asu ennää kauan kuin jokunen lapsiperhe. Alkoholisoitumassa olevia eläkeläisiä seutu on täynnään. Kas kun kiinteistöjä ei kukaan osta, ei vaikka hinnat laskisivat pakkasen puolelle.
      No mitä jää jäljelle, kun kaaivos sinetöidään finaaliin? Leivän perään lähtee nuorempi väki, ties minne. Pelastusta ei ole näköpiirissä, ei koululle eikä kaivoksen katoaville työpaikoille eikä kiinteistöille..
      Niinpä niin, mitä on n 3 vuoden kuluttua..
      Uuskeskusta vissiin?

      • tyhmävoiollavaanei

        Ruotasen alueella asuu noin puolet koulussa kulkevista oppilaista, kuljetuksen piirissä on loput, miten ne kaivoksella työssäkäyvät rannan tai emolahden koulupiiriin kuuluvat ? tuskin ne jää odottelemaan herran henkäystä, jospa sitä jotakin tulisi. Ruotasella on edullisia asuntoja, ihmeellisiä väittämiä alkoholisoitumassa olevia eläkeläisiä ? samoin kun kyliltä kuultu, että koulussa tai päiväkodissa olisi hometta, paska puheita, ei pidä paikkaansa missään muodossa, koulun tulee toimia niin kauan, kun kaikki oppilaat mahtuu Ikosenkoululle, 3 vuoden kuluttua sinne voi jo mahtua kaikki ja lisäksi muitakin. Kaivos ja sen työntekijät on verokertymien vuoksi pitänyt syrjäkyläläisetkin hengissä näihin asti, rannankylällä on näkötorni veronmaksajain avustuksella tehty, emolahdessa on uimaranta mihin Pyhäjärviset veronmaksajat on sijoittanut paljonkin , mitä ne on tuottanut ?


    • oletkopuolestavaivastaan

      Jos olet sitä mieltä, että Pyhäjärvellä pitää olla nämä kyläkoulut, antakaa palaa. Valtuusto päättää.Pakko sanoa, ihan esittelijän tarkoitusperäisillä ja nuoleskelevilla esityksillä. Mutta samalla kysyn, eikö lopu hänelläkin työ. Kouluja , joita on kaksi, siis Ikonen ja ns. Keskuskoulu, ei kai ne tarvitse johtajaa, Johtajat ovat niin ala- kuin yläasteella, siis rehtorit!! Hep, hep!!
      Missä mennään ??

    • Tienvieri_

      Ruotanen ja Ikonen jää.

      • vierestävie

        Pitää jäädä tässä vaiheessa, jos valtuutetuilla on vähänkin järkeä päässä


    • ulosmittaaja

      Ei tartte kaupungin valopäitä mennä neuvomaan, ne kyllä osaavat kusta toisten kintuille ihan omin toimin.
      Huomauttaisin kahdesta tosiasiasta mm. koulujen puolesta itkeville
      -lapsia ei synny riittävästi koulujen (ranta, emolahti, ruotanen) toiminnan jatkamiseksi ja tilojen kunnostamiseen
      -vanhusväestö on suurenemaan päin kaikkine vaivoineen, varallisuus on näillä seuduin hyvin alhainen, kiinteistöt heikossa hapessa, kukaan ei niitä osta ja metsiä ei nimeksikään

      Röyhkeän poliitiikan loppulasku.

    • ihantumpeloita

      Itse MInä olen sitä mieltä, että lasten hyvinvointi on numero Yksi. Kutannukset huomioiden työpaikoista on hyvin ristiriitainen hyötyyn nähden, jos koulut lakkautetaan.. Esitänkin, että katseet kääntyvät vaikkapa kaupoungintalon henkilökunnan määrään ja tarpeeseen??

      • entineneteläntyttö

        Pyhäsalmesta viestiä, aamutuimaan luin tätä keskustelupalstaa, Ikosen koululle mahtuu emolahden koululaiset ja Ruotaselle Rannan oppilaat, jotka jo paljon käyvätkin Ruotasen koululla, joitakin aineita oppimassa, kouluasiat on varmaan kyläpolitikointia parhaimmillaan toivottavasti valtuusto osaa tehdä järkiratkaisun ilman poliittista ohjausta, lähdetään tästä ukon kanssa töitä puurtamaan.


    • katsokaahanmuuta

      Onpa Rannankylän valtuutetuilla kimuranttipäätös tehtäväksi annettu. (puh.joht. ja vpj)
      Samaten kirkonkyläsen ja emolahtisen valtuutetun on pidettävä kieli keskellä suuta, kun Emolahden koulua ollaan lakkauttamassa.

      Jos halutaan, että lapset saavat opetusta pienissä ryhmissä, tulisi koulut säilyttää. Olisi hyvä nähdä, mitä koulujen ylläpito euroina on. Emolahden koulullakin on ollut jatkuvasti remonttia, joten menetyksetkin ovat melkoiset. Ehkäpä se Ruotasen koulun lakkauttaminen olisi kaikille paras ja Ruotasen lapset Ikoseen ja Ranta ja Emolahti toimii jatkossakin.

      Katsokaahan ensin muita säästömahdollisuuksia? Jos ei ole, niin sitten ei ole. Ja eletään näillä. Keskitytään sote-palvelujen kustannuksiin. Se taitaa kuitenkin olla se todellinen selvityksen tarve. Tuskin kaupunki kaatuu noiden pienkoulujen toiminnasta. Jos kaatuu, niin sulkeminen on
      periksiantamista ja mitä se tarkoittaa. Tarkoittaa kaupungin häviämistä.

      • eiainakaantoispäin

        Sivistyslautakunnan esityksen voi kyllä arvata, kun katsoo ketä siellä istuu, jos saa veikata niin valtuuston päätös on siitä poikkeava, ehkä 17 - 10 on valtuuston äänestys päätös, Emolahden ja Rannankylän koulut lakkautetaan syksyllä 2018, toistaiseksi jää, kaksi ala asteen koulua Pyhäjärvelle, Ikosen koulu ja Ruotasen koulu,


    • lampa-ahonen

      Aivan ehdoton että emppa lakkautetaan,rakennuksella on muutakin käyttöä.

      • parrasvaloissa

        Nyt voi jo hurraa huutoja heittää. Emolahden koulu yhdellä eurolla "saunamaailmaan". Näin sitä kaupungin varoja hukataan!!!


    • parempi.kaksin

      Kuten on ollut tehokkaasti mm. Niinimäki, Hiidenkylä, Jokikylä, Liittoperä, Komu, Emoniemi, Pitäjänmäki, Ruhkala, jne..jne AMMATTIKOULU ja onhan niitä muitakin aikojen saatossa lakkautettu tehokkuuden nimissä ja myyty uusiokäyttöön, Köpsin koulu, Kirkonkylän koulu...!!

      Miten sen nyt katsookin, niin taloussivistys ei ole suinkaan kehittänyt kunnan kassanvartijoita eikä täyttänyt kassaa, kun aina uudelleen ja uudelleen käydään tuottavuuden nimissä koulujen kimppuun.

      Joten, pistää nyt kerralla kolme sivukoulua kiinni, niin joskohan päättäjiltä ja virkamiehiltä loppuu selitykset, miksi kassavarat eivät riitä ja mikä MEILLE parasta, he joutuvat silmkkäin sen faktan kanssa, että "se kuorma, mistä yksissä tuumin ovat syöneet yli oman tarpeen", vyöryy heidän selkäänsä täyttäen jokaisen tason, eli kriisikunnan tunnusmerkit.

      • reppanaa

        Aivan, aivan. Lapsilta ja puolustuskyvyttömiltä voidaan leikata ja ottaa pois. Ihan mitä vain.


    • ikäpojat.pelaa

      Se on kunnantyperysten pelin henki, vain opettajat saavat olla levollisia, koska työpaikka ei katoa. heidät "sijoitetaan" järjestelmän sisällä entisin palkkaeduin ja jos suinkin on mahdollista, niin ainakin Emolahden johtava opettaja nousee asteikolla isojen johtajaopettajien pöytään..Ruotasen vastaava liuetaan järjestelmässä alaspäin, Rannan johtaja odottaa suosiossa kasvaen..
      Juu ja muut ko. opinahjoihin tarvittavat työntekijät sanotaan irti..kiinteistöt jätetään kiistakapuloiksi tälle vaalikaudelle, kunnes uutta valitaan ja silloin elinkeinoelämän viisaat visiot huutavat että Emolahteen kylpylä, Ranta luontomatkailun käyttöön ja Ruotasesta siivutetaan monelle yrittäjälle tiloja..alihankintaa (lapsia?), terapiaa päihdeongelmille) sekä uskokaa tai älkää, maahanmuuttajien preppauskeskus.

      • oliskokannattava

        Kyllä emolahden koulu voisi olla ihan hyvä mm. leirintä alueen käyttöön ja rannan koulusta voisi tehdä yksityisen koulun, oppilaitten vanhemmat kustantaisivat kulut ja korvaisivat kaupungille sitten kun käyttäisivät ruotasen koulun palveluja, valtion osuudet oppilasta kohden saisivat hyödykseen,


    • nykytanssin.keskus

      Ruotasen miljööstä kouluineen voisimme yhteistuumin saada kansainvälisen , hiukkasen ehomman ja huomattavasti vetokykyisemmän nykytanssin keskuksen, sanoisinpa hitokseen, että väkirikkaan ja tuottavan mekan.

      • syrjässäasuva

        Ilman muuta sen jälkeen, kun koululaiset järkevästi mahtuu Ikosen koululle, kannatettava ajatusajatus edellinen viesti, mutta ensin lakkautetaan emolahden koulu ja seuraavaksi rannankylän koulu, niissä ei vaan ole oppilaita ei kukaan halua sulkea huvin vuoksi yhtään opinahjoa


    • piiripienipyörii

      Ruotasen koululla on erinomaiset tilat ja sinne mahtuisi helposti Rannankylän oppilaat. On paloallas, jossa lapset harjoittelevat mm.melomista, jääkiekkokaukalo, pururata ja urheilukenttä. Koululla on lisäksi asianmukaiset tilat terveydenhoitajalle ja eri terapeuteille.
      Ruotasella toimii myös välittömässä läheisyydessä aamu-ja iltapäivähoito ja pienempien lasten hoitopaikat. Onko näin myös Rannankylällä ja Emolahdessa?!
      Esikoululaisille on myös aivan mahtavat tilat, puhumattakaan isosta liikuntasalista näyttämöineen.
      En olisi voinut edes kuvitella, että edes harkitaan Ruotasen koulun lakkauttamista...Vai onko Ruotasella liian vähän päättäjien lapsia/perheenjäseniä koulussa/töissä?!

    • toivotaanhyvää

      Aikuisten oikeasti. Minulle on ihan samantekevää, miten hoidatte kaupungin asioita. Mutta pitää hieman härnätä päättäjiä siitä, mihin heidät on äänestämällä valittu.

      Että edes ymmärtäisivät sen, että joku vie ja muut vikisee. Eli suomennan mielipidettäni, ajatelkaa, mitä olette hyväksymässä. Se on kaikkien pyhäjärvisten tulevaisuus Teidän käsissänne.

    • todellatyrmistynyt

      Pyhäjärven Sanomien facebook sivuilla oli ollut uutinen, että sivistyslautakunta esittää Ruotasen sulkemista vuoden 2018 alusta alkaen. Yksi oli ehdottanut Rannan ja Emolahden sulkemista, mutta kukaan ei ollut kannattanut sitä.
      Onkohan noilla kaikki muumit kotona? Ruotasella on kuitenkin 60-oppilasta, kovin ahasta tulee jos nuo sullotaan Ikoseen ja Rannankylään.
      No valtuustohan tämän lopullisesti päättää, mutta kyllä menee lopullisesti luotto päättäjiin jos tuo homma menee läpi. Vähän epäilyttää että osa porukasta ei tiedä kaikkia asianhaaroja..

    • VOIMINKÄTEITTE

      Olikohan nämä päättäjät kovinkin "puolueettomia" päätöstä tehdessään?
      Onneksi valtuusto lopulta päättää tämänkin hulluuden.

    • Suu.kii

      Nyt emolahteen liikunta-alueen parannusta kun tukea saatu eulta 300k€.

    • eimyyntiälailla

      Ei pidä vielä täällä saunamaailmalle Emolahtee myydä, Miten lie alkukaa saunamaailmassa, sillä viraton johtaja on ollut virassa kaupanaikana ja mitä vielä?

      • Keuliiko.hiukkanen

        Elämme mielenkiintoisia aikoja, kun entinen "ruotasen aitajuoksija" sivistysjohtajana. Very intresting time we live, I think so.


    • säästöjätarvitaan

      Eikö senkin viran voisi lakkauttaa.

    • kjgöajgöajöjaögja

      Erittäin SAIRAS ja värittynyt SIV.LTK:n päätös joka ei perustu tosiasioihin, jopa valheellista propagandaa kuulemma ollut liikkeellä!! Harmillista että kyläpolitikointi ja suhmurointi on osa lautakuntatyöskentelyä. Toivottasti valtuustossa asia muuttuu oikeudenmukaiseen suuntaan.


      Ja toivottavasti Emolahteen nyt ei sitä liikuntahallia aleta nyt tekemään, Ruotasella on hieno urheilutila käytettävissä...

      • sali.siellä.sali.täällä

        Juuu, Emolahden väki voi vaikka soutuveneellä käydä Ruotasilla liikuntasalilla! Ja talvella hiihtäen...


    • Luokkakoko

      On meillä kuulkaas melkoinen sivistyslautakunnan porukka!
      Ei voi ku nauraa oikeesti. Siellä on hoideltu asioita jälkikasvulle/lapsenlapsille edullisesti
      Järkikin jo sanoo et Emolahti olis ollut pienempänä kouluna helpompi yhdistää Ikoseen ja Rannankylä Ruotaseen.

    • pidemmittäpuheitta

      No mutta ratkaisu on tuollassa.

      • Soronoopyhis

        Kuulin lueotettavalta taholta että lakkautettavaan kouluun majoitetaan kielteisen turvapaikka päätöksen saaneita henkilöitä.


      • naurunalaisiapäätöksiä

        Täysin epäpätevää porukkaa on sivistyslautakuntaan, jotkut valinneet, onhan siellä eläkeläis opettajiakin oho, nyt heidän mielestä on hyvää opetusta, kun kolmekin eri ikäisten luokkaa on samalla opella yhtäaikaa , eikä Rannan ja Emolahden koulut edes täytä minimi vaatimuksia mitä pitäisi olla, nyt vaan valituksia kehiin hyvät lasten vanhemmat, sivistysjohtaja ei varmaan ole asioiden oikeaa laitaa, ehkä esitellyt, halusihan hän emolahteen miljoona liikuntahallinkin rakennuttaa, toivotaan nyt, että hallitus ja varsinkin valtuusto ottaa tosiasiat päätöksen teon pohjaksi.


      • eppäilläsoppii
        Soronoopyhis kirjoitti:

        Kuulin lueotettavalta taholta että lakkautettavaan kouluun majoitetaan kielteisen turvapaikka päätöksen saaneita henkilöitä.

        tuo on ainakin suuri vale, etten sanoisi EMÄVALE. Taas sitä pelottelua, ilman perää. Mikäs on se Sinun "luotettava taho", ettei vain olisi ???


    • eriävämielipide

      Onpa ihan hyvä asia ratkaistavana. Olet vähintäänkin "proolainen", jos ajat oman kyläkuntasi/lasten etua. Teille , jotka haluatte ajatella omien mielipiteitenne ja kaupunkilaisten hyväksi, saatte lokaa, uskokaa.

      Tekin, nyt päättäjinä olevat, olette varmaankin olleet sitä "lokaa" heittämässä aikaisemmin päättäjinä ja omia mielipiteitä esittävien asioita olevia edustajia kohtaan,mutta nyt olet joutunut tällaiseen solkkusankkohalveksuntaan.

      .Jos olet asialla, älä anna periksi. Se on Sinun mielipiteesi. Ja jos koet sen oikeaksi, ole sitä mieltä. Teet varmaankin äänestäjiesi tahdon mukaan.
      Pidä ja perustele kantasi. Jos enemmistö tekee poikkeavan päätöksen, se ei ole sinun migreeni. Ole tarkkana, kun äänestystilanne tulee.

    • asiantuntijana

      Kunnostetaan se Eu rahoilla ja laitetaan myyntiin.

    • koululoppuuruotasella

      Pöytäkirja luettavissa.
      Pöytäkirjasta puuttuivat liitetiedostot, joten ei voi lukija ymmärtää, mistä on päätetty niinkuin on päätetty.

      • eitarvita

        luulen, ettei sivistyslautakunnan enemmistö ole edes lukenut liitteitä, heillä on ollut oma mielipide jo ennen kokousta ja varmaan ohjeistaneet sivistysjohtajaa tekemään päätösesityksen, ei muuta kun nuija pöytään ilman tosiasiallista keskustelua, sivistyslautakunta tulisi erottaa ja selvittää mikä on sivistysjohtajan rooli sellaisten tietojen jakamisessa, mikä ei todellakaan pidä paikkaansa tai ei ainakaan ole niitä oikaissut


    • turhatpois

      Totuus on että kyläkoulut sulkee ovensa jossain vaiheessa.

      • Niimpäniimpä

        Harmittavaa, mutta totta. Jos ei ole koululaisia, ei ole koulujakaan. Totta se on.


    • olikosuunniteltujuttu

      Toivottavasti valtuuston jäsenet perehtyvät asioihin sivistyslautakunnan jäseniä paremmin.
      Jospa tekninen johtaja lopettaisi nämä perättömät Ruotasen koulun home-epäilyt tai sitten sivistysjohtaja puhuu muunneltua totuutta?

    • eikorppikorpinsilmäänoki

      Olipa muuten kiva nähdä ne pöytäkirjat kaupungintalolla.
      Jokuhan tässä nyt valehteloo!
      Tuommoisten päätösten pitäisi perustua asiatietoihin, ei huhuihin.
      Todella epäammattimainen sivistyslautakunnan väki on päätöstä ollut tekemässä ja iso ihmetys sivistysjohtajasta, jos ei katkaise perättömiä puheita asiatiedoilla! Faktaa kehiin,kiitos!

      • kolmenlapsenv

        Vaikka en hirveesti ymmärrä, mutta kuulin sellaista eilen Ruotasen kylätoimikunnalta, että laskelmat ei pidä paikkaansa, saattaa olla, lähes satatuhatta eroa eri laskelmien kesken ja jopa yhteen tai vähennyslaskua ei valmistelijat hallitse, ihmeellisenä asiana pitäisin sitäkin, ettei liitetietoja anneta lautakunnan jäsenille ennen , kuin kokouksessa ? varmaan hallituksen ja valtuuston jäsenet haluavat oikeat tiedot etukäteen, uskon


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1955
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1650
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe